FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De competities lopen al weer op hun eind. In week 46 werd de 8ste competitieronde gespeeld. Alle negen seniorenteams kwamen in actie. De teams 1, 2 en 3 begonnen aan hun serie van drie wedstrijden in de promotiegroep. Alle deden dat in een thuiswedstrijd. De prestaties waren wisselend, maar dat had zijn oorzaken. Team 4 mocht zich in zijn poule al weer tot winnaar van de speelronde kronen en heeft de titel binnen handbereik. Ook de overige teams presteerden aardig tot goed. De negen wedstrijden leverden vier zeges, twee puntendelingen en drie nederlagen op. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - Entac 2

Voor team 1 is het seizoen eigenlijk al geslaagd. Net als vorig seizoen - maar in een andere samenstelling - wist het zich te plaatsen voor de promotiegroep. Dat betekent dat de spelers nog drie wedstrijden op niveau kunnen ballen, want zij treffen - als nummer 4 - achtereenvolgens de nummers 1, 2 en 3 in die promotiegroep.

Afgelopen vrijdagavond kwam koploper en aanstaand kampioen Entac 2 op bezoek. De uitwedstrijd verloor team 1 destijds met 6 - 4 en .….. dat was de minst goede uitslag van de heren uit Enschedé. Dat zegt iets over prestaties van de spelers van Entac 2, maar ook wat over de spelers van team 1. Team 1 speelde weer met Ton Ringenier, Gert-Jan de Lange en Jeroen Rotman. De gasten verschenen met Mark van Stralen, Joost Geesing en Jerfy Schmitz. Dit is volgens mij de sterkste opstelling op basis van de behaalde percentages in de eerste 7 wedstrijden.

Maar de spelers van team 1 toonden geen ontzag voor de tegenstanders en waarom zouden ze. Ook de spelers van Entac 2 moeten immers naar het toilet. In de openingspartij nam Ton het op tegen Mark. De laatste ontmoetingen vielen in het voordeel van Ton uit en dat was vanavond niet anders. Ton boekte een keurige 3 - 1 zege. Gert-Jan nam het vervolgens op tegen Joost die nog niet zo lang geleden in de 1ste divisie landelijk acteerde. Natuurlijk, Joost traint waarschijnlijk niet of nauwelijks nog en hij was meer een 2e divisie speler, maar toch. Gert-Jan, die dit seizoen debuteert in de Hoofdklasse, speelde een heel sterke partij tegen deze Joost. Na vier games stond het 2 - 2; de beide games die GJ won, waren nipt, terwijl de verloren games ruim naar Joost gingen. De beslissende game was weer spannend en het was uiteindelijk GJ die die heel knap met 11 - 8 wist te winnen. Zo nam team 1 dus brutaal een 2 - 0 voorsprong. Daarna wist Jerfy zijn team terug te brengen in de wedstrijd door Jeroen in drie nipte games te verslaan.
In het dubbel namen Jeroen en Ton het op tegen Joost en Mark. In de 1e game waren Jeroen en Ton volmaakt kansloos. Daarna ging het wel wat beter - minder kon ook bijna niet - maar de partij ging ‘in straight games’ naar Joost en Mark. Zo stond het dus weer 2 - 2.

Na het dubbel maakten Gert-Jan en Mark er een spannende en dus lange partij van. Mark nam een 0 - 2 voorsprong in games, maar GJ kwam knap terug tot 2 - 2. In de beslissende game was Mark met 9 - 11 de gelukkigste. Ton nam het vervolgens op tegen Jerfy, een speler die de laatste seizoenen beter en beter is geworden. Ton speelde naar eigen zeggen geen goede partij, maar dat kan natuurlijk aan de tegenstander liggen. Jerfy wist deze partij te winnen, maar de cijfers 11 - 6, 10 - 12, 10 - 12 en 10 - 12 geven aan dat de partij in evenwicht was. Jeroen moest toen aantreden tegen kopman Joost. Net als Gert-Jan toonde Jeroen geen ontzag voor de tegenstander en hij nam doodleuk een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong in games, de 1e en 3e game met ruime cijfers winnend. Joost knokte zich echter terug in de wedstrijd en wist de 4e game er met 11 - 13 uit te slepen. Ook de beslissende 5e game kon beide kanten opvallen, maar helaas voor Jeroen en team 1 ging deze game met 9 - 11 naar Joost. Hij zette zijn team daarmee op een 2 - 5 voorsprong.

Toen Gert-Jan hierna in vier spannende games verloor van Jerfy, die daarmee ongeslagen bleef, leek team 1 toch nog op een grote nederlaag af te stevenen. En dat na een 2 - 0 voorsprong. Maar de spelers van team 1 bleven gaan voor een beter resultaat. Jeroen speelde zijn laatste partij tegen Mark en beiden maakten er een mooie partij van. Uiteraard hoort een dergelijke partij pas in de 5e game te worden beslist en dat gebeurde ook. Ditmaal wist Jeroen in die beslissende game het verschil te maken en pakte hij voor zijn team het 3e punt. In de laatste partij van de avond was het de beurt aan de beide kopmannen: Ton en Joost. Beiden hebben tot nu toe tweemaal tegen elkaar gespeeld en de stand was tot vanavond 1 - 1. De openingsgame ging met 4 - 11 naar Joost, maar Ton schreef de 2e met 11 - 7 op zijn naam. De 3e was weer voor Joost: 6 - 11, maar Ton counterde in de 4e game naar 11 - 7. Ook de beslissende game was niet spannend. Het was uiteindelijk Ton die de game met 11 - 6 op zijn naam wist te schrijven, een keurige overwinning.

Team 1 behaalde dus voor de tweede maal dit seizoen 4 punten tegen Entac 2. Gezien de opstelling van de tegenstander, het niveau van de wedstrijden, de vijf gespeelde vijfpitters - waarvan er drie gewonnen werden - mogen de spelers tevreden zijn. Van dergelijke wedstrijden word je zelf ook weer beter. Hier leer je meer van dan van het spelen in de degradatiegroep.
Komende zaterdag gaat team 1 op bezoek bij Trias 1 in Twello.

 


Promotieklasse: Kampenion 2 - Blauw-Wit 3 

Team 2 kreeg vorige week een tik op de neus van concurrent Swift (D) 1: 3 - 7. Het was zaak dat de spelers afgelopen vrijdagavond de (getikte) neuzen weer dezelfde richting op wisten te krijgen. Immers, wat was er nu feitelijk gebeurd? Team 2 leed een geflatteerde nederlaag tegen een team waarvan de spelers goed stonden te spelen. Maar dat kan toch gebeuren? Het is alleen jammer dat dit tegen de directe concurrent het geval was.

Afgelopen vrijdag kwam Blauw-Wit 3 op bezoek. Niet direct - met alle respect - een tegenstander waartegen de Kamper spelers even lekker aan hun zelfvertrouwen konden werken, want dit Blauw-Wit 3 is een angstgegner voor Kampenion.

Team 2 speelde in dezelfde opstelling als vorige week: Ivan Hollander, Jordy ten Have en Robin Lieftink, terwijl Ralph Trip alleen in het dubbelspel uitkwam. De gasten verschenen met Eric Beld, Lars Hubbelmeijer en Marc Beld.

De eerste drie enkelpartijen waren vrij snel voorbij. Mogelijk doordat Ivan, Jordy en Robin goed gefocust waren. Zij wonnen allen hun eerste enkelpartij ‘in straight games’ van respectievelijk Eric, Lars en Marc.
In het dubbel namen Ivan en Ralph het op tegen Eric en Lars. Hoewel het eerste gameverlies moest worden geïncasseerd, leverde ook deze partij winst op. Daarmee stond het dus 4 - 0.

Na het dubbel verloor Jordy in drie spannende games (3x 9 - 11) van Eric die daarmee de hatelijke nul van het scorebord en het wedstrijdformulier wist te halen. Ivan had daarna weinig moeite met Marc, die duidelijk nog wedstrijdritme mist na zo’n twee jaar geen competitie te hebben gespeeld. Maar het is in ieder geval mooi dat hij er weer staat. Robin bleek duidelijk in betere doen dan de laatste twee competitiewedstrijden; hij won heel eenvoudig van Lars. De tussenstand werd daarmee 6 - 1.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 2. Eerst versloeg Jordy tegenstander Marc, die alleen in de 3e game wist bij te blijven. Daarna bevestigde Robin zijn herstel door kopman Eric in drie games te verslaan. De laatste partij van de avond was - toch wel verrassend - de spannendste. Ivan had namelijk de grootste moeite om youngster Lars van zich ‘af te slaan’. Lars nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, Maar Ivan trok de 4e game weer met ruime cijfers naar zich toe. In de beslissende game was Ivan uiteindelijk de gelukkigste na 11 - 9.

Team 2 heeft zich dus knap hersteld van de nederlaag van vorige week; het versloeg angstgegner Blauw-Wit 3 met 9 - 1. Weliswaar trad de tegenstander niet in de meest ‘schrikwekkende’ samenstelling aan - zo bleven Robert Kole en Ton Nitert in Almelo achter - maar dat mag de pret (die van de Kampenaren in ieder geval) niet drukken.
De zaterdag erna versloeg Swift (D) 1 tegenstander De Brug 1 met de cijfers 7 - 3 met daarbij opnieuw een hoofdrol voor Lars van der Zanden die voor de tweede opeenvolgende maal ongeslagen bleef. Dat betekent dat team 2 weer koploper is; het heeft twee punten voorsprong op de Deventenaren.
Komende vrijdag speelt team 2 in Apeldoorn tegen datzelfde De Brug 1.

 


Promotieklasse: Kampenion 3 - DTV ’84 2

Team 3 zorgde vorige week voor de verrassing van het weekend door aanstaand - en inmiddels feitelijk - kampioen Effekt ’74 1 in eigen huis met 4 - 6 te verslaan. Daarmee was het seizoen geslaagd. Immers, daar waar lang werd gedacht dat het team alle zeilen zou moeten bijzetten om niet in zwaar (degradatie)weer te geraken, daar brak vorig weekend de zon door en was het water bladstil.

Afgelopen vrijdagavond kwam nummer 2 DTV ’84 2 op bezoek. Dan is het natuurlijk jammer dat Bas de Vries en Gertjan Wessels om uiteenlopende redenen niet beschikbaar waren. Maar goed, beter nu dan vorige week zullen we maar zeggen. Dick Hoekman en Gerben Wolterink waren wel van de partij en Pascal Bruins (team 4) viel in. De gasten verschenen met Linsey Preuter, Hans Hidding en Barbara Winkes.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht. Gerben moest in de openingspartij diep gaan om Linsey te verslaan: 11 - 2, 9 - 11, 14 - 12, 13 - 15 en 11 - 3. Daarna speelde Pascal zeer verdienstelijk tegen kopman Hans; hij wist zelfs een game mee te snoepen, maar kon niet voorkomen dat Hans in vier games won. Dick nam het vervolgens op tegen Barbara. De 1e game ging nipt naar Barbara, die de 2e game met ruime cijfers op haar naam schreef. De 3e game was weer spannend, maar ook die ging naar de dame in kwestie.
In het dubbel werd onder het motto ‘goud van oud’ het duo Dick en Gerben achter de tafel gezet. Dit duo nam het op tegen Barbara en Hans. De gasten namen een 0 - 2 voorsprong, maar Dick en Gerben vochten zich knap terug. Zij wonnen de 3e en 4e game en bleken ook de gelukkigsten in de beslissende game: 13 - 11.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Pascal wist het Linsey heel moeilijk te maken. Na 8 - 11, 11 - 8, 6 - 11 en 11 - 4 stond het zomaar 2 - 2. In de beslissende game wist Linsey echter het verschil te maken: 3 - 11. Gerben versloeg vervolgens Barbara in drie nipte games, waarna Dick zijn meerdere moest in Hans.

De laatste drie partijen gingen - helaas voor team 3 - alle naar DTV ’84 2. Pascal was eerst kansloos tegen Barbara. Niettemin kan Pascal - dit seizoen 2e klasse spelend - terugkijken op een goede en leerzame avond. Dick verloor vervolgens in vier nipte games van Linsey en Gerben tenslotte wist een goede start tegen Hans geen dito vervolg te geven; hij verloor in vier games.

Team 3 leed dus een 3 - 7 nederlaag. Je kunt nu heel gemakkelijk zeggen dat ‘de ene week de andere niet is’, maar gezien de afwezigheid van Bas en Gertjan is het moeilijk conclusies te trekken. En ach, dat is ook niet zo belangrijk meer. Team 3 kan het seizoen relaxt uitspelen waarbij het nog tweemaal een sterke tegenstander treft, te beginnen met as. vrijdag als kampioen Effekt ’74 1 op bezoek komt. Dat team heeft vast nog een appeltje te schillen met team 3.

 


2e klasse: Kampenion 4 - Hoonhorst 1

Bij team 4 is het niet de vraag of het kampioen wordt, maar wanneer. Vorig weekend nam het verder afstand van de ‘naaste’ achtervolgers TT Zwolle 8 en Dronten ’74 1. De voorsprong bedraagt respectievelijk 11 en 12 punten. Dit weekend ontmoetten die beide teams elkaar en dus lagen er voor team 4 mogelijkheden om het verschil opnieuw te vergroten. Dat moest dan gebeuren tegen Hoonhorst 1.

Nick Kuipers, Bertin Bos en Guido Wessels moesten het voor team 4 doen en zij namen het op tegen André Jan Oldenkamp, Brenda de Vries en Loes Schrijver.

In de openingspartij verloor Nick vrij kansloos van André Jan; AJ gunde Nick geen game. Bertin bracht zijn team langszij door Brenda - eveneens in drieën - te verslaan. Guido had het daarna niet heel eenvoudig in zijn partij tegen Loes, maar hij hoefde toch geen game af te staan.
In het dubbel bracht team 4 ditmaal Bertin en Nick achter de tafel en zij kruisten de batjes met de dames Brenda en Loes. De 1e game ging met 9 - 11 naar de dames, maar daarna wonnen Bertin en Nick drie games op rij. Heel eenvoudig ging dat niet, maar dat weet binnenkort niemand meer.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Bertin won voor de tweede maal dit seizoen van André Jan en ditmaal ‘in straight games’, Nick verloor daarna ook zijn tweede partij - die tegen Loes - al wist Nick ditmaal wel een game te pakken. Guido sloeg daarna Brenda van tafel; hij gunde haar welgeteld 10 punten in totaal.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 4. Eerst moet Bertin diep gaan om Loes van zich af te schudden; uiteraard heb ik het hier over tafeltennis. Hij bleek de gelukkigste na 12 - 10 in de 5e game. Guido had het hierna tegen André Jan in de 1e game lastig, maar toen hij die met 12 - 10 naar zich toetrok, was daarna het pleit snel beslecht. In de laatste partij van de avond zette Nick zichzelf op het wedstrijdformulier door Brenda in vier games te verslaan. Brenda won nog wel de 1e game, maar moest daarna toezien dat Nick de regie overnam.

Zo boekte team 4 opnieuw een ruime zege: 8 - 2. Toen naderhand bleek dat de beide achtervolgers met 5 - 5 de punten hadden gedeeld, kon worden geconcludeerd dat team 4 opnieuw de grote winnaar was. Het loopt op beide achtervolgers drie punten uit en het heeft nu een voorsprong van respectievelijk 14 en 15 punten. Komende vrijdag kan het de titel veilig stellen als het 6 punten weet te pakken tegen Emmeloord 2. Minder punten zijn vast ook voldoende, want ik ga er niet vanuit dat TT Zwolle 8 en Dronten ’74 1 beide hun wedstrijden met 10 - 0 weten te winnen.

 


2e klasse: Kampenion 5 - Swift ’64 1

Team 5 blijft goed meedoen in een andere poule van de 2e klasse; het heeft zich zelfs in de titelstrijd gemengd. Weliswaar heeft Bosman/Wezep 2 de beste papieren voor de titel, maar het kan zich geen enkele misstap veroorloven. Want naast team 5 ligt ook Leogang 1 op de loer.

Afgelopen vrijdag ontving team 5 Swift ’64 1 uit Swifterbant. Gerard Palland, Simon van der Woude en Jelmer van der Veen moesten het voor team 5 doen. Swift ’64 1 verscheen zonder kopman Piet Korstanje, want het verscheen met Jan de Vries, Joachim van ’t Hul en invaller Trudie Remijnse (team 2).

De eerste drie enkelpartijen gingen ‘in een poep en een scheet’ naar team 5. Gerard, Simon en Jelmer versloegen respectievelijk Jan, Joachim en Trudie ‘in straight games’.
Het dubbel gaf duidelijk meer spanning te zien. Gerard en Jelmer moesten tot het uiterste gaan om Jan en Joachim te verslaan. Dit lukte uiteindelijk na 11 - 6, 13 - 15, 12 - 10, 17 - 19 en 11 - 4.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Simon versloeg Jan in drieën, maar Gerard trof in Trudie een tegenstander van wie hij in het verleden wel eens had verloren. Ook vanavond werd het een moeizame partij waarin Trudi uiteindelijk met 9 - 11 in de beslissende game het gelukkigst was. Jelmer had weinig moeite met Joachim en hij bracht het verschil weer op 5 punten.

Van de laatste drie partijen won team 5 er nog twee. Simon en Jelmer wonnen ook hun laatste partij zonder een game te hoeven af te staan. Simon was te sterk voor Trudie en Jelmer wees Jan met duidelijke cijfers terug. In de laatste partij van de avond speelde Gerard opnieuw een moeizame partij tegen Joachim. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist Joachim het verschil te maken: 5 - 11.

Toch boekte team 5 een ruime 8 - 2 zege op Swift ’64 1. Het blijft met die zege nog steeds kansrijk voor de titel. Koploper Bosman/Wezep 1 won met 7 - 3 van GTC 1, terwijl Leogang 1 TT Zwolle 9 terugwees met 9 - 1. Daardoor is Leogang 1 nu koploper, op 1 punt gevolgd door Bosman/Wezep 1 dat op zijn beurt weer op 1 punt gevolgd wordt door team 5.
Komende vrijdag ontvangt team 5 GTC 1 uit Genemuiden.

 


3e klasse: Kampenion 6 - DTV ’84 5

Team 6 moest zich deze week zien te herstellen van de 7 - 3 nederlaag, vorige week in Harderwijk. Daarvan moest DTV ’84 5 het slachtoffer worden. Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhorst kwamen namens team 6 in actie. De gasten uit Dalfsen verschenen met Sjonny Lubbers, Niels Mulder en Marjolein Boerdijk.

Team 6 kwam goed uit de startblokken. Ook hier gingen de eerste drie enkelpartijen naar de Kampenaren zonder dat er een game werd gemorst. Arie was te sterk voor Sjonny, Harm voor Niels en Theo voor Marjolein.
Ook hier was het dubbel spannender en ook hier moest een 5e game de beslissing brengen. In die beslissende game waren Harm en Theo duidelijk te sterk voor Niels en Sjonny: 11 - 1.

Na het dubbel moest Harm zijn meerdere erkennen in de Dalfser kopman; Sjonny bleek in vier games te sterk. Arie bracht het verschil weer op 4 punten door Marjolein in drie games terug te wijzen. Theo speelde daarna een spannende partij tegen Niels. Daar waar hij in Dalfsen nog eenvoudig won. Ditmaal moest hij Niels feliciteren na 9 - 11, 10 - 12, 17 - 15 en 11 - 13. Zo stond het dus 5 - 2.

De laatste drie partijen gingen alle over de volle vijf games. Harm moest in zijn partij tegen Marjolein diep in de reserves tasten. Maar gelukkig is Harm een hardloper en beschikt hij over voldoende reserves. Waar het na vier games 2 - 2 stond, daar wist Harm in de beslissende game het verschil te maken: 11 - 2. Theo zit momenteel in een vormdipje. Anders kan ik het niet verklaren dat hij - halverwege het seizoen nog op 100% staande - nu voor de tweede achtereenvolgende week twee verliespartijen moest incasseren. Theo kon tegen Sjonny een 2 - 1 voorsprong in games niet verzilveren en zag Sjonny de 4e en 5e game alsnog naar zich toetrekken. In de laatste partij van de avond maakten ook Arie en Niels er een spannende partij van. Na 11 - 6, 6 - 11, 9 - 11 en 11 - 8 stond het ook hier na vier games 2 - 2. In de beslissende game was Arie met 11 - 9 de gelukkigste.

Zo wist team 6 zich met een 7 - 3 zege inderdaad te herstellen van de nederlaag van vorige week. Toch zal met name Theo niet tevreden zijn met de uitslag en dat is begrijpelijk. Team 6 speelt nu nog twee uitwedstrijden, te beginnen met die tegen aanstaand kampioen Smash-In 1 in Ens.

 


3e klasse: Leogang 2 - Kampenion 7

Team 7 maakt een onverwacht goed seizoen door. Daar waar het voor een 4e of 3e plek ging, staat het na 7 wedstrijden samen met TT Zwolle 10 fraai op een gedeeld 1e plaats. In speelronde 8 zou naar verwachting duidelijk worden of team 7 tot het eind van het seizoen meedoet om de titel, of dat de Zwollenaren afstand zouden nemen. TT Zwolle 10 ontving namelijk nummer laatst Smash ’70 8 - waar team 7 vorige week met maximale cijfers wist te winnen - terwijl het zelf op bezoek ging bij nummer 3 Leogang 2 met wie het in de eerste ontmoeting de punten deelde.

Jan Ringenier, Thomas Niemeijer en Jan Beks moeten het voor team 7 doen. Tegenstander Leogang 2 verscheen met Eric van Noorden, Koos Dorst en Edwin Bouw in de vertrouwde opstelling.

In het begin van de wedstrijd ‘hatte Team 7 die Nase vorn’. Jan R. versloeg Eric in vier games waarna Thomas keurig de sterke Koos in vijf games wist te verslaan. De 5e game ging met 8 - 11 naar Thomas. Jan B. leek lange tijd het goede voorbeeld van zijn teamgenoten te gaan volgen; hij speelde anderhalve game prima. Helaas stokte er iets halverwege de 2e game waardoor tegenstander Edwin nog wist te ontsnappen en het 1 - 1 in plaats van 0 - 2 werd. De 3e game ging nog nipt naar Jan, maar helaas nam Edwin daarna de regie over en trok hij de 4e en 5e game nog met ruime cijfers naar zich toe.
In het dubbel speelde de Jantjes een geconcentreerde partij tegen Eric en Koos. In de games waarin Jan R. de service van Koos ‘Zijspinservice’ moest ontvangen, kwam de Jantjes niet in de problemen. Maar wanneer Jan B. die service moest zien te pareren, was het lastiger. Omdat Jan B. de service van Koos steeds beter ging lezen, trokken de Jantjes de partij in vier games naar zich toe. Zo stond het dus 1 - 3.

Na het dubbel was Jan R. kansloos tegen een ontketende Koos. Het was niet zozeer diens service die Jan te machtig was, maar Koos maakte duidelijk veel minder fouten dan in Kampen en won dan ook verdiend. Jan B. speelde daarna een tactisch sterke partij tegen Eric. Door slim te serveren voorkwam hij dat Eric zijn favoriete spelletje kon spelen; Jan won dan ook overtuigend in vieren. Thomas nam het daarna op tegen Edwin. In de eerste drie games had Thomas het beste van het spel, maar helaas stond het toen geen 0 - 3 maar 1 - 2. Edwin wist zijn niveau daarna op te krikken en won de 4e en 5e game alsnog met ruime cijfers: 3 - 4.

In de achtste partij van de avond was ook Jan B. vrijwel kansloos tegen Koos. Jan won nog wel een game, maar dat lag vooral aan de laconieke houding van Koos. Daarna speelde Jan R. een spannende partij tegen Edwin. Na vier games stond het 2 - 2 en dus speelde Edwin zijn derde vijfpitter van de avond. En ook nu wist hij te zegevieren; met 13 - 11 was hij de gelukkigste. In de laatste partij van de avond voorkwam Thomas dat team 7 na een goede start alsnog met een nederlaag terug naar Kampen moest gaan. Hij versloeg Eric in vier games.

Voor de tweede maal in deze competitie deelden beide teams de punten en daar valt ook niet zoveel op af te dingen. Weliswaar won Leogang drie van de vier vijfpitters, maar qua spel maakten de gastheren daar ook aanspraak op. De spelers van team 7 dachten met deze uitslag dat de competitie nu wel gespeeld zou zijn, omdat TT Zwolle 10 de wedstrijd tegen Smash ’70 8 toch wel met ruime cijfers zou hebben gewonnen. Groot was dan ook de verbazing toen bleek dat de hekkensluiter uit Hattem de koploper voor de tweede maal dit seizoen met de cijfers 6 - 4 had verslagen. Dat betekent dat team 7 nu alleen koploper is met één puntje voorsprong op de Zwollenaren. Natuurlijk zegt dat nog niet zoveel, maar duidelijk is wel dat team 7 t/m de laatste wedstrijd blijft meedoen.
As. vrijdag speelt team 7 de uitwedstrijd bij DTV ’84 4 in Dalfsen.

 


4e klasse: Heino 8 - Kampenion 8

Team 8 deed vorige week goede zaken door nummer laatst Hoonhorst 3 met 7 - 3 terug te wijzen. Daardoor kan het de resterende wedstrijden wat meer ontspannen spelen, te beginnen met de uitwedstrijd bij Heino 8. Dat team had vooraf evenveel punten als team 8 verzameld.

Mattias Beimers, Rense Beimers en Martijn Haanappel moesten het opnieuw voor team 8 doen. Heino 8 speelde met Johan Lute, Carlinda Fuselier en Peggy van Gurp.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht. Mattias verloor in de openingspartij in vijf games van Johan, maar Rense bracht zijn team langszij door Carlinda in vier games te verslaan. Daarna moest Martijn in evenveel games zijn meerdere erkennen in Peggy.
In het dubbel namen vader Rense en zoon Mattias het op tegen Carlinda en Johan. Dit werd een spannende partij die uiteraard pas in de 5e game werd beslist. Daarin waren Rense en Mattias de betere: 6 - 11.

Na het dubbel had Mattias het heel zwaar tegen Carlinda van wie hij overigens in Kampen verloor. Ook nu scheelde het niet veel, maar ditmaal was Mattias na 9 - 11 in de beslissende 5e game de gelukkigste. Martijn bepaalde het verschil op twee punten door Johan in vier games te verslaan. Rense speelde vervolgens een prima partij tegen de sterke Peggy. Na vier games stond het 2 - 2. Helaas voor Rense en zijn team ging de 5e game met 11 - 8 naar Peggy waardoor het geen 2 - 5, maar 3 - 4 stond.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog één te winnen. In de achtste partij was Martijn na een moeizame 1e game duidelijk te sterk voor Carlinda. Daarna was Mattias - net als pa Rense - goed op dreef tegen Peggy. Ook nu moest een beslissende 5e game worden gespeeld en ook nu werd die in het voordeel van Peggy beslist: 11 - 9. In de laatste partij van de avond moest Rense zijn meerdere erkennen in Johan die ‘in straight games’ won.

Al met al denk ik dat team 8 wel kan leven met de puntendeling. Thuis verloor het nog met 3 - 7. Beide teams vergrootten de voorsprong op hekkensluiter Hoonhorst 3 tot 14 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan, staat de degradant dan ook vrijwel vast.
Komende vrijdag gaat team 8 op bezoek bij koploper Harderwijk 4.

 


4e klasse: Kampenion 9 - HTTV 2

Team 9 heeft de laatste weken wat terrein moeten prijsgeven. Maar je kunt ook zeggen dat hekkensluiter Smash ’70 10 de laatste weken beter is gaan presteren dan in de eerste competitiehelft. Hoe dan ook, team 9 moeten nog op zijn tellen gaan passen om geen (degradatie)spoken te gaan zien.

Dan treft het natuurlijk niet als in speelronde 8 met HTTV 2 uit Den Ham de ongenaakbare koploper op bezoek komt. Maar goed, je moet iedere tegenstander nu eenmaal tweemaal treffen. Beetje rare zin, maar taalkundig klopt die wel!

Gerard Wessels, Marco Ilbrink en Alice Ringenier stonden voor de zware taak de koploper tegenspel te bieden. HTTV 2 verscheen met Frans Blekkenhorst, Hans van Burken en Frank van der Veen.

Hoewel ik meestal nogal lang van stof ben, kan ik over de wedstrijd vrij kort zijn. HTTV 2 was namelijk een maat XXXL te groot. De wedstrijd leek t/m de 8e partij dan ook in een maximale zege voor de Hammers te eindigen. Toen stond het namelijk 0 - 8 en hadden de gasten slechts twee games ‘gemorst’. Maar in de 9e partij zagen de aanwezigen dan eindelijk / toch nog (doorhalen wat niet van toepassing is) een spannende wedstrijd. Alice nam het daarin op tegen Frans. Na 12 - 10, 11 - 8, 7 - 11 en 11 - 13 stond het zowaar 2 - 2. In de beslissende game waren de batterijen bij beide spelers bijna leeg, maar gelukkig waren die van Alice van Duracel en wist zij die game met 12 - 10 naar zich toe te trekken. Daarmee zette zij haar team op het wedstrijdformulier en voorkwam zij tevens een maximale nederlaag. In de laatste partij van de avond moest Gerard zijn meerdere erkennen in Hans.

Team 9 leed dus een duidelijke en verdiende 1 - 9 nederlaag. Hier valt helemaal niets op af te dingen. Aanstaand kampioen HTTV 2 was gewoon te sterk. Het woordje ‘aanstaand’ kunnen we overigens inmiddels verwijderen. Nummer 2 DTV ’84 6 won namelijk met ‘slechts’ 8 - 2 van Wham 2 waardoor de voorsprong van HTTV 2 op datzelfde DTV ’84 6 nu 20 punten bedraagt. Omdat de beide onderlinge wedstrijden ruim in het voordeel eindigden van de Hammers, zijn zij - de terechte - kampioen. Felicitaties aan de spelers van HTTV 2!
Team 9 ziet Smash ’70 10 opnieuw dichterbij komen; de Hattemers deelden namelijk de punten met ’s-Heerenbroek 3 waardoor de voorsprong van team 9 nog slechts 4 punten bedraagt. En dat met nog slechts twee wedstrijden te gaan. Smash ’70 10 heeft weliswaar op papier een moeilijker programma, maar toch!
Komende dinsdag speelt team 9 de gemeentederby bij ’s-Heerenbroek 3.


Over het algemeen (vrij) goede resultaten van de seniorenteams. Zeker als we in aanmerking nemen dat twee van de drie nederlagen (team 1 en team 9) tegen een ongenaakbare koploper werden geleden, terwijl nederlaag nummer drie (deels) kan worden verklaard doordat team 3 - met alle respect voor invaller Pascal Bruins - verzwakt moest aantreden.

Met nog twee speelrondes te gaan, gaat het er voor een een aantal teams nog ergens om:

  • team 2 (Promotieklasse) is met Swift (D) 1 in een titelstrijd verwikkeld;
  • team 4 (2e klasse) wordt vrijwel zeker in de komende speelronde kampioen;
  • team 5 (2e klasse) is met Leogang 1 en Bosman/Wezep 2 verwikkeld in een titelstrijd;
  • team 7 (3e klasse) gaat met TT Zwolle 10 uitmaken wie kampioen wordt;
  • team 9 (4e klasse) verdedigt een voorsprong van 4 punten op hekkensluiter Smash ’70 10, terwijl ook Wham 2 nog in de buurt staat.


Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 18 november:
’s-Heerenbroek 3 - Kampenion 9

Vrijdag 21 november:
Kampenion 3 - Effekt ’74 1
Kampenion 4 - Emmeloord 2
Kampenion 5 - GTC 1

De Brug 1 - Kampenion 2
Smash-In 1 - Kampenion 6
DTV ’84 4 - Kampenion 7
Harderwijk 4 - Kampenion 8

Zaterdag 22 november:
Trias 1 - Kampenion 1


Komend weekend hoop ik mij weer te melden!

 

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Reacties  

#1 SOosterhuis 16-11-2014 15:57
Jan, bedankt voor het verhaal achter de punten...
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar