FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


 

Allereerst wil ik met gepaste trots vermelden dat ons tweede jeugdteam kampioen is geworden in landelijk C. Volgend seizoen zullen zij uitkomen in Landelijk B, en aangezien het eerste in Landelijk A uitkomt is dit een unicum voor onze vereniging. De zoveelste in de laatste jaren.

Kampenion speelt constant landelijk de laatste jaren maar niet vaak met meer dan 1 team. Er is zelfs een mogelijkheid dat dit aantal drie wordt volgend seizoen, later meer.

 

Kampenion 1 trad aan tegen het sterkste team Alexandria, Kampenion heeft het de tegenstander flink lastig gemaakt zaterdag. Er werden 4 punten mee naar huis genomen. Guido had weinig geluk. Gert-Jan won knap twee partijen en Pascal 1, het bijzondere is dat Pascal wint van de sterkste speler, die dus niet ongeslagen bleeft.

 

Kampenion 3 trad aan tegen de nummer laatst. Vooraf moest er dik gewonnen worden om mee te blijven doen om het kampioenschap. En gek genoeg was een 10-0 overwinning bijna noodzakelijk, omdat de nummer twee nog tegen de zwakkere broeders speelt en team 3 niet.

Het is gelukt om met 10-0 te winnen en dat is zeer netjes. Het was nog wel een paar keer billenknijpen. Danny stond in een partij met 10-6 achter, maar zette alle schroom van zich af en won met 12-10 door minstens 5 harde forehand spins te spelen, erg knap aangezien hij geen moment lekker in de wedstrijd zat. Als deze agressie en wil om te winnen wordt voortgezet, acht ik het niet onwaarschijnlijk dat het de bovenste plek gaat houden.

 

Kampenion 4 heeft een tamelijke wederopstanding beleefd. Ze verloren niet, en dat is voor het eerst dit seizoen. Opvallend is de drie overwinningen van Roderick, waar Ditmar en Roelard niet verder kwamen dan 1 winstpartij.

Het lijkt erop dat dit team langzaam aan erin groeit, en dat is een prettig constatering.

 

Kampenion 5 trad tegen de nummer een aan en heeft goed van zich afgebeten, mede door de goed prima spelende Matthias en goed spelende Bert.

Jomar speelt bij vlagen zeer goed, maar wisselt dit af door teveel ‘onnodige’ fouten te maken, dit is jammer want er zit echt wel meer in.

Ik heb een paar wedstrijden vanuit mijn ooghoeken gezien, omdat ik team 3 coach. Maar wat mij opviel was dat de concentratie in sommige games ver te zoeken was. Dat kan enerzijds door spanning komen maar anderszijds door verkeerd te beginnen aan de game. Zelf heb ik er ook wel eens een handje van, voor je het weet sta je dan 3 punten achter in de game. En vaak is dat onnodig.

 

 

Kampenion 6 moest tegen Torenstad, waarschijnlijk is het vanwege miscommunicatie met twee man die kant op gegaan. Is niet de eerste keer dit seizoen.

Het nam 1 punt mee uit Zutphen.

 

Kampenion 7 moest tegen het ijzersterke Uchelen 1 uitkomen. Toen ik het wedstrijdformulier zag, dacht ik dit is wel geflatteerd. Waren meerdere partijen die over de 5 games werden gespeeld. Ze hebben goed partij gegeven, Jasper won 1 partij.  Voor het eerst dit seizoen verloor hij wedstrijden.

 

 

Alexandria 1  -           Kampenion 1                         6-4

Kampenion 2  -           Dedemsvaart 1                      9-1

Kampenion 3  -           Swift Deventer 1                   10-0

DTS 3             -           Kampenion 4                         5-5

Kampenion 5  -           TTZ 7                                     4-6

Torenstad 3    -           Kampenion 6                         9-1

Uchelen 1       -           Kampenion 7                         9-1

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar