FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 43 kwamen twee teams van Kampenion in actie. Team 1 ging in Lochem op bezoek bij De Toekomst 2, terwijl team 7 op bezoek ging bij koploper TT Zwolle 10. In beide gevallen ging het om een vooruit gespeelde wedstrijd, namelijk de wedstrijd die oorspronkelijk voor vrijdag 31 oktober gepland stond. Beide teams zetten een goede prestatie neer.


Hoofdklasse: De Toekomst 2 - Kampenion 1


Team 1 bevindt zich in het grensgebied tussen degradatiegroep en promotiegroep. Het staat vijfde en het heeft nog een klein kansje om zich te plaatsen voor de promotiegroep. Maar dan moest het zelf vrijdagavond ruim winnen bij De Toekomst 2 in Lochem en vervolgens hopen dat koploper Entac 2 volgende week TT Zwolle 2 - de concurrent van team 1 - niet meer dan 5 punten toestaat.

Ton Ringenier, Gert-Jan de Lange en Jeroen Rotman stonden namens team 1 op het wedstrijdformulier. Tegenstander De Toekomst 2 deed het met Bennie Klein Teeselink, Frans Helmich en Ronald Voppel.

Na het dubbel stond team 1 op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij namen de beide ‘lange mannen’ het tegen elkaar op: Ton en Bennie. In de eerste twee games gaven beide spelers elkaar weinig toe: 9 - 11 en 11 - 9. Daarna wist Ton echter het verschil te maken. Gert-Jan nam het daarna op tegen Frans, de tovenaar uit Zutphen. GJ speelde een degelijke partij en won ‘in straight games’. Jeroen nam tegen Ronald een 2 - 1 voorsprong, maar wist de kansjes in de 4e game niet te benutten. Ronald sleepte die game er nog uit en maakte in de beslissende game het verschil: 11 - 5.
In het dubbel traden Gert-Jan en Ton aan tegen Bennie en Ronald. Dit werd een heel spannende partij die na 10 - 12, 17 - 15, 11 - 8, 9 - 11 en 8 - 11 nipt naar team 1 ging.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Eerst versloeg Ton tegenstander Frans ook ‘in straight games’, maar dat ging zeker niet gemakkelijk; twee van de drie games gingen met twee punten verschil naar Ton. Daarna wist Jeroen tegen Bennie het scenario van zijn 1ste partij te voorkomen door na 1 - 2 en 2 - 2 ditmaal wel de beslissende game te winnen en ook nog eens ruim. Gert-Jan moest daarna aantreden tegen  Ronald. Hij begon sterk aan de partij. Via 5 - 11 en 8 - 11 nam GJ keurig een 0 - 2 voorsprong. Maar Ronald gaf zich niet gewonnen en won de 3e (11 - 7) en 4e game (11 - 5). Gelukkig voor team 1 wist GJ de 5e game met 8 - 11 op zijn naam te schrijven.

In de achtste partij speelde Jeroen tegen Frans een soortgelijke partij als zijn teamgenoten tegen hem deden. Hij won ‘in straight games’, maar had het vooral in de 3e game lastig. De 1e en 2e game gingen met ruime cijfers naar Jeroen. De partij tussen Ton en Ronald leek veel op de 1e partij van Ton tegen Bennie. In de 1e en 2e game waren beide spelers aan elkaar gewaagd, 11 - 13 en 11 - 9, maar daarna wist Ton afstand te nemen. In de laatste partij van de avond was het aan Gert-Jan om de slagroom op de taart te plaatsen. Dat moest dan gebeuren tegen Bennie. De slagroom bleek echter nog niet op dikte, want Bennie schreef eerst de 1e en daarna ook de 2e game op zijn naam. De 3e wist GJ ruim te winnen, waarna hij de 4e eruit wist te slepen. De beslissende 5e game gaf een soortgelijk scenario te zien; GJ sleepte ook die er met de cijfers 9 - 11 uit. Dat is heel knap van GJ. Niet alleen kwam hij van een 2- 0 achterstand terug, hij deed dat ook nog eens in zijn 3e partij.

Team 1 boekte dus een ruime 1 - 9 zege en het deed daarmee wat het moest doen. Het legt de bal en de druk nu bij de spelers van TT Zwolle 2 neer. Dat team ontvangt komende vrijdag koploper Entac 2. Bij een zege van tenminste 7 - 3 zijn de Zwollenaren zeker van een plek in de promotiegroep. Bij 5 punten of minder is team 1 zeker van een plek in de promotiegroep. Bij een zege van 6 - 4 wordt het games - en mogelijk zelfs punten - tellen. De hoop van team 1 is komende vrijdag gevestigd op de spelers van Entac 2.

 


3e klasse: TT Zwolle 10 - Kampenion 7


Team 7 is bezig aan een goed seizoen. Ondanks de ‘onthoofding’ - kopman Gerard Palland is weggepromoveerd - draait het prima bovenin mee. Afgelopen vrijdagavond mocht het team zichzelf en de goede klassering bewijzen, want het ging toen op bezoek bij koploper TT Zwolle 10. De eerste ontmoeting eindigde in een onnodige 4 - 6 nederlaag.

Jan Beks, Danny Bruins en Jan Ringenier moesten het voor team 7 doen en zij namen het op tegen Marco Spanhaak, Ton Harbrink en Sjoerd van den Akker.

De eerste drie enkelpartijen gingen snel. Jan B. verloor in drieën van kopman Marco, Danny won keurig in drieën van Ton en Jan R. deed hetzelfde tegen Sjoerd. Het dubbel was een stuk spannender. Jan B. en Danny namen het op tegen Marco en Sjoerd. Ondanks winstkansen voor de Kampenaren waren het uiteindelijk toch Marco en Sjoerd die de partij in de 4e en 5e game nog naar zich toetrokken: 11 - 8, 7 - 11, 10 - 12, 12 - 10 en 11 - 9!

Na het dubbel bleef het spannend. Eerst won Jan B. een hangpartij tegen Ton (9 - 11 in de 5e game), vervolgens volgde Jan R. dat voorbeeld in zijn partij tegen Marco. Daarmee haalde Jan tegenstander Marco van zijn 100%. Danny deed er zelfs nog een schepje bovenop door Sjoerd met 13 - 15 in de 5e game te verslaan. Zo stond team 7 zomaar op een - weliswaar geflatteerde - 2 - 5 voorsprong.

De koploper gaf zich echter niet gewonnen. Eerst speelden Jan R. en Ton een ‘marathonpartij’ tegen elkaar. Uiteindelijk was ditmaal de Zwolse speler de gelukkigste met 13 - 11 in de 5e game, mede omdat Jan geen wapens vond (had) om het Ton in de rally moeilijk te maken. Ton had goed het oog in de service van Jan. Jan B. moest - in tegenstelling tot de wedstrijd in Kampen - ditmaal zijn meerdere erkennen in Sjoerd en in de laatste partij bleek Marco te sterk voor Danny, maar dat is uiteraard geen schande.

Je hebt het vast zelf ook wel eens meegemaakt: vooraf zou je direct tekenen voor een bepaalde uitslag, maar achteraf …….. Dat overkwam team 7 afgelopen vrijdagavond. Na de 2 - 5 voorsprong leek team 7 een overwinning te behalen op de koploper, maar uiteindelijk werd het nog een puntendeling. De individuele partijen overziend moeten we echter concluderen dat die niet onverdiend was. De spelers konden uiteindelijk dan ook wel leven met de uitslag. Het team bleef keurig overeind in de wedstrijd bij TT Zwolle 10.

Komende week komen zeven van de negen teams in actie. Hier volgt een overzicht:
Dinsdag 28 oktober:
Smash ’70 10 - Kampenion 9

Vrijdag 31 oktober:
Kampenion 3 - Bosman Wezep 1
Kampenion 4 - Dronten ’74 1
Kampenion 5 - TT Zwolle 9

Twekkelerveld 1 - Kampenion 2
Smash ’70 7 - Kampenion 6
Smash-In 2 - Kampenion 8

Ik hoop mij volgend weekend weer te melden!

 

Met sportieve groet,


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar