In week 42 kwam alleen team 3 in actie. De wedstrijd van dinsdag 8 oktober werd op verzoek van tegenstander Rijssen 1 uitgesteld naar dinsdag 15 oktober. Ik neem de wedstrijd met je door.


1e klasse: Rijssen 1 - Kampenion 3 -> 3 - 7
Gerben Wolterink 3, Gertjan Wessels 2, Dick Hoekman 1 en dubbel 1

Team 3 is bezig aan een goed seizoen. Samen met HTTV 1 en Rijssen 1 lijkt het te gaan uitmaken welk team kampioen wordt en promoveert naar de Promotieklasse. Voor dinsdag 15 oktober stond de belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen concurrent Rijssen 1.

Mede omdat Guido Wessels dit seizoen niet of nauwelijks uitwedstrijden speelt, moesten Dick Hoekman, Gertjan Wessels en Gerben Wolterink het voor team 3 doen. Namens Rijssen 1 kwamen Niels Otten, Erik Spit en Jan Dirk Otten in actie.

Na het dubbel stond team 3 op een keurige 1 - 3 voorsprong. Gerben versloeg in de belangrijke openingspartij in vier games Niels die dit seizoen alleen twee partijen had verloren tegen ..... HTTV 1. Dick had ook vier games nodig tegen Erik en ook hij bleef aan de goede kant van de score. Gertjan nam het vervolgens op tegen Jan Dirk die met materiaal (anti?) op de backhand speelt. Gertjan nam keurig een 0 - 2 voorsprong in games, maar daarna ging het toch nog mis. Jan Dirk won namelijk drie games op rij waarvan de 3e en de 5e met nipt verschil.

Zo had ik het verhaal in eerste instantie geschreven. Dit was (terecht) voor diezelfde Jan Dirk aanleiding om op mijn verhaal te reageren. Wat wil namelijk het geval? Jan Dirk speelt met gewoon materiaal: Speedy SL. Kennelijk is hij zo'n balkunstenaar dat Gertjan het idee heeft gekregen dat hij met anti op de backhand speelt. Sja ...

In het dubbel waren Dick en Gerben na twee moeizaam gewonnen games in de 3e game helemaal los en daarvan werden de broers Jan Dirk en Niels het slachtoffer.

Na het dubbel demarreerde team 3 keurig naar 2 - 5. Gerben won ‘in straight games’ van Erik, Gertjan versloeg Niels in vieren waarna Dick - net als Gertjan - tegen Jan Dirk in het stof beet. De 1e game wist Dick nog te winnen, maar daarna won Jan Dirk drie games op rij.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog twee te winnen. Eerst versloeg Gertjan tegenstander Erik in vier games, waarna Gerben wel het juiste antwoord vond op het materiaal en spel van Jan Dirk. Gerben won in vier games. In de laatste partij van de avond moest Dick zich gewonnen geven tegen Niels. De verschillen in de games waren niet groot, maar Niels won er drie, terwijl Dick niet verder kwam dan één gewonnen game.

Niettemin boekte teem 3 een keurige 3 - 7 zege op het thuis lastig te verslane Rijssen 1. Dat is een mooie overwinning. Gerben bleef knap ongeslagen, Gertjan pakte twee punten en Dick kwam ditmaal niet verder dan één zege. Samen met Gerben won Dick ook het belangrijke dubbel.

Toch is team 3 na week 42 geen koploper in de 1e klasse A. HTTV 1 en De Brug 2 troffen elkaar namelijk in een vooruitgespeelde wedstrijd (van de laatste speelronde) in Den Ham. HTTV 1 won met 8 - 2 van (een onthoofd) De Brug 2; onthoofd, want kopman Jan Los moest verstek laten gaan en voor hem speelde een invaller.
Team 3 is wel virtueel koploper, want het staat er relatief gezien het beste voor.
Tussenstand:
HTTV 1                     6 - 37
Kampenion 3                5 - 36
Rijssen 1                  5 - 27
Effect 1                   5 - 27
De Brug 2                  6 - 23
Wijk 16 1                  5 - 10
De titel nu een tweestrijd te worden tussen HTTV 1 en Kampenion 3. Toch kunnen Rijssen 1 en ook Effect 1 nog een belangrijke rol gaan spelen in het vervolg van het seizoen. Zo moet team 3 nog op bezoek bij HTTV 1 en Effect 1, terwijl het Rijssen 1 thuis ontvangt. HTTV 1 ontvangt team 3 en Effect 1 en moet nog op bezoek bij Rijssen 1.
We gaan het volgen.
Op vrijdag 25 oktober as. gaat team 3 in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 2.


In het weekend van 26 en 27 oktober as. hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
Kampenion