FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De competitie is vorige week beëindigd. Voor diegenen die dat veel te vroeg vinden, is er met de bekercompetitie een mooie gelegenheid om nog even actief te blijven. Bovendien kom je eens wat andere gezichten tegen. Niet alleen omdat de tegenstanders uit een andere regio kunnen komen, maar ook omdat zij normaliter in een hogere of lagere klasse uitkomen. Tegen spelers uit een hogere klasse begin je met een voorsprong aan iedere game en tegen spelers uit een lagere klasse met een achterstand.

Kampenion neemt met twee teams deel aan de bekercompetitie en beide teams komen in een poule van 6 teams uit waarvan de nummers 1 en 2 doorgaan naar de volgende ronde. Team 1 bestaat uit Jordy ten Have, Ivan Hollander, Nick Kuipers en Danny Visscher. Ralph Trip, Gertjan Wessels en Guido Wessels zijn de reserves. Team 2 bestaat uit Alice Ringenier, Henny Boxman, Martijn Haanappel, Gerard Palland, Jan Ringenier en Gerard Wessels, terwijl Rense Beimers reserve is.

Team 1 speelde afgelopen donderdagavond de uitwedstrijd tegen het 'lastige' Swift '64 1 dat de afgelopen twee seizoenen een echte cupfighter is gebleken. Namens team 2 kwamen Jordy ten Have, Ivan Hollander, Nick Kuipers en Danny Visscher in actie. Swift '64 1 speelde met Trudie Remeinse, Frans van 't Hul, Piet Korstanje en Tjitse Ritsrma. Beide teams maakten er een mooie, spannende wedstrijd van. Nooit was het verschil meer dan twee punten. Het was dan ook geen toeval in dat de wedstrijd in 9 - 9 eindigde. Voor team 2 pakte Danny 3 punten, Jordy en Nick 2, Ivan 1 en wonnen Danny en Ivan samen ook het dubbel. De Kampenaren waren - terecht - niet ontevreden over de puntendeling.

Team 2 ontving vrijdagavond De Brug 3 uit Apeldoorn. Alice Ringenier, Henny Boxman, Gerard Palland en Jan Ringenier moesten het voor team 1 doen. De Apeldoorners speelden met Remco van Velthuizen, Sander Riezebos, Christiaan Brouwer en invaller Gerrit Wijngaards. Ook dit werd een spannende wedstrijd waarin het verschil niet groter dan twee punten was. Aan het eind van de wedstrijd trokken de gasten nipt met 8 - 10 aan het langste eind. Aan Kamper kant bleek Gerard niet te verslaan; hij won zijn wedstrijden vrij eenvoudig. Jan pakte 2 punten en Alice 1. Het achtste punt kwam uit het dubbel Gerard/Jan. Henny kwam niet tot winst.

De uitslagen van de bekercompetitie zijn te lezen op de website van Effekt '74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

Komende week spelen beide teams thuiswedstrijden. Team 1 ontvangt dan de buren van Bosman Wezep 1 - met o.a. Jeroen Rotman en Wiebren van de Schootbrugge in de gelederen - en team 2 is gastheer van Swift (D) 1.

Van beide wedstrijden hoop ik komend weekend weer verslag te doen.

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretaris

Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar