Zoals aangegeven in mijn vooruitblik op de nieuwe competitie, kwam team 1 afgelopen vrijdagavond al in actie. Op eigen verzoek - en met dank aan de tegenstander die kon en wilde meewerken - werd de wedstrijd Vitesse '35 1 - Kampenion 1 van vrijdag 20 september twee weken eerder gespeeld. Na een moeizaam begin wist team 1 in deel twee van de wedstrijd het verschil te maken.


Promotieklasse: Vitesse '35 1        -    Kampenion 1            2 - 8
Ton Ringenier 3, Jeroen Rotman 3 en Jordy ten Have 2


Team 1 degradeerde het afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse. Het mag in ongewijzigde samenstelling - dus met Jordy ten Have, Ton Ringenier en Jeroen Rotman - proberen het verloren gegane terrein direct weer goed te maken. Afgelopen vrijdag ging team 1 in Hengelo op bezoek bij Vitesse '35 1 dat het afgelopen seizoen nog in de 1e klasse uitkwam en in een spannende poule de titel wist te grijpen.

Team 1 speelde dus weer met Jordy, Jeroen en Ton, terwijl Vitesse '35 1 Freek Borgman, Steven Lubbers en Johannes ter Horst achter de tafel bracht.

De start was moeizaam voor team 1. Jordy pakte tegen Freek vrij snel een 0 - 2 voorsprong in games, maar zag zijn tegenstander knap terugkomen tot 2 - 2. Freek sloeg vanaf een gegeven moment heel veel raak en won de partij alsnog met 3 - 2. Jeroen bracht zijn team weer langzij door Joahnnes vrij overtuigend te verslaan waarna Ton voor de 1 - 2 voorsprong zorgde via een zeer moeizame zege op Steven die zelfs een matchpunt had. Jeroen en Jordy verloren daarna het dubbel waardoor het 2 - 2 stond.

Na het dubbel ging het duidelijk beter met de heren van team 1. Drie partijen later stond het namelijk 2 - 5 en aan het eind stond er een 2 - 8 zege op het wedstrijdformulier. In die resterende zes partijen hoefde team 1 nog maar één game af te staan.
Zo boekte team 1 na een moeizame start toch nog een ruime overwinning en dat is wel zo prettig. De eerste klap is immers een daalder waard. En ook al zitten we nu in het eurotijdperk, dat spreekwoord heeft nog niets aan kracht ingeboet.

Komende vrijdag verdedigt team 1 de koppositie tegen De Toekomst 3 dat dan naar Kampen komt.

In week 37 spelen de dinsdagteams (6, 7 en 8) uitwedstrijden en beginnen de vrijdagteams de competitie met een thuiswedstrijd. Daarvan hoop ik volgend weekend weer verslag te doen. Dat doe ik dan niet meer als wedstrijdsecretaris. Afgelopen week heb ik namelijk besloten mijn functie voor enkele maanden neer te leggen, een besluit dat overigens niets te maken heeft met Kampenion zelf; integendeel. Laat ik het hier maar bij laten.


Jan Ringenier,
Kampenion