FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 9 kwamen twee seniorenteams in een thuiswedstrijd actie. Team 3 speelde vrijdagavond de uitgestelde wedstrijd tegen Heino 3 en team 8 ontving op diezelfde avond Batfighters 2. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk gepland voor vrijdag 7 maart, maar op verzoek van de tegenstander is een nieuwe speeldatum overeen gekomen. Beide teams wisten te winnen, maar vraag niet hoe. Ik neem de beide wedstrijden weer met je door.

Promotieklasse: Kampenion 3 - Heino 1 -> 7 - 3

De wedstrijd Kampenion 3 - Heino 1 stond oorspronkelijk gepland voor vrijdag 14 februari, maar omdat het Kamper team op die datum heel moeilijk zat, is in goed overleg met de tegenstander besloten om de wedstrijd op vrijdag 28 februari te spelen.

Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd; met een wedstrijd minder gespeeld dan de andere teams vonden we beide namelijk terug op een voorlaatste (team 3) en een laatste plaats. Team 3 trad opnieuw aan met Gerben Wolterink, Bas de Vries en Dick Hoekman. Gertjan Wessels verblijft nog steeds in Guatemala. De gasten uit Heino verschenen met Javier Buiza, Arnout Kok en Harry Bottenberg.
 
Vanwege het belang van de wedstrijd heb ik die betiteld als ‘wedstrijd van de week’.

Om maar direct met de deur in de sporthal te vallen, het werd een toch wel bijzondere en gedenkwaardige wedstrijd tussen beide teams.
In de openingspartij nam Gerben het op tegen Javier. Gerben nam een 2 - 0 voorsprong in games en er leek geen vuiltje aan de lucht. In de 3e game bleef het lange tijd onbewolkt, maar dat veranderde in het tweede deel van de game. Gerben zag een voorsprong verdampen en tegenstander Javier trok die game met 10 - 12 naar zich toe. Javier won vervolgens ook de 4e game en dus konden beide spelers zich opmaken voor een beslissende 5e. Daarin kon het beide kanten opvallen, maar uiteindelijk was Gerben met 12 - 10 de gelukkigste na matchpoints over en weer.
 
In de 2e partij was het de beurt aan Bas en Arnout, twee spelers die elkaar - volgens Bas - nog nooit in competitieverband hadden ontmoet. Het werd een wat merkwaardige partij. De 1e game ging met ruime cijfers naar Arnout die zijn halflange noppen prima gebruikte. De ene keer via een droge klap en de andere keer via een kapbal. De 2e game ging met ruime cijfers naar Bas. De 3e game was spannender en die ging met 8 - 11 naar Arnout. In de 4e had Bas het weer op de heupen: 11 - 4. In de beslissende game was het duidelijk spannender. Uiteindelijk bleek ook nu de Kamper speler de gelukkigste; Bas won met 11 - 9.
 
In partij 3 mochten de routiniers Dick en Harry het tegen elkaar opnemen. Beiden waren in de jaren 70 verenigingsgenoten bij ….. Kampenion. Of zij ook teamgenoten zijn geweest, durf ik niet te ‘zeggen’. Harry verkaste op een gegeven moment naar Heino en is daar vervolgens ook gaan spelen. Ook dit was een partij die beide kanten kon opvallen. Beide spelers hadden duidelijk moeite met elkaars service en daardoor waren lange rally’s dan ook net zo zeldzaam als een ijsbeer in de Sahara. Via 7 - 11, 11 - 5, 11 - 8 en 13 - 15 stond het ook hier 2 - 2 en moest de 5e game de beslissing brengen. En je raadt het al, de speler aan Kamper kant - Dick in dit geval - won met twee punten verschil: 11 - 9.
Zo stond het dus heel geflatteerd 3 - 0 waar het ook 2 - 1, 1 - 2 of zelfs 0 - 3 had kunnen staan.
In het dubbel ging het duidelijk sneller. Dick en Gerben - het vrij succesvolle duo van ‘weleer’ - bleek in drie games te sterk voor Arnout en Harry.

Na het dubbel mocht Bas aantreden tegen Javier en ook dit was een vreemde en gedenkwaardige partij. In de 1e game was Bas volmaakt kansloos. Lange tijd leek Bas af te stevenen op een 0 - 11 nederlaag, maar in de finale van de game wist Bas nog een paar puntjes te pakken: 3 - 11. Ook in de 2e game had Bas nog geen vat op het spelletje van Javier die vanuit het niets ‘kanonslagen’ kan slaan met zowel forehand als backhand: 7 - 11. In het begin van de 3e game kwam Bas op voorsprong en dit gaf hem vleugels; die voorsprong werkte voor Bas als Red Bull (excuses aan alle Ajax supporters voor deze woordspeling). Bas won de game overtuigend met 11 - 5. Hierna was Bas los. Het was niet meer Javier die bepaalde wat er gebeurde, maar Bas. Via 11 - 6 en 11 - 3 (na opnieuw een prima start) trok Bas de partij alsnog in vijven naar zich toe en dat is een prestatie van formaat als je de eerste twee games hebt gezien.
Gerben toonde zich in zijn partij tegen Harry net wat vaster dan zijn tegenstander die zich net wat vaker liet verleiden tot het nemen van risico. En dat is tegen Gerben niet altijd een garantie voor succes. Dat mag je een understatement noemen. Gerben won de partij met 3 - 1.
In de 7e partij (!) van de avond zorgde Arnout er dan voor dat zijn team op het wedstrijdformulier kwam. Arnout was te vast en gebruikte zijn halflange noppen slim. Dick speelde zeker niet slecht, maar moest zich in drie games gewonnen geven. De tussenstand werd daarmee 6 - 1.

Daarna trad Bas aan tegen Harry. Kennelijk werd het weer tijd voor een vijfpitter, want na vier games stond het hier - jawel - 2 - 2. Zoals vaker deze avond kon de 5e game beide kanten opvallen, maar deed hij dat met twee punten verschil in het voordeel van Kampenaar Bas.
In de voorlaatste partij nam Dick het op tegen Javier. De 1e game ging vrij snel naar Javier en de 2e wat moeizamer. In de 3e game kwam Dick van een ruime achterstand terug en werd Javier herinnerd aan zijn partij tegen Bas. Gelukkig voor hem - en helaas voor Dick en team 3 - won Javier die game met 8 - 11.
In de laatste partij van de avond was het de beurt aan Gerben en Arnout. Heel verrassend was het niet dat dit weer een spannende wedstrijd werd. De 1e game was voor Gerben, maar de 2e en 3e gingen naar Arnout. Omdat Gerben de 4e game weer won, kwam het ook nu weer op de 5e game aan. In die beslissende game stond Arnout vanaf het begin aan de goede kant van de score en hij wist die voorsprong ook vast te houden: 7 - 11.

Niettemin waren de Kamper spelers - heel begrijpelijk - tevreden met de 7 - 3 zege. Als je nagaat dat de krachtsverschillen heel klein waren, dat zes partijen een 5e game nodig hadden om een winnaar aan te wijzen en dat vijf daarvan naar team 3 gingen (waarvan ook nog eens vier met slechts twee punten verschil in de beslissende game), dan moeten we concluderen dat de zege geflatteerd was. Team 3 doet met die zege goede zaken. Het vergroot het verschil met nummer laatst Heino 1 tot 7 punten en het nestelt zich nu in de vrij brede middenmoot op enige afstand van koploper DTV ’84 2.

Bas 3, Gerben 2, Dick 1 en dubbel 1
Klassering: een 4e plaats met 16 punten uit drie wedstrijden4e klasse: Kampenion 8
- Batfighters 2 -> 6 - 4

Team 8 presteert dit seizoen boven verwachting, ook boven de eigen verwachting. Maar prettige verrassingen zijn wel zo leuk. Afgelopen vrijdagavond mocht het aantreden tegen Batfighters 2. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland voor vrijdag 7 maart, maar op verzoek van de tegenstander werd uitgeweken naar vrijdag 28 februari.

Mattias Beimers, Martijn Haanappel en Henny Boxman mochten het weer voor team 8 doen. Tegenstander Batfighters 2 moest - ondanks dat de wedstrijd was verzet - toch nog een beroep doen op een invaller: Heinz Klein (Batfighters 3). Gert Jan van der Linden en Mark Moorman waren namens team 2 wel van de partij.

Na het dubbel stond team 8 op een 3 - 1 voorsprong. Mattias (op het nippertje tegen Gert Jan) en Henny (in vieren tegen Heinz) wonnen hun partijen, terwijl Martijn in vier games zijn meerdere moest erkennen in Mark. Henny verrichtte in de 4e game in zijn partij tegen Heinz overigens een huzarenstukje door na een achterstand van 1 - 10 die game nog met 13 - 11 op zijn naam te schrijven!
In het dubbel wonnen Martijn en Mattias met 3 - 1 van Gert Jan en Mark.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Martijn verloor ook zijn tweede partij, die tegen Gert Jan en opnieuw gebeurde dat in vier games. Mattias versloeg daarna Heinz ‘in straight games’, waarna ook Henny onvoldoende vat kreeg op het materiaal en spel van Mark. De 1e game ging nog naar Henny, maar daarna was het pleit toch vrij snel beslecht.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog twee te winnen. Martijn kwam in zijn laatste enkelpartij van de ‘hatelijke nul’ af via een eenvoudige zege op invaller Heinz. Henny bleek vervolgens - tot frustratie van zijn tegenstander - te vast en te taai voor Gert Jan en in de laatste partij moest ook Mattias buigen voor Mark die daarmee ongeslagen bleef.

Ook vanavond bleek weer eens dat het zich af en toe ‘wreekt’ dat Kampenionners onvoldoende ervaring hebben met het spelen tegen materiaalspelers. Daar waar bij andere verenigingen meerdere spelers met korte, lange noppen of anti topspin rondlopen, daar kent Kampenion er sinds mensenheugenis slechts één: Arie Hup. Maar Arie speelt niet of nauwelijks nog ‘vrij’ en bovendien heeft Arie een speltype dat niet te vergelijken is met dat van andere spelers die met lange noppen spelen. Arie kapt namelijk niet met zijn noppen, maar blokt continue. ’Gelukkig’ is er sinds kort een tweede speler bij Kampenion die met lange noppen speelt. Ik kan hem aanwijzen als ik ’s morgens in de spiegel kijk.
Hoewel het voor de meeste spelers geen pretje is om tegen materiaalspelers te spelen, is het goed om dat toch te doen. Daar steek je het nodige van op en dat kun je dan weer gebruiken in de wedstrijden tegen materiaalspelers.

Team 8 boekte een nuttige 6 - 4 zege en het houdt daarmee voorlopig de koppositie vast. Toch denk ik dat de spelers eerder bezig zijn met de afstand naar de laatste plaats dan met een eventueel kampioenschap!

Henny 2, Mattias 2, Martijn 1 en dubbel 1
Klassering: een 1e plaats met 25 punten uit vier wedstrijden.


De twee wedstrijden van week 9 leverden dus twee zeges op. Zowel team 3 als team 8 konden die zege goed gebruiken.
In week 10 komen negen van de tien teams in actie; team 8 heeft de wedstrijd uit die week afgelopen vrijdag dus al gespeeld. Het programma ziet er als volgt uit:

THUIS
Vrijdag 7 maart:
Kampenion 1 - Swift (D) 1
Kampenion 4 - Smash ’70 2
Kampenion 10 - Batfighters 3

UIT
Maandag 3 maart:
Wijhe 1 - Kampenion 5

Woensdag 5 maart:
Wham 2 - Kampenion 9

 
Vrijdag 7 maart:
Blauw-Wit 3 - Kampenion 2
Harderwijk 1 - Kampenion 3
Leogang 2 - Kampenion 6
Leogang 1 - Kampenion 7


Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

​ 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar