In week 21 kwamen twee van de drie bekerteams in actie. Door droeve familieomstandigheden - de moeder van speler Jordy overleed onverwachts - kwam team 1 niet in actie. Vanwege dit trieste feit houd ik mijn bijdrage ditmaal kort en sober.


Smash ’70 2 - Kampenion 1

Zoals aangegeven, is deze wedstrijd uitgesteld vanwege het plotseling - en veel te vroeg - overlijden van Marjan ten Have - Wemmenhove, de moeder van Jordy ten Have (speler van het 1e seniorenteam en 1e bekerteam van Kampenion). Marjan mocht slechts 49 jaar worden. Zij is vrijdagmiddag gecremeerd en het was goed om te zien dat veel belangstellenden aanwezig waren om afscheid van haar te nemen en om rond de familie te staan.

Op zo’n moment besef je dat er veel belangrijkere zaken in het leven zijn dan een potje tafeltennis en dat het draadje waaraan ons leven hangt, zomaar kan worden doorgeknipt. Uiteraard werd de wedstrijd van vrijdagavond bij Smash ’70 2 uitgesteld.
Onze gedachten gaan uit naar Evert, Lorenz en Esmeralda, Jordy en Hanne. Heel veel sterkte toegewenst!

Team 1 speelt op vrijdagavond 31 mei de uitgestelde wedstrijd bij Smash ’70 2.


Bosman Wezep 1 - Kampenion 2

Team 2 wist vooraf al vrijwel zeker dat het de 1e plaats in poule B nauwelijks nog kon uitgaan. Het ging in de laatste wedstrijd op bezoek bij Bosman Wezep 1.

Voor team 2 kwamen Gerard Palland (3e klasse), Stefan Sijbesma (3e klasse), Jan Beks (3e klasse) en Ton Ringenier (Hoofdklasse) in actie. Namens Wezep 1 waren Hermen van de Schootbrugge (1e klasse), Wiebren van de Schootbrugge (2e klasse), Jeroen Rotman (Hoofdklasse) en Jan van ‘t Hul (1e klasse) van de partij.

In een aardige wedstrijd wist team 2 vooral in de eerste helft van de wedstrijd het verschil te maken en de basis te leggen voor de 5 - 13 zege.

Scores:
Wezep: Wiebren 2, Hermen 1, Jeroen 1 en dubbel 1; Jan van ‘t H. 0
Team 2: Gerard 4, Stefan 4, Jan B. 2, Ton 2 en dubbel 1

Team 2 eindigt overtuigend als winnaar van poule B en mag het in de 1/8 finales in een thuiswedstrijd opnemen tegen DTV ’84 1 uit Dalfsen. Op dit moment is het nog niet helemaal zeker wanneer die wedstrijd wordt gespeeld, maar dat zou vrijdag 14 juni kunnen zijn.Kampenion 3 - De Veluwe 1

Team 3 speelde een thuiswedstrijd en wel tegen De Veluwe 1. Beide teams waren al vrijwel uitgeschakeld voor de eerste twee plaatsen in de poule, maar hadden daar volgens mij wel vrede mee. Het doel was vooral om het tafeltennisseizoen met nog ruim een maand te verlengen.

Team 3 speelde met Henny Boxman (5e klasse), Jantiene Knijnenberg (6e klasse), Gerard Wessels (5e klasse) en Alice Ringenier (5e klasse). De gasten uit Apeldoorn verschenen met André Bosch (6e klasse), Anne Treur (5e klasse), Nicolette Fiets (6e klasse) en Rolph Mars (6e klasse).

Team 3 en De Veluwe 1 maakten er een spannende wedstrijd van die uiteindelijk dan ook in een logische 9 - 9 gelijkspel is geëindigd. Aardig om te vermelden is dat Jantiene haar eerste enkelpartij wist te winnen en bovendien samen met Henny ook het dubbel wist te winnen.

Scores:
Team 3: Gerard 3, Henny 2, Alice 1, Jantiene 1 en dubbel 2
De Veluwe 1: Rolph 4, André 3 en Anne 2; Nicolette 0


Team 3 komend volgende week nog in actie en sluit dan de bekercompetitie af met een uitwedstrijd bij Bosman Wezep 2.


De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74.


Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion