FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 41 kwamen acht van de negen teams in actie; de wedstrijd van team 3 (uit bij Rijssen 1) is op verzoek van de tegenstander een weekje uitgesteld. De resultaten waren wisselend. Zo liep team 2 tegen de tweede zeperd van het seizoen aan, terwijl de teams 1 en 4 hun kandidatuur voor de titel bevestigden. Ik neem de wedstrijden weer met je door en besteed daarbij ook aandacht aan de tussenstanden halverwege het seizoen.


Promotieklasse: De Veluwe 3 - Kampenion 1 -> 2 - 8
Ton Ringenier 3, Jeroen Rotman 3 en Jordy ten Have 2

Team 1 staat weer bovenaan, mede omdat de wedstrijd Blauw-Wit 2 - Heino 1 van vorige week werd uitgesteld naar volgende week. Nog voordat het zelf op zaterdag in actie kwam, kreeg het te horen dat concurrent Blauw-Wit 2 vrijdagavond met liefst 8 - 2 verloor bij TT Zwolle 5. René Ebeling, één van de spelers van TT Zwolle 5, schreef dan ook op Facebook dat zijn team de Kampenaren de afgelopen twee weken behoorlijk in het zadel heeft geholpen: vorige week verloren de Zwollenaren zelf met 8 - 2 in Kampen om deze week met diezelfde cijfers Blauw-Wit 2 terug te wijzen. Het kan verkeren.

Natuurlijk heeft zo’n vriendendienst van een goede buur alleen effect als je als team ook zelf weet te winnen. En dat moest dan op zaterdag gebeuren bij De Veluwe 3.

Team 1 trad in de vertrouwde samenstelling aan met Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Jordy ten Have. De Veluwebewoners deden het met Wim Hogeboom, Bert Ham en Leonie Melching.

De Kampenaren (en Wezeper Jeroen) kwamen goed uit de startblokken. In de openingspartij troffen de kopmannen Ton en Wim elkaar, een partij die Ton met 1 - 3 wist te winnen. Hierna was Jeroen te sterk voor Bert (2x korte noppen), waarna Jordy weinig moeite had met Leonie.
Het dubbel loopt dit seizoen nog niet helemaal toppie. Ook vandaag verloren Jeroen en Jordy hun dubbelpartij, ditmaal van Bert en Wim.

Na het dubbel pakte team 1 de draad van de overwinningen weer op. Ton versloeg Bert en Jordy vocht zich na een 0 - 2 achterstand tegen kopman Wim knap terug om de partij in de 5e game nog naar zich toe te trekken. Jeroen vergrootte de voorsprong tot 1 - 6 via een goede zege op Leonie.

Hierna moest Jordy aantreden tegen Bert, een tegenstander die Jordy niet echt ligt. Jordy speelt nogal vlak en daar weet Bert met zijn korte noppen meestal wel raad mee. De 1e game ging nog ruim naar Jordy, maar daarna nam Bert het heft in handen en sloot hij de partij winnend af. Ton bracht de stand op 2 - 7 via een soepele zege op Leonie. In de laatste partij zette Jeroen de kers op de taart door kopman Wim zijn derde nederlaag van de dag toe te brengen. Dat zal Wim in de Promotieklasse niet vaak zijn gebeurd.

Team 1 boekte dus een keurige 2 - 8 zege in Apeldoorn op De Veluwe 3. Door de gunstige uitslagen in de andere zalen versterkte het de koppositie en kan het volgende week rustig afwachten wat de uitslag van de inhaalwedstrijd Blauw-Wit 2 - Heino 1 wordt.
Jeroen en Ton bleven ongeslagen en Jordy, die zijn vormcrisis grotendeels te boven lijkt, pakte twee punten.

Tussenstand:
Kampenion 1                5 - 34
TT Zwolle 5                5 - 27
De Toekomst 3              5 - 26
DTS 2                      5 - 24
---------------------------------
Heino 1                    4 - 21
Blauw-Wit 2                4 - 21
De Veluwe 3                5 - 19
Vitesse '35 1              5 - 18

Team 1 stelt nadrukkelijk zijn kandidatuur voor een plek in de promotiegroep. Maar natuurlijk wil het die promotiegroep als koploper ingaan en liefst met een ruime marge op de achtervolgers. Met nog twee wedstrijden in de eerste ronde te gaan, liggen er wat dat betreft mogelijkheden.
Op vrijdag 25 oktober as. gaat team 1 in Enschedé op bezoek bij DTS 2.Promotieklasse: Effekt ’74 2 - Kampenion 2 -> 9 - 1
Dubbel 1; Ivan Hollander 0, Gert-Jan de Lange 0 en Ralph Trip 0

Team 2 speelde vrijdagavond de belangrijke uitwedstrijd bij Effekt ’74 2 in Wierden. Op verzoek van team 2 werd de wedstrijd verplaatst van zaterdagmiddag 12 naar vrijdagavond 11 oktober. Dank aan de tegenstander voor de medewerking.

Team 2 speelde met Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ralph Trip. Effekt ’74 2 deed het met Ashwin Huiskes, Edward Hiddink en Mirko Meulenbeld.

Het was een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Beide stonden op de grens 4e en 5e plaats en hebben nog uitzicht op het bereiken van de promotiegroep zonder overigens aspiraties op de titel te maken.

Over de wedstrijd kan ik heel kort zijn, bijna net zo kort als de spelers van team 2 achter de tafel stonden. Team 2 leed een kansloze 9 - 1 nederlaag in Wierden. En die nederlaag was geenszins geflatteerd. Gert-Jan en Ivan wisten samen het dubbel te winnen. Alle enkelpartijen gingen verloren en ook ruim. Ivan, Gert-Jan en Ralph waren niet in vorm en hun tegenstanders waren dat wel. Zo is de dikke nederlaag dan ook snel verklaard.

Door deze nieuwe zeperd bewijst team 2 zichzelf een slechte dienst. De pomotiegroep verdwijnt namelijk vrijwel uit het zicht al is het nog niet helemaal hopeloos. Maar dan moeten de spelers wel uit een ander vaatje tappen. Maar goed, tafeltennis is nu eenmaal geen wiskunde en vorm is niet iets wat je op Marktplaats kunt kopen. Effekt ’74 2 doet goede zaken en stelt nadrukkelijk(er) zijn kandidatuur voor de promotiegroep.

Tussenstand:
Swift (D) 1                5 - 38
Effekt '74 2               5 - 30
Blauw-Wit 3                4 - 27
Kampenion 2                5 - 26
---------------------------------
TT Zwolle 4                4 - 25
DTS 1                      4 - 16
Trias 2                    5 - 15
TT Zwolle 6                4 -  3

Team 2 maakt het zichzelf met twee zeperds in de uitwedstrijden bij Blauw-Wit 3 en Effekt ’74 2 erg moeilijk om zich nog te plaatsen voor de promotiegroep. Degradatie lijkt ook niet aan de orde, omdat de poule met Trias 2 en TT Zwolle 6 twee zwakkere broerders telt.
Op vrijdag 25 oktober gaat team 2 in Enschedé op bezoek bij DTS 1. Die avond is het daar dus tweemaal DTS - Kampenion.1e klasse: Rijssen 1 - Kampenion 3 -> uitg.

De wedstrijd tussen Rijssen 1 en Kampenion 3 is op verzoek van Rijssen uitgesteld naar dinsdag 15 oktober.

Beide teams zagen deze week overigens concurrent HTTV 1 toch wel verrassend met 6 - 4 in Apeldoorn verliezen van De Brug 2 en zullen die uitslag met tevredenheid hebben verwelkomd.

Tussenstand:
Kampenion 3                4 - 29
HTTV 1                     5 - 29
Effect 1                   5 - 27
Rijssen 1                  4 - 24
De Brug 2                  5 - 21
Wijk 16 1                  5 - 10

Team 3 staat er prima voor. Als het as. dinsdag in Rijssen niet verliest, kan het met vertrouwen aan de tweede competitiehelft beginnen.2e klasse: GTC 1 - Kampenion 4 -> 2 - 8
Pascal Bruins 3, Nick Kuipers 2, Stefan Sijbesma 2 en dubbel 1

Team 4 gaat als een speer dit seizoen. Het kwam driemaal in actie en het behaalde in totaal 23 punten, een gemiddelde van bijna 8 punten per wedstrijd. Donderdagavond ging het in Genemuiden op bezoek bij GTC 1.

Team 4 speelde opnieuw met Pascal Bruins, Nick Kuipers en Stefan Sijbesma. GTC 1 bracht Pieter Beuzenberg, Kees Kranenburg en invaller Wilbert Oudenaarden (team 2) achter de tafel.

De start was flitsend, want na het dubbel stond team 4 op een 0 - 4 voorsprong. Pascal versloeg overtuigend de ‘lastige’ kopman van GTC 1: Pieter Beuzenberg, Nick bleek te sterk voor Kees, terwijl Stefan invaller Wilbert aan de zegekar bond.
Ook het dubbel ging naar team 4.

Na het dubbel bleef het goed gaan met de spelers van team 4. Alleen Stefan en Nick moesten kopman Pieter feliciteren. De overige vier partijen leverden winst op. Pascal - die kennelijk langzaam maar zeker meer ritme krijgt - bleef knap ongeslagen en Nick en Stefan wonnen ieder tweemaal. Het dubbel zorgde voor het achtste punt.

Een 2 - 8 zege op GTC 1 in Genemuiden is een prima resultaat. Team 4 bevestigt daarmee zijn kandidatuur voor de titel. De beide concurrenten in de strijd om de titel - Smash ’70 4 en Wezep 2 - ontmoetten elkaar vrijdagavond in Hattem, een wedstrijd die met 4 - 6 gewonnen werd door Wezep 2. Team 4 vergrootte de voorsprong daarmee tot 7 punten op de Wezepers.

Tussenstand:
Kampenion 4                4 - 31
Wezep 2                    4 - 24
Smash '70 (H) 4            4 - 20
GTC 1                      4 - 18
Effect 2                   4 -  7

Team 4 staat er heel goed voor. Niet dat de spelers nu tevreden achterover moeten gaan leunen, maar duidelijk is wel dat team 4 een goede basis heeft gelegd voor de tweede seizoenshelft. Het moet daarin wel op bezoek bij de achtervolgers Wezep 2 en Smash ’70 4, maar toch.
Op vrijdag 25 oktober gaat team 4 op bezoek bij Smash ’70 4.3e klasse: Kampenion 5 - Hoonhorst 1 -> 5 - 5
Gerard Palland 2, Jan Ringenier 2 en Bertin Bos 1

Team 5 moest het deze week opnemen tegen de toch wel enigszins verrassende koploper Hoonhorst 1. Omdat het wat personele problemen had, is de wedstrijd op verzoek van team 5 omgedraaid. Dank aan Hoonhorst 1 voor het verlenen van de medewerking.
Namens team 5 verschenen Bertin Bos, Gerard Palland en Jan Ringenier achter de tafel. Hoonhorst 1 deed het met André-Jan Oldenkamp, Dyonne Schrijver en Loes Schrijver (geen familie).

Omdat Bertin deze avond een feestje had, speelde hij zijn drie partijen achter elkaar. André-Jan stelde vervolgens een volgorde van spelen voor waarin van de overige vijf spelers niemand twee partijen achter elkaar hoefde te spelen. Dat ging prima.

Bertin won één van zijn drie partijen, maar dat hadden er evengoed twee kunnen zijn. In zijn eerste partij tegen kopman André-Jan stond hij namelijk prima te spelen. Hij nam knap een 2 - 0 voorsprong in games, maar zag André-Jan vervolgens terugkomen tot 2 - 2. In de 5e game kwam Bertin keurig op een 7 - 3 voorsprong, maar hij wist die helaas niet te verzilveren. De ervaren André-Jan kwam knap terug en sleepte de partij er nog met 9 - 11 uit.
Tegen Dyonne verloor Bertin nog de 1e game, maar daarna won hij drie games op rij. In zijn derde partij tegen Loes ging het veel moeizamer. Bertin liet zich verleiden tot een contraspelletje en daar weten dames uit Hoonhorst meestal wel raad mee. Loes scoorde veel met haar backhand tik of klap en won de partij overtuigend in vier games.
Bertin verliet vervolgens de arena, zijn team met een 1 - 2 achterstand achterlatend.

Die arena was vervolgens voor de kopmannen Gerard en André-Jan die het tegen elkaar opnamen. Beiden stonden tot vanavond nog op 100%; wie zou dat weten te handhaven? In een bij vlagen hoogstaande partij gaven beiden elkaar weinig toe en het was dan ook geen verrassing dat een 5e game de beslissing moest brengen. Daarin toonde André-Jan zich de sterkere.
Jan versloeg daarna Dyonne in drie games al was het verschil niet zo groot als de 3 - 0 zege doet vermoeden. Hij won de 1e en 3e game met het kleinst mogelijke verschil. Gerard bracht zijn team weer naast Hoonhorst door Loes in een sterk gespeelde partij te verslaan. In de 2e game leek Loes het antwoord op het spel van Gerard te hebben gevonden, maar Gerard sleepte die er nog uit waarna het pleit in de 3e game vrij snel beslecht was. Na zes partijen stond het dus 3 - 3.

Jan was vervolgens volmaakt kansloos tegen André-Jan. In een partij waarin hij nooit uitzicht op ook maar gamewinst had, won André-Jan heel gemakkelijk met 0 - 3. Jan verloor de 2e game zelfs met 0 - 11; hij zal het niet leuk vinden dat ik dit vermeld, maar daar heb ik maling aan.
Gerard was daarna in drie games te sterk voor Dyonne. Laatstgenoemde speelde zeker niet slecht, maar kwam net tekort tegen Gerard die de completere speler bleek.
In de voorlaatste partij maakten Jan en Loes er een lange en (dus) spannende partij van. De eerste twee games gingen ruim naar eerst Jan en daarna Loes, maar daarna verschenen driemaal de cijfers 11 en 9 op het wedstrijdformulier. Tweemaal in het voordeel van Jan die achteraf dan ook het gelukkigst bleek.
Als finale van de avond speelden beide teams het dubbel. Aan Kamper kant Gerard en Jan en zij namen het op tegen Dyonne en André-Jan. Ook dit werd een heel spannende partij. Na 11 - 9, 9 - 11, 11 - 8 en 7 - 11 stond het 2 - 2. In de beslissende game trokken de gasten de game en daarmee de partij met 9 - 11 naar zich toe waardoor de wedstrijd onbeslist eindigde: 5 - 5.

Er had wellicht een puntje meer ingezeten - drie van de vier vijfpitters gingen naar de gasten - maar over het algemeen was de puntendeling niet onverdiend.
Gerard en Jan wonnen ieder twee partijen en Bertin snoepte één puntje mee.

Tussenstand:
Hoonhorst 1                5 - 34
Smash '70 (H) 6            5 - 34
Kampenion 5                5 - 29
Dronten '74 2              5 - 24
TT Zwolle 12               5 - 15
Harderwijk 3               5 - 14

Team 5 draait aardig mee. Het komt tekort voor de bovenste plaats(en), maar het heeft ruime afstand genomen van de plaatsen 5 en 6.
Op vrijdag 25 oktober gaat team 5 op bezoek bij Smash ’70 6 in Hattem dat nu met Hoonhorst 1 gedeeld koploper is.3e klasse: TT Zwolle 9 - Kampenion 6 -> 6 - 4
Hans van den Berg 3 en Theo Hogenhorst 1; Arie Hup 0

Team 6 is nog steeds koploper en het ging vrijdagavond in Zwolle op bezoek bij TT Zwolle 9 dat derde stond.
Hans van den Berg, Arie Hup en Theo Hogenhorst moesten het voor team 6 doen, terwijl TT Zwolle 9 aantrad met Sjoerd van den Akker, Annelies Mannak en Gerard de Boef.

Na het dubbel stonden beide partijen nog in evenwicht. Hans versloeg in de openingspartij heel netjes Sjoerd in vier games. Daarna won Arie de 1e game tegen Annelies, maar die kreeg steeds beter het oog in het spel en materiaal van Arie om de 2e, 3e en 4e game overtuigend te winnen. Theo bracht zijn team weer op voorsprong door Gerard ‘in straight games’ te verslaan. In het dubbel verloren Hans en Theo met 10 - 12 in de beslissende 5e game van Annelies en Sjoerd.

Na het dubbel trokken de Zwollenaren langaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe. Weliswaar won Hans in vier games van Annelies - alle vier games werden met slechts twee punten verschil gewonnen - maar daarna won TT Zwolle 9 drie partijen op rij. Sjoerd bleek in vier games te sterk voor Theo en Gerard had slechts drie games nodig om Arie te verschalken. In de achtste partij won Annelies toch wel wat verrassend van Theo. Hij won de 1e game nog nipt, maar zag Annelies vervolgens drie games op rij winnen. Hans bracht zijn team weer ietsje dichterbij door in zijn laatste partij ook Gerard te verslaan; hij had daar overigens wel de volle vijf games voor nodig. In de laatste partij van de avond bleek Sjoerd te sterk voor Arie.

Team 6 verloor de wedstrijd dus met 6 - 4. Omdat tegelijkertijd Batfighters 2 tegenstander Trias 6 met maar liefst 8 - 2 terugwees, kruipen de eerste vier verder naar elkaar toe.

Tussenstand:
Kampenion 6                5 - 32
Batfighters 2              5 - 31
Trias 6                    5 - 28
TT Zwolle 9                5 - 28
Wham 1                     5 - 16
Shot '78 2                 5 - 15

Duidelijk is dat er nog niets beslist is in deze poule. De nummers 1 t/m 4 hebben alle nog uitzicht op de titel, terwijl Wham 1 en Shot ’78 2 onderling gaan uitmaken wie als laatste eindigt en degradeert.
Op dinsdag 22 oktober ontvangt team 6 de nieuwe nummer 2 Batfighters 2.

4e klasse: TT Zwolle 11 - Kampenion 7 -> 3 - 7
Marco Ilbrink 3, Jeroen Heldoorn 2, Gerard Wessels 1 en dubbel 1

Team 7 staat sinds enkele weken boven de rode streep en dat is netjes na een matige competitiestart. Het weet namelijk TT Zwolle 11 onder zich en sinds vorige week zelfs 6 punten. En de Zwollenaren waren afgelopen vrijdag ook de tegenstander van team 7.
Team 7 was compleet en het speelde dus met Marco Ilbrink, Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels. De Zwollenaren speelden met Frank van Oosterwijk, Nathalie Schipper en Edwin de Greef.

De Kampenaren hadden de betere start. Marco had geen enkele moeite met Frank, Jeroen versloeg Nathalie in vijf games waarna Gerard zijn meerdere moest erkennen in Edwin. In het dubbel waren Jeroen en Marco te sterk voor Nathalie en Frank. Zo stond team 7 na het dubbel op een 1 - 3 voorsprong.

Na het dubbel bleven de spelers van team 7 over het algemeen de betere. Zij hoefden nog maar twee punten af te staan: Gerard verloor in vieren van Frank en Jeroen had niet heel veel in te brengen tegen Edwin. Maar de andere vier partijen gingen (vrij) overtuigend naar team 7, want in die partijen hoefde slechts één game te worden afgestaan.

Zo boekte team 7 een keurige 3 - 7 overwinning op de nummer laatst en vergrootte het de voorsprong tot 10 punten. Het heeft nu zelfs twee teams onder zich, want ook Zwartsluis 3 werd voorbij gestoken.
Marco bleef ongeslagen, Jeroen won tweemaal en Gerard snoepte een puntje mee. Jeroen en Marco pakten samen het belangrijke dubbel.

Tussenstand:
Swift '64 3                5 - 38
Emmeloord 3                5 - 33
Smash-in 2                 5 - 27
Kampenion 7                5 - 21
Zwartsluis 3               5 - 20
TT Zwolle 14               5 - 11

Zoals aangegeven, heeft team 7 in de laatste drie wedstrijden goede zaken gedaan en heeft het zich weten op te werken van plaats 6 naar plaats 4. In deze poule is er niet heel veel spanning, want Swift ’64 3 lijkt te sterk en TT Zwolle 14 niet sterk genoeg.
Op dinsdag 22 oktober komt koploper Swift ’64 3 naar Kampen. Een ding is zeker: team 7 kan het niet slechter doen dan in de uitwedstrijd toen het met maximale cijfers verloor.4e klasse: Effect 3 - Kampenion 8 -> 6 - 4
Henny Boxman 2, Anne van der Haar 1 en inv. Alice Ringenier 1

De situatie van team 8 is vergelijkbaar met die van team 7. Na vorige week vinden we team 8 terug op een vijfde plaats met 6 punten voorsprong op nummer laatst Heino 7.

Afgelopen vrijdag ging team 8 in Mariënheem op bezoek bij Effect 3 dat een plaatsje hoger stond en drie punten meer had verzameld. Team 8 had personele probleen, want om uiteenlopende redenen waren Rense Beimers en Martijn Haanappel niet beschikbaar. Alice Ringenier, die lekker op dreef is in team 9, wilde wel invallen. Effect 3 deed het met Pieter Naterop, Sip Hartman en Marijke Venneman.

Team 8 liep vanaf de eerste partij achter de feiten aan. Na het dubbel stond het op een 3 - 1 achterstand en daar viel weinig op af te dingen. Anne bleef tegen kopman Pieter twee games goed bij, maar zag het verschil in de 3e game groter worden. Datzelfde gebeurde Alice ongeveer tegen Sip, zij het dat het hier na twee games 1 - 1 stond. Daarna wist Sip echter door te drukken. Henny bracht zijn team terug in de wedstrijd via een 0 - 3 zege op Marijke.
In het dubbel speelden Alice en Anne een goede partij tegen Marijke en Pieter, maar zij wisten helaas een 1 - 2 voorsprong niet te verzilveren. Marijke en Pieter counterden sterk en wonnen de 4e en 5e game alsnog overtuigend.

Na het dubbel leek team 8 op een grote nederlaag af te stevenen. Anne verloor namelijk in drie games van Sip, terwijl Henny een goede start tegen de sterke Pieter geen dito vervolg wist te geven. Pieter kwam na een 2 - 0 achterstand knap terug en won de partij alsnog. Alice bracht team 8 ietsje dichterbij via een zege ‘op het tandvlees’ op Marijke. Hier ging het precies andersom. Marijke nam een 2 - 0 voorsprong, maar Alice kwam heel knap terug en won de partij alsnog. Zo stond het 5 - 2.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog netjes twee te winnen. Henny won in vier games van Sip, terwijl Anne er verantwoordelijk voor was dat Marijke deze avond puntloos bleef. In de laatste partij van de avond had Alice geen kans tegen de sterke Pieter, maar zij wist deze avond als invaller toch keurig een puntje mee te pakken.

Team 8 hield de schade dus beperkt en verloor met 6 - 4, daar waar het na het dubbel op een ruime nederlaag leek af te stevenen. Henny pakte twee punten en Anne en Alice ieder één.
Omdat concurrent Heino 7 met 3 - 7 verloor, is team 8 toch weer een puntje uitgelopen. De voorsprong bedraagt nu dus 7 punten.

Tussenstand:
GTC 2                      5 - 34
's-Heerenbroek 3           5 - 29
Vined 3                    5 - 29
Effect 3                   5 - 25
Kampenion 8                5 - 20
Heino 7                    5 - 13

Ook team 8 behaalt de laatste weken betere resultaten. Daardoor heeft het afstand genomen van de laatste plaats. De titel gaat ongetwijfeld naar GTC 2 of ‘s-Heerenbroek 3, terwijl Heino 7 degradatiekandidaat nummer 1 is.
Op dinsdag 22 oktober komt GTC 2 naar Kampen; dat team heeft na een ruime zege op ‘s-Heerenbroek 3 de koppositie van onze stadgenoten overgenomen.5e klasse: Smash ’70 11 - Kampenion 9 -> 5 - 5
Alice Ringenier 3 en inv. Rense Beimers 2; Jantiene Knijnenberg 0

Team 9 is bezig aan een prima seizoen. Zeker als je bedenkt dat het met Johan van Braak (bezig aan 2e seizoen) en Jantiene Knijnenberg (debutante) twee ‘rooky’s’ in de gelederen heeft. Daarnaast heeft kopman Mattias nog maar tweemaal kunnen meedoen, maar dit werd grotendeels opgevangen door een invaller uit team 8. Voorlopig draait het team prima mee en vinden we het terug op een 2e plaats.

Afgelopen dinsdag ging team 9 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 11. Alice Ringenier, Jantiene Knijnenberg en invaller Rense Beimers (team 8) moesten het voor dit team doen. Karin Verheul, Jetty Haverkamp en Laura van der Meer vormden gedrieën het damesteam van Smash ’70 11.

Na het dubbel stond team 9 op een 3 - 1 achterstand. Alice had haar team weliswaar op voorsprong gezet door Karin in drie games terug te wijzen, maar Jantiene (in vieren tegen Jetty) en Rense (nipt in vijven tegen Laura) verloren hun partijen.
In het dubbel verschenen vier dames achter de tafel en dat gebeurt niet zo vaak in de herencompetitie. In dat damesonderonsje bleken Jetty en Laura met 3 - 0 te sterk voor Alice en Jantiene.

Na het dubbel wist team 9 zich vrij goed te herstellen. Alice bracht haar team wat dichterbij via een 1 - 3 zege op Jetty waarna Rense de gelijkmaker scoorde door Karin met 0 - 3 terug te wijzen. Jantiene en Laura maakten er daarna een heel spannende partij van die in vijven moest worden beslist. In die 5e games was Laura met 13 - 11 de gelukkigste: 4 - 3.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog twee te winnen. Rense had weinig moeite met Jetty en daarna versloeg Alice tegenstander Laura in vier games waarmee zij opnieuw knap ongeslagen bleef. In de laatste partij van de avond kwam Jantiene in vier games net wat tekort tegen Karin. Toch kan ook zij terugkijken op een bevredigende avond. De punten komen nog wel.

Beide teams sloten de avond dus af met een puntendeling en zij konden daar ook wel mee leven. Omdat de beide vijfpitters nipt naar Smash ’70 11 gingen, had er misschien een puntje meer ingezeten.

Alice bleef dus opnieuw ongeslagen, terwijl Rense twee punten pakte. Jantiene kon daar vanavond geen puntje aan toevoegen, al zat zij daar in haar partij tegen Laura heel dichtbij.
Omdat koploper Wham 2 toch wel verrassend met 7 - 3 verloor bij Staphorst 2, bedraagt de achterstand van team 9 op datzelfde Wham 2 nog drie punten, terwijl het zelf weer twee punten voorsprong heeft op Staphorst 2.

Tussenstand:
Wham 2                     5 - 32
Kampenion 9                5 - 29
Staphorst 2                5 - 27
Smash '70 (H) 11           5 - 25
DTV '84 8                  5 - 21
Heino 9                    5 - 16

Team 9 is goed bezig. Het staat het hele seizoen al op de tweede plaats en dat is een prima klassering voor dit team. Het heeft inmiddels ruime afstand genomen van de laatste plaats en dus kan het vrijuit (blijven) ballen.
Op vrijdag 25 oktober gaat team 9 op bezoek bij Staphorst 2.


Met drie zeges, twee puntendelingen en drie nederlagen was de balans in week 41 in evenwicht. De tussenstanden (vrijwel) halverwege het seizoen bieden het nodige perspectief voor de tweede helft. De teams 1, 3, 4 en 6 staan bovenaan en doen dus volop mee voor de titel. Verder staat geen enkel team in accuut degradatiegevaar. Wat een weelde! Natuurlijk maakt één stormvogel nog geen herfst, maar een goed begin is vaak het halve werk!
Komende week meld ik mij kort over de wedstrijd Rijssen 1 - Kampenion 3 die as. dinsdag in Rijssen wordt gespeeld.


Jan Ringenier,
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar