FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Alle tien seniorenteams mochten weer aan de bak in week 11. Vier teams deden dat thuis en zes op locatie. Aan het eind was de balans in evenwicht met driemaal winst, viermaal gelijk en driemaal verlies. Team 1 ging op bezoek bij koploper Blauw-wit 2 en profiteerde van de afwezigheid van de Almelose kopman. Ik neem de wedstrijden weer met je door en maak ook de balans op (vrijwel) halverwege het seizoen.

 

Hoofdklasse: Blauw-Wit 2 - Kampenion 1 -> 3 - 7

Team 1 draait tot nu toe vrij aardig mee. Het won de beide thuiswedstrijden en verloor de beide wedstrijden op locatie. Na vier wedstrijden vinden we het team terug op plaats 3, maar de afstand naar de 7e plaats is (nog) niet groot.

Afgelopen zaterdag moest het op bezoek bij koploper Blauw-Wit 2 dat tot nu toe al zijn wedstrijden had gewonnen. Op voorhand een zware opgave. Maar soms ‘lacht het geluk je toe’. Op Facebook verscheen ’s middags het bericht dat de Almelose kopman - Jos Reuvekamp - met Blauw-Wit 1 op pad mocht. Dat betekende dat Blauw-Wit 2 met een invaller moest aantreden.

Team 1 verscheen weer in de gebruikelijke opstelling met Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Jordy ten Have. Blauw-Wit 2 deed het met Michel van Brink, invaller Ton Nitert (Blauw-Wit 3) en Ronnie Gierveld.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. Ton versloeg Michel met driemaal nipt verschil, Jeroen stond tegen Nitert bijna twee games aan de goed kant van de score, maar was daarna het spoor bijster en verloor alsnog in vieren. Jordy speelde daarna een goede partij tegen de plaatsvervangend kopman Ronnie, maar verloor helaas in vijf games. Opvallend in deze partij was het dat alleen de 1e game spannend was.
In het dubbel verschenen namens team 1 voor de tweede maal dit seizoen Jordy en Ton achter de tafel en zij namen het op tegen Michel en Ronnie. Ook ditmaal speelden Jordy en Ton een puike partij; zij gaven Michel en Ronnie geen enkele kans en wonnen ‘in straight games’.

Na het dubbel bleek de Kamper Ton sterker dan de Almelose. Ton speelde weliswaar twee spannende games, maar hoefde opnieuw geen game af te staan. Jordy zorgde vervolgens voor het eerst deze avond voor een verschil van twee door tegenstander Michel met 1 - 3 te verslaan. Jeroen moest daarna duidelijk zijn meerdere erkennen in Ronnie die een heel eenvoudige zege boekte. De tussenstand werd daarmee 3 - 4.

In de laatste drie partijen wist team 1 echter het verschil te maken. Eerst versloeg Jordy noppie Nitert met 1 - 3. De 3e game ging weliswaar naar Nitert, maar de overige drie games gingen heel overtuigend naar Jordy die daarmee keurig twee zeges boekte. Ton bleek hierna in het duel der kopmannen tegen Ronnie de sterkste. Hij moest de 2e game nipt afstaan, maar kwam in de andere drie games niet in de problemen. In de laatste partij van de avond zorgde Jeroen voor de spreekwoordelijke slagroom op de taart door Michel - ook al in vieren - te verslaan.

Zo boekte team 1 een verrassende zege op koploper Blauw-Wit 2: 3 - 7. Het maakte vrijwel optimaal gebruik van het feit dat de Almelose kopman - Jos Reuvekamp - afwezig was. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Ik herinner me nog van enkele seizoenen geleden - toen team 1 uit de Hoofdklasse degradeerde - dat team 1 nog wel eens pech had. Torenstad 1 - de latere kampioen - speelde destijds in de sterkste opstelling tegen team 1 en speelde daarna ‘in een pretopstelling’ tegen een concurrent in de strijd tegen degradatie. Ik bedoel maar.

Ton 3, Jordy 2, Jeroen 1 en dubbel 1

De stand na 5 wedstrijden:
Blauw-Wit 2      5 - 31
De Veluwe 2      5 - 30
Kampenion 1      5 - 29
DTV '84 1        5 - 28

ENTAC 2          5 - 25
Trias 1          5 - 22
Effekt '74 1     5 - 22
Swift (D) 1      5 - 13

Met nog twee wedstrijden in de 1e ronde te gaan, is de spanning bovenin opgevoerd. Team 1 staat er goed bij en heeft kansen om de promotiegroep te bereiken. Het ontvangt thuis nog Effekt ’74 1, terwijl het de week erna in Enschedé op bezoek gaat bij Entac 2 dat ook nog niet is uitgeschakeld voor een plek bij de laatste vier. Het beschikt bovendien in de persoon van Joost Geesing over iemand die de afgelopen seizoenen vrij hoog landelijk heeft gespeeld. Dat worden nog twee spannende weken. Maar als Ton, Jordy en Jeroen hun niveau weten te halen, dan moet een plek bij de eerste vier na zeven wedstrijden mogelijk zijn.

 

 

Promotieklasse: De Toekomst 3 - Kampenion 2 -> 5 - 5

Team 2 presteert dit seizoen tot nu toe goed tot zeer goed. Helaas moest Ivan Hollander na wedstrijd 4 (voorlopig?) geblesseerd afhaken waardoor de doelen noodgedwongen moeten worden bijgesteld. Wilde het eerst zo lang mogelijk meedoen voor de titel, nu is het zaak om de promotiegroep te halen om daarmee tenminste als 4e te eindigen. De realiteit gebiedt overigens wel te zeggen dat het sterkste team in de poule TT Zwolle 3 is dat - mits de neuzen en de agenda’s dezelfde (goede) kant op staan - titelkandidaat nummer 1 is.

Vrijdagavond speelde team 2 de belangrijke uitwedstrijd tegen De Toekomst 3 in Lochem. Belangrijk omdat beide teams kandidaat zijn voor een plek in de promotiegroep.

Team 2 speelde met Gert-Jan de Lange, Ralph Trip en Robin Lieftink. De gastheren deden het met Bennie Klein Teesink, Ronald Swaters en George Oudt.

Na het dubbel stond team 2 op een keurige 1 - 3 voorsprong. De eerste drie enkelpartijen leverden alle winst op. Gert-Jan versloeg in de openingspartij Bennie met 8 - 11 in de beslissende 5e game. Ralph bleek in vier games te sterk voor Ronald en Robin kwam tegen George knap van een 2 - 0 achterstand terug om de partij nog met 8 - 11 in de 5e game te winnen.
Het dubbel is voor team 2 - na het afhaken van Ivan - even zoeken. Het dubbel Gert-Jan / Ivan is namelijk een heel sterk dubbel dat je niet zomaar even vervangt. Ditmaal mochten Gert-Jan en Robin het doen en zij namen het op tegen Bennie en George. Ook dit werd een spannende partij. De gastheren namen een 2 - 0 voorsprong, maar G&R kwam knap terug tot 2 - 2. De beslissende game ging echter weer naar Bennie en George.

Na het dubbel zette Gert-Jan zijn team weer op voorsprong via een 1 - 3 zege op Ronald. Robin liep daarna tegen Bennie tegen zijn eerste competitienederlaag aan. Bennie bleek met 3 - 1 te sterk. Ralph en George maakten er daarna een heel spannende partij van. Na 11 - 8, 3 - 11, 12 - 10 en 8 - 11 stond het 2 - 2. In de beslissende game bleek George met 11 - 9 de gelukkigste. Zo stond het dus 3 - 4.

De laatste drie partijen gingen het snelst, want in drieën. Eerst moest Robin ook in Ronald zijn meerdere erkennen. Daarna toonde Gert-Jan opnieuw aan prima uit de ‘voeten’ te kunnen tegen materiaalspelers; hij gaf tegenstander antitopsin George geen kans en boekte een zeer overtuigende zege. Bovendien bleef hij keurig ongeslagen. In de laatste partij van de avond kon Ralph niet voorkomen dat de wedstrijd in een puntendeling eindigde; hij moest Bennie na drie games feliciteren.

Al met al is de puntendeling wel een terechte uitslag. De vier vijfpitters werden keurig verdeeld. Achteraf bleek dat beide teams toch nog goede zaken hadden gedaan in de strijd om het behalen van de promotiegroep. Blauw-Wit 3 bleek namelijk met maximale cijfers te hebben verloren van TT Zwolle 3. Daardoor stellen de Zwollenaren nadrukkelijker hun kandidatuur voor de titel en lijken de Almeloërs een plaats in de promotiegroep te kunnen vergeten.

Gert-Jan 3, Ralph 1 en Robin 1

De stand na 6 wedstrijden:
TT Zwolle 3       6 - 44
Kampenion 2       6 - 38
TT Zwolle 5       6 - 37
De Toekomst 3     6 - 35

Blauw-Wit 3       6 - 30
De Trefhoek 1     6 - 26
De Veluwe 3       6 - 15
Trias 2           6 - 15

Zoals vermeld heeft TT Zwolle 3 zich dan eindelijk kandidaat gesteld voor de titel. Blauw-Wit 3 werd daarvan het slachtoffer en vrijwel zeker in dubbel opzicht, omdat het nu de promotiegroep dreigt te missen. De competitie hier is al een wedstrijd verder dan in de andere klassen en poules. De teams hebben hier nog slechts één wedstrijd te gaan voordat de tussenbalans wordt opgemaakt. Team 2 ontvangt as. vrijdag De Veluwe 3 en kan een plek in de promotiegroep al niet meer ontgaan. Twee concurrenten - TT Zwolle 5 en Blauw-Wit 3 - spelen namelijk tegen elkaar en kunnen team 2 niet beide passeren.

 

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - Effekt ’74 2 -> 4 - 6

Team 3 presteert als promovendus dit seizoen keurig. Met een gemiddelde van 5 punten per wedstrijd staat het in de brede middenmoot en heeft het enige afstand genomen van de laatste plaats. Maar het verschil naar plaats 7 - ook een degradatieplaats - is slechts 3 punten.

Afgelopen vrijdag kwam het lastig te bespelen Effekt ’74 2 op bezoek. Dat team had tot dan toe 2 punten meer verzameld en stond twee plaatsen hoger dan team 3. Voor beide teams was de onderlinge ontmoeting dan ook een belangrijke.

Team 3 trad weer aan met Gerben Wolterink, Bas de Vries en Dick Hoekman. De gasten uit Wierden verschenen met Mirko Meulenbeld, Ashwin Huiskes en Edward Hiddink. Allen spelen met ‘iets van noppen’.

De start was desastreus voor team 3. Na het dubbel stond het 0 - 4. Gerben had vier games lang het idee dat hij niet de mindere was van Mirko, maar er stond toen wel een 1 - 3 zege voor laatstgenoemde op het wedstrijdformulier. Bas had het daarna heel lastig tegen de boomlange Ashwin die met lange noppen op de forehand speelt, maar ook wel wisselt. Bas kwam niet lekker in zijn spel en verloor ook met 1 - 3. Dick pakte daarna tegen Edward de eerste twee games met nipt verschil, maar moest daarna toezien dat Edward de regie overnam en drie games overtuigend won.
In het dubbel kwamen Dick en Gerben tekort tegen Ashwin en Mirko; zij wisten geen game te pakken. Zo was de tussenstand 0 - 4 voor Effekt ’74 2.

Na het dubbel had Bas in de 1e en 2e game niet heel veel in te brengen tegen Mirko. De 3e game won hij echter overtuigend waarna de 4e de eerste echt spannende game werd. Helaas voor Bas en team 3 bleek Mirko uiteindelijk met 10 - 12 de gelukkigste en stond het zelfs 0 - 5 en dreigde een zeperd voor team 3. Gerben zette zijn team in de 6e partij op het wedstrijdformulier door tegen tegenstander Edward de bal ‘gewoon’ op tafel te houden waardoor Edward te vaak op de verkeerde momenten kwam, of Gerben het juiste antwoord paraat had. Gerben won in vieren. Dick en Ashwin speelden vervolgens een hangpartij tegen elkaar. Na 12 - 10, 11 - 8, 5 - 11 en 7 - 11 moest de 5e game de beslissing brengen. Daarin bleek Dick met 11 - 9 de gelukkigste. Hij bracht daarmee de tussenstand op 2 - 5.

Bas en Edward maakten er weer een lange en spannende partij van. Bas nam een 2 - 0 voorsprong via twee nipte gamewinsten. In de 3e en 4e game bepaalde Edward echter wat er gebeurde en liet hij Bas vrijwel kansloos. Wie echter dacht dat Bas zich gewonnen gaf, kwam bedrogen uit. In de 5e game stond Bas er weer. Hij nam al snel een voorsprong en gaf die niet meer uit handen: 11 - 6. Ook de partij tussen Dick en Mirko was een spannende en ook hier stond het 2 - 2 na vier games. In de beslissende 5e game wist Mirko echter in de finale het verschil te maken: 7 - 11. In de laatste partij van de avond nam Gerben (ruim 2 meter) het op tegen Ashwin (2.10 meter). Het zal Gerben niet vaak gebeuren ‘dat hij tegen zijn tegenstander moet opkijken’. Ook tegen materiaalspeler Ashwin hield Gerben de bal op tafel en maakte Ashwin (daardoor?) meer fouten dan Gerben. Gerben boekte dan ook een regelmatige 3 - 1 zege.

Zo kwam team 3 heel knap van een 0 - 5 achterstand terug en verloor het uiteindelijk met 4 - 6. En dat kunnen straks na zeven wedstrijden wel eens belangrijke punten blijken te zijn. De verschillen blijven namelijk vrij klein, al heeft team 3 nu ook wat meer afstand genomen van plaats 7. Al met al een vrij goede vrijdagavond voor team 3 en daar zag het tegen de klok van 21.30 uur niet naar uit.

Gerben 2, Bas 1 en Dick 1

De stand na 5 wedstrijden:
DTV '84 2         5 - 34
DTS 1             5 - 32
Effekt '74 2      5 - 28
Harderwijk 1      5 - 25

Kampenion 3       5 - 24
ENTAC 3           5 - 21
TT Zwolle 4       5 - 19
Heino 1           5 - 17

Team 3 staat er als promovendus prima bij. Het staat op de wip van de promotie- en degradatiegroep, al zullen de spelers - denk ik - vooral kijken naar het verschil met plaats 7. Dat verschil is nu 5 punten. Team 3 gaat komende vrijdag op bezoek bij het sterke DTS 1 in Enschedé en ontvangt de week erna concurrent TT Zwolle 4 dat momenteel de 7e plaats bezet. Team 3 heeft het dus (groten)deels in eigen hand om de afstand tot plaats 7 te bewaren.

 

 

1e klasse: Kampenion 4 - Torenstad 1 -> 5 - 5

Team 4 won de eerste twee wedstrijden knap, maar verloor de derde en vierde (te) ruim. Daardoor staat het in de gevarenzone, samen met Swift (D) 2 en Torenstad 1. Datzelfde Torenstad 1 - dat vooraf één puntje meer had verzameld - kwam afgelopen vrijdagavond op bezoek.

Guido Wessels, Nick Kuipers en Stefan Sijbesma moesten het voor team 4 doen. De gasten uit Zutphen verschenen met Theo Engelen, Martijn Greven en Frans Helmich.

Omdat er voor beide teams het nodige op het spel stond in deze ‘degradatiekraker’, heb ik deze wedstrijd gekozen als ‘wedstrijd van de week’.

Guido opende het tafeltennisbal tegen Theo die ‘met materiaal’ speelt. Daar had Guido het in het begin heel lastig mee, want na 2 - 11 en 9 - 11 stond het 0 - 2. De 2e game liet echter al zien dat Guido steeds beter het oog kreeg in het materiaal en spel van Theo. Hij zette dat door en won overtuigend drie games op rij: 11 - 4, 11 - 7 en 11 - 7. Stefan nam het daarna op tegen Martijn, de enige van de drie die normaal materiaal koppelt aan ‘normaal spel’. Maar dat bleek meer dan voldoende tegen Stefan die vanwege drukke werkzaamheden de laatste tijd niet of nauwelijks traint. Stefan verloor met 1 - 3. Nick mocht het toen opnemen tegen Frans. Dat is dezelfde speler die enkele seizoenen geleden in de Hoofdklasse (!) Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman tot wanhoop dreef met - eufemistisch gezegd - een niet alledaags spelletje. Hij camoufleert (reglementair) heel lang welk effect hij in zijn slagen legt waardoor zijn tegenstander - in dit geval Nick - regelmatig verrast wordt. Nick bood in de 1e en 2e game prima partij maar verloor beide met 9 - 11. In de 3e game zag Nick sterretjes en was het pleit snel beslecht: 4 - 11. In het dubbel namen Guido en Nick het op tegen tovenaar Frans en Martijn. De 1e en 2e game waren voor Torenstad, maar Guido en Nick trokken de 3e en 4e met nipt verschil naar zich toe om in de beslissende game het verschil te maken. Zo stond het dus 2 - 2.

Na het dubbel speelde Stefan tegen Theo een soortgelijke partij als tegen Martijn. Hij won één game, maar verloor er drie ruim. Zonder voldoende ritme is het niveau van Stefan zeker een klasse minder dan een Stefan met ritme. Guido mocht het vervolgens opnemen nemen tovenaar Frans. Maar Guido is een speler die zich niet zoveel aantrekt van reputaties; hij doet gewoon zijn ding. Doordat Guido veel directer en vlakker speelt dan de meeste spelers, kreeg Frans geen tijd om te toveren. Guido won verrassend eenvoudig met 11 - 5, 11 - 4 en 11 - 9, een prima zege en zag ditmaal de wizard of Zutphen sterretjes. Nick speelde daarna een spannende partij tegen Martijn, maar verloor die helaas na vier spannende games. De tussenstand werd daarmee 3 - 4.

Stefan mocht vervolgens de batjes kruisen met Frans. En Stefan speelde een goede partij, zeker gezien de tegenstander aan de andere kant van de tafel. Na vier games stond het 2 - 2, maar helaas voor Stefan en team 4 sloeg Frans in de 5e game toe: 7 - 11. Nick knokte zich daarna in zijn partij tegen Theo knap van een 1 - 2 achterstand terug om in de 4e en 5e game het verschil te maken. In de laatste partij van de avond nam Guido het op tegen Martijn en dat werd een wedstrijd met verschillende gezichten getuige de gamestanden 9 - 11, 15 - 13, 1 - 11 en 11 - 8. In de beslissende game waren beide spelers aan elkaar gewaagd en aan het einde bleek Guido met 12 - 10 de gelukkigste.

Team 4 deelde de punten dus met concurrent Torenstad 1. Als we reëel zijn, moeten we concluderen dat dit deze avond het maximale resultaat was. Van de vijf vijfpitters gingen er namelijk vier naar team 4. Guido was de man van de wedstrijd met twee gewonnen vijfpitters en een prachtige zege op tovenaar Frans. Voor alle duidelijkheid: ik heb geen enkele bedoeling om de persoon Frans Helmich hierboven in een kwaad daglicht te stellen. Integendeel. Ik heb alleen op een overdreven manier over de alternatieve speelstijl dan Frans willen schrijven. Ik zou willen dat ik zo kon spelen. respect Frans!

Guido 3, Nick 1 en dubbel 1; Stefan 0

De stand na 5 wedstrijden:
TT Zwolle 7       5 - 34
De Brug 2         5 - 29
Smash '70 (H) 2   5 - 29
Torenstad 1       5 - 23
Kampenion 4       5 - 22
Swift (D) 2       5 - 13

Halverwege het seizoen staat team 4 op degradatieplaats 5. Gezien de afstand naar boven en naar beneden gaat het met Torenstad 1 - de tegenstander van afgelopen vrijdag - uitmaken wie als 4e en wie als 5e eindigt. Dat wordt een pittige strijd. En misschien moeten de spelers in de beslissende fase eens kritisch naar de teamopstelling kijken. Nu zijn de onderlinge verschillen nog niet heel groot, maar dat kan nog veranderen.

 

 

3e klasse: Kampenion 5 - ’s-Heerenbroek 1 -> 10 - 0

Team 5 gaat dit seizoen als een speer. Het is wekelijks (ruim) te sterk voor de tegenstanders. Vorige week boekte het met een 3 - 7 zege op Wijhe 1 zijn minst goede resultaat van dit seizoen en dat zegt eigenlijk voldoende.

Vrijdagavond kwam buurman ’s-Heerenbroek 1 op bezoek dat het afgelopen seizoen de titel pakte in de poule van Kampenion 9 in een poule van de 4e klasse. Team 5 deed het vrijdagavond met Simon van der Woude, Sebastian Holzapfel en Jelmer van der Veen. De buren verschenen met Ronnie Doornwaard, (pa) Jan Doornwaard die inviel (’s-Heerenbroek 3) en Hans Koersen.

Ook in deze wedstrijd bleek team 5 veel te sterk. Na het dubbel stond het 4 - 0 via zeges ‘in straight games’. Alleen het dubbel was spannend, want die ging met driemaal nipt verschil naar team 5.

Na het dubbel veranderde er niets, want na de 7e partij stond het 7 - 0 en nog steeds hadden de gasten nog geen game op hun naam weten te schrijven.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 5, zij het dat Ronnie de eer te beurt viel om als enige een game te pakken. Hij dwong Jelmer tot het spelen van een 4e game.

Team 5 boekte een heel eenvoudige 10 - 0 zege. Het is begrijpelijk dat de spelers af en toe moeite hebben om de motivatie vast te houden. Daar hebben ze echter wat op gevonden; degene die het slechts presteert, moet dokken! Het hielp direct!

Jelmer 3, Sebastian 3, Simon 3 en dubbel 1

De stand na 5 wedstrijden:
Kampenion 5       5 - 45
TT Zwolle 11      5 - 32
Vined 2           5 - 22
Wijhe 1           5 - 19
Smash '70 (H) 7   5 - 19
's-Heerenbroek 1  5 - 13

Wat moet je nog van deze stand zeggen? De vraag is niet OF team 5 kampioen wordt, maar WANNEER. Ik denk dat dit in de 8e speelronde gebeurt. Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij TT Zwolle 11. Daarna weten we nog meer.

 

 

3e klasse: Harderwijk 2 - Kampenion 6 -> 5 - 5

Team 6 is na vier wedstrijden nog steeds koploper in de 3e klasse A en dat is knap. Vrijdagavond moest die positie worden verdedigd in de uitwedstrijd bij Harderwijk 2.

Harm Bosman, Arie Hup en Theo Hogenhorst namen het op tegen Bert Monster en de invallers Wout Bunschoten en Glenn Dooyeweerd (beiden Harderwijk 3).

Na het dubbel stond het 2 - 2. Bert bleek in drie games te sterk voor Harm, Arie versloeg Wout in vieren en Theo zag een 0 - 2 voorsprong verdampen om in de 5e game alsnog met nipt verschil te winnen. In het dubbel verloren Harm en Theo juist met nipt verschil van Bert en Glenn.

Drie partijen later stond het 3 - 4 voor team 6. Harm verloor weliswaar in vier games van Wout, maar Theo (in vijven tegen Bert) en Arie (in vieren tegen Glenn) wonnen hun partijen.

Team 6 wist echter die voorsprong niet vast te houden. Theo vergrootte in eerste instantie de voorsprong tot 3 - 5 via een 1 - 3 zege op Wout. Harm verloor daarna ook zijn laatste partij: in vieren van Glenn. In de laatste partij bepaalde antitopspin Bert de eindstand op 5 - 5 via een 3 - 1 zege op lange noppen Arie.

Op de puntendeling valt niet zoveel af te dingen. Van de drie vijfpitters gingen er twee naar team 6. Het handhaaft zich daarmee nog steeds bovenin. Wel moet het nu TT Zwolle 10 voor zich dulden.

Theo 3 en Arie 2; Harm 0

De stand na 5 wedstrijden:
TT Zwolle 10      5 - 30
Kampenion 6       5 - 29
Leogang SL 2      5 - 25
Harderwijk 2      5 - 25
Smash '70 (H) 8   5 - 21
Heino 4           5 - 20

Ook in deze poule is er sprake van een ‘Kampen - Zwolle strijd’. Komende vrijdag ontmoeten beide teams elkaar in Zwolle. Daarna weten we meer. De verschillen in deze poule zijn overigens klein. Loop je tegen een forse nederlaag aan, dan kun je zomaar spoken zien!

 

 

3e klasse: Kampenion 7 - Batfighters 1 -> 4 - 6

Ook het derde 3e klasteam - team 7 - vinden we bovenin de stand terug, al lijkt Leogang 1 hier de zekere titelkandidaat. Afgelopen vrijdag kwam nummer drie Batfighters 1 op bezoek.

Team 7 speelde met Jan Ringenier, Gerard Palland en Thomas Niemeijer. De gasten uit Elburg verschenen met Arjen Koops, Hettie Kamphorst en Gerard Tomassen.

Na het dubbel was de partij in evenwicht. Jan kon slechts één game partij bieden aan Arjen, terwijl de niet fitte Gerard na vier games zijn kruit en energie had verschoten tegen de taaie Hettie. De 5e game ging dan ook ruim naar Hettie. De 15-jarige Thomas bracht zijn team terug in de wedstrijd via een keurige 3 - 1 zege op de lastig te bespelen Tomassen.
In het dubbel koos team 7 voor de aanvallers Gerard en Thomas en dat bleek een goede keuze. Beiden versloegen Arjen en Hettie in vier games.

Drie partijen later stond team 7 op een 4 - 3 voorsprong. Gerard versloeg heel knap Arjen met 3 - 1. Daarna speelde Jan opnieuw matig en haalde hij slechts in één game een acceptabel niveau. Tomassen won dan ook vrij eenvoudig met 1 - 3. Het was opnieuw Thomas die van zich deed spreken in zijn partij tegen Hettie. Na vier games stond het 2 - 2. De games waarin Thomas te ongeduldig was (1 en 3) gingen naar Hettie en de games waarin hij wat gecontroleerder aanviel (2 en 4) waren voor Thomas. Gelukkig was hij in de beslissende game bij de les en won hij die met 11 - 7.

Helaas voor team 7 gingen de drie laatste partijen verloren. Gerard maakte teveel fouten om tegen naamgenoot Tomassen aanspraak te kunnen maken op de winst. Thomas kwam daarna één game goed mee met Arjen, maar verloor toch in drieën. In de laatste partij van de avond kwam Jan opnieuw niet verder dan één acceptabele game, maar dat is niet voldoende. Hettie bleek in vieren te sterk.

Team 7 verloor dus met 4 - 6. Het was jammer dat Gerard niet fit was en dat Jan als een bleke drol speelde. Maar het was goed om te zien dat de benjamin van het team - Thomas - liet zien in drie wedstrijden tijd al vrij aardig aan het seniorentafeltennis gewend te zijn. Dat is een prettige constatering.

Thomas 2, Gerard 1 en dubbel 1; Jan 0

De stand na 5 wedstrijden:
Leogang 1         5 - 41
Kampenion 7       5 - 31
Batfighters 1     5 - 30
Dronten '74 2     5 - 21
Zwartsluis 1      5 - 14
Swift '64 2       5 - 13

De zaak in deze poule is duidelijk: Leogang 1 wordt kampioen en Swift ’64 2 en Zwartsluis 1 gaan uitmaken wie als laatste eindigt en degradeert. Team 7 en Batfighters 1 ‘strijden’ op plaats 2 Dronten ’74 2 wordt vierde. Kortom, de spelers van team 7 kunnen vrijuit ballen en hoeven niet of nauwelijks met de punten bezig te zijn.

 

 

4e klasse: Harderwijk 5 - Kampenion 8 -> 3 - 7

Team 8 verbaast dit seizoen ‘vriend, vijand en zichzelf’ met een 1e plaats na vier wedstrijden. Afgelopen vrijdag moest het die koppositie verdedigen in de uitwedstrijd tegen Harderwijk 5.

Team 8 speelde met Mattias Beimers, Henny Boxman en Jan Beks die dit seizoen in die team voor het eerst in actie kwam. Harderwijk 5 bracht Ronald Wiekenkamp, Ruud Brugman en Dick van Zwieten achter de tafel.

Na het dubbel stond team 8 op een 1 - 3 voorsprong. Mattias en Jan wonnen hun partijen ‘in straight games’ van respectievelijk Ronald en Dick, terwijl Henny in een vijfpitter verloor van Ruud. In het dubbel stonden Jan en Mattias ook geen game af tegen Ronald en Ruud.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Mattias was in vier games te sterk voor Ruud en Jan won ook zijn tweede partij - die tegen Ronald - met 0 - 3. Henny daarentegen verloor zijn tweede vijfpitter; nu tegen Dick.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog twee te winnen. Jan bleef zonder gameverlies door ook Ruud met 0 - 3 terug te wijzen. Mattias bleef ook knap ongeslagen via een overtuigende zege op Dick. Henny bleef voor het eerst dit seizoen zonder zege. In de laatste partij van de avond was Ronald in vier games te sterk.

Al met al boekte team 8 een keurige 3 - 7 zege. Het zal Henny niet vaak overkomen zijn dat zijn team met 3 - 7 in de 4e klasse wint en dat hijzelf verantwoordelijk is voor de (enige) drie verliespartijen. Maar ik weet zeker dat hij daar prima om slaapt.

Jan 3, Mattias 3 en dubbel 1; Henny 0

De stand na 5 wedstrijden:
Kampenion 8       5 - 32
GTC 2             5 - 30
Leogang SL 3      5 - 25
Batfighters 2     5 - 25
Harderwijk 5      5 - 23
Emmeloord 4       5 - 15

Wie voor het seizoen had gezegd dat team 8 na 5 wedstrijden koploper zou zijn, liep het risico om na een anoniem telefoontje te worden opgehaald door mensen in witte jassen. En ik geef toe, het is ook heel onverwacht. Ook voor de spelers zelf. Voordeel is dat zij ook helemaal niet met een titel bezig zijn. Zij zullen vooral blij zijn dat de afstand naar een degradatieplaats al 17 punten is. Het klinkt misschien gek, maar zo is het wel. Komende vrijdag ontvangt team 8 concurrent GTC 2. Daarna weten we meer.

 

 

4e klasse: Heino 7 - Kampenion 9 -> 7 - 3

Team 9 draait een redelijke competitie - het staat al enkele weken derde - maar het blijft zaak om alert te blijven. De verschillen tussen de plaatsen 3 t/m 6 zijn namelijk niet groot. Afgelopen vrijdagavond ging het op bezoek bij Heino 7.

Namens team 9 kwamen Gerard Wessels, Marco Ilbrink en Anne van der Haar in actie. Heino 7 deed het met Lenard Wolters, Monique Horstman en Natascha Godeschalk.

Het werd een avondje sprokkelen voor team 9 en dan heb ik het uiteraard over de punten. Na het dubbel stond team 9 op een 3 - 1 achterstand. Marco zorgde daarbij voor het winstpunt door tegen Monique na een 2 - 0 achterstand alsnog te ontsnappen. Gerard (van Lenard) en Anne (van Natascha) verloren hun partijen kansloos.
In het dubbel verloren Anne en Gerard na vier vrij spannende games van Lenard en Natascha.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Gerard versloeg Monique in vieren, maar Anne (0 - 3 tegen Lenard) en Marco (0 - 3 tegen Natascha) verloren hun partijen zonder daarbij uitzicht op winst te hebben gehad.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er slechts één te winnen. Ook Anne wist Monique te verslaan en hij had daar vijf games voor nodig. Gerard had daarna geen kans tegen Natascha, waarna Marco tegen Lenard zijn huzarenstukje uit zijn eerste partij net niet wist te kopiëren. hij kwam opnieuw van een 2 - 0 achterstand terug, maar moest de beslissende game met 6 - 11 aan Lenard laten.

Team 9 wist dus drie punten mee te sprokkelen uit Heino. En veel meer zat er ook niet in. Team 9 moet de punten tegen de concurrenten pakken.

Anne 1, Gerard 1 en Marco 1

De stand na 5 wedstrijden:
Hoonhorst 2       5 - 37
Heino 7           5 - 28
Kampenion 9       5 - 23
DTV '84 6         5 - 22
Vined 4           5 - 21
Wham 2            5 - 19

Team 9 is nog lang niet in veilige haven. Het verschil naar de laatste plaats - die degradatie betekent - is slechts vier punten. Bovendien mag het komende week direct al weer op bezoek bij koploper Hoonhorst 2 waardoor de positie zelfs nog wat ‘gevaarlijker’ kan worden. Toch moet team 9 degradatie kunnen voorkomen.

 

 

5e klasse: Nevanco 1 - Kampenion 10 -> 5 - 5

Team 10 stond donderdagavond voor de taak de nodige punten te pakken in de uitwedstrijd tegen Nevanco 1 in Hasselt. Na vier wedstrijden laat de stand een afscheiding zien tussen de eerste en de laatste drie plaatsen. Gelukkig voor team 10 - dat 6e en laatste staat - staan de teams op de plaatsen 4 en 5 nog dichtbij.

Voor team 10 moesten Alice Ringenier, Matthieu van den Berg en Jantiene Knijnenberg het doen. Nevanco speelde met Wilco Robaard, Rutger Muijsers en invaller Albert Jansema (Nevanco 2).

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht. Alice versloeg in de openingspartij Wilco vrij overtuigend in drieën. Matthieu wist tegen Rutger geen game te pakken en datzelfde geldt voor Jantiene in haar partij tegen Albert.
In het dubbel was er duidelijk meer spanning. Alice en Matthieu namen het daarin op tegen Rutger en Wilco en na vier games stond het 2 - 2. In de 5e game wisten Alice en Matthieu door te drukken; zij wonnen die vrij overtuigend met 6 - 11.

Na het dubbel zette Alice haar team weer op voorsprong via een eenvoudige zege op Rutger. Jantiene verloor daarna van Wilco ‘in straight games’. Matthieu nam het daarna op tegen Albert. Hij kwam met 2 - 0 achter, maar bleef knokken voor een beter resultaat. Hij kwam knap terug tot 2 - 2 en bleek in de beslissende game met 11 - 13 de gelukkigste. Hij boekte daarmee zijn eerste zege in de seniorencompetitie. Proficiat! En passant zette hij zijn team weer op voorsprong: 3 - 4.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog één te winnen. Eerst verloor Jantiene ook haar derde partij; Rutger was met 3 - 0 te sterk. Matthieu kwam daarna tekort tegen Wilco waarna Alice alle zeilen moest bijzetten om invaller Albert te verslaan. Zij nam weliswaar een 0 - 2 voorsprong, maar die verdampte als mist op een tropische zomerdag. In de beslissende bleek zij toch nipt de sterkste: 8 - 11.

Team 10 deelde dus de punten met Nevanco 1. Het verschil tussen beide teams blijft daarmee drie punten in Hasselts voordeel. Omdat Smash ’70 10 met 3 - 7 verloor van BAS 1, schuiven de laatste drie teams nog wat verder in elkaar en blijft het spannend.

Alice 3, Matthieu 1 en dubbel 1; Jantiene 0

De stand na 5 wedstrijden:
Batfighters 3     5 - 41
Zwartsluis 4      5 - 33
BAS 1             5 - 26
Nevanco 1         5 - 18
Smash '70 (H) 10  5 - 17
Kampenion 10      5 - 15

Team 10 staat nog steeds laatste. Maar gelukkig zijn de verschillen naar de plaatsen 5 en 4 nog klein. Wel is het zaak om punten te gaan pakken. Dat is niet onmogelijk, maar daar moet wel wat voor gebeuren. We gaan het zien.

 

Al met al kunnen we concluderen dat de tien teams van Kampenion goed presteren. De teams 1, 2, 5, 6 en 8 doen mee om plaats 1, terwijl alleen de teams 4 en 10 op een degradatieplaats staan. Maar gelukkig is hun situatie nog niet hopeloos.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:
THUIS:
Vrijdag 21 maart:
Kampenion 1 - Effekt ’74 1
Kampenion 2 - De Veluwe 2
Kampenion 8 - GTC 2
Kampenion 10 - Zwartsluis 4

UIT:
Donderdag 20 maart:
Swift (D) 2 - Kampenion 4

Vrijdag 21 maart:
DTS 1 - Kampenion 3
TT Zwolle 11 - Kampenion 5
TT Zwolle 10 - Kampenion 6
Dronten ’74 2 - Kampenion 7
Hoonhorst 2 - Kampenion 9

 

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

 


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar