Na (voor de meeste teams) een weekje vrijaf stond in de herfstvakantie (Regio Noord) weer een vrijwel volledige speelronde op het programma. Alle negen seniorenteams kwamen in actie: de dinsdagteams deden dat thuis en de vrijdagteams op locatie. Tweemaal stond er een dubbele ontmoeting gepland tussen Kampenion en een andere vereniging. De wedstrijden tegen DTS leverden beide winst op, maar die tegen Smash ’70 gingen verloren. Ik neem de resultaten weer met je door.

Promotieklasse: DTS 2 - Kampenion 1 -> 0 - 10
Jordy ten Have 3, Ton Ringenier 3, Jeroen Rotman 3 en dubbel 1

Team 1 was vooraf nog steeds koploper en omdat de 1e ronde - over zeven wedstrijden - in de beslissende fase komt, is het zaak om bij de les te zijn en te blijven. Immers, ieder punt kan aan het eind van het seizoen heel belangrijk zijn. Afgelopen vrijdagavond ging team 1 in Enschedé op bezoek bij DTS 2 dat op plaats 5 was terug te vinden.

Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman moesten het weer voor team 1 doen. Tegenstander DTS 2 deed het met Mark van der Horst, Franck van Hout en Khalil Sayed.

Na het dubbel stond team 4 op een nette 0 - 4 voorsprong. Ton had weinig moeite met Mark waarna Jordy in een vreemde partij pas na vijf games van Franck won. Vreemd, want de drie games die Jordy won, waren ‘in een poep en een scheet’ voorbij, terwijl de twee verloren games heel nipt naar Franck gingen. Jeroen speelde vervolgens tegen het jeugdig talent Khalil die van de lichting Gert-Jan de Lange en Guido Wessels is. In de landelijke jeugdcompetitie kwamen zij elkaar dan ook regelmatig tegen. Deze partij was vrijwel een kopie qua score van de partij ervoor, getuige de cijfers: 11 - 9, 4 - 11, 3 - 11, 11 - 9 en 6 - 11.
In het dubbel wonnen Jeroen en Jordy in vier games van Franck en Mark.

Na het dubbel bleef team 1 aan de goede kant van de score. Ton had het lang lastig tegen Franck, maar vond bijtijds - bij een 2 - 1 achterstand in games - de juiste tactiek. Jeroen versloeg Mark in vier games waarna Jordy ook weer een vreemde partij speelde tegen Khalil; over kopiëren gesproken: 4 - 11, 11 - 9, 4 - 11, 11 - 6 en 3 - 11. Zo waren er dus vier vijfpitters gespeeld, maar stond het wel 0 - 7.

In de laatste drie partijen kwamen de spelers van team 1 niet meer in de problemen. Jeroen won ‘in straight games’ van  Franck, Ton morste één game tegen Khalil waarna Jordy de slagroom op de taart spuitte door een eenvoudige 0 - 3 zege op Mark.

Team 1 behaalde aldus een veelzeggende 0 - 10 zege op DTS 2. Weliswaar werden vier vijfpitters gespeeld, maar de 5e game leverde telkens ruime winst op. Een prima resultaat natuurlijk.

Omdat concurrent Blauw-Wit 2 ook met ruime cijfers won - 8 - 2 tegen De Veluwe 3 - en de nummers 3 en 4 (De Toekomst 3 en TT Zwolle 5) tegen elkaar de punten deelden, lijkt de titel vrijwel zeker naar of Kampenion 1 of Blauw-Wit 2 te gaan. Team 1 heeft daarbij een voorsprong van 6 punten te verdedigen. De Toekomst 3 en TT Zwolle 5 plaatsen zich vrijwel zeker ook voor de promotiegroep. Dat zou betekenen dat team 1 in die promotiegroep alle wedstrijden ‘op vreemde bodem’ moet spelen. Maar gezien de resultaten in de uitwedstrijden in de 1e ronde (8 - 2, 8 - 2 en 10 - 0) hoeft dat geen onoverkomelijk probleem te zijn. Bovendien is Jordy na een moeilijke periode vrijwel weer op zijn niveau, terwijl Ton en Jeroen sowieso aan een sterk seizoen bezig zijn.
Komende week wordt de laatste wedstrijd in de 1e ronde gespeeld. Team 1 ontvangt dan Heino 1.Promotieklasse: DTS 1 - Kampenion 2 -> 4 - 6
Robin Lieftink 3, Gert-Jan de Lange 2 en dubbel 1; Ivan Hollander 0

Team 2 is bezig aan een wisselvallig seizoen. Prima resultaten worden afgewisseld met mindere. Het stond na vijf wedstrijden op de ondankbare 5e plaats. De kansen op het behalen van de promotiegroep waren nog niet helemaal verkeken, maar dan moet het zelf resultaten boeken en ‘moet het in andere zalen een beetje mee zitten’.

Afgelopen vrijdagavond ging het op bezoek bij DTS 1 en dus speelden team 1 en 2 naast elkaar in Enschedé.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Robin Lieftink traden namens team 2 aan en zij namen het op tegen Hans Nieuwenhuis, Robert Scheggetman en invaller Patrick Wiggers (team 2).

Na het dubbel stond team 2 op een keurige 1 - 3 voorsprong. Ivan verloor in de openingspartij met driemaal 11 - 8 van Hans die met tweemaal noppen speelt. Gert-Jan kreeg in de partij erna steeds beter het oog in het spel van Robert en won keurig in drie games. Robin had daarna ook slechts drie games nodig tegen Patrick.
In het dubbel namen Gert-Jan en Ivan het op tegen Hans en Patrick. Gert-Jan en Ivan wonnen de 1e en 2e game, maar zagen hun tegenstanders de 3e en 4e op hun naam schrijven. In de beslissende game wisten Gert-Jan en Ivan het verschil te maken.

Na het dubbel verloor Ivan ook zijn zijn tweede partij; Robert was in drie games te sterk. Robin bracht het verschil weer op twee door Hans in vier games te verslaan. En dan te bedenken dat Robin niet graag tegen materiaalspelers speelt. Gert-Jan en Patrick maakten er vervolgens een lange - en dus spannende - partij van. Gert-Jan nam een 0 - 2 voorsprong in games, maar zag Patrick terugkomen die knap drie games op rij won. Zo stond het 3 - 4.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog twee te winnen. Robin bleef ook in zijn derde partij ongeslagen via een keurige 0 - 3 zege op Robert. Ivan verloor ook zijn derde partij; Patrick was nipt in vijf games te sterk. Ivan zit momenteel in een wat mindere fase. Een forehandrubber met wat meer grip moet wat dat betreft soelaas bieden. De wedstrijd van vanavond kwam nog net te vroeg. In de laatste partij van de avond won Gert-Jan de battle of the youth players; in drie games liet hij Hans kansloos.

Aan het eind van de avond stond er dus een nipte 4 - 6 zege op het wedstrijdformulier. Er had misschien ietsje meer ingezeten, maar aan de andere kant was bij DTS 1 kopman Ben Schukkink afwezig. Zo bekeken moet team 2 tevreden zijn met het resultaat.

Met nog één speelronde te gaan, heeft team 2 nog steeds kansen om de promotiegroep te halen. Het moet dan thuis tegen koploper Swift (D) 1 tenminste evenveel punten halen als concurrent TT Zwolle 4 tegen ......... DTS 1 dat de punten ook nog wel kan gebruiken om nummer voorlaatst Trias 2 op afstand te houden. Bovendien zouden de Twentenaren zelfs nog de promotiegroep kunnen halen bij een zege van tenminste 3 - 7 bij de Zwollenaren. Dat wordt dus nog een spannende speelronde.
Als vermeld ontvangt team 2 komende vrijdag koploper Swift (D) 1 dat o.a. oud-Kampenionner Lars van der Zanden in de gelederen heeft.1e klasse: De Brug 2 - Kampenion 3 -> 6 - 4
Dick Hoekman 2, Gerben Wolterink 1 en dubbel 1; Guido Wessels 0

Team 3 is al weer een aantal weken koploper in poule A van de 1e klasse, in ieder geval virtueel. Omdat concurrent HTTV 1 afgelopen maandag niet verder kwam dan een puntendeling tegen Effect 1, lagen er mogelijkheden om die koppositie te verstevigen. Dat moest dan gebeuren tegen De Brug 2 in Apeldoorn.

Gerben Wolterink, Dick Hoekman en Guido Wessels kwam namens team 3 in actie en zij moesten het opnemen tegen Jan Los, Andries van Bruggen en Sander Riezebos.

Na het dubbel hielden beide partijen elkaar nog in evenwicht. Gerben verloor vrij kansloos van Jan en dat is hem dit seizoen nog niet gebeurd. Dick kwam tegen oud-Kampenaar Andries knap van een 2 - 1 achterstand terug om in de 4e en 5e game alsnog het verschil te maken. Guido speelde en verloor weer eens een vijfpitter, ditmaal tegen Sander. Toch ben ik ervan overtuigd dat Guido binnenkort dergelijke vijfpitters weet te winnen.
In het dubbel versloeg het gerenommeerde duo Dick/Gerben het andere gerenommeerde duo Andries/Jan in vier games.

Na het dubbel waren er geen echt spannende partijen meer te aanschouwen. Vier partijen gingen over vier en twee over drie games. Van de zes partijen wist team 3 er nog slechts  twee te winnen. Dick en Gerben wonnen beiden van Sander. Alle andere partijen gingen overtuigend - en dus verdiend - naar De Brug 2 dat dus een enigszins verrassende 6 - 4 overwinning behaalde.

Toch is op die zege niets af te dingen. De Brug 2 thuis (8 - 2 winst) of uit (6 - 4 verlies) is blijkbaar een groot verschil. Concurrent HTTV 1 ondervond dit eerder al.

Datzelfde HTTV 1 behaalde deze week dus een saldo van plus 1 op team 3. Er is echter nog niets aan de hand, want team 3 staat op twee punten achterstand, terwijl het nog een wedstrijd te goed heeft.
Komende vrijdag ontvangt team 3 nummer laatst Wijk 16 1. Als die tegenstander zonder onderschatting wordt tegemoet getreden, dan moet het winst kunnen pakken ten opzichte van HTTV 1 dat op bezoek gaat bij nummer drie Rijssen 1.2e klasse: Smash ’70 4 - Kampenion 4 -> 7 - 3
Freek Dekker 2 en Nick Kuipers 1; Pascal Bruins 0

Team 4 is al vrijwel het hele seizoen koploper in de 2e klasse A. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het van de vier wedstrijden driemaal thuis in actie is gekomen. Vrijdagavond ging het in Hattem op bezoek bij Smash ’70 4 dat derde stond.

Freek Dekker, Pascal Bruins en Nick Kuipers moesten het voor team 4 doen, terwijl Smash ’70 4 Ivo Tijssen, Mathias Hammer en Jan Jaap Beekhuis achter de tafel bracht.

Team 4 is vrijdagavond eigenlijk geen moment in de wedstrijd geweest. Na het dubbel stond het op een 4 - 0 achterstand en daar was niet zoveel op af te dingen. Freek balde prima mee tegen Ivo, maar moest zich na een goed gespeelde partij gewonnen geven. Pascal speelde teveel ‘alles of niets’ om het de slimme Mathias lastig te maken. Nick trof in Jan Jaap ook iemand die ‘alles of niets’ speelde, maar JJ sloeg wel meer ballen raak; Nick kwam daardoor nauwelijks onder de druk uit. In het dubbel delfden Freek en Pascal het onderspit tegen Ivo en Mathias.

Na het dubbel kwam team 4 wat beter in de wedstrijd. Freek speelde een puike partij tegen Mathias en won heel knap. Nick kreeg tegen Ivo wat meer tijd om zijn geplaatste ballen op tafel te leggen en maakte daar dankbaar gebruik van. Pascal verloor daarna tegen Jan Jaap ook zijn tweede partij. Zo stond het dus 5 - 2.

Nick en Mathias maakten er vervolgens een mooie partij van. Hoogtepunt was een netbal die kort achter dat net op tafel viel en die Mathias - bijna op zijn buik liggend - nog ‘van de vloer wist op te pikken’ en daarbij ook nog het punt wist te maken. Mathias won de partij uiteindelijk. Freek bracht zijn team ietsje dichterbij via een overtuigende zege op Jan Jaap, maar in de laatste partij van de avond kwam Pascal tekort om het Ivo heel moeilijk te maken. Hij zet de eerste aanvallende bal niet rustig genoeg op waardoor hij in een vroeg stadium teveel fouten maakt. Dat euvel was in al zijn drie partijen - en ook vaker dit seizoen - zichtbaar. Zeker als je niet meer traint, kun je niet verwachten dat je de eerste bal met 254 km per uur op tafel slaat. Dan moet je zeker met wat meer overleg spelen.

Team 4 leed dus een verdiende 7 - 3 nederlaag in Hattem, de eerste van het seizoen. Omdat ‘lachende derde’ Wezep 2 met 9 - 1 van nummer laatst Effect 2 won, is de voorsprong van team 4 op de Wezepers geslonken tot één schamel puntje. Zo snel kan het gaan.
Komende week komt team 4 niet in actie, omdat Swift ’64 1 zich heeft teruggetrokken.3e klasse: Smash ’70 6 - Kampenion 5 -> 7 - 3
Jan Ringenier 2 en Gerard Palland 1; Jan Beks 0

Team 5 speelde vrijdagavond ook in Hattem en wel tegen Smash ’70 6. Dat team was verantwoordelijk voor de enige nederlaag dit seizoen in de eerste wedstrijd: 4 - 6 en het lijkt ook de voornaamste concurrent van koploper Hoonhorst 1.

Jan Ringenier, Gerard Palland en Jan Beks moesten het voor team 5 doen en zij namen het op tegen Wim van Selling, Simon van Halm en invaller Robin de Weerdt (team 8).

Na het dubbel hielden beide teams elkaar nog in evenwicht. In de openingspartij versloeg Jan R. keurig in vieren Wim waarna Gerard zijn team op een 0 - 2 voorsprong zette via een 1 - 3 zege op Simon. Daarbij had Gerard overigens over ‘mazzelballetjes’ niet te klagen en dat deed hij dan ook niet. Jan B. wist het daarna invaller Robin slechts één game lastig te maken. De jeugdige Robin speelt met noppen op de backhand, is zo vast als een huis en heeft al een echt ‘seniorenspelletje’.
In het dubbel speelden Gerard en Jan R. anderhalve game prima waarin zij Simon en Wim geen enkele kans gaven. Bij 0 - 1 en 6 - 10 stokte het echter en lieten zij hun opponenten in de 2e game nog ontsnappen. Dat presentje lieten Simon en Wim zich vervolgens niet meer ontfutselen; zij wonnen alsnog in vier games. Het merkwaardige was dit de wedstrijd in Kampen hetzelfde beeld en resultaat te zien gaf.

Na het dubbel zette Jan R. weer op voorsprong via een keurige 1 - 3 zege op Simon. Cruciaal daarbij was een letbal op gamepoint voor Simon in de 3e game, overigens ‘gecald’ door scheidsrechter Robin. Jan ontsnapte toen en trok die game alsnog naar zich toe waarna hij ook de 4e game won. Jan B. kwam daarna prima mee tegen Wim, maar hij zag zijn tegenstander in de finale van de games telkens aan het langste eind trekken. Gerard ondervond vervolgens ook de kracht van invaller Robin. Hij kwam weliswaar nog knap terug van een 2 - 0 achterstand in games, maar zag zijn tegenstander in de beslissende game toch nog het verschil maken.

De laatste drie partijen gingen alle naar Smash ’70 6. Jan B. moest Simon feliciteren, Jan R. speelde aardig mee tegen Robin, maar strandde vaak aan het eind van de game. In de laatste partij van de avond kwam Gerard tegen Wim opnieuw van een 2 - 0 achterstand terug. In de beslissende game wist Gerard een ruime voorsprong niet vast te houden en wierp hij de handdoek.

Zo leed team 5 een 7 - 3 nederlaag bij Smash ’70 6. Dat team had in de jeugdige Robin een prima invaller die knap ongeslagen bleef. Het was overigens niet zo vreemd dat Robin meer dan goed meebalde, want in een andere poule van de 3e klasse won hij 80% van zijn partijen. Waarvan akte!

Met nog vier wedstrijden te gaan, gaan Hoonhorst 1 en Smash ’70 6 uitmaken wie kampioen wordt. Team 5 en Dronten ’74 2 ‘vechten’ om plaats 3, terwijl van het tweetal TT Zwolle 12 en Harderwijk 3 aan het eind van het seizoen één team degradeert.
As. vrijdag ontvangt team 5 Dronten ’74 2 en speelt het al de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.3e klasse: Kampenion 6 - Batfighters 2 -> 7 - 3
Hans van den Berg 3, Harm Bosman 2, Arie Hup 1 en dubbel 1

Team 6 is al weer enkele weken de toch wel verrassende koploper in de 3e klasse E. Weliswaar niet ruim, maar toch. Afgelopen dinsdag kwam nummer 2 Batfighters 2 uit Elburg op bezoek. Dat team had vooraf één puntje minder bijeengeslagen. Een heuse topper dus.

Harm Bosman, Hans van den Berg en Arie Hup traden namens team 6 aan en zij namen het op tegen Gerrit van de Poll, Hetty Kamphorst en Gerrit Ruijter.

Zit het venijn spreekwoordelijk meestal in de staart, bij deze wedstrijd zat het venijn vooral in het begin. De eerste vier partijen gingen namelijk alle over de volle vijf games. Het stond toen wel 3 - 1 voor team 6.
Harm kwam met 1 - 2 achter tegen Gerrit vd P., maar vond daarna het juiste antwoord en de juiste slagen. Hans en Hetty speelden een lange en taaie partij die Hans met nipt verschil in de 5e game wist te winnen. Arie en Gerrit R. speelden een vreemde partij. Na vier games stond het 2 - 2, maar waar Gerrit zijn games ruim won, sleepte Arie die eruit. Kennelijk, omdat Gerrit zich versloeg. In de 5e game speelde laatstgenoemde weer met wat meer overleg waarna hij de game en de partij naar zich toetrok.
In het dubbel zagen Hans en Harm een 2 - 0 voorsprong tegen Hetty en Gerrit R. verdampen, maar in de beslissende game stonden zij er weer en wonnen zij die met ruime cijfers.

Na het dubbel ging het wat sneller, want er werd geen vijfpitter meer gespeeld. Hans versloeg Gerrit vd P. in vier games, Harm was kansloos tegen Gerrit R. en Arie kon het net niet bolwerken tegen Hetty die na vier lange games won. Zo stond het dus 4 - 3.

In de laatste drie partijen van de avond wist team 6 dan toch het verschil te maken. Eerst blesseerde Gerrit R. zich in zijn partij tegen Hans waarna laatstgenoemde de zege in de schoot geworpen kreeg. Daarna snoepte Arie toch nog een puntje mee door na de eerste verloren game tegen Gerrit vd P. de volgende drie op zijn naam te schrijven. In de laatste partij van de avond maakten Harm en Hetty er een spannende partij van. De eerste game ging naar Hetty, maar de drie daaropvolgende waren met nipt verschil voor Harm die daarmee een knappe zege boekte.

Team 6 wist de topper dus toch nog vrij ruime cijfers te winnen: 7 - 3. Het schakelt daarmee de Elburgers vrijwel uit voor de titel. Niet dat team 6 nu achterover kan leunen, want TT Zwolle 9 en Trias 6 liggen nog op de loer. Jammer is het dat Shot ’78 2 heel laat is met het invoeren van de uitslagen; de teams spelen al op maandag (!) hun thuiswedstrijden, maar tot op dit moment (zondag) staat er nog geen uitslag van de wedstrijd Shot ’78 2 - Trias 6 vermeld. Voor mij onbegrijpelijk!
Inmiddels is de uitslag dan bekend en blijkt Trias 6 de uitwedstrijd bij Shot '78 2 met 1 - 9 te hebben gewonnen. Dat betekent dat het nog slechts twee punten achterstand op team 6 heeft.
As. maandag staat in Twello de topper tussen Trias 6 en Kampenion 6 op het proramma. Na komende week weten we meer. Of misschien moet ik schrijven 'weten we ietsje meer'.4e klasse: Kampenion 7 - Swift ’64 3 -> 1 - 9
Jeroen Heldoorn 1; Marco Ilbrink 0 en Gerard Wessels 0

Team 7 liep enkele wedstrijden achter de maximale nederlaag in de openingswedstrijd tegen Swift ’64 3 aan, maar het heeft zich daarna goed hersteld. Het heeft afstand genomen van de laatste plaats en dat is dit seizoen het belangrijkste.

Afgelopen dinsdag kwam koploper Swift ’64 3 naar Kampen. We waren dan ook benieuwd of team 7 ditmaal wel die hatelijke nul van het wedstrijdformulier zou weten te halen. Gerard Wessels, Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink stonden voor die opgave en zij namen het op tegen Jan de Vries, Frans van ‘t Hul en Jelle Hoekstra.

Na het dubbel stond voor team 7 nog steeds die nul op het wedstrijdformulier. Gerard was kansloos tegen Jan, terwijl Jeroen en Marco in vieren verloren van respectievelijk Frans en Jelle.
In het dubbel wisten Jeroen en Marco geen game te pakken tegen Frans en Jan. Zo stond het dus 0 - 4.

Drie partijen later stond die vermaledijde nul er nog steeds. Jeroen moest ‘in straight games’ zijn meerdere erkennen in Jan, terwijl Gerard alleen de 1e game wist te winnen van Jelle en het gaat er nu eenmaal om wie de laatste game wint. Marco wist er tegen Frans dan eindelijk een echte wedstrijd van te maken. Hij nam knap een 2 - 0 voorsprong in games, maar het blijft lastig om tegen materiaalspelers de volle drie, vier of zelfs vijf games de concentratie vast te houden. Frans kwam terug in de wedstrijd en won alsnog in vijf games en bracht de tussenstand op 0 - 7.

In de achtste wedstrijd was het dan zover. Jeroen kwam tegen Jelle met 1 - 2 achter, maar hij gaf zich nog niet gewonnen. Hij trok de 4e game met 11 - 8 naar zich toe en wist in de beslissende game het verschil te maken. Driewerf hoera! In de voorlaatste partij verloor Marco in vier games van Jan en Gerard was tenslotte volmaakt kansloos tegen Frans.

Team 7 leed aldus een 1 - 9 nederlaag. Veel meer zat er dinsdagavond ook niet in, hoogstens één puntje. De schade viel achteraf 100% mee toen bekend werd dat nummer laatst TT Zwolle 14 met diezelfde cijfers in Emmeloord had verloren. Daardoor blijft het verschil 10 punten in Kampens voordeel.
As. vrijdag gaat team 7 in Ens op bezoek bij Smash-In 2.4e klasse: Kampenion 8 - GTC 2 -> 4 - 6
Anne van der Haar 3 en Henny Boxman 1; Martijn Haanappel 0

Ik heb het al vaker aangegeven: de situatie van team 8 is vergelijkbaar met die van team 7. Het team staan onderin, maar heeft voldoende marge opgebouwd met de nummer laatst; in dit geval Heino 7.

Afgelopen dinsdagavond kwam GTC 2 op bezoek dat juist met ‘s-Heerenbroek 3 in een strijd om de titel is verwikkeld. Voor team 8 was het dan ook zaak om enkele puntjes mee te snoepen, mede omdat Heino de week ervoor al had gespeeld en met maximale cijfers van ‘s-Heerenbroek 3 had verloren. Maar natuurlijk was die informatie ook bij GTC 2 bekend.

Team 8 speelde met Anne van der Haar, Martijn Haanappel en Henny Boxman. De gasten uit Genemuiden verschenen met Wijnand Oudenaarden, Wilbert Oudenaarden en Arno Withaar.

Na het dubbel was de tussenstand 1- 3. Anne versloeg in de openingspartij Wijnand na met 1 - 2 te hebben achtergestaan. Martijn verloor in vier games van diens broer Wilbert, terwijl Henny hetzelfde overkwam tegen Arno.
In het dubbel speelden Anne en Martijn een lange en spannende partij tegen Arno en Wilbert. De gasten namen een 0 - 2 voorsprong, maar Anne en Martijn kwamen knap terug tot 2 - 2. De beslissende game kon beide kanten opvallen, maar dat deed uiteindelijk in het voordeel van GTC met 12 - 14.

Na het dubbel verloor Martijn ook zijn tweede partij. Hij won tegen Wijnand nog wel de 1e game, maar zag zijn tegenstander de volgende drie winnen. Anna speelde daarna een puike partij tegen Arno; hij kwam geen moment in de problemen en won ‘in straight games’. Henny bracht zijn team nog ietsje dichterbij via een keurige 3 - 1 zege op Wilbert. Zo stond het 3 - 4.

Martijn bleef ook in zijn laatste partij zonder zege. Hij won tegen Arno opnieuw de 1e game, maar verloor de drie daaropvolgende. Henny had daarna tegen Wijnand geen moment uitzicht op winst. De 1e game ging kansloos verloren; in de 2e en 3e bleef Henny wel goed bij, maar hij zag Wijnand die beide met nipt verschil winnen. Anne werd ’the man of the match’, want ook in zijn derde partij tegen Wilbert bleef hij ongeslagen. Hij had daarvoor vier games nodig.
Team 8 verloor de wedstrijd dus met 4 - 6, een uitslag waarmee het wel vrede kan hebben. De twee vijfpitters werden keurig verdeeld en alle acht andere partijen kregen een terechte winnaar. Het loopt dus vier punten uit op nummer laatst Heino 7 waardoor de voorsprong is gegroeid tot 11 punten.
Komende dinsdag al ontmoet team 8 de andere titelkandidaat: ‘s-Heerenbroek 3. In een uitwedstrijd.5e klasse: Staphorst 2 - Kampenion 9 -> 4 - 6
Mattias Beimers 2, Johan van Braak 2, Jantiene Knijnenberg 1 en dubbel 1

Team 9 is bezig aan een prima seizoen. Wie vooraf had gezegd dat het halverwege het seizoen op plaats 2 zou staan, was door mannen (of vrouwen) in witte jassen meegenomen. Maar het is toch echt zo.

Afgelopen vrijdag moest team 9 die 2e plaats verdedigen tegen nummer 3 Staphorst 2 dat twee puntjes minder had verzameld. ‘Ja dan is het natuurlijk niet handig’ als je die wedstrijd ingaat zonder kopvrouwe Alice Ringenier. Maar goed, het schema was al voor het seizoen gemaakt en dat ga je niet omgooien als het niet nodig is.

Voor team 9 moesten Mattias Beimers, Johan van Braak en Jantiene Knijnenberg het dus doen. Staphorst 2 speelde met Ben Vos, Trea Woudsma en Eric Bolding. Daarmee speelden beide teams in dezelfde samenstelling als eerder in Kampen.

Na het dubbel stond team 9 keurig op een 1 - 3 voorsprong. Mattias versloeg Ben in drie games, maar had in de 1e en 3e game de nodige moeite om Ben van zich af te houden (tafeltennistechnisch gezien uiteraard). Johan boekte hierna een fraaie zege op Trea; ook hij deed dat in drie games en wel met driemaal 7 - 11. Jantiene had de ondankbare taak om direct te moeten beginnen tegen kopman Eric. Dat bleek een te zware opgave en zij verloor met 3 - 0.
In het dubbel namen Johan en Mattias het op tegen Trea en Eric en dit werd een spannende partij. Na 7 - 11, 11 - 9, 11 - 8 en 3 - 11 stond het 2 - 2 en moest de 5e game de beslissing brengen. Johan en Mattias waren daarin net wat beter: 7 - 11.

Na het dubbel verloor Mattias toch wel enigszins verrassend van Trea. Maar de nederlaag was verdiend; Trea speelde een sterke partij. Jantiene trad daarna aan tegen Ben, de enige speler van wie zij dit seizoen een partij wist te winnen. Jantiene speelde een goede pot, verloor de 1e game nipt maar won daarna drie games op rij. Heel netjes. Johan kwam hierna tekort tegen Eric die eenvoudig in drie games won. De tussenstand was daarmee 3 - 4.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog twee te winnen. Eerst was het de beurt aan de dames Jantiene en Trea. In de 1e en 2e game was Trea duidelijk te sterk, maar daarna kwam Jantiene beter en beter in de wedstrijd. Zij won de 3e met 10 - 12 en was heel dichtbij een 5e game, maar helaas voor haar ging de 4e game met 11 - 9 naar Trea. In de voorlaatste partij stond Mattias er weer tegen Eric. Hij verloor de 3e game, maar won de andere games met duidelijke cijfers en boekte zo een prima zege. In de laatste partij van de avond was het aan Johan om zijn team de (verdiende) zege te bezorgen en wel tegen Ben. Johan slaagde daar eenvoudig in en kwam geen moment in de problemen.

Zo won team 9 dit seizoen voor de tweede maal met de cijfers 6 - 4 van Staphorst 2. Het vergrootte de voorsprong op dat team tot vier punten. Het heeft er dus alle schijn van dat team 9 die fraaie tweede plaats weet vast te houden. Een prima prestatie!
Komende vrijdag ontvangt team 9 DTV ’84 8.


Een nipt negatieve balans dus in week 43 met vier zeges en vijf nederlagen. Bovendien liepen de teams 3 en 4, die titelkandidaat zijn, tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Maar op beide nederlagen valt niets af te dingen. Komende week spelen de dinsdagteams uitwedstrijden en zorgen de zes - eh pardon vijf - vrijdagteams voor de laatste ‘Super Friday’ van dit seizoen. Dit omdat team 1 - en mogelijk ook team 2 - nadien niet of nauwelijks meer thuis speelt.
Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
Kampenion