FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in week 46 kwamen de negen seniorenteams weer in actie in alweer de voorlaatste competitieronde. De dinsdagteams speelden thuis en de resultaten waren die avond toch wel tegenvallend. De vrijdagteams speelden uitwedstrijden en zij deden het beter. De teams 1, 3 en ook 4 deden vrij goede tot goede zaken en staan op de rand van het kampioenschap. Ik neem de resultaten weer met je door.


Promotieklasse: De Toekomst 3 - Kampenion 1 -> 1 - 9
Jordy ten Have 3, Ton Ringenier 3, Jeroen Rotman 2 en dubbel 1

Team 1 is al weken in een titelstrijd verwikkeld met Blauw-Wit 2 uit Almelo. Volgende week spelen beide teams tegen elkaar de finale in Twente. Maar uiteraard is de eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste en dat was die van afgelopen vrijdagavond. Blauw-Wit 2 ontving toen TT Zwolle 5, terwijl team 1 in Lochem op bezoek ging bij De Toekomst 3.

Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman kwamen weer namens team 1 in actie. Brenda Veenstra, Ronald Swaters en George Oudt moesten het voor De Toekomst 3 doen.

In het begin ging het snel. Na het dubbel stond team 1 al op een 0 - 4 voorsprong. Ton gaf Benda geen enkele kans, Jordy was in drie vrij spannende games net wat sterker dan Ronald waarna Jeroen in vier games afrekende met George na de 1e game nipt te hebben verloren.
Het dubbel leverde voor team 1 eindelijk weer eens winst op. Jeroen en Jordy hoefden tegen George en Ronald geen game af te staan.

Ton versloeg daarna ook Ronald in drie games waarbij hij het alleen in de 2e game lastig had. Jeroen had het vervolgens twee games moeilijk tegen Brenda. Maar in de 3e en 4e game wist hij het verschil te maken. Jordy kwam daarna tegen George met 2 - 0 achter en leek het 1e punt aan De Toekomst 3 te moeten te laten. Maar zie, de 3e en 4e game wist hij er met 11 - 13 uit te slepen waarna hij in de beslissende game meer afstand wist te nemen. Zo kwam hij opnieuw heel knap van een 2 - 0 achterstand terug. De tussenstand was daarmee 0 - 7; beter kan niet.

In de 8e partij nam Jeroen het op tegen Ronald. Dit werd ook een spannende partij. Na 9 - 11, 11 - 6, 8 - 11 en 11 - 7 stond het na vier games 2 - 2. In de beslissende game wist Ronald de game met 11 - 6 naar zich toe te trekken en zijn team op het wedstrijdformulier te zetten. Jeroen had (te) veel moeite om de service van Ronald te lezen. In de voorlaatste partij verloor Ton de 1e game van George, maar daarna won hij drie games op rij. In de laatste partij tenslotte was Jordy in drie games te sterk voor Brenda waarmee hij de eindstand op 1 - 9 bepaalde.

Een prima overwinning voor team 1 in het gezellige Lochem. De overwinning kreeg nog meer cachet toen vanuit Almelo het bericht doorkwam dat TT Zwolle 5 - onder het motto ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’ - team 1 opnieuw een goede dienst bewees door Blauw-Wit 2 voor de tweede maal dit seizoen een nederlaag toe te brengen: 4 - 6. Hartelijk dank daarvoor!

Team 1 breidt door de resultaten van vrijdagavond zijn voorsprong uit tot 9 punten en het heeft as. vrijdag aan één puntje genoeg om de titel veilig te stellen. Dat dit gaat lukken daar twijfelt niemand aan! De finale tussen beide teams boet daarmee wel aan glans in, maar ik heb Jeroen, Jordy en Ton daar niet over horen klagen. Team 1 keert dus in één seizoen terug in de Hoofdklasse. Het was dit seizoen favoriet voor de titel en het maakt die favorietenrol waar.
Als vermeld speelt team 1 zijn laatste competitiewedstrijd volgende week vrijdag uit bij Blauw-Wit 2 in Almelo.Promotieklasse: Swift (D) 1
- Kampenion 2 -> 6 - 4
Robin Lieftink 2, Gert-Jan de Lange 1 en Ralph Trip 1

Team 2 is af en toe wisselvallig, maar toch is het bezig aan een vrij goed seizoen. Al tweemaal slaagde het erin om een (toenmalig) koploper te verslaan. Zaterdagmiddag kreeg het de kans om dit te herhalen; toen ging het namelijk op bezoek bij koploper Swift (D) 1.

Voor team 2 moesten Robin Lieftink, Gert-Jan de Lange en Ralph Trip het doen. Swift (D) 1 speelde in dezelfde samenstelling als in Kampen toen het met 7 - 3 verloor: Wouter Rusman, Karin Willemsen en Lars van der Zanden.

Na het dubbel stond team 2 op een 3 - 1 achterstand. In de openingspartij was Wouter in vier games te sterk voor Robin. Gert-Jan versloeg daarna Karin ook al in vier games waarna Ralph geen game wist te pakken tegen Lars.
In het dubbel nam het gelegenheidsduo Gert-Jan en Robin het op tegen Karin en Lars, volgens mij ook een gelegenheidsduo. Er was niet veel krachtsverschil. Karin en Lars pakten 39 punten en Gert-Jan en Robin 38. Omdat team 2 slechts één game wist te winnen, ging het dubbel met 3 - 1 naar Swift (D) 1.

Na het dubbel bleek Robin in drie games te sterk voor Karin. Ralph maakte het vervolgens Wouter heel lastig en dwong hem tot het spelen van een 5e game. Daarin bleek laatstgenoemde met 11 - 9 de gelukkigste. Gert-Jan wist het hierna Lars niet zo moeilijk te maken als in Kampen. Ditmaal bleef Lars beter op de been en hoefde hij geen game af te staan, al waren de verschillen in de games niet groot. De tussenstand werd daarmee wel 5 - 2 in het voordeel van Swift (D) 1.

In de partij tussen de deze middag nog puntloze spelers nam Ralph het op tegen Karin. Ralph liep twee games achter de feiten aan en bleek vrij kansloos na 11 - 5 en 11 - 5. Daarna speelde Ralph zich knap terug in de partij en won hij de 3e en 4e games met tweemaal 8 - 11. De 5e game kon beide kanten opvallen, maar deed dat uiteindelijk in Kamper voordeel: 10 - 12. Robin bracht zijn team nog ietsje dichterbij via een knappe 0 - 3 zege op ‘noppie’ Lars. De verschillen waren daarbij overigens gering. In de laatste partij van de middag moest ‘benjamin’ Gert-Jan het opnemen tegen de ervaren Wouter. De 1e game ging nog naar Gert-Jan, maar daarna nam Wouter het heft in handen en won hij overtuigend drie games op rij.

Team 2 leed dus een 6 - 4 nederlaag in Deventer en op die nederlaag valt niets af te dingen. Beide teams wonnen een hangpartij met twee punten verschil in de 5e game. Het verschil met de wedstrijd in Kampen zat hem vooral in Wouter Rusman. In Kampen bleef hij puntloos, terwijl hij nu ongeslagen bleef.

Toch kan team 2 redelijk tevreden zijn met de vier punten. In de promotiegroep kom je immers geen zwakke broeders tegen en als je dan 10 punten pakt tegen tweemaal een team dat op dat moment koploper is, dan is dat niet gek.
Team 2 sluit as. vrijdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Effekt ’74 2. De inzet daarbij is de 3e plaats.1e klasse: Effect 1
- Kampenion 3 -> 3 - 7
Dick Hoekman 3, Guido Wessels 2 en Gerben Wolterink 2

Nadat team 3 vorige week in de onderlinge wedstrijd tegen concurrent HTTV 1 met een puntendeling goede zaken had gedaan, mag het het karwei in de laatste twee wedstrijden afmaken. Allereerst afgelopen vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Effect 1 in Mariënheem.

Team 3 speelde met Gerben Wolterink, Guido Wessels en Dick Hoekman. Effect 1 bracht Henk Kuiper, Kim Preuter en Paul Rouhof achter de tafel.

De Kampenaren kwamen goed uit de startblokken, want de eerste drie enkelpartijen leverden alle winst op. In de openingspartij versloeg Gerben tegenstander Henk in vieren. Daarna hielden Guido en Kim elkaar vier games vrijwel in evenwicht waarna Guido in de beslissende game het verschil wist te maken. Ook Dick en Paul speelden een partij zonder veel krachtsverschil al duurde deze partij geen vijf maar vier games. Wat te zeggen van de cijfers 11 - 13, 9 - 11, 14 -12 en 11 - 13? Omdat Dick uit speelde, ging de partij dus nipt naar hem.
In het dubbel namen Dick en Gerben het op tegen Kim en Paul. De 1e game ging ruim naar Dick en Gerben, maar daarna namen Kim en Paul de regie over en wonnen zij drie games op rij. Zo stond team 3 op een 1 - 3 voorsprong.

Na het dubbel had Gerben ook vier games nodig om Kim te verslaan. Dick deed hetzelfde tegen Henk, al waren de verschillen hier wat kleiner. Guido nam vervolgens tegen Paul een 0 - 1 voorsprong, maar zag zijn tegenstander sterk terugkomen en drie games op rij winnen. De tussenstand werd daarmee 2 - 5.

Dick had het in zijn laatste partij erg lastig tegen Kim. Na vier wisselvallige games (5 - 11, 14 - 12, 5 - 11 en 11 - 2) stond het 2 - 2. De beslissende game was wel weer spannend en daarin was Dick met 10 - 12 de gelukkigste. Gerben nam daarna tegen Paul een 0 - 2 voorsprong in games en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch betrok de lucht zeer snel en waande Gerben zich vervolgens in een donderbui tegen de plotseling ontketende Paul. Laatstgenoemde won de 3e, 4e en 5e game overtuigend. In de laatste partij van de avond toonde Guido zich in vier games de betere van Henk waarmee hij de eindstand op 3 - 7 bepaalde.

Een 3 - 7 zege in Mariënheem op Effect is een prima resultaat. Gerben en Guido pakten ieder twee punten, terwijl Dick ongeslagen bleef. Dick is als goede wijn: hoe langer hij ligt, hoe beter hij wordt. En Dick ‘ligt’ al 51 jaren.

Omdat concurrent HTTV 1 met diezelfde cijfers bij nummer laatst Wijk 16 1 won, staan beide teams nog steeds gelijk. Echter, HTTV 1 is uitgespeeld, terwijl team 3 komende vrijdag Rijssen 1 ontvangt. Het heeft dan aan één puntje genoeg om de titel veilig te stellen. Dat dit gebeurt daaraan twijfelt niemand meer. Team 3 dwingt daarmee promotie naar de Promotieklasse af, het niveau waarop team 1 en 2 dit seizoen ook acteren. Een heel knappe prestatie! Chapeau!2e klasse: Effect 2
- Kampenion 4 -> 4 - 6
Pascal Bruins 2, Stefan Sijbesma 2 en Jelmer van der Veen 2

Team 4 zit - mede omdat het een wedstrijd minder gespeeld heeft dan koploper Wezep 2 - op het vinkentouw. Relatief staat het er het beste voor, maar dan moet je in de wedstrijd dat de concurrent vrij is, wel voldoende punten pakken. Dat moest vrijdagavond gebeuren tegen nummer laatst Effect 2. Op voorhand geen al te zware opgave zou je denken.

Maar bij Effect 2 speelde Harrie Blankenvoort mee en dat scheelt een slokje op een flesje sportdrank. De andere spelers waren Jacqueline Jansman en Tim Kuiper. Namens team 4 moesten Pascal Bruins, Stefan Sijbesma en Jelmer van der Veen het doen.

Na het dubbel waren beide partijen nog in evenwicht: 2 - 2. Pascal versloeg Jacqueline ‘in straight games’, Stefan moest in vier games zijn meerdere erkennen in Harrie en Jelmer - die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde - versloeg Tim in vieren waarbij alle vier games met slechts twee punten verschil werden beslist.
In het dubbel verloren Pascal en Stefan in vier games van Harrie en Tim.

Na het dubbel kwam team 4 zelfs op achterstand toen ook Pascal het hoofd met de blonde lokken moest buigen voor Harrie. Jelmer bracht zijn team weer langszij door Jacqueline in vier games te verslaan. De 1e game ging nog met ruime cijfers naar Jacqueline, maar daarna nam Jelmer het heft in handen. Stefan bracht zijn team voor de tweede maal deze avond op voorsprong via een 1 - 3 overwinning op Tim: 3 - 4.

Van de laatste drie partijen wist team 4 er nog twee te winnen. Eerst ondervond ook Jelmer de kracht van Harrie: Jelmer verloor in vier games. Pascal zorgde voor een hernieuwde voorsprong door Tim met 0 - 3 vrij kansloos te laten. In de laatste partij van de avond moesten Stefan en Jacqueline bepalen of de wedstrijd in een puntendeling of in een nipte zege voor team 4 zou eindigen. Het werd een spannende partij die uitmondde in een beslissende 5e game. Die ging uiteindelijk met 8 - 11 naar Stefan, zodat team 4 in ieder geval nog met een zege huiswaarts keerde.

Natuurlijk is een 4 - 6 zege een resultaat dat niet echt meevalt, maar het scheelt nogal of bij tegenstander Effect 2 Harrie Blankenvoort wel of niet meedoet. Hij zorgde in zijn eentje voor 3 1/2 punt. In de andere partijen stond team 4 geen punt af.

Met nog één speelronde te gaan, is de situatie duidelijker geworden. Smash ’70 4, dat derde stond, heeft zijn titelkansen verspeeld via een ruime nederlaag tegen GTC 1. Komende vrijdag gaat Smash ’70 4 op bezoek bij Wezep 2, de enig overgebleven concurrent van team 4. Team 4 heeft een voorsprong van twee punten op de Wezepers, terwijl ook het onderling resultaat in het voordeel van team 4 is. Kortom, Wezep 2 moet drie punten meer halen dan team 4 in de ontmoeting met Smash ’70 4 om team 4 nog van de titel af te houden.
Team 4 ontvangt GTC 1. Ik ga ervan uit dat Smash ’70 4 zijn sportieve plicht vervult en het Wezep 2 nog lastig wil maken.3e klasse: Harderwijk 3
- Kampenion 5 -> 3 - 7
Bertin Bos 2, Gerard Palland 2, Jan Ringenier 2 en dubbel 1

Voor team 5 staat al enkele weken niets meer op het spel. Maar natuurlijk spelen de spelers nog voor hun percentages en het vervullen van hun sportieve plicht. Afgelopen vrijdag ging team 5 op bezoek bij Harderwijk 3 dat met TT Zwolle 12 in een ‘hevige’ degradatiestrijd is verwikkeld.

Team 5 deed het met Jan Ringenier, Gerard Palland en Bertin Bos. Harderwijk 3 speelde in de vertrouwde samenstelling met Rob Nijland, Anne Kooistra en Pieter Berkelaar. Vertrouwd, want dat doen zij al sinds 1824.

Het begin van de partij leek veel op dat van vorige week tegen TT Zwolle 12. De eerste drie enkelpartijen gingen alle met 0 - 3 naar team 5. Jan versloeg Rob na drie nipte games, Gerard liet tegenstander Anne volmaakt kansloos en Bertin had niet heel veel moeite om Pieter aan de zegekar te binden.
In het dubbel liep het anders. Mede vanwege de opstelling werd dit een spannende partij. De 1e en 3e game gingen naar Bertin en Gerard, maar de 2e en 4e waren voor Anne en Rob. In de beslissende 5e game werd weer begonnen in de opstelling van de 1e en 3e game en Bertin en Gerard wisten dan ook het verschil te maken om de voorsprong na de wissel niet meer af te staan: 6 - 11. Zo stond team 5 op een 0 - 4 voorsprong.

Na het dubbel kregen we een andere wedstrijd. Eerst was het resultaat voor Jan ‘nop’ tegen Anne die met tweemaal noppen speelt. Jan had onvoldoende in huis om het Anne lastig te maken. Het was dan ook niet Jan die het spel dicteerde, maar Anne die dan ook verdiend won. Hierna speelden Bertin en Rob een spannende partij tegen elkaar. Bertin maakte net wat meer fouten dan dat hij winners sloeg waardoor de ‘taaie’ Rob de partij na vier nipte games wist te winnen. Gerard zorgde voor het vijfde Kamper punt via een 1 - 3 zege op Pieter en ook dit waren vier nipte games. Zo was de tussenstand 2 - 5.

Van de laatste drie partijen wist team 5 er nog twee te winnen. Eerst speelde Bertin een puike partij tegen ‘noppie’ Anne. Bertin heeft wel de aanvallende wapens die Jan mist en hij won dan ook  keurig in drie games. Hierna wist Jan tegen Pieter na een 1 - 1 tussenstand in de 3e en 4e game het verschil te maken. In de laatste partij van de avond nam Gerard het op tegen Rob tegen wie hij het vaak lastig heeft. Rob hield de bal keurig op tafel en counterde af en toe knap. Gerard wilde teveel forceren en maakte daardoor teveel fouten. Ook had hij het af en toe lastig met de trage, diepe ballen van Rob; hij moest de zege dan ook terecht in vier games aan Rob laten.

Team 5 boekte dus een 3 - 7 zege in Harderwijk. Op de drie punten van de gastheren is niets af te dingen waardoor de uitslag verdiend is. Bertin, Gerard en Jan wonnen ieder tweemaal en Bertin en Gerard schreven ook het belangrijke dubbel op hun naam. Voor Harderwijk 3 en TT Zwolle 12 wordt het nog een spannende laatste speelronde, want beide teams hebben evenveel punten verzameld.
Team 5 gaat proberen ook volgende week vrijdag zijn sportieve plicht te vervullen als het op bezoek gaat bij koploper Hoonhorst 1.3e klasse: Kampenion 6
- Wham 1 -> 5 - 5
Theo Hogenhorst 3, Harm Bosman 1 en Arie Hup 1

Team 6 doet nog steeds mee in een poule waarin zelfs nog vier teams titelkansen hebben. Trias 6 heeft weliswaar de beste papieren, maar het heeft een - op het oog - wat zwaarder programma dan de concurrentie. Team 6 ontving afgelopen dinsdag nummer voorlaatst Wham 1.

Harm Bosman, Arie Hup en Theo Hogenhorst moesten voor team 6 proberen het verschil te maken. Wham 1 kampt het hele seizoen al met het feit dat speler Theo de Graaf is geopereerd en daardoor slechts tweemaal in actie kon komen. Het staat om die reden te laag. Lucas Drogt en Richard Mulder moeten het wekelijks met een invaller uit team 2 (5e klasse) doen. Ditmaal was dat Harold de Graaf, zoon van Theo (de Graaf welteverstaan; dit om mogelijk misverstanden en optredens in ‘DNA onbekend’ te voorkomen).

De eerste vier partijen gingen heel snel. Na 12 games stond het ………… 1 - 3. Harm was kansloos tegen de lastig te bespelen Lucas. Arie had hierna ook geen kans tegen Richard die meestal in de onderlinge partijen aan de goede kant van de score blijft. Overigens had Arie zijn batje vorige week in Deventer laten liggen waardoor hij met zijn reservebatje moest aantreden dat hij in 1919 op de Vlooienmarkt in Amsterdam had aangeschaft. Theo had vervolgens weinig moeite met invaller Harold.
In het dubbel namen Harm en Theo het op tegen het prima ingespeelde duo Lucas en Richard die al jaren samen het dubbel van Wham 1 vormen. De gasten waren dinsdagavond in drieën te sterk.

Na het dubbel werd het zelfs nog erger voor team 6 toen Arie na drie spannende games zijn tegenstander Lucas moest feliciteren die zijn ‘angstgegner’ dan eindelijk wist te verschalken. Harm bracht zijn team wat dichterbij via een 3 - 1 zege op Harold die overigens prima tegenstand bood. Theo verloor daarna tegen Richard de 1e game, maar wist in de games daarna het verschil te maken. De tussenstand werd daardoor 3 - 4.

Ook Arie versloeg deze avond invaller Harold en scoorde daarmee de gelijkmaker. In de voorlaatste partij bracht Theo zijn team voor het eerst op voorsprong door Lucas in een spannende partij te verslaan. Na vier games was het 2 - 2, maar in de 5e game wist Theo het verschil te maken: 11 - 4. In de laatste partij van de avond moest Harm met duidelijke cijfers zijn meerdere erkennen in Richard die daarmee de eindstand (verdiend) op 5 - 5 bepaalde.

Natuurlijk is een 5 - 5 uitslag tegen de nummer voorlaatst een teleurstellende uitslag, maar op die uitslag valt helemaal niets af te dingen. Sterker nog, team 6 mag met die uitslag de handen dichtknijpen.

Met nog één speelronde te gaan, ziet de stand er als volgt uit:
Trias 6               9 - 58
Kampenion 6           9 - 55
Batfighters 2         9 - 54
TT Zwolle 9           9 - 53
Wham 1                9 - 29
Shot '78 2            9 - 21

Het programma voor de laatste speelronde ziet er als volgt uit:
Trias 6     - Batfighters 2
Kampenion 6 - TT Zwolle 9
Wham 1      - Shot ’78 2

In theorie kunnen de eerste vier teams nog kampioen worden.
Als Batfighters 2 met (tenminste) 3 - 7 bij Trias 6 wint, is Trias 6 uitgeschakeld en zijn de Elburgers kampioen, tenzij Kampenion 6 tenminste 6 punten pakt tegen TT Zwolle 9. Maar ook de Zwollenaren zijn nog niet uitgeschakeld, want zij hebben een positieve balans tegen zowel Batfighters 2 als Kampenion 6.
Dat kan nog een spannende week worden.4e klasse: Kampenion 7
- Emmeloord 3 -> 3 - 7
Jeroen Heldoorn 2 en Marco Ilbrink 1; Gerard Wessels 0

Team 7 ging dit seizoen voor handhaving en het slaagt daarin. Dat is netjes. Dat er vervolgens weinig tot niets meer inzit dan een 5e plaats, dat maakt niet uit. Afgelopen dinsdagavond ontving het met Emmeloord 3 een sterke tegenstander.

Marco Ilbrink, Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels kwamen weer namens team 7 in actie. Emmeloord 3 speelde met Nabil Dhahriya, Freek van der Kamp en Peter Coutinho.

Na het dubbel stonden de gasten op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij verloor Marco in drie games van Nabil, maar getuige de cijfers 11 - 13, 12 - 14 en 11 - 13 was er van krachtsverschil geen sprake. Jeroen had daarna ook aan drie games genoeg om Freek te verslaan, al was het krachtsverschil hier groter. Gerard speelde vervolgens drie sterke games tegen Peter, maar stond daarna wel 1 - 2 achter. In de 4e game wist Peter echter het verschil te maken.
In het dubbel waren Jeroen en Marco kansloos tegen Nabil en Peter.

Na het dubbel bracht Jeroen zijn team wat dichterbij door Nabil ‘in straight games’ te verslaan. Marco verloor daarna ook zijn 2e partij; Peter bleek in vier games te sterk. Gerard slaagde er daarna niet in een game te pakken tegen Freek, al was hij daar in de 2e en 3e game dichtbij. Intussen stonden de gasten dus op een 2 - 5 voorsprong.

In de partij tussen de twee deze avond nog ongeslagen spelers - Jeroen en Peter - toonde Peter zich net wat beter dan Jeroen; de zege ging dan ook met 1 - 3 naar Peter. Gerard speelde daarna een goede partij tegen Nabil. Na vier games stond het 2 - 2, maar toen was de Kamper koek in huize Wessels op. Nabil won de 5e game met 7 - 11. In de laatste partij van de avond nam Marco het op tegen Freek. In een van beide kanten wisselvallige partij moest ook hier een 5e game de beslissing brengen: 11 - 6, 4 - 11, 11 - 6 en 3 - 11. De beslissende game ging met 11 - 7 naar Marco die daarmee de eindstand op 3 - 7 bepaalde.

Op de 3 - 7 zege van Emmeloord 3 valt weinig af te dingen. Beide teams wonnen een vijfpitter met 11 - 7 in de 5e game. De overige partijen leverden eenvoudiger winst op. Ook na speelronde 9 blijft team 7 vijfde.
As. dinsdag ontvangt team 7 nummer laatst TT Zwolle 14.4e klasse: Kampenion 8
- Vined 3 -> 2 - 8
Henny Boxman 2; Rense Beimers 0 en Anne van der Haar 0

Ik heb het dit seizoen al een aantal malen ‘geschreven’: wat voor team 7 geldt, geldt ook voor team 8. En zelfs nog in wat ‘ergere’ mate, want team 8 staat vastgeroest op de 5e plaats. Daar hielpen dit seizoen geen flessen cola aan.

Afgelopen dinsdag kwam Vined 3 op bezoek. Dat team stond slechts één plaatsje hoger en had 8 punten meer verzameld.
Team 8 deed het dinsdagavond met Anne van der Haar, Rense Beimers en Henny Boxman. De gasten verschenen met Frank Visser, Geert Kuper en Betty Hoogers-Rietberg.

Om direct met de deur de sporthal binnen te vallen: de spelers wisten er dinsdagavond geen echte wedstrijd van te maken. Na het dubbel stonden de gasten op een 1 - 3 voorsprong. Anne had geen vat op de service en het spel van Frank, Rense kwam in vier games net tekort tegen Geert en Henny had evenveel games nodig om Betty te verslaan. In het dubbel moesten Anne en Rense hun meerder erkennen in Betty en Frank. In laatstgenoemd duo zat meer muziek; vooral als Betty serveert.

Na het dubbel was ook Rense vrij kansloos tegen Frank. Anne kwam vervolgens knap van een 0 - 2 achterstand terug tegen Betty, maar in de 5e game was Betty met 11 - 13 het gelukkigst. Henny zorgde voor het tweede Kamper punt en dat als Kamperzeedijker. Henny was duidelijk een maatje te groot voor Geert en bracht de tussenstand op 2 - 5.

In de drie resterende partijen wist team 8 niet dichterbij te komen. Sterker nog, de gasten liepen zelfs nog uit naar 2 - 8. Eerst verloor Rense in vieren van Betty waarna ook Henny het bebaarde hoofd moest buigen voor Frank die deze avond eenvoudig overeind bleef en geen game hoefde af te staan. In de laatste partij van de avond kon Anne het niet bolwerken tegen Geert die in vieren won.

Een duidelijke 2 - 8 nederlaag dus voor team 8. De vijfde plaats is nu helemaal zeker. Daar helpen geen liter cola of andere roestoplossers meer aan. Gelukkig blijft die 5e plaats zonder vervelende consequenties, want in de 4e klasse degradeert slechts één team en dat wordt in deze poule Heino 7.
As. dinsdag sluit team 8 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Effect 3.5e klasse: Heino 9
- Kampenion 9 -> 5 - 5
Mattias Beimers 3, Alice Ringenier 1 en dubbel 1; Johan van Braak 0

Team 9 staat al lange tijd op een fraaie plaats waar het - terecht - tevreden mee is. Afgelopen vrijdagavond ging in op bezoek bij Heino 9 dat laatste staat.

Voor team 9 speelden Mattias Beimers, Alice Ringenier en Johan van Braak. Heino 9 deed het met Frans Willemsen, Gerard Bekker en Jan van Lenthe.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht: 2 - 2. Mattias had in de openingspartij weinig moeite met Frans en boekte een eenvoudige 0 - 3 zege. Alice verloor daarna in vier games van Gerard. Johan speelde vervolgens een spannende partij tegen Jan. Hij nam knap een 0 - 2 voorsprong, maar zag daarna langzaam maar zeker zijn krachten wegvloeien. Jan kwam knap terug tot 2 - 2 en beek in de 5e game met 11 - 9 de gelukkigste.
In het dubbel maakten Johan en Mattias aan Kamper kant en Frans en Jan aan Heinose kant er ook een spannende partij van. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wisten Johan en Mattias door te drukken: 5 - 11.

Na het dubbel versloeg Mattias tegenstander Gerard, opnieuw in drie games. In twee games was het verschil minimaal en in één game ruim. Johan moest daarna het hoofd buigen voor Frans die in drie games won. Alice plaatste zichzelf vervolgens ook op het wedstrijdformulier door een hangpartij tegen Jan nipt te winnen. Alice is gewend om tegen een Jan het laatste woord te hebben, dus zo bekeken is de nipte zege niet onverwacht. Alice trok de 5e game met 8 - 11 naar zich toe. Zij bracht daarmee de tussenstand op 3 - 4.

Helaas voor team 9 wist het in de laatste drie partijen nog slechts eenmaal te winnen. Johan had de tong niet alleen in maar ook op de schoenen hangen. Hoewel hij uiteraard nog zijn best deed, wist hij tegen Gerard slechts één game te winnen. Gerard won de partij dus met 3 - 1. Mattias had het in zijn laatste partij duidelijk lastiger dan in zijn beide voorgaande partijen, al leek het daar in het begin nog niet op. De 1e en 2e game waren vrij snel beslist in het voordeel van Mattias, maar daarna kwam Jan sterk terug en won hij de 3e en 4e game. In de beslissende game was Mattias met 10 - 12 het gelukkigst. In de laatste partij maakten Alice en Frans uit of de wedstrijd tussen beide teams als dan niet een winnaar opleverde. Frans nam een 2 - 0 voorsprong, maar Alice kwam knap terug tot 2 - 2. Ook nu moest een 5e game dus de beslissing brengen. Maar daar waar Alice tegen Jan het laatste woord had, daar moest zij ditmaal toezien hoe Frans met 12 - 10 de gelukkigste was.

Beide teams moesten zich dus met een puntendeling tevreden stellen. En op die uitslag valt niet zoveel af te dingen. Er zijn in totaal vijf vijfpitters gespeeld en daarvan gingen er drie naar team 9.
Mattias bleef ongeslagen en Alice pakte één puntje. Johan bleef in het enkelspel puntloos, maar pakte samen met Mattias wel het belangrijke dubbel.
Ondanks het gelijkspel stelt team 9 plaats 2 vrijwel veilig en dat is een heel knappe prestatie.
Op een voor team 9 ongebruikelijke dag - woensdag 20 november - sluit team 9 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Smash ’70 11. Dit op verzoek van de tegenstander.

Vrij goede resultaten dus voor de negen teams. De wedstrijden leverden vier zeges op, twee puntendelingen en drie nederlagen. De teams 1 en 3 hebben volgende week nog één puntje nodig om de titel - en de daaraan gekoppelde promotie - veilig te stellen. Team 4 heeft meer punten nodig, maar het heeft ook de beste papieren voor het kampioenschap. Op dit moment wil ik nog niet verder op de zaken vooruit lopen. Volgende week kom ik hierop terug. Tot volgend weekend!


Jan Ringenier,
Kampenion

Reacties  

#1 Nick 17-11-2013 16:36
Mooi verslag weer Jan! Nu toch maar eens oefenen op die aanvallende ballen van je he! Kan je ook die noppenspelers van tafel vegen!
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar