FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 39 kwamen alle negen teams in actie en alle in een thuiswedstrijd. Team 1 liep tegen het lastig te bespelen Blauw-Wit 2 tegen zijn eerste nederlaag aan, maar wist de schade uiteindelijk nog te beperken. De beide 4e klasteams boekten hun eerste overwinning. De balans was met vijf zeges, twee puntendelingen en twee nederlagen positief. Ik neem de wedstrijden met je door.


Promotieklasse: Kampenion 1 - Blauw-Wit 2 -> 4 - 6
Ton Ringenier 2 en Jeroen Rotman 2; Jordy ten Have 0

Vrijdag stond de topper op het programma tussen koploper Kampenion 1 en directe achtervolger Blauw-Wit 2 uit Almelo. Team 1 speelde weer met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. De gasten verschenen met Robert Kole, Eric Beld en Ton Nitert ook in de vertrouwde samenstelling.

Blauw-Wit 2 is een heel lastig te bespelen team. Robert, Eric en Ton spelen allen met lange noppen op de backhand waarbij Eric dan ook nog eens linkshandig is. Zij verdedigen echter niet alleen maar, want als je de bal iets te hoog terug geeft - soms gedwongen door die noppen - dan krijg je de ballen om de oren.

Het werd vrijdag een toch wel gedenkwaardig avondje voor team 1. Na drie enkelpartijen stond het 0 - 3. Ton wist een goede start tegen Robert geen dito vervolg te geven en moest toezien hoe Robert de regie langzaam maar zeker overnam en de partij nog wist te kantelen. Jordy kwam tegen Eric juist uit een geslagen positie terug; van 0 - 2 werd het 2 - 2. In de beslissende game was het toch weer Eric die het spel dicteerde en de game - en daarmee de partij - op zijn naam schreef. Jeroen was daarna vrijwel kansloos tegen Ton en hij verloor in drieën. De eerste game nog close, maar de beide volgende ruim.
In het dubbel speelden Jeroen en Ton ditmaal. Zij kwamen echter tekort tegen Eric en Ton en verloren in vieren. De tussenstand was daarmee 0 - 4!

Na het dubbel nam Jordy het op tegen Robert. Jordy speelde drie games goed mee, maar stond wel met 1 - 2 achter. In de vierde game kon Jordy de concentratie niet meer opbrengen - wat juist zo belangrijk is tegen materiaalspelers - en hij verloor die ruim. Daarmee stond het 0 - 5 en leek een desastreuze nederlaag aanstaande. Ton speelde vervolgens tegen naamgenoot Ton. De Kamper Ton speelde geconcentreerd, had de juiste tactiek gevonden en hij wist dat nu - in tegenstelling tot zijn eerste partij - langer vol te houden. Hij verloor nog wel de derde game, maar kwam ditmaal niet in de problemen. Daardoor was eindelijk ‘de hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier. Jeroen speelde daarna een thriller tegen Eric. Na 11 - 6, 7 - 11, 11 - 6 en 6 - 11 moest een 5e game de beslissing brengen. Dat werd een spannende game, maar het was uiteindelijk Jeroen die deze game er met 11 - 9 uit wist te slepen. Zo kwam team 1 terug tot 2 - 5.

In zijn laatste partij had Jordy geen kans tegen Ton. Jordy zit momenteel in een moeilijke fase en dan heb ik het niet alleen over tafeltennis. Begrijpelijk dat dit zijn weerslag vindt in het tafeltennis en zeker tegen materiaalspelers waartegen je heel geconcentreerd moet spelen, soms vijf games lang. Dat zat er vanavond niet in, maar dat kan gebeuren. Jeroen speelde in zijn laatste partij een prima pot tegen Robert. In de eerste game was het nog even zoeken, maar daarna vond Jeroen de juiste tactiek. De tweede game won hij nog moeizaam, maar daarna ging het sneller en boekte hij een keurige zege op Robert. Jeroen is vrijwel terug op het niveau van twee en drie seizoenen geleden en dat is een prettige constatering. In de laatste partij van de avond speelde Ton een soortgelijke partij tegen Eric. De eerste game ging nog naar Eric, maar de volgende drie games bleek Ton de sterkste waarbij hij overigens in de derde game ontsnapte.

Zo leed team 1 een 4 - 6 nederlaag. Vooraf zou het waarschijnlijk niet tevreden zijn geweest met die uitslag, maar gezien de 0 - 5 tussenstand hebben de spelers daar vast wel vrede mee denk ik. Blauw-Wit 2 bleek inderdaad een lastig te bespelen team. De gasten spelen een uitgekookt spelletje en maken daarbij dankbaar gebruik van het materiaal. Team 1 had het daar lastig mee, zeker in het begin. En bij Kampenion spelen ook eigenlijk geen materiaalspelers; de enige is Arie Hup. Jeroen en Ton vonden uiteindelijk het antwoord en de juiste tactiek. Jordy vond die deze avond niet (altijd), maar gezien zijn situatie is dat begrijpelijk. Bovendien zijn materiaalspelers sowieso al niet de favoriete tegenstanders van Jordy.

Team 1 hield met 4 - 6 de schade nog beperkt en blijft daarmee kandidaat voor een topklassering in deze poule. Een ding weet het al wel zeker: als beide teams zich plaatsen voor de promotiegroep - en daar ga ik wel vanuit - dan moet team 1 nog een keer op bezoek in Almelo.
Komende vrijdag speelt team 1 opnieuw thuis en wel tegen TT Zwolle 5.Promotieklasse: Kampenion 2
- TT Zwolle 4 -> 5 - 5
Gert-Jan de Lange 2, Robin Lieftink 2 en Ralph Trip 1

Team 2 liep vorige vrijdag bij Blauw-Wit 3 tegen een ruime 8 - 2 nederlaag aan. Vrijdagavond kreeg het een herkansing toen TT Zwolle 4 op bezoek kwam, een heel bekende tegenstander met Paul Kamstra (voorheen Kampenion), noppie Stefan van der Lelie en noppie Herman van Ommen. Bij team 2 liet Ivan Hollander de wedstrijd aan zich voorbijgaan, Ralph Trip speelde in zijn plaats en hij werd vergezeld door Gert-Jan de Lange en Robin Lieftink.

Vanaf de eerste wedstrijd liep team 2 achter de feiten aan. In de eerste wedstrijd was Paul net de gelukkigste in zijn partij tegen Gert-Jan. De cijfers 9 - 11, 11 - 3, 8 - 11, 13 - 11 en 11 - 13 zeggen genoeg denk ik zo. Vervolgens kwam Ralph tegen Stefan nooit in de buurt van een zege omdat - zoals Ralph zelf aangaf - hij zijn tweede bal niet op tafel hield. Stefan won toch wel overtuigend in drieën. Robin bracht zijn team terug in de wedstrijd door Herman geen kans te geven. De tweede game was close, maar game één en drie gingen met ruime cijfers naar Robin.
In het dubbel maakten Gert-Jan en Ralph aan Kamper kant en Herman en Paul aan Zwolse kant er een heel spannende partij van. De eerste vier games gingen om en om naar TT Zwolle en Kampenion en dus waren de Zwollenaren in de vijfde game weer aan de beurt: 8 - 11. Zo stond het 1 - 3 in Zwols voordeel.

Na het dubbel vergrootte Paul die voorsprong door Ralph in vier games te verslaan. Er zijn tijden geweest dat Paul in partijen ‘om het eggie’ niet van Ralph wist te winnen, maar die tijden lijken voorbij. Gert-Jan had het lastig tegen Herman. Herman speelde een niet stereotiep lange noppen spelletje en daar had Gert-Jan het lastig mee. Herman pakte een 1 - 2 voorsprong in games, maar Gert-Jan liet zich niet gek maken en bleef zijn ding doen. De vierde game sleepte hij er met 12 - 10 uit waardoor een 5e game de beslissing moest brengen. Die game ging met dezelfde cijfers naar Gert-Jan na een slot van de game waarin beide spelers (op het oog) enkele eenvoudige foutjes maakten en de kansen wisselden. Robin speelde hierna drie games heel sterk tegen ‘angstgegner’ Stefan. Wel stond het toen 1 - 2 in het voordeel van Stefan; Robin liet hem in de derde game ontsnappen. In de vierde game wist Robin helaas niet meer te brengen wat hij in de eerste drie games bracht waardoor Stefan de partij uiteindelijk nog eenvoudig naar zich toetrok. Maar wat als die cruciale derde game naar Robin was gegaan. ‘Als’ telt niet in sport en dus won Stefan verdiend. Hij bracht zijn team op een 2 - 5 voorsprong.

In de laatste drie partijen kwamen de Kampenaren echter nog knap terug. Eerst was het Ralph die Herman ‘in straight games’ wist te verslaan. De eerste twee games met nipt verschil, maar de derde met ruime cijfers. Daarna bond Robin tegenstander Paul in vieren aan de zegekar. Robin is al jaren een lastige tegenstander voor Paul en dat bleek vrijdagavond ook weer. Waar Stefan een ‘angstgegner’ voor Robin is, is Robin dat op zijn beurt voor Paul. In de laatste partij van de avond maakten Gert-Jan en Stefan er een prachtige wedstrijd van. De verschillen - zowel in niveau als qua punten waren gering - en iedere game werd met de kleinst mogelijke marge beslist. De eerste ging met 10 - 12 naar Stefan, de tweede met 13 - 11 naar Gert-Jan en de derde ook met dezelfde cijfers. Stefan gaf zich nog niet gewonnen en nam in de vierde game een voorsprong, maar Gert-Jan kwam knap terug om uiteindelijk nog met 11 - 9 te winnen. Het was een typische wedstrijd tussen een aanvaller en een verdediger die af en toe knap wist te counteren. Gert-Jan liet opnieuw zien goed tegen een materiaalspeler uit de voeten te kunnen en blijkt het niveau in de Promotieklasse goed aan te kunnen. Dat is een prettige constatering.

Zo sleepte team 2 er op de valreep nog een 5 - 5 puntendeling uit. Team 2 won wel meer games dan de tegenstander, wat na zeven wedstrijden nog belangrijk kan zijn.
Gert-Jan en Robin pakten ieder twee punten en Ralph één.
Komende vrijdag komt TT Zwolle 6 naar Kampen. Als de Kampenaren de tegenstander niet onderschatten, moet een ruime zege mogelijk zijn.1e klasse: Kampenion 3
- HTTV 1 -> 5 - 5
Gertjan Wessels 2, Gerben Wolterink 2 en dubbel 1; Guido Wessels 0

Team 3 gaat voorlopig lekker. Na twee wedstrijden heeft het al een gaatje van vijf punten geslagen naar de achtervolgers. Een van die achtervolgers - HTTV 1 - kwam afgelopen vrijdag naar Kampen.

Team 3 speelde met Gerben Wolterink, Guido Wessels en Gertjan Wessels. HTTV 1 kwam in de sterkste opstelling met Berry van der Velde, Mark van Keulen en Rutger Hesselink.

Het percentage materiaalspelers ligt in de regio Twente volgens mij hoger dan in de regio Zwolle. Ook HTTV 1 had er twee meegenomen: Berry en Mark spelen beiden met anti zo heb ik mij laten vertellen.

Na het dubbel stond team 3 op een keurige 3 - 1 voorsprong. Gerben (3 - 2 tegen Berry) en Gertjan (3 - 0 tegen Rutger) wonnen hun enkelpartijen, terwijl Guido tegenstander Mark na vier games moest feliciteren. In het dubbel boekten Gerben en Gertjan een knappe 3 - 1 zege op Berry en Mark. De deskundigen zeggen dat je twee wat passieve spelers niet moet laten dubbelen, maar Gerben en Gertjan logenstraften die opvatting afgelopen vrijdagavond voorlopig.

Drie partijen later was HTTV ietsje dichterbij gekropen. Guido had onvoldoende antwoord op het spel en materiaal van Berry en verloor ‘in straight games’. Guido heeft het (nog) moeilijk tegen materiaalspelers op dit niveau, maar van dit soort wedstrijden leert hij wel. Gerben versloeg vervolgens Rutger met 3 - 1 in een partij zonder veel krachtsverschil. Gertjan had daarna ook niet het antwoord op het spel en materiaal van Mark en verloor met 0 - 3 in een partij waarin hij nooit uitzicht op winst had: 4 - 3.

In de achtste partij verloor Guido na drie spannende games van Rutger die weliswaar niet ‘met materiaal’, maar wel slim speelt. Na drie zeges in zijn wedstrijd tegen De Brug 2 verloor Guido dus nu zijn drie partijen. Dat kan gebeuren. Guido kan het niveau wel aan, maar moet nog even wennen. Zeker wanneer de tegenstander ‘materiaalspelers’ achter de tafel brengt en/of Guido gedwongen wordt het spel te maken. Gertjan bracht zijn team weer op voorsprong na een lange en leuke partij tegen Berry. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist hij het verschil te maken. In de laatste partij van de avond nam Gerben het op tegen Mark. Beiden waren die avond nog ongeslagen. Gerben speelde niet slecht, maar Mark was op de beslissende momenten doortastender en won verdiend in vieren.

Beide teams hielden elkaar dus met 5 - 5 in evenwicht. Ik denk dat team 3 wel kan leven met dit resultaat. HTTV 1 verscheen immers in de sterkste opstelling. Weliswaar stond team 3 lange tijd op voorsprong, maar ook met een puntendeling houdt het HTTV op vijf punten achterstand.
As. vrijdag ontvangt team 3 Effect 1.2e klasse: Kampenion 4
- Wezep 2 -> 7 - 3
Nick Kuipers 3, Stefan Sijbesma 3 en Pascal Bruins 1

Team 4 komt (helaas) in een poule van vijf teams uit nadat Swift ’64 1 zich heeft teruggetrokken. De stand is dan ook vertekend doordat niet alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Duidelijk was wel dat degradant en titelkandidaat Wezep 2, de tegenstander van afgelopen vrijdag - bovenaan stond.

Pascal Bruins, Stefan Sijbesma en Nick Kuipers moesten het voor team 4 doen, terwijl tegenstander Wezep 2 met Bert van Weeghel, Barry Wensink en Jan van ‘t Hul in de sterkste samenstelling aantrad.

Na de eerste drie enkelpartijen stond er een toch wel verrassende 3 - 0 tussenstand op het wedstrijdformulier. Pascal versloeg Bert ‘in straight games’, Stefan was met 3 - 1 te sterk voor Barry en Nick speelde een thriller tegen Jan waarin hij na een 1 - 2 achterstand in games de juiste tactiek vond en ook wist uit te voeren.
In het dubbel kwamen Pascal en Stefan goed mee met Bert en Jan, maar beide laatstgenoemden wisten in de beslissende vijfde game het verschil te maken.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Eerst versloeg Stefan na een lange en spannende partij tegenstander Bert waarna Pascal zijn meerdere moest erkennen in de dwingend spelende Jan. Nick en Barry maakten er een vijfpitter van en ook nu vond Nick na een 1 - 2 achterstand de juiste tactiek om de partij nog in vijf games naar zich toe te trekken.

In de laatste drie partijen wist team 4 nog tweemaal te winnen. Stefan speelde een knappe partij tegen Jan. Door de mindere backhand van Jan consequent met een bolle opening te bestoken, wist hij het dwingende (forehand)spel van Jan te ontregelen en de partij in vieren te winnen. Nick en Bert ontliepen elkaar niet veel, maar het was uiteindelijk Nick die met 3 - 1 wist te winnen. In de laatste partij verloor Pascal na drie spannende games van Barry die daarmee de nederlaag van zijn team een wat draaglijker aanzien gaf. Pascal mist nog ritme en zet de eerste bal te vaak te hard op.

Niettemin boekte team 4 een keurige 7 - 3 zege op koploper Wezep 2. De buren blijven weliswaar koploper, maar team 4 staat er nu relatief beter voor.
Komende vrijdag ontvangt team 4 Effect 2.3e klasse: Kampenion 5
- TT Zwolle 12 -> 7 - 3
Gerard Palland 3, Bertin Bos 2, inv. Harm Bosman 1 en dubbel 1

Team 5 wachtte nog op de eerste overwinning. Tegen TT Zwolle 12 lagen er kansen om die eerste zege te pakken.

Jan Beks was verhinderd en Jan Ringenier kreeg op vrijdagmorgen last van zijn rug waardoor het hem niet verstandig leek om te gaan ballen. Gelukkig vond hij Harm Bosman (team 6) bereid om in te vallen. Gerard Palland en Bertin Bos waren de andere spelers. TT Zwolle 12 verscheen met Eddy Huberts, Richard van der Sligte en Arnold van der Sligte.

Na het dubbel stond team 5 op een 3 - 1 voorsprong. Gerard had het lastig tegen Eddy, maar kwam knap van een 1 - 2 achterstand terug om alsnog in vijven te winnen. Bertin trof het niet om tegen kopman Richard te moeten beginnen. Hij speelde een goede wedstrijd, maar tegenstander Richard was in de beslissende vijfde game met 10 - 12 de gelukkigste. Harm boekte vervolgens een overtuigende 3 - 0 zege op Arnold.
In het dubbel speelde Bertin en Gerard voor het eerst samen en zij deden dat tegen de broers Arnold en Richard. De eerste game ging nog naar TT Zwolle, maar daarna trokken Bertin en Gerard de partij toch nog overtuigend naar zich toe.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Bertin speelde een knappe partij tegen Eddy en won in vieren. Gerard versloeg Arnold eveneens in vieren nadat hij in de eerste game nog zoekende was. In de zevende partij liet Richard tegenstander Harm vrijwel kansloos.

In de laatste drie partijen won team 5 nog tweemaal. Bertin, die steeds beter ging spelen, boekte een keurige 3 - 1 zege op Arnold waarna Harm na een spannende vijfpitter nipt de zege moest laten aan Eddy. In de laatste partij van de avond speelde Gerard zijn beste wedstrijd tegen Richard die ook nog ongeslagen was. Gerard won ‘in straight games’ en bleef voor de derde opeenvolgende maal zonder verlies.

Team 5 behaalde daarmee met 7 - 3 zijn eerste zege. De zege is verdiend en had ook nog een puntje kunnen uitvallen. Maar al met al mag het tevreden zijn.
Komende vrijdag speelt team 5 weer thuis; dan komt Harderwijk 3 op bezoek.3e klasse: Kampenion 6
- Shot ’78 2 -> 8 - 2
Harm Bosman 3, Theo Hogenhorst 3, Arie Hup 1 en dubbel 1

Team 6 startte de competitie met twee minimale zeges. Dinsdagavond kwam met Shot ’78 2 uit Deventer voor de tweede achtereenvolgende maal een onbekende tegenstander op bezoek uit de voormalige regio IJsselstreek.

Er stond dinsdagavond heel tafeltenniservaring achter de tafel. Team 6 speelde met Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhorst. Shot ’78 2 had Rein Pennekamp, Patrick Middelburg en Ben Wijnhoud meegenomen. Patrick is een midveertiger, maar alle anderen zijn 60+ en enkelen zelfs 70+.

Team 6 kwam goed uit de startblokken, want na het dubbel stond het op een 4 - 0 voorsprong. Arie was te sterk voor Rein, Harm versloeg Patrick in vieren en Theo hoefde tegen Ben geen game af te staan.
In het dubbel waren Arie en Theo hun tegenstrevers Ben en Patrick de baas.

Na het dubbel bleef het eerst nog crescendo gaan, maar in de zesde partij pakte Shot ’78 het eerste puntje. Arie verloor in vijven van Ben die aardig het oog had in het spel en materiaal van Arie. Daarna pakte team 6 weer drie punten op rij voordat Arie tegen Patrick tegen zijn tweede nederlaag opliep.

Maar natuurlijk is een 8 - 2 zege een prima resultaat. Daardoor blijft team 6 meedoen. Harm (heel netjes) en Theo bleven ongeslagen, terwijl Arie eenmaal tot winst kwam. Ook won hij samen met Theo het dubbel.
Team 6 gaat woensdagavond in Nieuwleusen op bezoek bij Wham 1.4e klasse: Kampenion 7
- Zwartsluis 3 -> 7 - 3
Jeroen Heldoorn 3, inv. Alice Ringenier 2, Gerard Wessels 1 en dubbel 1

Voor team 7 werd het na twee nederlagen zaak om punten te gaan pakken. Dit om te voorkomen dat het onderaan komt te staan en de spelers niet alleen tegen de tegenstanders, maar ook tegen zichzelf gaan spelen. Dinsdagavond kwam Zwartsluis 3 op bezoek.

Bij team 7 was Marco Ilbrink verhinderd en zijn plek werd ingenomen door Alice Ringenier (team 9). Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels waren de andere spelers. Zwartsluis 3 speelde ook met een invaller: Bianca Meijer (team 5). Naast haar speelden manlief Chris Meijer en Wietse Bakker.

Na het dubbel stond team 7 op een keurige 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij had Gerard weinig kansen tegen Chris, maar Alice boekte een verrassende zege op Wietse. Weliswaar met 11 - 9 in de 5e game, maar dat mocht haar pret - terecht - niet drukken. Jeroen bracht zijn team op voorsprong door Bianca met 3 - 1 te verslaan.
In het dubbel versloeg het gelegenheidsduo Alice/Jeroen toch wel verrassend Chris en Wietse in vier games.

Na het dubbel verloor Alice van Chris die haar eigenlijk geen kans gaf, ook al wist Alice de eerste game nog te pakken. Daarna won team 7 vier partijen op rij voordat Gerard de laatste partij aan Wietse moest laten.

Team 7 boekte dus aldus een even keurige als broodnodige 7 - 3 overwinning. Het ontloopt daarmee de laatste plaats en houdt de aansluiting met plaats vier.
Komende vrijdag, 4 oktober, speelt team 9 de lastige uitwedstrijd bij Emmeloord 3.4e klasse: Kampenion 8
- Heino 7 -> 7 - 3
Anne van der Haar 3, Rense Beimers 2 en Henny Boxman 2

Team 8, het andere 4e klasteam, zit eigenlijk in een identieke situatie als team 7. Het leed twee nederlagen en het moet oppassen om niet op de laatste plek vastgespijkerd te worden. Afgelopen dinsdag kwam concurrent Heino 7 op bezoek dat vooraf één puntje meer had verzameld.

Team 8 speelde met Rense Beimers, Anne van der Haar en Henny Boxman. De gasten uit Heino deden het met Vincent Schuurman, Johan Lute en Carlinda Fuselier.

Na het dubbel waren de partijen opnieuw in evenwicht. Rense was in de openingspartij kansloos tegen Vincent waarna Anne en Henny beiden hun partijen overtuigend in drieën wonnen, respectievelijk tegen Johan en Carlinda.
In het dubbel moesten Anne en Henny hun meerdere erkennen in Johan en Vincent die ‘in straight games’ wonnen.

Na het dubbel won team 8 vier partijen op rij - waaronder een knappe zege van Anne in drie games op kopman Vincent - voordat Henny zich gewonnen moest geven tegen Henny. In de laatste partij versloeg Rense tegenstander Johan waardoor hij de einduitslag op 7 - 3 bepaalde.

Die 7 - 3 zege kan team 8 heel goed gebruiken. Het wipt nu over Heino 7 heen en buigt  de achterstand van één punt om tot een voorsprong van drie punten.
Op donderdag 3 oktober gaat team 8 in Heerde op bezoek bij Vined 3.5e klasse: Kampenion 9
- Wham 2 -> 4 - 6
Alice Ringenier 3 en Johan van Braak 1; Jantiene Knijnenberg 0

Team 9 stond vooraf op een keurige tweede plaats op één puntje achterstand van koploper Wham 2, de tegenstander van afgelopen vrijdagavond. Dan is het natuurlijk jammer als kopman Mattias Beimers verhinderd is.

Team 9 speelde dus met Johan van Braak, Alice Ringenier en Jantiene Knijnenberg. De gasten uit Nieuwleusen speelden in de vertrouwde samenstelling met Harold de Graaf, Dik de Raad en Herman Vos.

Na het dubbel stond het 1 - 3 in het voordeel van Wham 2 en op die stand viel niets af te dingen. Johan speelde twee goede en twee matige games tegen Harold en verloor in vieren. Alice won ‘in straight games’ van Dik waarna Jantiene haar meerdere moest erkennen in Herman.
In het dubbel speelden Alice en Johan een goede partij tegen Harold en Herman, maar zij verloren na drie vrij nipte games.

Na het dubbel speelde Alice een prima partij tegen Harold. Alice brengt heel veel ballen terug en je moet haar in voetbaltermen gesproken vier keer voorbij voordat je haar kwijt bent. Dit werd Harold te machtig en hij verloor in vier games. Johan verloor vervolgens in drieën van Herman en Jantiene overkwam hetzelfde tegen Dik. Zo stond het 2 - 5.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er heel knap nog twee te winnen. Allereerst zorgde Alice voor een verrassing door ook Herman aan de zegekar te binden. Met de gamestanden 4 - 11, 15 - 13, 5 - 11, 11 - 8 en 11 - 9 had Herman weliswaar de meeste punten gemaakt, maar Alice won de meeste games en daar gaat het om. Jantiene verloor hierna in drieën van Harold waarna Johan tegen Dik geen moment in de problemen kwam en soeverein in drie games won.

Zo snoepte team 9 zonder kopman Mattias heel knap vier punten mee tegen koploper Wham 2 dat niet verder kwam dan een 4 - 6 overwinning. Alice bleef heel knap ongeslagen en Johan snoepte een puntje mee. Jantiene kwam ditmaal niet in de buurt van een zege. Team 9  handhaaft zich daarmee keurig op plaats 2.
Komende vrijdag ontvangt team 9 nummer laatst Heino 9. Het is zaak om er ook dan te staan.


Een positieve balans dus in week 39 ondanks de twee nipte nederlagen van de teams 1 en 9. Vooral de teams 4, 6, 7 en 8 deden goede zaken. Komende week spelen de dinsdagteams op loactie, terwijl de zes vrijdagteams voor een nieuwe ‘Super Friday’ hopen te zorgen. Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar