FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in week 47 kwamen alle seniorenteams in actie. Zij deden dat over het algemeen vrij succesvol met 5 zeges, 1 puntendeling en 3 nederlagen. Team 2 won met ‘slechts’ 4 - 6 bij De Brug 1 in Apeldoorn, maar kreeg vervolgens redelijk goede berichten uit Deventer. Team 3 verraste opnieuw (tegen) kampioen Effekt ’74 1 en team 4 behaalde de verwachte titel tegen Emmeloord 2. Team 7 tenslotte nam afstand van concurrent TT Zwolle 10 al was dat niet uitsluitend een eigen verdienste. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Hoofdklasse: Trias 1 - Kampenion 1


Voor team 1 staat er eigenlijk niet zoveel meer op het spel. Toch wilden de spelers in de promotiegroep in de Hoofdklasse nog drie goede en mooie wedstrijden spelen en bovendien hun sportieve plicht vervullen. Dat laatste gebeurt helaas niet altijd en overal. En dan heb ik het uiteraard niet over teams van Kampenion. Vorige week lukte dat toen team 1 aanstaand kampioen Entac 2 prima partij bood. Afgelopen zaterdag gingen team 1 op bezoek bij Trias 1 dat nog een klein kansje op de titel had.

Bij team 1 gaf Gert-Jan de Lange begrijpelijk - en niet zonder succes - voorrang aan de jeugdcompetitie. Zijn plaats werd ingenomen door Ivan Hollander (team 2). Ton Ringenier en Jeroen Rotman waren eveneens van de partij. Tegenstander Trias 1 speelde met Bart van der Zanden, Rogier Gerritsen en Bas von Pickartz in een sterke samenstelling.

Na het dubbel stond team 1 op een keurige 1 - 3 voorsprong. Jeroen moest in de openingspartij de sterke Bart na drie games feliciteren. Gedurende de partij kwam Jeroen weliswaar wat dichter in de buurt van Bart, maar dat resulteerde niet in gamewinst. Ton gaf daarna Rogier weinig kansen en won overtuigend ‘in straight games’. Ivan bracht team 1 op voorsprong door Bas in vier games te verslaan.
In het dubbel boekten Jeroen en Ton een enigszins onverwacht eenvoudige zege op Bart en Bas. Het feit dat B&B niet of nauwelijks ervaring hebben samen heeft vast aan de Kamper zege bijgedragen.

Na het dubbel speelde Jeroen tegen Rogier. Nadat Jeroen de 1e game met 6 - 11 had gewonnen, moest zijn tegenstander geblesseerd opgeven. Hij had teveel last van zijn rug en zou verder ook niet meer in actie komen. Heel sneu! Ivan trad vervolgens aan tegen Bart en waar Ivan de laatste twee onderlinge partijen in Kampen wist te winnen, moest hij nu in vier games capituleren. Toch had hij heerlijk gespeeld, zo gaf hij aan. Ton bepaalde de tussenstand op 2 - 5 via een keurige 0 - 3 zege op Bas.

De achtste partij ging dus zonder te spelen naar team 1. In de negende partij zorgden Jeroen en Bas voor de spannendste ontmoeting van de avond. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist Jeroen het verschil te maken: 6 - 11. In de laatste partij traden de beide kopmannen tegen elkaar aan: Ton en Bart. Net als in de meeste ontmoetingen tussen beiden bleek Bart ook ditmaal te sterk. Op de een of ander manier ligt het spel van Ton Bart beter dan andersom. Dat heeft ongetwijfeld met het spel boven de tafel te maken dat Bart beter beheerst.

Al met al boekte team 1 een keurige 3 - 7 overwinning bij Trias 1. Weliswaar moest bij Trias 1 Rogier Gerritsen geblesseerd opgeven, maar we zullen nooit weten of de score er anders had uitgezien. Door deze zege bezorgde team 1 Entac 2 uit Enschedé het (verdiende) kampioenschap. Felicitaties aan de spelers van Entac 2.
Team 1 besluit de najaarscompetitie op vrijdag 29 november as. met een uitwedstrijd tegen DTV ’84 1. De inzet is dan een 3e plaats.

 

Promotieklasse: De Brug 1 - Kampenion 2


Team 2 is al enige tijd in een titelstrijd verwikkeld met Swift (D) 1. Leek het ongeveer halverwege het seizoen (definitief) afstand te nemen van de Deventenaren, het slot van de eerste ronde was duidelijk voor Swift (D) 1. Beide teams eindigden met evenveel punten in die eerste ronde, maar team 2 wist vorige week toch weer een voorsprong van 2 punten te nemen.

Vrijdagavond moet het op bezoek bij De Brug 1 in Apeldoorn, terwijl concurrent Swift (D) 1 diezelfde avond Blauw-Wit 3 ontving. Het was zaak in ieder geval met een voorsprong de laatste speelronde in te gaan. Dan wacht immers de onderlinge wedstrijd in Deventer tussen de beide titelkandidaten.

Ivan Hollander, Ralph Trip en Robin Lieftink kwamen namens team 2 in actie en zij namen het op tegen Dick Rusch, Eric Burgers en Linda Stolk.

Na het dubbel stond team 2 op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij was Ivan in vier games te sterk voor Dick. Daarna verloor Ralph in drie spannende games van Eric. Robin zette zijn team weer op voorsprong door Linda in vier games te verslaan.
Het dubbel was spannend. Ivan en Ralph konden niet of nauwelijks afstand nemen van Linda en Dick. Na vier games stond het dan ook 2 - 2. Gelukkig voor team 2 wisten Ivan en Ralph in de beslissende game wel het verschil te maken: 6 - 11.

Na het dubbel speelden Ivan en Eric een boeiende partij tegen elkaar. Na 12 - 10, 8 - 11, 11 - 5 en 8 - 11 stond het na vier games 2 - 2. De beslissende game kon beide kanten opvallen, maar tafeltennis kent nu eenmaal gelijk gelijkspel in individuele partijen. Het was uiteindelijk Eric die met 14 - 12 de gelukkigste was. Robin bepaalde het verschil weer op twee punten via een viergames zege op Dick. Laatstgenoemde won nog wel de 1e game, maar daarna nam Robin de regie langzaam maar zeker over. Ralph zorgde daarna voor een verschil drie punten door Linda - eveneens in vier games - te verslaan: 2 - 5.

In de achtste partij moest ook Robin zijn meerdere erkennen in tegenstander Eric die deze avond heel sterk op dreef was. Ivan versloeg daarna overtuigend Linda ‘in straight games’, maar in de laatste partij van de avond ‘struikelde’ Ralph over Dick die ook al in drie games won.

Team 2 boekte dus een nipte 4 - 6 zege bij De Brug 2. Op die uitslag valt niet zoveel af te dingen. Beide teams wonnen een vijfpitter. Na afloop was het wachten op de uitslag van de wedstrijd Swift (D) 1 - Blauw-Wit 3. De tussenstand bedroeg op dat moment 7 - 2. In de laatste partij van die wedstrijd nam Karin Willemsen (Swift) een 2 - 1 voorsprong tegen Eric Beld, maar die wist daarna eerst de 4e en vervolgens ook de 5e game te winnen. Dat is een voor team 2 belangrijk punt, want het betekent het verschil tussen moeten winnen en mogen gelijk spelen. Toch is het zaak om voor de zege te spelen, want uitgaan van een gelijkspel is in tafeltennis lastig. Bovendien ga je dan met een verkeerde instelling de wedstrijd in.
Dat wordt een spannende vrijdagavond voor zowel de spelers van team 2 als die van Swift (D) 1.

 

Promotieklasse: Kampenion 3 - Effekt ’74 1


Team 3 ontving afgelopen vrijdagavond kampioen Effekt ’74 1. Bijzonder detail bij die wedstrijd was dat team 3 het enige team is dat dit seizoen meer dan 3 punten wist te behalen tegen het kampioensteam. Sterker nog, team 3 won in Wierden met 4 - 6.

Het was dan ook de verwachting dat de gasten vrijdagavond op revanche belust waren. Bij aankomst bleek Effekt ’74 1 wederom met een invaller te moeten aantreden. Gert Jan Arends en Peter Vrielink hadden gezelschap van Jeltje Elsinga (team 2). Team 3 speelde in dezelfde samenstelling als in de eerste ontmoeting: Gerben Wolterink, Bas de Vries en Gertjan Wessels.

Het werd opnieuw een spannende wedstrijd tussen beide teams. Zo gingen de eerste 7 (!) partijen alle over het maximale aantal van 5 games. Na het dubbel stond team 3 op een 3 - 1 voorsprong.
Gerben en tegenstander Peter zetten in de 1e partij de toon voor deze avond: het spelen van een vijfpitter waarbij de beslissende game slechts twee punten verschil gaf te zien. Gerben was de gelukkigste van de twee na 11 - 9 in de 5e game. Bas en Gert Jan volgden braaf dit ‘goede voorbeeld’. Ook hier was een 5e game nodig om een winnaar ‘aan te wijzen’. Lange tijd leek dit Bas te zullen worden. Hij stond vrijwel constant voor en had op 10 - 6 een aantal matchpoints. Gert Jan wist die alle weg te werken - soms met medewerking van Bas - en won alsnog met 11 - 13. ‘Onze’ Gertjan nam het vervolgens op tegen Jeltje. Jeltje liet zien heerlijk te kunnen beuken en zij maakte het Gertjan dan ook heel lastig. Na vier games stond het ……… 2 - 2. In de beslissende game hadden beiden matchpoints, maar het was uiteindelijk Gertjan die de gelukkigste was, mede omdat Jeltje zich soms versloeg op ‘smerige’ backspinballen van Gertjan.
In het dubbel speelden Gerben en Gertjan tegen Gert Jan en Peter. Ook hier - het wordt erg eentonig - kwam het tot een 5e game. Uiteraard werd die met twee punten verschil gewonnen door - in dit geval - G&G.

Het zou te ver voeren om alle resterende wedstrijden te beschrijven. Feit is dat het drie partijen later 5 - 2 stond voor team 3. Ook nu gingen alle drie partijen dus over de volle vijf games. Bas was de gelukkigste tegen Peter; Bas had op 10 - 6 in de 5e game opnieuw de nodige matchpoints, maar won ditmaal wel: 11 - 8. Gerben won met 14 - 12 in de 5e game van Jeltje die overigens prima speelde. Gertjan en Gert Jan maakten er een vermakelijke wedstrijd van met lange en verrassende rally’s. Na 7 - 11, 11 - 9, 10 - 12 en 11 - 2 stond het 2 - 2. De Wierdense Gert Jan leek toen wel wat zuurstof te kunnen gebruiken. Maar waar iedereen dacht dat de Kamper Gertjan zou doordrukken, was het Gert Jan die vanaf het begin een voorsprong nam en die vervolgens uitbreidde en uitbreidde om uiteindelijk met 2 - 11 te winnen. Niettemin bood Gertjan vier games prima partij.

De laatste drie partijen van de avond gingen het snelst. Zo won Bas in drie - weliswaar nipte - games van Jeltje, had Gertjan vier games nodig om Peter te verslaan en moest Gerben ‘in straight games’ zijn meerdere erkennen in Gert Jan.

Team 3 bleef daarmee kampioen Effekt ’74 1 voor de tweede maal dit seizoen de baas; ditmaal met 7 - 3. Heel bijzonder. Weliswaar speelden de Wierdenaren tweemaal met een invaller, maar ook de vaste spelers van Effekt ’74 1 hadden de grootste moeite met de Kampenaren. Chapeau! Dat moet de spelers van team 3 toch het nodige zelfvertrouwen geven. Niet alleen voor de laatste wedstrijd in Zwolle, maar ook voor het komend seizoen.
Team 3 sluit de competitie komende zaterdag af met een uitwedstrijd bij TT Zwolle 4.

 

2e klasse: Kampenion 4 - Emmeloord 2


Het was dit seizoen vanaf een bepaald moment niet de vraag of team 4 kampioen werd, maar wanneer. De teams die als concurrent voor de titel werden beschouwd - TT Zwolle 8 en vooral Dronten ’74 1 - lieten teveel punten liggen, terwijl team 4 veel minder morste. Afgelopen vrijdag kon team 4 dan ook kampioen worden. Als het zelf 6 punten pakte, was het op eigen kracht kampioen. Zouden de achtervolgers punten laten liggen, dan hoefde team 4 die minder te pakken. Maar omdat er tijdens de wedstrijd geen contact was met andere zaken, gingen we maar uit van 6 punten.

Pascal Bruins, Nick Kuipers en Guido Wessels moesten het voor team 4 doen en zij namen het op tegen het Emmeloord 2 van Michel Schwarte, Lucas Koffeman en Jan Crielaard.

Na het dubbel stond team 4 op een 3 - 1 voorsprong. De eerste drie enkelpartijen gingen alle in vieren naar team 4. Pascal versloeg Michel in vier spannende games, Nick speelde een soortgelijke partij tegen Lucas en zegevierde eveneens en - het wordt eentonig - Guido en Jan speelden ook een partij waarin alleen de 1e game een ruimer verschil dan 2 punten te zien gaf.
In het dubbel bleken Nick en Pascal niet opgewassen tegen Lucas en Michel, die - ook al in vier games - zegevierden.

Na het dubbel was Nick ……. in vier games de meerdere van Michel, maar daarna zagen we een ‘trendbreuk’. Pascal versloeg Jan ‘in straight games’ en Guido had evenveel games nodig om Lucas aan de zegekar te binden. Daarmee zorgde kopman Guido voor het 6e punt en stelde hij in ieder geval de titel veilig. Achteraf kunnen we constateren dat team 4 ongetwijfeld al eerder kampioen was geworden, maar ik heb daar niemand over horen klagen.
Felicitaties aan Bertin Bos, Pascal Bruins, Nick Kuipers en Guido Wessels. Team 4 is weer terug op het niveau waar het thuishoort: de 1e klasse. Ik ga ervan uit dat het verblijf ditmaal langer duurt dan een seizoen.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 4. Nick was in vier games te sterk voor Jan en Guido had evenveel games nodig in zijn partij tegen Michel. De laatste partij van de avond was de spannendste. De beide linkshandige spelers Pascal en Lucas namen het daarin tegen elkaar op. Na vier games stond het 2 - 2, maar Pascal trok de beslissende game met 11 - 8 naar zich toe.

Team 4 behaalde daarmee opnieuw een ruime zege: 9 - 1. Het krachtsverschil in de onderlinge partijen was niet altijd groot, maar de spelers van team 4 hebben aanvallend nu eenmaal meer in huis en weten dat ook langer vol te houden.
Het team sluit de competitie komende vrijdag af met een uitwedstrijd bij TT Zwolle 8.

 

2e klasse: Kampenion 5 - GTC 1


Team 5 heeft nog een kansje op de titel in de 2e klasse D, maar dan moet het wel even meezitten. Zelf moet het dan (ruim) blijven winnen, terwijl de concurrentie - Leogang 1 en Bosman/Wezep 2 - wat steekjes moeten laten vallen.

Afgelopen vrijdag kwam GTC 1 uit Genemuiden op bezoek, een team dat de punten - op de 5e plaats staande - heel goed kan gebruiken.

Bij team 5 moesten Jelmer van der Veen, Gerard Palland en Sebastian Holzapfel het doen. GTC 1 verscheen met Pieter Beuzenberg, Egbert Beuzenberg en Kees Kranenburg in de vertrouwde samenstelling.

De heren van team 5 kwamen sterk uit de startblokken. Jelmer won tegen Pieter het onderonsje van de beide kopmannen. Jelmer bleek in vier games te sterk. Gerard had daarna evenveel games nodig om diens broer Egbert te verslaan. Sebastian had vervolgens niet heel veel moeite om Kees te verslaan.
In het dubbel versloegen Jelmer en Sebastian de gebroeders Egbert en Pieter in vier games. Zo stond het dus 4 - 0 voor team 5.

Na het dubbel spelde Gerard zeker niet slecht tegen Pieter, maar laatstgenoemde gebruikte zijn noppen effectief en won na vier spannende games. Jelmer bracht het verschil weer op vier punten door tegenstander Kees - eveneens in vier games - te verslaan. Sebastian leek daarna tegen Egbert op een eenvoudige zeg af te stevenen. Hij won de 1e en 2e game ruim, maar daarna vocht Egbert zich terug in de partij. Hij sleepte eerst de 3e en vervolgens ook de 4e game er met 10 - 12 uit waardoor de 5e game de beslissing moest brengen. In die beslissende game waren er wisselende kansen en het was uiteindelijk Sebastian die de game met 11 - 8 won. Hij was in die game tevens verantwoordelijk misschien wel het mooiste punt van de avond door een smash van Egbert uit de 2e positie over te nemen en zo alsnog een niet meer verwacht punt te maken.

Van de laatste drie partijen wist team 5 er nog slechts één te winnen. Eerst zag Gerard tegenstander Kees een 0 - 2 voorsprong in games nemen. Gerard knokte zich teug tot 2 - 2, maar liep in de beslissende game vanaf het begin achter de feiten aan. Beide spelers wisselden bij 0 - 5 in het voordeel van Kees. Gerard kwam nog wel knap terug, maar zag Kees de game met 9 - 11 naar zich toetrekken. Hierna vond Sebastian niet het juiste antwoord op het spel en materiaal van Pieter die zijn noppen slim gebruikte en ‘in straight games’ won. In de laatste partij van de avond was Jelmer in drie games te sterk voor Egbert waardoor hij de eindstand op 7 - 3 bepaalde.

Een 7 - 3 tegen dit GTC 1 is een goede uitslag. En op die uitslag is ook niets af te dingen. Beide teams wonnen een hangpartij in vijven. Omdat de beide concurrenten van team 5 - Leogang 1 en Bosman/Wezep 2 - hun wedstrijden met 8 - 2 wonnen, zijn de titelkansen van team 5 (verder) geslonken.
Met nog één wedstrijd te gaan, is de stand bovenin als volgt:
Leogang 1        9 - 62
Bosman/Wezep 2   9 - 61
Kampenion 5      9 - 59

Omdat team 5 in Nunspeet op bezoek gaat bij Leogang 1, is Bosman/Wezep 2 in mijn ogen de grootste kanshebber. Dat team gaat op bezoek bij Swift ’64 1 dat het zonder kopman Pieter Korstanje moet doen.

 

3e klasse: Smash-In 1 - Kampenion 6


Voor team 6 is de competitie vrijwel gespeeld. Zowel plaats 1 als plaats 6 zijn ver uit het zicht verdwenen. Het kan de competitie dan ook rustig uitspelen, te beginnen met de wedstrijd bij koploper en aanstaande kampioen Smash-In 1 dat de afgelopen seizoenen last heeft van de ‘heen en weer’; heen naar de 2e klasse en weer naar de 3e klasse.

Theo Hogenhorst, Hans van den Berg en Arie Hup namen het op tegen Albert Dijkstra, Sven Kaptein en Hans de Vries.

Na het dubbel stond team 6 op een 3 - 1 achterstand. Theo verloor de openingspartij in vijven van Albert. Beide spelers en hun spel kennende moet ook de teller een topprestatie hebben geleverd. Sven was daarna in drie games te sterk voor Hans, terwijl Arie kansloos was tegen kopman Hans die in de 3e klasse duidelijk onder zijn niveau speelt.
In het dubbel zorgden Hans en Theo voor een succesje door Hans en Sven in vier games te verslaan.

Na het dubbel speelde Theo zijn tweede vijfpitter en wel tegen Sven. Ditmaal was Theo wel de gelukkigste van de twee. Arie nam het daarna op tegen Albert en ditmaal kwam de teller uit Kampen. Gelukkig voor hem duurde de partij ‘slechts’ drie games, maar toch. Albert bleek de sterkste. Hans wist het daarna Hans heel moeilijk te maken, oftewel de Kamper Hans tegen de Kamper Hans. Kun je het nog volgen? Vast niet. Welnu de Hans van Smash-In kwam tegen de Hans van Kampenion - beiden wonen overigens in Kampen - van een 1 - 2 achterstand terug en was in de beslissende game met 11 - 9 de gelukkigste. Zo stond het dus 5 - 2 voor Smash-In 1.

Arie bracht zijn team ietsje dichterbij door Sven na drie spannende games te verslaan. Daarna was Hans duidelijk te sterk voor Theo waarna Albert de eindstand op 7 - 3 bepaalde door de Hans van Kampenion in vier games terug te wijzen.

Er had misschien een puntje meer in gezeten, maar de zege van de koploper is verdiend. Door die zege en de puntendeling van achtervolger Harderwijk 2 bij Smash ’70 7 is Smash-In 1 deze vrijdagavond kampioen geworden en gaat het dus weer ‘heen’. Felicitaties aan de spelers van Smash-In 1.
Team 5 sluit de competitie al as. maandag af met een uitwedstrijd tegen Zwartsluis 1.

 

3e klasse: DTV ’84 4 - Kampenion 7


Team 7 is tot eigen verrassing een serieuze titelkandidaat geworden. Met nog twee wedstrijden te gaan, is het koploper met één puntje voorsprong op TT Zwolle 10. Team 7 ging vrijdagavond op bezoek bij DTV ’84 4, terwijl de Zwollenaren Effect 2 ontvingen.

Danny Buins, Thomas Niemeijer en Jan Beks moesten het voor team 7 doen en zij namen het op tegen Jos van der Vegt, Riad Al-Abbassi en Nadine Zwakenberg.

Na het dubbel stond het 2 - 2 en dat was voor beide teams een zwaarbevochten tussenstand. Drie partijen gingen over de volle vijf games en de vierde over vier games. In de openingspartij verloor Danny in vijf games van de lange Jos. Jos heeft zulke lange armen dat hij onder de partij vanaf de wedstrijdtafel een glaasje bier eh pardon sportdrank van de bar kan pakken. De ‘kleine’ Danny doet er een half uur over om bij de bar te komen. Thomas zorgde voor de 1 - 1 door Riad in vier games te verslaan. Jan en Nadine speelden vervolgens weer een vijftpitter met overigens toch wel bijzondere gamestanden: 11 - 3, 6 - 11, 11 - 9, 5 - 11 en 3 - 11. Alleen de 3e game was dus spannend. In het dubbel leden Danny en Thomas in een heel spannende partij een ‘zeldzame’ nederlaag tegen Nadine en Jos. Wel in vijven overigens waarbij de beslissende game met 11 - 8 naar DTV ’84 4 ging.

Na het dubbel zette Danny zijn team voor het eerst op voorsprong door Riad met 1 - 3 te verslaan. Jan moest vervolgens zijn meerdere erkennen in Jos die daarmee revanche nam voor de verliespartij in Kampen. Thomas kwam daarna met 0 - 2 achter in zijn partij tegen Nadine. Toch bleef hij vechten voor een beter resultaat en met succes. Hij won drie games op rij. Zo stond het 3 - 4 in het voordeel van team 7.

Jan wist vervolgens zijn (winst)kansen tegen Riad niet te benutten. Zijn tegenstander ontsnapte en profiteerde dankbaar met 13 - 11 in de 5e game. Danny zette zijn team weer op voorsprong door Nadine in vier games terug te wijzen. In de laatste partij van de avond was het aan Thomas en Jos om te bepalen of de wedstrijd al dan niet een winnaar kreeg. Na vier games waren zij er nog niet uit: 2 - 2. In de beslissende game wist Thomas het verschil te maken: 6 - 11. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 4 - 6 en bleef als enige speler deze avond ongeslagen.

Op zich is een 4 - 6 zege op DTV ’84 4 in Dalfsen een vrij goede uitslag. Er had misschien een puntje meer in gezeten, maar dan moeten de spelers de kansen maar beter benutten. Groot was de verbazing toen naderhand bleek dat concurrent TT Zwolle 10 in eigen huis met liefst 1 - 9 had verloren van Effect 2. Kennelijk willen de Zwollenaren geen kampioen worden. Anders is niet te verklaren hoe een gelijk aantal punten in twee wedstrijden kan verworden tot een voorsprong van 6 punten van team 7, terwijl het 5 - 5 gelijk speelde met met 4 - 6 won.
Team 7 heeft nu in de laatste thuiswedstrijd tegen datzelfde Effect 2 aan 5 punten genoeg om op eigen kracht de titel veilig te stellen. Ieder punt dat TT Zwolle 10 laat ‘liggen’ in de wedstrijd bij Leogang 2, hoeft team 7 zelf minder binnen te slaan. Dat mag niet meer misgaan.

 

4e klasse: Harderwijk 4 - Kampenion 8


Team 8 speelde zich vorige vrijwel in definitieve haven in de uitwedstrijd bij Heino 8. Afgelopen vrijdagavond moest het op bezoek bij koploper Harderwijk 4 waarvan het overigens in de eerste ontmoeting knap met 6 - 4 wist te winnen.

Rense Beimers, Martijn Haanappel en Mattias Beimers kwamen ook in de voorlaatste wedstrijd voor team 8 in actie. Met Henny Boxman gaat het gelukkig beter en beter en hij hoopt komend seizoen zijn rentree te maken. Dat is goed nieuws. Harderwijk 4 bracht Rob Nijland, Anne Kooistra en Pieter Berkelaar achter de tafel.

Na het dubbel stond team 8 op een keurige 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij was Rense weliswaar kansloos tegen kopman Rob, maar Martijn en Mattias boekten ieder een zege in vier games op respectievelijk Anne en Pieter.
In het dubbel namen Martijn en Mattias het op tegen Anne en Pieter. Ook deze partij ging in vier games naar M&M.

Drie partijen later stond het overigens weer 4 - 3. Rense verloor in vier games van Anne, Mattias bracht Rob op de rand van een nederlaag, maar verloor toch nog in vijven en Martijn verloor in drie nipte games van Pieter.

Maar van de resterende drie partijen wist team 8 er nog keurig twee te winnen. Mattias wist ditmaal wel een vijfpitter te winnen en wel tegen Anne. Rense verloor in vier games van Pieter en Martijn zorgde voor een surprise door Rob in vier games te verslaan.

Zo bleef team 8 voor de tweede maal dit seizoen zonder nederlaag tegen koploper Harderwijk 4 en dat is keurig. Het is nu definitief veilig en het kan as. vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Batfighters 2 vrijuit spelen. Met Heino 8 gaat het uitmaken wie als 4e en wie als 5e eindigt. Voor wat dat waard is.

 

4e klasse: ’s-Heerenbroek 3 - Kampenion 9


Team 9 is nog niet helemaal veilig. Dat is enerzijds te wijten aan eigen ‘falen’ en anderzijds aan het feit dat nummer laatst Smash ’70 10 de laatste weken aardig wat punten heeft gepakt. De Hattemers waren team 9 dan ook tot 4 punten genaderd.

Afgelopen dinsdagavond speelde team 9 de gemeentederby tegen ’s-Heerenbroek 3. Alice Ringenier, Jeroen Heldoorn en Gerard Wessles moesten het voor team 9 doen en zij namen het op tegen Jan Bos, Ilona van der Weerd en ‘good old’ Jan de Vries. De thuiswedstrijd wist team 9 destijds met 6 - 4 te winnen. Wat zou het nu worden?

Team 9 kwam het best uit de startblokken. Alice versloeg in de openingspartij heel keurig Jan Bos waarna Jeroen een hangpartij wist te winnen tegen Ilona. Jeroen won met 8 - 11 in de 5e game. Gerard en Jan de Vries maakten er daarna ook een lange en spannende partij van. Een 5e game moest de beslissing brengen en daarin bleek tegenstander Jan met 14 - 12 de gelukkigste.
In het dubbel boekten Alice en Jeroen een eenvoudige 0 - 3 zege op de ‘Jantjes’. Zij waren duidelijk boven Jan(nen), iets wat Alice uiteraard gewend is.

Maar daarna ging het helemaal mis voor team 9. Ik heb geen berichten gehoord over aardschokken of iets dergelijks in ’s-Heerenbroek. Maar feit was dat Alice, Jeroen en Gerard in de Kandelaar na het dubbel helemaal de weg kwijt waren.

De eerste drie partijen na het dubbel gingen alle in vieren naar ’s-Heerenbroek 3. Alice (tegen Ilona), Gerard (tegen Jan Bos) en Jeroen (tegen Jan de Vries) wisten allen slechts één game te winnen. Zo stond het dus ineens 4 - 3.

Maar het zou nog erger worden. Ook de laatste drie partijen werden namelijk gewonnen door ’s-Heerenbroek 3. Sterker nog, de stadsen wisten zelfs geen game meer te pakken. Naar de oorzaak kunnen we slechts gissen. Natuurlijk, een paar dagen later werd binnen een straal van 10 km vogelgriep geconstateerd en de spelers van team 9 zijn vreemde dan wel hippe vogels, maar ik kan me niet voorstellen dat ……. Laten we het maar houden op de onverklaarbare krachten in de sport.
Team 9 kon achteraf nog een beetje opgelucht ademhalen nadat bekend werd dat hekkensluiter Smash ’70 10 met 9 - 1 had verloren van DTV ’84 6. Dat betekent dat team 9 nu een voorsprong van 6 punten heeft op Smash ’70 10, terwijl dat team nog tegen kampioen HTTV 2 speelt. Dat mag niet meer misgaan.
Zelf speelt het op woensdagavond de uitwedstrijd bij Wham 2 waarmee het tot nu toe de 4e plaats deelt.


Goede uitslagen dus in week 47. Verder konden we met team 4 al een kampioen begroeten. Mogelijk volgen in komende speelronde nog twee kampioenen. Verder is het de verwachting dat geen enkel team degradeert. Ik wil verder nog niet op de zaken vooruit lopen, want dat is mogelijk ‘de goden verzoeken’.


Uiteraard komen in de laatste speelronde alle negen seniorenteams weer in actie. Het overzicht ziet er al volgt uit:

Maandag 24 november:
Zwartsluis 1 - Kampenion 6

Woensdag 26 november:
Wham 2 - Kampenion 9

Vrijdag 28 november:
Kampenion 7 - Effect 2
Kampenion 8 - Batfighters 2

DTV ’84 1 - Kampenion 1
TT Zwolle 8 - Kampenion 5
Leogang 1 - Kampenion 5

Zaterdag 29 november:
Swift (D) 1 - Kampenion 2
TT Zwolle 4 - Kampenion 3


Volgend weekend hoop ik mij nog eenmaal te melden.


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Reacties  

#1 Marco Spanhaak 24-11-2014 00:21
Gefeliciteerd Kampenion met het kampioenschap :lol:
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar