FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 15 werd al weer de voorlaatste competitieronde gespeeld. Alle tien teams kwamen in actie: vijf teams thuis en vijf teams op verplaatsing. De balans was negatief met 3 zeges, 2 puntendelingen en 5 nederlagen. Ik neem de uitslagen ditmaal kort met je door. Er is ditmaal ook geen ‘wedstrijd van de week’.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - De Veluwe 2 -> 2 - 8

Enkele weken geleden heeft team 1 op de valreep de promotiegroep gehaald. Dat was een heel belangrijk moment, want - het klinkt misschien gek - het team had zich daarmee veilig gespeeld. Je zou verwachten dat de spelers in de promotiegroep vrijuit uit ballen en o het beste in zichzelf naar boven weten te halen. Maar de praktijk is anders. Zo ook afgelopen vrijdag toen De Veluwe 2 op bezoek kwam.

Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Jordy ten Have namen het op tegen Jarne Draaijer, Koen Molewijk en Bas Wrekenhorst.

Te zien was dat er bij de gasten van De Veluwe 2 nog het nodige op het spel stond. De spelers waren scherp en streden voor elk punt. Bij de spelers van team 1 ontbrak af en toe het heilige vuur. Verder miste ik een stukje beleving en teamspirit. De nieuwe 2 - 8 nederlaag is dan ook vrij snel verklaard. De zege was weliswaar wat geflatteerd - de drie vijfpitters gingen verloren - maar wel verdiend.
Ton Ringenier en Jeroen Rotman zorgden voor de twee punten door Jarne te verslaan. Jordy wist een 2 - 0 voorsprong in games tegen hem niet te verzilveren.

Team 1 sluit op vrijdag 25 april as. de competitie af met een thuiswedstrijd tegen DTV ’84 1; voor beide teams staat niets meer op het spel. Maar ik hoop dat Ton, Jordy en Jeroen de accu nog eenmaal willen opladen om het seizoen niet als een nachtkaars - of beter nog een lamp - te laten uitgaan.

Ton 1 en Jeroen 1; Jordy 0.

 

Promotieklasse: TT Zwolle 5 - Kampenion 2 -> 5 - 5

Team 2 is al enkele weken de nummer 2 achter TT Zwolle 3 en net voor TT Zwolle 5. Afgelopen vrijdag ging team 2 op bezoek bij TT Zwolle 5 dat broer TT Zwolle 3 dus een goede dienst kon bewijzen.

Gert-Jan de Lange, Ralph Trip en Robin Lieftink namen het op tegen Martijn Achterberg, René Ebeling en Han Oldenburg.

Het werd een spannende wedstrijd met wisselende kansen zonder overigens veel spannende individuele partijen. Halverwege stond het 3 - 2 en aan het eind 5 - 5. Ralph en Robin pakten ieder twee punten en Gert-Jan - misschien ietwat wat tegenvallend - één. Ralph versloeg René en Martijn en verloor van Han, Robin versloeg Han en Martijn en verloor van René, terwijl Gert-Jan van Han won en van Martijn en René verloor. Aan het eind van de wedstrijd wist team 2 van 5 - 3 terug te komen en er opnieuw een puntendeling uit te slepen.

Omdat TT Zwolle 3 met 3 - 7 won bij De Toekomst 3, hebben de Zwollenaren in de laatste wedstrijd tegen team 2 aan twee punten genoeg om de titel veilig te stellen. Dat moet voor hen geen probleem zijn.

Ralph 2, Robin 2 en Gert-Jan 1

 

Promotieklasse: Heino 1 - Kampenion 2 -> 6 - 4

Team 3 is in een spannende strijd verwikkeld om degradatie te ontlopen. Na de uitslagen van vorige week is het in de degradatiegroep nog spannender geworden. Afgelopen zaterdag moest team 2 (2e) op bezoek bij nummer laatst Heino 1. Het verschil bedroeg vooraf 4 punten.

Dan treft het natuurljk niet als bij team 2 Gertjan Wessels en Gerben Wolterink om uiteenlopende redenen niet beschikbaar waren. Nick Kuipers (Kampenion 4) viel in en reisde samen met Dick Hoekman en Bas de Vries naar Heino af om het daar op te nemen tegen Javier Buiza, Arnout Kok en Harry Bottenberg.

Het werd een spannende wedstrijd die team 3 helaas nipt verloor: 6 - 4. Bas en Dick wonnen ieder tweemaal en beiden van Harry en Javier. Nick kwam qua niveau goed mee, maar wist helaas geen puntje mee te pakken.

Bas 2 en Dick 2; Nick 0

Omdat TT Zwolle 4 met 6 - 4 van Harderwijk 1 won, is het zelfs nog spannender geworden in de promotiegroep. Lees maar mee:

Harderwijk 1    9 - 40
Kampenion 3     9 - 39
TT Zwolle 4     9 - 38
Heino 1         9 - 37

En dat met nog één speelronde te gaan: Kampenion 3 - Harderwijk 1 en Heino 1 - TT Zwolle 4.

Een ding is zeker: als team 2 tenminste 6 punten pakt tegen Harderwijk 1, dan is het zeker van handhaving. Die wedstrijd wordt as. maandag al in de hal van Kampenion gespeeld. Beide teams hadden namelijk wat problemen met de oorspronkelijke datum: vrijdag 25 april. Supporters zijn van harte welkom om de spelers van team 3 aan te moedigen.


1e klasse: Smash ’70 2 - Kampenion 4 -> 6 - 4

Team 4 staat al enkele weken onder de rode streep. Afgelopen vrijdag moest het op bezoek bij één van de drie titelkandidaten: Smash ’70 2. Concurrent Torenstad 2 ging op bezoek bij een andere titelkandidaat: TT Zwolle 7.

Nick Kuipers, Guido Wessels en Stefan Sijbesma namen het op tegen Marthijn van der Wal, Wout Bisschop en Bastian Evers.

De eerste helft van de wedstrijd ging snel. Na vijf partijen stond het 4 - 1 waarbij viermaal zeges ‘in straight games’ waren te noteren en eenmaal in vier games. Aan het eind van de avond stond er een 7 - 3 nederlaag voor team 4 op het wedstrijdformulier. En daar valt weinig op af te dingen. Aan Hattemse kant bleken Marthijn en Wout te sterk. Stefan, Guido en Nick wonnen allen van Bastian.
De 7e, 8e en 9e partij hadden de volle vijf games nodig om een winnaar aan te wijzen en tweemaal ging de zege naar team 4.

Domper achteraf was het feit dat concurrent Torenstad 2 verrassend met 4 - 6 wist te winnen bij TT Zwolle 7. De achterstand van team 4 op Torenstad 2 bedraagt nu 4 punten, wat betekent dat team 4 in de laatste (onderlinge) wedstrijd in Zutphen met 3 - 7 moet winnen om niet als voorlaatste te eindigen. Dat wordt een hele klus. Alvast veel succes toegewenst in Zutphen!

Guido 1, Nick 1 en Stefan 1


3e klasse: Kampenion 5 - Wijhe 1 -> 8 - 2

Team 5 werd vorige week al kampioen, maar natuurlijk willen de spelers de competitie als team ongeslagen afsluiten en bovendien ook hun sportieve plicht naar de andere teams vervullen. Afgelopen vrijdagavond kwam Wijhe 1 op bezoek.

Jelmer van der Veen, Sebastian Holzapfel en Simon van der Woude namen het op tegen José Eijkelkamp, Guus Bergevoet en André van der Klok.

Halverwege de wedstrijd stond team 5 op een 5 - 0 voorsprong. Het dubbel (Jelmer/Simon tegen José/Guus) en de partij tussen Sebastian en José gingen daarbij in vijf games naar team 5.
In de tweede helft moesten Jelmer en Sebastian beiden hun meerdere erkennen in de lepe André. Alle andere partijen gingen echter naar team 5, zodat aan het eind van de avond een keurige 8 - 2 zege op het wedstrijdformulier stond.
Zo staat team 5 na 9 wedstrijden op 9 overwinningen en heeft het 77 punten behaald. De voorsprong op nummer 2 TT Zwolle 11 bedraagt 26 punten. Hoezo overtuigend kampioen?

Simon 3, Jelmer 2, Sebastian 2 en dubbel 1


3e klasse: Kampenion 6 - Leogang 2 -> 7 - 3

Team 6 had nog een paar puntjes nodig om het 3e klasseschap definitief veilig te stellen. Dat kon afgelopen dinsdagavond al gebeuren in de wedstrijd tegen Leogang 2 dat voorlaatste stond en vooraf 3 punten minder had verzameld.

Theo Hogenhorst, Arie Hup en Harm Bosman traden aan tegen Eric van Noorden, Edwin Bouw en invaller Gerjan Karssen (Leogang 3).

De spelers van team 6 stonden er vanaf het begin, want na het dubbel stond het 4 - 0. Na het dubbel was de wedstrijd in balans, want die zes partijen eindigden in 3 - 3. Theo was eindelijk weer eens goed op dreef en hij bleef vrij eenvoudig ongeslagen. Arie moest alleen zijn meerdere erkennen in Eric, terwijl Harm alleen invaller Gerjan de baas bleef.

Een 7 - 3 zege is een goed resultaat voor team 6, o.a. omdat het zich daarmee definitief veilig heeft gespeeld. Keurig heren!

Theo 3, Arie 2, Harm 1 en dubbel 1


3e klasse: Kampenion 7 - Leogang 1 -> 3 - 7

Team 7 staat al ‘sinds mensenheugenis’ tweede achter koploper Leogang 1. De achterstand van team 7 bedroeg vooraf 10 punten. Wilden de spelers verhinderen dat de Nunspeters vanavond kampioen werden, dan moest team 7 met tenminste 6 - 4 winnen.

Bertin Bos, Gerard Palland en Thomas Niemeijer namen het op tegen George Schipper, Johan Wiebenga en Rin van Dijk. Aanvoerder Jan Ringenier had zichzelf om disciplinaire - en (vooruit) tactische - redenen buiten de basis gelaten.

Team 7 kwam prima uit de startblokken. Bertin versloeg George in vieren waarna Gerard tegenstander Johan ‘in straight games’ aan de zegekar bond. Maar daarna kwamen de gasten langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Rin was te sterk voor Thomas die overigens prima partij bood. In het dubbel verloren Bertin en Gerard in vier games van George en Rin.

Daarna gingen de spelers van Leogang 1 door. Het was uiteindelijk alleen Bertin die nog een partij wist te winnen. In de laatste partij van de avond was hij nipt de betere van Johan. Daarvoor had hij bijna Rin (talkshow) van Dijk weten te verschalken, maar laatstgenoemde ontsnapte bijtijds met 7 - 11 in de 5e game.
Felicitaties aan George, Johan en Rin met de behaalde titel! Team 7 blijft ……. (inderdaad) tweede.

Bertin 2 en Gerard 1; Thomas 0


4e klasse: Batfighters 2 - Kampenion 8 -> 5 - 5

Team 8 is bezig aan een prima seizoen. Als je voor handhaving gaat en t/m speelronde 5 meedoet om de titel, dan kunnen we niets anders ‘zeggen’. Het gaat met Leogang 3 uitmaken wie als 2e en 3e eindigen achter kampioen GTC 2.

Afgelopen vrijdagavond ging team 8 in Elburg op bezoek bij Batfighters 2 dat 4e stond. Mattias Beimers, Henny Boxman en Martijn Haanappel bonden de sportieve strijd aan met Gert Jan van der Linde, Mark Moorman en Piet Tadema.

De start was duidelijk voor de gastheren, want na het dubbel stond het 4 - 0! Dat is even schrikken. Gelukkig lieten de spelers van team 8 zich daardoor niet uit het veld - het staat wat ongelukkig bij een zaalsport, ik geef het toe - slaan. Van de laatste zes partijen wist team 8 er namelijk liefst vijf te winnen. Heel netjes! Een puntendeling (5 - 5) na een 4 - 0 achterstand voelt toch als winst!

Omdat ‘concurrent’ Leogang 3 met 4 - 6 verloor van kampioen GTC 2 - felicitaties aan de spelers uit Genemuiden - is team 8 nu weer alleen 2e. Het sluit op vrijdag 25 april de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Harderwijk 5; het kan dan die 2e plaats veilig stellen, al treft het dan niet dan Leogang 3 dan nummer laatst Emmeloord 4 ontvangt. Maar de spelers kennende vermoed ik dat zij ook prima slagen wanneer zij het seizoen als 3e beëindigen.

Henny 2, Mattias 2 en Martijn 1


4e klasse: Kampenion 9 - Wham 2 -> 6 - 4

Team 9 stond afgelopen dinsdagavond voor DE wedstrijd van het seizoen. Zelf stond het voorlaatste met 4 punten voorsprong op nummer laatst Wham 2, de tegenstander van die avond.

Het was zaak om in ieder geval niet te verliezen en liefst een kleine zege te behalen. Gerard Wessels, Marco Ilbrink en Jeroen Heldoorn moesten daarvoor zorgen en zij namen het op tegen Herman Vos, Harold de Graaf en Dik de Raad.

Het werd een ietwat vreemde wedstrijd. Weinig spannende wedstrijden, de nodige onverwachte winnaars van partijen en mede daardoor al met al toch een spannende wedstrijd.

Op het moment dat je dacht dat team 9 definitief afstand zou nemen - zowel deze avond als in de competitie - kwamen de gasten uit Nieuwleusen toch nog wat terug in de wedstrijd. Na een 6 - 2 voorsprong werd de uitslag uiteindelijk namelijk 6 - 4. Daarmee breidde team 9 de voorsprong uit tot 6 punten en lijkt - met nadruk getypt - het team vrijwel in veilige haven. Alle spelers aan Kamper kant pakten twee zeges.
Op papier ontvangt team 9 met Heino 8 een wat sterkere tegenstander dan Wham 2 met Vined 4, maar dat zegt in deze fase van de competitie niet zoveel.

Gerard 2, Jeroen 2 en Marco 2


5e klasse: Batfighters 3 - Kampenion 10 -> 10 - 0

Team 10 stond voor de ondankbare taak om een enkel puntje te sprokkelen bij kampioen Batfighters 3. Dat team had in 8 wedstrijden liefst 71 punten bijeen geslagen en heeft dus niets te zoeken in de 5e klasse.

Jantiene Knijnenberg, Alice Ringenier en Rense Beimers namen het op tegen Michel Biesterbos, Heinz Klein en Michael Eversen.

De spelers van team 10 verkochten hun huid zo duur mogelijk - met name Alice sloeg dapper van zich af - maar de doelstelling werd helaas niet gehaald: er werd geen enkel puntje gesprokkeld. Alice delfde tweemaal - tegen Heinz en tegen Michel - het onderspit met 11 - 6 in de 5e game. Jantiene en Rense kwamen zelfs niet tot gamewinst.

Deze avond werd dus nog eens bevestigd wat we vooraf al wisten: Batfighters 3 heeft een te hoog niveau voor de 5e klasse. De situatie is nu uiteraard voor team 10 ietsje minder positief geworden, maar is zeker nog niet hopeloos. In de laatste wedstrijd, thuis tegen Nevanco 1 uit Hasselt, moet team 10 tenminste 5 punten zien te halen om zeker te zijn van handhaving.

Alice 0, Jantiene 0 en Rense 0


Geen al te goede week dus voor de teams van Kampenion. De teams 3, 4, 9 en 10 hebben op de één of andere manier nog degradatiezorgen. Voor geen enkel teams is de situatie nog uitzichtloos, al moeten de spelers van vooral team 4 wel boven zichzelf uitstijgen om zich nog te handhaven.


De laatste speelronde is verdeeld over twee weken in verband met Goede Vrijdag en Paasmaandag. Uiteraard komen alle tien teams in die weken in actie.
Het programma ziet er als volgt uit:

THUIS:
Maandag 14 april:
Kampenion 3 - Harderwijk 1

Dinsdag 22 april:
Kampenion 6 - Harderwijk 2
Kampenion 9 - Heino 7

Vrijdag 25 april:
Kampenion 1 - DTV ’84 1
Kampenion 8 - Harderwijk 5
Kampenion 10 - Nevanco 1

UIT:
Dinsdag 22 april:
’s-Heerenbroek 1 - Kampenion 5

Donderdag 24 april:
Torenstad 2 - Kampenion 4

Vrijdag 25 april:
TT Zwolle 3 - Kampenion 2
Batfighters 1 - Kampenion 7

 

U leest weer van mij!

 

Met sportieve groet,


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar