De competitie is inmiddels al weer over de helft, want in week 12 stond de 6e - en voor team 2 de 7e - speelronde op het progamma. Alle tien teams kwamen in actie: vier thuis en zes op ‘vreemde’ bodem. Het werd ‘geen geweldige week’ voor Kampenion; met drie zeges, één puntendeling en zes nederlagen mogen we spreken van een matige week. Ik neem de wedstrijden weer met je door. Deze week is er geen ‘wedstrijd van de week’. Ik heb slechts één wedstrijd gezien en dat is die van mijn eigen team. En om nu telkens de wedstrijd van het eigen team die titel te geven, gaat mij te ver.

 

Hoofdklasse: Kampenion 1 - Effekt ’74 1 -> 5 - 5

Team 1 speelt de laatste weken tussen hoop en vrees. Hoop op het behalen van de promotiegroep na 7 wedstrijden en vrees, omdat de afstand naar plek 7 - een degradatieplaats - nog steeds niet groot is. Afgelopen vrijdag stond er wat dat betreft een belangrijke wedstrijd op het programma; Effekt ’74 1, de gedeeld nummer 6 en 7, kwam namelijk op bezoek.

Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman verschenen weer namens team 1 achter de tafel en zij moesten het opnemen tegen Rob Bertholee, Gert Jan Arends en Ramon Henning.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Ton versloeg overtuigend Rob met 3 - 0, terwijl Jordy zijn partij tegen Gert Jan voor de bekende poorten wegsleepte; hij kwam van een 1 - 2 achterstand terug en won de beslissende game met 12 - 10. Jeroen speelde een soortgelijke partij, maar dan ‘in spiegelbeeld’. Hij stond lang in gewonnen positie, maar verspeelde de nodige matchpoints en zag vervolgens Ramon ontsnappen met 11 - 13 in de beslissende game.
In het dubbel maakten Jordy en Ton enerzijds en Gert Jan en Ramon anderzijds er een mooie partij van. Na vier games stond het 2 - 2 en in de beslissende game waren laatstgenoemden met 9 - 11 de gelukkigsten.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Jordy moest zijn meerdere erkennen in tegenstander Rob, Ton bond ook Ramon ‘in straight games’ aan de zegekar, terwijl Jeroen in vieren verloor van Gert Jan.

In de achtste partij vergrootte Ramon die voorsprong tot 3 - 5 door Jordy geen game te gunnen.
Jeroen en Rob maakten er in de voorlaatste partij een spannende wedstrijd van. Na vier games stond het 2 - 2 waarna Jeroen in de beslissende game het verschil wist te maken: 11 - 4. In de laatste partij speelde Ton opnieuw een prima partij tegen Gert Jan; hij won ‘in straight games’ en stond deze avond geen game af.

Team 1 en Effekt ’74 1 deelden dus de punten en daarop valt niet zoveel veel af te dingen. Vier partijen gingen over de volle vijf games en die werden keurig verdeeld. Team 1 houdt de tegenstander van vrijdagavond dus op afstand: 7 punten. Verder is het opvallend dat de concurrenten van team 1 om een plek in de promotiegroep allen de punten deelden. Kortom, er is bovenin niets veranderd. De afstand naar koploper Blauw-Wit blijft 2 punten en ook de afstand naar plaats 7 blijft 7 punten.
Het is voor team 1 zaak om in de laatste wedstrijd - uit bij Entac 2 - tenminste 4 punten te halen. Dan is het zeker van een plaats in de promotiegroep.

Ton 3, Jeroen 1 en Jordy 1

Een 3e plaats met 34 punten uit zes wedstrijden

 

Promotieklasse: Kampenion 2 - De Veluwe 3 -> 8 - 2

Team 2 staat sinds vorige week op plaats 2 en het had zich daarmee al geplaatst voor de promotiegroep. Een keurige prestatie. Afgelopen vrijdagavond ontving het De Veluwe 3 dat voorlaatste staat. Met een ruime zege zou team 2 zich handhaven op plaats 2.

Vanwege de blessure van Ivan Hollander trad team 2 opnieuw aan met Gert-Jan de Lange, Ralph Trip en Robin Lieftink. De gasten uit Apeldoorn speelde met Dolf Keizer, Bert Ham en Rikus Ottens.

Na het dubbel stond team 2 op een 3 - 1 voorsprong. Gert-Jan versloeg in een wedstrijd tussen ‘jong en oud’ tegenstander Dolf met 3 - 0. Ralph verloor daarna in vieren van ‘Boem Boem’ Bert die met tweemaal korte noppen speelt. Robin had het vervolgens heel moeilijk tegen Rikus. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist Robin dan toch het verschil te maken.
In het dubbel versloegen Gert-Jan en Ralph hun opponenten Bert en Rikus met 3 - 1.

De drie partijen na het dubbel gingen alle naar team 2. Ralph versloeg Dolf in vieren en Gert-Jan had evenveel games nodig om Rikus opzij te zetten. Robin moest daarna tegen Bert opnieuw vol aan de bak. Weer stond het na vier games 2 - 2 en weer ging de beslissende game naar Robin. Hij bracht team 2 daarmee op een 6 - 1 voorsprong.

Van de laatste drie partijen won team 2 er nog twee. Ralph versloeg Rikus ‘in straight games’, waarna Robin in een vrij close partij na vier nipte games de felicitaties van Dolf in ontvangst mocht nemen. In de laatste partij van de avond zorgden Gert-Jan en Bert voor spektakel. Gert-Jan wist helaas een 2 - 1 voorsprong in games niet vast te houden en zag Bert de 4e en 5e game nog ruim winnen waardoor hij voor het tweede Apeldoornse punt zorgde.

Niettemin is een 8 - 2 zege een keurig resultaat voor team 2. Het eindigt daarmee inderdaad op plaats 2 en het weet dat het in de promotiegroep nog tweemaal naar Zwolle mag, terwijl het De Toekomst 3 thuis ontvangt. Omdat TT Zwolle 3 te sterk lijkt - tenzij de neuzen en agenda’s niet in dezelfde richting worden gezet - kan het vrijuit ballen tegen (vrij) sterke tegenstanders.

Robin 3, Gert-Jan 2, Ralph 2 en dubbel 1

Een 2e plaats met 46 punten uit zeven wedstrijden

 

Promotieklasse: DTS 1 - Kampenion 3 -> 9 - 1

Team 3 presteert dit seizoen goed als we de resultaten afzetten tegen de mogelijkheden van het team. Het bereiken van de promotiegroep lijkt een te zware opgave, maar dat mocht ook niet worden verwacht. Afgelopen vrijdag ging het in Enschedé op bezoek bij het sterke DTS 1.

Bas de Vries, Gerben Wolterink en Dick Hoekman mochten het weer doen voor team 3 en zij namen het op tegen Koen Reuver, Ben Schukkink en Robert Scheggetman.

Om direct maar met de deur de Enschedese sporthal binnen te vallen, het werd vrijdagavond niet de avond van team 3. Al leek het daar in het begin nog niet op. Na het dubbel stond het 3 - 1 voor de gastheren. Bas (tegen Koen) en Gerben (tegen Ben) verloren hun partijen vrij kansloos in drieën, maar Dick bracht zijn team ietsje dichterbij via een keurige 1 - 3 zege op Robert.
In het dubbel kwamen Dick en Gerben tegen Ben en Koen knap van een 2 - 0 achterstand terug, maar zij moesten zich in de beslissende game gewonnen geven.

Na dat dubbel hadden de Kampenaren vervolgens weinig kans. Alleen Bas wist het tegen Robert nog tot een 5e game te ‘schoppen’, maar legde het in die beslissende game af met 11 - 7. Alle andere vijf partijen gingen in drieën of vieren naar DTS 1.
We moeten dan ook concluderen dat team 3 een kansloze nederlaag leed tegen een te sterke tegenstander. Dat kan natuurlijk gebeuren, zeker als je team is gepromoveerd.

Op zich is er nog niets aan de hand voor team 3. Weliswaar is de promotiegroep nu grotendeels uit het zicht verdwenen, maar ik heb zo het idee dat de spelers daar ook niet echt mee bezig zijn geweest. Zij zullen meer naar - de afstand tot - plaats 7 kijken. Die afstand bedraagt nog 3 punten en die plaats wordt bezet door TT Zwolle 4. En laat dat nu de tegenstander zijn in de laatste wedstrijd van ronde 1. Kortom, team 3 heeft het in eigen hand om de voorsprong op de degradatieplaatsen te vergroten. Nummer laatst Heino 1 ontvangt namelijk titelkandidaat DTV ’84 2. Ik ben benieuwd.

Dick 1; Bas 0 en Gerben 0

Een 6e plaats met 25 punten uit zes wedstrijden

 

1e klasse: Swift (D) 2 - Kampenion 4 -> 7 - 3

Wat te schrijven over team 4? Dat team is de laatste weken afgezakt naar een degradatieplaats. Maar kennelijk is dat besef niet bij alle spelers doorgedrongen. Daarover straks iets meer. Afgelopen donderdagavond ging het bezoek bij nummer laatst Swift (D) 2. Een mooie gelegenheid om een slag te slaan zou je denken, maar niets is minder waar.

‘Teamoudste’ Nick Kuipers stond donderdagavond namelijk even voor 19.00 uur tevergeefs te wachten bij de zaal. Pascal Bruins en Stefan Sijbesma ontbraken op het appél. Van Guido Wessels was bekend dat hij niet zou spelen. Uiteindelijk lukte het Nick nog om Stefan op te trommelen, maar daar bleef het dan ook bij en dus ging team 4 met slechts twee spelers op pad. Voor mij onbegrijpelijk, maar laat ik het daar maar bij laten.

Swift (D) 2 trad aan met Ina Kamp, Oscar Westers en Erwin te Boekhorst.

Over de wedstrijd wil ik ook kort zijn. Nick en Stefan slaagden er niet in om meer dan 3 punten mee te nemen uit Deventer. Nick versloeg Ina en Erwin, terwijl Stefan alleen te sterk bleek voor Ina.

Een gemiste kans voor team 4. In plaats van ruim te winnen en zichzelf op te werken, scoorde het nu minpunten met de 7 - 3 nederlaag bij Swift (D) 2. Deze uitslag zal met name in Zutphen met gejuich zijn ontvangen! Ik vrees dat team 4 nu spoken gaat zien; degradatiespoken welteverstaan!

Nick 2 en Stefan 1

Een 5e plaats met 25 punten uit zes wedstrijden

 

3e klasse: TT Zwolle 11 - Kampenion 5 -> 1 - 9

Team 5 is dit seizoen niet te kloppen en te stoppen. Wekelijks is het duidelijk te sterk voor zijn tegenstanders. De vijf wedstrijden leverden vijfmaal een ruime zege op; de minst grote zege is de 3 - 7 overwinning bij Wijhe 1.
Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij TT Zwolle 11 dat tweede stond met een achterstand van 13 punten. De eerste wedstrijd eindige in een 9 - 1 (!) zege voor team 5.

Wim Tillema, Sebastian Holzapfel en Simon van der Woude kwamen namens team 5 in actie en zij namen het op tegen Sjoerd van den Akker, Gerard de Boef en Annelies Mannak. Dit betekende dat dezelfde zes spelers achter de tafel verschenen als bij de eerste ontmoeting in Kampen.

Team 5 kwam als een speer uit de startblokken, want na het dubbel stond het 0 - 4 waarbij er geen game werd gemorst. Wim (tegen Sjoerd), Sebastian (tegen Gerard) en Simon (tegen Annelies) wonnen hun eerste enkelpartij vrij eenvoudig.
In het dubbel ondervonden Sebastian en Wim ook al weinig tegenstand van Annelies en Gerard.

Na het dubbel bood TT Zwolle 11 iets meer tegenstand. Toch stond het drie partijen later 0 - 7. Wim moest tegen Gerard de 1e game aan zijn tegenstander laten, maar won vervolgens drie games ruim. Simon had het niet eenvoudig tegen de lastig te bespelen Sjoerd, maar hij won wel in vieren. Sebastiaan bleek daarna met 3x 7 - 11 te sterk voor Annelies.

De spanning - qua partijen dan - werd voor het eind bewaard, want de laatste drie wedstrijden hadden alle een 5e game nodig om een winnaar aan te wijzen. Simon kwam tegen Gerard met 2 - 0 achter, maar wist daarna het tij te keren en drie games op rij - toch nog eenvoudig - te winnen. Wim speelde een soortgelijke partij tegen de heel direct spelende Annelies. Ook Wim kwam met 2 - 0 achter waarna hij de 3e game er nipt uitsleepte. In de 4e en 5e game was Wim ‘los’ en won hij die beide games ruim. In de laatste partij van de avond nam Sebastian tegen Sjoerd een 1 - 2 voorsprong. Toen Sjoerd echter de 4e game naar zich toetrok, was het pleit beslecht. Sjoerd wist in de beslissende game het verschil te maken en zette zijn team toch nog op het wedstrijdformulier.

Maar het zal duidelijk zijn dat de Kampenaren tevreden waren met de 1 - 9 zege op nummer twee TT Zwolle 11. Het vergrootte de voorsprong daarmee tot 21 punten! Team 5 kan de titel al op donderdag 3 april veilig stellen als het dan tenminste 20 punten voorstaat op de Zwollenaren. Maar gezien het verloop van het seizoen tot dusver twijfelt daaraan bijna niemand.

Simon 3, Wim 3, Sebastian 2 en dubbel 1

Een 1e plaats met 54 punten uit zes wedstrijden

 

3e klasse: TT Zwolle 10 - Kampenion 6 -> 9 - 1

Team 6 draait dit seizoen goed mee in een poule waarin de verschillen vrij klein zijn. Halverwege het seizoen staat het tweede met één puntje achterstand op koploper TT Zwolle 10. Dat was afgelopen vrijdagavond de tegenstander van team 6.

Dan is het natuurlijk heel zuur als teamoudste Arie op de wedstrijddag te kennen geeft ’s avonds niet te kunnen spelen als gevolg van rugproblemen. Harm Bosman heeft nog geprobeerd een invaller te regelen, maar dat valt niet mee als die avond de teams 7, 8, 9 en 10 ook zelf in actie komen en de uitvallers niet beschikbaar blijken te zijn.

De pogingen van Harm strandden dan ook uiteindelijk en dus moesten Harm Bosman en Theo Hogenhorst met hun tweeën naar Zwolle afreizen. De Zwollenaren speelden met Djengis van Nek, Rick van Beek en Bart Feddema.

Team 6 begon dus met een 3 - 0 achterstand aan de wedstrijd. In de zes gespeelde enkelpartijen kwamen Harm en Theo ook niet in de buurt van een zege. Harm wist het tegen Bart wel tot een 5e game te ‘schoppen’, maar verloor die vervolgens kansloos.
Alleen in het dubbel wisten Harm en Theo het zoet der overwinning te smaken. Zij waren in vier games te sterk voor Bart en Djengis.

Team 6 leed dus een kansloze nederlaag en ziet plaats 1 daarmee uit het zicht verdwijnen. Die plaats is nu stevig in handen van TT Zwolle 11 dat ook het meeste recht op de koppositie kan doen gelden. Team 6 moest zelfs nog oppassen dat het niet verder afglijdt. De voorsprong op nummer laatst Heino 4 bedraagt namelijk nog maar 5 punten.

Dubbel 1; Harm 0 en Theo 0

Een 3e plaats met 30 punten uit zes wedstrijden

 

3e klasse: Dronten ’74 2 - Kampenion 7 -> 4 - 6

In de 3e klasse B is de competitie bovenin vrijwel gespeeld. Koploper Leogang 1 heeft ruime afstand genomen van de achtervolgers. Slechts onderin is het nog spannend: Swift ’64 2 en Zwartsluis 1 zijn namelijk in een echte strijd verwikkeld om degradatie te ontlopen. Team 7 en Batfighters 1 ‘strijden’ om plaats 2, terwijl Dronten ’74 2 vast lijkt te liggen op plaats 4.

Afgelopen vrijdagavond ging team 7 op bezoek bij Dronten ’74 2. Het deed dat met Jan Ringenier, Gerard Palland en Thomas Niemeijer. Peter Mourits, Julian van Egmond en Javad Ghandeharipur waren de tegenstanders.

Na het enkelspel stond team 7 op een keurige 1 - 3 voorsprong. Jan, die zoekende is naar het juiste materiaal op de forehand, was vrijwel kansloos tegen Peter. Gerard versloeg Julian nipt in vijven en Thomas toonde zich in vier games te sterk voor Javad.
In het dubbel koos team 7 opnieuw voor het aanvallend ingestelde duo Gerard / Thomas en dit bleek opnieuw een juiste keuze. Zij waren namelijk in vier games te sterk voor Julian en Peter.

Na het dubbel kwam Jan net tekort tegen Julian. Na vier spannende games wist Julian in de beslissende game afstand te nemen. Thomas had daarna onvoldoende vat op het materiaal en spel van Peter en verloor ‘in straight games’. Gerard moest vervolgens alle zeilen bijzetten om Javad ‘van zich af te slaan’. Pas in de 5e game wist Gerard de zege veilig te stellen waardoor het 3 - 4 stond.

Thomas bood daarna Julian in de 1e game prima tegenspel, maar bij een 7 - 3 voorsprong blokkeerde er wat bij hem waardoor Julian ontsnapte. Daarna kwam Thomas niet meer in zijn spel en won Julian nog vrij eenvoudig. Jan bracht zijn team - ietwat onverwacht - weer op voorsprong door tegenstander Javad geen game te gunnen. In de laatste partij van de avond maakten Gerard en Peter er een spannende wedstrijd van. Na vier games stond het 2 - 2 en dus moest de 5e game bepalen of de wedstrijd in een puntendeling of in een nipte zege voor team 7 zou eindigen. Peter leek een puntendeling veilig te stellen, want bij 10 - 6 had hij vier matchpoints. Gerard sloeg die echter alle heel knap weg en won de partij alsnog met 13 - 15.

Team 7 boekte dus voor de tweede maal dit seizoen een 4 - 6 zege op Dronten ’74 2. De spelers kunnen daar tevreden mee zijn, temeer omdat Onno Huisman bij de Drontenaren ontbrak. Onno won als invaller bij team 1 (2e klasse) weer eens zijn drie enkelpartijen! Ik bedoel maar!

Gerard 3, Jan 1, Thomas 1 en dubbel 1

Een 2e plaats met 37 punten uit zes wedstrijden

 

4e klasse: Kampenion 8 - GTC 2 -> 1 - 9

Team 8 stond halverwege het seizoen bovenaan. Wie dat voor het begin van het seizoen had voorspeld, doet er verstandig aan aan de Staatsloterij of Postcodeloterij te gaan meedoen, of een casino te bezoeken. Afgelopen vrijdag kwam achtervolger GTC 2 uit Genemuiden op bezoek, het team dat ik vooraf als DE titelkandidaat had ingeschat. Als team 8 de concurrent op afstand zou weten te houden, dan ……

Martijn Haanappel, Mattias Beimers en Henny Boxman kwamen voor team 8 in actie en zij namen het op tegen Herman van Dalfsen, Wilbert Oudenaarden en (broer) Wijnand Oudenaarden.

Soms heb je van die avonden ……. De bezoekers stonden na het dubbel op een 0 - 4 voorsprong. Martijn kwam net tekort tegen kopman Herman die in de beslissende 5e game het verschil wist te maken. Mattias was vrijwel kansloos tegen Wilbert en datzelfde kan worden gezegd van Henny in zijn partij tegen Wijnand.
In het dubbel namen Martijn en Mattias knap een 2 - 0 voorsprong, maar Herman en Wilbert kwamen - ook al knap - terug tot 2 - 2. De 5e game kon beide kanten opvallen, maar de gasten bleken uiteindelijk met 14 - 16 de gelukkigsten.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Mattias wist een 2 - 1 voorsprong tegen Herman niet te verzilveren en verloor de 4e en 5e game met 8 - 11. Martijn moest daarna zijn meerdere erkennen in Wijnand die geen game hoefde af te staan. Henny zette zijn team in de zevende partij dan eindelijk op het wedstrijdformulier via een nipte zege op Wilbert: 11 - 8 in de 5e game.

De drie laatste partijen gingen helaas alle naar GTC 2. Mattias verloor in vieren van Wijnand, waarna bij Henny na twee nipt verloren games tegen Herman de pijp leeg was. Hij verloor dan ook in drieën. In de laatste partij van de avond slaagde Martijn er niet in een 2 - 0 voorsprong tegen Wilbert te verzilveren. De 3e game ging ruim naar Wilbert waarna hij de gelukkigste bleek in de 4e en 5e game: 10 -12 en 9 - 11.

Team 8 leed dus een veelzeggende 1 - 9 nederlaag tegen GTC 2. De nederlaag was weliswaar geflatteerd - van de vijf vijfpitters gingen er vier naar de gasten - maar het was uiteraard wel terecht dat GTC 2 de wedstrijd won. Het stelt daarmee eindelijk zijn kandidatuur voor de titel en ook dat is terecht.

Henny 1; Martijn 0 en Mattias 0

Een 2e plaats met 33 punten uit zes wedstrijden

 

4e klasse: Hoonhorst 2 - Kampenion 9 -> 9 - 1

Team 9 maakt een redelijk seizoen door, maar het is nog lang niet in veilige haven. Samen met DTV ’84 6, Vined 4 en Wham 2 gaat het uitmaken welk team aan het eind van het seizoen degradeert. Afgelopen vrijdag moest het op bezoek bij de ongenaakbare koploper: Hoonhorst 2.

Namens team 9 kwamen Anne van der Haar en Gerard Wessels in actie. Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink waren niet beschikbaar, maar gelukkig was Rense Beimers (Kampenion 10) bereid om in te vallen. Hoonhorst 2 bracht Jeroen Delhaas, Bert Jan Boessenkool en Mascha Hulsman achter de tafel.

Team 9 slaagde er helaas niet in om een paar bonuspunten mee te nemen in de strijd om degradatie te ontlopen. Het speelde een kansloze wedstrijd. Slechts één van de tien partijen leverde winst op - Gerard versloeg in de laatste (!) wedstrijd Jeroen - en slechts één andere partij - die tussen Anne en Bert Jan - was spannend, maar helaas voor Anne en team 9 ging die beslissende game met 11 - 6 naar Bert Jan.
Alle andere acht partijen gingen in drieën of vieren naar de koploper.

Op zich is de 9 - 1 nederlaag geen schande, maar zij is uiteraard niet welkom. Het veld schuift onderin namelijk nog verder in elkaar en de voorsprong van team 9 op de laatste plaats is nog slechts twee punten. Natuurlijk is het wel zo dat het - als enige team - de koploper nu tweemaal heeft gehad, maar het is wel zaak om wekelijks de nodige punten te gaan pakken, want anders wordt de situatie snel problematisch.

Gerard 1; Anne 0 en Rense 0

Een 4e plaats met 24 punten uit zes wedstrijden

 

5e klasse: Kampenion 10 - Zwartsluis 3 -> 1 - 9

Team 10 staat al het hele seizoen laatste en dat is ook halverwege het seizoen het geval. Het zal heel lastig worden om die laatste plaats nog te verlaten, maar dat betekent natuurlijk niet dat de spelers daar niet hun best voor doen. Afgelopen vrijdag kwam het sterke Zwartsluis 3 op bezoek.

Team 10 speelde weer met Alice Ringenier, Matthieu van den Berg en Jantiene Knijnenberg. De gasten uit Zwartsluis traden aan met Wietze Bakker, Bianca Meijer en Tjalling Wijnia.

Ik val al weer met deur de sporthal binnen, maar nu die van Kampenion. Het werd een vrij kansloze wedstrijd voor team 10. Het begin was nog goed, want in de openingspartij versloeg Alice heel keurig tegenstander Wietze. Toch stond het na het dubbel 1 - 3. Matthieu (tegen Bianca) en Jantiene (tegen Tjalling) verloren hun eerste enkelpartij in drieën.
In het dubbel namen Jantiene en Matthieu het op tegen Bianca en Wietze. Zij boden knap tegenspel, maar konden niet voorkomen dat de Sluzigers ‘in straight games’ zegevierden.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Matthieu verloor van Wietze, waarna Alice bijna evenveel punten pakte als tegenstander Tjalling (38 tegen 39), maar laatstgenoemde won wel met 1 - 3. Jantiene moest vervolgens haar meerdere erkennen in Bianca: 0 - 3.

Ook de laatste drie partijen gingen naar de gasten en alle met 0 - 3. Achtereenvolgens Matthieu (tegen Tjalling), Jantiene (tegen Wietze) en Alice (tegen Bianca) verloren hun partijen kansloos.

Team 10 verloor de wedstrijd dus met 1 - 9. De tegenstander bleek minstens één maatje te groot. Het moet proberen de punten tegen andere tegenstanders te pakken. Aan de andere kant moeten de spelers ook weer niet teveel met de punten bezig zijn, want dan speel je niet vrijuit wat het niveau weer niet ten goede komt. Wat een moeilijke sport is dat tafeltennis toch!

Alice 1; Jantiene 0 en Matthieu 0

Een 6e en laatste plaats met 16 punten uit zes wedstrijden

 

Liefst vijf van de tien wedstrijden gaven een uitslag 9 - 1 te zien waarvan slechts één het in het voordeel van Kampenion (team 5). Het werd met zes nederlagen dan ook één van der mindere - zo niet de minste - speelronden voor Kampenion. Het is niet anders. Gelukkig krijgen de teams komende week al weer een herkansing. Team 2 komt dan niet in actie, omdat in deze poule de eerste ronde al is gespeeld.

 

Het programma voor de komende week ziet er als volgt uit:

THUIS:
Dinsdag 25 maart:
Kampenion 6 - Smash ’70 8

Vrijdag 28 maart:
Kampenion 3 - TT Zwolle 4
Kampenion 4 - De Brug 2
Kampenion 5 - Smash '70 (H) 7
Kampenion 7 - Zwartsluis 1

UIT:
Maandag 24 maart:
DTV ’84 6 - Kampenion 9

Donderdag 27 maart:
BAS 1 - Kampenion 10

Vrijdag 28 maart:
Entac 2 - Kampenion 1
Emmeloord 4 - Kampenion 8

 

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden. Dan sta ik o.a. stil bij de klasseringen van de teams 1 en 3 na afloop van de eerste ronde en neem ik de kansen van de teams 1, 2 en 3 met je door in de promotie- of degradatiegroep.

 


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion