FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Week 10 van de voorjaarscompetitie 2014 gaat voor Kampenion niet de geschiedenis in als een zeer succesvolle week. Zes van de negen wedstrijden leverden namelijk verlies op, terwijl drie teams tot winst kwamen. Team 1 was één van die winnende teams; dat dan weer wel. Ik neem de wedstrijden met je door. Wedstrijd van de week is ditmaal Leogang 1 - Kampenion 7.

 
Hoofdklasse: Kampenion 1 - Swift (D) 1 -> 8 - 2

Team 1 draait tot dusver redelijk. Van de drie wedstrijden verloor het de beide uitwedstrijden en won het de thuiswedstrijd. Het ziet zichzelf daarmee terug in een brede middenmoot. Blauw-Wit 2 steekt er tot nu toe wat bovenuit, dan volgen de zeven andere teams vrij dicht op elkaar.

Afgelopen vrijdagavond ontving team 1 Swift (D) 1 en dat is een team dat de Kampenaren onder zich moeten (kunnen) houden.

Team 1 speelde met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. De gasten uit Deventer deden het met Lars van der Zanden, Karin Willemsen en Ivo Haarbrink.

Na het dubbel stond team 1 op een 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij had Ton weinig moeite met het spel en materiaal van Lars. Jordy verloor vervolgens enigszins onverwacht in drie games van Karin en Jeroen kwam tegen Ivo knap van een 1 - 2 achterstand terug om in de 4e en 5e game alsnog het verschil te maken.
In het dubbel boekten Jeroen en Jordy een overtuigende 3 - 0 zege op Karin en Lars.

Na het dubbel kwam Jordy tegen Lars van een 1 - 2 achterstand terug en sleepte hij de 4e en 5e game er op het tandvlees uit. Ton had hierna ook niet veel te duchten van Ivo die Ton geen game afhandig wist te maken, al was hij daar in de 2e dicht bij. Jeroen volgde dat goede voorbeeld en versloeg Karin ‘in straight games’. Zo stond het dus 6 - 1.

Na een moeizame start leek Jordy in zijn partij tegen Ivo dan toch op winst af te stevenen. De 1e game was voor Ivo, maar de 2e en (vooral) de 3e gingen ruim naar Jordy. Ivo won de 4e game weer vrij ruim en dus moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin bleek Ivo met 10 - 12 de gelukkigste. Jeroen trad vervolgens aan tegen oud teamgenoot Lars; beiden hebben namelijk tegelijkertijd in het 1e jeugdteam van Kampenion landelijk A gespeeld. Jeroen bleek deze avond duidelijk de sterkste; hij won met 3 - 0. In de laatste partij van de avond verloor Ton de 1e game nipt van Karin, maar daarna stelde hij orde op zaken en won hij drie games heel ruim.

Team 1 boekte dus een belangrijke 8 - 2 zege. Het neemt daarmee afstand van de laatste plaats. Maar omdat de andere teams ook de nodige punten pakken, blijft het spannend in de Hoofdklasse. Team 1 staat na vier wedstrijden weliswaar op een keurige 3e plaats, maar de verschillen blijven klein. En op papier degradeert bovendien niet alleen de nummer 8, maar ook de nummer 7.

Jeroen 3, Ton 3, Jordy 1 en dubbel 1
Een 3e plaats met 22 punten uit vier wedstrijden.


 
Promotieklasse: Blauw-Wit 3 - Kampenion 2 -> 6 - 4

Team 2 komt uit in de Promotieklasse A en in deze poule zijn ze al een wedstrijd verder dan in de andere poules. Na vier wedstrijden is team 2 keurig koploper, maar er liggen vier teams op de loer. Een van die teams is Blauw-Wit 3, de tegenstander van afgelopen vrijdagavond in Almelo.

Tegenvaller voor het team is dat Ivan Hollander geblesseerd moest afhaken. Hij speelt al het hele seizoen met pijn (in het been), maar deze week ging het op de training niet of nauwelijks meer. Ralph Trip speelde in zijn plaats en daarnaast waren Robin Lieftink en Gert-Jan de Lange van de partij. Tegenstander Blauw-Wit 3 verscheen met de drie geroutineerde materiaalspelers: Ton Nitert, Robert Kole en Eric Beld.

Helaas heb ik geen wedstrijdbriefje ontvangen en dus moet ik het grotendeels met de informatie uit NAS doen.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. Robin (tegen Ton) en Gert-Jan (tegen Robert) zetten hun team op een 0 - 2 voorsprong, maar daarna kwam Blauw-Wit sterk terug. Ralph verloor van Eric en ook het dubbel ging naar de Tukkers.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Robin versloeg Robert, maar Ralph verloor ook zijn tweede partij, zij het nipt in vijven van Ton en datzelfde overkwam Gert-Jan in zijn partij tegen Eric. Dat waren toch twee tikjes.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog slechts één te winnen. Ralph moest zijn meerdere erkennen in Robert, waarna Robin heel netjes Eric versloeg i
n een partij die hij eigenlijk niet meer kon winnen. ‘Houdini’ Robin ontsnapte in Almelo; er schijnt nog steeds naar hem te worden gezocht. Hij bleef daarmee deze avond keurig ongeslagen. En dat tegen drie materiaalspelers. Het moet niet gekker worden, Robin! In de laatste partij van de avond lukte het Gert-Jan niet om zijn team langszij te brengen. De pijp was leeg; het bespelen van de materiaalspelers had teveel van zijn energie gevergd en helaas verkochten ze ook geen Red Bull bij Blauw-Wit, anders had hij wellicht nog vleugels gekregen.

Team 2 hield met een 6 - 4 nederlaag de schade beperkt. TT Zwolle 3 heeft de koppositie nu overgenomen, maar er is nog niet zoveel van te zeggen. De eerste vijf teams hebben zich wel wat afgescheiden van de overige teams. Met nog twee wedstrijden te gaan moet er dus één team afvallen in de strijd om de promotiegroep. Ik ga ervan uit dat dat team 2 niet is.

Robin 3 en Gert-Jan 1; Ralph 0
Een 2e plaats met 33 punten uit vijf wedstrijden.Promotieklasse: Harderwijk 1 - Kampenion 3 -> 6 - 4

Team 3 draait als promovendus voorlopig aardig mee in poule B van de Promotieklasse. Het pakt de nodige punten waarmee het na drie wedstrijden keurig in de (brede) middenmoot staat. Afgelopen vrijdag moest het op bezoek bij een oude bekende: Harderwijk 1, waar ongeveer hetzelfde van kan worden gezegd als van team 3.

Team speelde met Bas de Vries, Dick Hoekman en Gerben Wolterink. Harderwijk 1 deed het met Philip Bouw, Edwin van der Leij en Jos Wijnands.

De start was duidelijk voor team 3, want na de drie eerste enkelpartijen stond het 0 - 3. Bas (tegen Philip), Dick (heel netjes tegen Edwin) en Gerben (tegen Jos) wonnen hun eerste enkelpartij in vieren.
In het dubbel namen Dick en Gerben tegen Edwin en Philip weliswaar een 0 - 1 voorsprong in games, maar zij moesten daarna toezien hoe de Harderwijkers de regie overnamen en de partij alsnog met 3 - 1 wonnen. Niettemin stond team 3 op een keurige 1 - 3 voorsprong.

Over regie overnemen ‘gesproken’, na het dubbel bleken de kaarten anders te zijn geschud. Bas had geen kans tegen Edwin en Gerben verloor na een 0 - 2 voorsprong in games tegen Philip alsnog in vijf games. Daardoor kreeg team 3 toch wel een tikkie. Dick speelde daarna tegen Jos in de 1e game vrijwel foutloos, maar daarna was de koek op en won Jos alsnog vrij eenvoudig. Zo stond het dus ineens 4 - 3 in het voordeel van Harderwijk 1.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog slechts één te winnen. Gerben versloeg in de achtste partij van de avond de sterke Edwin met opvallend gemak. Bas leek zijn team daarna tenminste een gelijkspel te bezorgen, want hij nam tegen Jos een 0 - 2 voorsprong. De 3e game bleek vervolgens cruciaal, want die ging met 13 - 11 naar Jos. Daarna bleef Jos aan de goede kant van de score en won hij ook de 4e en 5e game. In de laatste partij van de avond verloor Dick in vier games van Philip. De 1e game ging nog naar Dick, maar daarna nam Philip de regie over en won hij alsnog vrij eenvoudig.

Team 3 leed dus een nipte 6 - 4 nederlaag. Er had iets meer ingezeten, maar tot tweemaal toe wist een Kamper speler een 0 - 2 voorsprong niet te verzilveren. Door deze uitslag handhaven beide teams zich in de middenmoot. Toch is het verschil naar plaats 7, die degradatie betekent, slechts drie punten. Aan de andere kant is het verschil naar plaats 1 ook maar zes punten. Hoe dan ook, team 3 blijft met een gemiddelde van 5 punten per wedstrijd netjes presteren.

Gerben 2, Bas 1 en Dick 1
Een 5e plaats met 20 punten uit vier wedstrijden.1e klasse: Kampenion 4 - Smash ’70 2 -> 3 - 7

Team 4 begon de competitie prima, maar het kreeg in de derde wedstrijd een tikkie toen het met 9 - 1 bij TT Zwolle 6 verloor. Het moest zich vrijdagavond zien te herstellen, maar dan treft het team het niet als met Smash ’70 2 een titelkandidaat op bezoek komt.

Daarnaast had team 4 ook nog eens personele problemen, want zowel Nick Kuipers als Stefan Sijbesma waren niet beschikbaar. Pascal Bruins en Guido Wessels waren dat wel en zij vonden daarbij invaller Simon van der Woude (Kampenion 5) aan hun zijde. Smash ’70 2 verscheen met Jacco van der Worp, Cor Verwoert en Bastian Evers.

De (valse) toon werd voor team 4 eigenlijk al in de eerste twee wedstrijden gezet. In de openingspartij verloor Pascal in vijf games van Jacco en daarna overkwam Guido hetzelfde in zijn partij tegen Cor; daarbij ging de 5e game met 9 - 11 naar Cor. Simon verloor zijn eerste partij in vier games van Bastian.
In het dubbel kwamen Guido en Pascal tekort tegen Cor en Jacco. De gasten wonnen in vier games. Zo stond het dus ietwat geflatteerd 0 - 4.

Guido bracht zijn team vervolgens op het wedstrijdformulier via een keurige 3 - 0 zege op Jacco. Pascal volgde dit goede voorbeeld en hij won zijn partij tegen Bastian met 3 - 1. Simon moest hierna ‘in straight games’ zijn meerdere erkennen in Cor en dus stond het 2 - 5.

Van de laatste drie partijen wist team 4 er nog slechts één te winnen. Guido wist in zijn partij tegen Bastian na de gewonnen 4e game niet door te drukken en zag zijn tegenstander in de beslissende game het verschil maken. Simon verloor ook zijn derde partij; Jacco bleek in vier games te sterk. Dat is echter geen schande, want Simon zit na een jaar Namibië nog niet op zijn vertrouwde niveau. Bovendien speelt hij zelf momenteel 3e klasse. In de laatste partij van de avond gaf Pascal de nederlaag een wat draaglijker aanzien door heel keurig tegenstander Cor met 3 - 1 terug te wijzen.

Team 4 leed dus een 3 - 7 nederlaag. Die nederlaag is weliswaar wat geflatteerd, maar toch. Daarnaast blijft het natuurlijk jammer dat het niet compleet kon aantreden; dit heeft toch minimaal een puntje gekost tegen de tegenstander van deze avond. Aan de andere kant moeten we ook zo reëel zijn - en dat zijn we - door te stellen dat de Hattemers met Marthijn van der Wal en Wout Bisschop twee zeer sterke spelers hadden thuisgelaten. Door die nederlaag is team 4 gezakt naar plaats 5 en dat is een plaats die aan het eind van het seizoen degradatie betekent. Het is echter zaak dat de jonge spelers gewoon lekker gaan ballen en niet teveel met de stand bezig zijn.

Pascal 2 en Guido 1; Simon 0
Een 5e plaats met 17 punten uit vier wedstrijden.3e klasse: Wijhe 1 - Kampenion 5 -> 3 - 7

Team 5 is de ongenaakbare koploper in poule F van de 3e klasse. Het wint zijn wedstrijden met ruime cijfers en heeft na drie wedstrijden al een voorsprong genomen van 12 punten op de eerste achtervolger. Afgelopen maandag moest het op bezoek bij Wijhe 1.

Wim Tillema en Jelmer van der Veen waren niet beschikbaar. Sebastian Holzapfel en Simon van der Woude waren dat wel en daarnaast was Gerard Palland (Kampenion 7) als invaller bereid gevonden. Wijhe 1 peelde met José Eijkelkamp, Guus Bergevoet en André van der Klok.

Helaas heb ik geen wedstrijdbriefje ontvangen en dus moet ik het met de informatie in NAS doen.

Na het dubbel stond het 2 - 2 en dat had team 5 dit seizoen nog niet eerder meegemaakt. Sebastian verloor de openingspartij van José, waarna Gerard tegenstander Guus versloeg. Simon moest vervolgens André feliciteren, maar het dubbel Gerard / Sebastian bracht beide partijen weer in evenwicht.

Drie partijen later stond team 5 op een 3 - 4 voorsprong. Sebastiaan versloeg Guus, Simon verloor van José en Gerard bleek te sterk voor André.

Ook de laatste drie partijen leverden winst op voor team 5. Simon kwam in zijn laatste partij - die tegen Guus - wel tot winst, waarna Sebastiaan tegenstander André versloeg. In de laatste partij van de avond zorgde invaller Gerard ervoor dat team 5 toch nog met een 3 - 7 zege richting Kampen kon vertrekken. Hij bleek te sterk voor José. Wat een luxe om zo’n sterke invaller te kunnen opstellen. Dat is het voordeel als je als vereniging drie teams in de 3e klasse hebt spelen.

Omdat nummer 2 TT Zwolle 10 met maximale cijfers won van ’s-Heerenbroek 1, ziet team 5 voor het eerst dit seizoen de eerste achtervolger wat dichterbij komen. De voorsprong is van 12 punten geslonken tot 9. Maar ik denk niet dat de spelers daar zenuwachtig van worden.

Gerard 3, Sebastian 2, Simon 1 en dubbel 1
Een 1e plaats met 35 punten uit vier wedstrijden.3e klasse: Leogang 2 - Kampenion 6 -> 4 - 6

De poule van team 6 is zo ongeveer de meest spannende van alle poules waarin teams van Kampenion uitkomen. Aan de ene kant is dat natuurlijk leuk, maar tegelijkertijd is het ook oppassen geblazen. Want een paar mindere resultaten en je wordt van titelkandidaat degradatiekandidaat.

Team 6 stond bovenaan in de poule, maar dat zegt weinig in deze poule. Afgelopen vrijdagavond ging het in Nunspeet op bezoek bij Leogang 2. Vooraf was het verschil 4 punten in het voordeel van team 6.

Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhorst moesten het voor team 6 doen en zij namen het op tegen Eric van Noorden, Edwin Bouw en Koos Dorst.

Na het dubbel stond team 6 op een 1 - 3 voorsprong. Arie versloeg Eric in vier games, Harm moest tegenstander Edwin feliciteren na evenveel games en Theo was na drie spannende games nipt de betere van Koos.
In het dubbel versloegen Harm en Theo hun tegenstanders Eric en Koos in vieren.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Arie vergrootte eerst de voorsprong door Edwin in vier games te verslaan, maar Theo had vervolgens geen kijk op het spel van Eric (verlies in vieren) en datzelfde geldt eigenlijk voor Harm in zijn partij tegen Koos; Harm verloor ‘in straight games’.

Van de laatste drie partijen wist team 6 er nog twee te winnen. Theo bond Edwin met 1 - 3 aan de zegekar, waarna Arie deze avond ongeslagen bleef via een 1 - 3 zege op Koos. Harm maakte het omgekeerde mee; hij bleef zonder zege, omdat Eric in drie games te sterk bleek.

Team 6 boekte dus een nipte zege: 4 - 6. En dat past geheel in de uitslagen tot nu toe. Ruime zeges zijn een zeldzaamheid in deze poule. Het handhaaft de koppositie en het verschil met nummer 2 TT Zwolle 10 blijft één puntje. Nummer laatst Heino 4 heeft overigens een achterstand van zeven punten op team 6. De verschillen blijven dus klein.

Arie 3, Theo 2 en dubbel 1; Harm 0
Een 1e plaats met 24 punten uit vier wedstrijden.3e klasse: Leogang 1 - Kampenion 7 -> 6 - 4

In de poule van team 7 staat Leogang 1 als verwacht bovenaan. Tot afgelopen vrijdagavond was team 7 de enige concurrent met een achterstand van twee punten. Beide teams troffen elkaar toen in Nunspeet en om die reden is deze wedstrijd deze week de ‘wedstrijd van de week’. Een andere reden is dat dit - samen met die tussen Leogang 2 en Kampenion 6 - de enige wedstrijd is die ik deze week heb kunnen zien.

Team 7 speelde met Jan Ringenier, Gerard Palland en Bertin Bos, terwijl Leogang 1 Johan Wiebenga, George Schipper en Rin van Dijk achter de tafel bracht.

De start was voor de gastheren. In de openingspartij kwam Jan weliswaar knap van een 2 - 0 achterstand terug in zijn partij tegen Johan, maar in de beslissende game was Johan nipt de betere.
Daarna nam Gerard het op tegen George. De 1e game ging met veel ‘geluksballen’ naar George, maar de 2e nipt naar Gerard. Daarna maakte Gerard teveel fouten om aanspraak te kunnen maken op de zege waardoor George verdiend won.
Bertin ondervond vervolgens dat je in de seniorencompetitie heel andere spelers tegenkomt dan in de jeugdcompetitie. Tegenstander Rin speelt namelijk met lange noppen op de backhand, bestrijkt met die backhand ongeveer 80% van de tafel en speelt daarbij ook nog eens heel dwingend met die noppen. Bertin moest dan ook - begrijpelijk - het antwoord schuldig blijven en verloor ‘in straight games’.
In het dubbel ging het in eerste instantie al niet veel beter voor team 7. In de 1e en 2e game waren Johan en Rin in de beslissende fase net wat doortastender dan Gerard en Jan waardoor zij een 2 - 0 voorsprong pakten. Daarna keerde het tij enigszins, want Gerard en Jan pakten de 3e en 4e game waarbij de verschillen overigens opnieuw klein waren. In de beslissende game gingen Gerard en Jan prima van start en zij pakten een ruime voorsprong. Die voorsprong gaven zij niet meer uit handen en zij wonnen de game met 4 - 11 en brachten daarmee hun team op het wedstrijdformulier.

Na het dubbel speelde George zijn twee resterende partijen achter elkaar, te beginnen met die tegen Jan. Na twee games stond het 1 - 1, maar daarna wist George het verschil te maken en trok hij de partij nog vrij eenvoudig naar zich toe.
Direct daarna moest Bertin het opnemen tegen George. Het werd een ietwat vreemde partij waarin Bertin in vrijwel iedere game een voorsprong pakte om die in de finale van de games - zo bij 7 a 8 punten - telkens uit handen te geven. George won aldus met 3 - 0, maar dat was wel wat geflatteerd.
Om te voorkomen dat iemand twee partijen achter elkaar moest spelen, traden nu eerst Gerard en Rin tegen elkaar aan. Gerard liet zien hoe je van een speler als Rin kan winnen. Door met heel veel risico de service van Rin aan te pakken, hield Gerard de rally’s heel kort en kwam Rin niet of nauwelijks in zijn spel. Gerard won dan ook met 1 - 3 en bracht zijn team ietsje dichterbij: 5 - 2.

Bertin speelde daarna een aardige partij tegen Johan. In de 1e game wilde hij nog te snel het punt maken waardoor hij zich te vaak versloeg, maar daarna bouwde hij de punten beter op en won hij alsnog in vieren.
Jan was vervolgens kansloos tegen Rin die zijn noppen - mede dankzij de 100 jaren ervaring - beter gebruikte dan Jan.
In de laatste partij van de avond nam Gerard het op tegen Johan. In de 1e game maakte Gerard te veel fouten waardoor die met ruime cijfers naar Johan ging. Daarna zocht hij meer de ballen uit om op te komen en pakte hij drie games op rij met minimaal verschil.

Team 7 leed dus een 6 - 4 nederlaag bij koploper Leogang 1. Die nederlaag is verdiend. Twee partijen gingen over de volle vijf games en beide teams wonnen er één. De overige partijen kenden een verdiende winnaar. Gezien de 5 - 1 tussenstand mag team 7 zelfs niet mopperen met de uiteindelijke uitslag.

Gerard 2, Bertin 1 en dubbel 1; Jan 0
Een 2e plaats met 27 punten uit vier wedstrijden.4e klasse: Wham 2 - Kampenion 9 -> 6 - 4

Team 9 draait tot nu toe een redelijk seizoen. Na de nederlaag in de openingswedstrijd tegen titelkandidaat Hoonhorst 2 bleef het ongeslagen en heeft het zich opgewerkt naar plaats 3. Afgelopen woensdagavond moest het op bezoek bij nummer laatst Wham 2, maar toch is dat geen team dat je zo maar even opzij zet.

Team 9 had personele problemen, want om uiteenlopende reden waren Marco Ilbrink en Gerard Wessels niet beschikbaar. Anne van der Haar en Jeroen Heldoorn waren dat wel en zij kregen gezel(lig)schap van Alice Ringenier (Kampenion 10). Wham 2 trad aan met Harold de Graaf, Herman Vos en Dik de Raad.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht. Jeroen kwam tegen Harold knap van een 2 - 0 achterstand terug tot 2 - 2, maar zag de beslissende games met de cijfers 11 - 8 naar Harold gaan. Alice speelde daarna een sterke partij tegen Herman. Zij bracht zoveel ballen terug dat Herman vervolgens voorzichter ging spelen. Maar dat bleek (ook) niet de juiste remedie. Alice won na vier spannende games. Anne, die zijn rentree maakte na een periode met liesproblemen, was vervolgens in drie games te sterk voor Dik.
Het dubbel werd een heel spannende partij. Anne en Jeroen troffen daarin Harold en Herman. De Kampenaren namen een 0 - 2 voorsprong, maar wisten die helaas niet te verzilveren. H&H kwamen knap terug en wonnen drie games op rij met nipt verschil.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Jeroen verloor allereerst ook zijn tweede partij na vijf games. Herman kwam van een 1 - 2 achterstand terug en trok de partij alsnog naar zich toe. Anne was hierna kansloos tegen Harold die een overtuigende 3 - 0 zege boekte. Het was Alice die team 9 weer wat terugbracht in de wedstrijd door tegenstander Dik ‘in straight games’ kansloos te laten.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog slechts één te winnen. Anne moest deze avond zijn meerdere erkennen in Herman waarna Jeroen zichzelf op het wedstrijdformulier plaatste via een 1 - 3 zege op Dik. In de laatste partij van de avond bleek Harold aanvallend te veel in huis te hebben (en ook te hebben meegenomen) voor tegenstander Alice. Alice leek in de 3e game - bij een 2 - 0 achterstand - de partij nog te verlengen, maar Harold was bijtijds bij de les.

Zo leed team 9 een 6 - 4 nederlaag en was het - met alle respect - aan invaller Alice te danken dat die nederlaag binnen de perken bleef.

Alice 2, Anne 1 en Jeroen 1
Een 3e plaats met 20 punten uit vier wedstrijden.5e klasse: Kampenion 10 - Batfighters 3 -> 1 - 9

Team 10 heeft het moeilijk dit seizoen, maar dat was ook wel te verwachten. Mattias Beimers, de kopman van de afgelopen seizoenen, is ‘weggepromoveerd’ waardoor Alice Ringenier nu ineens het team moet dragen. Voeg daarbij dat jeugdspeler Matthieu van den Berg dit seizoen zijn seniorendebuut maakt, dat Jantiene Knijnenberg aan haar tweede competitie is begonnen en dat Rense Beimers niet veel in actie komt, dan is het moeilijke seizoen snel verklaard.

Afgelopen vrijdagavond kwam met Batfighters 3 de ongenaakbare koploper op bezoek en dus mochten op voorhand weer niet veel punten worden verwacht.

Team 10 trad aan met Alice Ringenier, Matthieu van den Berg en Jantiene Knijnenberg. Batfighters 3 had personele problemen waardoor het met een invaller (uit team 2) moest aantreden: Gert Jan van der Linde. Jacob Jan van der Spek en Michel Biesterbos waren de andere spelers.

Zoals mocht worden verwacht, werd het een zware avond voor team 10. Na het dubbel stond het al 0 - 4; in de vier partijen wist team 10 slechts één game te pakken. Die game kwam op naam van Jantiene die Gert Jan een game wist af te snoepen. Alice (tegen Jacob Jan) en Matthieu (tegen Michel) verloren ‘in straight games’.
In het dubbel verloren Alice en Jantiene met 0 - 3 van Gert Jan en Jacob Jan.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Matthieu verloor kansloos van Jacob Jan, maar daarna slaagde Alice erin om haar team op het wedstrijdformulier te zetten. Zij versloeg Gert Jan met 3 - 1. Jantiene had vervolgens weinig kans tegen Michel.

Helaas gingen ook de laatste drie partijen naar de bezoekers. Matthieu (tegen Gert Jan) en Jantiene (tegen Jacob Jan) moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander, waarna Alice een hangpartij speelde tegen Michel. Laatstgenoemde nam een 0 - 2 voorsprong, maar Alice kwam sterk terug en won de 3e en 4e game. In de beslissende game bleek Michel met 9 - 11 de gelukkigste.

Team 10 leed dus een veelzeggende 1 - 9 nederlaag. Daarbij moet worden opgemerkt dat deze tegenstander eigenlijk weinig in de 5e klasse te zoeken heeft. Jacob Jan kan - mits hij een beetje ritme heeft - gemakkelijk mee in de 3e klasse en Michel en Gert Jan zijn redelijke 4e klassers. Het verschil was vrijdagavond te groot, maar dat is geen schande. Team 10 moet de punten tegen andere teams proberen te pakken.

Alice 1; Jantiene 0 en Matthieu 0
Een 6e en laatste plaats met 10 punten uit vier wedstrijden.


Na vier wedstrijden doen vijf van de tien teams bovenin mee en staan de teams 4 en 10 voorlopig (?) op een degradatieplaats. Komende week wordt speelronde 5 - en bij team 2 al speelronde 6 - gespeeld. Alle tien teams komen dan in actie. Aanstaand weekend hoop ik mij weer te melden en maak ik de tussenbalans op.

Het programma voor de komende week ziet er als volgt uit:

THUIS:
Vrijdag 14 maart:
Kampenion 3 - Effekt ’74 2
Kampenion 4 - Torenstad 1
Kampenion 5 - ’s-Heerenbroek 1
Kampenion 7 - Batfighters 1

UIT:
Donderdag 13 maart:
Nevanco 1 - Kampenion 10

Vrijdag 14 maart:
De Toekomst 3 - Kampenion 2
Harderwijk 2 - Kampenion 6
Harderwijk 5 - Kampenion 8
Heino 7 - Kampenion 9

Zaterdag 15 maart:
Blauw-Wit 2 - Kampenion 1


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar