FacebookTwitterYoutube
Sport EuropeVorige week is de definitieve indeling van de seniorencompetitie najaar 2013 bekendgemaakt. Net als het afgelopen seizoen neemt Kampenion met 9 teams deel. In deze bijdrage ga ik in op de indeling en de mogelijkheden van die 9 teams en waag ik mij ook weer aan een prognose.Team 1                     Jordy ten Have, Jeroen Rotman en Ton Ringenier
Promotieklasse       Blauw-Wit 2, De Toekomst 3, De Veluwe 3, DTS 2, Heino 1, TT Zwolle 5 en Vitesse ’35 1

Team 1 is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse en lijkt dus terug bij af te zijn, namelijk het niveau waarop het enkele seizoenen geleden in deze samenstelling (Jeroen, Jordy en Ton) begon: de Promotieklasse. Toch ben ik het daar niet mee eens, want het team is nu ervarener. Het heeft de titel in die Promotieklasse behaald en twee seizoenen Hoofdklasse gespeeld waarvan het eerste succesvol was.
Ik ben er dan ook van overtuigd dat die ervaring de spelers goed van pas kan komen in het aanstaande seizoen.


Als ik de poule zo bekijk, dan lijkt vooral Blauw-Wit 2 een concurrent te zijn in de strijd om de titel. Dat team eindigde het afgelopen seizoen als 2e in de Promotieklasse en - minstens zo belangrijk - het team is ongewijzigd gebleven. Het bekende TT Zwolle 5 zie ik als outsider. De Toekomst 3 dat vorig seizoen ook de promotiepoule wist te bereiken, lijkt er in vergelijking met het afgelopen seizoen niet sterker op te zijn geworden. DTS 2 lijkt wat te zijn versterkt ten opzichte van het afgelopen seizoen, maar is geen titelkandidaat. De Veluwe 3 en Heino 1 zijn sterke kampioenen uit de 1e klasse en moeten zeker niet als ‘zwakke broeders’ worden gezien.

Ik denk dat Jeroen, Jordy en Ton er wekelijks rekening mee moeten houden dat tegenstanders Kampenion 1 als het te kloppen team zien. Dat is een nieuwe ervaring voor de heren en misschien moeten zij daar even aan wennen. Maar ik ben ervan overtuigd dat Jeroen, Jordy en Ton kwaliteit genoeg hebben om daarmee te kunnen omgaan.
Mijn prognose voor dit team luidt dan ook: een 1e plaats.

Team 1 gaat de competitie al op vrijdag 6 september as. van start. Op eigen verzoek namelijk wordt de uitwedstrijd bij Vitesse ’35 1, die gepland stond voor vrijdag 20 september, vooruit gespeeld.

Team 2                      Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange, Robin Lieftink en Ralph Trip
Promotieklasse        Blauw-Wit 3, DTS 1, Effekt ’74 2, Swift (D) 1, Trias 2, TT Zwolle 4 en 6

Team 2 kan terugkijken op een prima ‘debuutseizoen’ in de Promotieklasse. Het eindigde als derde. Het team is ietwat gewijzigd, want Gerben Wolterink heeft op eigen verzoek plaats gemaakt voor aanstormend talent Gert-Jan de Lange.

Wat te zeggen van de mogelijkheden van team 2? Op voorhand denk ik niet dat er een team is dat er duidelijk bovenuit steekt. Blauw-Wit 3, DTS 1, Effekt ’74 2, Swift (D) 1 en ook Kampenion 2 zijn kandidaten voor een plek in de promotiepoule. Maar ook Trias 2 en TT Zwolle 4 acht ik daarvoor niet kansloos. Dat wordt dus dringen geblazen.

Ik acht Kampenion 2 sterk genoeg om zich te plaatsen voor de promotiepoule. Het komt denk ik net tekort voor de titel, maar het eindigt wel bij de eerste drie.
Mijn prognose voor dit team luidt: een 3e plaats.

Team 2 gaat de competitie op vrijdag 13 september as. van start met een thuiswedstrijd tegen Trias 2.

Team 3                     Dick Hoekman, Gertjan Wessels, Guido Wessels en Gerben Wolterink
1e klasse                 De Brug 2, Effect 1, HTTV 1, Rijssen 1 en Wijk 16 1

Bij team 3 is er ook wat veranderd. Dick Hoekman en Gertjan Wessels zijn overgebleven van het team van vorig seizoen en zij krijgen nu gezelschap van Gerben Wolterink (voorheen team 2) en Guido Wessels (voorheen team 4).

Team 3 is ingedeeld bij twee Twentse degradanten uit de Promotieklasse: HTTV 1 en Rijssen 1. Ik denk dat dit ook de twee concurrenten van team 3 zijn in de strijd om de titel. Inderdaad, ook team 3 ie ik als titelkandidaat. Dick, Gerben en Gertjan zijn sterke spelers op dit niveau en ik verwacht dat ook Guido - een ander jeugdig talent - zijn partijen moet kunnen meepakken.
Mijn prognose voor dit team luidt: een 2e plaats.

Team 3 start de competitie op vrijdag 13 september as. met een thuiswedstrijd tegen De Brug 2 uit Apeldoorn.

Team 4                     Pascal Bruins, Freek Dekker, Nick Kuipers, Stefan Sijbesma en Jelmer van der Veen
2e klasse                 Effect 2, GTC 1, Smash ’70 4, Swift ’64 1 en Wezep 2

Bij team 4 zijn alleen Pascal Bruins - een derde jeugdig talent - en Jelmer van der Veen overgebleven van het afgelopen seizoen, hoewel Jelmer toen niet in actie kwam. Nick Kuipers (team 3), Freek Dekker (team 5) en Stefan Sijbema (team 6) completeren dit team tot een vijftal. De ervaring leert tot nu toe dat dit aantal voor team 4 zeker niet te hoog is. Hopelijk blijft het team komend seizoen gevrijwaard van personele problemen. In dat geval namelijk moet het kunnen meedoen voor de titel.

Wezep 2 is de degradant uit de 1e klasse, maar dat team is zeker niet onklopbaar. Smash ’70 4 en Swift ’64 1 zijn normaal gesproken sterke 2e klasteams, maar beide teams zijn enigszins gewijzigd en (wellicht?) wat verzwakt. Effect 2 en GTC 1 zijn kampioenen uit de 3e klasse en ik verwacht niet dat deze teams zich direct bovenin melden.
Mijn prognose voor dit team luidt: een 2e plaats.

Team 4 begint de competitie op vrijdag 13 september met een thuiswedstrijd tegen Smash ’70 4. Dat kon wel eens direct een belangrijke wedstrijd zijn.

Team 5                      Jan Beks, Bertin Bos, Gerard Palland en Jan Ringenier
3e klasse                  Dronten ’74 2, Harderwijk 3, Hoonhorst 1, Smash ’70 6 en TT Zwolle 12

In team 5 neemt de jeugdige Bertin Bos - die zijn debuut maakt in de seniorencompetitie - de plaats in van de ‘weggepromoveerde’ Freek Dekker (nu team 4). Jan Beks, Gerard Palland en Jan Ringenier zijn de andere spelers.

Op voorhand denk ik dat er geen team ruim bovenuit steekt in deze poule. Dronten ’74 2, Hoonhorst 1, Smash ’70 6 en Kampenion 5 ontlopen elkaar op het eerste gezicht niet heel veel en dus belooft het een spannende competitie te worden. De beide promovendi Harderwijk 3 en TT Zwolle 12 gaan normaal gesproken onderling uitmaken wie degradeert.
Mijn prognose voor dit team luidt: een 3e plaats.

Ook team 5 start de competitie op vrijdag 13 septeber as. met een thuiswedstrijd tegen een team van Smash ’70 en wel team 6.

Team 6                     Hans van den Berg, Harm Bosman, Theo Hogenhorst en Arie Hup
3e klasse                 Batfigthers 2, Shot ’78 2, Trias 6, TT Zwolle 9 en Wham 1

In team 6 neemt Theo Hogenhorst (voorheen team 4) de plaats in van Stefan Sijbema (nu team 4). Theo completeert het drietal Hans van den Berg, Harm Bosman en Arie Hup tot een viertal. ik denk dat team 6 het meest ervaren team van Kampenion is dat komend seizoen in competitieverband uitkomt. De tegenstanders zijn gewaarschuwd.

Het is lastig te zeggen welk team titelkandidaat nummer 1 is. Batfighters 2 is weliswaar de degradant uit de 2e klasse, maar dat team is samengevoegd met Batfighters 3, mede omdat twee spelers van het team zijn gestopt. Toch denk ik dat dit team zich gaat mengen in de strijd om plaats 1. En datzelfde verwacht ik van Trias 6 en Kampenion 6.
Aardig om te vermelden is dat team 6 twee teams treft uit de voormalige regio IJsselstreek: het al genoemde Trias 6 (Twello) en Shot ’78 2 (Deventer).
Mijn prognose voor dit team luidt: een 3e plaats.

Team 6 gaat in de eerste wedstrijd op vrijdag 13 september direct op bezoek bij concurrent Batfighters 2. Het weet dan direct waar het staat.

Team 7                     Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Gerard Wessels
4e klasse                 Emmeloord 3, Smash-In 2, Swift ’64 3, TT Zwolle 14 en Zwartsluis 3

In team 7 zijn alleen Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink overgebleven van het team van het afgelopen seizoen. Anja Ringenier is gestopt en Martijn Haanappel wilde dit seizoen als reserve staan en hij doet dat bij team 8. Gerard Wessels (voorheen team 8) vergezelt Jeroen en Marco en hij maakt daarmee zijn debuut in de 4e klasse.

Doelstelling voor team 7 zal opnieuw zijn om handhaving veilig te stellen. Ik verwacht dat het samen met TT Zwolle 14 en Zwartsluis 3 gaat uitmaken wie op de plaatsen 4, 5 en 6 eindigen. Emmeloord 3, Smash-In 2 en Swift ’64 3 zie ik als de sterkere teams in de poule.
Mijn prognose voor dit team luidt: een 4e plaats.

Team 7 start de competitie op donderdag 12 september as. met een uitwedstrijd bij Swift ’64 3.

Team 8                     Rense Beimers, Henny Boxman, Anne van der Haar en Martijn Haanappel
4e klasse                  ‘s-Heerenbroek 3, Effect 3, GTC 2, Heino 7 en Vined 3

In team 8 krijgen de overgebleven Rense Beimers, Henny Boxman en Anne van der Haar gezelschap van Martijn Haanappel die reserve staat en in ‘noodgevallen’ kan aantreden. Met Gerard Wessels in plaats van Martijn Haanappel werd het team kampioen in de 5e klasse en het gaat nu proberen zich te handhaven in de 4e klasse.

Effect 3 is een degradant uit de 3e klasse en dit is volgens mij dan ook het te kloppen team in deze poule waarbij ik ‘s-Heerenbroek 3 als de grootste concurrent zie. Daarachter kan van alles gebeuren, want ik zie (helaas) geen echte ‘zwakke broeder(s)’ in de poule. Ik verwacht dan ook een spannende strijd tussen GTC 2, Heino 7, Vined 3 en Kampenion 8 om de laatste plaats te ontlopen. Deze teams kennen alle 1 of 2 sterkere spelers, maar ook minder sterke.
Mijn prognose voor dit team luidt: een 4e plaats.

Team 8 begint de competitie met een uitwedstrijd bij GTC 2 in Genemuiden.

Team 9                     Mattias Beimers, Johan van Braak, Jantiene Knijnenberg en Alice Ringenier
5e klasse                 DTV ’84 8, Heino 9, Smash ’70 11, Staphorst 2 en Wham 2

Team 9 was een team van drie personen en is een team van vier personen. Mattias Beimers, Johan van Braak en Alice Ringenier hebben gezelschap gekregen van Jantiene Knijnenberg die haar competitiedebuut maakt. Jantiene vindt het spelletje heel leuk en is erg enthousiast. Zij heeft meegedaan aan de bekercompetitie en aan enkele toernooien. Het is nu zaak om ervaring in de gewone competitie op te doen.

Voor team 9 is het zaak om tenminste 1 team onder zich te houden. En volgens mij moet dat kunnen lukken. Mattias behoort tot de sterkere spelers in de 5e klasse als hij voldoende ritme heeft en Alice is meestal goed voor een percentage van rond de 50. Johan moet zich kunnen verbeteren ten opzichte van het afgelopen seizoen toen hij zijn debuut maakte en Jantiene moet lekker vrijuit spelen en zichzelf geen druk opleggen.

Ik verwacht dat Wham 2 de titelkandidaat is in deze poule, hoewel ook dat team niet onverslaanbaar is. Mogelijk dat de concurrentie komt van DTV ’84 8 en Staphorst 2. Ik denk dat team 9 met Heino 9 en Smash ’70 11 gaat uitmaken wie 4e, 5e en 6e wordt.
Mijn prognose voor team 9 luidt: een 5e plaats.

Team 9 opent het tafeltennisbal met een thuiswedstrijd tegen Staphorst 2.


Ook het komend seizoen hoop ik weer verslag te doen van de verrichtingen van de 9 seniorenteams. Wordt dus vervolgd!


Jan Ringenier,
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar