FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Waar het seizoen voor vrijwel alle klassen in de week van maandag 8 september begint, daar begon die in de Hoofdklasse al een week eerder. Zo kon het dus gebeuren dat team 1 afgelopen vrijdag al in actie moest komen.

Vrijdagavond kwam Trias 1 uit Twello op bezoek. Dat team kan op papier ongeveer het sterkste team in de Hoofdklasse achter de tafel opstellen, maar in de praktijk komt dit waarschijnlijk niet vaak voor. Sterker nog, het moet regelmatig met één of meer invallers aantreden. Zo ook afgelopen vrijdag. Van het team bleek alleen Bart van der Zanden beschikbaar. Oud teamlid Roy van Bedaf en Niek Zegers vielen in.

Bij team 1 kwam de wedstrijd voor Jeroen Rotman te vroeg. Hij is herstellende van een breuk in de kleine teen die hij in de zomervakantie opliep. Ivan Hollander (team 2) speelde in zijn plaats. Ton Ringenier en Gert-Jan de Lange - die zijn debuut maakte in team 1 - waren wel van de partij.
Team 1 kwam goed uit de startblokken. Na het dubbel stond het op een 4-0 voorsprong. Ton bleek te sterk voor de jonge Niek, Gert-Jan versloeg na een heel spannende partij heel knap (in dubbel opzicht) de sterke Bart en Ivan kwam tegen Roy van een 0-2 achterstand heel sterk terug en won alsnog met 3-2.
In het dubbel toonde het aardig ingespeelde dubbel Gert-Jan/Ivan zich te sterk voor het eveneens ingespeelde duo Bart/Roy.

Drie partijen later stond het zelfs 7-0. Gert-Jan had het heel lastig tegen Niek, maar hij wist een 1-2 achterstand toch nog om te buigen tot een 3-2 zege. Ton versloeg Roy 'in straight games', terwijl Ivan in zijn tweede partij Bart keurig in vier games de baas bleef.

In de achtste partij zorgde Roy voor het eerst punt voor Trias. Hij won - toch enigszins verrassend - na drie nipte games van Gert-Jan. Het blijft voor GJ kennelijk toch nog lastig om in zijn laatste partij hetzelfde te brengen als in zijn 1e. Misschien is het een idee om hem te laten starten waardoor hij meer tijd krijgt tussen zijn 2e en 3e partij. In de uitwedstrijden lijkt mij de letter 'y' de beste optie. Denk hier samen maar eens over na! Ivan bleef deze avond ongeslagen door in zijn laatste partij Niek in vier games te verslaan. Ton moest het in de laatste partij van de avond opnemen tegen Bart, een tegenstander die hem niet bijzonder ligt. Dat bleek ook vanavond weer. Bart weet wel raad met het speltype van Ton en hij boekte dan ook een relatief eenvoudige zege in vier games. Daar waar Gert- Jan en Ivan meer boven de tafel spelen, daar speelt Ton meer van achter de tafel. Dit verklaart mogelijk waarom Gert-Jan en Ivan wel van Bart wonnen en Tom niet (info Ralph Trip).

Niettemin is een 8-2 zege natuurlijk een prima uitslag tegen Trias 1. Weliswaar speelde dat team met twee invallers, maar daar heeft team 1 - dat dus zelf ook met een invaller speelde - dan ook goed van geprofiteerd. Opvallend was het wellicht dat Ivan aan Kamper kant als enige ongeslagen bleef. Maar een Ivan die blessurevrij is, doet in mijn ogen niet of nauwelijks onder voor de spelers van team 1.

Na de eerste speelronde is er direct al een 'afscheiding' ontstaan tussen de nummers 1 t/m 4 en 5 t/m 8. Er verscheen namelijk driemaal een 8-2 en eenmaal een 9-1 uitslag in de speelronde. Team 1 staat er voorlopig keurig bij.
Komende vrijdag staat er weer een thuiswedstrijd voor team 1 op het programma. Dan ontvangt het promovendus DTS 1 uit Enschedé.

Het programma van de overige teams ziet er voor komende week als volgt
Dinsdag 9 september:
O Kampenion 6 - Smash '70 7
O Kampenion 9 - Smash '70 10

Vrijdag 12 september:
O Kampenion 2 - TT Zwolle 4
O DTV '84 2 - Kampenion 3
O Dronten '74 1 - Kampenion 4
O TT Zwolle 9 - Kampenion 5
O Kampenion 7 - TT Zwolle 10
O Kampenion 8 - Smash-In 2

Omdat ondergetekende het komend weekeinde - met ega Alice - nog een paar dagen tussenuit gaat, verwacht ik niet in de gelegenheid te zijn verslag te doen. Misschien dat ik achteraf (op dinsdag of woensdag) nog een korte terugblik geef.
Ik wens alle teams veel plezier en succes toe!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar