FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 38 kwamen alle negen seniorenteams weer in actie. De teams 3, 4, 5 en 6 deden dat thuis en de overige teams op verplaatsing. Team 1 ging op bezoek bij het zeer jeugdige TT Zwolle 3 en ondervond de kracht van de IJsseltoppers. Team 2 boekte een keurige zege bij het jubilerende Effekt ’74 en wel tegen het 2e team van die vereniging. De negen wedstrijden leverden in totaal vijf zeges en vier nederlagen op. Zo was de balans nipt positief. Ik neem de wedstrijden met je door.


Hoofdklasse: TT Zwolle 3 - Kampenion 1

Team 1 is de competitie vrij goed gestart met 14 punten uit twee wedstrijden. Afgelopen vrijdagavond moest het op bezoek bij TT Zwolle 3 en dan is het altijd weer afwachten wie er bij de tegenstander achter de tafel verschijnen. Na binnenkomst bleken er twee jeugdige IJsseltoppers te worden opgesteld: Lisette van Es en de nog jongere - en de zeer talentvolle - Stephan Jansman. Beide spelers moeten niet worden onderschat, want zij volgen een sportieve opleiding aan het Deltion College en trainen liefst 2x per dag! Inderdaad, ik maak geen fout; het is echt 2x per dag. Martijn Achterberg completeerde het Zwolse team.
Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Gert-Jan de Lange - het talent aan Kamper kant - moesten het weer voor team 1 doen.

De start was voor TT Zwolle 3. Martijn kwam tegen Ton in de 5e game vanuit geslagen positie terug en sleepte de partij er nog knap uit. Ton heeft het in Zwolle lijd lastig tegen Martijn en zo ook vanavond. Gert-Jan nam het daarna op tegen Stephan; beiden spelen ook jeugdcompetitie in landelijk A. Daar waar Gert-Jan tot vrijdagavond altijd van Stephan wist te winnen, liet laatstgenoemde zien dat de vele trainingsuren zich uitbetalen. Ditmaal bleek Stephan de sterkste. Lisette volgende het goede voorbeeld van haar jonge teamgenoot en zij bond Jeroen aan de zegekar.
Ook het dubbel ging naar Zwolle en dus stond het zomaar 4 - 0.

Na het dubbel nam Ton het op tegen Stephan. Het werd een zware partij die Ton op het nippertje naar zich wist toe te trekken. Maar het zou zo maar de eerste en enige keer kunnen zijn dat Ton dit jeugdige talent weet te verslaan. Jeroen bracht zijn team nog wat dichterbij door Martijn te verslaan. Helaas wist Gert-Jan (nog) niet in de feestvreugde te delen; hij moest de winst aan de lastig te bespelen Lisette laten: 5 - 2.

In de achtste partij van de avond bleek Jeroen niet opgewassen tegen Stephan die daarmee het verschil weer op de eerdere 4 punten bracht. Ton had daarna ook de nodige moeite met Lisette, maar ook deze partij wist hij - o.a. door in de beslissende fase slim te serveren - er nipt uit te slepen. In de laatste partij van de avond wist Gert-Jan de schade voor team 1 nog te beperken via een overtuigende zege op Martijn.
Ton pakte vrijdagavond 2 punten en Gert-Jan en Jeroen ieder 1.

Mijn eerste reactie na het vernemen van de uitslag was: ‘dat valt tegen’. Maar als je objectief naar de zes spelers kijkt en het talent en de trainingsuren in ogenschouw neemt, dan moet je wel concluderen dat die uitslag acceptabel is. Zeker na de 4 - 0 tussenstand. Stephan Jansman en Lisette van Es behoren - ondanks hun jeugdige leeftijd - al tot de betere spelers in de Hoofdklasse.

Ondanks het nipte verlies staat team 1 nog 3e en ligt het nog op schema voor een plaats in de promotiegroep. Het zag Entac 2 en DTV ’84 1 verder afstand nemen, maar daar moeten de spelers niet onrustig van worden. Het verschil naar nummer 5 TT Zwolle 2 bedraagt nog 4 punten. En juist dat team komt as. vrijdag naar Kampen.


Promotieklasse: Effekt ’74 2 - Kampenion 2

Team 2 wil wel eens kampioen worden in de Promotieklasse en het durft die doelstelling ook wel uit te spreken. Het ging de competitie prima van start met een - wat geflatteerde - 8 - 2 thuiszege op TT Zwolle 5. Afgelopen zaterdagmiddag moest het echter op bezoek bij Effekt ’74 2 en dat is een tegenstander die team 2 niet echt ligt. Team 2 verloor in Wierden al eens met 9 - 1!

Ivan Hollander, Robin Lieftink en Jordy ten Have moesten het voor team 2 doen; Ralph Trip coachte jeugdteam 1 in Kampen. Effekt ’74 2 deed het met Mirko Meulenbeld, Edward Hiddink en Ashwin Huiskes.

Team 2 kwam goed uit de startblokken. Ivan was tegen Mirko bijtijds weer bij de les. Nadat Mirko een 0 - 2 achterstand in games wist goed te maken, wist Ivan in de beslissende game het verschil te maken: 3 - 11. Robin versloeg Edward zonder daarbij een game in te hoeven leveren. Jordy had goed oog in het spel en materiaal van Ashwin en won de partij in vier games.
In het dubbel kwamen Ivan en Robin tegen Ashwin en Mirko van een 2 - 0 achterstand terug tot 2 - 2, maar de 5e game ging weer naar Effekt ’74 2. Zo stond team 2 op een keurige 1 - 3 voorsprong.

Na het dubbel had Ivan geen kind aan Edward die in totaal precies 10 punten wist te scoren. Jordy versloeg daarna Mirko ‘in straight games’, maar Robin had vervolgens geen vat op het materiaal en spel van Ashwin. Laatstgenoemde won overtuigend in drie games: 2 - 5.

Jordy moest in de achtste partij alle zeilen bijzetten om Edward achter zich te houden. Pas in de beslissende 5e game wist hij afstand te nemen. Ivan had het in de voorlaatste partij heel moeilijk tegen Ashwin. Na vier games stond het 2 - 2. In de beslissende game wist Ivan door te drukken waardoor hij ook in zijn 3e wedstrijd (1 bij team 1 en 2 bij team 2) ongeslagen bleef. In de laatste partij van de avond kon Robin het niet bolwerken tegen Mirko die hem met 3 - 1 de baas bleef.

Niettemin is een 3 - 7 zege van team 2 op het lastig te bespelen Effekt ’74 2 (met twee materiaalspelers) een prima resultaat. Het omzeilt daarmee een lastige klip en blijft daarmee prima op koers! Ivan en Jordy bleven keurig ongeslagen, terwijl Robin één puntje meepakte.

Team 2 staat na twee wedstrijden keurig 1e. As. vrijdag komt het op de 3e plaats staande De Brug 1 naar Kampen.


Promotieklasse: Kampenion 3 - TT Zwolle 4

Team 3 startte vorige week vrijdag de competitie prima met een puntendeling bij het sterke DTV ’84 2. Afgelopen vrijdag kwam het overbekende TT Zwolle 4 op bezoek, een tegenstander waartegen meestal spannende wedstrijden worden gespeeld. De Zwollenaren verschenen met Paul Kamstra, Stefan van der Lelie en Herman van Ommen. Team 3 had personele problemen, want om verschillende redenen waren Bas de Vries en Gerben Wolterink niet beschikbaar. Dick Hoekman en Gertjan Wessels waren dat wel en invaller Guido Wessels maakte het team tot een drietal.

Ziet het venijn spreekwoordelijk vaak in de staart, vrijdagavond zat die vooral in het begin. De eerste vijf partijen gingen namelijk alle over de volle vijf games. Dick kwam tegen Paul nog knap van een 0 - 2 achterstand terug, maar zag Paul in de beslissende game afstand nemen. Gertjan en Stefan maakten er - zoals vaker - een heel lange partij van. Wat wil je ook met twee spelers die als levensmotto ‘laat mij maar schuiven’ hebben. Uiteindelijk was Gertjan na 11 - 9 in de 5e game het gelukkigst. In een partij met heel weinig krachts- en puntenverschil verloor Guido nipt van Herman. Wat te zeggen van de cijfers 10 - 12, 9 - 11, 14 - 12, 11- 9 en 9 - 11?
In het dubbel namen de broers Gertjan en Guido het op tegen Herman en Paul. De broers wonnen met 11 - 7 in de beslissende game waardoor het 2 - 2 stond.

Na het dubbel waren Gertjan en Paul aan elkaar gewaagd, maar net als in zijn partij tegen Dick wist Paul in de beslissende game het verschil te maken: 6 - 11. Dick had het vervolgens lastig tegen Herman en hij moest zich na vier games gewonnen geven. Guido nam het hierna op tegen Stefan. Dit werd de zesde vijfpitter van de avond. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de 5e game was het Guido die de partij knap naar zich toetrok: 11 - 7. Zo was de tussenstand 3 - 4.

De laatste drie partijen lieten helaas een trendbreuk zien ten opzichte van de eerste zeven. Deze partijen gingen namelijk alle in drie games naar de gasten. Gertjan, Guido en Dick moesten hun meerdere erkennen in respectievelijk Herman, Paul en Stefan. Daardoor verloor team 3 na een spannende eerste helft van de wedstrijd alsnog met 3 - 7. Omdat de zes vijfpitters keurig werden verdeeld, valt er op de zege van TT Zwolle 4 echter weinig af te dingen.
Gertjan en Guido wonnen ieder eenmaal en pakten samen ook het dubbel; Dick bleef zonder zege.
Komende vrijdag speelt team 3 de belangrijke uitwedstrijd bij De Toekomst 3.


2e klasse: Kampenion 4 - Heino 3

Team 4 is de competitie vorige week als titelkandidaat gestart met een puntendeling bij concurrent Dronten ’74 1. Vrijdagavond kwam Heino 3 op bezoek. Team 4 speelde met Pascal Bruins, Bertin Bos en Nick Kuipers. Heino 3 verscheen met Thom van den Eijkel, Larry Chimezie en Marnick Krisman.

Na een spannend begin - na vier partijen stond het 2 - 2 - wist team 4 vervolgens het verschil te maken. Het pakte zes partijen op rij en boekte daarmee alsnog een ruime overwinning: 8 - 2. Bertin en Nick bleven ongeslagen, terwijl Pascal tweemaal scoorde. Bertin kan daarmee terugkijken op een prima debuut in de 2e klasse.
Team 4 nestelt zich door die zege op de eerste plaats.
Komende vrijdag speelt team 4 een uitwedstrijd bij Hoonhorst 1.


2e klasse: Kampenion 5 - Wezep 2

Vorige week begon team 5 met een 3 - 7 zege bij TT Zwolle 9 goed aan het avontuur in de 2e klasse. Afgelopen vrijdagavond kwam met Wezep 2 een titelkandidaat op bezoek. Sebastian Holzapfel, Gerard Palland en Simon van der Woude moesten het opnemen tegen Emile Mensink, Mike de Vogel en Bert van Weeghel.

De wedstrijd was vrijwel een spiegelbeeld van de hiervoor beschreven wedstrijd. Ook hier stond het na vier partijen 2 - 2, maar hier waren het de gasten die na het dubbel het verschil wisten te maken. Aan het eind van de avond stond er namelijk een 3 - 7 zege voor Wezep 2 op het wedstrijdformulier. Sebastian en Simon pakten ieder één puntje en wonnen samen ook het dubbel. Gerard kwam niet tot scoren.
Er had misschien een puntje meer ingezeten, maar de zege van Wezep 2 was verdiend.
Op donderdag 25 september as. gaat team 5 op bezoek bij Swift ’64 1.


3e klasse: Kampenion 6 - Harderwijk 2

Na de goede start van team 6 - het won met 7 - 3 van Smash ’70 7 - kwam afgelopen dinsdagavond Harderwijk 2 op bezoek, een wedstrijd die op verzoek van de gasten was omgedraaid. Team 6 trad aan met Theo Hogenhorst, Harm Bosman en Arie Hup, terwijl de gasten Bert Monster, Peter Willemsen en Henk Vlieger achter de tafel brachten.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 - 2. Daarna leek Harderwijk 2 de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar team 6 wist van een 3 - 5 achterstand toch nog een puntendeling te maken: 5 - 5. Theo bleef keurig ongeslagen, Arie pakte één puntje, terwijl Harm en Theo samen verrassend eenvoudig Bert en Henk in het dubbel wisten te verslaan. In het enkelspel kwam Harm niet tot scoren, al had dat in zijn partij tegen Peter eigenlijk wel moeten gebeuren.
As. maandag al komt team 6 weer in actie; het speelt dan in Dalfsen tegen DTV ’84 5.


3e klasse: Smash ’70 8 - Kampenion 7

Team 7 startte de competitie met een acceptabele 4 - 6 nederlaag tegen titelkandidaat TT Zwolle 10. Afgelopen vrijdagavond mocht het op bezoek bij Smash ’70 8. Namens team 7 kwamen Danny Bruins, Thomas Niemeijer en Jan Ringenier in actie. Robin Sellies, Erik Pander en Wout van Halm verdedigden de clubkleuren van Smash ’70 8.

Team 7 speelde een goede wedstrijd. In de vijf partijen waar het erop aankwam en een 5e game moest worden gespeeld, stonden de Kamper spelers er viermaal. Alleen Thomas verloor één partij in vijven van Erik al haalde Thomas in totaal meer punten. Team 7 boekte uiteindelijk een fraaie 1 - 9 zege in Hattem. Jan waande zich voor het eerst in zijn leven bijna in een jeugdcompetitiewedstrijd. Met twee teamgenoten van 15 jaar trad hij aan tegen drie jeugdige spelers. Het kan verkeren.
As. vrijdag ontvangt team 7 Leogang 2; beide teams hebben - net als TT Zwolle 10 - 13 punten uit twee wedstrijden.


4e klasse: Hoonhorst 3 - Kampenion 8

Team 8 moet het dit seizoen - naar verwachting - zien te rooien zonder vaste waarde Henny Boxman die meestal goed is voor zo’n 60 tot 70%. Dat is een aderlating voor het team en de heren gaan daarom voor handhaving. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij Hoonhorst 3 en het had ‘geluk’ dat de tegenstander niet meer dan twee spelers op de been wist te krijgen: Piet Geurts en Alfons Koedijk. Dat betekende dat team 3 drie bonuspunten in de schoot geworpen kreeg. Mattias Beimers, Martijn Haanappel en Rense Beimers kwamen namens team 8 in actie.

Van de zeven partijen die wel werden gespeeld, wist team 8 er drie te winnen. Martijn en Mattias wisten beiden Alfons te verschalken. In het dubbel bleken vader en zoon Rense en Mattias Beimers de gelukkigsten tegen Alfons en Piet; met 10 - 12 in de 5e game boekten zij een nipte zege.
Mede dankzij de drie bonuspunten boekte team 8 een 4 - 6 zege. Dat zijn welkome punten voor team 8 in de strijd om handhaving!
Komende vrijdag ontvangt team 8 Heino 8.


4e klasse: DTV ’84 6 - Kampenion 9

Team 9 moest afgelopen week aangetreden tegen DTV ’84 6. Het had problemen met de oorspronkelijke datum maandag 15 september. Tegenstander DTV ’84 6 kon en wilde wel meewerken en zo kon het gebeuren dat de wedstrijd werd gespeeld op donderdag 18 september.

Gerard Wessels, Alice Ringenier en Marco Ilbrink moesten het voor team 9 doen en zij namen het op tegen het damesteam Nienke Majoor, Willemien van Oenen en Edith Bouwman.

Het werd een moeizame wedstrijd voor team 9, want de dames van DTV ’84 6 bleken te sterk. Na het dubbelspel stond het al 4 - 0 waarbij alleen Marco (tegen Edith) in de buurt van een zege kwam.

Na het dubbel won Gerard op het nippertje van Willemien en zette hij zijn team op het wedstrijdformulier. De beide volgende partijen - Marco tegen Nienke en Alice tegen Edith - gingen echter weer ‘in straight games’ naar DTV ’84 6. Zo stond het dus 6 - 1.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog één te winnen. Marco versloeg Willemien in vier games. Gerard (na drie nipte games tegen Edith) en Alice (in vieren van Nienke) verloren hun partij en moesten hun tegenstander feliciteren.
Zo verloor team 9 ruim met 8 - 2 en op die nederlaag valt niets af te dingen.
As. maandag al speelt team 9 de uitwedstrijd bij titelkandidaat HTTV 2.


Het volledige programma voor komende week ziet er als volgt uit:
Maandag 22 september:
DTV ’84 5 - Kampenion 6
HTTV 2 - Kampenion 9

Donderdag 25 september:
Swift ’64 1 - Kampenion 5

Vrijdag 26 september:
Kampenion 1 - TT Zwolle 2
Kampenion 2 - De Brug 2
Kampenion 7 - Leogang 2
Kampenion 8 - Heino 8

De Toekomst 3 - Kampenion 3
Hoonhorst 1 - Kampenion 4

Komend weekeinde hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar