FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 40 speelden de drie dinsdagteams uitwedstrijden en zorgden de zes vrijdagteams voor al weer de derde ‘Super Friday’ van dit seizoen. Omdat alle zes teams die avond tot winst kwamen, kreeg die term dan ook een dubbele betekenis. Het werd sowieso een goede week voor Kampenion, want de negen wedstrijden leverden zeven zeges, een puntendeling en slechts een nederlaag op. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Promotieklasse: Kampenion 1 - TT Zwolle 5 -> 8 - 2
Ton Ringenier 3, Jordy ten Have 2, Jeroen Rotman 2 en dubbel 1

Team 1 moest zich vrijdagavond zien te herstellen van de (uiteindelijk) nipte nederlaag van vorige week tegen Blauw-Wit 2. Dat moest dan gebeuren tegen de buren van TT Zwolle 5.

Jeroen Rotman, Jordy ten Have en Ton Ringenier kwamen weer namens team 1 in actie. Bij de Zwollenaren moesten Yoran Tonnema, Hilko Appels en René Ebeling het doen.

De start was voor team 1 vrijwel perfect. Na het dubbel stond het namelijk op een 4 - 0 voorsprong. Jeroen (tegen Yoran), Jordy (tegen Hilko) en Ton (tegen René) wonnen allen in vieren. En in het dubbel waren Jeroen en Jordy de gelukkigsten tegen Hilko en René. In de beslissende 5e game trokken zij met 11 - 9 aan het langste eind.

De eerste drie partijen na het dubbel gingen weer wat sneller. Jordy was vrijwel kansloos tegen Yoran die het directe spel van Jordy prima wist te ontregelen. Jeroen verloor de 1e game van René, maar trok de 2e nipt naar zich toe waarna hij doorstoomde naar een 3 - 1 overwinning. Ton kwam tegen Hilko geen moment in de problemen en won eenvoudig ‘in straight games’. Zo stond het dus 6 - 1.

De laatste drie partijen gingen alle over de volle vijf games. De meest gedenkwaardige  was die tussen Jordy en René al zal laatstgenoemde die partij (begrijpelijk) het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. René stond namelijk op een 1 - 2 voorsprong in games en nam in de 4e game een 1 - 9 voorsprong. Niets leek een eenvoudige zege van René in de weg te staan, maar het liep anders. Jordy kwam punt voor punt dichterbij, kwam langszij en vervolgens ook voorbij: 11 - 9. Toen Jordy in de 5e game een voorsprong pakte, was het pleit vrij snel beslecht. In de partij tussen de lange mannen maakten Ton en Yoran er een heel spannende partij van. Na 11 - 8, 9 - 11, 13 - 11 en 9 - 11 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin bleek Ton met 12 - 10 het gelukkigst. In de laatste partij leek Jeroen zich tegen Hilko te herstellen van de valse start. Na de 1e game te hebben verloren, won hij de 2e en 3e. De 4e game ging echter weer naar Hilko die Jeroen vervolgens ook niet meer de kans gaf om in de wedstrijd te komen.

Team 1 boekte niettemin een keurige 8 - 2 zege op TT Zwolle 5 dat nu alle zeilen moet bijzetten om zich nog voor de promotiegroep te plaatsen. Team 1 doet goede zaken en stelt hiervoor stevig zijn kandidatuur.

Ton bleef ongeslagen, Jeroen en Jordy pakten ieder twee punten en wonnen samen ook het dubbel. De komende twee wedstrijden speelt team 1 op locatie. Eerst uit bij De Veluwe 3 en vervolgens bij DTS 2. Daarna is veel duidelijk.
Komende zaterdag speelt team 1 in Apeldoorn tegen De Veluwe 3.Promotieklasse: Kampenion 2 - TT Zwolle 6 -> 9 - 1
Ivan Hollander 3, Robin Lieftink 3, Ralph Trip 2 en dubbel 1

Je hebt van die wedstrijden waarin je niet veel hebt te winnen of te verliezen. Afgelopen vrijdag was er zo één tussen team 2 en TT Zwolle 6. De Zwollenaren hebben duidelijk (nog) moeite met het niveau en verliezen wekelijks met ruime cijfers. Een uitslag van 9 - 1 of 10 - 0 was dan ook een vereiste. Iedere kleinere uitslag voor team 2 zou eigenlijk teleurstellend zijn.

Team 2 speelde met Ivan Hollander, Ralph Trip en Robin Lieftink, terwijl TT Zwolle 6 Arjan Bakker, Sake Elfring en Michael Bremmers had meegenomen.

Bij TT Zwolle 6 lieten de youngsters Sake en Michael echter zien de nodige potentie te hebben. Zij weten zich wekelijks te verbeteren en groeien dan ook langzaam maar zeker naar het niveau van Promotieklasse toe. Ik denk niet dat dat dit seizoen al gaat lukken, maar ik ben ervan overtuigd dat wij hen binnenkort op dit niveau terugzien.

Team 2 behaalde (inderdaad) een 9 - 1 overwinning, maar in drie partijen ondervond het zware tegenstand. Ralph won in zijn eerste partij nipt van Sake: 14 - 12 in de 5e game en moest in zijn laatste partij de winst aan Michael laten na 5 - 11 in de 5e game. Ivan moest in de laatste partij van de avond alle zeilen bijzetten om Sake te verslaan. Dat lukte uiteindelijk pas na 11 - 9 in de 5e game.
Robin bleef deze avond eenvoudig op de been en hoefde zelfs geen game af te staan.

Ivan en Robin bleven dus ongeslagen, Ralph pakte twee punten en hij won samen met Robin ook het dubbel. Complimenten ook aan Michael en Sake voor hun goede spel. Ook zij komen er wel.

Team 2 doet door de ruime zege weer volop mee voor een felbegeerde plek in de promotiegroep. Ook team 2 heeft nu twee belangrijke uitwedstrijden voor de boeg: Effekt ’74 2 en DTS 1.
Op vrijdag 11 oktober speelt team 2 in Wierden tegen Effekt ’74 2.1e klasse: Kampenion 3 - Effect 1 -> 7 - 3
Dick Hoekman 3, Gertjan Wessels 3 en Guido Wessels 1

Team presteert goed in poule A van de 1e klasse. Het staat vanaf de eerste speelronde bovenaan en het heeft - mede door het ietwat gunstige programma tot nu toe - al een gaatje geslagen naar de concurrentie.

Afgelopen vrijdag kwam het meer dan bekende Effect 1 uit Mariënheem op bezoek. Meer dan bekend, want volgens mij speelden Kampenion 3 en Effect 1 al voor het vierde achtereenvolgende seizoen tegen elkaar. Mogelijk met onderbreking van één seizoen toen Effect in de Promotieklasse uitkwam en ..... tegen Kampenion 2 speelde.

Guido Wessels, Gertjan Wessels en Dick Hoekman traden namens team 3 aan. Effect 1 speelde met Henk Kuiper, Paul Rouhof en Gert Machiels.

Na het dubbel stond team 3 op een 3 - 1 voorsprong. Guido was in vier games te sterk voor Henk, Gertjan versloeg Paul eveneens in vier games en Dick won het ervaren onderonsje - ook al in vieren - van Gert. In het dubbel moesten de broers Gertjan en Guido het onderspit delven tegen Henk en Paul. En laat die partij nu ook over vier games zijn gegaan.

Na het dubbel wist team 3 die voorsprong uiteindelijk te verdubbelen. En dat terwijl de spelers elkaar eigenlijk niet zoveel ontliepen. De meeste spannende partijen vielen echter in het voordeel van team 3 uit.

Gertjan bleef deze avond vrij eenvoudig op de been en behaalde dan ook een 100% score. Diezelfde score wist ook Dick te bereiken al kostte dat duidelijk meer moeite. Guido won vanavond eenmaal. Hij kan het niveau best aan, maar hij zoekt nog een beetje naar een juiste balans tussen aanval en verdediging. Hij kiest ook nog wat te vaak een te moeilijke oplossing. Maar voor Guido is het dit seizoen een kwestie van ervaring opdoen en veel leren. De potentie heeft hij wel. Dat komt wel goed. Paul zorgde in de laatste partij van de avond voor het derde punt van Effect via een 1 - 3 zege op diezelfde Guido.

Al met al is een 7 - 3 zege op Effect 1 een prima resultaat. Meestal eindigen wedstrijden tussen beide teams in 5 - 5 of 6 - 4. Team 3 handhaaft zich keurig op plaats 1. Ook team 3 speelt de komende twee wedstrijden op locatie: eerst bij Rijssen 1 en vervolgens bij De Brug 2.
Komende dinsdag al speelt team 2 de belangrijke wedstrijd bij Rijssen 1 dat voorlopig met HTTV 1 de belangrijkste concurrent lijkt voor (jawel) de titel in deze poule.2e klasse: Kampenion 4 - Effect 2 -> 9 - 1
Nick Kuipers 3, Stefan Sijbesma 3, Pascal Bruins 2 en dubbel 1

Ook team 4 presteert tot nu toe goed. Het versloeg de beide grootste concurrenten - Smash ’70 4 en Wezep 2 - met 7 - 3. Weliswaar in thuiswedstrijden, maar toch.

Afgelopen vrijdag kwam nummer laatst Effect 2 op bezoek en dat bood perspectieven om het predicaat virtueel koploper te doen wijzigen in echte koploper. Wezep 2 was namelijk deze speelronde vrij.

Pascal Bruins, Nick Kuipers en Stefan Sijbesma moesten het voor team 4 doen, terwijl Effect 2 Jacqueline Jansman, Tim Kuiper en Ans Reimert achter de tafel bracht.

Het ging vrij snel en vooral in het begin. Na vier partijen stond team 4 op een rustgevende 4 - 0 voorsprong. Pascal en Nick wonnen in vieren van respectievelijk Jacqueline en Tim waarna Stefan geen game hoefde af te staan tegen Ans. In het dubbel moesten Nick en Pascal even zoeken - getuige het kansloze verlies in de 1e game - tegen Jacqueline en Tim, maar toen ze ‘het’ gevonden hadden, ging het vrij snel.

Na het dubbel werd het bij vlagen wat spannender. Effect 2 behaalde via Ans in de zesde partij het eerste (en achteraf gezien enige) punt ten koste van Pascal die zijn tegenstandster in de 4e en 5e game liet ontsnappen. In de voorlaatste partij moest Stefan diep gaan om Jacqueline van zich af te houden (tafeltechnisch gezien uiteraard), maar in de 5e game wist hij dan toch het verschil te maken.
De andere partijen na het dubbel gingen eenvoudig naar team 4.

Toen de stofwolken waren opgetrokken - alhoewel stofwolken, het was vrijdagavond erg vochtig in de hal - stond er een keurige 9 - 1 zege op het wedstrijdformulier. Kopman Nikos bleef ongeslagen, evenals Stefan. Pascal won twee partijen en pakte samen met Nikos ook het dubbel.
Team 4 is nu inderdaad de echte koploper en het heeft een gaatje geslagen van vijf punten naar directe achtervolger Wezep 2. De komende twee wedstrijden speelt team 4 voor het eerst ‘op vreemde bodem’. Eerst bij het lastig te bespelen GTC 2 en vervolgens bij Smash ’70 4 dat ik ook vrij hoog inschat.
Komende donderdag gaat team 4 in Genemuiden eerst op bezoek bij GTC 1.3e klasse: Kampenion 5 - Harderwijk 3 -> 8 - 2
Jan Beks 3, Bertin Bos 2, Jan Ringenier 2 en dubbel 1

Team 5 boekte vorige week de eerste zege van het seizoen en dat smaakt natuurlijk naar meer. Tegen nummer laatst Harderwijk 3 lagen er ook zeker mogelijkheden, al moest team 5 aantreden zonder kopman Gerard Palland.

Team 5 speelde met Bertin Bos, Jan Beks en Jan Ringenier. De gasten uit Harderwijk deden het in de vertrouwde samenstelling met Pieter Berkelaar, Anne Kooistra en Rob Nijland.

Omdat Jan R. later kwam vanwege een bezoek aan het ziekenhuis (waar zijn vader ligt), werd in goed overleg niet helemaal de volgorde van het wedstrijdformulier aangehouden. Feit is wel dat het halverwege de wedstrijd 4 - 1 stond in het voordeel van team 5. Bertin en Jan B. versloegen in hun eerste partij respectievelijk Pieter en Anne in vier games waarna Bertin ook Rob in vier games aan de zegekar bond. Jan R. had - ‘koud’ in de zaal - nog startproblemen en hij wist de chooke niet te vinden. Tegenstander Pieter was net wat vaster dan Jan en hij won dan ook verdiend na vier nipte games.
In het dubbel stelde team 5 ditmaal het duo Bertin/Jan B. op en dat moest het opnemen tegen Anne en Rob. In een partij waarin beide teams elkaar weinig ontliepen, wonnen zij om en om een game. Na vier games stond het 2 - 2 en dus waren Bertin en Jan B. weer aan de beurt.

Ook de tweede helft eindigde in 4 - 1 voor team 5. De beide Jannen wonnen ieder hun twee enkelpartijen en Bertin wist niet wat hem overkwam in zijn partij tegen Anne die met tweemaal noppen speelde. Daar had Bertin nog niet het oog in en dat is begrijpelijk.
Maar team 5 was uiteindelijk met de 8 - 2 zege wel in zijn nopjes, want de zege was ietwat geflatteerd. Vier partijen gingen namelijk over de volle vijf games en zij vielen alle in het voordeel van team 5 uit.

Jan B. bleef vanavond keurig ongeslagen, terwijl Bertin en Jan R. ieder twee partijen wonnen. Bertin en Jan B. pakten samen ook het belangrijke dubbel.

Door deze ruime zege werkt team 5 zich op naar de bovenste plaatsen en doet het weer mee. Ook team 5 speelt de komende twee wedstrijden buiten Kampen.
Komende vrijdag gaat het op bezoek koploper bij Hoonhorst 1 al wordt nog geprobeerd om de wedstrijd om te draaien vanwege personele problemen aan Kamper kant.3e klasse: Wham 1 - Kampenion 6 -> 2 - 8
Theo Hogenhorst 3, Hans van den Berg 2, Arie Hup 2 en dubbel 1

Team 6 is voorlopig bezig aan een sterk seizoen. Na drie wedstrijden vinden we het team terug op plaats 1 al volgen Trias 6 en TT Zwolle 9 op slechts één puntje achterstand. Omdat de beide achtervolgers elkaar deze week in Twello ontmoetten, was het voor team 6 zaak om een - liefst ruime - zege te behalen op Wham 1 in Nieuwleusen.

Team 6 speelde met Hans van den Berg, Arie Hup en Theo Hogenhorst. Wham 1 moest in de persoon van Ton Kienhuis (team 2) met een invaller aantreden aan de zijde van Lucas Drogt en Richard Mulder.

Wham 1 kwam duidelijk het best uit de startblokken. Lucas was te sterk voor Hans en Richard had een te lastig en te slim spelletje voor Arie waarna Theo wat kon terugdoen via een 0 - 3 zege op invaller Ton.
In het dubbel boekten Hans en Theo een knappe 1 - 3 zege op het sterke koppel Lucas en Richard.

Na het dubbel bleef het crescendo gaan met team 6. Drie partijen later stond het namelijk 2 - 5. Hans bleek in vieren te sterk voor Richard, Theo won op het tandvlees (9 - 11 in de 5e game) van Lucas en Arie had maar drie games nodig om Ton op de knieën te krijgen.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 6. Theo won ook zijn derde partij; hij versloeg Richard in vier games en bleef daarmee ongeslagen. Hans hoefde tegen Ton ook geen game af te staan waarna het aan de materiaalspelers Arie en Lucas was om de avond af te sluiten; ik heb mededelijden met de teller aan Kamper kant. Het werd - als verwacht - een spannende partij die moest worden beslist in de 5e game. Die wist Arie uiteindelijk met 8 - 11 naar zich toe te trekken.

Team 6 boekte dus een keurige 2 - 8 zege in Nieuwleusen; na een 2 - 0 achterstand hoefde het geen punt meer af te staan. Theo bleef ongeslagen, terwijl Arie en Hans ieder tweemaal wonnen. Het achtste punt pakten Hans en Theo in het dubbel.
Zo blijft team 6 heel netjes koploper in deze poule in de 3e klasse.
Komende vrijdag gaat team 6 op bezoek bij TT Zwolle 9.4e klasse: Emmeloord 3 - Kampenion 7 -> 7 - 3
Jeroen Heldoorn 2 en Marco Ilbrink 1; Gerard Wessels 0

Team 7 heeft het lastig in de 4e klasse, maar het pakte vorige week zeven belangrijke punten tegen Zwartsluis 3 waarmee het de laatste plaats overdeed aan TT Zwolle 14. Vrijdagavond ging het op bezoek bij Emmeloord 3 dat samen met Swift ’64 3 en Smash-In 2 lijkt te gaan uitmaken wie aan het eind van het seizoen kampioen wordt.

Team 7 speelde met Gerard Wessels, Marco Ilbrink en Jeroen Heldoorn. De gastheren deden het met Freek van der Kamp, Nabil Dhahriya en Jos Kuijper.

Beide teams maakten er bij vlagen een spannende wedstrijd van waarin team 7 aan het eind van de avond met drie punten iets te weinig kreeg. Vijf partijen hadden de volle vijf games nodig om een winnaar aan te wijzen en twee daarvan vielen in Kampers voordeel uit.
Na het dubbel stond het 2 - 2 waarbij de drie enkelpartijen pas na vijf games werden beslist. Gerard boog in de 5e game voor Freek, Marco sleepte zijn partij tegen Nabil er met 10 - 12 in de 5e game uit, terwijl Jeroen in die 5e game het verschil wist te maken in zijn partij tegen Jos.
In het dubbel kwamen Jeroen en Marco tekort tegen Freek en Jos die ‘in straight games wonnen’.

Na het dubbel verliep de wedstrijd voor team 7 teleurstellend. Gerard verloor zijn tweede vijfpitter, ditmaal van Nabil die in de 5e game wist door te drukken: 11 - 6. Jeroen was vervolgens kansloos tegen Freek waarna Marco nipt in vijven verloor van Jos die de laatste game er met 11 - 9 uitsleepte.

Van de laatste drie partijen wist team 7 er nog slechts één te winnen. Jeroen versloeg in zijn laatste partij Nabil en had daarvoor slechts drie games nodig. Gerard kwam daarna tekort tegen Jos, terwijl Marco als derde Kamper speler Freek moest feliciteren.

Team 7 leed dus een 7 - 3 nederlaag in Emmeloord. Er had wel ietsje meer ingezeten, maar daar koop je weinig voor. Naderhand werd duidelijk dat nummer laatst TT Zwolle 14 met maximale cijfers van Smash-In 2 had verloren waardoor team 7 uiteindelijk toch nog drie puntjes uitliep. Het verschil is nu zes punten in Kamper voordeel.
Komende vrijdag gaat team 7 op bezoek bij datzelfde TT Zwolle 14. Als het daar een overwinning zou weten te behalen, dan kan het met vertrouwen de tweede competitiehelft tegemoet zien.4e klasse: Vined 3 - Kampenion 8 -> 5 - 5
(inv.) Mattias Beimers 2, Henny Boxman 1, Martijn Haanappel 1 en dubbel 1

Ook team 8 behaalde vorige week de eerste zege van het seizoen en het deed dat tegen de directe concurrent in de strijd om handhaving: Heino 7. Donderdagavond ging het in Heerde op bezoek bij nummer 2 Vined 3.

Team 8 speelde met Martijn Haanappel, Henny Boxman en Mattias Beimers die inviel omdat (pa) Rense Beimers en Anne van der Haar niet beschikbaar waren. Vined 3 bracht Dicky Koch-Slegers, Geert Kuper en Frank Visser achter de tafel.

Na het dubbel stond team 8 op een keurige 1 - 3 voorsprong. De eerste drie enkelpartijen werden alle in slechts drie games beslist. Martijn was te sterk voor Dicky, Mattias voor Geert, terwijl Henny zijn meerdere moest erkennen in Frank.
In het dubbel boekten Martijn en Mattias een belangrijke zege op Dicky en Frank.

Na het dubbel wist team 8 die voorprong niet vast te houden. Drie partijen later stond het nog 3 - 4, maar aan het eind van de avond stond er een 5 - 5 puntendeling op het wedstrijdformulier. Mattias en Henny bleken beiden te sterk voor Dicky. De andere vier partijen gingen overtuigend naar Vined 3 en dus moeten we constateren en concluderen dat de puntendeling voor team 8 ook het maximale resultaat is.

Mattias pakte netjes twee punten en Henny en Martijn ieder één. M&M wonnen samen ook het belangrijke dubbel.
Team 8 was dan ook vast tevreden met deze vijf punten. En die tevredenheid werd ongetwijfeld nog groter toen naderhand bekend werd dat concurrent Heino 7 met 8 - 2 had verloren bij GTC 2 waardoor het verschil nu zes punten is in het voordeel van team 8.
Team 8 gaat as. vrijdag op bezoek bij Effect 3 in Mariënheem.5e klasse: Kampenion 9 - Heino 9 -> 6 - 4
(inv.) Anne van der Haar 3 en Alice Ringenier 3; Jantiene Knijnenberg 0

Team 9 presteert tot nu toe prima. Na drie wedstrijden staat het op een keurige tweede plaats, kort achter koploper Wham 2. Afgelopen vrijdag kwam nummer laatst Heino 9 op bezoek en dus lagen er mogelijkheden.

Team 9 had personele problemen, want om uiteenlopende redenen waren Mattias Beimers en Johan van Braak niet beschikbaar. De dames Jantiene Knijnenberg en Alice Ringenier waren wel van de partij en zij kregen versterking van invaller Anne van der Haar (team 8). Frans Willemsen, Ans Morrenhof-Overmars en Oscar Koens moesten het voor Heino 9 doen.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Alice had geen enkele moeite met Frans, of misschien moet ik schrijven dat Frans veel moeite had met het spel van Alice. Anne won op het tandvlees van Ans; beide spelers ‘schopten’ het tot een vijfpitter en daarin was Anne met 11 - 9 het gelukkigst.
In het dubbel kwamen de dames Alice en Jantiene net tekort tegen Ans en Oscar. Daarbij was het opvallend dat de oneven games met ruime cijfers naar de gasten gingen en dat heeft ongetwijfeld met de ‘paringen’ - ik geef toe dat ik me wat ongelukkig uitdruk - te maken.

Drie partijen later stond het 4 - 3 voor team 9. Anne versloeg Frans in vieren, terwijl ook Oscar zich versloeg op het taaie spelletje van Alice die vrij overtuigend in drieën won. Jantiene ging tegen Ans per game beter spelen, maar helaas voor Jantiene duurde de partij met drie games tekort.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog twee te winnen. Eerst versloeg Anne tegenstander Oscar ‘in straight games’ waarna Jantiene geen vuist wist te maken in haar partij tegen Frans. In de laatste partij van de avond liet Alice zich tot beste dame van deze wedstrijd kronen door Ans met 3 - 1 terug te wijzen.

Team 9 boekte dus een nipte 6 - 4 overwinning en het blijft daardoor op de fraaie tweede plaats staan. Het zag koploper Wham 2 weliswaar twee punten uitlopen, maar daar heeft in Kampen niemand wakker van gelegen.

Alice bleef voor de tweede achtereenvolgende maal ongeslagen en ook Anne won zijn drie partijen. Jantiene bleef puntloos, maar we mogen van haar dit seizoen ook nog niet te veel winstpartijen verwachten. Het is voor haar zaak om ervaring op te doen en lekker te ballen. Gelukkig staat team 9 op een positie waarbij de spelers - en dus ook Jantiene - niet bang hoeven te zijn voor het spook dat naar de naam ‘degradatie’ luistert.
Komende dinsdagavond gaat team 9 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 11.


Goede resultaten dus in week 40 voor de seniorenteams van Kampenion. Vier van de negen teams (1, 3, 4 en 6) vinden we terug op plaats 1. En ook de teams 2, 5 en 9 staan bovenin. Voor volgende week staat de vijfde speelronde op het programma. Daarna zijn we dus al weer halverwege. Een goed moment om een tussenbalans op te maken. Tot dan!


Jan Ringenier,
Kampenion

Reacties  

#2 Ton Ringenier 08-10-2013 15:57
Topper
Citeer
#1 Nick 06-10-2013 12:12
Mooie verslagen weer Jan! Een plezier om te lezen.
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar