FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De bekercompetitie 2013 is gevorderd tot de 1/8 finales die in week 23 en 24 worden gespeeld. Namens Kampenion wist alleen team 2 zich daarvoor te plaatsen en het moest het daarin op vrijdag 7 juni opnemen tegen DTV ’84 1 uit Dalfsen. In een mooie en spannende wedstrijd was team 2 in het eerste deel van de wedstrijd ietsje sterker, maar de gasten uit Dalfsen wisten in het tweede deel het verschil te maken. Ik neem de wedstrijd met je door.


Kampenion 2 - DTV ’84 1

Namens team 2 kwamen Stefan Sijbesma (3e klasse), Gerard Palland (3e klasse), Ton Ringenier (hoofdklasse) en Jan Ringenier (3e klasse) in actie. DTV ’84 1 verscheen met Nadine Zwakenberg (dames 3e divisie = 4e klasse), Cees Lindenburg (2e klasse), Jos van der Vegt (3e klasse) en André-Jan Oldenkamp (3e klasse).

Vooraf was al wel duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor team 2. Ton begon namelijk iedere wedstrijd met een forse achterstand in elke game. Daarnaast had DTV ’84 1 met Nadine - als 4e klasser ingeschaald - een sterke troef, omdat zij tegen de 3e klassers Stefan, Gerard en Jan met een 3 - 0 voorsprong aan iedere game mocht beginnen en tegen Ton zelfs met 7 - 0.

In de eerste serie van vier enkelspelen hielden beide teams elkaar in evenwicht. Stefan verloor in vier games van Nadine die de voordelige puntenmarge goed wist uit te buiten. Tegelijkertijd boekte Gerard een keurige zege op Cees die een 0 - 3 achterstand in iedere game bij lange na niet wist weg te werken.
Daarna boekte Ton een knappe 3  - 1 zege op Jos. Knap, want Ton moest in iedere game eerst een 0 - 6 achterstand zien weg te werken. Op de tafel ernaast verloor Jan in vier games van André-Jan in een partij die ‘gewoon’ op 0 - 0 begon. Zo stond het dus 2 - 2.

In de tweede serie wist team 2 een voorsprong te pakken. Stefan kwam tegen Cees op een 1 - 2 achterstand, maar ging toen aanvallender spelen waarna hij de 4e en 5e game met 11 - 7 wist te winnen. Op de tafel ernaast speelden Gerard en Nadine een thriller tegen elkaar. Na 6 - 11, 11 - 8, 11 - 8 en 17 - 19 stond het na vier games 2 - 2. Ook de beslissende game was spannend en uiteindelijk bleek Gerard met 11 - 9 het gelukkigst.
Hierna wist Ton het niet te bolwerken tegen André-Jan. Laatstgenoemde had - in tegenstelling tot Jos - wel voldoende aan een 0 - 6 voorsprong in iedere game en hoefde slechts één game aan Ton te laten. Tegelijkertijd maakten Jan en Jos er een spannende partij van. Jos en Jan wonnen om en om een game waardoor het na vier games 2 - 2 stond. In de 5e game wist Jan het verschil te maken: 11 - 3. Team 2 kwam daarmee op een 5 - 3 voorsprong.

Het was toen de beurt aan de beide dubbelpartijen. Gerard en Stefan namen het op tegen Cees en Nadine, terwijl Ton en Jan aantraden tegen André-Jan en Jos. Ton en Jan - die met een 0 - 4 achterstand aan iedere game begonnen - hadden geen kans tegen André-Jan en Jos en verloren ‘in straight games’. De andere partij - die gewoon op 0 - 0 begon - was veel spannender. Nadat Cees en Nadine de 1e game nipt wisten te winnen, leken Gerard en Stefan de partij overtuigend naar zich toe te trekken. Zij wonnen de 2e en 3e game ruim en pakten ook in de 4e game een behoorlijke voorsprong. Toch gaven zij die voorsprong nog uit handen en wisten Cees en Nadine nog te ontsnappen. In de beslissende game stonden Cees en Nadine vanaf het begin op voorsprong om die vervolgens niet meer af te staan. Zij pakten daarmee alsnog een heel belangrijk punt voor hun team en brachten de tussenstand op 5 - 5.

In de derde serie enkelspelen wisten Stefan en Gerard hun partijen te winnen. Stefan kwam tegen André-Jan heel knap vanuit een kansloze positie terug. André-Jan nam een 0 - 2 voorsprong, maar zag Stefan vervolgens drie games op rij winnen. Tegelijkertijd had Gerard niet al teveel moeite met Jos en hij hoefde dan ook geen game af te staan. Beide wedstrijden begonnen overigens op 0 - 0.
Daarna wist Ton tegen Cees knap de 1e game te pakken daarbij een 0 - 5 achterstand wegwerkend, maar Cees herstelde zich vervolgens knap en won drie games op rij zonder nog in de problemen te komen. Jan en Nadine maakten er weer een spannende partij van die na vier games nog onbeslist was: 2 - 2. In de 5e game wist Nadine het verschil te maken. De tussenstand was daarmee 7 - 7.

Het venijn zat voor team 2 in de staart. Stefan leek tegen Jos het huzarenstukje van zijn partij tegen André-Jan te gaan herhalen en kwam weer knap van een 0 - 2 achterstand terug. De 5e game was ook spannend en kon beide kanten opvallen. Helaas voor hemzelf en team 2 wist Stefan zijn kansen niet te benutten en was het Jos die met 12 - 14 won. Dit leek de ‘Vorentscheidung’, mede omdat André-Jan in zijn partij tegen Gerard op de tafel ernaast na twee spannende games in de 3e en 4e game het verschil wist te maken.
Omdat DTV ’84 1 niet alleen een 7 - 9 voorsprong had genomen, maar inmiddels ook op een voorsprong van vier games stond, leek de opgave voor Ton en Jan onhaalbaar. Zeker ook, omdat Ton tegen Nadine in ieder game met een achterstand van 0 - 7 moest beginnen. Ton speelde niettemin een knappe partij en wist zelfs op een 2 - 1 voorsprong te komen. De 4e en 5e game waren zeer spannend en het was Nadine die haar beste slagen bewaarde voor het laatst en tweemaal met 9 - 11 wist te winnen. Op de tafel ernaast maakten Jan en Cees er ook een spannende partij van die Cees uiteindelijk na vier  nipte games wist te winnen.

DTV ’84 1 boekte daarmee een zwaarbevochten 7 - 11 zege. Acht van de achttien partijen hadden de volle vijf games nodig om een winnaar aan te wijzen en die partijen werden keurig verdeeld.
Achteraf gezien denk ik dat het Nadine is geweest die voor DTV '84 het verschil wist te maken. Weliswaar won zij net als André-Jan drie van de vier partijen, maar Nadine wist prima te profiteren van het feit dat zij als 4e klasser is ingeschaald.
Niettemin is DTV ’84 1 de terechte winnaar. Het liep vrijwel de hele wedstrijd net achter de feiten aan, maar wist de beide dubbelpartijen te winnen en in de laatste vier enkelpartijen het verschil te maken.
Felicitaties nogmaals aan de spelers van DTV ’84 1.
Aardig om te vermelden is nog dat vrijdagavond geen enkele speler zonder nederlaag bleef, terwijl ook geen enkele speler puntloos bleef.

Scores:
Kampenion 2: Gerard 3, Stefan 2, Jan 1 en Ton 1
DTV '84 1: André-Jan 3, Nadine 3, Cees 2, Jos 1 en dubbel 1

Voor team 2 zit het bekertoenooi er nu op. Daarmee verdwijnt het laatste team van Kampenion uit de bekercompetitie.
Voor de spelers was de bekercompetitie een prima middel om het seizoen nog met zo’n 5 a 6 weken te verlengen. Bovendien kom je ook nog eens andere gezichten tegen. Heel leuk!

Wie de uitslagen van de bekercompetitie wil blijven volgen kan daarvoor terecht op de website van Effekt ’74.

Namens Kampenion bedank ik competitieleider Wim Hietbrink voor zijn werk en tijd rond die bekercompetitie. Tot volgend jaar!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Reacties  

#1 nadine 10-06-2013 13:18
haha leuk dit!
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar