FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 21 verschenen de twee bekerteams weer achter de tafel. Team 1 ontving de (andere) buren van TT Zwolle 1, terwijl team 2 in het altijd gezellige Dalfsen op bezoek ging bij DTV ’84 2. Beide teams wisten niet tot winst te komen, al was team 1 daar dicht bij.


Kampenion 1 - TT Zwolle 1

Team 1 ontving vrijdagavond TT Zwolle 1 in al weer de voorlaatste poulewedstrijd. Voor beide teams lijkt de bekercompetitie ook tot die poulewedstrijden beperkt te blijven, maar ik heb niet het idee dat de spelers om die reden bezoeken aan de apotheek afleggen.

Bij team 1 had Ivan Hollander zijn plek afgestaan aan Guido Wessels (1e klasse). Jordy ten Have (Hoofdklasse), Nick Kuipers (1e klasse) en Danny Visscher (3e klasse) waren ook weer van de partij.
De gasten deden het met René Ebeling (Promotieklasse), Harm Rekers (2e klasse), Richard van der Sligte (3e klasse) en Jos de Munnik (3e klasse).

Het werd qua scoreverloop een vreemde wedstrijd. Wat te zeggen van de tussenstanden 4 - 0, 6 - 2, 7 - 3, 9 - 5 en 9 - 9? Team 1 wist een ruime voorsprong helaas niet te verzilveren. Misschien zagen de spelers het niet zo helder meer in de laatste wedstrijden? Feit is in ieder geval dat team 1 ook na de vierde wedstrijd het zoet van de overwinning nog niet heeft mogen smaken! De plaatsen 1 en 2 in de poule raken voor beide teams verder uit het zicht. Voor wat dat waard is.
Team 1 sluit de bekercompetitie as. vrijdagavond af met een thuiswedstrijd tegen Batfighters 1 dat ondanks een 11 - 7 nederlaag bij Swift ’64 1 1e staat. Alleen bij een heel ruime zege van team 2 kan het bekerseizoen worden verlengd.

Score
Team 1
Danny Visscher 3, Jordy ten Have 2, Nick Kuipers 2, Guido Wessels 1 en dubbel 1

TT Zwolle 1
René Ebeling 3, Jos de Munnik 2, Harm Rekers 2, Richard van der Sligte 1 en dubbel 1


DTV ’84 2 - Kampenion 2

Team 2 ging vrijdagavond in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 2. Ook voor deze twee teams stond er weinig meer op het spel, omdat de verschillen naar de nummers 1 en 2 in de poule al vrij groot waren. Kortom, de ingrediënten waren aanwezig voor een gezellig avondje Dalfsen.

Bij team 2 was kopman Gerard Palland helaas (voor het team, maar niet voor hem) niet beschikbaar vanwege vakantie. Henny Boxman kampt met gezondheidsproblemen - beterschap Henny! - en daarom traden ditmaal Martijn Haanappel (4e klasse), Alice Ringenier (5e klasse), Jan Ringenier (3e klasse) en Gerard Wessels (4e klasse) aan.
DTV ’84 2 bracht Jan Jaap Schipper (Hoofdklasse), Henriette Snijder (6e klasse), Rick Weijs (Hoofdklasse) en Nadine Zwakenberg (3e klasse) achter de tafel.

Ook hier kwam het team van Kampenion goed uit de startblokken, maar daarna namen de gastdames (niet verkeerd opvatten!) en gastheren de regie al snel over. Via 1 - 3, 5 - 3 en 7 - 3 werd het uiteindelijk 11 - 7. En dat was een terechte uitslag.

Leuk om te vermelden is dat er geen enkele speler deze avond zonder nederlaag bleef. Er bleef wel één speler zonder zege en dat was ‘de andere Gerard’. Zo zie je maar weer dat de ene Gerard de andere niet is.
Duidelijk is nu dat beide teams nog eenmaal in actie komen in de bekercompetitie 2014. Team 2 sluit het bekerseizoen al op maandag 26 mei af met een uitwedstrijd tegen Wijhe 1.

Score
Team 2
Jan Ringenier 3, Martijn Haanappel 2 en Alice Ringenier 2

DTV ’84 2
Jan Jaap Schipper 3, Henriette Snijder 2, Rick Weijs 2, Nadine Zwakenberg 2 en dubbel 2


De uitslagen en standen van de bekercompetitie zijn te lezen op de website van Effekt ’74.


Volgend weekend hoop ik mij nog eenmaal te melden.


Met sportieve groet,

Jan Ringenier
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar