FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 7 kwamen zeven van de tien seniorenteams in actie. De wedstrijden van de teams 1, 4 en 10 werden een week uitgesteld, o.a. in verband met de Kamper Sportverkiezingen waar ons 1e jeugdteam beslag wist te leggen op de titel ‘beste Kamper jeugdploeg van 2014!’ Kampenion voegt de laatste veel hoofdstukken toe aan haar eigen geschiedenisboek! Felicitaties aan Gert-Jan, Guido, Bertin en coach Ralph! De zeven teams die wel in actie kwamen, zorgden voor balans in de uitslagen: 3x winst, 1x gelijk en 3x verlies. Ik neem de wedstrijden weer met je door. Wedstrijd van de week is ditmaal die tussen team 2 en DTV ’84 1, mede omdat dit ook de enige wedstrijd is die ik deze week heb gezien, met uitzondering dan van die van mijn eigen team.


Hoofdklasse: Kampenion 2 - DTV ’84 1

Team 2 trof in de 1e en 2e wedstrijd met Kampenion 1 en Trias 1 twee titelkandidaten waarin het in totaal 5 punten wist te behalen. Vrijdagavond kwam met DTV ’84 1 een team op bezoek dat weliswaar kandidaat is voor een plaats in de promotiegroep, maar dat zich normaal gesproken niet mengt in de titelstrijd.

Ivan Hollander, Jordy ten Have en Robin Lieftink kwamen namens teams 2 in actie, mede omdat Ralph Trip met ‘zijn’ jeugdteam 1 naar de Kamper Sportverkiezingen was. De gasten uit Dalfsen verschenen met Yoran Tonnema, Rik Weijs en Jan Jaap Schipper.

Het werd een wat vreemde wedstrijd waarin het voor team 2 zowel mee als tegen zat. Wellicht wordt dat hierna wel duidelijk. In de openingspartij namen Ivan en Yoran het tegen elkaar op. In een aantrekkelijke wedstrijd waren beiden drie games aan elkaar gewaagd. Ivan stond toen wel op een 2 - 1 voorsprong. Daarna nam Yoran ‘ongemerkt’ de regie wat over. Hij wist Ivan meer en meer weg te drukken en onder druk te zetten die - vooral met zijn forehand - wat meer fouten begon te maken. De forehand opening liep niet echt meer. Yoran trok vervolgens de 4e en 5e game toch nog vrij overtuigend naar zich toe.

Hierna mocht Jordy het opnemen tegen Rik. Rik begon overtuigend, maar na een punt of 6 nam Jordy het initiatief over en hij trok de 1e en en vervolgens ook de 2e game ruim naar zich toe. Nadat in 3e game drie punten waren gespeeld, gaf Rik Jordy plotseling de hand; hij gaf met maagproblemen op. Dat was uiteraard een anticlimax, maar het leverde team 2 - ervan uitgaande dat Jordy de partij sowieso zou hebben gewonnen - twee bonuspunten op.

Robin en Jan Jaap maakten er vervolgens een marathonpartij van; niet alleen omdat het een vijfpitter werd, maar ook omdat er de nodige lange rally’s werden gespeeld. Beide spelers ontliepen elkaar weinig. Zoals wel vaker had ook nu de materiaalspeler niet te klagen over geluksballetjes. Of die beslissend waren, is natuurlijk moeilijk te zeggen. Feit is wel dat Jan Jaap uiteindelijk na 12 - 10, 7 - 11, 5 - 11, 11 - 9 en 9 - 11 wist te winnen.

In het dubbel waren Ivan en Jordy na een nipt verloren 1e game in de 2e game kansloos tegen Jan Jaap en Yoran. In de 3e game was het weliswaar spannender, maar ook die ging naar de gasten.

Na het dubbel nam Jordy het op tegen Yoran die meestal wel raad weet met het spel van Jordy. Zo ook vanavond. In een partij ‘waarbij je nooit het gevoel had dat Jordy de partij kon winnen’, bleef Yoran vrij eenvoudig op de been: 7 - 11, 8 - 11 en 7 - 11.

Toen was het de beurt aan Ivan en Jan Jaap. Beide spelers gaven elkaar nauwelijks iets toe. Ivan had vrij goed het oog in het materiaal en spel van Jan Jaap. Natuurlijk versloeg hij zich wel eens op de lange noppen van zijn tegenstander, maar hij wist diens kwetsbaarheid af en toe ook knap bloot te leggen. Uiteindelijk bleek Ivan nipt de betere na 11 - 9, 9 - 11, 14 - 12 en 11 - 9. Alle games werden dus met slechts 2 punten verschil gewonnen.

De partij tussen Robin en Rik leverde een gratis winstpunt op voor team 2 waarna eerst de partij tussen Robin en Yoran werd gespeeld. Jan Jaap zou anders 2x achter elkaar moeten spelen. Robin speelde een goede partij, maar kwam op de beslissende momenten aanvallend net wat te kort. Wat dat betreft is Yoran wat allrounder. Ook hier werden de nodige lange rally’s gespeeld die het nodige van het uithoudingsvermogen van beiden vergden. Robin bood dapper en lang tegenstand, maar kwam in de finales van de games net tekort. Yoran won in vieren na 11 - 8, 10 - 12, 8 - 11 en 11 - 13.

In de laatste partij van de avond - die tussen Ivan en Rik werd immers niet meer gespeeld - nam Jordy het op tegen Jan Jaap. Jordy startte prima, ‘prutste’ wat mee met het hak- en kapwerk van Jan Jaap en zocht de juiste ballen om te snoeien! Hij won zo de 1e en de 2e game met nipt verschil. Jan Jaap ging daarna iets anders spelen en Jordy trapte (daardoor?) ook wat vaker in de val. De 3e en 4e game gingen dan ook vrij snel naar Jan Jaap. in de beslissende game probeerde Jordy de draad van de eerste twee games weer op te pakken, wat deels lukte. Jan Jaap pakte echter vrijwel vanaf het begin een paar punten voorsprong en gaf die niet meer uit handen: 11 - 9, 13 - 11, 5 - 11, 6 - 11 en 8 - 11.

Team 2 leed dus een 4 - 6 nederlaag tegen DTV ’84 1. Misschien had ik een rood/zwarte bril op, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de spelers van de bezoekers - met name Jan Jaap - net wat meer geluksballetjes mee hadden dan de Kamper spelers. De drie vijfpitters - waarvan twee met 2 punten verschil in de 5e game - gingen alle naar DTV ’84 1. Een puntendeling was dan ook zeker mogelijk geweest. Daar tegenover staat dus het uitvallen van Rik, al zullen we nooit weten of de uitslag anders zou zijn geweest wanneer hij niet was uitgevallen. Qua punten zet team 2 de stijgende lijn door. Hopelijk kunnen we binnenkort de eerste zege begroeten.

Leuk was het om Hugo Beute en Harmen Kramer- beiden oud Kampenionner - weer eens te mogen begroeten. Naar ik aanneem kwamen zij vooral voor hun maatjes van DTV ’84, maar toch!

Scores:
Ivan 1 en Jordy 1

Team 2 komt op vrijdag 6 maart pas weer in actie als het DTS 1 ontvangt.


Promotieklasse: Emmeloord 1 - Kampenion 3

Team 3 behaalde vorige week een fraaie 8 - 2 zege op De Trefhoek 1 en het mocht vrijdagavond proberen dit bij streekgenoot Emmeloord 1 een dito vervolg te geven.

Bas de Vries, Gerben Wolterink en Dick Hoekman mochten het opnemen tegen Patrick van Dijk, Johan Lieftink en Steven Pieter IJkema.

Na het dubbel stond team 3 op een licht geflatteerde 3 - 1 achterstand. Bas moest tegenstander Patrick na vijf games (5e game: 11 - 6) feliciteren, Gerben versloeg heel knap de geslepen vos en oud Kampenionner Johan en Dick was in vier games de mindere van Steven Pieter. In het dubbel namen Bas en Gerben een 0 - 2 voorsprong tegen Johan en Patrick, maar helaas wisten zij die niet te verzilveren. Johan en Patrick wonnen de 3e en 4e game ruim en bleken vervolgens in de beslissende game met 11 - 9 de gelukkigsten.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Johan was in vier games te sterk voor Bas waarna Dick tegen Patrick zelfs geen game wist te pakken. Gerben bracht zijn team ietsje dichterbij door Steven Pieter in vier games te verslaan.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er slechts één te winnen. Eerst was Johan in drie spannende games te sterk voor Dick waarna Bas zichzelf op het wedstrijdformulier zette via een 1 - 3 zege op Steven Pieter. In de laatste partij van de avond kwam Gerben tegen Patrick sneu weg na 12 - 10 in de beslissende 5e game. Patrick won daarmee de partij tussen de deze avond nog ongeslagen spelers.

Net als twee weken geleden in Lochem leed team 3 een ietwat geflatteerde 7 - 3 nederlaag. De drie vijfpitters gingen naar de polderbewoners waarbij twee van de drie partijen ook nog eens met twee punten in de beslissende game. Het wordt zaak dat team 3 ook in uitwedstrijden wat meer punten gaat pakken. Tot nu toe worden de kansen onvoldoende gepakt.
Na drie wedstrijden staan de 8 teams nog vrij dicht bij elkaar. Het verschil tussen de nummers 1 en 8 bedraagt niet meer dan 5 punten.

Scores:
Gerben 2 en Bas 1

Ook team 3 komt niet eerder dan vrijdag 6 maart weer in actie. Dan komt Blauw-Wit 3 naar Kampen.


2e klasse: Smash ’70 4 - Kampenion 5

Ontving team 5 vorige week met DTV ’84 3 de ene titelkandidaat (4-6 verlies), afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij de andere: Smash ’70 4. Hoe zou team 5 het er ditmaal van afbrengen?

Jelmer van der Veen was verhinderd en dat betekende dat team 5 met een invaller moest aantreden. Simon van der Woude en Sebastian Holzapfel werden vergezeld door Gerard Palland (team 6) die dinsdagavond ook al in Hattem speelde. De Hattemers traden aan met Ivo Tijssen, ‘broertje’ Guido Tijssen en Jan Jaap Beekhuis.

Na het dubbel stond team 5 op een 0 - 4 voorsprong. Simon en Sebastian wonnen hun partijen tegen respectievelijk Ivo en Guido (vrij) overtuigend, terwijl Gerard in zijn partij tegen Jan Jaap met 12 - 14 in de 5e game het gelukkigst was. In het dubbel bleken Sebastian en Simon sterker dan het duo Guido en Jan Jaap.

Na het dubbel bleef het crescendo gaan met team 5. Drie partijen later stond het namelijk 1 - 6. Gerard moest zich tegen Ivo in vieren gewonnen geven, maar Simon (tegen Guido) en Sebastian (tegen Jan Jaap) wonnen hun partijen in vieren.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 5. Eerst was Gerard in vier games te sterk voor Guido, waarna zowel Simon als Sebastian de volle vijf games nodig hadden om respectievelijk Jan Jaap en Ivo te verslaan. Sebastian deed dat ook nog eens met 9 - 11 in de beslissende game.

Al met al boekte team 5 een enigszins geflatteerde, maar fraaie, 1 - 9 zege op Smash ’70 4 dat nu al 6 punten achterstand heeft op koploper DTV 84 3. Team 5 is op dit moment zelfs de eerste achtervolger van de koploper.

Scores:
Sebastian 3, Simon 3, Gerard 2 en dubbel 1

Team 5 ontvangt op vrijdag 6 maart Dronten ’74 2 (met o.a. Marijke Kramer).


2e klasse: Smash ’70 3 - Kampenion 6

Team 6 is de competitie in de 2e klasse goed gestart met 14 punten uit twee wedstrijden. Het was daarmee zelfs koploper, maar de spelers zijn daardoor niet naast de sportschoenen gaan lopen. Afgelopen dinsdagavond ging team 6 op bezoek bij de echte titelkandidaat: Smash ’70 3.

Jan Ringenier, Gerard Palland en Danny Bruins namen het op tegen Harry Sellies, Joop van Weeghel en Martin de Roos.

In de (snelle) wedstrijd werd inderdaad duidelijk dat de koppositie van team 6 geflatteerd was. De spelers hadden over het algemeen weinig in te brengen op een enkele uitzondering na. De eerste uitzondering zagen we in de eerste enkelpartij van Danny tegen Martin die Danny heel knap wist te winnen. Martin speelde te lang passief en daar profiteerde Danny keurig van; in zijn resterende partijen gooide Martin alle remmen los en gaf hij Gerard en Jan geen kans. De tweede uitzondering zagen we in de laatste partij van de avond toen Gerard toch wel verrassend voor een bonuspuntje zorgde via een 1 - 3 zege op Harry die in de 2e klasse niet veel partijen verliest.
Verder gaven het dubbel en de partij tussen Gerard en Joop nog enige spanning te zien, maar in de andere partijen waren de Hattemers een maatje te groot.

Team 7 verloor de wedstrijd dus met 8 - 2 en meer zat er die avond ook niet in. Smash ’70 3 heeft orde op zaken gesteld en heeft de koppositie overgenomen. Team 6 staat er nog wel goed bij, maar zag de andere teams dichterbij komen.

Scores:
Danny 1 en Gerard 1

Team 6 is op vrijdag 6 maart gastheer van Dronten ’74 1.


3e klasse: Smash ’70 8 - Kampenion 7

Team 7 ging deze week ook al bezoek in Hattem; het trad vrijdagavond aan tegen Smash ’70 8. Het had opnieuw personele problemen, maar ditmaal kon - voor Theo Hogenhorst - wel tijdig een invaller worden geregeld in de persoon van Danny Visscher (team 8). Harm Bosman en Arie Hup waren ook van de partij. Steven Tijssen, Robin Sellies en Wouter van Halm waren de tegenstanders.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was voor de gastheren - alhoewel heren; de gemiddelde leeftijd van Smash ’70 8 ligt ruim onder de 20 jaar - want na vijf partijen stond het 4 - 1. Alleen Danny wist een partij (‘in straight games’) te winnen en wel tegen Robin. Harm verloor in drieën van Steven, terwijl Arie na vijf games Wouter moest feliciteren.
Het dubbel ging in vier games naar Smash ’70 8 en na het dubbel verloor Harm ook zijn tweede partij, die tegen Robin.

Maar in de tweede helft kwam team 7 knap terug. Danny en Arie (beiden 2x) wisten hun resterende partijen te winnen, waar Harm ook in zijn derde partij zonder zege bleef. Man of the match was dus invaller Danny die doodleuk ongeslagen bleef.

Team 7 hield met een puntendeling de schade dus beperkt waar het halverwege op een ruime nederlaag leek af te stevenen.

Scores:
Danny 3 en Arie 2

Team 7 ontvangt op dinsdag 3 maart Zwartsluis 2.


3e klasse: Batfighters 1 - Kampenion 8

Team 8 gaat als een speer. Met 19 punten uit twee wedstrijden heeft het al een voorsprong van 7 punten genomen op nummer 2 Batfighters 1. Afgelopen vrijdag ging team 8 bij dat team op bezoek.

Net als in de beide voorgaande wedstrijden mochten Jan Beks, Hans van de Berg en Jackie van der Meulen het weer doen. Gerard Tomassen, Hetty Kamphorst en Gerrit van der Poll waren de tegenstanders.

Ook deze avond stond er geen maat op team 8. Na het dubbel stond het al op een 0 - 4 voorsprong. Jan en Hans versloegen respectievelijk Gerard en Hetty ‘in straight games’, terwijl Jackie een game ‘morste’ tegen Gerrit. Ook het dubbel ging over vier games; Jackie en Jan versloegen daarin Hetty en Gerrit.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Jan won keurig in drieën van Hetty, terwijl Jackie één game nodig had om aan het materiaal en speltype van Gerard te wennen. Daarna won hij alsnog soeverein. Gerrit zorgde voor het eerste Elburger punt door Hans in vier games terug te wijzen.

De laatste drie partijen gingen alle in vieren naar team 8. Jackie won ook zijn derde partij tegen Hetty in vieren. Jan moest alleen de 1e game aan Gerrit laten maar won vervolgens drie games op rij. Ik denk dat het een gouden keuze is geweest dat Jan met korte noppen is gaan spelen. De serviceontvangst is verbeterd en hij speelt (daardoor?) met veel meer zelfvertrouwen dan vorig seizoen. In de laatste partij van de avond won Hans overtuigend van Gerard die alleen de 3e game wist te winnen.

Team 8 won de wedstrijd tegen nummer 2 Batfighters dus met de veelzeggende cijfers 1 - 9. Na drie wedstrijden heeft het inmiddels een voorsprong van 12 punten op de nieuwe nummer 2: Vined 2. Dat team is de eerstvolgende tegenstander van team 8.

Scores:
Jackie 3, Jan 3, Hans 2 en dubbel 1

Team 8 ontvangt op vrijdag 6 maart dus Vined 2.


4e klasse: Wham 2 - Kampenion 9

Team 9 leed tot nu toe tweemaal een nipte nederlaag (4 - 6) en dus werd het zo onderhand tijd voor de eerste overwinning. Dat moest dan gebeuren tegen Wham 2. In eerste instantie zouden beide teams elkaar op vrijdag in Kampen ontmoeten, maar omdat Wham 2 die avond personele problemen had, werd op de valreep besloten de wedstrijd om te draaien waardoor men elkaar op woensdagavond in Nieuwleusen trof.

Mattias Beimers, Robbert Dalsem en Alice Ringenier togen naar Nieuwleusen en zij namen het op tegen Harold de Graaf, Dik de Raad en Mak Wigmans.

Na het dubbel stond team 9 op een 1 - 3 voorspong. Mattias opende het bal tegen Harold en beiden maakten er een spannende partij van. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist Mattias het verschil te maken. Robbert had daarna duidelijk moeite om warm te draaien tegen Dik. Als je tegen Dik te veel en te vlak aanvalt, krijg je problemen en die kreeg Robbert dan ook. Dik won in vier games. Alice bracht haar team weer op voorsprong door ‘good old’ Mak in vier games te verslaan.
Het dubbel ging ook al over vier games. Daarin waren Mattias en Robbert te sterk voor Harold en Dik.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Mattias speelde tegen Dik zijn tweede vijfpitter en ook nu wist hij in de beslissende game afstand te nemen. Daarna nam Alice tegen aanvaller Harold een 0 - 2 voorspong, maar laatstgenoemde ging toen wat slimmer spelen en won drie games op rij. Robbert bleek inmiddels warm te zijn gedraaid, want hij versloeg Mak ‘in straight games’.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 9. Alice bleek opnieuw een lastige tegenstander voor Dik, omdat zij - net als Dik - de tegenstander laat komen. Nu was het Dik die de fouten maakte waardoor Alice eenvoudig won. Mattias was kennelijk helemaal klaar met de vijfpitters, want hij stond tegenstander Mak slechts 12 punten toe in drie games. Robbert en Harold maakten er aan het eind van de avond een mooie partij van. Harold nam een 1 - 0 en 2 - 1 voorspong, maar het was Robbert die de 4e en 5e game toch nog ruim wist te winnen.

Daar waar partijen tussen Wham 2 en teams van Kampenion meestal een uitslag tussen 6 - 4 en 4 - 6 te zien geven, daar won team 9 nu ruim met 2 - 8. Dat is een mooie opsteker voor het team. In totaal werden vier vijfpitters gespeeld waarvan er drie naar team 9 gingen. Opvallend daarbij was in alle geval die 5e game met ruime cijfers naar de winnaar gingen.

Scores:
Mattias 3, Alice 2, Robbert 2 en dubbel 1

Team 9 gaat op donderdag 5 maart op bezoek bij de ongenaakbare koploper: Swift ’64 1.


Al met al een redelijke week voor de seniorenteams. Komende week komen drie teams in actie. Hierna lees je het programma.

Vrijdag 20 februari:
Kampenion 1 - TT Zwolle 2
Kampenion 4 - Bosman/Wezep 1
Emmeloord 3 - Kampenion 10

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar