FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 20 kwamen de drie teams weer in actie. De teams 1 en 3 speelden een uitwedstrijd bij teams van De Brug in Apeldoorn, terwijl team 2 Smash ’70 1 uit Hattem ontving. De conclusie mag achteraf mag luiden dat de thuisteams overwinningen boekten. Ik neem de wedstrijden weer met je door. Met dank aan collega Rob Willemsen - die mij de wedstrijdformulieren mailde - kan ik ook aandacht besteden aan de wedstrijden in Apeldoorn.


De Brug 2 - Kampenion 1

Team 1 ging vrijdagavond in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 2. Dat team had zijn eerste twee wedstrijden verloren, terwijl team 1 een wedstrijd had verloren en gewonnen.

Voor team 1 kwamen Jordy ten Have (hoofdklasse), Danny Visscher (2e klasse), Ivan Hollander (promotieklasse) en Nick Kuipers (1e klasse) in actie. De Brug 2 bracht Jochem Schmitz (2e klasse), Gerrit Wijngaards (2e klasse), Remco van Veldhuizen (2e klasse) en Peter Schaller (3e klasse) achter de tafel.

In de eerste serie van vier enkelpartijen wist team 1 een 1 - 3 voorsprong te nemen. Ivan verloor weliswaar in drie spannende games van Jochem, maar Jordy versloeg tegelijkertijd Gerrit eveneens in drie games en dat na een 0 - 5 achterstand bij iedere game.
Daarna versloeg Danny in een spannende partij Remco. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de 5e game wist Danny toch afstand te nemen. Op de tafel ernaast won Nick in drie spannende games van Peter, telkens met het kleinst mogelijke verschil.

De tweede serie enkelspelen ging met 3 - 1 naar De Brug 1. Ook Jordy moest zijn meerdere erkennen in Jochem en met ruime cijfers. Op de tafel ernaast won Ivan echter in vier games van Gerrit en alle vier games eindigden met de cijfers 9 - 11 waarvan er dus één naar Gerrit ging. In de partijen erna verloor Nick in vijf games van Remco, terwijl Danny hetzelfde overkwam tegen Peter. In beide gevallen werd die 5e game overigens wel ruim verloren. De stand werd daarmee 4 - 4.

De beide dubbelpartijen gingen naar De Brug 1. Ivan en Jordy verloren van Gerrit en Jochem en opnieuw was er een 5e game nodig om een winnaar aan te wijzen. Die laatste game ging met 13 - 11 naar de gastheren.
Danny en Nick verloren en ruimer van Peter en Remco, namelijk in vier games. De Brug 2 kwam dus op voorsprong: 6 - 4.

Het wordt wat eentonig, maar de eerste twee enkelpartijen na het dubbel gingen ook weer over de volle vijf games. Nick verloor met 11 - 7 in de 5e game van Jochem, terwijl Danny met 19 - 21 (!) in de 5e game tegenstander Gerrit met ouderwetse cijfers versloeg hoewel beiden ‘dat tijdperk’ niet hebben meegemaakt.
Daarna won Jordy - uiteraard in vijf games - van Remco; in de beslissende game bleek Jordy met 10 - 12 de gelukkigste. Ivan wist het op de tafel ernaast niet te bolwerken tegen Peter die in vier games wist te winnen. De derde serie eindigde dus in 2 - 2, wat de tussenstand op 8 - 6 bracht.

De laatste serie van vier enkelpartijen ging met 3 - 1 naar De Brug 2. Danny verloor in vier games van Jochem, terwijl Nick tegelijkertijd in - het zal ook niet - vijf games verloor van Gerrit. Ivan bracht zijn team weer ietsje dichterbij door Remco in - zucht - vijf games te verslaan. In die 5e game werd het 9 - 11 voor Ivan. Jordy wist in zijn laatste partij tegen Peter geen game te pakken en verloor vrij kansloos.

Team 1 leed dus een 11 - 7 nederlaag. In de helft van de 18 partijen moest er een 5e game aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. In vier van de negen gevallen ging de partij naar team 1.
Door dit resultaat is de rol van team 1 in de bekercompetitie vrijwel uitgespeeld.

Scores:
De Brug 2: Jochem Schmitz 4, Peter Schaller 3, Remco van Veldhuizen 1, Gerrit Wijngaards 1 en dubbel 2
Team 1: Jordy ten Have 2, Ivan Hollander 2, Danny Visscher 2 en Nick Kuipers 1

Komende vrijdag gaat team 1 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 2. In poule A wordt dan al de laatste ronde gespeeld.Kampenion 2
- Smash ’70 1

Team 2 won zijn drie bekerwedstrijden en het staat ruim op kop in poule B. Alle wedstrijden in de poule eindigden in uitslagen tussen 10 - 8 en 8 - 10 en omdat team 2 tweemaal ruim(er) won, wist het afstand te nemen. Tegenstander Smash ’70 1 speelde tot nu toe tweemaal gelijk won één keer nipt.

Voor team 2 speelden Stefan Sijbesma (3e klasse), Gerard Palland (3e klasse), Ton Ringenier (hoofdklasse) en Jan Ringenier (3e klasse). De gasten uit Hattem verschenen met Guido Tijssen, Bastian Evers, Ivo Tijssen en Marthijn van der Wal (allen 2e klasse).
Dat betekende dat Gerard, Jan en Stefan iedere partij met een 3 - 0 voorsprong begonnen, terwijl Ton telkens een achterstand van 0 - 5 moest zien weg te werken.

In de eerste serie van vier enkelpartijen namen de gasten een 1 - 3 voorsprong. Stefan verloor in een spannende partij in vier games van Ivo. In totaal haalde Stefan meer punten, maar het was Ivo die meer games won en daar gaat het om. Gerard kwam net tekort tegen Marthijn die knap in drie games wist te winnen.
Ton moest tegen Guido duidelijk wennen aan het spelen vanuit een behoorlijke achterstand. Je hoort het ook van anderen: je speelt dan eigenlijk meer op safe, terwijl je eigenlijk direct volle bak moet gaan. Ton wist dit niet tijdig om te buigen en verloor met 1 - 3. Omdat Bastian nog niet aanwezig was, speelden tegelijkertijd eerst Gerard en Ivo. Deze partij wist Gerard vrij eenvoudig in drie games te winnen waardoor hij team 2 op het wedstrijdformulier zette.

In de tweede serie wist team 2 de stand gelijk te trekken. Jan bleef vrij eenvoudig op de been tegen Bastian die rechtstreeks vanuit Antwerpen ‘was komen aanvliegen’ en dus geen geweldige voorbereiding kende. Tegelijkertijd speelden Stefan en Marthijn een heel spannende partij tegen elkaar die Marthijn na vier spannende games wist te winnen. Ton wist vervolgens tegen Bastian - die dus direct weer aan de bak kon - telkens een 0 - 5 achterstand weg te werken en na drie nipte games te winnen. Tegelijkertijd speelde pa Jan ook al direct weer tegen Guido en ook hij wist in drie games te winnen, zij het met het kleinst mogelijke verschil: driemaal 11 - 9. Zo was de tussenstand weer gelijk: 4 - 4.

Nu volgden de beide dubbelpartijen. Gerard en Stefan namen het op tegen Ivo en Marthijn, terwijl Jan en Ton aantraden tegen Bastian en Guido.
Gerard en Stefan begonnen met een 2 - 0 voorsprong aan iedere game, maar dat bleek niet genoeg. Ivo en Marthijn waren hen in vier games de baas waardoor Gerard en Stefan hun eeste dubbelpartij in de bekercompetitie verloren. Jan en Ton hadden het tegen Bastian en Guido duidelijk eenvoudiger, hoewel zij met een achterstand van 0 - 2 aan iedere game begonnen. Zij boekten een overtuigende 3 - 0 zege. De stand was daarmee nog steeds gelijk: 5 - 5.

Ook vier enkelpartijen later was het nog steeds gelijk. Gerard en Stefan wonnen beiden hun enkelpartij. Stefan was in vier games te sterk voor Bastian, terwijl Gerard veel te sterk bleek voor Guido. Daarna verloren Jan en Ton hun enkelpartij nipt. Ton speelde een prima partij tegen Marthijn. Ondanks een achterstand van 0 - 5 in ieder game wist Ton er een spannende partij van te maken en had hij zelfs een matchpoint in de 4e game. Helaas voor hem sleepte Marthijn die game er nog uit om vervolgens ook de beslissende 5e game te winnen. Jan nam tegen Ivo een 2 - 0 voorsprong, maar zag zijn tegenstander sterk en knap terugkomen en de 3e en 4e game winnen. De 5e game was spannend en na matchpoints over en weer was Ivo uiteindelijk met 13 - 15 de gelukkigste. Zo stond het 7 - 7.

Om tegenstander Smash ’70 1 op afstand te houden, moesten de spelers van team 2 zien van de laatste vier enkelpartijen er nog (tenminste) twee te winnen. Twee enkelpartijen later was die missie al geslaagd. Stefan won in vier games van Guido en had duidelijk minder last van diens noppen dan in zijn partij tegen Ivo. Gerard versloeg Bastian in vier games waarbij de eerste drie heel spannend waren. Team 2 was daarmee al zeker van tenminste een puntendeling, maar Jan en Ton zorgden nog voor de slagroom op de taart. Ton speelde een knappe partij tegen Ivo die de voorsprong van 0 - 5 in ieder game snel zag verdampt, met uitzondering dan van die in de 2e game. Ton won overtuigend met 3 - 1. Jan pakte tegen Marthijn een voorsprong van 2 - 0 in games, maar laatstgenoemde kwam sterk terug en won de 3e en 4e game overtuigend. In de 5e game wist Jan - in tegenstelling tot de 3e en 4e game - de voorsprong van drie punten waarmee hij de game begon knap vast te houden. Door slim en met veel risico te serveren legde hij de lat voor Marthijn behoorlijk hoog. En daar waar Marthijn in de 3e en 4e game wel het juiste antwoord vond, lukte dat niet in de beslissende game. Jan won dan ook met 11 - 7.

Team 2 boekte aldus een 11 - 7 zege op Smash ’70 1 en breidde de voorsprong daarmee uit tot 14 punten. Het heeft in de laatste wedstrijd bij Bosman Wezep nog maar een paar punten nodig om definitief als 1e in de poule te eindigen waardoor het in de 1/8 finales een thuiswedstrijd krijgt toebedeeld. Dat mag niet meer misgaan. De strijd om plaats twee is veel spannender, want het verschil tussen nummer 2 Dronten ’74 1 (36) en de nummer 5 Bosman Wezep (34) is slechts twee punten.

Scores:
Team 2: Gerard Palland 3, Jan Ringenier 3, Ton Ringenier 2, Stefan Sijbesma 2 en dubbel 1
Smash ’70 1: Marthijn van der Wal 3, Ivo Tijssen 2, Guido Tijssen 1 en dubbel 1; Bastian Evers 0

Als vermeld speelt team 2 op vrijdag 23 mei een uitwedstrijd bij Bosman Wezep 1. Ook in poule B wordt dan al de laatste ronde gespeeld.De Brug 3
- Kampenion 3

Net als team 1 ging team 3 vrijdagavond in Apeldoorn op bezoek bij een team van De Brug. Tegenstander De Brug 3 won zijn beide wedstrijden ruim, terwijl team 3 twee spannende wedstrijden achter de rug heeft die een puntendeling en een nipte nederlaag opleverden. De kans was dan ook groot dat team 3 een moeilijk avondje tegemoet ging.

Team 3 speelde met Henny Boxman (5e klasse), Gerard Wessels (5e klasse), Jantiene Knijnenberg (6e klasse) en Alice Ringenier (5e klasse). De Brug 3 deed het met Willem Aalders (2e klasse), John Hartgers (2e klasse), Elco Zuidervaart (3e klasse) en Rob Willemsen (3e klasse).

Na de eerste serie van vier enkelpartijen stond het 2 - 2. Jantiene verloor met 3 - 1 van Willem waarbij de verschillen in de eerste drie games minimaal waren. Tegelijkertijd verloor Alice van John en met ruimere cijfers. Henny deed namens team 3 wat terug door Elco in vijf games te verslaan. Op de tafel ernaast speelden ook Gerard en Rob een partij over vijf games. De eerste twee games waren voor Rob, maar daarna wist Gerard heel netjes drie games op rij te winnen.

De tweede serie enkelspelen ging met 3 - 1 naar De Brug 3. Alice verloor met 3 - 1 van Willem en opvallend daarbij was dat de gamestanden precies hetzelfde waren als die in de partij tussen Jantiene en Willem. Op de tafel ernaast wist Jantiene geen game te pakken tegen John, al waren de verschillen in iedere game heel klein.
Gerard verloor in vier games van Elco en het enige winstpunt in deze serie kwam op naam van Henny die Rob in vier games aan de zegekar bond. De stand werd daarmee 5 - 3.

De beide dubbelpartijen werden verdeeld. Alice en Jantiene namen tegen John en Willem heel knap een 1 - 2 voorsprong, maar wisten die helaas niet te verzilveren. De gastheren trokken de 4e en 5e game met 11 - 8 naar zich toe. Ook in de dubbelpartij tussen Gerard en Henny tegen Elco en Rob stond het na vier games 2 - 2, maar hier ging de laatste game met 8 - 11 naar Gerard en Henny. De tussenstand was nu 6 - 4.

In de serie enkelpartijen na het dubbel wist team 3 niet tot scoren te komen. Gerard verloor ‘in straight games’ van Willem, terwijl Henny tegen John ook geen game wist te pakken. Daarna was Alice tegen Elco goed op dreef, maar helaas voor Alice en team 3 wist Elco in de beslissende game het verschil te maken. Tegelijkertijd speelde Jantiene een goede partij tegen Rob, maar zij kwam in de 3e en 4e game net wat tekort. De Brug 3 liep dus uit naar 10 - 4.

In de laatste serie enkelpartijen wist team 3 nog slechts één puntje te pakken. Henny speelde een heel spannende partij tegen Willem. Alle vier de games werden met slechts twee punten verschil gewonnen, maar helaas voor Henny gingen er drie met nipt verschil naar Willem. Gerard overkwam vrijwel hetzelfde in zijn partij tegen John. Ook hier was het de speler van De Brug 2 die met 3 - 1 won. Het lukte Jantiene ook in haar laatste partij niet om een partij te winnen; Elco won met 3 - 1. Toch snoept Jantiene steeds vaker een game mee en haalt zij steeds meer punten per game. Op de tafel ernaast kwam Alice tegen Rob heel knap na een 2 - 0 achterstand terug. Zij won de 3e game nipt om vervolgens in de 4e en 5e game het verschil te maken.

Team 3 verloor de wedstrijd dus ruim met 13 - 5. Op die nederlaag valt niets af te dingen. Zes partijen gingen over de volle vijf games en vier daarvan gingen naar team 3.

Scores:
De Brug 3: Willem Aalders 4, John Hartgers 4, Elco Zuidervaart 3, Rob Willemsen 1 en dubbel 1
Team 3: Henny Boxman 2, Alice Ringenier 1, Gerard Wessels 1 en dubbel 1; Jantiene Knijnenberg 0

Team 3 speelt op vrijdag 23 mei als enige thuis; het ontvangt dan De Veluwe 1, eveneens uit Apeldoorn. In poule C wordt komende week de voorlaatste ronde gespeeld.


De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74.


De teams 1 en 3 liepen dus tegen een nederlaag aan en het bekeravontuur lijkt voor deze teams beperkt te blijven tot de poulefase. Team 2 versterkte met een zege op de nummer 2 zijn koppositie en is al vrijwel zeker van plaats 1 in de poule. De tegenstander in de 1/8 finale komt uit het tweetal DTV ’84 1 en Entac 4.
Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar