Negen van de tien seniorenteams moesten in week 13 ‘aan de bak’. Vier deden dat in de eigen hal, terwijl vijf teams op locatie speelden. Team 2 kwam niet in actie. De teams 1 en 3 speelden de laatste wedstrijd van de 1e ronde waarna de balans wordt opgemaakt. Team 1 plaatste zich op het nippertje voor de promotiegroep, terwijl team 3 ‘veroordeeld’ werd tot de degradatiegroep. Ik neem de wedstrijden weer met je door. ‘Wedstrijd van de week’ is die tussen Kampenion 3 en TT Zwolle 4.


Hoofdklasse: Entac 2 - Kampenion 1 -> 6 - 4

De competitie in de Hoofdklasse is een heel spannende. Alleen nummer laatst Swift (D) 1 valt uit de toon, maar de overige teams staan dichtbij elkaar. Zo bedroeg het verschil tussen koploper Blauw-Wit 2 en nummer 7 Effekt ’74 1 - zoals hierna blijkt - voor de laatste speelronde slechts 9 punten. Er was vooraf dan ook niet zoveel zinnigs te zeggen over wie zich zouden plaatsen voor de promotiegroep en welke teams buiten de boot zouden vallen.

De stand voor de laatste speelronde:
Blauw-Wit 2    6 - 36
De Veluwe 2    6 - 35
Kampenion 1    6 - 34
DTV '84 1      6 - 33


Trias 1        6 - 31
ENTAC 2        6 - 30
Effekt '74 1   6 - 27
Swift (D) 1    6 - 14

Wel was duidelijk dat team 1 in de uitwedstrijd tegen Entac 2 aan 4 punten genoeg zou hebben om zich te plaatsen voor die promotiegroep. Dan hield het namelijk datzelfde Entac 2 op 1 puntje afstand en bovendien troffen de concurrenten Trias 1 en DTV ’84 1 elkaar in Twello waardoor die teams in ieder geval niet beide ten koste van team 1 konden opschuiven. Tenslotte troffen de nummers 1 Blauw-Wit 2 en 2 De Veluwe 2 elkaar in Apeldoorn.

Het werd een heel spannende vrijdagavond. Niet alleen voor de spelers van team 1 in Enschedé, maar ook voor de ‘volgers’ in Kampen die van wedstrijd tot wedstrijd op de hoogte werden gehouden.

Team 1 speelde weer met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. Entac 2 bracht Joost Geesing, Jerfy Schmitz en Sjoerd van der Steen achter de tafel. Met de aanwezigheid van Joost Geesing was wel rekening gehouden; Entac 2 had immers tenminste 7 punten nodig om zich - o.a. ten koste van team 1 - te plaatsen voor de promotiegroep. Joost kwam vorig seizoen nauwelijks in actie, maar de wedstrijden die hij wel speelde waren wel in de 1e divisie landelijk (!) bij Argus in Harkstede. Wat een voorrecht om zo’n speler achter de hand te hebben!
Zoals aangegeven had team 1 deze avond 4 punten nodig!

Na het dubbel stond team 1 op een 3 - 1 achterstand. In de openingspartij speelde Ton een puike partij tegen Joost. Ton trok zich weinig aan van ‘diens verleden’; slechts het hier en nu telt. De 1e game ging met 11 - 8 naar Joost, maar via 9 - 11, 10 - 12 en 6 - 11 was het Ton die een fraaie zege kon laten bijschrijven en zijn team bovendien een belangrijk bonuspunt bezorgde. Jordy leek zijn team daarna tegen Jerfy op een 0 - 2 voorsprong te zetten, maar na de 3e game - bij een 1 - 2 voorsprong - veranderde alles wat Jerfy aanraakte in goud en was Jordy het spoor mede daardoor bijster. Met 11 - 0 en 11 - 3 bracht Jerfy zijn team naast team 1. Jeroen nam het vervolgens op tegen Sjoerd. Hoewel Jeroen zeker niet slecht stond te spelen, moest hij zich toch in vier games gewonnen geven. In het dubbel traden Jordy en Ton aan tegen Joost en Sjoerd. De 1e en 2e game waren duidelijk voor de gastheren, maar de 3e ging nipt naar Jordy en Ton. De 4e game kon beide kanten opvallen, maar het waren uiteindelijk Joost en Sjoerd die met 13 - 11 wonnen.

Na het dubbel nam Ton het op tegen Jerfy. De 1e game was duidelijk voor Ton, maar de 2e ging met ruime cijfers naar Jerfy. Daarna was het echter Ton die in de 3e en 4e game het verschil wist te maken en zijn team terugbracht tot 3 - 2. Jeroen speelde daarna een goede partij tegen Joost, maar hij moest met 3 - 1 het hoofd buigen. De 7e partij tussen Jordy en Sjoerd werd - zo bleek achteraf - een cruciale. Jordy nam vrij overtuigend een 0 - 2 voorsprong, maar zag Sjoerd de 3e en 4e game winnen. Gelukkig bleef Jordy bij de les, want in de beslissende game wist hij het verschil te maken en met ruime cijfers te winnen: 5 - 11. Zo stond het nu 4 - 3.

Team 1 had dus nog één puntje nodig!

In de achtste partij kwamen Jeroen en Jerfy in actie. Jeroen speelde een soortgelijke partij als die tegen Sjoerd en Joost. Het spel van Jeroen ziet er goed uit, maar hij is nog te weinig killer! De 1e bal is vaak prima, maar in een rally delft hij nog te vaak het onderspit. En hoe hoger je speelt, hoe minder kort de slagenwisselingen duren. Ook nu won hij één game en dat is niet genoeg, want Jerfy won er drie. Hierna nam kopman Ton het op tegen Sjoerd. Beiden hebben in de jeugd eerder tegen elkaar gespeeld, toen Sjoerd bij GTTC in Groningen speelde. Sjoerd was toen de winnaar. De 1e game ging nipt naar Ton, maar de 2e nipt naar Sjoerd. In de 3e game was Ton helemaal ‘los’ en hij won die met ruime cijfers. In de 3e game slopen er toch zenuwen in het spel van Ton, vooral omdat hij doordrongen was van het belang van de partij. Gelukkig voor hem, team 1 en Kampenion won Ton de 4e game met 9 - 11 waarmee hij het heel belangrijke 4e punt binnenhaalde. In de laatste partij van de avond snoepte ook Jordy een game mee tegen kopman Joost, maar meer zat er niet in. Joost won met 3 - 1.

Team 1 verloor dus met 6 - 4 van Entac 2, maar zelden zal een nederlaag zo zoet hebben gesmaakt. Die 4 punten waren net voldoende voor een plek in de promotiegroep. Conservatief geredeneerd kunnen we zeggen dat team 1 zich op vrijdag 28 maart gehandhaafd heeft in de Hoofdklasse. Dat klinkt wat laf misschien, maar feit is dat de teams na dit weekend nog verder in elkaar zijn geschoven. Had team 1 één puntje minder gehaald, dan was het in accuut degradatiegevaar gekomen. De verschillen zijn namelijk heel klein.

Ton 3 en Jordy 1; Jeroen 0

De stand na de 1e ronde:
Blauw-Wit 2    7 - 42
De Veluwe 2    7 - 39
DTV '84 1      7 - 38
Kampenion 1    7 - 38

ENTAC 2        7 - 36
Trias 1        7 - 36
Effekt '74 1   7 - 35
Swift (D) 1    7 - 16

Had team 1 één puntje minder gehaald, dan was het dus in de degradatiegroep terechtgekomen en had het bovendien drie uitwedstrijden moeten spelen. Nu komt team 1 in de promotiegroep uit en ……. speelt het driemaal thuis. Ook dat is een groot verschil en voordeel. Blauw-Wit 2 is de voornaamste titelkandidaat, maar ook De Veluwe 2, DTV ’84 1 en team 1 zijn nog niet kansloos. Team 1 gaat komende vrijdag in de promotiegroep van start met een thuiswedstrijd tegen koploper Blauw-Wit 2.

 

 

Promotieklasse: Kampenion 2

Team 2 was vorige week al uitgespeeld. De stand na de 1e ronde ziet er als volgt uit:
TT Zwolle 3    7 - 52
Kampenion 2    7 - 46
De Toekomst 3  7 - 44
TT Zwolle 5    7 - 44

Blauw-Wit 3    7 - 33
De Trefhoek 1  7 - 28
De Veluwe 3    7 - 17
Trias 2        7 - 16

Team 2 heeft zich netjes geplaatst voor de promotiegroep en het speelt daarin nog enkele leuke wedstrijden. Komende vrijdag ontvangt het De Toekomst 3, vervolgens gaat het tweemaal op bezoek in Zwolle, respectievelijk bij TT Zwolle 5 en TT Zwolle 3.
TT Zwolle 3 is veruit favoriet om de titel binnen te slepen. Ik heb het hier al vaker aangegeven: als de Zwolse neuzen en agenda’s dezelfde kant op staan, dan wordt dat team kampioen en weet het de voorsprong van 6 punten nog wel uit te breiden. Team 2 heeft wel een reële kans om de keurige 2e plaats vast te houden.

 

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - TT Zwolle 4 -> 5 - 5

Vorige week liep team 3 in Enschedé tegen een zeperd aan. DTS 1 bleek met 9 - 1 te sterk. Door die nederlaag is de promotiegroep vrijwel buiten bereik en moet team 3 - dat zesde staat - nu vooral naar beneden kijken; naar de plaatsen 7 en 8 dus. Afgelopen vrijdagavond kwam TT Zwolle 4 op bezoek dat op die 7e plaats stond en vooraf drie punten minder had verzameld.

Het belang van die wedstrijd mag duidelijk zijn. Daarom heb ik er ook voor gekozen om deze ontmoeting als ‘wedstrijd van de week’ te benoemen.

Team 3 speelde met Gerben Wolterink, Bas de Vries en Dick Hoekman. Vierde speler Gertjan Wessels is vanaf dit weekend weer in het land en in Kampen. Hij keert terug na een verblijf van drie maanden in Guatemala. Saludos de bienvenido, Gertjan! Welkom terug, GJ. TT Zwolle 4 bracht oud-Kampenionner Paul Kamstra, Herman van Ommen en Stefan van der Lelie achter de tafel.

In de openingspartij nam Gerben het op tegen Paul. Beide spelers kennen elkaar natuurlijk goed. Niet alleen van hun gezamenlijke periode bij Kampenion, maar ook via de onderlinge ontmoetingen daarna toen Paul bij TT Zwolle is gaan spelen. Het werd een spannende partij waarin Gerben vaak aan de goede kant van de score stond. Hij won dan ook na drie nipte games. Bas speelde daarna een puike partij tegen Herman. Bas gunde zijn tegenstander niet meer dan 8 punten in totaal. Dick trad vervolgens aan tegen de lastig te bespelen Stefan; te lastig voor Dick zo bleek, want Stefan won ‘in straight games’.
In het dubbel leken Dick en Gerben tegen Herman en Stefan op een snelle 3 - 0 af te stevenen na 11 - 5 en 11 - 1. Maar daarna gingen de 3e en 4e game met 4 - 11 en 7 - 11 naar de gasten. De beslissende game kon beide kanten opvallen, maar aan het eind bleken Dick en Gerben met 11 - 9 de gelukkigsten.
Zij pakten daarmee een heel belangrijk punt en brachten de tussenstand op 3 - 1.

Na het dubbel nam Bas het op tegen Paul. Bas won de 1e game overtuigend, maar zag de 2e naar Paul gaan. De 3e game was heel spannend en achteraf gezien cruciaal. Paul sleepte die er met 12 - 14 uit en drukte in de 4e game door: 6 - 11. Onder het motto ‘laat Gerben en Stefan maar schuiven’ maakten Gerben en Stefan er daarna een taaie pot van. De aanval van Stefan liep daarbij wat beter dan die van Gerben; je kunt ook zeggen dat Stefan vaker de juiste bal uitzocht. Hoe dan ook, Stefan won na vier nipte games. Dick was daarna - toch wel onverwacht - volmaakt kansloos tegen Herman die overigens veel beter stond te spelen dan in zijn partij tegen Bas. Hij gunde Dick iets meer dan 10 punten in totaal. Zo was de tussenstand ineens 3 - 4.

Bas liet daarna zien hoe je wel van Stefan kunt winnen. Via een gecontroleerde - met de backhand geslagen - topspin bracht hij Stefan telkens in het nauw. Hier was de 3e game ook al cruciaal. Bij een 1 - 1 stand in games won Bas die nipt met 15 - 13 waarna hij in de 4e game Stefan op afstand wist te houden. Dick trad daarna aan tegen Paul. De laatste ontmoetingen waren meestal voor Paul, maar ditmaal wist Dick vrij verrassend Paul te verschalken. Beiden scoorden evenveel punten (42), maar Dick won drie games tegen Paul één. In de laatste partij van de avond was het aan Gerben om de zege veilig te stellen. Herman moest daarvan het slachtoffer worden, maar die werkte niet erg mee. De 1e game was nipt voor Herman en de 2e nipt voor Gerben. In de 3e game had Herman niet te klagen over de nodige geluksballetjes en dat deed hij dan ook niet. Hij won die game met 8 - 11 en profiteerde van het feit dat bij Gerben in de 4e game die netballetjes nog in het hoofd zaten: 6 - 11.

Team 3 en TT Zwolle 4 deelden dus de punten: 5 - 5. En op die uitslag valt niet zoveel af te dingen. Er is maar één vijfpitter gespeeld - het dubbel - en die ging nipt naar team 3. Beide teams komen elkaar in het vervolg van de competitie nogmaals tegen, maar dan in Zwolle.

Bas 2, Dick 1, Gerben 1 en dubbel 1

De stand na de 1e ronde:

DTS 1           7 - 48
DTV '84 2       7 - 45
Effekt '74 2    7 - 40
ENTAC 3         7 - 33

Harderwijk 1    7 - 32
Kampenion 3     7 - 30
TT Zwolle 4     7 - 27
Heino 1         7 - 25

De eerste vier teams spelen nu verder in de promotiegroep waarbij DTS 1 en DTV ’84 2 elkaar betwisten om de titel. De teams 5 t/m 8 ontmoeten elkaar ook nog eenmaal; een thuiswedstrijd in de 1e ronde wordt een uitwedstrijd in de degradatiegroep en omgekeerd.
Dit betekent dat team 3 eerst op bezoek gaat bij TT Zwolle 4, vervolgens uit speelt bij Heino 1 en in de laatste speelronde Harderwijk 1 ontvangt. Het is zeker nog geen uitgemaakte zaak, maar team 3 moet de voorsprong van 3 en 5 punten op respectievelijk TT Zwolle 4 en Heino 1 kunnen verdedigen. Bovendien staat ook Harderwijk 1 nog binnen bereik.

 

 

1e klasse: Kampenion 4 - De Brug 2 -> 3 - 7

Team 4 staat sinds enkele weken in de gevarenzone. En dat terwijl het de competitie met twee zeges was gestart. Het wordt zo onderhand tijd om punten te gaan pakken. Afgelopen vrijdagavond kreeg het daarvoor de kans tegen De Brug 2 uit Apeldoorn.

Pascal Bruins, Guido Wessels en Nick Kuipers moesten het voor team 4 doen en zij namen het op tegen Christiaan Brouwer, Andries van Bruggen en Jan Los. Andries is oud-Kampenaar en hij heeft het spelletje geleerd bij NON of NION, de voorlopers van het huidige Kampenion.

Na het dubbel stond team 4 op een 1 - 3 achterstand. In de openingspartij moest Pascal in vier games zijn meerdere erkennen in Christiaan. Guido bracht zijn team weer langszij in zijn partij tegen Andries. De 1e game ging nog ruim naar Andries, maar daarna stelde Guido orde op zaken. Nick kon het vervolgens niet bolwerken in zijn partij tegen Jan die zijn achternaam regelmatig eer aan doet. Als hij in een flow zit, is hij helemaal ‘los’. Met een heel actief en dwingend spel gaf hij Nick nauwelijks kans.
In het dubbel moesten Guido en Pascal ook al hun meerdere erkennen in het sterke duo Christiaan/Jan. Laatstgenoemden wonnen ‘in straight games’, al gingen de 2e en 3e game met nipt verschil naar de gasten.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Guido won ook zijn tweede partij. In een met veel risico gespeelde partij versloeg hij de sterke Christiaan met 3 - 0. Pascal schreef daarna tegen Jan de 1e game op zijn naam, maar daarna was Jan - je raadt het al - ‘los’. Hij won de 2e, 3e en 4e game met ruime cijfers. Nick was vervolgens in drie games te sterk voor ‘good old’ Andries die overigens ondanks zijn respectabele leeftijd - hij is 71 jaren jong - nog vrij snel op de been is en de ballen regelmatig scherp weet weg te leggen.

Wie dacht dat team 4 helemaal terug zou komen in de wedstrijd, die vergiste zich. De laatste drie partijen gingen namelijk alle naar De Brug 2. Eerst ondervond ook Guido de kracht van Jans dwingende en heel risicovolle spel. Hij geeft de tegenstander nauwelijks tijd om op adem te komen. Rally’s tegen hem zijn net zo zeldzaam als een ijsbeer in de Saharawoestijn. Jan won ‘in straight games’. Nick had daarna in zijn partij tegen Christaan nog minder kans. De 1e game was nog spannend, maar daarna maakte Christiaan het verschil. In de laatste partij van de avond nam Pascal het op tegen Andries. Dit werd een heel spannende partij. Andries gebruikte zijn materiaal heel goed en plaatste - zoals ik hiervoor al aangaf - de ballen heel scherp waardoor Pascal uit positie werd gespeeld. Andries won de partij keurig met 14 - 12, 9 - 11, 11 - 13 en 16 - 18.

Zo liep team 4 opnieuw tegen een nederlaag aan: 3 - 7 en daar valt niets op af te dingen. Er werd geen enkele vijfpitter gespeeld; iedere partij kende een terechte winnaar. Was De Brug 2 vorig seizoen nog een degradatiekandidaat in de 1e klasse, inmiddels heeft het zich - mede omdat Christiaan duidelijk meer ritme heeft - opgewerkt tot een serieuze subtopper. Team 4 moet zo onderhand maar eens in de boeken gaan duiken om na te gaan hoe het het vege lijf nog kan redden; leestip: Houdini.

Guido 2 en Nick 1; Pascal 0

 

 

3e klasse: Kampenion 5 - Smash ’70 7 -> 8 - 2

Er bestaan zekerheden in het leven. Een ervan is dat team 5 dit seizoen kampioen wordt en al zijn tien wedstrijden gaat winnen. De vraag is alleen met hoeveel. Afgelopen vrijdagavond kwam Smash ’70 7 op bezoek. Teamoudste Wim Geerts ging er snel vanuit dat het 10 - 0 zou worden. Kom op, Wim! Het mag wel iets positiever hoor!

Team 5 speelde met Simon van der Woude, Jelmer van der Veen en Sebastian Holzapfel. De gasten uit Hattem verschenen met Wim Geerts, Elwin Dalhuisen en Gert Jan Eikelboom.

Na het dubbel stond het ……. 3 - 1 in het voordeel van team 5. Wim Geerts doet er dan ook verstandig aan niet aan de toto e.d. mee te doen. Simon versloeg diezelfde Wim in vier games, Jelmer was in drie games te sterk voor Elwin waarna Sebastian tegenstander Gert Jan na vier games moest gratulieren. Sebastian kam nie in der Nahe eines Sieges.
In het dubbel bleven Jelmer en Sebastian ongeslagen door Gert Jan en Wim in vier games terug te wijzen.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Jelmer was in vier games te sterk voor Wim, Simon had evenveel games nodig om tegenstander Gert Jan te verslaan en Sebastian bleek etwas glücklicher als Elwin. Wat te zeggen van de cijfers 8 - 11, 11 - 9, 8 - 11, 15 - 13 en 11 - 9?

Van de laatste drie partijen gingen er nog twee naar team 5. Jelmer won ook zijn derde partij; Gert Jan moest in vier games het onderpit delven. Jelmer is daarmee deze competitie nog steeds ongeslagen. Sebastian was daarna in drie vrij nipte games de betere van Wim die er dus zelf alles aan gedaan heeft om zijn prognose daadkracht - of het gebrek daaraan - bij te zetten. Daarmee wil ik overigens niet beweren dat Wim er vrijdagavond met de pet naar gooide. In de laatste partij van de avond wist Simon een voorsprong van 2 - 1 in games niet vast te houden. Hij koos ervoor om op techniek te blijven spelen - vooral met het oog op komend seizoen in de 2e klasse - en hij verloor alsnog in vijven van Elwin die overigens ook goed stond te ballen.

Team 5 boekte dus een 8 - 2 zege en dat valt toch wat tegen; het kan daarmee het gemiddelde van 9 punten per wedstrijd niet vasthouden. Foei! Dat wordt straftraining komende week. Niettemin kan het komende donderdag de titel al veilig stellen als het tenminste 5 punten weet te pakken in de uitwedstrijd tegen Vined 2.

Jelmer 3, Sebastian 2, Simon 2 en dubbel 1

 

 

3e klasse: Kampenion 6 - Smash ’70 8 -> 8 - 2

Door de wat mindere resultaten in de laatste weken moet team 6 zo onderhand meer naar beneden dan naar boven kijken. Wat dat betreft was de wedstrijd van afgelopen dinsdagavond een belangrijke; toen kwam namelijk nummer 5 Smash ’70 8 op bezoek dat vooraf slechts drie punten minder bij elkaar had geslagen.

Bij team 6 was Arie Hup weer fit en met hem verschenen ook Theo Hogenhorst en Harm Bosman achter de tafel. De gasten uit Hattem deden het met Steven Tijssen, Robin Sellies en Robin de Weert. Vanwege dezelfde voornamen bij laatstgenoemde twee noem ik de gasten hierna maar bij de achternaam.

Na het dubbel stond team 6 op een 3 - 1 voorsprong. Theo versloeg Tijssen met 3 - 1, Arie was in een marathonpartij nipt te sterk voor Sellies waarna Harm zijn meerdere moest erkennen in De Weert.
In het dubbel hadden Harm en Theo de grootste moeite om Tijssen en Sellies van zich af te houden, maar dat lukte uiteindelijk met 11 - 5 in de 5e game.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Arie stond tegen Tijssen geen game af, Theo verloor in drie nipte games van De Weert en Harm won in vieren van Sellies.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 6. Eerst had Arie verrassend weinig moeite met De Weert die alleen in de 3e game tegenspel kon bieden. Daarna versloeg Harm ‘in straight games’ Tijssen. In de laatste partij van de avond bepaalde Theo de eindstand op 8 - 2 door Sellies in vieren te verslaan.

Met die zege neemt team 6 toch weer afstand van de onderste plaatsen en dat is een prettige constatering. De competitie komt immers zo onderhand in de beslissende fase.

Arie 3, Harm 2, Theo 2 en dubbel 1

 

 

3e klasse: Kampenion 7 - Zwartsluis 1 -> 8 - 2

Team 7 staat al vrijwel het hele seizoen op plaats 2 en de kans is niet denkbeeldig dat dit ook na tien wedstrijden het geval is. Afgelopen vrijdag kwam nummer laatst Zwartsluis 1 op bezoek.

Thomas Niemeijer, Bertin Bos en Gerard Palland mochten het voor team 7 doen. De gasten uit Zwartsluis verschenen met Pieter Doosje, Roel Santbergen en invaller John van Schellen (Zwartsluis 2).

Na het dubbel stond team 7 op een 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij bleek Pieter een maatje te groot voor Thomas. Het directe en vlakke spel van Pieter was Thomas te machtig. Bertin bracht zijn team weer langszij via een vrij overtuigende zege op Roel. Gerard had daarna even nodig om het spelletje van invaller John op waarde te schatten; hij verloor de 1e game. Maar daarna was Gerard warm gedraaid en won hij drie games op rij.
In het dubbel traden Bertin en Gerard namens team 7 aan en zij namen het op tegen Pieter en Roel. De 1e game ging vlot naar team 7, maar daarna was het krachtsverschil wat minder. Toch wonnen Bertin en Gerard ook de 2e en 3e game, zij het met nipt verschil.

De drie partijen na het dubbel gingen alle naar team 7, zij het niet zonder moeite. Bertin nam tegen Pieter knap een 2 - 0 voorsprong, maar zag daarna - mede doordat Bertin wat nonchalanter werd - Pieter terugkomen tot 2 - 2. In de beslissende game was Bertin weer beter geconcentreerd; hij won die met 11 - 7. Thomas speelde daarna ook al een spannende partij tegen John. Via 1 - 0, 1 - 2 en 2 - 2 moest ook hier de 5e game game de beslissing brengen. In de 5e game toonde Thomas zich nipt de betere: 11 - 8. Gerard vergrootte de voorsprong tot 6 - 1 via een regelmatige zege op Roel. Laatstgenoemde bood twee games prima partij, maar zag Gerard in de 3e en 4e game afstand nemen.

Van de laatste drie partijen wist team 7 er nog twee te winnen. Bertin kwam tegen John eerst met 1 - 0 voor, vervolgens met 1 - 2 achter waarna hij bijtijds weer bij de les was. De 4e game won hij nog nipt, maar in de 5e game wist Bertin het verschil te maken. Als Bertin geconcentreerd blijft, hoeft hij niet veel partijen te verliezen in de 3e klasse. Maar daar heeft hij het (nog) lastig mee. Gerard versloeg in de voorlaatste partij heel netjes Pieter ‘in straight games’, waarna Thomas in een spannende partij na vier games tegenstander Roel moest feliciteren.

Team 7 versloeg Zwartsluis 1 voor de tweede maal dit seizoen met 8 - 2. De drie vijfpitters gingen alle naar team 7. Dat is het verschil tussen een team dat bovenin meedraait en een team dat in de hoek zit waar de klappen vallen.

Bertin 3, Gerard 3, Thomas 1 en dubbel 1

 

 

4e klasse: Emmeloord 4 - Kampenion 8 -> 2 - 8

Team 8 staat na vorige week - toen het een oorwassing kreeg van GTC 2 - weer met de beide beentjes op de sportvloer. Niet dat de spelers echt geloofden in de titel, maar als je na 6 wedstrijden bovenaan staat, reken je er niet op dat je met 1 - 9 in een thuiswedstrijd de bietenbrug opgaat. Afgelopen vrijdagavond ging team 8 op bezoek bij Emmeloord 4.

Mattias Beimers, Henny Boxman en Martijn Haanappel mochten het weer voor team 8 doen. Namens Emmeloord 4 waren Willem Paulusma, Gilbert Eilander en Jacques Spaa de tegenstanders.

Team 8 stond er vanaf het begin. Na het dubbel stond het op een 0 - 4 voorsprong. Mattias (in vieren tegen Willem), Henny (in drieën tegen Gilbert) en Martijn (in drieën tegen Jacques) wonnen hun eerste enkelpartij overtuigend.
In het dubbel waren Henny en Mattias in vier games te sterk voor Gilbert en Willem.

Ook de eerste drie partijen na het dubbel waren voor team 8. Mattias had weinig problemen met Gilbert, Martijn versloeg Willem in vier games en Henny deed hetzelfde tegen Jacques.

Het venijn zat voor team 8 in de staart, want van de laatste drie partijen won het er nog slechts één. Eerst verloor Martijn na een heel spannende partij met 11 - 8 in de 5e game van Gilbert. Waar Martijn in Kampen nog kansloos verloor, zat hij er nu dichtbij. Daarna won Mattias heel knap ook zijn derde partij; hij was in vier games te sterk voor Jacques. In de laatste partij van de avond moest Henny tegenstander Willem na 13 - 11 in de beslissende 5e game feliciteren.

Zo boekte team 8 een keurige 2 - 8 zege op Emmeloord 4 waarmee het zich knap herstelde van de zeperd van vorige week. Chapeau!

Mattias 3, Henny 2, Martijn 2 en dubbel 1

 

 

4e klasse: DTV ’84 6 - Kampenion 9 -> 5 - 5

Team 9 is de laatste weken na wat mindere prestaties wat gezakt en het zag de teams onderin dichterbij komen. Het is dan ook zaak om punten te gaan pakken om een ongewenst spannend slot van de competitie te voorkomen. Afgelopen maandagavond ging het in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 6.

Anne van der Haar, Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels verschenen namens het team achter de tafel. De gastdames (niet verkeerd opvatten!) speelden met Ellen Snijder, Willemien van Oenen en Edith Bouwman, terwijl John Schakelaar alleen in het dubbel uitkwam.

Na het dubbel stond team 9 op een 3 - 1 achterstand. De eerste drie enkelpartijen gingen alle naar DTV ’84 6. Anne moest in vier games zijn meerdere erkennen in Ellen, Jeroen overkwam hetzelfde in zijn partij tegen Willemien en - het wordt eentonig - Gerard verloor ook al in vier games van Edith. Wie durft nog te beweren dat de dames van het zwakke geslacht zijn?
In het dubbel namen Anne en Jeroen het op tegen Ellen en John. Het werd een spannende partij, getuige de cijfers 11 - 8, 9 - 11, 11 - 9 en 13 - 15. In de beslissende game wisten Anne en Jeroen dan toch het verschil te maken: 5 - 11.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Anne versloeg Willemien in vier games. Gerard verloor in vijf games van Ellen, waarna Jeroen in vier games te sterk bleek voor Edith.

De laatste drie partijen gingen het snelst en daarvan wist team 9 er nog twee te winnen. Eerst zette Gerard zichzelf ook op het wedstrijdformulier door Willemien ‘in straight games’ terug te wijzen. Daarna was Anne kansloos tegen Edith; Anne kwam in drie games niet verder dan in totaal 10 punten. En dan vermeld ik nog niet eens dat de 3e game met 11 - 0 naar Edith ging (sorry Anne!). In de laatste partij van de avond bepaalde Jeroen de eindstand op 5 - 5 via een keurige 0 - 3 zege op Ellen.

Een puntendeling bij DTV ’84 6 is geen gek resultaat. Zoals hiervoor aangegeven, kan team 9 die punten prima gebruiken.

Jeroen 2, Anne 1, Gerard 1 en dubbel 1

 

 

5e klasse: BAS 1 - Kampenion 10 -> 3 - 7

Team 10 heeft al zes wedstrijden het zoet der overwinning niet mogen smaken. De tandartsen van de spelers zijn daar vast blij mee, maar zijzelf denken daar anders over. Afgelopen donderdag ging team 10 in Biddinghuizen op bezoek bij BAS 1.

Matthieu van den Berg, Rense Beimers en Alice Ringenier kwamen namens team 10 in actie, terwijl BAS 1 de namen van Jaap de Haas, Jan Haandrikman en Otto de Jonge op het wedstrijdformulier deed verschijnen.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht. Matthieu verloor in vier games van Jaap, Rense versloeg Jan in evenveel games en Alice had geen enkele moeite met Otto die zichzelf niet was deze avond.
In het dubbel verloren Matthieu en Rense in vier games van Jaap en Jan.

Na het dubbel verloor Matthieu ook zijn tweede partij. Jan bleek in drie games te sterk. Alice bracht haar team weer langszij via een vrij eenvoudige zege op Jaap. Ook Rense had vervolgens weinig te duchten van Otto die onherkenbaar was in vergelijking met vorige ontmoetingen.

Team 10 ging daarna prima door, want het wist de laatste drie partijen op zijn naam te schrijven. Eerst had Alice vier games nodig om ‘oude bekende’ Jan te verslaan, daarna profiteerde ook Matthieu van de complete offday van Otto; Matthieu won ‘in straight games’. In de laatste partij van de avond plaatste Rense de slagroom op de taart toen hij Jaap in vieren versloeg.

Zo boekte team 10 dan in Biddinghuizen zijn eerste zege van het seizoen: 3 - 7. In Biddinghuizen begint de victorie! Toch zal het in de resterende drie partijen nog vol aan de bak moeten om de vervelende laatste plaats te ontlopen. Veel succes toegewenst!

Alice 3, Rense 3 en Matthieu 1

 

Eindelijk weer eens een positieve balans in deze speelronde. Dat is goed om te lezen. Komende week komen alle tien teams weer in actie. De teams 1 en 2 doen dat in de promotiegroep van respectievelijk de Hoofd- en de Promotieklasse. Beide spelen komende week een thuiswedstrijd. Team 3 (eveneens Promotieklasse) vinden we terug in de degradatiegroep en het speelt komende week uit.

Het volledige programma voor week 14 ziet er als volgt uit:

THUIS:
Vrijdag 4 april:
Kampenion 1 - Blauw-Wit 2
Kampenion 2 - De Toekomst 3
Kampenion 4 - TT Zwolle 6
Kampenion 8 - Leogang 3
Kampenion 10 - Smash ’70 10

UIT:
Donderdag 3 april:
Vined 2 - Kampenion 5
Heino 4 - Kampenion 6
Swift ’64 2 - Kampenion 7
Vined 4 - Kampenion 9

Zaterdag 5 april:
TT Zwolle 4 - Kampenion 3

Ik hoop mij komend weekend weer te melden!

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretaris

Kampenion