FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 19 kwamen de beide bekerteams thuis in actie. Dat is een unicum, want dat gebeurde afgelopen vrijdagavond voor het eerst en voor het laatst dit seizoen. Team 1 ontving de buren van Bosman Wezep 1, terwijl team 2 bezoek kreeg van Swift (D) 1.

 

De wedstrijd tussen team 1 en Bosman Wezep 1 was een leuk affiche. Immers bij de Wezepers stonden o.a. Jeroen Rotman (Hoofdklasse) en Wiebren van de Schootbrugge (1e klasse) achter de tafel. Beide speelden het afgelopen seizoen competitie voor Kampenion; de één senioren- en de ander jeugdcompetitie. En Jeroen hoopt dat komend seizoen weer te doen. De andere spelers bij Bosman Wezep 1 waren (broer) Hermen van de Schootbrugge (1e klasse) en Mike de Vogel (2e klasse).
Danny Visscher (3e klasse), Ivan Hollander (Promotieklasse), Nick Kuipers (1e klasse) en Jordy ten Have (Hoofdklasse) kwamen namens team 1 in actie.

Beide teams maakten er een mooie en spannende wedstrijd van. Via 1 - 3, 3 - 5, 4 - 6, 7 - 7 werd het uiteindelijk 8 - 10 voor de gasten uit Wezep. In de laatste partij verloor Jordy nipt met 9 - 11 in de 5e game van Hermen waardoor de wedstrijd net niet in een gelijkspel eindigde.

Aan Kamper kant bleef Danny knap ongeslagen. Ivan pakte twee punten en Nick één. Hoofdklasser Jordy kwam niet tot scoren. Jordy en Nick wonnen het dubbel van Jeroen en Mike.
Bij de Wezepers pakten de broers Hermen en Wiebren ieder drie punten, Mike twee en Jeroen één. Hermen en Wiebren wonnen het dubbel van Danny en Ivan. De wedstrijd tussen de beide Hoofdklassers Jordy en Jeroen ging in vijf games naar Jeroen.

Het was een leuke wedstrijd waarin de spelers in een ontspannen sfeer elkaar vaak toch tot het uiterste dwongen.

 

Team 2 ontving vrijdagavond Swift (D) 1 uit Deventer. Dat team had vorige week met maximale cijfers - dus 18 - 0 - gewonnen van De Veluwe 1. Daar schrik je wel even van.

De gasten verschenen met R. Ligt (4e klasse) , J. van der Werken (4e klasse), T. Fritz (3e klasse) en N. Krone (4e klasse). Team 2 deed het deze avond met Alice Ringenier (5e klasse), Gerard Palland (3e klasse), Martijn Haanappel (4e klasse) en Gerard Wessels (4e klasse).

Ook hier maakte beide teams er een leuke wedstrijd van die tot iets meer dan halverwege spannend was. Via 2 - 2, 3 - 5, 4 - 6, 6 - 8 werd het uiteindelijk 7 - 11 voor de gasten uit Deventer. De 4e klassers aan Deventer kant bleken sterker dan die van team 2. Dat gaf de doorslag.nAan Kamper kant bleef Gerard P. voor de tweede achtereenvolgende maal ongeslagen. Alice en Gerard W. wonnen ieder eenmaal, terwijl Martijn puntloos bleef. Alice en Gerard wonnen samen het dubbel van Fritz en Krone.

Aan Deventer kant pakten Ligt, Fritz en Krone ieder drie punten. Van der Werken won eenmaal. Het duo Ligt en Van der Werken bleek te sterk voor Gerard W. en Martijn.

De uitslagen en standen van de bekercompetitie staan te lezen op de website van Effekt ’74.

 

De komende week spelen de beide bekerteams uitwedstrijd. Team 2 gaat al op dinsdag 13 mei in Apeldoorn op bezoek bij De Veluwe 1, terwijl team 1 op vrijdagavond ook naar Apeldoorn moet, maar dat voor de uitwedstrijd tegen De Brug 2.

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

 

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar