Terug van een weekje vakantie meld ik mij weer met mijn bijdrage over de seniorencompetitie. In week 41 kwamen alle negen teams weer in actie. Team 6 en 9 speelden dinsdagavond al een thuiswedstrijd en de teams 3, 4 en 5 deden dat vrijdagavond. De teams 1, 2, 7 en 8 speelden op verplaatsing. De balans was met vier zeges, drie puntendelingen en twee nederlagen nipt positief, maar dat was niet te danken aan de teams 1, 2 en 3 die niet tot winst kwamen. Ik neem de resultaten met je door. Omdat we halverwege het seizoen zijn, kijk ik ook met je naar de tussenstanden van de negen teams.


Hoofdklasse: Entac 2 - Kampenion 1


Team 1 speelt ongeveer naar de mogelijkheden; wellicht ietsje eronder. Het is met Trias 1 en TT Zwolle 2 in een strijd verwikkeld om plaatsing voor de promotiegroep. Afgelopen vrijdag ging het in Enschedé op bezoek bij koploper Entac 2 en dan mag je niet direct verwachten dat je met een fors aantal punten terugkeert naar Kampen.

Gert-Jan de Lange, Jeroen Rotman en Ton Ringenier moesten het voor team 1 doen en zij namen het op tegen René Ticheler, Joost Geesing en Mark van Stralen.

Na het dubbel stond er een keurige 2 - 2 tussenstand op het wedstrijdformulier. In de openingspartij boekte Gert-Jan een mooie 1 - 3 zege op René die tot vanavond pas één partij verloren had. Jeroen was daarna kansloos tegen Joost die tot voor een jaar geleden op landelijk niveau uitkwam en toen in de 2e en soms 1e divisie acteerde. Ton zette zijn team weer op voorsprong door Mark ‘in straight games’ terug te wijzen.
In het dubbel boden Gert-Jan en Jeroen hun tegenstanders Joost en René prima partij. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wisten de gastheren het verschil te maken.

Drie partijen later stond het 4 - 3 voor Entac 2. Gert-Jan speelde een keurige partij tegen de sterke Joost en snoepte zelfs een game mee. Maar uiteindelijk bleek Joost te sterk. Ton zette zijn team weer naast de koploper door René in vier games te verslaan met de opvallende gamestanden 11 - 9, 9 - 11, 9 - 11 en 9 - 11.
Jeroen had vervolgens ook in zijn tweede partij weinig kans. Mark bleek in drie games te sterk.

De achtste partij ging tussen de beide kopmannen: Joost en Ton. In een hoogstaande partij bood Ton prima tegenspel en tegenstand, maar het was uiteindelijk Joost die in vier games wist te winnen. Gert-Jan begon hier na goed aan zijn partij tegen Mark, maar je zag langzaam maar zeker de krachten weer bij hem wegvloeien. Dat is ook terug te zien in de gamestanden: 7 - 11, 12 - 10, 11 - 8 en 11 - 3. Het blijft jammer dat GJ in zijn derde partij vaak niet hetzelfde kan brengen als in zijn eerste. In de laatste partij van de avond wist Jeroen de nederlaag een wat draaglijker aanzien te geven. Tegen René stond het na vier games 2 - 2, maar in de beslissende game maakte Jeroen het verschil: 4 - 11.

Zo leed team1 een ‘aanvaardbare’ 6 - 4 nederlaag bij koploper Entac 2 dat dus met de sterke Joost Geesing aantrad. Met die uitslag is te leven. Jammer is het dan wel dat concurrent TT Zwolle 2 tegenstander de Toekomst 2 met liefst 9 - 1 wist terug te wijzen waardoor de Zwollenaren nu een voorsprong van 3 punten hebben genomen op Kampenion 1. Maar goed, op uitslagen van andere teams heb je geen invloed.

De stand na zes speelrondes - in de Hoofdklasse werd een week eerder begonnen - luidt:
ENTAC 2              6 - 46
DTV '84 1            6 - 42
Trias 1              6 - 36
TT Zwolle 2          6 - 33

Kampenion 1          6 - 30
De Toekomst 2        6 - 19
TT Zwolle 3          6 - 18
DTS 1                6 - 16

De conclusie mag luiden dat Entac 2, DTV ’84 1 en Trias 1 zich plaatsen voor de promotiegroep. Het vierde team komt uit het tweetal TT Zwolle 2 en Kampenion 1. De Zwollenaren hebben daarbij de beste papieren, ook al moeten zij nog aantreden tegen de ongenaakbare koploper Entac 2. Wat de uitslag van die wedstrijd betreft, zal veel afhangen van de opstellingen van beide teams. Team 1 gaat op vrijdag 24 oktober as. - een week eerder dus dan de andere wedstrijden - al op bezoek bij De Toekomst 2. Het staat dan voor de opgave om niet alleen een zege te boeken, maar ook nog eens een zo ruim mogelijke om de druk nog enigszins bij buurman TT Zwolle 2 te leggen.

 

 

Promotieklasse: Blauw-Wit 3 - Kampenion 2


Team 2 gaat als een speer dit seizoen. In vier wedstrijden behaalde het 33 punten, een gemiddelde van iets meer dan 8 punten per wedstrijd dus. De voorsprong op nummer 2 Swift (D) 1 bedroeg al 7 punten.

Afgelopen vrijdagavond ging team 2 in Almelo op bezoek bij Blauw-Wit 3, een tegenstander die de teams van Kampenion niet bepaald ligt. Team 2 speelde met Ivan Hollander, Jordy ten Have en Robin Lieftink. De gastheren kampten met personele problemen, want om uiteenlopende redenen waren Eric Beld (ziek), Mark Beld en Robert Kole niet beschikbaar. Ton Nitert en Lars Hubbelmeijer waren dat wel en René van de Berg (team 4) viel in.

In het begin leek er nog weinig aan de hand voor team 2. Ivan zette zijn team op voorsprong door Ton te verslaan, waarna Jordy youngster Lars versloeg. Robin moest echter daarna enigszins verrassend zijn meerdere erkennen in René die overigens sterk op dreef was. In het dubbel pakten Ivan en Jordy een 0 - 2 voorsprong tegen René en Ton, maar die kwamen sterk terug en trokken het dubbel alsnog naar zich toe. Ook daarin had invaller René een groot aandeel.

Ivan zette zijn team weer op voorsprong door Lars te verslaan. Maar Robin delfde hierna opnieuw het onderspit en wel tegen Ton, een tegenstander die hem overigens niet bepaald ligt. Vervolgens ondervond ook Jordy de kracht van invaller René die zich verrassend als winnaar liet feliciteren waardoor het 4 - 3 stond.

Toen Robin vervolgens ook zijn derde partij verloor - ditmaal van Lars - leek Blauw-Wit 3 ook ditmaal als winnaar uit de bus te zullen komen in een wedstrijd tegen een team van Kampenion. Ivan dacht zijn team daarna snel dichterbij te brengen door tegen René een 0 - 2 voorsprong te nemen, maar hij liet zich in slaap sussen waardoor René de 3e en 4e game naar zich wist toe te trekken. In de beslissende game nam diezelfde René een 6 - 2 voorsprong voordat Ivan eindelijk de wekker hoorde en hij zijn aanvallende en actieve spel weer terugvond. Hij gunde René daarna nog slechts één punt en bracht zijn team daarmee op 5 - 4. In de laatste partij van de avond stelde Jordy de puntendeling veilig door Ton te verslaan.

Opnieuw wist een team van Kampenion dus niet te winnen van Blauw-Wit 3. Toch mag team 2 met die puntendeling de handen nog het meest dichtknijpen. Doordat concurrent Swift (D) 1 zaterdag met 9 - 1 wist te winnen van TT Zwolle 5, bedraagt de voorsprong van team 2 nu nog slechts 3 punten. Ai! Zo is de comfortabele positie van team 2 in één speelronde deels tenietgedaan.

De stand na vijf speelrondes luidt:
Kampenion 2          5 - 38
Swift (D) 1          5 - 35
De Brug 1            5 - 24
De Trefhoek 1        5 - 22

Effekt '74 2         5 - 22
Twekkelerveld 1      5 - 21
Blauw-Wit 3          4 - 18
TT Zwolle 5          4 - 10

De wedstrijd TT Zwolle 5 - Blauw-Wit 3 wordt op vrijdag 24 oktober as. gespeeld.

Duidelijk is dat team 2 en Swift (D) 1 zekere promotiegroep spelers zijn. Daarna ligt veel open waarbij TT Zwolle 5 voorlopig (?) afgeslagen laatste staat.

 

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - Entac 3


In de poule van Kampenion 3 heeft Harderwijk 1 zich onlangs teruggetrokken uit de competitie. Dat betekent dat er nog slechts één team hoeft te degraderen. Team 3 bivakkeert met de Toekomst 3, Entac 3 en Bosman/Wezep 1 onderin en dus is die informatie niet onbelangrijk voor deze teams.

Afgelopen vrijdagavond kwamen met Entac 3 één van die concurrenten naar Kampen. Team 3 speelde met Dick Hoekman, Gerben Wolterink en Gertjan Wessels. De gasten uit Enschedé verschenen met Freek Borgman, Arjan Glandrup en Steven Gies.

Het werd een vreemde wedstrijd met twee gezichten. In voetbaltermen gesproken is het zo dat de 1e helft voor Entac 3 was en de 2e voor team 3. Halverwege stonden de gasten op een 1 - 4 voorsprong. De 2e helft ging echter met diezelfde cijfers naar team 3 waardoor het er nog een gelijkspel wist uit te slepen.
Aan Kamper kant pakten Gerben en Gertjan ieder twee zeges en Dick één.
Zeker gezien de 1 - 4 tussenstand zullen de Kamper spelers meer tevreden met de puntendeling dan die van Entac 3.

Leuk was het dat in de 3e helft herinneringen werden opgehaald door Arjan Glaudrup, Simon van der Woude en ondergetekende. In de landelijke jeugdcompetitie kwamen Arjan en Simon elkaar al tegen toen Entac 1 en Kampenion 1 bij elkaar in landelijk C waren ingedeeld. Entac 1 werd toen kampioen. Leuk om elkaar weer eens te spreken!

De komende twee weken heeft team 3 geen competitieverplichtingen. Daarna - op vrijdag 31 oktober as. - staat de belangrijke wedstrijd tegen de bevriende buren van Bosman/Wezep 1 op het programma. Dat de Wezepers zich nog niet bij degradatie hebben neergelegd, blijkt wel uit het feit dat zij de 4e concurrent in de strijd tegen degradatie - de Toekomst 3 - met 6 - 4 wisten te verslaan. Daarnaast is het ook zo dat slechts drie teams in de degradatiegroep uitkomen. Dat betekent dat één van de vier genoemde teams zich zal plaatsen voor de promotiegroep. Ook dat wordt spannend. Overigens is ook TT Zwolle nog niet zeker van een plaats in de promotiegroep.

De stand na vijf speelrondes luidt:
Effekt '74 1         5 - 46
DTV '84 2            5 - 25
TT Zwolle 4          4 - 19
ENTAC 3              4 - 17

Kampenion 3          4 - 16
De Toekomst 3        4 - 15
Bosman/Wezep 1       4 - 12

Zeker is al dat Effekt ’74 1 aan het eind van het seizoen - alhoewel dat kon al wel eens in speelronde 7 of 8 gebeuren - de titel voor zich opeist. Ook is vrijwel zeker dat DTV ’84 2 zich voor de promotiegroep zal plaatsen. Maar meer ‘zekerheden’ zijn er op dit moment nog niet te melden. De overige vijf teams - wellicht met uitzondering van Bosman/Wezep 1 - hebben nog kans om de promotiegroep te halen.
Dat worden nog twee spannende competitierondes voordat de tussenbalans wordt opgemaakt.

 

 

2e klasse: Kampenion 4 - TT Zwolle 8


Team 4 presteert dit seizoen wat wisselvallig en dus nog niet top. Het won tweemaal ruim, maar het speelde ook al tweemaal gelijk. Afgelopen vrijdagavond kwam concurrent TT Zwolle 8 op bezoek. Een mooie gelegenheid om afstand te nemen zou je denken.

Dat moest dan wel gebeuren met een invaller, want om uiteenlopende redenen waren Bertin Bos, Nick Kuipers en Stefan Sijbesma niet beschikbaar. Wim Tillema (team 5) kon en wilde wel invallen en hij speelde aan de zijde van Guido Wessels en Pascal Bruins. De gasten deden het met Jos de Munnik, Annelies Mannak en Wessel Kamer.

Team 4 ging prima van start en stond na het dubbel op een 4 - 0 voorsprong waarbij het slechts één game had gemorst. In het dubbel moesten Guido en Wim één game aan Annelies en Wessel laten.

Na het dubbel bleef het crescendo gaan met team 4, al boden de Zwollenaren wel iets meer tegenstand. De partijen 4 t/m 7 gingen alle in vieren naar team 4. Pas in de negende partij slaagde TT Zwolle 8 erin om de ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier te krijgen toen Jos met 10 - 12 in de 5e game Pascal wist te verslaan. De laatste partij was weer voor team 4, zodat de wedstrijd met liefst 9 - 1 werd gewonnen.

Met die ruime zege neemt team 4 dan eindelijk wat afstand van de andere teams en stelt het zijn kandidatuur voor de titel.

De stand halverwege het seizoen is:
Kampenion 4          5 - 36
TT Zwolle 8          5 - 27
Dronten '74 1        5 - 27
Heino 3              5 - 21
Emmeloord 2          4 - 16
Hoonhorst 1          4 - 13

Team 4 heeft in speelronde 5 dus dan toch afstand kunnen nemen van de achtervolgers. Het verdedigt in de tweede competitiehelft een voorsprong van 9 punten op zowel TT Zwolle 8 als Dronten ’74 1. Aardig om te vermelden daarbij is dat Dronten ’74 1 op vrijdag 31 oktober as. op bezoek komt in Kampen. Als er geen gekke dingen gebeuren - en daar ga ik vanuit omdat team 4 in de breedte sterk is - keert team 4 in één seizoen terug in de 1e klasse. En daar hoort het ook!

 

 

2e klasse: Kampenion 5 - Leogang 1


Team 5 is als promovendus bezig aan een goed seizoen. In de vier tot dusver gespeelde wedstrijden bleek alleen Bosman/Wezep 2 te sterk. De overige drie wedstrijden leverden winst op. Afgelopen vrijdagavond kwam koploper Leogang 1 - eveneens een promovendus - op bezoek.

Simon van der Woude, Jelmer van der Veen en Sebastian Holzapfel moesten het voor team 5 doen. Leogang 1 speelde met Johan Wiebenga, Rin van Dijk en George Schipper.

De start was voor team 5. Na het dubbel stond het liefst 4 - 0 (!) op het wedstrijdformulier. Simon versloeg Johan ‘in straight games’, Jelmer was in vieren te sterk voor Rin en Sebastian was tegen George de gelukkigste van de twee na 11 - 9 in de beslissende 5e game. In het dubbel versloegen Sebastian en Simon hun tegenstanders George en Rin in drie games; na twee spannende games wisten zij in de 3e game het verschil te maken.

In de drie partijen na het dubbel kwamen de gasten uit Nunspeet sterk terug. Eerst verloor Jelmer enigszins onverwacht in vieren van Johan. Daarna moest Simon tegenstander George - ook al na vier games - feliciteren. Sebastian moest duidelijk wennen aan het spel en materiaal van Rin en verloor ook in vier games. Zo stond het dus ineens 4 - 3.

Jelmer vergrootte die marge weer door de sterke George heel knap ‘in straight games’ te verslaan. Sebastian bracht de marge zelfs op drie door in drie games af te rekenen met Johan. In de laatste partij van de avond nam Simon het op tegen Rin. In een spannende partij was het uiteindelijk Rin die knap van een 2 - 1 achterstand terugkwam en Simon alsnog het nakijken gaf.

Zo won team 5 deze avond keurig met 6 - 4 van de koploper. Vanuit Kamper gezichtspunt gezien was het jammer dat Simon de laatste partij van de avond aan Rin moest laten, want met een 7 - 3 zege had team 5 zich helemaal in de titelstrijd gemeld. Nu lijkt die vooral te gaan tussen Leogang 1 en Bosman/Wezep 2. Maar laat ik niet te kritisch zijn: team 5 presteert als debutant echter prima met een 3e plaats.

De stand halverwege het seizoen is:
Leogang SL 1         5 - 36
Bosman/Wezep 2       5 - 35
Kampenion 5          5 - 31
Swift '64 1          5 - 19
TT Zwolle 9          5 - 16
GTC 1                5 - 13

Team 5 heeft de spanning in de poule teruggebracht door koploper Leogang 1 met 6 - 4 te verslaan. Een uitslag die met instemming zal zijn begroet in Wezep. Team 5 staat op een paar punten achterstand van de nummers 1 en 2, maar heeft al duidelijk afstand genomen van de teams onder zich. Halverwege het seizoen lijkt het dan ook al verzekerd van handhaving en wellicht liggen er toch nog mogelijkheden naar boven toe. We gaan het zien.

 

 

3e klasse: Kampenion 6 - Zwartsluis 1


Team 6 vinden we zoals vrijwel ieder seizoen terug bij de eerste drie teams in de stand. Het meeste geroutineerde team van Kampenion blijkt voor de tegenstanders lastig te bestrijden. Afgelopen dinsdagavond kwam Zwartsluis 1 op bezoek.

Arie Hup, Hans van den Berg en Theo Hogenhorst kwamen namens team 6 in actie. Tegenstander Zwartsluis 1 heeft het hele seizoen al personele problemen; kopman Pieter Doosje is namelijk al vanaf wedstrijd 1 geblesseerd. Afgelopen dinsdag was ook Albert Mooiweer verhinderd en dus moest Zwartsluis 1 met twee invallers aantreden: John van Schellen en Fabian Santbergen (team 2). Roel Santbergen was als enige van zijn team van de partij.

Na het dubbel stond team 6 op een 3 - 1 voorsprong. Het verloren puntje kwam op naam van Hans die in zijn partij tegen Fabian hoge pieken en diepe dalen kende. Helaas voor hem en team 6 hadden de dalen de overhand waardoor Fabian de partij nog wist te winnen; met dank aan Hans. Arie (in drieën van John) en Theo (in vijven van Roel) wonnen hun partij wel. In het dubbel waren Hans en Theo ‘in straight games’ te sterk voor vader Roel en zoon Fabian.

De trend van voor het dubbel zette zich erna door. Arie en Theo wonnen hun beide andere enkelpartijen, terwijl Hans tweemaal verloor. Hans heeft veel in huis, maar hij mist nog ritme. Zijn rechterarm kan nog niet uitvoeren wat hij in zijn hoofd heeft, maar dat komt wel weer.

Team 6 boekte een 7 - 3 zege en blijft daardoor bovenin meedoen.

De stand halverwege het seizoen is:
Smash-in 1           5 - 36
Kampenion 6          5 - 33
Harderwijk 2         5 - 30
Smash '70 (H) 7      5 - 28
Zwartsluis 1         5 - 14
DTV '84 5            5 -  9

Smash-In 1 is titelkandidaat nummer 1. Zeker als kopman Hans de Vries op de beslissende momenten in actie komt. Team 6 staat echter op een keurige 2e plaats. De afstand naar nummer laatst DTV ’84 5 is al ‘levensgroot’.

 

 

3e klasse: Effect 2 - Kampenion 7


Team 7 presteert tot nu toe boven verwachting. Werd enigszins gerekend op een moeizaam seizoen na het ‘wegpromoveren’ van kopman Gerard Palland, tot nu toe draait het echter keurig bovenin mee en bedraagt de achterstand op plaats 1 slechts één puntje. De spelers presteren dan ook beter dan verwacht. Afgelopen vrijdag ging het in Mariënheem op bezoek bij Effect 2.

Jan Beks, Jan Ringenier en Thomas Niemeijer kwamen namens team 7 in actie en zij namen het op tegen Harrie Blankenvoort, Ans Reimert en Jacqueline Jansman.

Na het dubbel stond team 7 op een 1 - 3 voorsprong. Jan B - de oudere broer van Ali - moest zijn meerdere erkennen in Harrie, Jan R buitte zijn service prima uit tegen Ans en Thomas wist zijn hangpartij tegen Jacqueline winnend af te sluiten. Thomas is vaak - in het algemeen gesproken - veel sterker dan zijn tegenstander, maar maakt het dan onnodig spannend door TE gretig te zijn. Maar dat komt wel goed.
In het dubbel sleepten de Jantjes tegen Jacqueline en Harrie de 1e en 2e game er op het tandvlees uit waarna zij in de 3e game afstand wisten te nemen.

Na het dubbel kwam Effect 2 terug in de wedstrijd. Jan B verloor in een spannende partij in vier games van Ans waarna Thomas een goede partij speelde tegen Harrie. Helaas voor Thomas verloor hij de 1e en 2e game met nipt verschil. De 3e game wist Thomas nog wel te winnen, maar in de 4e game pakte de slim spelende Harrie alsnog de winst. Jan R bracht zijn team opnieuw op voorsprong via een soevereine zege op Jacqueline die zich - net als Ans - onvoldoende raad wist met diens service: 3 - 4.

Van de laatste drie partijen wist team 7 er nog twee te winnen. Thomas was in vier games te sterk voor Ans, waarna Jan B en Jacqueline er een mooie en spannende partij van maakten. Uiteindelijk was Jan met 8 - 11 in de 5e game de gelukkigste. In de laatste partij van de avond moest Jan R zijn meerdere erkennen in Harrie. Harrie las de service van Jan eerder dan omgekeerd. Wist Jan in de 1e game nog gelijke tred te houden, daarna wist Harrie het verschil te maken.

Niettemin is een 4 - 6 zege voor team 7 opnieuw een keurig resultaat. Het blijft daarmee bovenin meedraaien al ziet het TT Zwolle 10 nu wel afstand nemen na de 9 - 1 (!) zege op de andere concurrent Leogang 2. Maar de titel was nooit de doelstelling van team 7.

De stand halverwege het seizoen is:
TT Zwolle 10         5 - 33
Kampenion 7          5 - 29
Leogang SL 2         5 - 25
DTV '84 4            5 - 23
Effect 2             5 - 20
Smash '70 (H) 8      5 - 20

De 3e klasse E is een spannende poule. Het verschil tussen de koploper en de nummer laatst is slechts 13 punten. We vinden team 7 terug op een keurige 2e plaats, maar toch is het wijs waakzaam te blijven, omdat het gat naar een degradatieplaats met 9 punten nog niet heel groot is. Gelukkig staan er twee teams op dat puntenaantal, wat het weer iets positiever maakt.

 

 

4e klasse: Batfighters 2 - Kampenion 8


Team 8 is al vanaf vrijwel het begin van het seizoen met Hoonhorst 3 en Batfighters 2 verwikkeld in een strijd om de laatste plaats te ontlopen. Daarbij presteert het - de afwezigheid van Henny Boxman in aanmerking nemend - naar behoren. Afgelopen vrijdag ging het in Elburg op bezoek bij Batfighters 2. Een belangrijke wedstrijd dus.

Ook nu moesten Mattias Beimers, Martijn Haanappel en Rense Beimers het dus weer voor team 8 doen. Mark Moorman, Piet Tadema en Gert Jan van der Linde vertegenwoordigden Batfighters 2.

Na het dubbel stond team 8 op een 3 - 1 achterstand. Mattias verloor ‘in straight games’ van Mark en Martijn kwam slechts een paar puntjes tekort tegen Piet. Rense versloeg keurig de jonge Gert Jan.
In het dubbel moesten Martijn en Mattias hun meerdere erkennen in Gert Jan en Mark. M&M verloren vrij kansloos in drieën.

Na het dubbel veranderde er niet zoveel aan het spelbeeld. De eerste drie partijen na het dubbel gingen alle over drie games. Mattias verloor van Piet en Rense van Mark. Martijn zorgde voor het tweede winstpunt door Gert Jan te verslaan.

Ook in de laatste drie partijen ging er (slechts) één puntje naar team 8. Rense verloor in vieren van Piet en Mattias deed hetzelfde tegen Gert Jan. Martijn zorgde ervoor dat de nederlaag wat draaglijker werd door Mark in vijf games te verslaan.

Team 8 leed dus een 7 - 3 nederlaag in Elburg en daar valt niet zoveel op af te dingen. Batfighters 2 speelt zich daarmee voorlopig (?) in veilige haven. Team 8 blijft in de gevarenzone, maar zag nummer laatst Hoonhorst 3 met 9 - 1 verliezen bij Harderwijk 4 waardoor het een marge van 5 punten heeft naar de laatste plaats.

De stand halverwege het seizoen is:
Smash-in 2           5 - 32
Harderwijk 4         5 - 32
Batfighters 2        5 - 25
Heino 8              5 - 24
Kampenion 8          5 - 21
Hoonhorst 3          5 - 16

Smash-In 2 en Harderwijk 4 lijken onderling te gaan uitmaken wie promoveert naar de 3e klasse. Team 8 heeft - zoals aangegeven - een voorsprong van 5 punten op Hoonhorst 3 en verder heeft het Heino 8 en ook Batfighters 2 nog redelijk in zicht.

 

 

4e klasse: Kampenion 9 - Wham 2


Ook team 9 speelt tot dusver naar behoren. Mede vanwege de 9 - 1 zege in de openingswedstrijd op Smash ’70 10 heeft het degradatiespook zich niet laten zien. Tegen de sterkere tegenstanders in de poule leed het weliswaar ruime nederlagen, maar dat deden de andere laagvliegers ook.
Afgelopen dinsdagavond kwam Wham 2 op bezoek, een team dat met Smash ’70 10 onder team 9 staat.

Alice Ringenier, Gerard Wessels en invaller Martijn Haanappel (team 8) moesten het voor team 9 doen, omdat Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink om uiteenlopende redenen afwezig waren. De gasten verschenen met Harold de Graaf, Ton Kienhuis en Herman Vos.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht. Alice bood in de openingspartij Harold prima partij, maar diens aanval was Alice toch te machtig. Gerard versloeg hierna overtuigend Ton en bracht zijn team weer langszij. Martijn speelde daarna een sterke partij tegen Herman. Hij ging niet mee met het spelletje van zijn tegenstander en won vrij overtuigend in vieren.
In het dubbel verloren Alice en Gerard in drie spannende games van Harold en Herman.

Na het dubbel ‘demarreerde’ Wham 2 eerst naar 2 - 4 via zeges van Harold op Gerard en Herman op Alice waarna Martijn team 9 weer ietsje dichterbij bracht door Ton in vier games te verslaan.

In de laatste drie partijen wist team 9 nog tweemaal te winnen. Eerst won Gerard keurig in vier games van Herman na de 1e game te hebben verloren. Martijn speelde ook in zijn derde partij van de avond sterk, maar dat deed ook tegenstander Harold. Laatstgenoemde won na 11 - 13, 11 - 13 en 10 - 12. Zo verlies je ‘in straight games’, terwijl je eigenlijk niet voor je tegenstander onderdoet. Ook dat is tafeltennis. In de laatste partij nam Ton tegen Alice een 0 - 2 voorsprong, maar Alice gaf zich nog niet gewonnen. Zij won de 3e game overtuigend, sleepte de 4e game er met 12 - 10 uit en herhaalde dat in de beslissende 5e game: 13 - 11. Zo won zij de partij nog op wilskracht.

Beide teams deelden aldus de punten en vooral vanuit het gezichtspunt van team 9 gezien is dat geen gekke uitslag. Niet alleen kwam het van 2 - 4 terug, maar het handhaafde de voorsprong van 5 punten op Wham 2. Omdat nummer laatst Smash ’70 10 met maximale cijfers van aanstaand kampioen HTTV 2 verloor, is de voorsprong van team 9 op een degradatieplaats gegroeid tot 13 punten!

De stand halverwege het seizoen is:
HTTV 2               4 - 35
DTV '84 6            5 - 30
's-Heerenbroek 3     4 - 24
Kampenion 9          5 - 23
Wham 2               5 - 18
Smash '70 (H) 10     5 - 10

De wedstrijd ’s-Heerenbroek - HTTV 2 wordt op dinsdag 21 oktober gespeeld.

Team 9 staat er prima bij. Met een gemiddelde van bijna 5 punten per wedstrijd heeft het ruim afstand genomen van Smash ’70 10 dat op een degradatieplaats staat. De spelers van team 9 kunnen dus heerlijk vrijuit blijven ballen!

 

Ik denk dat we tevreden mogen zijn over de tussenklasseringen van de negen seniorenteams. Op dit moment staat geen enkel team op een degradatieplaats. De team 2 en 4 zijn koploper en ook de teams 5, 6 en 7 doen bovenin mee.

De competitie ligt nu in principe twee weken stil. Maar op vrijdag 24 oktober as. komen twee teams in actie:

  • Hoofdklasse: De Toekomst 2 - Kampenion 1
  • 3e klasse: TT Zwolle 10 - Kampenion 7

 

Ik hoop mij in dat weekend weer te melden!

 

Met sportieve groet,

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion