In week 45 kwamen de negen seniorenteams weer in actie. Alleen team 2 deed dat in een thuiswedstrijd. De teams 1 en 2 begonnen vrijdagavond aan hun serie van drie wedstrijden in de promotiegroep. De teams boekten goede resultaten. Team 1 en 2 boekten een nipte zege, terwijl de teams 3 en 4 een belangrijke stap zetten naar de titel en promotie naar respectievelijk promotie- en 1e klasse. De balans is met vijf zeges, twee puntendelingen en twee nederlagen ruim positief. Ik neem de wedstrijden weer met je door. Aan het eind kijk ik even welke teams kansrijk zijn voor de titel en bijbehorende promotie.


Promotieklasse: TT Zwolle 5 - Kampenion 1 -> 4 - 6
Jordy ten Have 2, Ton Ringenier 2 en Jeroen Rotman 2

Team 1 speelde de eerste wedstrijd in de promotiegroep van de Promotieklasse. Tegenstander was TT Zwolle 5 in Zwolle. ‘Thuis’ won team 1 enkele weken geleden ruim met 8 - 2. Maar er is een duidelijk verschil tussen TT Zwolle thuis en uit.

Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Jordy ten Have moesten het weer voor team 1 doen. Ook TT Zwolle 5 speelde in dezelfde samenstelling als in Kampen met Yoran Tonnema, René Ebeling en Hilko Appels.

Team 1 kwam vrij aardig uit de startblokken. Na de eerste drie enkelpartijen stond het namelijk op een 0 - 3 voorsprong. In de openingspartij ontmoeten ‘de lange mannen’ Ton en Yoran elkaar. En geloof het of niet, beiden maakten er een soortgelijke partij van als in Kampen. Zij ontliepen elkaar weinig. Ook nu moest een 5e game de beslissing brengen en ook nu was het Ton die de game  naar zich wist toe te trekken. Jeroen nam het vervolgens op tegen René. Laatstgenoemde had in de 1e game lange tijd ‘die Nase vorn’, maar het was uiteindelijk Jeroen die ontsnapte en zijn neus als eerst over de meet drukte: 10 - 12. De 2e game won Jeroen met dezelfde cijfers en dat is natuurlijk frustrerend voor een tegenstander. In de 3e game wist Jeroen meer afstand te nemen: 6 - 11. Jordy had het daarna slechts één game lastig tegen Hilko, namelijk de 2e. Die ging met 12 - 10 naar Hilko. In de andere drie games won Jordy met ruime cijfers.
In het dubbel namen Jeroen en Jordy het op tegen Hilko en Yoran. Net als in Kampen draaide deze partij uit op een beslissende 5e game. Die ging met 11 - 7 naar TT Zwolle 5 waardoor de tussenstand 1 - 3 werd.

Na het dubbel speelde Ton een moeizame partij tegen René. De verschillen waren miniem. Net als in Kampen. Maar waar Ton in Kampen de gelukkigste was, was het ditmaal de beurt aan René getuige de cijfers 13 - 11, 9 - 11, 9 - 11, 11 - 8 en 14 - 12. Toch was de zege van René niet onverdiend. Daarna moest Jordy - net als in Kampen (het wordt eentonig) - zijn meerdere erkennen in Yoran. Op de een of andere manier ligt het spel van Yoran Jordy niet, terwijl dat omgekeerd wel het geval is. Jordy had geen moment uitzicht op winst en verloor ‘in straight games’.  Jeroen bracht zijn team weer op voorsprong in zijn partij tegen Hilko. Gaf hij in Kampen de partij tegen Hilko nog uit handen, ditmaal kwam hij van een 2 - 1 achterstand in games terug om de partij nog met 2 - 3 naar zich toe te trekken. Hij bracht daarmee de tussenstand op 3 - 4 in Kampens voordeel.

Jordy moest het hierna opnemen tegen René. Hij wist met zijn backhand de service van René direct aan te pakken en kwam nauwelijks in de problemen. Net als in zijn partij tegen Hilko. moest hij de 2e game met 12 - 10 aan René laten, maar de andere drie won hij met ruime cijfers. Ton stelde daarna de zege veilig door Hilko ‘in straight games’ terug te wijzen. In de laatste partij van de avond slaagde Jeroen er niet in om de slagroom op de taart te spuiten. Tegenstander Yoran bood veel beter tegenstand dan in de partij in Kampen en boekte een soevereine 3 - 0 zege.

Team 1 sloot een avondje Zwolle dus met een nipte 4 - 6 zege af. Op die uitslag valt ook weinig af te dingen. Beide teams verdeelden de vier vijfpitters keurig. Jeroen, Jordy en Ton wonnen ieder twee partijen. Concurrent Blauw-Wit 2 liep twee puntjes in en bracht de achterstand terug tot 4 punten. Toch moet daar niet teveel naar worden gekeken. Blauw-Wit 2 verloor namelijk met 8 - 2 in Zwolle. Zo bekeken is een 4 - 6 zege gewoon een goede uitslag.
Volgende week vrijdag gaat TT Zwolle 5 op bezoek bij Blauw-Wit 2 en speelt team 1 een uitwedstrijd bij De Toekomst 3. Daarna weet team 1 hoeveel punten het nog nodig heeft in de laatste wedstrijd bij concurrent Blauw-Wit 2.Promotieklasse: Kampenion 2
- Blauw-Wit 3 -> 6 - 4
Ivan Hollander 2, Robin Lieftink 2 en Ralph Trip 2

Team 2 is tevreden dat het vorige week op de valreep nog de promotiegroep wist te halen. Maar dat betekent niet dat de spelers nu achterover gaan leunen en het wel geloven. Nee, zij willen nog drie mooie wedstrijden spelen en kijken of zij inderdaad met de beste teams meekunnen. Daarvoor is het wel nodig dat de wisselvalligheid uit de 1e ronde vrijwel wordt uitgebannen.

Afgelopen vrijdag kwam de nieuwe koploper Blauw-Wit 3 naar Kampen. Dat team werd vorige week koploper, mede omdat team 2 toenmalig koploper Swift (D) 1 met 7 - 3 had verslagen. De gasten uit Almelo waren dus gewaarschuwd.

Team 2 trad aan met Ivan Hollander, Ralph Trip en Robin Lieftink, terwijl Gert-Jan de Lange alleen in het dubbelspel uitkwam. Blauw-Wit 3 verscheen in de sterkste samenstelling met Ronnie Gierveld, Michel van Brink en Wouter Linthorst.

Na het dubbelspel was de stand 2 - 2. In de openingspartij moest Ivan na drie nipte games de winst aan de sterke Ronnie laten. Daarna speelde Ralph een sterke partij tegen Michel. Met 11 - 6, 11 - 5 en 11 - 4 gaf hij zijn tegenstander geen kans. Robin zette zijn team op voorsprong door Wouter met 3 - 1 terug te wijzen.
In het dubbel namen Ivan en Gert-Jan het op tegen Michel en Ronnie. Na 8 - 11, 11 - 7, 11 - 7 en 9 - 11 moest de 5e game de beslissing brengen. Dat terwijl Ivan en Gert-Jan in de 4e game de partij hadden kunnen (moeten?) beslissen. In de 5e game trokken de gasten de partij alsnog naar zich toe en brachten zij de stand op 2 - 2.

Na het dubbel mocht Ralph het opnemen tegen kopman Ronnie. Ook nu was Ralph prima op dreef en dwong hij Ronnie tot het spelen van een 5e game. Helaas voor Ralph en team 2 wist Ronnie in de beslissende game het verschil te maken. Ivan bracht beide partijen weer in evenwicht via een 3 - 1 zege op Wouter. Robin zorgde voor de 4 - 3 door tegenstander Michel in een zeer spannende partij nipt te verslaan. In de beslissende 5e game was Robin met 14 - 12 de gelukkigste.

In de achtste partij van de avond wist Ralph zijn goede vorm vast te houden. Tegenstander Wouter werd daarvan het slachtoffer. Laatstgenoemde nam weliswaar een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, maar daarna was het Ralph die de 4e en 5e game op zijn naam schreef. In de voorlaatste partij kon Robin tegenstander Ronnie niet van diens 100% score van de avond afhouden. Hij won nog wel de 1e game, maar daarna bleek Ronnies aanval te sterk voor Robins verdediging en won hij alsnog overtuigend. De stand werd daarmee 5 - 4 en het was aan Ivan en Michel om uit te maken of de wedstrijd in een gelijkspel of een nipte zege voor team 2 zou eindigen. Welnu, Ivan speelde een prima partij en gaf zijn tegenstander geen kans. Met 11 - 2, 11 - 5 en 11 - 8 bepaalde hij de eindstand op 6 - 4 voor team 2. Ivan heeft dit seizoen wat geworsteld met zijn vorm, maar hij is bovengekomen. Chapeau!

Zo verslaat team 2 in twee weken tijd het team dat op dat moment koploper is, een knappe prestatie. Het bewijst daarmee dat het - mits alle spelers redelijk tot goed in vorm zijn - zelfs kan meespelen om plaats 1. En dat is een prettige constatering met het oog op het komend seizoen. Maar laten we wel wezen: vorm is een ongrijpbaar begrip en vorm zoek je dan ook tevergeefs op Marktplaats.
Komende zaterdag gaat team 2 op bezoek bij Swift (D) 1. En laat dat team sinds dit weekend nu weer koploper zijn ………1e klasse: HTTV 1
- Kampenion 3 -> 5 - 5
Gerben Wolterink 2, Dick Hoekman 1, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1

Team 3 en HTTV 1 hadden voor deze wedstrijd evenveel punten verzameld, maar de Hammers hadden daar een wedstrijd meer voor nodig. Afgelopen maandag ontmoetten beide teams elkaar in Den Ham. Een puntendeling zou voor team 3 al een mooi resultaat zijn.
Team 3 speelde met Gerben Wolterink, Dick Hoekman en Gertjan Wessels. HTTV 1 deed het met Mark van Keulen, Rutger Hesselink en Erik Netters.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht: 2 - 2. In de openingspartij tussen Gerben en Mark toonde laatstgenoemde zich voor de tweede maal dit seizoen de sterkste. In de 1e en 2e game kwam Gerben niet in de buurt. Daarna ging het wat beter, maar dit leverde niet meer op dan winst in de 3e game. In de partij van Dick tegen Rutger ging het vrijwel andersom. In de 1e game bleef Dick nog prima in het spoor van zijn tegenstander, maar daarna wist die het verschil te maken. Gertjan had het daarna lange tijd lastig tegen Erik. Na vier games stond het 2 - 2 en moest de 5e game de beslissing brengen. Daarin toonde Gertjan zich duidelijk de sterkste.
In het dubbel namen Dick en Gerben het op tegen Mark en Rutger. Dit werd een thriller. Na 10 - 12, 11 - 9, 11 - 5 en 7 - 11 stond het 2 - 2. In de beslissende game toonden Dick en Gerben zich met 10 - 12 de gelukkigsten en pakten zij een heel belangrijk punt.

Na het dubbel zette Gerben zijn team voor het eerst op voorsprong door Rutger in vieren te verslaan. Gertjan bood vervolgens Mark prima tegenstand en tegenspel, maar moest zich na vier games gewonnen geven. Dick speelde hierna - net als Gertjan eerder - een moeizame pot tegen Erik, op papier de (met alle respect) minst sterke Hammer. Na 9 - 11, 12 - 10, 9 - 11 en 15 - 17 was Dick winnaar zonder overigens echt afstand te kunnen nemen: 3 - 4.

Een soortgelijke partij speelden Gertjan en Rutger, zij het dat de Kamper speler ditmaal de verliezer was. Rutger won de partij na 14 - 12, 8 - 11, 11 - 8 en 11 - 8. In de voorlaatste zorgde Gerben ervoor dat zijn team tenminste een gelijkspel mee naar huis nam. Gerben wist wel afstand te nemen van Erik. Weliswaar verloor hij de 3e game, maar de overige games won hij ruim. In de laatste partij van de avond nam Dick tegen kopman Mark een 2 - 1 voorsprong, maar helaas voor hem schakelde Mark nog een tandje bij en maakte hij alsnog het verschil. Mark won de partij alsnog in vijven.

Toch is een gelijkspel een prima resultaat voor team 3. Gerben pakte twee punten en Dick en Gertjan ieder één. Dick en Gerben wonnen samen ook het belangrijke dubbel. De situatie tussen beide teams is (uiteraard) ongewijzigd, maar daar waar team 3 nog twee wedstrijden heeft te gaan, speelt HTTV 1 volgende week al zijn laatste wedstrijd. Dit mag team 3 dan ook niet meer uit handen geven. Dat zou wat zijn zeg: ook team 3 naar de Promotieklasse! Maar natuurlijk moeten we de buidel niet verkopen voor de kangoeroe is geschoten.
As. vrijdag gaat team 3 in Mariënheem op bezoek bij Effect 1.2e klasse: Wezep 2
- Kampenion 4 -> 4 - 6
Nick Kuipers 3 en Stefan Sijbesma 3; Pascal Bruins 0

Team 4 heeft de laatste weken wat terrein ingeleverd. Allereerst omdat het twee weken geleden in Hattem met 7 - 3 verloor van nummer 3 Smash ’70 4 en vervolgens omdat het vorige vrij was en de concurrentie ruime zeges boekte.

Afgelopen vrijdag stond team 4 voor een belangrijke en zware uitwedstrijd bij concurrent Wezep 2. Dat team had de koppositie overgenomen en een voorsprong van 6 punten genomen op team 4. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de Wezepers een wedstrijd meer speelden.

Team 4 speelde in de samenstelling waarin het dit seizoen de meeste wedstrijden speelde: Pascal Bruins, Nick Kuipers en Stefan Sijbesma. Wezep 2 speelde met Barry Wensink, Jan van ’t Hul en Bert van Weeghel in de sterkste samenstelling.

Helaas heb ik geen wedstrijdbriefje ontvangen en dus moet ik het met de informatie van de site van de NTTB Oost doen.
Na het dubbel was de tussenstand in evenwicht. Pascal verloor de openingspartij van Barry, Nick won voor de tweede maal heel netjes van Jan en Stefan was opnieuw te sterk voor Bert. Het dubbel ging naar Wezep.

Na het dubbel bracht Jan zijn team opnieuw op voorsprong via een zege op Pascal. Stefan ’scoorde de gelijkmaker’ door Barry te verslaan en Nick zette zijn team op voorsprong via een zege op Bert. 

Stefan zorgde voor het eerst deze avond voor een verschil van twee punten door tegenstander Jan - net als Nick - voor de tweede maal dit seizoen te verslaan. Heel netjes. Pascal verloor ook zijn derde partij en wel van Bert. Van Stefan begreep ik dat daar waar hij en Nick die avond over ‘geluksballetjes’ niet te klagen hadden, daar zat het Pascal niet mee. Dat kan natuurlijk gebeuren. In de laatste partij van de avond bracht Nick het verschil toch weer op twee; hij won van Barry.

Team 4 boekte dus een belangrijke 4 - 6 zege op concurrent Wezep 2. Het brengt daarmee de achterstand terug tot 4 punten in de wetenschap dat de Wezepers nog slechts eenmaal in actie komen en wel tegen nummer 3 Smash ’70 4 dat overigens ook nog niet helemaal uitgeschakeld is. Team 4 speelt nog tegen de nummer laatst en voorlaatst. Als het waakt voor onderschatting, moet het in die wedstrijden het karwei kunnen afmaken en de titel - en promotie naar de 1e klasse - veilig kunnen stellen.
Zelf heeft het een voorsprong van 4 punten op Smash ’70 4 dat ook nog tweemaal in actie komt, maar in de laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek moet bij Wezep 2.
As. vrijdag speelt team 4 de uitwedstrijd bij nummer laatst Effect 2.3e klasse: TT Zwolle 12
- Kampenion 5 -> 0 - 10
Bertin Bos 3, Gerard Palland 3, Jan Ringenier 3 en dubbel 1

Team 5 bevindt zich ‘in niemandsland’ en kan het seizoen rustig uitspelen. Niet dat het gaat ‘pretpongen’, maar er staat weinig meer op het spel dan de persoonlijke percentages. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij TT Zwolle 12 dat in een degradatiestrijd is verwikkeld met Harderwijk 3 en de punten nog goed kan gebruiken.

Team 5 speelde met Jan Ringenier, Bertin Bos en Gerard Palland. TT Zwolle 12 deed het met Eddy Huberts, Richard van der Sligte en (broer) Arnold van der Sligte.

Het ging heel snel in het begin. Toeschouwers die wat later waren gekomen, misten dan het nodige. ‘In een poep en een scheet’ namelijk stond team 5 op een 0 - 4 voorsprong. Jan (tegen Eddy), Bertin (tegen Richard) en Gerard (tegen Arnold) wonnen hun eerste enkelpartij namelijk met 0 - 3. Ook in het dubbel hadden Bertin en Gerard slechts drie games nodig tegen de broers Arnold en Richard.

Na het dubbel ging team 5 in eerste instantie op dezelfde voet verder. Jan was in drie games te sterk voor Richard en Gerard morste ook al geen game tegen Eddy. Pas in de zevende partij wisten de Zwollenaren de 1e game te pakken en zelfs twee. Arnold was daarvoor verantwoordelijk in zijn partij tegen Bertin. In de beslissende game nam Arnold een 5 - 2 voorsprong, maar Bertin kwam heel sterk terug en won de game nog met 8 - 11. Zo stond het dus 0 - 7.

Gerard had het in zijn laatste partij lastig tegen Richard. De games waarin Gerard te passief speelde, gingen naar Richard. Maar als Gerard aanzette en het initiatief nam, boekte hij een ruime zege. Na drie games was het 2 - 1 voor Richard, maar daarna deed Gerard wat hij moest doen: het initiatief nemen en met meer risico spelen. Dat wierp duidelijk vruchten af. Hij won de 4e en 5e game overtuigend. Jan versloeg daarna Arnold - die zeker niet slecht speelde - in vier games waarna Bertin het feest compleet maakte door Eddy in vier games te verslaan. De 1e game ging nog naar Eddy, maar daarna ging Bertin erop en erover.

Team 5 boekte dus een maximale zege en op die zege viel niet zoveel af te dingen. De Zwolse spelers komen uit de 4e klasse en hebben het nog lastig in de 3e klasse waar je het niet meer redt met een wat afwachtender speltype.
Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij de concurrent van TT Zwolle 12: Harderwijk 3.3e klasse: Shot ’78 2
- Kampenion 6 -> 1 - 9
Theo Hogenhorst 3, Arie Hup 3, Harm Bosman 2 en dubbel 1

Team 6 moest zich deze week zien te herstellen van de duidelijke nederlaag vorige week bij Trias 6: 8 - 2. Dat moest dan gebeuren in de uitwedstrijd bij Shot ’78 2. Via een ruime zege zou team 6 weer ‘gewoon’ meedoen in de titelstrijd. Ik gaf het al eerder aan: het lijkt de Eredivisie voetbal wel.

Harm Bosman, Theo Hogenhorst en Arie Hup moesten het voor team 6 doen. Shot ’78 2 bracht Maarten van Garderen, Rein Pennekamp en Bennie Wijnhoud. Bovendien trad Patrick Middelburg in het dubbel aan.

De start was duidelijk voor team 6. Harm versloeg Maarten in vier games, Theo had ook vier games nodig tegen Rein en Arie was in vijf games de gelukkigste na 11 - 7, 8 - 11, 11 - 13, 12 - 10 en 10 - 12. Ik heb te doen met de teller aan de kant van Shot ’78 2.
In het dubbel namen Harm en Theo het op tegen Maarten en Patrick, die dus alleen in het dubbel in actie kwam. Dit werd een spannende partij die uiteindelijk na vier nipte games naar Harm en Theo ging. Zo stond team 6 op een mooie 0 - 4 voorsprong.

Na het dubbel boekte Harm een keurige 0 - 3 zege op Rein. Arie was inmiddels warm gedraaid en versloeg Maarten in vieren. Theo nam het hierna op tegen Bennie. De 1e game ging naar laatstgenoemde, maar daarna ging Theo erop en erover en won hij drie games op rij en bracht hij de tussenstand op 0 - 7.

In de achtste partij kwam Arie geen moment in de problemen tegen Rein; hij won eenvoudig ‘in straight games’. De voorlaatste partij tussen Harm en Bennie was weer spannend. In een partij met weinig krachtsverschil won Bennie uiteindelijk na vier nipte games. In de laatste partij van de avond versloeg Theo tegenstander Maarten en bracht hij de eindscore op 1 - 9.

Een 1 - 9 overwinning is uiteraard een prachtig resultaat. Het mengt zich daarmee weer in de titelstrijd, want de concurrentie liet wat meer punten liggen. Het is nog niet gedaan in poule E van de 3e klasse. Zeker niet gezien het resterende programma.
Team 6 sluit de competitie af met twee thuiswedstrijden, allereerst as. dinsdag tegen Wham 1.4e klasse: Zwartsluis 3
- Kampenion 7 -> 6 - 4
Gerard Wessels 2, inv. Henny Boxman 1 en inv. Alice Ringenier 1

Team 7 staat al ‘sinds mensenheugenis’ op plaats 5 en de kans is ‘niet denkbeeldig’ dat dit zo blijft. Tenzij het de wedstrijd met nummer 4 Zwartsluis 3 winnend wist af te sluiten. Beide teams ontmoetten elkaar afgelopen maandag in Zwartsluis.

Team 7 had personele problemen, want om uiteenlopende redenen waren Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink niet beschikbaar, Gerard Wessels was dat wel en hij ging op pad met Henny Boxman (team 8) en Alice Ringenier (team 9). De gastheren deden het met Wout van Dalfsen, Wietse Bakker en Chris Meijer.

Na het dubbel hielden beide partijen elkaar in evenwicht. Henny verloor de openingspartij van Wout. Henny won weliswaar de 1e game, maar daarna had Wout de juiste tactiek gevonden en ging hij erop en erover. Alice leek daarna op een kansloze nederlaag af te stevenen tegen Wietse na 8 - 11, 7 - 11 en 7 - 10. Zij wist echter heel knap drie matchpunten weg te werken en de 3e game er alsnog met 10 - 12 uit te slepen. Wietse kreeg daardoor toch wel een tikkie, want Alice wist ook de 4e en de 5e game te winnen. Gerard versloeg daarna Chris na drie games met slechts twee punten verschil.
In het dubbel namen Alice en Gerard het op tegen Wietse en Wout. W&W wonnen in drie games, al waren de verschillen klein.

Na het dubbel zette Henny team 7 weer op voorsprong via een zege in vier games op Wietse. Gerard ondervond vervolgens ook de kracht van Wout en verloor in vier games. Alice balde daarna goed mee met Chris, maar kon niet voorkomen dat Chris in vieren won. Zo stond het 4 - 3 voor Zwartsluis 3.

In de resterende drie partijen wist team 7 nog eenmaal tot winst te komen. Gerard bracht zijn team weer naast de Sluzigers door Wietse diens derde nederlaag van de avond toe te brengen; Gerard had daar vier games voor nodig. Henny verloor daarna in vier games van Chris waarna Alice haar meerdere moest erkennen in Wout.

Team 7 leed dus een 6 - 4 nederlaag in Zwartsluis. Daardoor vergrootten de Sluzigers de voorsprong op team 7 tot vier punten. Het programma van team 7 is echter net wat minder zwaar waardoor het nog wel mogelijkheden heeft om de 5e plaats aan Zwartsluis 3 over te doen. Voor wat dit waard is.
As. dinsdag ontvangt team 7 Emmeloord 3 dat tweede staat.4e klasse: Heino 7
- Kampenion 8 -> 5 - 5
Henny Boxman 2, Anne van der Haar 2 en Rense Beimers 1

Team 8 heeft alles in eigen hand. Het staat vijfde en heeft een voorsprong van 10 punten te verdedigen tegen Heino 7. En dat was afgelopen vrijdagavond de tegenstander, op verplaatsing wel te verstaan.

Team 8 deed het met Anne van der Haar, Rense Beimers en Henny Boxman. Heino 7 bracht Vincent Schuurman, Johan Lute en Carlinda Fuselier achter de tafel.

Na het dubbel stond team 8 op een 3 - 1 achterstand. In de openingspartij was Anne volmaakt kansloos tegen Vincent, daar waar Anne zijn tegenstander in Kampen nog de baas was. Hierna verloor Rense een ‘hangpartij’ tegen Johan. Rense nam weliswaar een 0 - 2 voorsprong in games, maar dit bleek niet genoeg. Johan kwam sterk terug en won nog met 3 - 2. In de derde partij boekte Henny een soevereine 0 - 3 zege op Carlinda.
In het dubbel maakten Anne en Rense en een spannende partij van tegen Johan en Vincent. Maar ook deze partij ging met 3 - 2 naar Heino 7.

Na het dubbel bracht Anne zijn team ietsje dichterbij via een zwaarbevochten zege op Johan. De eerste vier games gingen over en weer naar Johan en Anne. Eigenlijk was Johan dus ‘aan de beurt’, maar Anne kreeg steeds beter het oog in het spel van Johan en won de beslissende game overtuigend. Henny ondervond daarna ook de kracht van kopman Vincent die na een moeizame competitiestart beter op dreef is. Henny wist nog een game mee te pakken, maar moest het hoofd buigen. Rense versloeg in de zevende partij Carlinda; de 1e en 2e game gingen heel ruim naar Rense, maar de 3e game nipt. Zo stond het 4 - 3 na zeven partijen.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog twee te winnen. Eerst slaagde Henny erin om na een kansloze 1e game alsnog tegenstander Johan te verslaan. Vervolgens bracht Anne zijn team voor het eerst op voorsprong na een overwinning in vier games op Carlinda. In de laatste partij van de avond behield Vincent zijn ongeslagen status van deze avond door Rense ‘in straight games’ terug te wijzen.

Dus hielden beide teams elkaar met 5 - 5 in evenwicht. Vanuit het perspectief van team 8 gezien is dit geen verkeerde uitslag. Het houdt de tegenstander namelijk letterlijk en figuurlijk op afstand en die afstand bedraagt 10 punten. Bovendien is het onderlinge resultaat in het voordeel van team 8. Met nog twee (thuis)wedstrijden te gaan, moet dat voldoende zijn.
Komende dinsdag ontvangt team 8 Vined 3.5e klasse: Wham 2
- Kampenion 9 -> 8 - 2
Mattias Beimers 1 en Alice Ringenier 1; Jantiene Knijnenberg 0

Team 9 houdt de competitie nog steeds spannend. Wham 2 is al ongeveer vanaf speelronde 1 koploper en had de champagne vast al kunnen laten ontkurken als team 9 er niet geweest was.

Afgelopen woensdag ontmoetten beide teams elkaar in Nieuwleusen. In Kampen won Wham 2 destijds met 4 - 6. Wat zou het nu worden?
Team 9 speelde met Mattias Beimers, Alice Ringenier en Jantiene Knijnenberg. Wham 2 trad in de vertrouwde samenstelling aan, dus met Harold de Graaf, Herman Vos en Dik de Raad.

In de openingspartij nam Mattias het op tegen Harold. Mattias won de 1e en 2e game nipt met 9 - 11, maar zag Harold sterk terugkomen via 11 - 6 en 11 - 4. In de beslissende game was het weer spannender. Helaas voor Mattias en team 9 bleek Harold met 11 - 9 de gelukkigste. Daarna was het de beurt aan Alice en Herman. Wist Alice haar tegenstander in Kampen nog te verrassen - mede omdat Herman met zijn reservebatje moest spelen - ditmaal liet deze er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Herman boekte een dikke 3 - 0 zege. Jantiene moest het hierna opnemen tegen Dik. In de 1e game was zij dicht bij winst, maar Dik won met 11 - 9. Daarna kon Jantiene haar tegenstander moeilijker volgen en won Dik de 2e en 3e game overtuigender.
In het dubbel namen Alice en Mattias het op tegen Harold en Herman. Hoewel Alice en Mattias zeker niet van tafel gemept werden, moesten zij zich toch ‘in straight games’ gewonnen geven.
Zo stond team 9 dus al op een 4 - 0 achterstand en op die tussenstand viel weinig af te dingen.

Na het dubbel bood Mattias tegenstander Herman prima partij. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de 5e game was de Kamper koek op. Die game ging met ruime cijfers naar Herman: 11 - 2. Jantiene moest het vervolgens opnemen tegen Harold, een lastige opgave. Zij pakte de nodige punten per game, maar wist er geen winnend af te sluiten. Alice haalde in de zevende partij dan eindelijk de ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier. Zij gaf Dik geen kans en won met 0 - 3. Toch stond het toen al wel 6 - 1.

In de achtste partij balde Jantiene aardig mee met Herman, maar laatstgenoemde bleek simpelweg te sterk. Mattias bezorgde zijn team in de voorlaatste partij het tweede punt door Dik zijn tweede nederlaag toe te brengen. Ook Mattias hoefde geen game af te staan. In de laatste partij van de avond was het de beurt aan Alice en Harold. In Kampen was Alice Harold nog de baas, maar ditmaal was zij kansloos. Harold won overtuigend in drie games.

Team 9 leed dus een veelzeggende en verdiende 8 - 2 nederlaag. De competitie is daarmee vrijwel gespeeld, want Wham 2 heeft nu een voorsprong van 10 punten genomen op team 9. Felicitaties aan Wham 2 met de overwinning en de aanstaande (terechte) titel.
Als in de inleiding aangegeven, heeft team 9 de competitie lang enigszins spannend gehouden. Ging team 9 vooraf voor handhaving dit seizoen, we kunnen stellen dat het t/m de zevende competitiewedstrijd meedeed voor de titel. Heel netjes.
Team 9 gaat vrijdag op bezoek bij Heino 9.


Goede resultaten al met al in de achtste speelronde van de najaarscompetitie. We kunnen nu al stellen dat de negen teams aan een goed seizoen bezig zijn en dat blijkt ook wel uit de tussenstanden. Met nog twee speelrondes te gaan zien de klasseringen er als volgt uit:
  • Promotieklasse - team 1: een 1e plaats en dus titelkansen;
  • Promotieklasse - team 2: een 3e plaats
  • 1e klasse - team 3: een 1e plaats en dus titelkansen
  • 2e klasse - team 4: een 2e (virtueel 1e) plaats en dus titelkansen
  • 3e klasse - team 5: een 3e plaats
  • 3e klasse - team 6: een 2e plaats en titelkansen
  • 4e klasse - team 7: een 5e plaats maar geen degradatiegevaar
  • 4e klasse - team 8: een 5e plaats maar geen degradatiegevaar
  • 5e klasse - team 9: een 2e plaats maar geen titelkansen meer

Dat worden dus nog twee spannende weken voor de teams 1, 3, 4 en 6. Ik ga het natuurlijk voor je volgen en houd je op de hoogte!
Tot volgend weekend!


Jan Ringenier,
Kampenion