FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 8 stonden er drie inhaalwedstrijden op het progamma, deels als gevolg van de Kamper Sportverkiezingen van vorige week vrijdag. De teams 1, 4 en 10 kwamen afgelopen vrijdagavond in actie. Team 1 deed goede zaken tegen het sterke TT Zwolle 2, team 4 moest het hoofd buigen voor titelkandidaat Bosman/Wezep 1 en team 10 deelde de punten met Emmeloord 3. Het zal je niet verbazen dat de wedstrijd tussen team 1 en TT Zwolle 2 de ‘wedstrijd van de week' is, maar ik besteed ook ruim aandacht aan die tussen team 4 en Bosman/Wezep 1.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - TT Zwolle 2

Team 1 zag DE concurrent - Trias 1 - vorige week met maximale cijfers winnen bij het bepaald niet zwakke Effekt ’74 1. Die uitslag heeft wel indruk gemaakt, maar je hebt als team toch geen invloed op de wedstrijden van de concurrent. Alleen als je tegen elkaar speelt. Niettemin ging team 1 in de wedstrijd tegen TT Zwolle 2 - normaal gesproken een kandidaat voor plaats 3 of 4 - voor een goed resultaat om niet teveel achterstand op te lopen.

Gert-Jan de Lange, Jeroen Rotman en Ton Ringenier verschenen weer namens team 1 achter de tafel. Gert-Jan had die dag de begrafenis van zijn oma achter de rug, maar hij wilde toch graag zelf spelen. Even de gedachten verzetten! Namens de Kampennioners condoleer ik de familie De Lange met het verlies van (o)ma De Lange!
TT Zwolle 2 maakte van de gelegenheid gebruik de jonge en talentvolle Lisette van Es en Stephan Jansman op te stellen met routinier Corné van Rossem aan hun zijde. Vermeldenswaard is dat Lisette dit seizoen in liefst drie competities uitkomt: eredivisie dames bij Hilversum, Kampioensklasse bij de jeugd bij IJsseltop en Hoofdklasse bij de heren senioren bij TT Zwolle!

Gert-Jan en Lisette mochten het spits af bijten. Persoonlijk bijt ik liever sprits af, maar goed. Gert-Jan ging prima van start. Met aanvallend en gevarieerd spel wist hij de 1e en 2e game keurig op zijn naam te schrijven. Daarna kwam Lisette langzaam maar zeker beter in haar spel, mede ook omdat Gert-Jan meer fouten begon te maken. Zij trok de 3e game met 12 - 14 naar zich toe. De 4e game ging gelijk op tot 10 - 10. Toen zat het duidelijk tegen voor Gert-Jan, want Lisette besliste de game met twee geluksballetjes. Gert-Jan liet zich gelukkig niet ontmoedigen en pakte in de beslissende game de draad weer op. Net als de vorige game stond het hier op een gegeven moment 10 - 10 en beide spelers kregen toen wedstrijdpunten over en weer. Uiteindelijk was Gert-Jan met 17 - 15 de gelukkigste en zette hij zijn team op voorsprong: 1 - 0.

Jeroen mocht toen aantreden tegen Corné die met anti topspin op de backhand speelt. Dat is heel lastig voor een tegenstander, o.a. omdat in de afdeling Oost niet zoveel spelers met dat materiaal spelen en bij Kampenion al helemaal niet. Jeroen ging vrij aardig van start, maar in de 2e helft van de game nam Corné de regie over. Toch was het Jeroen die de 1e game met 11 - 9 won. Daarna leek Jeroen de weg wat kwijt. Hij maakte de verkeerde keuzes tegen dit materiaal en Corné won de 2e en 3e game overtuigend met 7 - 11 en 6 - 11. Kennelijk had coach Ralph met het kompas Jeroen weer op het juiste spoor gekregen, want Jeroen pakte de draad van de 1e game weer op. Ook deze game won hij nipt: 12 - 10. In de beslissende game speelde Jeroen zijn beste tafeltennis van de partij. Hij won die met 11 - 8 en bepaalde de stand op 2 - 0.

Ton en Stephan mochten hierna hun eerste enkelpartij spelen. Zij ontmoetten elkaar voor de 2e keer. De 1e ontmoeting won Ton nipt in vijven. De verwachting was toen dat dit de eerste en enige overwinning van Ton zou zijn, omdat Stephan beter en beter wordt. De 1e game was spannend. Zij kon beide kanten opvallen, maar deed dat in het voordeel van Ton: 11 - 9. Wie verwachtte dat Stephan daarna zou aanzetten en de regie zou overnemen, kwam bedrogen uit. Het was Ton die beter en vooral slimmer ging spelen en de 2e en 3e game met ruime cijfers won: 11 - 5 en 11 - 2. Daarmee kwam de stand op 3 - 0.

In het dubbel koos team 1 voor de combinatie Gert-Jan en Ton. Ik vermoed dat dit te maken heeft met het feit dat TT Zwolle 2 twee materiaalspelers in de gelederen heeft. Beide werden opgesteld: Lisette (noppen op de backhand) en Corné (anti topspin op de backhand). Hoewel vooral Ton het af en toe lastig had met de toverballen van de Zwollenaren, maakte hij toch ook voldoende winnende punten. Datzelfde deed Gert-Jan en beiden boekten dan ook een nuttige zege in vier games en brachten de tussenstand op 4 - 0. Beter kun je een wedstrijd niet beginnen. De tussenstand was wellicht ietwat geflatteerd, maar dat gebeurt ook wel eens andersom.

Na het dubbel nam Jeroen het op tegen Lisette. Hij speelde een sterke partij, maar liet - helaas voor hem en team 1 - de 1e game uit zijn handen glippen. Omdat Lisette in de 2e game wel vanaf het begin een voorsprong pakte en ook niet meer uit handen gaf (8 - 11), stond het 0 - 2 waar het eigenlijk 1 - 1 had moeten staan. In de 3e game speelde Jeroen gedreven en nam hij het initiatief. Met sterk speel schreef hij die met 11 - 7 op zijn naam. Helaas wist hij dit sterke spel in de 4e game geen dito vervolg te geven. Daarvoor speelde hij toch te wisselvallig. Lisette nam de regie weer over, won eveneens met 7 - 11 en zette haar team op het wedstrijdformulier: 4 - 1. Jeroen zal nog wel even hebben teruggedacht aan de 1e game.

Het was nu aan de talenten Gert-Jan en Stephan om met elkaar de sportieve strijd aan te binden. Beiden hadden elkaar enkele weken geleden nog ontmoet in de jeugdcompetitie in de Kampioensklasse. Toen won Gert-Jan overtuigend in drieën. Ook nu was Gert-Jan in de 1e game duidelijk de betere van de twee: 11 - 8. Maar Stephan kwam in de 2e game knap terug en won die verdiend met 8 - 11. De 3e game was spannender. Beiden speelden - zoals we van hen gewend zijn - aanvallend en legden mooi rally’s op tafel. Stephan bleek met 9 - 11 de gelukkigste. Gert-Jan wist zich daarna prima te herstellen. Hij ging erop en erover en won de 4e en 5e game met respectievelijk 11 - 4 en 11 - 6. Met deze mooie zege bracht hij de tussenstand op 5 - 1. Complimenten overigens aan beide spelers voor de prima spelopvatting.

In de zevende partij ontmoetten Ton en Corné elkaar. Hoewel beiden al wat jaartjes in de afdeling Oost rondlopen, hebben zij elkaar nog nooit achter de tafeltennistafel ‘bestreden’. Ton liet opnieuw zien prima tegen materiaalspelers ‘uit de voeten en de rechter hand’ te kunnen. Hij gaf Corné geen enkele kans. Ton won overtuigend ‘in straight games’: 11 - 4, 11 - 6 en 11 - 8. Zo stond het 6 - 1 na zeven partijen.

Nu mocht Jeroen het opnemen tegen de jonge Stephan. Deze partij leek wel wat op de partij van Jeroen tegen Lisette. Jeroen verloor de 1e game nipt (10 - 12) waarna Stephan de 2e game met ruimere cijfers op zijn naam schreef. Jeroen was in de 3e game ‘los’ (11 - 6), maar datzelfde kunnen we van Stephan in de 4e game zeggen: 6 - 11. Zo leed Jeroen een 1 - 3 nederlaag en bleek de 1e (nipt verloren) game een forse duw in de rug van Stephan. Hij bepaalde de tussenstand op 6 - 2.

Ton mocht het hierna opnemen tegen de tweede youngster aan Zwolse kant: Lisette. Wat ik hiervoor over zijn partij tegen Stephan schreef, geldt ook voor de partij tegen Lisette. Beide spelers troffen elkaar tot nu toe eenmaal en Ton won toen nipt in vijven. Ook toen dachten we dat dit de eerste en enige overwinning van Ton zou zijn, omdat Lisette duidelijk meer trainingsuren dan Ton maakt. Maar hoe anders zou het deze avond lopen. Ton heeft - zoals hiervoor aangeven - meestal goed het oog in het materiaal en spel van materiaalspelers en zo ook nu. De 1e game ging nog nipt naar Lisette (9 - 11), maar daarna bepaalde Ton vrijwel voortdurend wat er gebeurde en gaf hij Lisette geen kans meer haar eigen spel te spelen en hij won dan ook de drie volgende games ruim: 11 - 2, 11 - 6 en 11 - 3. Hij bepaalde de tussenstand daarmee op 7 - 2.

In de laatste partij van de avond mocht Gert-Jan laten zien hoe hij het er tegen Corné zou afbrengen. Ook Gert-Jan weet meestal ook wel raad met materiaalspelers en zo ook deze vrijdagavond. Hij versloeg zich wel eens op de ballen van Corné, maar het aantal winners lag beduidend hoger. Gert-Jan won - net als Ton - keurig ‘in straight games’: 11 - 7, 12 - 10 en 11 - 7.

Zo behaalde team 1 een prachtige 8 - 2 zege op het sterke TT Zwolle 2. Weliswaar ontbrak aan Zwolse kant de sterke Pascal Loseman, maar het zal dit seizoen niet vaak voorkomen dat zowel - de even talentvolle als sterke jeugdspelers - Lisette van Es als Stephan Jansman van de partij zijn. En dan vooral omdat Lisette dit seizoen in drie competities acteert.

Door die 8 - 2 zege nestelt team 1 zich naast Trias 1 aan kop. Het heeft er na speelronde 3 alle schijn van dat deze twee teams ook onderling gaan uitmaken wie kampioen wordt en promoveert naar de landelijke 3e divisie.

Scores:
Gert-Jan 3, Ton 3, Jeroen 1 en dubbel 1


1e klasse: Kampenion 4 - Bosman/Wezep 1

In de 1e klasse B lijken Bosman/Wezep 1 en Smash ’70 2 (inderdaad) te gaan uitmaken wie kampioen wordt en promoveert naar de Promotieklasse. Daarachter spelen de andere vier teams om handhaving waarbij in mijn ogen voorlopig (?) TT Zwolle 6 en team 4 de beste papieren hebben voor handhaving. Maar er stond nog een wedstrijd open in de 3e speelronde, die tussen team 4 en Bosman/Wezep 1.

Guido Wessels, Nick Kuipers en Bertin Bos namen het op tegen Wiebren van de Schootbrugge, Ronald van Unen en Hermen van de Schootbrugge. De Wezepers degradeerden het afgelopen seizoen uit de Promotieklasse en willen graag zo snel mogelijk terug naar dat niveau. Aardig detail is dat Wiebren bij de jeugd bij Kampenion teamgenoot is geweest van zowel Bertin als Guido.

De eerste drie enkelpartijen gingen naar de gasten. Guido verloor in een spannende partij in vier games van voormalig teamgenoot Wiebren. Waar Guido in de vorige partijen Wiebren goed onder druk wist te zetten, daar was het nu vaak Wiebren die het initiatief had. Hij won in vier games. Daarna speelden Nick en Ronald een wisselvallige partij tegen elkaar. Van de vijf games was er één heel spannend en één een beetje spannend, de andere games leverden ruime winst op. Uiteindelijk won Ronald met 8 - 11 in de 5e game. Bertin speelde daarna tegen Hermen zeker niet slecht, maar Hermen profiteerde van het feit dat hij al wat langer meeloopt op dit niveau (en hoger). Hij won in vier games.
Het dubbel was bijzonder spannend. Guido en Nick troffen hierin Ronald en Wiebren. Na 8 - 11, 11 - 9, 9 - 11, 11 - 9 en 15 - 13 bleken Guido en Nick de gelukkigsten. Zo stond het 1 - 3.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Eerst wist Nick - die sinds deze week een kwart eeuw op deze aardkloot rondloopt - een 2 - 0 voorspong tegen Wiebren niet vast te houden en te verzilveren. Wiebren kwam knap terug en won alsnog drie games op rij. Daarna speelde Guido tegen diens broer Hermen en ook dit werd een spannende partij. Hier nam Hermen een 1 - 2 voorspong, maar kwam Guido knap terug om de 4e en 5e game te winnen. Bertin moest daarna zijn meerdere erkennen in Ronald. Hij komt niet zo heel veel tekort, maar hij wil vaak te snel het punt maken waardoor hij nog teveel fouten maakt. Maar dat komt wel goed.

Van de laatste drie partijen wist team 4 er nog één te winnen. Dat gebeurde al in partij 8. Nick trof daarin kopman Hermen. Maar waar Hermen dit seizoen tot dusver de meeste partijen in zijn team won, moest hij deze avond tegen Nick zijn tweede nederlaag van de avond incasseren. De 3e game (12 - 10 voor Nick) bleek achteraf gezien cruciaal, want Nick won de 4e game met 11 - 7. Bertin had daarna oud-teamgenoot Wiebren heel knap in de tang. Wiebren speelde - zoals hij zelf ook af en toe riep - te passief en dan krijg je het lastig tegen Bertin. Laatstgenoemde nam een 2 - 1 voorsprong, maar ook nu kwam Wiebren knap terug. Hij ging wat actiever spelen en won de 4e en 5e game en daarmee de partij. In de laatste partij van de avond riep Guido het onheil vooraf over zichzelf af. Voor die partij zei Guido namelijk dat er nog geen enkele partij in drie game was beslist. Prompt verloor hijzelf ‘in straight games’ van Ronald. Guido, die normaal gesproken prima kan blokken, had onvoldoende vat op de backhand opening van Ronald die - mede daardoor - verrassend eenvoudig won.

Team 4 leed dus een 3 - 7 nederlaag. Vijf partijen gingen over de volle vijf games en drie daarvan gingen naar de gasten. Al met al had er wel een puntje meer in gezeten voor team 4, maar dan moet je dat natuurlijk wel ‘even’ doen. Ook nu bleek maar weer eens hoe belangrijk het dubbel is. Bij team 4 wonnen Guido en Nick beiden slechts eenmaal en bleef Bertin puntloos, terwijl aan Wezeper kant Ronald en Wiebren ongeslagen bleven en Hermen één puntje pakte. Door het dubbel te winnen hield team 4 de schade beperkt tot 3 - 7.

Team 4 heeft de beide titelkandidaten nu al gehad in de eerste drie wedstrijden. Het mag nu proberen in de resterende twee wedstrijden wat verder afstand te nemen van de twee degradatieplaatsen.

Scores:
Nick 1, Guido 1 en dubbel 1


4e klasse: Emmeloord 3 - Kampenion 10

Ook de wedstrijd tussen Emmeloord 3 en Kampenion 10 is op verzoek van Kampenion verplaatst van vrijdag 13 naar vrijdag 20 februari. Gerard Wessels, Jeroen Heldoorn en Rense Beimers kwamen namens het team in actie en zij namen het op tegen Ab Kooijman, Patryk Kruczkowski en Els de Gans. Valt jou de tegenstelling tussen beide laatste namen ook zo op? Er is in ieder geval geen woord Frans bij!

Na het dubbel stond team 10 op een 3 - 1 achterstand. Gerard verloor de openingspartij nipt van Ab, waarna Jeroen tegenstander Patryk in vier games de baas bleef. Rense was volmaakt kansloos tegen Els en ook in het dubbel kwamen de Kampenaren tekort. Gerard en Jeroen hadden geen moment uitzicht op winst tegen Els en Ab.

Na het dubbel herstelde team 10 zich enigszins. Drie partijen later stond het namelijk 4 - 3. Gerard moest heel diep gaan om Patryk te bedwingen. Met 13 - 15 in de beslissende 5e game was hij de gelukkigste van de twee. Rense bracht zijn team langszij via een keurige viergames zege op Ab. Els bracht haar team weer op voorsprong door Jeroen ‘in straight games’ terug te wijzen.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog twee te winnen. Eerst pakte Rense keurig zijn tweede zege; ook hij versloeg Patryk na nog de 1e game te hebben verloren. Daarna bleef Gerard tegen Els vechten voor een beter resultaat en hij werd daarvoor beloond. De 1e en 2e game gingen nipt naar Els (tweemaal 11 - 9), maar Gerard won daarna drie games op rij: 6 - 11, 8 - 11 en 7 - 11. Daarmee stond team 10 deze avond voor het eerst op voorsprong. Helaas wist Jeroen de zege niet veilig te stellen. Tegen Ab nam hij weliswaar een 1 - 2 voorsprong, maar ja er wordt nu eenmaal ‘best of five’ en niet ‘best of three’ gespeeld. Ab trok de 4e en 5e game nog naar zich toe en daarmee ook de partij.

Toch is een puntendeling tegen dit Emmeloord 3 keer geen gek resultaat. Team 10 kan daar zeker verder mee.

Scores:
Gerard 2, Rense 2 en Jeroen 1


Een zege, een nederlaag en een puntendeling is de balans van het inhaalprogramma. Dank aan de tegenstanders voor het meewerken aan het verzoek om de wedstrijden een week later te spelen!  Team 1 deed prima zaken, team 4 snoepte 3 punten mee tegen een titelkandidaat en team 10 nam 5 nuttige punten mee terug na een bezoek aan de polder.

Komende week komen geen teams van Kampenion in actie. Volgend weekend wordt het NK Tafeltennis in Zwolle gespeeld. De week erna komen alle teams weer in actie.
Het programma voor die week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 3 maart:
Kampenion 7 - Zwartsluis 2
Kampenion 10 - GTC 3

Woensdag 4 maart:
De Spinners 1 - Kampenion 4

Donderdag 5 maart:
Swift ’64 1 - Kampenion 9

Vrijdag 6 maart:
Kampenion 1 - DTV ’84 1
Kampenion 2 - DTS 1
Kampenion 3 - Blauw-Wit 3
Kampenion 5 - Dronten ’74 2
Kampenion 6 - Dronten ’74 1
Kampenion 8 - Vined 2

Zoals jullie zien staan er voor vrijdag 6 maart liefst 6 thuiswedstrijden op het programma. Dat is het gevolg van het feit dat de competitieleiders kort voor aanvang van de competitie hebben besloten om het programma in de Hoofdklasse - speelronde 1 en 4 - om te draaien, zodat Kampenion 1 en 4 elkaar al in de openingswedstrijd zouden treffen.
Er worden nog pogingen ondernomen om de wedstrijden met de beide teams van Dronten ’74 om te wisselen, maar het is de vraag om dat nog gaat lukken. Als dat niet lukt, dan moeten we met elkaar letterlijk even inschikken die avond en bijvoorbeeld de dubbels niet allemaal tegelijk spelen!

In het weekend van 7 en 8 maart hoop ik mij weer te melden. Tot dan!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar