FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Kwam in week 36 alleen team 1 in actie, in week 37 moesten alle negen teams aan de bak. De dinsdagteams deden dat op locatie en de vrijdagteams zorgden voor de eerste ‘Super Friday’ van het seizoen. Ik neem de wedstrijden met je door.


Promotieklasse: Kampenion 1 -   De Toekomst 3       6 - 4
Ton Ringenier 3, Jeroen Rotman 2 en Jordy ten Have 1

Team 1 is de eerste koploper in de Promotieklasse B na de 2 - 8 winst bij Vitesse ’35 1 vorige week in Hengelo. Vrijdagavond kwam De Toekomst 3 op bezoek en moest die koppositie worden verdedigd. Jordy ten Have, Jeroen Rotman en Ton Ringenier moesten het vrijdagavond weer doen en de tegenstander verscheen met Berry Klein Teeselink, Jeroen de Boer en George Oudt.
De Toekomst 3 is nogal gewijzigd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Kopman Paul van de Weerthof en Jolanda Hofland zijn gestopt. Hun plaatsen zijn ingenomen door George Oudt en Berry Klein Teeselink. Aardig om te vermelden is nog dat George Oudt samen met ‘onze Gerard Palland’ de halve finales wisten te halen op het Entac Open in Enschedé, begin juni van dit jaar.

Het werd een moeizame wedstrijd voor team 1. Via 0 - 1, 2 - 2 en 5 - 2 werd het uiteindelijk 6 - 4. De Toekomst 3 telt met Berry, Jeroen en George spelers die je qua speelstijl en materiaal niet iedere week tegenkomt. Dat bedoel ik uiteraard niet vervelend voor de gasten uit Lochem. Team 1 had het daar vrij lastig tegen.

Jordy, die een vervelende week achter de rug heeft, verloor in de openingspartij van Berry, versloeg in zijn tweede partij moeizaam George en moest tegenstander Jeroen in zijn laatste partij feliciteren. Jordy is - mede door wat persoonlijke perikelen - nog niet op zijn niveau, maar dat is begrijpelijk. Dat komt wel weer. Daar ben ik niet bang voor.

Jeroen versloeg in zijn eerste partij naamgenoot Jeroen keurig met 3 - 1 en bond daarna Berry met dezelfde cijfers aan de zegekar. Zijn derde partij tegen George werd een spannende. Een 5e game moest de beslissing brengen en die ging met 7 - 11 naar George die prima gebruik maakt van het feit dat hij linkshandig is en anti op de backhand heeft. Toch kan Jeroen terugkijken op een goede avond. Hij is duidelijk op de weg terug.

Ton kwam in zijn openingspartij tegen George met 0 - 2 achter en ook nog eens met vrij forse gamestanden. Daarna kwam Ton langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Hij won de 3e en 4e game overtuigend. De 5e game kon beide kanten opvallen en uiteindelijk was Ton met 13 - 11 de gelukkigste. In zijn tweede partij versloeg hij Jeroen met 3 - 1 en in zijn derde partij was hij met 3 - 1 te sterk voor Berry.

In het dubbel waren Jeroen en Jordy kansloos tegen Berry en George die overtuigend met 0 - 3 wonnen.
Team 1 boekte dus een nipte 6 - 4 zege tegen het lastig te bespelen De Toekomst 3. Op die uitslag is ook weinig af te dingen, want de vier punten van de gasten zijn niet gestolen. Toch is het belangrijk dat de wedstrijd in ieder geval in winst werd omgezet; dit bij het eventueel gelijk eindigen na de 1e ronde (7 wedstrijden).

Zoals ik al eerder aangaf, moeten Jeroen, Jordy en Ton er dit seizoen rekening mee houden dat de tegenstanders vrijuit tegen Kampenion 1 spelen, omdat iedereen ervan uitgaat dat Kampenion titelkandidaat nummer 1 is waardoor de tegenstanders niets te verliezen hebben.
Komende week is team 1 vrij, omdat het vorige week al de wedstrijd bij Vitese ’35 1 heeft gespeeld. Dat team verraste overigens deze week door Blauw-Wit 2 in Almelo op 5 - 5 te houden.Promotieklasse: Kampenion 2 - Trias 2 9 - 1
Gert-Jan de Lange 3, Ralph Trip 3, Ivan Hollander 2 en dubbel 1

Bij team 2 neemt de jonge Gert-Jan de Lange de plaats in van Gerben Wolterink die op eigen verzoek een stapje terug heeft gedaan. Ivan Hollander en Ralph Trip completeerden afgelopen vrijdag het team tot een trio; Robin Lieftink viel uit, maar was wel aanwezig. Tegenstander Trias 2 telt liefst 6 spelers en dus is het altijd maar weer afwachten wie achter de tafel verschijnen. Ditmaal waren dat Frank Wijnhout, Niek Zegers en Corine Marsman.

Team 2 speelde een goede wedstrijd. En het was mooi om te zien dat ‘Benjamin’ Gert-Jan prima meekwam en het niveau moeiteloos bleek aan te kunnen. Ook Ralph is de competitie in de promotieklasse wel eens minder begonnen dan afgelopen vrijdag. Ivan was nog niet helemaal in goede doen, maar pakte toch zijn punten mee.

Ivan verloor de openingspartij tegen Frank. Laatstgenoemde is een speler met een speltype dat je niet wekelijks tegenkomt. Daarnaast speelt hij tactisch ook nog eens slim. Ivan verloor de partij dan ook met 1 - 3. Ook in zijn tweede partij had Ivan het lange tijd moeilijk. Hij kwam tegen Corine met 0 - 2 achter, maar kwam daarna sterk terug. Of hij een tandje bijschakelde of anders ging spelen, weet ik niet. Maar feit was dat hij drie games op rij vrij overtuigend wist te winnen. Tegen Niek ging het wat beter. Zonder tot briljant spel te komen boekte Ivan een regelmatige 3 - 0 zege.

Ralph was deze avond sterk op dreef. En dat zou heel goed te maken kunnen hebben met het materiaal van Frank en Niek die beiden met lange noppen op de backhand spelen. Tegen Niek verloor hij de 3e game weliswaar nipt met 9 - 11, maar daartegenover boekte hij drie overtuigende gamewinsten. Ook tegen Frank kwam Ralph nauwelijks in de problemen. Ook nu verloor Ralph de 3e game, maar de 1e, 2e en 4e waren voor Ralph. Tegen Corine verloor Ralph de openingsgame, maar daarna stelde hij orde op zaken en won hij drie games op rij op overtuigende wijze. Een prima 100% score dus voor Ralph.

Gert-Jan won in zijn openingspartij ‘in straight games’ van Corine. Een prima start van GJ. In zijn tweede partij tegen Niek kwam hij ook niet echt in de problemen. GJ weet meestal wel raad met lange noppen, zo ook tegen Niek. Opnieuw een keurige 3 - 0 zege voor GJ. Zijn derde partij tegen Frank was het lastigst. Frank speelt weliswaar ook met lange noppen, maar koppelt dat aan een niet alledaags speltype en een sterk tactisch inzicht. Toch bleek dat niet voldoende voor de winst. Na vier games stond het 2 - 2. In de beslissende game kon het beide kanten op, maar het was uiteindelijk GJ die met 13 - 11 het gelukkigst was. Zo bleef ook GJ heel knap ongeslagen.

In het dubbel versloegen GJ en Ivan Frank en Niek met 3 - 2. De gasten kwamen sterk terug van een 2 - 0 achterstand, maar moesten in de 5e game toch buigen: 11 - 4.

Team 2 boekte dus een even knappe als ruime 9 - 1 zege en het ging daarmee de competitie prima van start.
Komende vrijdag gaat het in Almelo op bezoek bij Blauw-Wit 3.1e klasse: Kampenion 3
- De Brug 2 8 - 2
Guido Wessels 3, Gerben Wolterink 3 en Gertjan Wessels 2

Team 3 gaat 50% gewijzigd de competitie in. Gerben Wolterink (voorheen team 2) neemt de plek in van Gert-Jan de Lange en Guido Wessels (voorheen team 4) speelt in plaats van Nick Kuipers (nu team 4). Dick Hoekman en Gertjan Wessels zijn gebleven.

Team 1 speelde afgelopen vrijdag met Gertjan Wessels, Guido Wessels en Gerben Wolterink. Oftewel driemaal GW. Tegenstander was De Brug 2 uit Apeldoorn dat met Willem Aalders, (oud Kampenaar) Andries van Bruggen en Jan Los aantrad.

Zit het venijn spreekwoordelijk in de staart, ditmaal zat die in het begin. Voor De Brug 2 dan welteverstaan. De eerste beide partijen waren namelijk taaie vijfpitters en beide vielen in het voordeel van team 3 uit. Dat had toch wel invloed op het verdere verloop van de wedstrijd.

Gerben was in de openingspartij tegen Willem het gelukkigst: 11 - 9 in de 5e game. waarna Guido Andries versloeg met 11 - 5 in de 5e game. De partijen drie en vier gingen naar De Brug 2. Gertjan kwam tekort tegen Jan en in het dubbel moest Gerben en Guido nog duidelijk aan elkaar wennen. Jan en Willem profiteerden dankbaar.
Zo stond het dus 2 - 2 waar het ook 0 - 4 had kunnen staan.

Daarna kwamen de heren van team 3 op stoom. Sterker nog zij wonnen de zes resterende partijen zonder dat het nog tot een vijfpitter kwam. Zo won team 3 alsnog met ruime cijfers: 8 - 2. En daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit.
Gerben en Guido (heel netjes) bleven ongeslagen, terwijl Gertjan tweemaal won. Een prima start van de competitie dus ook voor team 3.
Komende maandag al speelt team 3 de volgende wedstrijd als het in Deventer op bezoek gaat bij Wijk 16 1.2e klasse: Kampenion 4
- Smash ’70 4 7 - 3
Nick Kuipers 2, Pascal Buins 1 en dubbel 1; Stefan Sijbesma 0; allen uit twee

Team 4 kreeg in de aanloop naar deze wedstrijd te horen dat Swift ’64 1 zich heeft teruggetrokken waardoor de poule nog slechts vijf teams telt. En dat voor een team dat uit vijf spelers bestaat! Heel jammer!

Van die vijf moesten Pascal Bruins, Nick Kuipers en Stefan Sijbesma het afgelopen vrijdagavond doen. Tegenstander Smash ’70 4 verscheen met slechts twee spelers: Guido Tijssen en Bert Mensink. Vreemd dat binnen zo’n grote vereniging geen invaller kon worden gevonden.

Team 4 begon dus met een 3 - 0 voorsprong aan de wedstrijd. Van de zeven wedstrijden die wel werden gespeeld, wist team 4 er vier te winnen. Nick won zijn beie partijen: nipt van Bert en overtuigend van Guido. Pascal versloeg Guido in drie games en moest zich in vier games gewonnen geven tegen Bert. Stefan verloor zijn beide partijen. Doordat hij doordeweeks op een binnenvaartschip zit, kan hij niet meer trainen. Daardoor mist hij ritme. Hij moet het dus van de competitiewedstrijden bij de senioren en de jeugd hebben.
In het dubbel wonnen Nick en Pascal met 3 - 1 van Bert en Guido.

Zo verscheen er dus een 7 - 3 zege op het wedstrijdformulier voor team 4 tegen een team dat ik als concurrent zie voor een plek bij de eerste drie. Dat is niet verkeerd.
Komende week is team 4 vrij, omdat Swift ’64 1 zich heeft teruggetrokken.3e klasse: Kampenion 5
- Smash ’70 6 4 - 6
Gerard Palland 3 en Jan Ringenier 1; Bertin Bos 0

Bij team 5 maakt jeugdspeler Bertin Bos dit seizoen zijn debuut in de seniorencompetitie en hij neemt de plaats in van Freek Dekker (nu team 4). Met hem kwamen ook Gerard Palland en Jan Ringenier in actie. Jan Beks viel uit, maar was wel aanwezig.

Tegenstander was Smash ’70 6 dat met Auke van Selling, Wim van Selling en Simon van Halm aantrad.
Wedstrijden tussen deze twee teams zijn ‘typische’ 6 - 4 / 4 - 6 wedstrijden. Er is namelijk weinig krachtsverschil tussen beide teams.

Vrijdagavond bleek Smash ’70 6 over het betere team te beschikken, in ieder geval wat die avond betreft. Gelukkig beschikte team 5 in de persoon van Gerard over de beste speler van deze avond. Anders was de wedstrijd in een ruime nederlaag geëindigd.

Gerard won zijn drie wedstrijden vrij eenvoudig en dat terwijl hij aanvallend nog niet eens in goede doen was. Dat zegt veel over het niveau van Gerard. Jan had niet zijn avond, maar dat kan natuurlijk ook aan de tegenstanders hebben gelegen. Tegen Wim verloor hij na vier spannende games, van Auke won hij omdat Auke nog wat meer fouten maakte dan Jan zelf en tegen Simon, die sterk speelde, was Jan kansloos.
Bertin moest duidelijk wennen aan het seniorentafeltennis. Daar waar men bij de jeugd over het algemeen aanvallend en boem boem bam speelt, wordt in de seniorencompetitie tactischer, afwisselender en met meer back- en topspin gespeeld. Maar dat Bertin een vrij snelle leerling is, bleek wel uit het feit dat het per partij beter ging. Hij verloor weliswaar zijn drie partijen, maar hij werd zeker niet weggespeeld.

Team 5 verloor de wedstrijd verdiend met 4 - 6. Smash ’70 6 was deze avond als team sterker dan team 5 dat nu eenmaal geen drie Gerard Pallands kon opstellen.
Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij Dronten ’74 2.3e klasse: Batfighters 2
- Kampenion 6 4 - 6
Arie Hup 3, Theo Hogenhorst 2 en Hans van den Berg 1

Bij team 6 neemt Theo Hogenhorst (voorheen team 4) de plaats van Stefan Sijbema in die nu in team 4 uitkomt. Hans van den Berg en Arie Hup (zaterdag 78 jaar geworden; proficiat!) gingen vrijdagavond samen met Theo op bezoek bij Batfighters 2.

Batfighters 2 bracht Gerard Tomassen, Hettie Kamphorst en Gerrit van der Poll achter de tafel.
Schreef ik bij team 3 dat de eerste twee (hang)partijen behoorlijk bepalend zijn geweest voor de rest van de wedstrijd, datzelfde geldt in nog ‘ergere’ mate voor de wedstrijd tussen Batfighters 2 en Kampenion 6.

Hier waren namelijk de eerste vier partijen hangpartijen. Alle werden pas na de volle vijf games beslist. De drie enkelpartijen gingen naar team 6, terwijl het dubbel winst opleverde voor Batfighters 2. In de resterende zes partijen wist team 6 het verschil van twee in stand te houden.
Na acht partijen stond het 2 - 6 en leek team 6 op weg naar een ruime zege, maar de spelers van Batfighters 2 vochten zich nog terug tot 4 - 6.

Arie won heel knap zijn drie partijen en bezorgde zichzelf daarmee een leuke oudejaarsavond. Theo won tweemaal en Hans eenmaal. Al met al een keurige zege van team 6 waarmee het verder kan.
Komende dinsdag ontvangt team Trias 6 dat na één wedstrijd koploper is.4e klasse: Swift ’64 3
- Kampenion 7 10 - 0
Jeroen Heldoorn 0, Marco Ilbrink 0 en Gerard Wessels 0

Team 7 bestaat dit seizoen uit Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Gerard Wessels. Afgelopen donderdagavond gingen zij in Swifterbant op bezoek bij Swift ’64 3. Dat team speelde met Jan de Vries, invaller Joachim van ‘t Hul (team 2) en Frans van ‘t Hul.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Team 7 was volmaakt kansloos in de polder. Het was duidelijk te merken dat Gerard, Jeroen en Marco wedstrijdritme misten.
Jeroen slaagde er nog in om het tot een vijfpitter te ‘schoppen’, maar dat was het dan ook wel. Alle overige negen partijen gingen ruim verloren. Zo leed team 7 een veelzeggende 10 - 0 nederlaag bij Swift ’64 3.
Natuurlijk, Swift ’64 3 is een vrij sterk team in deze poule. Maar met een iets betere voorbereiding had team 7 toch een paar (belangrijke) puntjes kunnen meesnoepen.
Een gemiste kans.
Komende week ontmoet team 7 Smash-In 2 uit Ens. Normaal gesproken zou dat op dinsdagavond in Kampen zijn, maar de tegenstander heeft het verzoek gedaan om de wedstrijden om te draaien waardoor eerst op vrijdagavond in Ens zou worden gespeeld. Ik weet nog niet hoe dit afloopt.4e klasse: GTC 2
- Kampenion 8 7 - 3
Henny Boxman 2 en Anne van der Haar 1; Rense Beimers 0

Team 8 ging donderdagavond in Genemuiden op bezoek bij GTC 2. Het deed dat met Henny Boxman, Anne van der Haar en Rense Beimers. GTC 2 speelde met Wijnand Oudenaarden, Herman van Dalfsen en Arno Withaar.

Vanaf de eerste wedstrijd hat GTC 2 die Nase vorn. Na het dubbel stond het op een 3 - 1 voorsprong. Alleen Henny wist zijn partij tegen Arno te winnen. Na het dubbel liep GTC 2 uit naar 6 - 2 voordat opnieuw Henny wat terugdeed via een 0 - 3 zege op Herman. Anne zorgde voor het derde punt door Arno te verslaan. In de laatste partij van de avond kwam Rense net tekort in zijn partij tegen de nog ongeslagen Wijnand. Rense boog pas in de 5e game.
Team 8 leed dus een 7 - 3 nederlaag in Genemuiden. Er had misschien een puntje meer ingezeten, maar dat is het dan ook wel.

Henny, inwoner van Zwartewaterl
and en dus min of meer een thuiswedstrijd spelend, pakte twee punten en Anne één. Rense bleef nog zonder zege.
Komende dinsdag ontvangt team 8 ‘s-Heerenbroek 3 in een heuse stadsderby.5e klasse: Kampenion 9
- Staphorst 2 6 - 4
Mattias Beimers 3, Johan van Braak 1, Jantiene Knijnenberg 1 en dubbel 1

Team 9 is van een driepersoons- een vierpersoonsteam geworden. Jantiene Knijnenberg maakt dit seizoen haar debuut. Mattias Beimers, Johan van Braak en Alice Ringenier zijn de andere spelers.

Afgelopen vrijdag kwamen Mattias, Johan en Jantiene in actie. Alice viel uit, maar was wel aanwezig. Zij namen het op tegen Staphorst 2 dat met Erik Bolding, Ben Vos en Trea Woudsma verscheen.

Na het dubbel stond team 9 op een keurige 3 - 1 voorsprong. Mattias (tegen Erik) en Johan (tegen Ben) wonnen hun partijen eenvoudig, terwijl Jantiene het damesonderonsje van Trea verloor.
In het dubbel versloegen Johan en Mattias hun tegenstanders Trea en Ben met 3 - 1.

Dat verschil van twee stond ook aan het eind van de wedstrijd op het wedstrijdformulier: 6 - 4. Mattias bleef eenvoudig ongeslagen en hoefde zelfs geen game af te staan. Jantiene  won heel netjes een partij tijdens haar eerste wedstrijdavond. Tegen Ben werd zij na een 2 - 0 voorsprong nog bijna bevangen door de zenuwen, maar gelukkig wist zij de beslissende 5e game in haar voordeel te beslissen. Johan kwam na het dubbel niet meer tot winst, al zat hij er tegen Trea dichtbij.

Team 9 won de eerste wedstrijd van het seizoen dus met 6 - 4 en dat is een goed begin. Komende vrijdag gaat het in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 8.


De eerste volledige competitieronde leverde zesmaal winst en driemaal verlies op. Dat is niet verkeerd. Komende week komen acht van de negen teams in actie. Volgend weekend hoop ik daar weer verslag van te doen.


Jan Ringenier,
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar