FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 45 moesten acht van de negen teams aantreden. De teams 2, 7, 8 en 9 deden dat in een thuiswedstrijd, terwijl de teams 3, 4, 5 en 6 op verplaatsing speelden. Team 1 had geen competitieverplichtingen. De meeste aandacht ging deze week uit naar de wedstrijd tussen team 2 en concurrent Swift (D) 1. Team 3 zorgde voor een daverende verrassing door de ongenaakbare koploper Effekt ’74 1 in eigen huis met 4 - 6 te verslaan! Ook de teams 4, 7 en 8 deden goede zaken en team 5 hield zich keurig staande in de topper tegen Wezep 2. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Promotieklasse: Kampenion 2 - Swift (D) 1


Op vrijdag 7 november was het dan zover, de twee sterkste teams in de poule - Kampenion 2 en Swift (D) 1 - troffen elkaar in Kampen. Beide teams zijn het hele seizoen al duidelijk te sterk voor de andere teams en hebben dan ook een ruime voorsprong opgebouwd. Daarbij stond team 2 nog eens 4 punten voor op de concurrent uit Deventer.

Team 2 trad aan met Ivan Hollander, Jordy ten Have en Robin Lieftink. De gasten verschenen met Lars van der Zanden, Karin Willemsen en Ivo Haarbrink.

Na het dubbel stond Swift (D) 1 op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij wist Lars het Ivan heel moeilijk te maken. Hij won de 1e en 2e game, maar zag Ivan vervolgens knap terugkomen tot 2 - 2. In de beslissende game nam Lars in het begin al een voorsprong die hij niet meer afstond. Daarmee pakte hij voor zijn team een belangrijk bonuspunt. Jordy leek daarna in eerste instantie tegen Karin op een eenvoudige zege af te stevenen; hij won de 1e game in korte tijd met 11 - 4. Daarna wist Karin de partij te doen kantelen en zij won de 2e en 3e game met tweemaal 6 - 11. Gelukkig gaf Jordy zich niet gewonnen en knokte hij zich terug in de wedstrijd. Hij won de 4e game met 11 - 8 en bleek ook in de beslissende met 11 - 7 de sterkste. In de derde partij speelde Robin niet slecht tegen Ivo, maar dat bleek niet genoeg. Ivo had aanvallend niet alleen veel in huis, hij bleek dit ook te hebben meegenomen. Ivo won ‘in straight games’.
In het dubbel namen Ivan en 4e speler Ralph Trip het op tegen Karin en Ivo. Dit werd weer een spannende partij en dus stond het na vier games 2 - 2. Ook de 5e game ging gelijk op, maar in de finale waren de gasten het koelbloedigst. Zo stond het dus 1 - 3 en werden drie van de vier partijen in vijf games beslist.

Na het dubbel veranderde er weinig aan het spelbeeld. Alhoewel, Jordy leek tegen Lars op een 3 - 0 zege af te stevenen. Hij won de 1e en 2e game en er leek geen vuiltje aan de lucht. Lars leek op dat moment het hoofd al in de schoot te leggen, maar hij wist zich op de één of andere manier op te richten. Zozeer zelfs dat hij drie games op rij won en alsnog de zege pakte. Hierna namen de beide spelers met het hoogste percentage in de poule het tegen elkaar op: Ivan en Ivo. Beiden hadden - hun eerste partij van de avond meegerekend - slechts één partij verloren. Zij maakten er een hoogstaande partij van, ook al kwam het vrijwel niet tot lange(re) rally’s. De verschillen waren - als verwacht - niet groot, maar toch was het Ivan die in drie spannende games wist te winnen en zo een heel belangrijk punt voor zijn team pakte, want het verschil tussen 2 - 4 en 1 - 5 is wel erg groot. Robin nam het hierna op tegen Karin. Daar waar Robin in het verleden meestal vrij eenvoudig won, daar had hij het nu veel moeilijker. De 1e game ging met ruime cijfers naar Karin. Zij won ook de 2e game, zij het met nipt verschil. Daarna wist Robin zich echter terug te vechten in de partij. Hij won eerst de 3e game met klein verschil en vervolgens ook de 4e. In de beslissende game pakte Karin in het begin een voorsprong, wist die in stand te houden en zelfs nog wat uit te breiden met het eind van de game in zicht. Robin kwam nog wat terug, maar het was Karin die met 9 - 11 aan het langste eind trok. Zij bracht daarmee de tussenstand op 2 - 5.

In de achtste partij nam Jordy het op tegen Ivo. Lange tijd was er weinig krachtsverschil tussen beiden, maar het was Ivo die zowel de 1e als de 2e game er op het nippertje wist uit te slepen en zo een tik uitdeelde. Daarna wist Jordy zijn niveau niet vast te houden en schakelde Ivo - vrijuit spelend - nog een tandje bij om de 3e game eenvoudig op zijn naam te schrijven. Het was aan Robin om te proberen zijn team tegen Lars weer wat dichterbij te brengen. De 1e game ging echter met ruime cijfers naar Lars. Robin pakte de 2e game met 11 - 8, Lars won de 3e met 9 - 11 en Robin de 4e weer met dezelfde cijfers. In de beslissende game wist Lars - net als in zijn partij tegen Ivan - in het begin een voorsprong te pakken en die gedurende de game verder uit te bouwen: 5 - 11. Zo bleef Lars deze avond heel knap - en in mijn ogen onverwacht - ongeslagen. Chapeau! Voor team 2 dreigde een zeperd, want het stond inmiddels 2 - 7! Dat werd er niet beter op toen Ivan aantrad tegen Karin. Karin speelde het spelletje slim en won de 1e en 2e game met ruime cijfers: 6 - 11 en 4 - 11. Het was knap dat Ivan ervoor bleef gaan en zichzelf vanaf de eerste punten in de 3e game wist op te peppen. Hij won die game met 11 - 4 en sleepte de 4e game er met 11 - 9 uit. In de beslissende game leek hij de juiste tactiek te hebben gevonden. Hij had een paar puntjes voorsprong bij de wissel en won de game uiteindelijk met 11 - 5.

Niettemin leed team 2 in eigen huis een - onverwachte - 3 - 7 nederlaag tegen concurrent Swift (D) 1. Weliswaar gingen vijf van de zeven vijfpitters verloren, maar dan nog. De zege van de gasten was wel verdiend. Zij acteerden net wat sterker en vooral op de beslissende momenten. Het is maar goed dat Ivan de laatste partij van de avond tegen Karin nog wist te kantelen, anders had team 2 nu al 2 punten achter gestaan. Nu staan beide teams gelijk en wordt het nog een heel spannende competitie in de promotiegroep met als finale de wedstrijd Swift (D) 1 - Kampenion 2 in Deventer! Komende vrijdag ontvangt team 2 Blauw-Wit 3, de week erna gaat het op bezoek bij De Brug 1 in Apeldoorn en de week erna is er dan de genoemde finale!


Promotieklasse: Effekt ’74 1 - Kampenion 3


Team 3 verschafte zich vorige week wat lucht met de 7 - 3 zege op nummer laatst Bosman/Wezep 1. En dat na een 1 - 3 tussenstand. Zaterdagmiddag moest het op bezoek bij de ongenaakbare koploper Effekt ’74 1. Dat team had in vijf wedstrijden slechts 4 puntjes (!) laten liggen! Het bewijst daarmee dat het in de Hoofdklasse thuishoort waar het vorig seizoen wat ongelukkig uit degradeerde.

In het geval team 3 een puntje of 4 zou weten mee te snoepen tegen de koploper, dan zou het zich nog plaatsen voor de promotiegroep. Maar mochten we dat - gelet op wat hiervoor vermeld staat - van de spelers verwachten?

Bas de Vries, Gerben Wolterink en Gertjan Wessels moesten het voor team 3 doen en zij namen het op tegen Peter Vrielink, Gert Jan Arends en invaller Edward Hiddink (team 2). Het feit dat Effekt ’74 1 met een invaller moest aantreden, was een opsteker voor team 3. Niettemin speelt Edward Hiddink toch ook nog altijd ruim 40% in de andere poule van de Promotieklasse.

In de openingswedstrijd nam Bas het op tegen diezelfde Edward. Getuige de cijfers op het wedstrijdformulier behaalde Bas een eenvoudige zege. Met 4 - 11, 5 - 11 en 7 - 11 zette hij zijn team op voorsprong. Gerben nam daarna tegen Peter een 0 - 2 voorsprong in games, maar zag zijn tegenstander vervolgens terugkomen tot 2 - 2. In de beslissende game was Peter uiteindelijk met 11 - 9 de gelukkigste. Gertjan trad hierna aan tegen Gert Jan. Ook dit werd een spannende partij met overigens wisselende cijfers. Wat te zeggen van 9 - 11, 11 - 2, 12 - 14 en 11 - 3. ‘Onze’ Gertjan won zijn beide games dus moeizaam, terwijl tegenstander Gert Jan hem vrijwel veegde in de gewonnen games. De beslissende game werd weer spannend en kennelijk is dat in het voordeel van ‘onze’ Gertjan, want hij won die met 9 - 11 en zette daarmee het tweede Kamper punt op het wedstrijdformulier.
In het dubbel hadden Bas en Gerben weinig kans tegen Gert Jan en Peter die eenvoudig ‘in straight games’ wisten te winnen.

Na het dubbel wist Bas het twee games spannend te maken in zijn partij tegen Peter; het stond toen 1 - 1. Daarna was de Kamper koek helaas op en won Peter de 3e en 4e game met ruime cijfers. Zo stond het halverwege de wedstrijd 3 - 2 in het voordeel van de koploper, maar had team 3 dus toch al twee puntjes bijeen geslagen. Hierna was het de beurt aan Gertjan om tegen invaller Edward aan te treden. Ook de tweede partij van Gertjan werd een spannende, want ook ditmaal was een 5e game nodig om de winnaar aan te wijzen. En voor de tweede keer was het Gertjan die die beslissende game met nipt verschil wist te winnen: 11 - 13. Hij bracht zijn team daarmee langszij: 3 - 3. In de zeven partij was Gerben volmaakt kansloos tegen Gert Jan. Gerben behaalde in totaal nog geen 15 punten (sorry Gerben!) en verloor dan ook dik verdiend: 4 - 3.

‘Onze’ Gertjan had echter een verrassing in petto. In zijn partij tegen Peter won hij eerst de 1e game (7 - 11) en vervolgens ook de 2e (2 - 11). Dat zijn ruime cijfers en dat zijn we vanmiddag niet van hem gewend; hij won toch alleen de spannende games? Zij die dachten dat de wedstrijd nog wel zou kantelen, kwamen bedrogen uit. Gertjan trok de goede lijn uit de 1e en 2e game door en won de 3e met 6 - 11. Zo won Gertjan tegen de koploper al zijn drie partijen. Bijzonder knap. Een Gertjan met ritme is voor veel tegenstanders een lastig ‘obstakel’. De tussenstand werd daarmee 4 - 4 en dat betekende dat team 3 zich vrijwel zeker - de uitslagen van de concurrenten waren immers nog niet bekend - voor de promotiegroep had geplaatst. Een fraaie bonus voor een toch wel moeizaam seizoen. In de negende partij nam Bas het op tegen Gert Jan. Beiden maakten er een spannende wedstrijd van en na 11 - 8, 11 - 13, 10 - 12 en 11 - 9 stond het 2 - 2. In de beslissende game was het uiteindelijk Bas die met 8 - 11 wist te winnen en zijn team op voorsprong bracht: 4 - 5. In de laatste partij van de middag kon Gerben de overwinning veilig stellen in zijn partij tegen Edward. Dat leek vrij snel te gaan gebeuren, want Gerben won de eerste twee games met ruime cijfers: 5 - 11 en 6 - 11. In de 3e game kwam Edward echter terug; hij won die met 11 - 7. In de 4e game stond Gerben er weer en hij won die met 6 - 11.

Zo boekte team 3 een fraaie 4 - 6 zege in een uitwedstrijd op koploper Effekt ’74 1. Natuurlijk, die koploper speelde met een invaller. Maar dan nog. Gezien de eerdere wedstrijden van Effekt ‘74 1 had het deze wedstrijd toch gewoon met 7 - 3 of 8 - 2 moeten winnen? Team 3 wist ook drie punten te pakken van de twee vaste spelers van het team!

Na afloop kreeg ik een appje van Bas met een foto van het wedstrijdformulier. Hij gaf daarbij ook een suggestie voor de titel boven mijn bijdrage: ‘Gertjan leidt team 3 naar de promotiegroep’. Die suggestie heb ik uiteraard overgenomen!
Complimenten en felicitaties aan de spelers van team 3.
Team 3 is zelfs nog als derde geëindigd en dat betekent dat het komende vrijdag thuis speelt tegen DTV ’84 2. De week erop ontvangt het koploper Effekt ’74 1 en de week daarna gaat het op bezoek bij TT Zwolle 4.


2e klasse: Heino 3 - Kampenion 4


Vorig weekend schreef ik dat team 4 op schema ligt. Het is al vrijwel vanaf de eerste speelronde koploper en had tot deze week een voorsprong van 8 punten op nummer 2 TT Zwolle 8. Afgelopen vrijdagavond ging het op bezoek bij Heino 3.

Hoewel team 4 volgens de teamopgave over 5 spelers kan beschikken, moest het al voor de tweede maal dit seizoen een beroep doen op een invaller. En weer was het Wim Tillema die team 4 uit de brand hielp. Pascal Bruins en Guido Wessels waren ook van de partij. Heino 3 verscheen met Thom van den Eijkel, Larry Chimezie en Marnix Krisman.

Na het dubbel stond team 4 op een 1 - 3 voorsprong. Pascal moest weliswaar in de openingspartij zijn meerdere erkennen in kopman Thom - hij wist na twee nipt verloren games niet meer zijn niveau te halen - maar Guido (0 - 3 tegen Larry) en Wim (1 - 3) tegen Marnix wisten hun partij te winnen.
In het dubbel bracht team 4 - enigszins verrassend - Guido en Wim achter de tafel en zij namen het op tegen Marnix en Thom. De 1e game ging ruim naar team 4, maar daarna werd het duidelijk spannender. Toch wisten Guido en Wim ook de 2e en 3e game te winnen, zij het met nipt verschil.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Pascal was in vier games te sterk voor Larry, waarna Wim - net als Pascal - zijn meerdere moest erkennen in Thom. Op zich is dat geen schande, want Thom had donderdagavond als invaller in de 1e klasse zijn drie partijen heel knap gewonnen! Guido vergrootte de marge weer door Marnix in vier games te verslaan.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 4. Eerst was Wim in drie games te sterk voor Larry en daarna had Pascal ook slechts drie game nodig om Marnix te verslaan. In de laatste partij van de avond ontmoetten de beide kopmannen elkaar: Guido en Thom. Het krachtsverschil was niet groot, maar het was Guido die zich nipt de sterkste toonde na 9 - 11, 8 - 11, 11 - 8 en 8 - 11.

Team 4 boekte dus een keurige 2 - 8 zege op Heino 3. Toen daarna bleek dat de beide andere wedstrijden in de poule in een gelijkspel waren geëindigd, werd duidelijk dat team 4 de grote winnaar is van deze speelronde. Het vergrootte de voorsprong op nummer 2 TT Zwolle 8 tot 11 punten. Met nog drie wedstrijden te gaan mag dat niet meer misgaan.


2e klasse: Bosman/Wezep 2 - Kampenion 5


Team 5 meldde zich vorige week in de titelstrijd. Het won zelf met ruime cijfers van TT Zwolle 9 en het zag nummer 2 Bosman/Wezep 2 met 4 - 6 winnen bij koploper Leogang 1. Daardoor zijn de Wezepers nu koploper met 1 punt voorsprong op Leogang 1 en 2 punten op ….. Kampenion 5. Afgelopen vrijdag mocht team 5 proberen zijn titelkansen te bevestigen; het ging namelijk op bezoek bij Bosman/Wezep 2.

Bij team 5 was Simon van der Woude verhinderd. Daarom kwamen Jelmer van der Veen, Gerard Palland en Sebastian Holzapfel in actie. Tegenstander Wezep 2 speelde met Emile Mensink, Jan van ’t Hul en Mike de Vogel.

Ik heb helaas geen wedstrijdbriefje ontvangen en dus moet ik het met de informatie uit NAS doen. Na het dubbel stond het 2 - 2. Jelmer versloeg in de openingspartij enigszins verrassend de Wezeper kopman Emile, waarna Gerard tegenstander Jan moest feliciteren. Sebastian bracht zijn team weer op voorsprong door Mike te verslaan.
Het dubbel ging naar Wezep.

Na het dubbel demarreerden de Wezepers naar 5 - 2. Emile bleek te sterk voor Sebastian, Jan versloeg Jelmer en Mike mocht de felicitaties in ontvangst nemen van Gerard.

Toch kwam de Kampenaren knap terug in de wedstrijd. Eerst was het Sebastian die de lastig te bespelen Jan wist te verslaan, daarna wist Jelmer te winnen van ‘hardhitter’ Mike en in de laatste partij van de avond bepaalde Gerard de eindstand op 5 - 5 via een knappe zege op Emile.

Team 5 boekte daarmee een verdienstelijk gelijkspel tegen de koploper in Wezep. Het bevestigt daarmee als debutant zijn goede klassering. Als de spelers iets eerder in het seizoen overtuigd waren geweest van hun kwaliteiten en mogelijkheden, dan ben ik ervan overtuigd dat het team er nog beter voor had gestaan. Dit zag ik overigens ook niet aankomen, moet ik in alle eerlijkheid bekennen. Omdat de andere concurrent Leogang 1 de punten in Genemuiden deelde met GTC 1, zijn de verschillen bovenin niet gewijzigd. Bosman/Wezep 2 blijft de voornaamste titelkandidaat, al is het alleen maar omdat dat team de beide concurrenten al heeft ontmoet. Kampenion 5 en Leogang 1 ontmoeten elkaar nog op de laatste wedstrijddag in Nunspeet. Maar als de Wezepers ergens een steekje laten vallen, dan staan Leogang 1 en Kampenion 5 klaar om te profiteren! Dat worden nog drie spannende weken!


3e klasse: Harderwijk 2 - Kampenion 6


Team 6 moest zich deze week zien te herstellen van de 9 - 1 nederlaag bij Smash ’70 7 vorige week. Dat moest vrijdagavond dan gebeuren in de uitwedstrijd bij Harderwijk 2. Arie Hup, Theo Hogenhorst en Hans van den Berg namen het op tegen Bert Monster, Peter Bakuwel en Henk Vlieger.

Na het dubbel stond team 6 op een 3 - 1 achterstand. In de openingspartij won Arie opvallend eenvoudig van Bert, maar daarna leed Theo zijn eerste competitienederlaag; Peter was in vier games te sterk. Hans moest vervolgens ‘in straight games’ zijn meerdere erkennen in Henk en in het dubbel verloren Arie en Theo in vieren van Henk en Peter.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Eerst verloor Arie vrij kansloos van Peter waarna Hans een hangpartij tegen Bert nipt in vieren wist te winnen. Toen Theo daarna ook zijn tweede partij verloor - Henk bleek in vier games nipt de betere - leek team 6 opnieuw op een (forse?) nederlaag af te stevenen.

De laatste drie partijen gingen alle over de volle vijf games. Eerst verloor Hans in vijf games van Peter die daarmee ongeslagen bleef. Daarna bleef Arie knap in het spoor van Henk, maar hij kon niet voorkomen dat laatstgenoemde met 11 - 7 in de 5e game wist te winnen. In de laatste partij van de avond gaf Theo de nederlaag een iets draaglijker aanzien door Bert te verslaan. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist Theo het verschil te maken: 4 - 11.

Niettemin leed team 6 opnieuw een nederlaag, ditmaal met 7 - 3. Op die nederlaag valt weinig af te dingen. De vier vijfpitters werden keurig verdeeld. Voor team 6 is de competitie nu vrijwel gespeeld. De afstand tot zowel de eerste als de laatste plaats is groot waardoor het de competitie vrijuit kan uitspelen.


3e klasse: Kampenion 7 - Smash ’70 8


Team 7 draait dit seizoen keurig mee. Vanaf het begin vinden we het team terug bij de eerste drie en dat is netjes. Afgelopen vrijdag kwam Smash ’70 8 op bezoek, een tegenstander waarvan het in de eerste wedstrijd geflatteerd met 1 - 9 wist te winnen.

Danny Bruins, Thomas Niemeijer en Jan Ringenier traden namens team 7 aan en zij namen het op tegen Steven Tijssen, Robin Sellies en Wouter van Halm.

Na het dubbel stond team 7 op een - wederom geflatteerde - 4 - 0 voorsprong. In de openingspartij leek Danny tegen Steven op een nederlaag af te stevenen. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game nam Steven met aanvallend spel een 1 - 7 en 2 - 8 voorsprong. Toch gaf Danny zich nog niet gewonnen en hij knokte zich punt voor punt terug, mede omdat Steven wat passiever ging spelen. Het werd 10 - 10 en het was uiteindelijk Danny die de game alsnog met 12 - 10 won. Zo pakte hij alsnog een niet meer verwacht punt. Thomas sleepte er vervolgens tegen Robin de 1e en 2e game met 13 - 11 en 12 - 10 uit waarna hij de 3e game meer afstand wist te nemen: 11 - 7. Jan en Wouter maakten er daarna een servicespelletje van. Beiden beschikken over een lastige service, maar het was Jan die eerder vat kreeg op de service van de tegenstander en de partij in vieren wist te winnen.
In het dubbel namen Danny en Thomas het op tegen Robin en Steven. Dit werd een spannende partij. De gasten namen een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong in games, maar wisten die niet te verzilveren. Danny en Thomas wonnen de 4e game en bleken ook net iets sterker in de beslissende 5e game: 11 - 8. Zo stond het 4 - 0 waar het ook 3 - 1 of zelfs 2 - 2 had kunnen staan.

Na het dubbel veranderde er in eerste instantie weinig. Thomas en Steven maakten er een heel mooie wedstrijd van. Beiden kozen voor de aanval en wisten daarbij ook nog eens vrij lange rally’s te spelen. Thomas won de 1e game, maar zag Steven de 2e en 3e game pakken. In de 4e game was Thomas helemaal los (11 - 4) en in de beslissende 5e game was hij net iets beter: 11 - 8. Daarmee werd de trend tussen beide teams voortgezet. Een ongeveer gelijk verhaal geldt voor de partij tussen Danny en Wouter. Ook hier was het krachtsverschil miniem. Na vier games stond het 2 - 2 en volgens Ba(r)tjens en de traditie tussen beide teams zou Danny de beslissende game dan moeten winnen. Dat gebeurde ook en wel met 11 - 7. Hierna won Jan vrij overtuigend in drie games van Robin die weliswaar Jans service redelijk las, maar het vervolgens regelmatig moest afleggen tegen diens backhand tik. Zo stond het dus heel geflatteerd 7 - 0. Voor hetzelfde geld was het 4 - 3 geweest.

De laatste drie partijen gingen sneller. Eerst boekte Thomas een fraaie 3 - 1 zege op Wouter. De eerste game ging nog naar Wouter, maar vervolgens won Thomas drie games op rij. Jan serveerde hierna Steven uit de wedstrijd. In de rally was Steven zeker niet de mindere, maar je moet wel eerst in een rally komen. En dat bleek lastig. In de laatste partij van de avond had Danny niet heel veel moeite om de 10 - 0 eindstand op het wedstrijdformulier te zetten. Hij versloeg Robin met 3 - 0. In de 1e en 2e game stribbelde Robin nog tegen, maar in de 3e game was het pleit snel beslecht!

Een maximale zege dus voor team 7. Ook nu was die zege geflatteerd; een 8 - 2 of zelfs 7 - 3 had de verhoudingen beter weergegeven. In Hattem gebeurde iets soortgelijks toen team 7 met 1 - 9 won. Het spelletje van de jonge Hattemers ligt team 7 wel en omgekeerd duidelijk niet. Omdat koploper TT Zwolle 10 ‘slechts’ met 4 - 6 won bij DTV ’84 4, is team 7 nu medekoploper geworden. Ook hier worden het nog spannende weken!


4e klasse: Kampenion 8 - Hoonhorst 3


Team 8 pakt tot nu toe (vrijwel) wekelijks voldoende punten mee om direct degradatiegevaar te ontlopen. Daarbij is het ideaal dat het met Hoonhorst 3 een team in de poule heeft dat in zes wedstrijden 7 minder punten bij elkaar heeft geslagen. En dat team kwam vrijdagavond op bezoek in Kampen.

Martijn Haanappel, Rense Beimers en Mattias Beimers traden weer namens team 8 aan en zij kruisten de batjes met Piet Geurts, Henri Kuiper en Alfons Koedijk.

Na het dubbel stond team 8 op een 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij was Martijn in vier games te sterk voor Piet. Rense moest daarna in vier games zijn meerdere erkennen in Kampenaar Henri. Mattias - net binnengekomen - nam het vervolgens op tegen Alfons. Ook nu duurde partij vier games. Mattias won.
In het dubbel waren Martijn en Mattias ‘in straight games’ te sterk voor Henri en Piet.

De volgende drie partijen gingen alle naar team 8. Eerst versloeg Rense in een marathonpartij tegenstander Piet. Hoewel Rense enige ‘vijfpitterangst’ heeft, wist hij de beslissende game toch met 11 - 6 naar zich toe te trekken. Martijn was daarna in vier games te sterk voor Alfons, terwijl Mattias geen enkele moeite had om de partij tegen Henri in zijn voordeel te beslechten. Zo stond het dus 6 - 1!

In de achtste partij deed Alfons namens zijn team wat terug door Rense in drie games terug te wijzen. Mattias vergrootte de marge weer via een 3 - 1 zege op Piet. De spannendste partij hadden beide teams voor het laatst bewaard. Martijn en Henri waren daarvoor verantwoordelijk. Na 12 - 10, 7 - 11, 11 - 6 en 9 - 11 stond het 2 - 2. In de beslissende game was Henri met 10 - 12 de gelukkigste en hij gaf daarmee de nederlaag een wat draaglijker aanzien: 7 - 3.

Toch zullen de spelers van team 8 ook met een 7 - 3 zege meer dan tevreden zijn. Zij vergrootten daarmee de voorsprong op de hekkensluiter namelijk tot 11 punten. Bovendien is ook het onderling resultaat in Kampens voordeel. Dat gaan Martijn, Mattias en Rense niet meer weggeven!


4e klasse: Kampenion 9 - DTV ’84 6


Team 9 heeft dit seizoen het degradatiespook ook nog niet gezien. Toch is het raadzaam om attent te blijven. Nummer laatst Smash ’70 10 begint namelijk de laatste weken beter te presteren. Afgelopen dinsdagavond ontving team 9 DTV ’84 6 uit Dalfsen.

Jeroen Heldoorn, Alice Ringenier en Gerard Wessels moesten het voor team 9 doen. De gasten verschenen met Nienke Majoor, John Schakelaar en invaller Terry Ruiterman (team 9).

Na het dubbel stond team 9 op een 1 - 3 achterstand. De eerste drie enkelpartijen gingen alle over vier games. Jeroen verloor van Nienke en Alice van John. Gerard was te sterk voor Terry al bood laatstgenoemde goed partij.
In het dubbel verloren Gerard en Jeroen ‘in straight games’ van Nienke en John.

Na het dubbel veranderde er weinig. Alice moest in het ‘damesonderonsje’ haar meerdere erkennen in Nienk waarna Jeroen in drie (nipte) games Terry wist te verslaan. Gerard en John maakten er een spannende partij van. Gerard nam een 2 - 1 voorsprong in games, maar zag John sterk terugkomen en de partij alsnog naar zich toetrekken. De tussenstand was nu 2 - 5.

In de achtste partij wist Alice het niet te bolwerken tegen Terry. Zij won nog wel de 1e game, maar daarna won Terry drie games op rij. Gerard nam het in de voorlaatste partij op tegen Nienke. Ook dit werd een heel spannende pot. Na vier games stond het 2 - 2 en het was uiteindelijk Gerard die met 11 - 9 in de beslissende game de gelukkigste was. In de laatste partij van de avond wist Jeroen drie games gelijke tred te houden met John - het stond toen 1 - 2 - maar daarna wist John het verschil te maken en de 4e game op zijn naam te schrijven.

Team 9 leed dus een 3 - 7 nederlaag. Het moet zo langzamerhand wat gaan oppassen, want door de uitslagen van de laatste weken, schijnt het degradatiespook plannen te hebben om deze richting op te komen. Team 9 heeft evenveel punten als Wham 2, namelijk 30, en beide teams hebben 8 punten voorsprong op Smash ’70 10 dat met 4 - 6 bij Wham 2 won. Ook ’s-Heerenbroek 3 staat met 41 punten nog in de buurt. Het is dus opletten geblazen!


Met vier zeges, een puntendeling en drie nederlagen was de balans in week 45 nipt positief. De klasseringen van de negen teams zijn nog steeds goed te noemen:

 • team 1 (hoofdklasse) plaatste zich voor de promotiegroep en speelt nog drie mooie wedstrijden
 • team 2 (promotieklasse) verloor onverwacht (ruim) van concurrent Swift (D) 1; het plaatste zich zonder problemen voor de promotiegroep, maar het is nu voor het eerst achtervolger geworden
 • team 3 (promotieklasse) zorgde voor een grote verrassing door de ongenaakbare koploper in eigen huis met 4 - 6 te verslaan; het komt nu ook in de promotiegroep uit
 • team 4 (2e klasse) blijft koploper en het vergrootte de voorsprong op nummer 2 tot 11 punten
 • team 5 (2e klasse) handhaaft zich op plaats 3 en heeft nog steeds slechts 2 punten achterstand op de koploper
 • team 6 (3e klasse) heeft opnieuw terrein prijs moeten geven en lijkt zich te moeten richten op plaats 4
 • team 7 (3e klasse) boekte een maximale zege en is na deze week medekoploper
 • team 8 (4e klasse) versloeg de nummer laatst in een directe ontmoeting met 7 - 3 en vergrootte de voorsprong daarmee tot 11 punten
 • team 9 (4e klasse) staat gedeeld 4e/5e, maar ziet de nummer laatst wat dichterbij komen

Komende week komen alle negen seniorenteams weer in actie. Het overzicht van de te spelen wedstrijden ziet er als volgt uit:

Dinsdag 11 november:

 • Team 6 ontvangt DTV ’84 5
 • Team 9 ontvangt HTTV 2, de aanstaand kampioen

Vrijdag 14 november:

 • Team 1 ontvangt Entac 2, de gedoodverfde titelkandidaat in de Hoofdklasse
 • Team 2 ontvangt Blauw-Wit 3, een tegenstander die voor ieder Kampenionteam lastig te bespelen is
 • Team 3 ontvangt DTV ’84 2
 • Team 4 ontvangt Hoonhorst 1
 • Team 5 ontvangt Swift ’64 1
 • Team 7 gaat op bezoek bij Leogang 2 in Nunspeet
 • Team 8 gaat op bezoek bij Heino 8

As. vrijdag is er dus een mooi programma in de thuishaven van Kampenion: de eerste vijf teams spelen dan thuis!

Komend weekeinde hoop ik mij weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Reacties  

#2 Jan Ringenier 10-11-2014 11:55
Dat is heel apart, Nikos. Er is toch hopelijk geen sprake van een generatieconfli ct in team 4? :lol:
Citeer
#1 Nick 09-11-2014 18:41
Tja, ik kon wel spelen, maar ik werd blijkbaar niet benaderd door de in geroosterde speler die niet kon. Maja, 8-2 is niet verkeerd ;)
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar