FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Dat de jeugdteams van Kampenion aan een sterk seizoen bezig waren, was al wel duidelijk. Dat enkele teams tot het eind van het seizoen zouden meedoen om de titel ook. Maar dat al in de voorlaatste speelronde drie teams het kampioenschap veilig zouden stellen? Daarop was niet direct gerekend. Toch gebeurde dat.

 

Team 4 (2e klasse) was in de eerste competitiehelft een maatje te groot voor de andere teams in de poule. Het nam toen al een ruime voorsprong. Gek genoeg stokte de puntenproductie wat in de tweede competitiehelft. Maar gelukkig niet in die mate dat de concurrentie veel dichterbij kwam. Alleen DTS 5 slaagde erin om de achterstand iets te verkleinen. In de voorlaatste speelronde - afgelopen zaterdag - ontving team 4 tegenstander Trias 3. Ook nu werd het een moeizame middag en dat terwijl de tegenstander met slechts twee spelers verscheen. Die twee wisten het de Kampenaren behoorlijk lastig te maken. De wedstrijd eindigde in een 6 - 4 zege. Dat betekende dus dat de gasten vier van de zeven gespeelde wedstrijden wisten te winnen.

Een dag later pas werd bekend dat concurrent DTS 5 de uitwedstrijd bij De Veluwe 1 met dezelfde cijfers had gewonnen waardoor het verschil 11 punten blijft in het voordeel van team 4. Die marge is in de laatste wedstrijd niet meer te overbruggen, zodat team 4 kampioen is geworden. Felicitaties aan Roelard Bos, Bert Beks en Ali-Imran Ugurlu.

 

We konden ook al zien aankomen dat team 7 (5e klasse) dit seizoen kampioen zou worden. Ook dat team nam een ruime voorsprong op de achtervolgers. Afgelopen zaterdagmorgen speelde het de uitwedstrijd bij één van die achtervolgers: Staphorst 2. Team 7 won de wedstrijd met 4 - 6 waardoor het de voorsprong op de achtervolgers vergrootte tot 15 punten. Uiteraard is ook die marge niet meer te overbruggen door de achtervolgende teams waardoor de titel een feit is! Felicitaties aan Rik ten Caat, Wietse Keuning en Marinus Zagt.

 

Team 8 kwam dit seizoen uit in de Startersklasse. In het begin was het nog even wennen en zoeken. Maar nadat het de 2e wedstrijd met 4 - 1 uit bij TT Zwolle 9 had verloren, ging het lopen. Het team verloor geen wedstrijd meer. Het kwam op plaats 1 te staan en het won de wedstrijd van directe concurrent Smash '70 5 met 3 - 2. Daarna breidde het de voorsprong beetje bij beetje uit. Afgelopen zaterdag stond opnieuw de ontmoeting met concurrent Smash '70 5 op het programma, maar dan in Hattem. Team 8 won ook die wedstrijd met 2 - 3 waardoor het niet meer te achterhalen is. Felicitaties aan Jannick van den Broek, Ernst van den Broek en Maurits Koers.

 

Last but not least deed team 1 heel goede zaken in landelijk A. Zelf won het met 3 - 7 bij Alexandria '66 in Rotterdam waarmee het revanche nam voor de enige nederlaag deze competitie , thuis tegen diezelfde tegenstander. Drivers 1 - de concurrent van team 1 in de strijd om de belangrijke 2e plaats - verloor in eigen huis met liefst 1 - 9 van kampioen Amsterdam waardoor team 1 nu een voorsprong op Drivers heeft genomen van 4 punten. In de laatste speelronde komt datzelfde Drivers 1 naar Kampen. Team 1 heeft dan aan 4 punten genoeg om als 2e te eindigen en zich te plaatsen voor de Kampioensklasse. Dat zou opnieuw een unieke prestatie zijn waarmee weer een hoofdstuk aan de geschiedenis van Kampenion zou worden toegevoegd. Zover is het nog niet, maar de kans is wel vrij groot geworden. 

 

Komende week heeft ook team 3 (1e klasse) nog kans op het kampioenschap. Ook dat team staat 1e en het heeft 3 punten voorsprong op achtervolger DTS 3. Team 3 gaat zaterdagmorgen op bezoek bij Smash '70 1 in Hattem. Bij een goed resultaat kan ook bij team 3 de kampioensvlag in top. Wij wensen Roderik van Braak, Ditmar van Dorp en Matthias van der Molen as. zaterdag veel succes toe.

 

Zeker is al dat dit seizoen geen enkel team degradeert. Het dreigt dan ook een heel succesvol seizoen te worden voor Kampenion!

 

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretariaat

Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar