FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 38 kwamen zeven van de negen teams in actie. Team 1 had de wedstrijd van deze week al op vrijdag 6 september gespeeld en team 4 kwam niet in actie omdat Swift ’64 1 zich heeft teruggetrokken. De resultaten van de zeven wel spelende teams waren met drie zeges, een puntendeling en drie nederlagen in balans. Ik neem de wedstrijden met je door.


Promotieklasse: Kampenion 1 was vrij

Team 1 speelde op vrijdag 6 september al de wedstrijd van week 38, uit bij Vitesse '35 1.

Op vrijdag 27 september ontvangt team 1 als koploper directe achtervolger Blauw-Wit 2, één van de concurrenten in de strijd om de titel.Promotieklasse: Blauw-Wit 3 - Kampenion 2 -> 8 - 2
Robin Lieftink 2; Ivan Hollander 0 en Ralph Trip 0

Na de prima 9 - 1 zege van vorige week op Trias 2 toog team 2 afgelopen vrijdagavond naar Almelo om daar aan te treden tegen het sterke Blauw-Wit 3. Team 2 speelde met Ivan Hollander, Ralph Trip en Robin Lieftink. De gastheren deden het met Ronnie Gierveld, Michel van Brink en Wouter Linthorst.

Dat de ene week de andere niet is, ondervonden Ivan, Ralph en Robin tegen Blauw-Wit 3. De tegenstanders hadden het op de heupen en speelden zonder uitzondering zeer sterk. Ivan en Ralph - die beiden aanvallend zijn ingesteld - speelden niet slecht, maar kwamen nimmer in de buurt van een zege. Zij hadden moeite om de juiste lengte in hun slagen te leggen.
Robin, die een heel ander speltype heeft en zo vast is als de bank (in de vorige eeuw welteverstaan), wist wel tot winst te komen en ook nog eens tweemaal. Hij versloeg eerst Wouter en later Ronnie.

Opvallend was het dat geen enkele vijfpitter werd gespeeld. Als aangegeven waren de gastheren en ook Robin sterk op dreef.

Toch moeten de heren van team 2 niet bij de pakken gaan neerzitten. In deze opzet van de competitie waarin de teams elkaar in eerste instantie eenmaal ontmoeten, is het van belang welk team je waar treft. Sommige zalen liggen je niet, net zoals de zaal van Kampenion andere teams weer niet ligt.
Team 2 staat er voorlopig nog goed bij en ligt nog op schema voor het behalen van de promotiegroep. En als het die promotiegroep haalt, hoeft het in ieder geval niet meer naar Almelo, want dan komt Blauw-Wit 3 naar Kampen. Maar laat ik niet teveel op de zaken vooruitlopen.
De eerstvolgende wedstrijd is immers altijd de belangrijkste. En dat is de thuiswedstrijd op vrijdag 27 september as. tegen TT Zwolle 4.1e klasse: Wijk 16 1 - Kampenion 3 -> 1 - 9
Dick Hoekman 3, Gerben Wolterink 3, Gertjan Wessels 2 en dubbel 1

Team 3 ‘boft’ dit seizoen, want het mag driemaal doordeweeks aantreden. En dan heb ik het niet over wedstrijden in Hattem of Heino, maar in Deventer, Den Ham en Rijssen. Ga er maar aanstaan.

Afgelopen maandagavond speelde het bij Wijk 16 1 in Deventer. ‘Tukker’ Gertjan Wessels kwam over uit Enschedé en hij werd in Deventer opgepikt door Dick Hoekman en Gerben Wolterink. Wijk 16 1 deed het met Wietse van der Mei, Ton Kortink en invaller Martin Lutgerink (team 2).

Na het dubbel stond team 3 op een 1 - 3 voorsprong. Gerben (tegen Wietse) en Dick (tegen Martin) wonnen hun partijen, terwijl Gertjan een 0 - 2 voorsprong in games tegen Ton niet wist te verzilveren. Het dubbel leverde winst op voor de routiniers Dick en Gerben.

Na het dubbel hoefde team 3 geen punt meer af te staan. Niet dat de wedstrijden allemaal eenvoudig werden gewonnen - vooral Dick moest tegen Wietse en Ton in een vijfpitter tot het uiterste gaan - maar aan het eind van de avond stond er wel een 1 - 9 op het wedstrijdformulier. Nu is Wijk 16 1 niet de sterkste tegenstander in de poule, maar het is zaak om dan niet teveel punten te laten liggen. Team 3 slaagde daar goed in.

Dick en Gerben bleven ongeslagen en wonnen samen ook het dubbel; Gertjan pakte twee punten.

De andere uitslagen in de poule waren heel gunstig voor team 3 waardoor het na twee wedstrijden voorlopig ruim op kop gaat. Maar ‘Parijs is nog ver’ zoals Joop Zoetemelk de volgers van de Tour de France altijd heel nuchter wist te melden.
Komende vrijdag komt achtervolger HTTV 1 uit Den Ham op bezoek. Dat is normaal gesproken één van de concurrenten in de strijd om de titel.2e klasse: Kampenion 4 was vrij.

Omdat Swift '64 1 zich heeft teruggetrokken, kwam team 4 deze week niet in actie.

Op vrijdag 27 september komt met Wezep 2 DE titelkandidaat naar Kampen. Een mooie graadmeter voor team 4 dus.3e klasse: Dronten ’74 2 - Kampenion 5 -> 5 - 5
Gerard Palland 3, Jan Beks 1 en Jan Ringenier 1

Team 5 moest vrijdagavond proberen een nieuwe nederlaag te voorkomen en dat moest dan gebeuren in de lastige uitwedstrijd tegen Dronten ’74 2. Lastig zowel qua speelzaal als qua tegenstanders.

Jan Ringenier, Gerard Palland en Jan Beks moesten het namens team 5 doen en zij namen het op tegen Karla Bouwers, Gerard Soede en Julian van Egmond.

Na het dubbel stond het 3 - 1 en dat was lichtelijk geflatteerd. Jan R. verloor de openingspartij tegen Karla wat ongelukkig met 11 - 9 in de 5e game en in het dubbel wisten Gerard en Jan R. in de beslissende 5e game niet door te drukken nadat zij van een 0 - 2 achterstand terugkwamen. Daar tussendoor won de Kamper Gerard van de Dronter Gerard en verloor Jan B. in vieren van Julian.

Na het dubbel bleef het spannend. Drie partijen later stond het 4 - 3 in Dronter voordeel en aan het eind stond er een 5 - 5 gelijkspel op het wedstrijdformulier. De laatste vier partijen gingen alle over de volle vijf games. Drie daarvan gingen naar team 5.

Overigens had team 5 - al ‘zeg’ ik het zelf - ook recht op tenminste een gelijkspel. In een aantal partijen hadden de Dronter spelers namelijk over geluksballetjes niet te klagen. En dat beaamden zij ook zelf. Aan de andere kant mocht team 5 van geluk spreken dat kopman Onno Huisman inviel bij Dronten ’74 1. Anders had team 5 ook zomaar met 7 - 3 of 8 - 2 kunnen verliezen.

Gerard was opnieuw ‘man of the match’ met drie zeges. De beide Jannen pakten ieder één punt. Op Facebook deed ondergetekende de suggestie om Gerard maar tweemaal te klonen, want een team met Gerard Palland, Gerrit Palland en Gertjan Palland is onklopbaar in de 3e klasse.
Komende vrijdag komt TT Zwolle 12 naar Kampen.3e klasse: Kampenion 6 - Trias 6  -> 6 - 4
Arie Hup 3, Theo Hogenhorst 2 en Harm Bosman 1

Team 6 startte de competitie vorige week met een nuttige 4 - 6 zege bij Batfighters 2 en afgelopen dinsdag kwam het onbekende Trias 6 op bezoek. En dat vonden de Kamper heren een leuke uitdaging. Eindelijk eens een onbekende tegenstander!

Theo Hogenhorst, Arie Hup en Harm Bosman moesten het voor team 6 doen, terwijl Trias 6 E. Tiemessen, R. Tiemessen en R. Arnoldus op het wedstrijdformulier deed verschijnen.

Het werd een aardige en spannende wedstrijd. Opvallend was het dat ‘good old’ Arie voor de gasten uit Twello een te groot obstakel bleek. Of misschien moet ik schrijven het materiaal van Arie en de wijze waarop hij de lange noppen gebruikt. Arie liet zich driemaal als winnaar feliciteren.

Theo kwam in de openingspartij tegen E. Tiemessen net tekort. Laatstgenoemde liet zien over een flitsende backhand te beschikken. Maar in de beide andere partijen bleef de taaie Theo wel overeind waardoor hij twee punten pakte.

Harm kwam eenmaal tot winst en wel tegen Arnoldus en dat terwijl hij tegen E. Tiemessen zijn beste partij speelde. Harm kwam knap op een 2 - 0 voorsprong, maar zag zijn tegenstander vervolgens dichterbij, langszij en uiteindelijk voorbij komen. R. Tiemessen bleek in vier games te  sterk.

Het dubbel leverde winst op voor Tiemessen en Tiemessen die na de eerste verloren game de partij in vieren naar zich toetrokken.

Toch kan team 6 tevreden zijn met de 6 - 4 zege. Trias 6 bleek inderdaad een geduchte tegenstander en dan is het niet verkeerd als je die wedstrijd winnend weet af te sluiten. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat team 6 dinsdagavond over geluk niet te klagen had.
Komende dinsdag komt een andere onbekende tegenstander naar Kampen: Shot ’78 2 uit Deventer.4e klasse: Kampenion 7 - Smash-In 2 -> 4 - 6
Jeroen Heldoorn 2, Marco Ilbrink 1 en Gerard Wessels 1

Team 7 moest zich afgelopen dinsdagavond zien te herstellen van de zeperd van vorige week toen het met maximale cijfers in Swifterbant verloor. Dat moest dan gebeuren tegen Smash-In 2 uit Ens.

Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Gerard Wessels traden namens team 7 aan. Tegenstander Smash-In 2 had personele problemen, want het moest met twee invallers uit team 3 aantreden: oud-Kampenionner Henda Boerman en Gerard Willems. Van het eigenlijke team 2 was alleen Alexandra Klein beschikbaar.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 - 2. Jeroen versloeg in de openingspartij Alexandra en de Kamper Gerard won van de Emmeloorder Gerard die voor Smash-In uitkomt. Marco moest zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Henda, terwijl Jeroen en Marco in het dubbel weinig kans hadden tegen de dames Alexandra en Henda.

Na het dubbel leek team 7 dan toch het verschil te maken, want het pakte via zeges van Marco (op Alexandra) en Jeroen (op Gerard) twee punten op rij. Maar daarna was de Kamper koek op, want de resterende vier partijen gingen naar Smash-In 2 waardoor dat team met 4 - 6 de winst pakte. Enigszins zuur daarbij was dat Jeroen in de laatste partij met 9 - 11 in de 5e game van Henda verloor. Voor hetzelfde geld was het dus 5 - 5 geworden. Maar daar koop je weinig voor (om in geldtermen te blijven).

Jeroen pakte twee punten en Gerard en Marco ieder één.
As. dinsdag komt Zwartsluis 3 op bezoek. Het is te hopen dat team 7 dan de stijgende lijn weet door te trekken.4e klasse: Kampenion 8 - ‘s-Heerenbroek 3 -> 1 - 9
Rense Beimers 1; Henny Boxman 0 en Anne van der Haar 0

Ook team 8 startte de competitie vorige week met verlies: 7 - 3 bij GTC 2. Dinsdagavond kwam ‘s-Heerenbroek 3 op bezoek, een lastig te bestrijden team. Met Erwin Knol, Hans Koerssen en Ronny Doornwaard brengt het namelijk drie spelers achter de tafel die zelf niet zoveel initiatief nemen, maar vooral wachten op de fouten van de tegenstanders. Ook spelen zij deels nog met materiaal. Aan Anne van der Haar, Rense Beimers en Henny Boxman de uitdaging om het juiste antwoord te vinden.

Helaas voor team 8 bleef dat antwoord uit. Erwin, Hans en Ronny waren te taai. Zij waren geduldiger dan Anne, Rense en zelfs Henny die qua speltype in het rijtje van de tegenstanders is te rangschikken.
Alleen Rense slaagde erin om een puntje te pakken. In de tweede partij van de avond versloeg hij Hans in vijf games. In de laatste partij van de avond was Anne dichtbij een tweede punt, maar hij wist tegen diezelfde Hans een 2 - 0 voorsprong in games niet te verzilveren.

Zo leed team 8 een kansloze 1 - 9 nederlaag tegen ‘s-Heerenbroek 3. Dat team is titelkandidaat nummer 1 in de poule. Niet omdat de spelers zo flitsend en aanvallend spelen, maar omdat zij weinig fouten maken en zo geduldig zijn als een moeder met zes ADHD-kinderen die hun pilletje vergeten zijn in te nemen. En dat is ook een kwaliteit.
Komende dinsdag komt met Heino 7 een concurrent in de strijd tegen degradatie op bezoek. Hopelijk staan Anne, Henny en Rense er dan weer.5e klasse: DTV ’84 8 - Kampenion 9 -> 2 - 8
(inv) Martijn Haanappel 3, Mattias Beimers 2, Alice Ringenier 2 en dubbel 1

Team 9 startte de competitie vorige week met een nipte zege op Staphorst 2 en het mocht afgelopen proberen in de uitwedstrijd bij DTV ’84 8 die goede start een dito vervolg te geven. Het had personele problemen, want om uiteenlopende redenen waren Jantiene Knijnenberg en Johan van Braak niet beschikbaar. Mattias Beimers en Alice Ringenier waren dat wel en zij kregen gezelschap van Martijn Haanappel (team 8) die inviel. DTV ’84 8 speelde met Ben van der Vegt, Henk Kip en Peter Matenaar. Een geroutineerd team (eufemistisch gezegd).

Het werd een snelle wedstrijd in Dalfsen. De zes spelers hoefden geen enkele vijfpitter te spelen en slechts driemaal waren er vier games nodig om een winnaar aan te wijzen. Dat betekent dus dat zeven partijen al in drie games werden beslist. Daar hoef je geen wiskunde voor te hebben gestudeerd.

Team 9 was afgelopen vrijdagavond duidelijk het sterkste team. Na vier partijen stond het al op een 0 - 4 voorsprong zonder dat ook maar één game hoefde te worden afgestaan. Ook na het dubbel bleef het crescendo gaan. Pas in de zevende partij wist DTV ’84 8 die negatieve spiraal te doorbreken toen Peter in vier games te sterk was voor Alice. Diezelfde Peter zorgde in de negende partij voor het tweede Dalfser punt via een knappe 3 - 0 zege op Mattias.

Alle andere partijen gingen echter ruim naar team 9 dat zo een keurige 2 - 8 zege boekte. Invaller Martijn bleef eenvoudig ongeslagen en Alice en Mattias pakten ieder twee punten. Samen wonnen zij ook (overtuigend) het dubbel.

Team 9 draait voorlopig prima mee. As. vrijdag staat het voor een zware krachtproef als koploper en titelkandidaat Wham 2 op bezoek komt.


Wisselende resultaten dus in week 38. Natuurlijk is na twee wedstrijden nog niet zo heel veel te zeggen, maar het lijkt erop dat de beide 4e klasteams (7 en 8) een moeilijk seizoen tegemoet gaan. Voor beide teams staat komende week een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Volgend weekend hoop ik van die en de andere wedstrijden weer verslag te doen.


Jan Ringenier,
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar