FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De indeling van de Landelijke jeugdcompetitie is bekend. Namens Kampenion komen de eerste 3 jeugdteams uit in de Landelijke jeugdcompetitie, keurig verdeeld over alle Landelijke klassen.gj

Letter______ Landelijk A - poule D______ Landelijk B - poule A______ Landelijk C - poule A______
A Hilversum 1 Kampenion 2 Dedemsvaart 1
B Kampenion 1 DTS 1 Kampenion 3
C Emmen 1 Red Stars 2 Emmen 2
D Cevelum 1 Tanaka 1 De Treffers '70 1
E TT Zwolle/IJsseltop 2 TTVN Nieuwegein 1 TT Zwolle/IJsseltop 3
F TT Nijmegen 1 AMVJ 1 GTTC Groningen 1

Kampenion 1 - Gert-Jan, Guido en Wiebren
Kampenion 1 komt aankomend seizoen wederom uit in Landelijk A, maar het niveau is ten opzichte van afgelopen seizoen wat gezakt. De nummers 1 en 2 uit het Landelijk A van het afgelopen seizoen promoveren naar de Kampioenklasse: een extra klasse die alleen in het voorjaar boven Landelijk A wordt gevormd. De nummers 1 en 2 uit Landelijk B vullen de plekken van de weggepromoveerde teams op. En door het wegvallen van teams die gestopt zijn of sterk gewijzigd waardoor zij aankomend seizoen op een lager niveau uitkomen, promoveren soms ook nog lager geklasseerde Landelijk B teams. Zo neemt Kampenion 1 het aankomend seizoen op tegen Cevelum 1 (Cuijk, dichtbij Nijmegen) en TT Zwolle 2; teams die afgelopen seizoen als derde eindigden in Landelijk B. Verder treft het Emmen 1, wat een nieuw team is dat uit spelers bestaat die blijkbaar sterk genoeg zijn om Landelijk A te spelen: Emmen kwam afgelopen seizoen helemaal niet uit in de Landelijke jeugdcompetitie. Alleen Hilversum 1 en TT Nijmegen 1 kwamen afgelopen seizoen - net als Kampenion 1 - uit in Landelijk A waar zij met 43 punten op een gedeelde 4e plaats eindigden. Het ziet ernaar uit dat Kampenion 1 aankomend seizoen mee kan gaan doen om de bovenste plaatsen. En dat is - na een seizoen met een gelijkspel als beste resultaat - ook wel weer eens leuk.

Kampenion 2 - Bertin, Pascal, Stefan en Wim
Kampenion 2 kent een op het eerste gezicht leuke indeling. Het treft twee mede-promovendi uit Landelijk C die allebei - net als Kampenion 2 - met ruim 70 punten kampioen zijn geworden: Red Stars 2 (Venray, tussen Nijmegen en Venlo) en AMJV 1 (Amstelveen). De andere teams die team 2 treft, speelden allemaal Landelijk B afgelopen seizoen met wisselend succes. TTVN Nieuwegein eindigde afgelopen seizoen als laatste en de kans dat het ook nog eens verzwakt is, lijkt aanwezig: in tegenstelling tot afgelopen seizoen heeft TTVN geen twee, maar slechts één team in de Landelijke jeugdcompetitie ingeschreven. Team 2 neemt het verder op tegen DTS 1 (Enschede) en Tanaka 1 (Etten-Leur, dichtbij Breda). Deze twee teams eindigden afgelopen seizoen als respectievelijk 4e en 3e in Landelijk B. Team 2 treft het niet echt met de afstanden, maar het lijkt wel onderdeel te gaan uitmaken van een spannende competitie met gelijkwaardige teams. Of dat inderdaad het geval is, zal de tijd ons leren.

Kampenion 3 - Danny, Eljakim en Thomas
Kampenion 3 debuteert in de Landelijke jeugdcompetitie. Het treft in TT Zwolle 3, Dedemsvaart 1 en De Treffers '70 1 drie tegenstanders die het afgelopen seizoen opnamen tegen team 2 en als respectievelijk 3e en gedeeld laatste eindigden in Landelijk C. Verder treft team 3 GTTC Groningen 1. Het eerste jeugdteam van Groningen speelde afgelopen seizoen tegen Kampenion 1, maar is - net als het tweede team van Groningen - uit elkaar gevallen en twee van de drie Groningers van het nieuwe GTTC 1 hebben - net als team 3 - geen ervaring op Landelijk niveau. Tot slot treft team 3 Emmen 2, dat afgelopen seizoen - net als Kampenion 3 - kampioen is geworden in de hoogste afdelingsklasse. Ook team 3 lijkt dus een leuke indeling te hebben met een mooie mix van laag geklasseerde Landelijk C teams en mede-promovendi uit de hoogste afdelingsklassen.

Op zaterdag 1 februari a.s. staan de eerste wedstrijden op het programma. Team 1 begint met een uitwedstrijd tegen Hilversum 1, Team 2 treft DTS 1 thuis en team 3 gaat op bezoek bij Dedemsvaart 1. Team 1 en 3 zullen elkaar overigens aankomend seizoen veel tegenkomen: ze spelen tegelijk thuis en gaan tegelijk op bezoek bij Emmen en Zwolle.

Het wordt hoe dan ook een bijzonder seizoen voor Kampenion dat voor het eerst in de geschiedenis met drie teams uitkomt in de Landelijke jeugdcompetitie. En als je nagaat dat er aankomend seizoen acht 3e teams (TT Zwolle, Red Stars, TTC Middelburg, HBC, St. Hoger/TSB, Amsterdam, HTC en dus Kampenion) en één 4e team (HBC) uitkomen in de Landelijke competitie, dan mogen we gerust stellen dat dit voor een relatief kleine club als Kampenion, die dat niveau ook nog eens met vooral eigen jeugd heeft bereikt, een bijzondere prestatie is waar we als vereniging trots op mogen zijn.


Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar