FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 37 ging de seniorencompetitie van start. Weliswaar speelde team 1 vorige week in de Hoofdklasse al zijn eerste wedstrijd, maar in alle andere klassen werden deze week de eerste wedstrijden gespeeld. Hoewel ik had aangegeven dit weekend geen verslag te zullen schrijven, kan ik het toch niet laten. Wel houd ik het ditmaal bij een korte versie. ik probeer iedere wedstrijd in een enkele zin kernachtig samen te vatten. Dit vanaf de hotelkamer in Berg en Dal!

 

Hoofdklasse: Kampenion 1 - DTS 1

Team 1 ging vorige week de competitie prima van start met een 8-2 thuiszege op Trias 1. Afgelopen vrijdag kwam promovendus DTS 1 uit Enschedé op bezoek. Dat team verloor zijn eerste wedstrijd met 9-1 bij DTV '84 1. Aangetekend daarbij moet worden dat het toen zonder kopman Ben Schukkink speelde. Ditmaal was hij wel van de partij, net als Koen Reuver en Robert Scheggetman. Team 1 speelde weer met Gert-Jan de Lange, Jeroen Rotman en Ton Ringenier.

Het werd een spannende wedstrijd waarin met name Schukkink en ook Reuver door slim te serveren Gert-Jan en Jeroen in problemen wisten te brengen. Zij hadden daar onvoldoende antwoord op en verloren die partijen dan ook. Beiden wisten wel overtuigend te winnen van Scheggetman. Ton wist veel beter raad met de services van Schukkink en Reuver en hij kwam dan ook niet in de problemen. Ook Scheggetman wist hij aan de zegekar te binden. In het dubbel versloegen Gert-Jan en Ton het duo Reuver en Schukkink nipt in vijven.

Team 1 boekte dus een nipte 6-4 zege op DTS 1. Er had wellicht een puntje meer in gezeten, maar toch mogen we niet ontevreden zijn met de uitslag. Jeroen komt terug van een blessure en verder moeten we Gert-Jan de tijd geven om zich te acclamatiseren aan het niveau van de hoogste Afdelingsklasse. Maar dat gaat helemaal goed komen.

 

Promotieklasse: Kampenion 2 - TT Zwolle 5

Team 2 wil dit seizoen tenminste meedoen om de titel. Het ziet zichzelf als één van de titelkandidaten en ook ik zie mogelijkheden voor de titel. Afgelopen vrijdag ontving het promovendus TT Zwolle 5 dat met Stefan Vlieger (voorheen Batfighters), Quintin Daas en Roelof Buschgens aantrad. Ivan Hollander, Ralph Trip en Robin Lieftink moesten het voor team 2 doen.

Het werd een vrij moeizame wedstrijd voor team 2. De gasten uit Zwolle boden (onverwacht?) sterk tegenspel. Maar zoals vaker tussen teams die bovenin meedoen en gepromoveerde teams en / of teams die onderin (komen te) staan, vielen de hangpartijen in het voordeel van het sterkere team uit. Alle drie de vijfpitters gingen naar team 2. Daas bleek te sterk voor Ralph en Robin. Alle andere partijen gingen naar team 2. Ivan bleef ongeslagen.

Zo boekte team 2 dus een ruime 8-2 zege in de eerste competitiewedstrijd. Een mooi begin.

 

Promotieklasse: DTV '84 2 - Kampenion 3

Team 3 moest in de eerste wedstrijd van het seizoen direct op bezoek bij titelkandidaat DTV '84 2. Dat team deed vorig seizoen heel lang mee om de titel, maar moest het kampioenschap aan het eind aan ....... DTS 1 laten. DTV '84 2 speelde met Hans Hidding, André Wennemars en Linsey Preuter. Team 3 trad aan met Gerben Wolterink, Dick Hoekman en Gertjan Wessels.

Ik moet bekennen dat ik positief verrast was toen ik de uitslag in NAS las. Team 3 hield DTV '84 2 namelijk op een puntendeling. Dat is een prima resultaat en wellicht heeft het daarmee enkele belangrijke bonuspunten gepakt. Gerben pakte 2 punten, Dick en Gertjan ieder 1 en ook het dubbel leverde winst op. Een goede start voor team 3.

 

2e klasse: Dronten '74 1 - Kampenion 4

Team 4 gaat dit seizoen proberen de degradatie van het afgelopen seizoen uit de 1e klasse te repareren. Grootste concurrent komend seizoen is in mijn ogen Dronten '74 1. En laat de competitieleider nu voor de eerste competitiewedstrijd Dronten '74 1 - Kampenion 4 uit de hoed te hebben getoverd! Dronten speelde met Onno Huisman, Rick Holwerda en Ron Dorst. Team 4 deed het met Pascal Bruins, Guido Wessels en Nick Kuipers.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van en deelden uiteindelijk de punten. Guido en Pascal pakten ieder 2 punten en ook het dubbel ging naar team 4. Nick kwam niet tot winst. Aan Dronter kant bleef Onno Huisman ongeslagen, een speler die - mits gedreven - prima in de 1e klasse meekan. Dat heb ik al tegen hem gezegd toen hij nog 3e klasse speelde. Al met al een bevredigende start voor team 4.

 

2e klasse: TT Zwolle 9 - Kampenion 5

Team 5 hoopt na de promotie in het afgelopen seizoen direct bovenin mee te doen en dat moet ook mogelijk zijn. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij TT Zwolle 9, een team dat het onder zich moet kunnen houden. De Zwollenaren brachten Stephanie Willemsen, Rick van Beek en Bart Feddema achter de tafel. Wim Tillema, Gerard Palland en Sebastian Holzapfel moesten het voor team 5 doen.

Daar waar de wedstrijd in het begin vrij gelijk op ging, wist team 5 in de tweede helft het verschil te maken en een bevredigende 3-7 zege te boeken. Sebastian bleef keurig ongeslagen, Wim won tweemaal en Gerard pakte één puntje mee. Ook het dubbel leverde winst op. Een bemoedigende start voor team 5.

 

3e klasse: Kampenion 6 - Smash '70 7

Team 6 gaat dit seizoen weer voor een top 3 klassering en het doet dat in ongewijzigde samenstelling. Arie Hup, Harm Bosman en Hans van den Berg kwamen afgelopen dinsdag in het enkelspel uit, terwijl Theo Hogenhorst (samen met Harm) alleen in het dubbel in actie kwam. De gasten uit Hattem deden het met Wim Geerts, Dirk van der Wal en Eric van der Ziel.

De heren van team 6 stonden er direct in de eerste competitiewedstrijd. Hans, die tweemaal had gebald om ritme op te doen, bleef knap ongeslagen. Arie won tweemaal en Harm eenmaal. Het dubbel leverde winst op voor het duo Harm en Theo. Zo boekte team 6 een keurige 7-3 zege. Een goed begin.

 

3e klasse: Kampenion 7 - TT Zwolle 10

Team 7 had de ondankbare taak om direct tegen titelkandidaat TT Zwolle 10 te moeten aantreden. Thomas Niemeijer, debutant Danny Bruins en Jan Beks stonden voor deze krachtmeting. De gasten verschenen met Marco Spanhaak, Sjoerd van den Akker en Ton Harbrink.

De Kampenaren boden de titelkandidaat prima partij. De wedstrijd ging gelijk op. Pas bij 4-4 wisten de gasten de partij toch nog uit het vuur te slepen en de kleinst mogelijke zege te boeken. Danny, die prima debuteerde, en Jan pakten ieder twee punten. Helaas wist Thomas niet tot winst te komen. Anders had er zelfs nog iets meer in gezeten. Toch een bemoedigende start voor team 7.

 

4e klasse: Kampenion 8 - Smash-In 2

Team 8 lijkt het dit seizoen geheel of in ieder geval grotendeels te moeten doen zonder Henny Boxman. Henny heeft samen met zijn echtgenote een andere strijd te voeren en wij wensen hen daar heel veel sterkte en Gods nabijheid toe. Mattias Beimers, Martijn Haanappel en invaller Marco Ilbrink (team 9) moesten het vrijdagavond voor team 8 doen. Zij namen het op tegen het Smash-In 2 van Frans de Vries, Laura Hameetman en Elmer Timmer.

Het werd een moeizame avond voor team 8 en het werd dan ook zaak om een aantal punten te sprokkelen. Dat lukte gelukkig ook, want aan het eind van de avond stond er een 3-7 nederlaag op het wedstrijdformulier. Mattias won tweemaal en Martijn snoepte één puntje mee. Marco kwam niet tot winst. In het vervolg van het seizoen moet blijken wat deze drie punten waard zijn.

 

4e klasse: Kampenion 9 - Smash '70 10

Team 9 gaat dit seizoen voor handhaving. Niet veel meer en niks minder. Die doelstelling is reëel, want de sterkere Anne van der Haar is gestopt en zijn plaats wordt ingenomen door 5e klasser Alice Ringenier. Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels waren de andere twee spelers die afgelopen dinsdag in actie kwamen. Tegenstander Smash '70 10 deed het met Eric Flier, Jos Maasen en Jan Schakelaar.

De spelers van team 9 verbaasden dinsdagavond vriend, vijand en familieleden. Want waar de eerste partij nog verloren ging, daar leverden de volgende negen alle winst op. Gerard en Alice bleven keurig ongeslagen, Jeroen won tweemaal en Alice en Gerard wonnen samen ook het dubbel. En zo stond er aan het eind van de avond zomaar een zeer fraaie en verrassende 9-1 zege op het wedstrijdformulier. Heel knap en een grote eerste stap op weg naar handhaving!

 

Al met al een vrij goede start van de negen seniorenteams. De negen wedstrijden leverden 5x winst, 2x verlies en 2x een puntendeling op. Daar mogen we tevreden mee zijn. Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

 

Een sportieve groet uit Berg en Dal,

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretaris SENIOREN

Kampenion

 

Reacties  

#1 jentine 14-09-2014 13:37
Man man man..!!

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan ;-)
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar