In week 7 kwamen negen van de tien teams in actie; de wedstrijd van team 3 (tegen Heino 1) is op eigen verzoek uitgesteld naar vrijdag 28 februari as. De resultaten waren wisselend met driemaal winst, driemaal gelijk en driemaal verlies. ‘Wedstrijd van de week’ is die tussen Kampenion 2 en TT Zwolle 5, respectievelijk de koploper en de nummer 2 in poule A van de promotieklasse. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

Hoofdklasse: DTV ’84 1 - Kampenion 1 -> 7 - 3

Team 1 had zelfvertrouwen getankt in de wedstrijd van vorige week tegen Trias 1 toen het een keurige 7 - 3 zege boekte. Vrijdagavond moest het in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 1, een lastige tegenstander. Zeker als het thuis speelt.

Team 1 speelde weer met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. DTV ’84 1 had oud-Kampenionner Rik Weijs buiten de basis gelaten. Het trad aan met Barteld van Oenen, ‘aankoop’ Yoran Tonnema en Jan Jaap Schipper.

Het begin was ‘dramatisch’ voor team 1. ‘In een poep en een scheet’ stond het namelijk 4 - 0 voor DTV ’84 1 waarbij team 1 slechts twee games wist te winnen. Ton kwam er tegen de geroutineerde en slimme ‘Batse’ niet of nauwelijks aan te pas. Jordy verloor van ‘angstgegner’ Yoran na vier nipte games en Jeroen moest zijn meerdere erkennen in Jan Jaap.
In het dubbel verloren Jeroen en Ton in vieren van Jan Jaap en Yoran.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Ton versloeg ‘in het duel der lange mannen’ tegenstander Yoran overtuigend in drieën, Jeroen kreeg ook al (gratis) tafeltennisles van ‘Batse’ en Jordy speelde tegen noppie Jan Jaap zeker niet slecht, maar hij verloor na drie nipte games.

Van de laatste drie partijen wist team 1 er toch nog twee te winnen. Jeroen speelde tegen Yoran de langste partij van de avond. Jeroen nam een 0 - 2 voorsprong, maar zag Yoran vervolgens langszij komen. In de beslissende game was Jeroen met 9 - 11 de gelukkigste. Ton speelde daarna een puike partij tegen ‘oude bekende’ Jan Jaap. Hij speelde met veel meer overleg dan voorheen tegen ‘Japio’ en boekte een overtuigende zege. In de laatste partij van de avond ondervond ook Jordy de kracht van ‘Batse’. Jordy kwam er niet aan te pas en verloor met 3 - 0.

Team 1 leed dus een 7 - 3 nederlaag en daar valt niets op af te dingen. De spelers kregen een gratis en geheel verzorgde Masterclass van Barteld ‘Batse’ van Oenen en konden er alleen tegen Jan Jaap en Yoran een wedstrijd van maken.

Ton 2 en Jeroen 1; Jordy 0
Klassering: een gedeeld 4e plaats met 14 punten uit drie wedstrijden.Promotieklasse: Kampenion 2
- TT Zwolle 5 -> 5 - 5

Team 2 draait voorlopig prima en datzelfde kan worden gezegd van TT Zwolle 5, de tegenstander van afgelopen vrijdagavond. Beide teams staan dan ook 1e (team 2) en 2e, reden waarom ik deze wedstrijd van het predikaat ‘wedstrijd van de week’ voorzie.

Bij team 2 was Robin Lieftink verhinderd en dat betekende dat Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ralph Trip achter de tafel verschenen. TT Zwolle 5 deed het met Han Oldenburg, Hilko Appels en Stephan Jansman.

In de openingspartij nam Ivan het op tegen routinier Han. Laatstgenoemde speelt met lange noppen op de backhand en is een tactisch slimme speler. Ivan had het er dan ook knap lastig mee, maar had gelukkig aanvallend voldoende in huis om Han met 3 - 1 te verslaan. Gert-Jan had vervolgens opvallend weinig moeite met Hilko. Gert-Jan speelde dwingend en Hilko kwam niet onder de druk uit. Ralph moest het daarna opnemen tegen het talent aan Zwolse kant: de pas 14-jarige Stephan. Ralph bood goed tegenstand, maar Stephan nam ongeveer halverwege de 2e game de regie over en won knap in vier games.
In het dubbel namen Gert-Jan en Ivan het op tegen Hilko en Stephan. Dat werd een spannende en (dus) lange partij. Na 9 - 11, 9 - 11, 11 - 9 en 11 - 4 stond het 2 - 2 en moest de 5e game de beslissing brengen. Daarin bleken Gert-Jan en Ivan met 13 - 11 de gelukkigsten.

Na het dubbel bleek Gert-Jan ook wel raad te weten met het materiaal en spel van Han. Gert-Jan, die goed tegen materiaalspelers uit de voeten kan, won de 1e game overtuigend. Daarna waren de verschillen kleiner, maar toch won Gert-Jan in drie games. Ivan ondervond daarna ook de kracht van youngster Stephan. Hier stond het na vier games 2 - 2, maar in de beslissende game had Stephan het beste van het spel en hij won dan ook verdiend met 7 - 11. Ralph nam tegen Hilko een 1 - 0 voorsprong, maar wist die helaas niet vast te houden. Met 11 - 9, 8 - 11, 9 - 11 en 9 - 11 pakte Hilko het derde punt voor TT Zwolle 5. Zo stond het dus 4 - 3.

In de achtste partij was het de beurt aan het Kamper en het Zwolse talent: Gert-Jan (18) en Stephan (14). Het werd een mooie wedstrijd waarin beiden - als verwacht - voor de aanval kozen. Gert-Jan is degene die met veel topspin speelt, terwijl Stephan meer vlakkere ballen slaat. Gert-Jan wist de 1e en 2e game op zijn naam te schrijven en leek in de 3e game op weg naar een snelle winst. Maar Stephan knokte zich terug en ontsnapte met 10 - 12. In de 4e game was Stephan los, terwijl Gert-Jan meer fouten begon te maken: 4 - 11. In de beslissende game had Stephan lange tijd uitzicht op winst, maar Gert-Jan vocht zich terug en won alsnog met 12 - 10. Niettemin kunnen beide spelers terugkijken op een goede wedstrijd. Complimenten aan beiden! Ralph speelde daarna te wisselvallig om tegen Han aanspraak te kunnen maken op de zege. In de 1e game liep het nog niet en in de 4e game was Ralph niet bij de les. Toch schopte Ralph het nog tot een 5e game, die helaas met 8 - 11 naar Han ging. Jammer was dat Ralph anderhalve game nodig had om te ‘acclimatiseren’. In de laatste partij bleek Hilko een lastige opponent voor Ivan. Toch nam Ivan een 2 - 1 voorsprong in games. In de 4e game ontsnapte Hilko en trok hij met 10 - 12 nipt aan het langste eind om vervolgens de beslissende game overtuigender naar zich toe te trekken.

Beide teams deelden aldus de punten. En op die uitslag valt niet zoveel af te dingen. Vijf partijen gingen over de volle vijf games en drie daarvan gingen naar team 2 waarvan twee met slechts twee punten verschil in de 5e game. Ik bedoel maar. Positief ‘gezegd’ is het zo dat team 2 concurrent TT Zwolle 5 op afstand heeft gehouden.

Gert-Jan 3, Ivan 1 en dubbel 1; Ralph 0
Klassering: een 1e plaats met 29 punten uit vier wedstrijden.1e klasse: TT Zwolle 7
- Kampenion 4 -> 9 - 1

Team 4 presteert tot nu toe goed in de 1e klasse. Dat is een prettige constatering. Afgelopen vrijdag moest het echter op bezoek bij het sterke TT Zwolle 7. We waren benieuwd hoe het jonge team deze krachtproef zou doorstaan. Het trad aan met Pascal Bruins, Guido Wessels en Nick Kuipers. TT Zwolle 7 deed het met batfighter Stefan Vlieger, Roelof Buschgens en Patrick Dania.

Na het dubbel stond er een 4 - 0 tussenstand op het wedstrijdformulier. Pascal verloor in vieren van Stefan, Guido verloor met 11 - 9 in de 5e game van Roelof en Nick verloor in vieren van Patrick.
In het dubbel werden Guido en Pascal afgedroogd door Roelof en Stefan.

Na het dubbel was het spelbeeld lange tijd onveranderd. Drie partijen later stond het namelijk 7 - 0. Pascal (tegen Roelof), Nick (tegen Stefan) en Guido (tegen Patrick) verloren allen in vieren.

In de achtste partij speelde Nick een vijfpitter tegen Roelof, maar ook hij verloor helaas in vijven. In de voorlaatste partij wist Pascal dan eindelijk voor team 4 de ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier te halen; hij versloeg Patrick in vier games. In de laatste partij bood Guido Stefan prima tegenspel, maar - je raadt het al - hij verloor in vijf games.

Team 4 leed dus een grote nederlaag: 9 - 1. Toch is die nederlaag wat geflatteerd. Pascal, Guido en Nick boden goed tegenspel, maar zagen dat onvoldoende beloond. Drie partijen gingen over de volle vijf games en alle gingen naar TT Zwolle 7. De tegenstanders bleken te sterk; dat is geen schande.
Het is zaak om niet te lang stil te blijven staan bij deze nederlaag. Neem het goede mee naar de volgende wedstrijd.

Pascal 1; Guido 0 en Nick 0
Klassering: een 4e plaats met 14 punten uit drie wedstrijden.3e klasse: Kampenion 5
- Vined 2 -> 9 - 1

Team 5 maakt de favorietenrol voorlopig helemaal waar in poule F van de 3e klasse. Na twee wedstrijden is het koploper en heeft het al 9 punten voorsprong op de nummer 2. Vrijdagavond kwam Vined 2 op bezoek.

Bij team 5 waren Simon van der Woude (wintersport) en Wim Tillema (jarig) niet beschikbaar. Bertin Bos (team 7) kon en wilde wel invallen. Hij deed dat aan de zijde van Sebastian Holzapfel en Jelmer van der Veen. Tegenstander Vined 2 speelde ook met een invaller: Marcel Zwols (team 4), die afgelopen dinsdag met zijn eigen team al in Kampen tegen Kampenion 9 speelde. Marijn Docter en Martinus van Lohuizen waren de andere spelers.

Ook nu speelde team 5 een snelle wedstrijd. Na het dubbel stond het 4 - 0 waarbij het geen game hoefde af te staan. Sebastian (tegen Marcel), Bertin (met twee nipte games tegen Marijn) en Jelmer (tegen Martinus) bleven vrij eenvoudig overeind. In het dubbel wonnen Jelmer en Sebastian in drieën van Marijn en Martinus.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Bertin wees Marcel met 3 - 0 terug, maar Sebastian moest zich daarna met 1 - 3 gewonnen geven tegen Martinus. Jelmer versloeg Marijn ‘in straight games’.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 5. Bertin versloeg Martinus in vieren, Jelmer stond ook in zijn laatste partij tegen Marcel geen game af en Sebastian had vier games nodig om met Marijn af te rekenen.

Met 9 - 1 boekte team 5 dus opnieuw een heel ruime overwinning en was het weer een maatje te groot voor de opponent. De afwezigheid van Simon en Wim kon prima worden opgevangen; Bertin viel foutloos in. Wat een weelde! O ja, de voorsprong van team 5 is inmiddels gegroeid naar 12 punten. En dat in drie wedstrijden!

Bertin 3, Jelmer 3, Sebastian 2 en dubbel 1
Klassering: een 1e plaats met 28 punten uit drie wedstrijden.3e klasse: Kampenion 6
- Heino 4 -> 5 - 5

Ook team 6 draait voorlopig goed mee. Wat heet, ook dat team stond na twee wedstrijden op plaats 1. Zij het nipt. Dinsdag 11 februari kwam Heino 4 op bezoek, een lastige tegenstander. Dan is het natuurlijk balen als twee spelers niet van de partij kunnen zijn: Hans van den Berg had enkele weken geleden hartproblemen en is daar inmiddels aan geholpen. Het gaat gelukkig weer wat beter met hem. Hans, namens alle leden van Kampenion wens ik je een voorspoedig en geheel herstel toe! Theo Hogenhorst was herstellende van een griepje.

Harm Bosman en Arie Hup waren wel van de partij en zij kregen gezelschap van invaller Jan Ringenier (team 7). Tegenstander Heino 4 verscheen met Emiel Veldman, David den Daas en Ep van Faassen.

Na het dubbel was de wedstrijd in evenwicht. Arie verloor in vieren van Emiel, Harm versloeg David - eveneens in vieren - en Jan won na drie nipte games van Ep.
In het dubbel moesten Harm en Jan hun meerdere erkennen in David en Emiel die in drie games te sterk bleken. Harm en Jan dachten slim te zijn door Emiel vooral op zijn backhand te spelen, maar die backhand bleek ‘ineens’ ook van een prima kwaliteit!

Drie partijen later stond het 4 - 3. Harm verloor in vieren van Emiel, Arie won van Ep na vier spannende games en Jan had geen moeite met David.

Van de drie laatste partijen wist team 6 er nog slechts één te winnen. Harm leed een (verrassend) kansloze nederlaag tegen Ep, waarna Jan een keurige 3 - 1 zege boekte op Emiel. In de laatste partij van de avond nam Arie een 2 - 1 voorsprong tegen David, maar laatstgenoemde ging vervolgens wat rustiger en slimmer spelen en trok de partij alsnog naar zich toe.

Beide teams deelden dus de punten en daarop valt weinig af te dingen. Verrassender is het dat team 6 na speelronde drie nog steeds koploper is. Maar de verschillen zijn klein in deze poule.

Jan 3, Arie 1 en Harm 1
Klassering: een 1e plaats met 18 punten uit drie wedstrijden.3e klasse: Kampenion 7
- Swift ’64 2 -> 9 - 1

Team 7 is voorlopig (?) de voornaamste uitdager van titelfavoriet Leogang 1, al bedroeg de achterstand voor afgelopen vrijdagavond 4 punten. Afgelopen vrijdag kwam Swift ’64 2 op bezoek. Namens team 7 kwamen Jan Ringenier, Gerard Palland en Thomas Niemeijer in actie. De gasten verschenen met Tjitse Ritsema, Trudie Remijnse en Frans van ’t Hul.

Na het dubbel stond team 7 op een 3 - 1 voorsprong. Jan en Gerard wonnen ‘in straight games’ van respectievelijk Tjitse en Trudie, daarbij kwam Gerard in de 1e game overigens van een ‘hopeloze' 0 - 7 achterstand (heel knap) terug. Thomas kwam tegen Frans met 0 - 2 achter, maar wist zich daarna terug te vechten in de wedstrijd. Mede dankzij de nodige ‘geluksballen’ won hij de beslissende game met 12 - 10.
In het dubbel maakten Gerard en Jan teveel fouten om tegen Trudie en Tjitse aanspraak te kunnen maken op winst. De gasten wonnen met 9 - 11 in de 5e game.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Gerard versloeg Tjitse in vier games, Jan was te sterk voor Frans en Thomas deed tegen Trudie zijn partij tegen Frans eens dunnetjes over. Trudie nam via 6 - 11 en 19 - 21 (!) een 0 - 2 voorsprong, maar opnieuw kwam Thomas terug in de wedstrijd. Hij won de 3e en 4e game met 11 - 7 waarna hij in de beslissende game afstand nam: 11 - 2.

Ook de drie laatste partijen gingen naar team 7. Gerard versloeg Frans in vieren, waarna Thomas tegen Tjitse zijn derde vijfpitter van de avond speelde. Ditmaal kwam hij van een 1 - 2 achterstand terug om in de 4e en 5e game alsnog het verschil te maken. Thomas heeft meer dan voldoende niveau, maar hij moet zich consequent inprenten - of ingeprent krijgen - om een aanval rustig op te zetten en niet met 324,5 km per uur. In de laatste partij van de avond versloeg Jan Trudie ‘in straight games’.

Team 7 boekte daarmee een keurige 9 - 1 zege op de bezoekers uit Swifterbant. Omdat koploper Leogang 1 met 7 - 3 won van Dronten ’74 2, heeft team 7 de achterstand teruggebracht tot 2 punten. In de eerstvolgende wedstrijd ontmoeten beide teams elkaar in Nunspeet.

Gerard 3, Jan 3 en Thomas 3
Klassering: een 2e plaats met 23 punten uit drie wedstrijden.4e klasse: Leogang 3
- Kampenion 8 -> 5 - 5

Team 8 presteert dit seizoen tot nu toe verrassend goed. Het vindt zichzelf terug als koploper. Afgelopen vrijdag ging het in Nunspeet op bezoek bij Leogang 3. Martijn Haanappel, Henny Boxman en Mattias Beimers mochten het weer voor team 8 doen en zij namen het op tegen Gerbert van den Dragt, Denise Leusink en Gerjan Karssen.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Henny (tegen Denise) en Mattias (tegen Gerjan) wonnen hun partij in vieren, terwijl Martijn juist in vieren verloor van Gerbert.
In het dubbel kwamen Martijn en Mattias sneu weg; zij verloren met 14 - 12 in de 5e game van Gerbert en Gerjan; oftewel G&G - M&M = 1 - 0.

Drie partijen later stond het 4 - 3 in het voordeel van Leogang 3. Martijn verloor in vieren van Denise, Mattias versloeg Gerbert ook al in vier games, waarna Henny tegen Gerjan tegen zijn eerste competitienederlaag aanliep: 13 - 11 in de 5e game.

Van de laatste drie partijen won team 8 er nog twee. Mattias bleef knap ongeslagen door ook zijn laatste partij tegen Denise in vieren te winnen. Martijn bleef zonder zege; Gerjan bleek in drie games te sterk. In de laatste partij van de avond stelde Henny - zij het nipt - de puntendeling veilig door Gerbert in vijf games te verslaan.

Als er één team had moeten winnen dan was team 8 het, maar al met al zal het niet ontevreden zijn met die puntendeling, al denkt Martijn daar wellicht anders over. En net als team 6 is ook team 8 na de punten met de tegenstander te hebben gedeeld, nog steeds koploper. Verrassend, maar wel een aangename verrassing.

Mattias 3 en Henny 2; Martijn 0
Klassering: een 1e plaats met 19 punten uit drie wedstrijden.4e klasse: Kampenion 9
- Vined 4 -> 7 - 3

Team 9 is de competitie redelijk gestart. Het pakte in twee wedstrijden 9 punten en het bevindt zich daarmee in de ‘middenmoot’. Afgelopen dinsdagavond kwam Vined 4 op bezoek dat twee punten minder had verzameld.

Namens team 9 speelden Gerard Wessels, Marco Ilbrink en Jeroen Heldoorn. De gasten uit Heerde verschenen met Marcel Zwols, Joost Looman en Arie Severs.

Na het dubbel stond team 9 op een 3 - 1 voorsprong. Gerard wees Marcel terug in drie nipte games, Marco verloor sneu met 10 - 12 in de 5e game van Joost en Jeroen won in vieren van Arie.
In het dubbel hoefden Jeroen en Marco tegen Joost en Marcel geen game af te staan.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Marco verloor in vieren van Marcel, maar Gerard en Jeroen versloegen respectievelijk Arie en Joost ‘in straight games’.

De laatste drie partijen hadden alle een 5e game nodig om een winnaar aan te wijzen. Marco won ditmaal een hangpartij van Arie (12 - 10 in de 5e game), Jeroen verloor met 8 - 11 in de 5e game van Marcel, waarna Gerard in de 4e game knap van een achterstand terugkwam om de partij alsnog op zijn naam te schrijven. Gerard bleef daarmee voor de tweede achtereenvolgende maal ongeslagen en toont daarmee aan naar het niveau van 4e klasse te zijn toegegroeid.
Door deze uitslag werkt team 9 zich op naar plaats 3 en neemt het afstand van de laatste plaats.

Gerard 3, Jeroen 2, Marco 1 en dubbel 1
Klassering: een 3e plaats met 16 punten uit drie wedstrijden.5e klasse: Smash ’70 10
- Kampenion 10 -> 8 - 2

Team 10 heeft het moeilijk dit seizoen. Kopman Mattias Beimers is ‘weggepromoveerd’ en Johan van Braak is gestopt. Matthieu van den Berg moet nog erg wennen aan het seniorentafeltennis; dat is ook niet te vergelijken met het spelletje dat bij de jeugd wordt gespeeld. Omdat Rense Beimers niet al te veel in actie komt, is Alice Ringenier ineens kopvrouwe.

Dinsdagavond ging team 10 op bezoek bij Smash ’70 10 en het deed dat met Alice Ringenier, Matthieu van den Berg en Jantiene Knijnenberg. Jetty Haverkamp, Karin Verheul en Laura van der Meer waren de tegenstanders en dus bevond Matthieu zich deze avond in een damesgezelschap.

Het werd een moeizame avond voor team 10. Weliswaar zette Alice haar team in de openingspartij op voorsprong via een keurige 0 - 3 zege op Jetty, maar daarna gingen drie partijen op rij naar de gastdames. Matthieu verloor in vieren van Karin, terwijl Jantiene haar meerdere moest erkennen in Laura.
In het dubbel boden Alice en Matthieu prima partij aan Jetty en Karin, maar helaas ging de winst met 11 - 5 in de 5e game naar de dames uit Hattem.

De drie partijen na het dubbel gingen alle naar Smash ’70 10. Alice kon het niet bolwerken tegen Karin, Jantiene verloor in vieren van Jetty, waarna Matthieu tegen Laura heel dicht bij zijn eerste overwinning was, maar in de 5e game alsnog met 11 - 8 moest capituleren.

Van de laatste drie partijen wist alleen Alice haar ontmoeting winnend af te sluiten. Zij versloeg Laura ‘in straight games’. Jantiene (in vieren tegen Karin) en Matthieu (in drieën van Jetty) verloren hun wedstrijd.

Zo leed team 10 een ruime 8 - 2 nederlaag. Het ziet zichzelf daarmee terug op de laatste plaats en het zal alle zeilen moeten bijzetten om de aansluiting met de teams erboven niet te verliezen.

Alice 2; Jantiene 0 en Matthieu 0
Klassering: een 6e plaats met 9 punten uit drie wedstrijden.


De balans was deze week dus volkomen in evenwicht met drie zeges, drie puntendelingen en drie nederlagen. Komende week is er geen competitietafeltennis en de week erna is er ook geen regulier programma, maar komen de teams 3 en 8 wel in actie. Pas in de week van maandag 3 maart is er weer een volledig programma.
 
THUIS
Vrijdag 28 februari:
Kampenion 3 - Heino 1
Kampenion 8 - Batfighters 2

THUIS
Vrijdag 7 maart:
Kampenion 1 - Swift (D) 1
Kampenion 4 - Smash ’70 2
Kampenion 10 - Batfighters 3

UIT:
Maandag 3 maart:
Wijhe 1 - Kampenion 5

Woensdag 5 maart:
Wham 2 - Kampenion 9

Vrijdag 7 maart:
Blauw-Wit 3 - Kampenion 2
Harderwijk 1 - Kampenion 3
Leogang 2 - Kampenion 6
Leogang 1 - Kampenion 7


In het weekend van zaterdag 1 maart hoop ik mij weer te melden!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion