FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 20 speelden de beide bekerteams van Kampenion een uitwedstrijd. Team 2 speelde dinsdagavond in Apeldoorn tegen De Veluwe 1, terwijl team 1 vrijdagavond in diezelfde gemeente tegen De Brug 2 moest aantreden. Beide teams bleven zonder nederlaag.


De Brug 2 - Kampenion 1

Team 1 moest het vrijdagavond in Apeldoorn opnemen tegen De Brug 2. Beide teams doen (nog?) niet mee om de bovenste plaatsen. Een ruime overwinning was voor beide dan ook noodzakelijk om nog kansen te houden op een plek bij de eerste twee die ‘verder bekeren’ betekent.

Team 1 speelde opnieuw met Jordy ten Have, Ivan Hollander, Nick Kuipers en Danny Visscher. Het is mij niet bekend wie precies namens De Brug 2 in actie kwamen.

Team 1 had vrijwel de hele wedstrijd ‘die Nase vorn’. Via 1 - 3, 3 - 7 en 6 - 8 leek het dan ook op winst af te stevenen, maar het venijn zat in de staart. De Apeldoorners bleken over de zuivers eh pardon langste adem te beschikken en bepaalden de eindstand alsnog op 9 - 9.
Beide teams schieten met die puntendeling weinig op en het lijkt er steeds meer op dat het bekertoernooi voor beide teams tot de poulefase beperkt zal blijven.
Maar of beide teams daar van in de war raken? Ik denk het eerlijk gezegd niet.

Aan Kamper kant pakte Nick 3 punten, Danny 2, Ivan en Jordy ieder 1 en ook de beide dubbels leverden winst op.
Komende vrijdag ontvangt team 1 de buren van TT Zwolle 1.


De Veluwe 1 - Kampenion 2

Team 2 presteert redelijk in de bekercompetitie, maar ook hier lijkt een plaats bij de eerste twee te hoog gegrepen. Wel lijkt team 2 met De Brug 3 en Swift (D) 1 de sterkste tegenstanders al gehad te hebben - zij staan 1e en 2e - en dus liggen er mogelijkheden om wat punten te pakken.

Afgelopen dinsdagavond ging team 2 op bezoek bij De Veluwe 1 in Apeldoorn. het deed dat met Gerard Palland (3e klasse), Alice Ringenier (5e klasse), Henny Boxman (4e klasse) en Martijn Haanappel (4e klasse). De Veluwe 1 deed het met Berend Wagenvoort (4e klasse), Johan Korthout (4e klasse), Linda Edelenbos-Tijssen (4e klasse) en André Bosch (4e klasse).

De spanning in de wedstrijd zat vooral in het begin. Na vier partijen stond namelijk het 2 - 2, maar daarmee was het Apeldoornse kruit ook bijna verschoten. Team 2 won daarna maar liefst zeven partijen op rij voordat André (tegen Henny) nog wat kon terugdoen. Maar daarna gingen ook de laatste vier partijen weer naar team 2 waardoor de wedstrijd in een ruime 3 - 15 zege eindigde.

Door de ruime zeg nestelt team 2 zich wat steviger op de 3e plaats. Toch lijken De Brug 3 en Swift (D) 1 ook na speelronde 3 de voornaamste kandidaten voor de plaatsen 1 en 2 in de poule. Te meer omdat kopman Gerard Palland de resterende wedstrijden wegens vakantie zal moeten ‘missen’. Maar ook hier zijn de spelers vooral tevreden met het feit dat zij in de maand mei nog de nodige partijtjes hebben kunnen ballen en ook nog eens tegen ‘andere gezichten’.

Team 2:
Gerard P. 4, Martijn 4, Alice 3, Henny 2 en dubbel 2
De Veluwe 1:
André 2 en Berend 1; Linda 0 en Johan 0

Komende vrijdag speelt team 2 opnieuw uit. Het gaat dan in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 2.

De uitslagen en standen van de bekercompetitie zijn te vinden op de website van Effekt ’74.

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,
Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar