FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 25 januari ging voor Kampenion de competitie bij de senioren van start. Team 2 had de primeur, want dat beet het spits af. Alle teams in de Promotieklasse A namelijk kwamen een week eerder in actie dan die in de andere poules. Op verzoek van tegenstander Trias 2 werd de wedstrijd niet op vrijdag 24 januari in Twello gespeeld; die avond hield Trias de Clubkampioenschappen. Omdat de enige chauffeur van Kampenion 2 in het Noord Limburgse Panningen meedeed aan de Nationale Kampioenschappen voor D-spelers, kwamen beide teams overeen om de wedstrijd op zaterdagmiddag in Kampen te spelen en wel vanaf ongeveer 16.30 uur. Hier volgt een kort verslag.

Ivan_Gert-Jan_en_Ralph


Promotieklasse: Trias 2 - Kampenion 2 -> 1 - 9

Namens team 2 kwamen Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ralph Trip in actie. Trias 2 deed het met Frank Wijnhout, Niek Zegers en Jasper Bonenberg.

Natuurlijk was de ambiance deze middag niet echt top. Er waren bij het begin van de wedstrijd nog enkele jongeren en een jongere oudere aan het spelen en verder waren pa Rinus Hollander en barvrouwe Engelina Rozendaal aanwezig.

Team 2 ging goed van start. Ivan opende tegen de lastig te bespelen Frank die aan één kant lange noppen heeft. Hij gebruikt dat materiaal slim en wisselt ook af en toe. Ivan liet zich zo nu en dan  in slaap sussen en speelde dan te passief. Maar als hij actief speelde en het initiatief nam, won hij vaak het punt. Gelukkig kwam hij daar zelf ook op tijd achter; hij won na een 2 - 1 achterstand met 2 - 3. Gert-Jan nam het daarna op tegen Niek. Gert-Jan had over het algemeen het beste van het spel en bepaalde wat er gebeurde. Niet dat het allemaal van een leien dakje ging, maar hij won wel ‘in straight games’. Ralph volgde dat goede voorbeeld; hij gaf tegenstander Jasper nauwelijks kans en hoefde ook geen game af te staan.
In het dubbel bewezen Gert-Jan en Ivan opnieuw een sterk koppel te zijn. Hoewel zij de 3e game moesten afstaan, kwamen zij geen moment in de problemen. Zo stond team 2 op een 0 - 4 voorsprong.

Na het dubbel morste Ivan in zijn partij tegen Niek ook een game, maar de andere drie won hij overtuigend en ruim. In de zesde partij maakten Ralph en Frank er een spannende en lange partij van. Na vier games stond het 2 - 2, maar uiteindelijk was Frank in de beslissende game de gelukkigste: 12 - 10. Hij bracht zijn team daarmee op het wedstrijdformulier. Gert-Jan vergrootte de voorsprong weer via een regelmatige zege op Jasper. Opnieuw hoefde hij geen game af te staan: 1 - 6.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 2. Eerst won Ralph in een spannende partij in vier games van Niek, daarna had Ivan weinig moeite met Jasper en tenslotte speelde Gert-Jan een vrij sterke partij tegen de lastig te bespelen Frank. Gert-Jan had aanvallend echter voldoende in huis - en ook meegenomen - om de zege in vier games naar zich toe te trekken.

Zo boekte team 2 een ruime 1 - 9 zege op Trias 2 en begint het de competitie overtuigend. Natuurlijk zegt het allemaal nog niet veel, maar spreekwoordelijk is een goed begin het halve werk. Gert-Jan en Ivan bleven ongeslagen, terwijl Ralph twee punten pakte. Het negende punt kwam op naam van het dubbel Gert-Jan/Ivan.


Programma week 5:

THUIS
Di. 28 januari
Kampenion 6 - TT Zwolle 10
Kampenion 9 - Hoonhorst 2

Vr. 31 januari
Kampenion 3 - Entac 3
Kampenion 4 - Swift (D) 2
Kampenion 5 - TT Zwolle 11
Kampenion 7 - Dronten ’74 2

UIT
Ma. 27 januari
Zwartsluis 4 - Kampenion 10

Do. 30 januari
GTC 1 - Kampenion 8

Vr. 31 januari
De Trefhoek 1 - Kampenion 2

Za. 1 februari
De Veluwe 3 - Kampenion 1


Komende week dus een volledig programma. Volgend weekend hoop ik mij weer te melden!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar