FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Het balletje stuitert weer; de competities zijn weer begonnen. De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de ontmoeting tussen team 2 en team 1 in de Hoofdklasse. Team 1 won die broederstrijd - enigszins verrassend - ruim met 2 - 8. In totaal leverden de tien wedstrijden een nipt positieve balans op: 5x winst, 1x gelijk en 4x verlies. Ik neem de wedstrijden weer met je door. Omdat ik niet ieder weekend de hele zondag achter de computer wil zitten, licht ik er wekelijks een enkele wedstrijd uit waar ik wat uitgebreider bij stil sta. De andere wedstrijden ga ik wat korter langs. De wedstrijd die ik er deze week uitlicht, is uiteraard die tussen Kampenion 2 en Kampenion 1.


Hoofdklasse: Kampenion 2 - Kampenion 1

Voor beide teams - en ook voor de vereniging Kampenion - stond afgelopen vrijdagavond een bijzondere wedstrijd op het programma. Kampenion 2 ontving Kampenion 1 in de Hoofdklasse, de hoogste afdelingsklasse. Dat is nog niet eerder gebeurd in de geschiedenis van onze vereniging.

Vooraf waren de spelers van team 1 er niet helemaal gerust op, terwijl die van team 2 - zo begreep ik - de wedstrijd met enig vertrouwen tegemoet zagen. De ‘neutrale’ Kampenionners verwachtten op voorhand een nipte zege voor team 1.

Team 2 speelde met Ivan Hollander, Ralph Trip en Robin Lieftink, terwijl team 1 Gert-Jan de Lange, Ton Ringenier en Jeroen Rotman achter de tafel bracht.

De openingspartij was direct al een belangrijke. Kopman Ivan nam het daarin op tegen de ‘verse’ clubkampioen Gert-Jan. Net als tijdens de Clubkampioenschappen won Gert-Jan ook vanavond in vier games en pakte hij daarmee een belangrijk punt. Ton zette team 1 op een 0 - 2 voorsprong door Ralph ‘in straight games’ te verslaan. Robin zorgde namens team 2 voor het ‘aansluitingspunt’ door Jeroen in vieren terug te wijzen.
In het dubbel namen Ivan en Ralph het op tegen Gert-Jan en Ton. Beide laatstgenoemden wonnen ook al in vier games waardoor team 1 op een 1 - 3 voorsprong kwam.

Na het dubbel stond er een bijzondere wedstrijd op het program, die tussen Ralph en Gert-Jan. Ralph is namelijk de trainer en ook de coach van Gert-Jan bij jeugdteam 1. Ralph kent Gert-Jan natuurlijk door en door en weet hoe hij Gert-Jan moet bespelen. Maar dat wil niet zeggen dat die strijdwijze zo maar even kan worden uitgevoerd. Toch kwam Ralph heel ver. Na vier games stond het 2 - 2. In de beslissende game was Gert-Jan de gelukkigste na 10 - 12. Ivan bracht zijn team (2) ietsje dichterbij door Jeroen op diens tweede nederlaag van de avond te trakteren. Ivan was in vier games te sterk. Ton bracht de marge weer op drie door Robin in vier games te verslaan. Dat ging zeker niet eenvoudig, want het verschil in punten was miniem: 40 tegen 39. De tussenstand werd daarmee 2 - 5.

In de achtste partij nam Ralph het op tegen Jeroen. Ralph pakte de eerste game nog, maar moest daarna toezien hoe Jeroen de regie overnam en zichzelf ook op het wedstrijdformulier zette. In de voorlaatste partij speelde Robin een goede partij tegen Gert-Jan. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist Gert-Jan toch wat afstand te nemen en de partij naar zich toe te trekken. In de laatste partij van de avond troffen de beide kopmannen elkaar: Ivan en Ton. Was Ivan in de onderlinge ontmoetingen tot dusver af en toe in staat om het Ton lastig te maken, ditmaal gaf Ton diezelfde Ivan geen kans en hij boekte dan ook een soevereine zege ‘in straight games’.

Team 1 won de broederstrijd aldus met 2 - 8. Ik denk dat vooraf niet veel Kampenionners rekening hadden gehouden met zo’n ruime zege voor team 1. Ikzelf in ieder geval niet. Voor team 1 betekent dit een prima competitiestart. Dat zal duidelijk zijn. De spelers van team 2 moeten niet te lang bij deze nederlaag stil staan. Immers, de nummers 1 en 2 van de Clubkampioenschappen spelen in team 1. Zo bekeken kan de nederlaag worden verklaard. Team 1 is ook geen concurrent in de strijd om handhaving en team 2 moet de punten tegen andere teams pakken. Dat gaat ook zeker gebeuren!

Scores team 2: Ivan 1 en Robin 1.
Scores team 1: Gert-Jan 3, Ton 3, Jeroen 1 en dubbel 1.

Beide teams spelen volgend weekend een uitwedstrijd. Team 1 gaat vrijdag op bezoek bij Blauw-Wit 2 in Almelo, terwijl team 2 een dag later in Trias 1 opnieuw een titelkandidaat treft.


Promotieklasse: De Toekomst 2 - Kampenion 3

Team 3 ging vrijdagavond op bezoek bij De Toekomst 2 dat het afgelopen seizoen degradeerde uit de Hoofdklasse. Gerben Wolterink, Gertjan Wessels en Bas de Vries namen het op tegen Bennie Klein Teeselink, George Oudt en Frans Helmich.

Het is wat lastig om de kracht van De Toekomst 2 in te schatten; het is weliswaar gedegradeerd, maar het seizoen ervoor is het ‘omhooggevallen’ uit de Promotieklasse. Hoe dan ook, team 3 wist in totaal drie punten mee te pakken uit Lochem. Dat hadden er eigenlijk vier moeten zijn, maar Gerben wist in zijn laatste enkelpartij tegen Frans een riante voorsprong en 4 matchpoints niet te verzilveren. Gertjan was nog niet in goede doen. Dus leed team 3 een 7 - 3 nederlaag.

Scores: Bas 2, Gerben 1 en Gertjan 0.

Team 3 ontvangt as. vrijdag De Trefhoek 1 uit Almelo.


1e klasse: Kampenion 4 - Smash ’70 2

Na de behaalde titel en de daaraan gekoppelde promotie mag team 4 het weer in de 1e klasse proberen. Afgelopen vrijdag kwam het onberekenbare Smash ’70 2 op bezoek. Onberekenbaar, want er is nogal verschil in de speelsterkte tussen de zes (!) Hattemer spelers. Pascal Bruins, Guido Wessels en Bertin Bos namen het op tegen Wout Bisschop, John Kinket en Bastian Evers.

Niet alle Kamper youngsters bleken klaar voor het seizoen in die 1e klasse. Bertin kwam nog wat tekort, maar dat is geen schande. Hij debuteert op dit niveau. Pascal kwam eenmaal in de buurt van een zege, maar in de finale van de 5e game bleek tegenstander John te sterk. Guido bleek duidelijk wel klaar. Hij won zijn drie partijen; tweemaal in vieren en eenmaal ‘in straight games’. Helaas bleef het bij de drie winstpartijen van Guido. Ook team 4 leed dus een 3 - 7 nederlaag en dat is wat teleurstellend, mede omdat Smash ’70 2 - met alle respect - zeker niet in de sterkste formatie aantrad.

Scores: Guido 3, Bertin 0 en Pascal 0.

Team 4 gaat komende vrijdag in Twello op bezoek bij Trias 3.


2e klasse: Heino 3 - Kampenion 5

Team 5 bestaat dit seizoen uit slechts drie spelers en dat betekent dat het nogal eens een beroep op invallers moet doen. Vrijdagavond was Sebastian Holzapfel niet beschikbaar. Jelmer van der Veen en Simon van der Woude gingen zodoende met invaller Jan Ringenier (team 6) op pad. De drie namen het op tegen Thom van den Eijkel, Marnix Krisman en invaller Minh Pham Duc (team 5).

De spelers van team 5 speelden een goede wedstrijd. Jelmer en Simon bleken prima op dreef en pakten samen 6 van de mogelijke 7 punten. Jelmer speelde tegen kopman Thom werkelijk een perfecte game (11 - 2), maar zag zijn tegenstander van een 2 - 0 achterstand in games terugkomen en alsnog met 11 - 13 in de 5e game ontsnappen. Ook dat is tafeltennis. Jan verloor twee partijen vrij kansloos, maar pakte tegen Marnix toch een puntje mee. Zo won team 5 de wedstrijd met 3 - 7.

Scores: Simon 3, Jelmer 2, Jan 1 en dubbel 1.

Komende vrijdag ontvangt team 5 het sterke DTV ’84 3.


2e klasse: Heino 2 - Kampenion 6

Na de behaalde titel in de 3e klasse in het afgelopen seizoen mag ook team 6 het dit seizoen in de 2e klasse proberen. Het doet dat in gewijzigde samenstelling: Gerard Palland, Danny Bruins en Jan Ringenier en Wim Tillema is reserve. Omdat team 5 - ook in Heino spelend - een invaller nodig had, mocht Wim direct in actie komen, samen met Gerard en Danny. Zij namen het op tegen Ismay de Jong, Henk Roeke en Regina Woerlee. Aardig om te vermelden is dat Henk de opa van Ismay is; waar het vaker voorkomt dat vader en zoon of dochter in één team spelen, is dit toch wel bijzonder.

Team 6 speelde een goede wedstrijd, maar kwam toch geflatteerd op een 5 - 1 achterstand. Geflatteerd, want van de vijf verliespartijen gingen er drie verloren met 2 punten verschil in de 5e game. Dat is sneu. Toch bleven de Kampenaren vechten voor een beter resultaat en dat kwam er. De vier resterende partijen leverden namelijk heel keurig winst op en zo deelden beide teams uiteindelijk de punten: 5 - 5. Opvallend was het dat Danny zijn winstpartij boekte tegen Henk van wie Gerard en Wim verloren. Omgekeerd versloegen Gerard en Wim de (jonge) dames Ismay en Regina van wie Danny weer verloor.

Scores: Gerard 2, Wim 2 en Danny 1.

Team 6 ontvangt as. vrijdag met TT Zwolle 7 een concurrent in de strijd om degradatie te ontlopen.


3e klasse: Kampenion 7 - TT Zwolle 9

Theo Hogenhorst, Arie Hup en Harm Bosman vormen gedrieën het meest ervaren seniorenteam van Kampenion: team 7. Zij namen het afgelopen dinsdagavond op tegen Eddy Huberts, Klaas Wolters en invaller Richard van der Sligte (team 10).

De senioren van team 7 waren vrij goed op dreef. Zij wonnen allen twee van de drie partijen. Allen verloren zij van invaller Richard die dan ook vast nog wel eens door team 9 gevraagd wordt om in te vallen. Arie kwam nog het verst, maar hij kwam in de beslissende game net tekort: 10 - 12. Ook Theo ‘schopte’ het tot een 5e game, maar bleek vervolgens zijn kruit te hebben verschoten.
Omdat Harm en Theo in het dubbel weinig moeite hadden met Eddy en Klaas boekte team 7 een regelmatige 7 - 3 zege.

Scores: Arie 2, Harm 2, Theo 2 en dubbel 1.

Komende vrijdag gaat team 7 op bezoek bij titelkandidaat Harderwijk 1.


3e klasse: Harderwijk 3 - Kampenion 8

Team 8 is een nieuw geformeerd team dat de aanvraag zag gehonoreerd om in de 3e klasse te worden ingedeeld. Jan Beks, Hans van den Berg en (herintreder) Jackie van der Meulen vormen de vaste kern van het team met Thomas Niemeijer en Danny Visscher als reserve achter de hand. De vaste kern nam het vrijdagavond op tegen Rob Nijland, Mustaffa Montasser en Anne Kooistra.

De heren van team 8 bleken geen last te hebben van planken- en batkoorts. Op de beslissende momenten - lees: 5e games - stonden zij er vaker dan hun tegenstanders. Drie van de vier vijfpitters gingen dan ook naar team 8. In de vierde moest Hans in Mustaffa zijn meerdere erkennen. Jackie - is hij eigenlijk wel weg geweest? - en Jan bleven keurig ongeslagen en wonnen samen ook het dubbel.
Zo boekte team 8 een overtuigende 1 - 9 zege in Harderwijk en bevestigt het de keuze om 3e klasse aan te vragen en te krijgen. Waarom schiet mij nu toch het woord 'visietekaartje' te binnen?

Scores: Jackie 3, Jan 3, Hans 2 en dubbel 1.

Komende vrijdag ontvangt team 8 Wijhe 1.


4e klasse: Kampenion 9 - ’s-Heerenbroek 3

Voor team 9 stond in de eerste wedstrijd direct een gemeentederby op het programma; tegenstander ’s-Heerenbroek 3 kwam namelijk naar de thuishaven van Kampenion. Namens team 9 moesten Alice Ringenier, Robbert Dalsem en Henny Boxman het doen en zij namen het op tegen Ilona van der Weerd, Jan Bos en Jan Doornwaard.

We waren benieuwd hoe met name Henny en Robbert het er af zouden brengen. Henny moest het afgelopen seizoen wegens ziekte aan zich voorbij laten gaan, terwijl Robbert ongeveer 10 jaren geleden voor het laatst (jeugd)competitie bij Kampenion heeft gespeeld. Welnu, hun rentree verliep bevredigend. Het is sowieso goed om beiden weer in tafeltennisoutfit achter de tafeltennistafel te zien!

Team 9 speelde een vrij goede wedstrijd tegen het hoger aangeslagen ’s-Heerenbroek 3. Na het dubbel stond het op een 1 - 3 achterstand, maar daarna lieten Alice, Henny en Robbert die score niet hogerop lopen. Het werd uiteindelijk 4 - 6 voor de bezoekers. Dat is netjes, want ik acht de tegenstander dit seizoen als enige in staat om nog enigszins in de buurt van titelkandidaat Swift ’64 1 te blijven.

Scores: Robbert 2, Alice 1 en Henny 1.

Team 9 komt as. maandag al weer in actie als het op bezoek gaat bij Zwartsluis 3.


4e klasse: Kampenion 10 - TT Zwolle 12

Team 10 ontving dinsdagavond in TT Zwolle 12 een team dat het dit seizoen achter zich moet houden. En dus was dit direct een belangrijke wedstrijd. Rene Beimers, Marco Ilbrink en Gerard Wessels namen het op tegen Mieke de Haard, André van Driesum en Henk Harms.

De spelers van team 10 bleken deze avond over voldoende niveau te beschikken om de Zwollenaren te verslaan. Dat ondanks het feit dat Marco geen ritme had en Gerard verre van fit was. Hij had bijna net zo vaak zijn zakdoek als zijn batje in de hand.

Na het dubbel stond het nog 2 - 2, maar daarna wist team 7 het verschil te maken. Alleen Rense hoefde nog maar een punt af te staan. Marco bleef deze avond eenvoudig op de been, terwijl Gerard twee hangpartijen eruit wist te slepen. Zo boekte team 10 een nuttige 7 - 3 zege.

Scores: Gerard 3, Marco 3 en Rense 1.

As. dinsdagavond speelt ook team 10 een gemeentederby; het gaat dan op bezoek bij titelkandidaat ’s-Heerenbroek 2.


Over de hele linie gezien bevredigende resultaten voor de seniorenteams, zeker als we bedenken dat drie teams (2, 4 en 6) een klasse hoger spelen dan het afgelopen seizoen. Natuurlijk maakt één ijsbeer nog geen winter, maar toch.

 

Het programma voor komende week ziet er 'in één oogopslag' als volgt uit:

Maandag 2 februari:
O Zwartsluis 3 - Kampenion 9

Dinsdag 3 februari:
O ’s-Heerenbroek 2 - Kampenion 10

Vrijdag 6 februari:
O Blauw-Wit 2 - Kampenion 1
O Kampenion 3 - De Trefhoek 1
O Trias 3 - Kampenion 4
O Kampenion 5 - DTV ’84 3
O Kampenion 6 - TT Zwolle 7
O Harderwijk 1 - Kampenion 7
O Kampenion 8 - Wijhe 1

Zaterdag 7 februari:
O Trias 1 - Kampenion 2

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar