FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De competitie is al weer gevorderd tot speelronde 7. Voor team 1 en 2 betekende dit dat zij de laatste wedstrijd in de 1e ronde speelden voordat de tussenbalans wordt opgemaakt. Beide teams deden wat zij ‘moesten’ doen: namelijk winnen en vooral team 2 kreeg daarvoor een toch wel onverwachte beloning. Maar ook de andere teams presteerden goed tot prima. Alleen de teams 6 en 8 vormden daarop een uitzondering. Team 4 kwam deze week niet in actie. Maar met vijf zeges een puntendeling en twee nederlagen was het een goede week. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Promotieklasse: Kampenion 1 - Heino 1 -> 9 - 1
Jordy ten Have 3, Ton Ringenier 3 en Jeroen Rotman 3

Team 1 staat al weer enkele weken bovenaan en het heeft nog één concurrent in de strijd om de titel: Blauw-Wit 2. Beide teams boeken de laatste weken prima resultaten en hebben duidelijk afstand genomen van de andere teams in de poule.
Beide teams speelden dit weekend een thuiswedstrijd en ontvingen vergelijkbare tegenstanders; team 1 ontving Heino 1 en Blauw-Wit 2 kreeg DTS 2 op bezoek.

Team 1 trad in de vertrouwde samenstelling aan met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. De gasten van promovendus Heino 1 deden hetzelfde met Javier Buiza, Arnout Kok en Harry Bottenberg die ‘vroeger’ bij Kampenion ‘het spelletje heeft geleerd’.

De eerste drie enkelpartijen verliepen prima voor team 1. Ton had in de openingspartij weinig moeite met Javier, Jordy boekte een verrassend eenvoudige zege op ‘noppie’ Arnout, terwijl Jeroen alleen de 1e game aan Harry moest laten.
Het dubbel was duidelijk spannender. Jeroen en Jordy hadden het lastig tegen Arnout en Harry. Na 6 - 11, 11 - 6, 10 - 12 en 11 - 4 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin waren de gasten met 9 - 11 het gelukkigst. Zo stond het dus 3 - 1.

Na het dubbel speelden Jordy en Javier de ‘merkwaardigste’ partij van de avond. Jordy had het in het begin van de partij lastig. Beiden hebben een spelletje dat op elkaar lijkt; vanuit het niets willen zij winners slaan. Javier maakte in de 1e en 2e game daarbij net wat minder fouten dan Jordy: 8 - 11 en 8 - 11. Maar daarna ging het bij Jordy lopen. En vaak heb je dan een herhaling nodig om de bal te kunnen volgen. In de 3e, 4e en 5e game stond er geen maat meer op Jordy die met 11 - 3, 11 - 2 en 11 - 0 de partij toch nog overtuigend naar zich toetrok. Ton had het vervolgens in de 1e game lastig tegen Harry, maar toen hij goed het oog kreeg op diens service, was het pleit vrij snel beslecht. Jeroen speelt altijd graag tegen Arnout en heeft zelden of nooit van hem verloren. Ook vandaag gebeurde dat niet; Jeroen won ‘in straight games’. Hij zorgde daarmee voor de 6 - 1 voorsprong.

Ook in de laatste drie partijen kwam team niet meer in de problemen. Jordy versloeg Harry in drie games waarin hij het alleen in de 2e game lastig had, Jeroen was daarna in vier games te sterk voor Javier waarna Ton de eindstand op 9 - 1 bepaalde door Arnout met 3 - 0 terug te wijzen.

Een prima 9 - 1 zege dus voor team 1. Het is aan een heel sterke serie bezig, die werd ingezet met het herstel van Jordy. Sinds hij weer in goede doen is, rijgt team 1 de grote overwinningen aaneen. En dat is een prettige constatering aan het begin van de promotiegroep. Concurrent Blauw-Wit 2 versloeg DTS 2 met diezelfde cijfers waardoor het verschil 6 punten blijft in het voordeel van team 1.

Eindstand 1e ronde:
Kampenion 1                7 - 53
Blauw-Wit 2                7 - 47
De Toekomst 3              7 - 37
TT Zwolle 5                7 - 36
—————————————————————————————————
Vitesse '35 1              7 - 29
Heino 1                    7 - 28
De Veluwe 3                7 - 25
DTS 2                      7 - 25

In de promotiegroep speelt team 1 louter uitwedstrijden. Maar gezien de resultaten in de uitwedstrijden tot dusver en de huidige vorm van de drie spelers hoeft dat geen bezwaar te zijn. Team 1 begint aan de promotiegroep in de wetenschap dat Blauw-Wit 2 die 6 punten ergens moet goed maken. Dat is voor de Almeloërs normaal gesproken een te zware opgave, maar natuurlijk moeten we horens niet verkopen voordat de gnoe is geschoten. In de laatste wedstrijd ontmoeten beide teams elkaar in Almelo.
Komende week gaat team 1 eerst op bezoek bij TT Zwolle 5.Promotieklasse: Kampenion 2
- Swift (D) 1 -> 7 - 3
Gert-Jan de Lange 3, Robin Lieftink 2, Ivan Hollander 1 en dubbel 1

Met nog één wedstrijd te gaan in de 1e ronde stonden team 2 en TT Zwolle 4 op een gedeeld 4e en 5e plaats. Op onderling resultaat stond team 2 4e; de wedstrijd tussen beide teams was weliswaar in 5 - 5 geëindigd, maar team 2 had een beter gamegemiddelde. Het moest in de laatste speelronde dus tenminste evenveel punten halen als de Zwollenaren om die 4e plaats vast te houden. Daarbij moest het wel voldoende punten pakken om te voorkomen dat DTS 1 - de tegenstander van TT Zwolle 4 - de lachende derde werd.

Feit was wel dat team 2 vrijdagavond koploper Swift (D) 1 uit Deventer ontving, terwijl TT Zwolle 4 een dag later dus gastheer was van DTS 1. Team 2 leek dus enigszins in het nadeel.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Robin Lieftink moesten het vrijdagavond opnemen tegen Karin Willemsen, Wouter Rusman en Lars van der Zanden die nog enkele seizoenen jeugdcompetitie voor Kampenion heeft gespeeld.

Ivan speelde in de openingspartij tegen Karin. Beide spelers ontliepen elkaar niet veel in sterkte. Maar daar waar Ivan te snel en (vooral) te hard het punt wilde scoren, speelde Karin slimmer, uitgekookter. Zij liet Ivan uitrazen en foutjes maken om vervolgens zelf - waar nog nodig - te counteren. Ivan verloor met 1 - 3. Gert-Jan trof vervolgens in Wouter een heel ervaren speler die je in de Promotieklasse wel om een boodschap kunt sturen. Maar Gert-Jan trok zich daar weinig van aan. In de 1e game was hij met 14 - 12 nog de gelukkigste, maar in de 2e en 3e game toonde hij zich duidelijk de betere speler: 11 - 6 en 11 - 6. Robin nam het vervolgens op tegen Lars. Meestal heeft Robin het niet zo op materiaalspelers en Lars vormde daarop geen uitzondering. Niet dat Robin werd weggespeeld - integendeel - maar toch trok Lars de partij in drie games naar zich toe.
Onder het motto ‘never change a winnend dubbel’ mochten Gert-Jan en Ivan het weer proberen in het dubbel en zij traden aan tegen Karin en Wouter. De Kampenaren speelden een prima partij en trokken die met 3 - 1 naar zich toe. Gert-Jan en Ivan blijken een sterke combinatie te vormen. Zo was de tussenstand dus 2 - 2.

Na het dubbel nam Gert-Jan het op tegen de geroutineerde Karin. In de 1e game wist Karin nog te ontsnappen, maar daarna liet Gert-Jan opnieuw zien dat hij snel naar het niveau van Promotieklasse is toegegroeid. Hij won de 2e, 3e en 4e game overtuigend met prima aanvallend spel. Ivan speelde hierna tegen Lars al weer wat beter dan in zijn openingspartij, maar zag zijn tegenstander na een 1 - 1 tussenstand in games de 3e en 4e game met nipt verschil winnen. De beurt was daarna aan Robin en Wouter. In een partij met heel weinig krachtsverschil bleef Robin in vier games nipt aan de goede kant van de score: 13 - 11, 11 - 8, 11 - 13 en 13 - 11. Daarmee zette hij zijn team op een 4 - 3 voorsprong. Een prima tussenstand uiteraard.

In de zevende partij was het de beurt aan de twee spelers die deze avond nog ongeslagen waren: Gert-Jan en Lars. De 1e game ging nipt naar Lars, maar de 2e was voor Gert-Jan. De 3e game ging weer met klein verschil naar Lars die in de 4e game twee matchpunten door Gert-Jan zag weggewerkt waarna laatstgenoemde de game er nog uit wist te slepen. In die beslissende game was Gert-Jan helemaal los. Met zijn ‘dodelijke’ forehand wist hij die game met ruime cijfers op zijn naam te schrijven. Robin was daarna te vast en te taai voor Karin die nauwelijks gelegenheid kreeg om te counteren. Robin won in vieren. In de laatste partij van de avond maakten Ivan en Wouter er een lange en spannende partij van. Na 11 - 13, 14 - 12, 6 - 11 en 11 - 9 moest een 5e game de beslissing brengen. Daar waar Ivan in de voorgaande games moeite had om de service van Wouter te lezen, lukte dat in de 5e game wel waardoor hij al snel een voorsprong pakte om die vervolgens knap uit te breiden: 11 - 3.

Zo boekte team 2 een knappe 7 - 3 zege op koploper Swift (D) 1 dat vrijdagavond zijn eerste nederlaag leed. Deze uitslag heeft consequenties. Voor team 2 heel positieve, want het plaatste concurrent TT Zwolle 4 voor een vrijwel onmogelijke opgave om DTS 1 met tenminste 8 - 2 te verslaan. Dat bleek ook, want DTS 1 won die wedstrijd met 3 - 7. Zo plaatste team 2 zich alsnog voor de promotiegroep en speelt het nog drie leuke wedstrijden. Swift (D) 1 ziet Blauw-Wit 3 voorbij komen en begint als nummer 2 aan de promotiegroep.

Eindstand 1e ronde:
Blauw-Wit 3                7 - 48
Swift (D) 1                7 - 46
Effekt '74 2               7 - 39
Kampenion 2                7 - 39
—————————————————————————————————
DTS 1                      7 - 35
TT Zwolle 4                7 - 35
Trias 2                    7 - 30
TT Zwolle 6                7 -  8

Team 2 speelt in die promotiegroep tweemaal thuis en eenmaal uit. As. vrijdag komt koploper Blauw-Wit 3 op bezoek. Jammer is het dat dit die avond de enige wedstrijd is in de thuishaven van Kampenion. Maar dat mag de pret van team 2 niet drukken. Chapeau heren!1e klasse: Kampenion 3
- Wijk 16 1 -> 10 - 0
Dick Hoekman 3, Gertjan Wessels 3, Guido Wessels 3 en dubbel 1

Team 3 is al weken in een concurrentiestrijd met HTTV 1 verwikkeld om de titel in de 1e klasse A. Deze week ontving team 3 nummer laatst Wijk 16 1, terwijl de Hammers op bezoek gingen bij nummer 3 Rijssen 1. Op voorhand zou je dan denken dat er kansen liggen ‘om zaken te doen’.

Team 3 speelde met Dick Hoekman, Guido Wessels en Gertjan Wessels. De gasten van Wijk 16 1 hadden personele problemen. Alleen Jeffrey Bouwhuis was van het eigenlijke team beschikbaar. Marcel Lutgerink (team 2) en Desley Tervelde (team 5) vielen in.
Over de wedstrijd kan ik kort zijn, want een wedstrijd werd het eigenlijk niet. Team 3 moest tweemaal een 4e game toestaan, beide tegen Marcel. Maar dat was het dan ook wel wat de wapenfeiten van Wijk 16 1 betreft. Dick, Gertjan en Guido kwamen geen moment in de problemen en wonnen dan ook gemakkelijk met 10 - 0.

Voordat beide teams aan de wedstrijd begonnen, was overigens al bekend dat HTTV 1 een even ruime als knappe 2 - 8 zege bij Rijssen 1 had behaald. Daardoor maakt team 3 slechts twee puntjes goed. De Hammers geven zich duidelijk nog niet gewonnen en zo hoort het ook. Beide teams hebben nu evenveel punten bijeen geslagen, zij het dat HTTV 1 daar een wedstrijd meer voor nodig had.
As. maandag al ontmoeten beide teams elkaar in Den Ham. Als team 3 die wedstrijd niet verliest, doet het goede zaken en houdt het de beste papieren voor de titel. Ik ben benieuwd.3e klasse: Kampenion 5
- Dronten ’74 2 -> 5 - 5
Bertin Bos 2, Jan Ringenier 2 en Gerard Palland 1

Na het verlies in Hattem vorige week is plaats 3 het hoogst haalbare voor team 5. Het moet dan wel Dronten ’74 2 op afstand zien te houden. Afgelopen vrijdag kwam juist dat team naar Kampen.

Bij team 5 komt Jan Beks dit seizoen normaal gesproken niet meer in actie. Jan heeft te maken met twee gevallen van ernstige ziekte in zijn naaste familie. Dan staat je hoofd niet naar een avondje competitietafeltennis. Veel sterkte Jan en naaste familie!

Bertin Bos, Gerard Palland en Jan Ringenier kwamen namens team 5 in actie, terwijl Dronten ’74 2 Onno Huisman, Peter Mourits en Julian van Egmond achter de tafel bracht. Het had met Javad Ghandeharipur en Gerard Soede zelfs nog twee supporters meegenomen.

Na het dubbel stonden de gasten op een 1 - 3 voorsprong. Jan speelde weliswaar tegen Onno een sterke partij, maar laatstgenoemde heeft zoveel in huis (en ook nog eens meegenomen) dat hij altijd iets extra’s kan brengen. Zo ook vanavond. Onno won met 1 - 3. Gerard speelde hierna een moeizame wedstrijd tegen Peter. De aanval van Gerard liep niet en bovendien bracht Peter meer terug dan Gerard lief was. Peter won dan ook enigszins verrassend in vieren. Bertin, duidelijk de Benjamin in het team, bracht zijn team terug in de wedstrijd. Hij moest de 1e game nog aan Julian laten, maar won vervolgens drie games op rij met gedurfd aanvallend spel.
In het dubbel namen Bertin en Gerard keurig een 2 - 0 voorsprong in games tegen Julian en Onno, maar zij wisten die voorsprong helaas niet te verzilveren. Julian en Onno kwamen sterk terug en sleepten de partij er nog met 2 - 3 uit.

Na het dubbel moest Gerard het opnemen tegen Onno. Spelen beiden vaak spannende en mooie wedstrijden tegen elkaar, maar ditmaal werd het geen echte wedstrijd. Daarvoor speelde Gerard niet sterk genoeg en Onno juist te sterk. Onno won dan ook eenvoudig in drieën. Jan verloor daarna de 1e game ruim tegen Julian, maar kwam daarna sterk terug om de partij in vieren naar zich toe te trekken. Bertin had daarna vrij goed het oog in het materiaal en spel van Peter. Hij versloeg zich weliswaar wel eens, maar sloeg ook de meeste winners. Bertin won dan ook in vier games. Zo stond het 3 - 4.

In de partij tussen de deze avond nog puntloze spelers nam Gerard het op tegen Julian. Ook nu was Gerard nog niet in goede doen, maar datzelfde gold voor Julian. Ook al was het niet overtuigend, Gerard won wel in drie games en bracht zijn team daarmee weer naast Dronten ’74 2. In de voorlaatste partij troffen de deze avond nog ongeslagen spelers elkaar: Bertin en Onno. In de 1e game stond Bertin fabelachtig goed te spelen; hij gaf Onno geen enkele kans en won met 11 - 3. Maar zoals eerder al aangegeven, kan Onno in de 3e klasse altijd wel iets extra’s brengen. Zo ook nu, de 2e game pakte hij met 6 - 11. Daarna hielden beide spelers elkaar meer in evenwicht, maar het was Onno die beide games nipt wist te winnen met 10 - 12. Toch kan Bertin terugkijken op een goede partij. In de laatste partij van de avond speelde Jan opnieuw een goede partij. Tegen de voor hem lastig te bespelen Peter wist hij in de 3e en 4e game - bij een 1 - 1 tussenstand - door te drukken en een puntendeling veilig te stellen.

Door die puntendeling houdt team 5 tegenstander Dronten ’74 2 op vijf punten achterstand, voor wat dat waard is.
As. vrijdag gaat team 5 op bezoek bij TT Zwolle 12.3e klasse: Trias 6
- Kampenion 6 -> 8 - 2
Theo Hogenhorst 2; Harm Bosman 0 en Arie Hup 0

Team 6 is de koploper in de 3e klasse E. Maar het weet Trias 6 en TT Zwolle 9 kort achter zich, terwijl ook de rol van Batfighters 2 nog niet helemaal is uitgespeeld. Afgelopen maandag speelde team 6 in Twello de topper tegen Trias 6.

Team 6 speelde met Theo Hogenhorst, Arie Hup en Harm Bosman. De gastheren van Trias 6 deden het met R. Arnoldus, E. Tiemessen en R. Tiemessen. In NAS staan geen voornamen van de spelers vermeld.

Na het dubbel stond team 6 op een 3 - 1 achterstand. Theo versloeg in de openingspartij Arnoldus in vier games. Arie stond vervolgens tegen E. Tiemessen lange tijd aan de goede kant van de score, maar laatstgenoemde won de partij alsnog met 3 - 2. In de derde partij balde Harm twee games prima mee met R. Tiemessen: 1 - 1. In de 3e en 4e game maakte die echter het verschil. In het dubbel verloren Harm en Theo vrij kansloos van T&T.

Na het dubbel won Theo ook zijn 2e partij. Hij was in vier games te sterk voor E. Tiemessen. Harm verloor daarna vrij kansloos van Arnoldus en Arie wist alleen de 1e game te winnen van R. Tiemessen. Zo was de tussenstand 5 - 2 voor Trias 6.

In de resterende drie partijen kwamen de Kampenaren niet meer tot scoren. Harm was kansloos tegen E. Tiemessen, Theo speelde drie games sterk tegen R. Tiemessen en nam een 1 - 2 voorsprong in games. Tiemessen gaf zich echter niet gewonnen en won de 4e en 5e game overtuigend. In de laatste partij van de avond kwam Arie niet verder dan één gewonnen game tegen Arnoldus.

Zo leed team 6 dus een duidelijke en teleurstellende 8 - 2 nederlaag en net op een moment dat het er zo aardig voor stond. In deze poule ‘lijkt niemand de titel te willen’, het lijkt de eredivisie voetbal wel. Nu is Trias 6 koploper, op de voet gevolgd door TT Zwolle 9 en met op iets grotere afstand team 6 en Batfighters 2. Het is nog niet beslist.
Komende maandag al gaat team 6 in Deventer op bezoek bij Shot ’78 2.4e klasse: Smash-In 2
- Kampenion 7 -> 4 - 6
Jeroen Heldoorn 3, Marco Ilbrink 2 en Gerard Wessels 1

Team 7 heeft de ongenaakbare koploper Swift ’64 3 nu 2x gehad en het kan zich in alle rust concentreren op de resterende vier wedstrijden. Het hoeft niet voor direct degradatiegevaar te vrezen. Afgelopen vrijdagavond ging het in Ens op bezoek bij Smash-In 2.
Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Gerard Wessels moesten het weer voor team 7 doen, terwijl Smash-In 2 met Edwin Stoker, Alexandra Klein en Elmer Timmer aantrad.

Team 7 kwam als een speer uit de startblokken, want het wist de eerste drie enkelpartijen te winnen. In de openingspartij troffen direct de kopmannen Jeroen en Edwin elkaar. En daar waar Edwin tegen Kampenion hoogst zelden partijen verliest, daar was hij nu kansloos tegen Jeroen die een verrassend eenvoudige 0 - 3 zege boekte. Marco was kennelijk geïnspireerd door de zege van Jeroen, want hij won ook overtuigend van Alexandra. De 1e game ging nog verloren, maar de volgende drie waren voor Marco. Gerard en Elmer hadden de volle vijf games nodig om een winnaar aan te wijzen. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist Gerard het verschil te maken.
In het dubbel kwamen Jeroen en Marco knap na een 2 - 0 achterstand terug tegen Alexandra en Edwin. Helaas voor team 7 bleken beide laatstgenoemden in de beslissende game het gelukkigst: 12 - 10. Zo stond het dus 1 - 3.

Na het dubbel vergrootte Jeroen de voorsprong via een heel moeizame zege op Alexandra. Wat te zeggen van de cijfers 9 - 11, 11 - 5, 12 - 10, 9 - 11 en 9 - 11. Alexandra won meer punten, maar Jeroen won meer games en daar gaat het om. Gerard speelde vervolgens een sterke partij tegen Edwin en nam heel brutaal een 0 - 2 voorsprong. Edwin kwam echter sterk terug en won alsnog overtuigend drie games op rij. Ongeveer het omgekeerde gebeurde in de partij tussen Elmer en Marco. Elmer nam een 2 - 0 voorsprong in games, maar hier pakte Marco drie games op rij. De tussenstand was daarmee 2 - 5.

De laatste drie partijen gingen veel sneller en hadden telkens slechts drie games nodig om een winnaar aan te wijzen. Gerard verloor vrij kansloos van Alexandra; Gerard is nu eenmaal erg sociaal naar dames toe. Jeroen versloeg Elmer in drie nipte games getuige de cijfers 9 - 11, 9 - 11 en 11 - 13. In de laatste partij van de avond had Marco de pech dat hij een ingespeelde Edwin trof. Edwin was ‘plotseling’ weer in goede doen en won overtuigend in drie games.

Hoe dan ook, een 4 - 6 zege op Smash-In 2 in Ens is voor team 7 een prima resultaat. Met uitzondering van Swift ’64 3 en wellicht ook Emmeloord 3 hoeft team 7 eigenlijk voor geen ander team bang te zijn in de poule.
As. maandag al gaat team 7 op bezoek bij Zwartsluis 3.4e klasse: ’s-Heerenbroek 3
- Kampenion 8 -> 7 - 3
Martijn Haanappel 2 en Henny Boxman 1; inv. Alice Ringenier 0

Team 8 bevindt zich al enkele weken in niemandsland. Het staat op de 5e plaats terwijl de afstand naar boven en beneden vrij groot is. Het heeft bovendien te maken met het feit dat het de beide titelkandidaten in de 1e en 2e en dus ook in de 6e en 7e speelronde treft. Daardoor loopt het tweemaal achter de feiten aan.

Afgelopen dinsdagavond ging team 8 op bezoek bij nummer 2 (stadgenoot) ’s-Heerenbroek 3 en het speelde met Martijn Haanappel, Henny Boxman en invaller Alice Ringenier (team 9). De gastheren deden het met Ronnie Doornwaard, Erwin Knol en ‘good old’ Jan de Vries.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht: 2 - 2. Martijn bleek opnieuw een lastige tegenstander voor de sterke Ronnie. Martijn beukt er vaak graag op los - of het nu kan of niet - terwijl Ronnie de kat liever uit de boom kijkt. Maar de kat bleef zitten en Martijn boekte een vrij eenvoudige zege. Alice kon het daarna Erwin niet lastig genoeg maken en zij verloor dan ook ‘in straight games’. Henny was in het onderonsje tussen de routiniers het sterkst en won met 0 - 3 al was het verschil in de 2e en 3e game minimaal.
In het dubbel moesten Alice en Martijn het voor team 8 doen en zij namen het op tegen Erwin en Ronnie. Alice en Martijn kwamen net wat te laat op gang om het de gastheren van ’s-Heerenbroek nog lastig te maken; zij verloren met 0 - 3 al waren de verschillen in de 2e en 3e game ook hier minimaal.

Na het dubbel won Martijn ook zijn tweede partij. Tegen Erwin toonde hij zich in vijf games het gelukkigst. Vier games werden gewonnen met twee punten verschil en de 5e game ging met 11 - 13 naar Martino. Henny speelde daarna een goede partij tegen Ronnie; hij kwam knap van een 2 - 1 achterstand terug, maar natuurlijk gaan dan de jaren tellen. En dan is Ronnie sneller uitgerekend en Henny eerder uitgeteld. Snap je het nog? Alice speelde vervolgens een taaie pot tegen de geslepen Jan. Beide spelers houden vooral de bal op tafel en wachten op het foutje van de tegenstander. Maar wat als dan het foutje niet komt? Uiteindelijk had Jan aanvallend net wat meer in huis en hij bleek dat ook nog eens te hebben meegenomen. Zo stond het dus 4 - 3 voor de gastheren.

In de laatste drie partijen wist ’s-Heerenbroek dan toch nog het verschil te maken. Erwin toonde zich in drie games de betere van Henny, Martijn verloor toch wel verrassend van Jan - in aanmerking genomen dat hij duidelijk te sterk was voor Ronnie - en Alice balde goed mee met diezelfde Ronnie, maar kwam geen moment in de buurt van een overwinning.

Team 8 leed dus een 7 - 3 nederlaag bij ’s-Heerenbroek 3. Op zich is dat geen slecht resultaat, maar bij 4 - 3 denk je toch dat er nog wat (meer) te halen is.
Op vrijdag 8 november gaat team 8 op bezoek bij nummer laatst Heino 7 dat deze week één puntje is ingelopen. Team 8 verdedigt dan een voorsprong van 10 punten.5e klasse: Kampenion 9
- DTV ’84 7 -> 10 - 0
Mattias Beimers 3, Johan van Braak 3, Alice Ringenier 3 en dubbel 1

Ik heb het al vaker aangegeven: team 9 is bezig aan een verrassend sterk seizoen. Het staat vrijwel continue op een 2e plaats en het houdt de competitie nog enigszins spannend. Anders had koploper Wham 2 de champagne al kunnen bestellen.

Afgelopen vrijdag ontving team 9 tegenstander DTV ’84 8 uit Dalfsen dat vooraf op een gedeeld 4e en 5e plaats stond. Mattias Beimers, Johan van Braak en Alice Ringenier kwamen namens team 9 in actie. Zij namen het op tegen Ben van der Vegt, Henk Kip en invaller Jan Verheijen (team 9), een heel ervaren team (eufemistisch gezegd).

Na het dubbel stond team 9 op een 4 - 0 voorsprong. Mattias verloor in de openingspartij de 1e game kansloos van Ben, maar stelde daarna orde op zaken en won alsnog vrij eenvoudig. Johan had ook een game nodig om er een beetje in te komen, maar daarna waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Het was uiteindelijk Johan die de vijfpitter in zijn voordeel wist te beslissen. Alice had vervolgens veel moeite met Jan die knap bijbleef. Toch was het Alice die in vier games wist te winnen al waren de verschillen niet groot.
In het dubbel toonden Johan en Mattias zich in drie vrij spannende games nipt de betere van Ben en Henk.

Na het dubbel namen Johan en Ben het tegen elkaar op. En net als in zijn eerste partij stond Johan weer de volle vijf games achter de tafel. En ook nu sloot hij die winnend af. Daar waar hij vorig seizoen als debutant dergelijke partijen nog verloor, daar wint hij die nu steeds vaker. Mattias had daarna slechts drie games nodig om met Jan af te rekenen en ook Alice behoefde geen game af te staan tegen Henk. Zo stond team 9 op een fraaie 7 - 0 voorsprong.

Johan haalde vrijdagavond zijn contributie er wel uit, want ook tegen invaller Jan was hij niet achter de tafel weg te slaan. Jan nam keurig een 0 - 2 voorsprong, maar Johan gaf zich nog niet gewonnen en won de 3e en 4e game. In de 5e game bleek Johan de betere en hij schreef die dan ook eenvoudig op zijn naam. Zo won Johan voor het eerst in competitieverband zijn drie enkelpartijen en dat mag best worden vermeld. Bij deze. Alice had het in de voorlaatste partij in de 1e game lastig tegen Ben die de game dan ook op zijn naam schreef. Daarna kwam Alice sterk terug en won zij de drie games erna. In de laatste partij van de avond had Mattias geen enkele moeite met Henk en hij bepaalde de eindstand dan ook op 10 - 0.

Een maximale zege dus voor team 9. Dat past wel weer in het beeld van het ongekende seizoen waaraan het team bezig is. Mijn complimenten. Het loopt zelfs nog weer twee puntjes in op koploper Wham 2 dat met 2 - 8 bij Smash ’70 11 won. De achterstand bedraagt nu nog 4 punten.
As. zaterdag staat in Nieuwleusen de topper op het programma: Wham 2 - Kampenion 9. Niet dat team 9 de illusie heeft om kampioen te worden, maar het wil het koploper Wham 2 wel zo lastig mogelijk maken.


Een prima week dus voor de seniorenteams van Kampenion. Team 1 en 2 boekten fraaie zeges en plaatsten zich voor de promotiegroep, team 3 en 9 behaalden een maximale zege en team 7 verraste met een nipte zege in Ens. Daartegenover staat dat team 6 een verrassend ruime nederlaag leed in Twello, terwijl team 8 een regelmatig verlies leed in ’s-Heerenbroek. Team 5 kwam tot een puntendeling, terwijl team 4 niet in actie kwam. Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
Kampenion

Reacties  

#1 Martijn Haanappel 05-11-2013 20:46
Leuk stukje Jan :)
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar