FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 10 kwamen alle tien seniorenteams weer eens in actie. Acht teams deden dat in een thuiswedstrijd - waarvan zes (!) op vrijdagavond - en twee teams speelden buiten de gemeentegrenzen. Het werd een succesvolle week met zes zeges, twee puntendelingen en twee nederlagen. De teams 1 en 2 boekten een nuttige zege in de Hoofdklasse. Team 8, een nieuw geformeerd team dat op aanvraag 3e klasse heeft gekregen, gaat als een speer en versloeg nummer 2 Vined 2 met ruime cijfers. Ik neem de wedstrijden weer met je door. Ditmaal is er geen wedstrijd van de week; ik heb heel weinig wedstrijden kunnen volgen, omdat ik te druk was met de wedstrijd van het eigen team.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - DTV ’84 1

Team 1 is voorlopig bezig aan een goed seizoen. Na drie wedstrijden vinden we het - samen met Trias 1 - terug op een gedeeld 1e plaats. Het programma in de Hoofdklasse van deze week was interessant, want waar team 1 nummer 3 DTV ’84 1 ontving, daar moest Trias 1 op bezoek bij nummer 4 TT Zwolle 2. En ook in de onderste helft troffen de teams elkaar.

Gert-Jan de Lange, Jeroen Rotman en Ton Ringenier moesten het weer voor team 1 doen en zij namen het op tegen Yoran Tonnema, Rik Weijs en Jan Jaap Schipper.

Na het dubbel stond team 1 op een 4 - 0 voorspong. In de openingspartij kwam Gert-Jan tegen Yoran knap van een 1 - 2 achterstand terug. Hij won de 4e game en was met 13 - 11 in de beslissende game de gelukkigste van de twee. Jeroen moest daarna tegen Rik de 1e game nipt aan zijn tegenstander laten, maar kwam daarna ijzerstuk terug en won drie games op rij met ruime cijfers. Ton liet daarna tegen Jan Jaap opnieuw zien dat hij tegen hem met de juiste tactiek soeverein tot winst kan komen. Hij versloeg Jan Jaap ‘in straight games’.
In het dubbel stelde team 1 Gert-Jan en Ton op, mede omdat bij de tegenstanders noppie Jan Jaap in actie kwam, aan de zijde van Yoran. In een wisselvallige partij wonnen Gert-Jan en Ton in vier games en zij pakten daarmee een belangrijk punt.

Na het dubbel deden de gasten wat terug. Eerst moest Jeroen na een vrijwel gelijkwaardige partij tegenstander Yoran feliciteren. Yoran won na 11 - 8, 14 - 14, 8 - 11 en 9 - 11. Daarna nam Gert-Jan het op tegen Jan Jaap. De 1e game ging vrij snel naar Gert-Jan, maar daarna wist Jan Jaap zich terug te knokken in de partij. Hij dwong Gert-Jan om soms 4, 5 tot 6 maal een forehand opening te slaan waarbij laatstgenoemde zich wat vaker versloeg. De 2e en 3e game gingen ruim naar Jan Jaap waarna hij in de 4e game - waarin GJ zijn niveau overigens weer wist op te krikken - met 14 - 16 de gelukkigste bleek. Ton versloeg daarna Rik ‘in straight games’, maar het verschil in de 2e en 3e game was miniem.

Van de laatste drie partijen wist team 1 er nog twee te winnen. Eerst boekte Jeroen een even onverwachte als fraaie zege op Jan Jaap. Jeroen speelde een puike partij, de 1e forehand opening was vaak snoeihard. Soms leverde die direct een punt op en in het geval Jan Jaap de bal wel terugbracht, bouwde Jeroen de aanval weer keurig op. In de voorlaatste partij wist Yoran heel knap Ton te verassen. Yoran speelde heel direct en wist Ton daarmee onder druk te zetten en te houden om vervolgens in vier games te winnen. In de laatste partij van de avond versloeg Gert-Jan tegenstander Rik in vier games. Rik knokte zich knap terug in de partij na de 1e en 2e game te hebben verloren, maar uiteindelijk bleek Gert-Jan aanvallend meer in huis te hebben.

Team 1 versloeg DTV ’84 1 dus met de cijfers 7 - 3. Dat is een keurige overwinning, want tot dusver bleek DTV ’84 1 voor team 1 niet te verslaan. Maar waar Ton ditmaal een puntje moest inleveren, daar wisten Gert-Jan en Jeroen zich duidelijk te verbeteren ten opzichte van de vorige ontmoetingen. Kortom, de zege is een prima teamprestatie.

Concurrent Trias 1 deelde in Zwolle de punten met TT Zwolle 2. Dat betekent dat team 1 nu alleen koploper is: de voorspong op Trias 1 bedraagt 2 punten.

Scores:
Gert-Jan 2, Jeroen 2, Ton 2 en dubbel 1

Komende vrijdag staat de topper Kampenion 1 - Trias 1 op het programma.


Hoofdklasse: Kampenion 2 - DTS 1

Team 2 vinden we tot deze speelronde terug op de voorlaatste plaats. Maar dat heeft o.a. met het zware programma aan het begin van het seizoen te maken. Zo speelde het in de 1e en 2e speelronde tegen Kampenion 1 en Trias 1, twee teams die ruim op kop staan en onderling gaan uitmaken wie kampioen wordt.

Afgelopen vrijdag ontving team 2 DTS 1 dat vooraf 3 punten meer had verzameld, terwijl twee andere concurrenten - Effekt ’74 1 en Blauw-Wit 2 - elkaar dit weekend in Wierden zouden treffen. Een belangrijk weekeinde dus ook voor team 2.

Ivan Hollander, Jordy ten Have en Robin Lieftink kwamen namens team 2 in het enkelspel in actie, terwijl Ralph Trip alleen in het dubbel aantrad. Namens DTS 1 stonden Robert Scheggetman, Koen Reuver en Ben Schukkink op het wedstrijdformulier.

Na het dubbel was de balans nog in evenwicht. Ivan en Jordy zetten team 2 via zeges op Robert en Koen op een 2 - 0 voorspong, maar kopman Ben bracht zijn team terug in de wedstrijd door Robin in vier games te verslaan.
In het dubbel moesten Jordy en Ralph het voor team 2 doen. Ivan was deze week ziek geweest en wilde zijn energie sparen. Ben en Robert profiteerden dankbaar van het feit dat Jordy en Ralph geen goed op elkaar ingespeeld duo zijn en wonnen na drie nipte games.

De drie partijen na het dubbel gingen alle naar team 2. Jordy was in drie games te sterk voor Robert, waarna Ivan - in het duel der beide kopmannen - tegenstander Ben in vier games de baas bleef. In de 1e en 2e game wist Ivan afstand te nemen. Daarna was er sprake van weinig krachtsverschil, maar toen had Ivan aan nog één gewonnen game voldoende. En dat gebeurde in de 4e game. Robin kwam tegen Koen niet in de problemen en won overtuigend. Zo stond het dus 5 - 2.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog twee te winnen. Voor de spannendste partij van de avond waren Jordy en Ben verantwoordelijk. Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game wist Ben dan toch het verschil te maken. Robin versloeg daarna Robert ‘in straight games’. Beiden brengen behoorlijk veel ballen terug, maar Robin won het ‘kampioenschap ballen terugbrengen’ toch vrij overtuigend. In de laatste partij van de avond bleef Ivan eenvoudig ongeslagen. Koen had geen kans.

Zo boekte team 2 een nuttige 7 - 3 zege op DTS 1. Hiermee gaat het over de tegenstander van afgelopen vrijdag heen. Omdat Effekt ’74 1 tegenstander Blauw-Wit 2 met 6 - 4 versloeg, is team 2 zelfs opgeklommen naar plaats 5. Maar de verschillen zijn nog klein.

Scores:
Ivan 3, Jordy 2 en Robin 2

Komende vrijdag gaat team 2 op bezoek bij het ‘lastige’ TT Zwolle 2.


Promotieklasse: Kampenion 3 - Blauw-Wit 3

Team 3 kent tot nu toe een wisselvallig seizoen: de beide uitwedstrijden gingen verloren en de ene thuiswedstrijd leverde ruime winst op. En in beide verloren uitwedstrijden ging een zeker lijkend winstpunt nog verloren. Afgelopen vrijdag kwam Blauw-Wit 3 op bezoek dat tot dat moment 2 punten minder had verzameld.

Bas de Vries, Dick Hoekman en Gertjan Wessels deden het voor team 3 en zij namen het op tegen Michel van Brink, René van den Berg en Wouter Linthorst.

Na het dubbel stond team 3 op een 1 - 3 achterstand. In de openingspartij won Bas vrij overtuigend van Michel. Bas ‘morste’ geen game, al moest hij daarvoor in zijn 3e game diep gaan: 17 - 15. Dick moest zich daarna tegen René in vier games gewonnen geven en datzelfde overkwam Gertjan in zijn partij tegen Wouter.
Bas en Gertjan hebben samen wel eens sterk gedubbeld, maar zij kwamen vrijdagavond niet aan de bak tegen Michel en René die eenvoudig in drie games wonnen.

Toen na het dubbel ook de 5e en 6e partij naar de bezoekers gingen - Dick verloor na drie spannende games van Michel en Bas moest zijn meerdere erkennen in Wouter - leek team 3 op een zeperd af te stevenen. Gelukkig voor team 3 wist Gertjan zijn partij tegen René wel (in vieren) te winnen: 2 - 5.

Dick was echter kansloos in zijn laatste partij tegen Wouter en bleef daardoor deze avond puntloos. Gelukkig zorgden Gertjan en Bas ervoor dat de nederlaag een wat draaglijker aanzien kreeg. Gertjan was in een spannende partij in vier games nipt de betere van Michel, terwijl Bas tegen René in een soortgelijke partij René nipt aan de goede kant van de score bleef.

Team 3 verloor de wedstrijd dus met 4 - 6 en ziet de gasten uit Almelo nu langszij komen. We vinden beide teams nu terug op een gedeeld 5e en 6e plaats, maar de verschillen zijn nog klein vanaf plaats 4. Team 3 moet oppassen.

Scores:
Bas 2 en Gertjan 1

TT Zwolle 4 is as. zaterdag in Zwolle de eerstvolgende tegenstander voor team 3.


1e klasse: De Spinners 1 - Kampenion 4

Team 4 speelt in een poule waarin normaal gesproken Bosman Wezep 1 en Smash ’70 2 te sterk zijn en waarin de andere vier teams om handhaving strijden. Daarbij lijken De Spinners 1 en Trias 3 de grootste degradatiekandidaten te zijn. Afgelopen woensdag ging team 4 op bezoek bij De Spinners 1.

Pascal Bruins, Guido Wessels en Nick Kuipers namen het op tegen Johan Hanekamp, Peter Leurink en Wilfred Hanekamp.

Het werd een moeizaam avondje voor team 4. In theorie is De Spinners 1 dan misschien wel degradatiekandidaat 1 of 2, maar het gaat natuurlijk om de praktijk. In het begin was er nog weinig aan de hand. Pascal (tegen Johan) en Guido (tegen Peter) zetten hun team op een 0 - 2 voorspong, maar daarna ging het ‘even’ mis. De gastheren wonnen toen namelijk liefst vier partijen op rij.
Wilfred versloeg Nick in vier games waarna de gebroeders (?) Hanekamp in het dubbel een maatje te groot waren voor Guido en Pascal. Na het dubbel verloor Pascal een hangpartij van Peter, die de 5e game met 11 - 8 naar zich toetrok. In de 6e partij moest Nick in vier games zijn meerdere erkennen in Johan. Zo stond het 4 - 2 voor De Spinners.

Het moet gezegd en geschreven dat team 4 bleef knokken voor een beter resultaat. Guido won tegen Wilfred een hangpartij. Na vier games stond het 2 - 2 waarna Guido met 14 - 16 in de beslissende game de gelukkigste was. Nick bracht zijn team weer naast De Spinners door Peter in vier games te verslaan. Pascal verloor vervolgens zijn tweede vijfpitter van de avond. Drie games bood hij prima tegenspel aan Wilfred, maar daarna was de koek op en gingen de 4e en 5e game ruim tot zeer ruim naar Wilfred. In de laatste partij van de avond speelde ook Guido zijn tweede vijfpitter van de avond en wel tegen Johan. Guido won de beslissende game met 7 - 11.

Zo hield team 4 de schade met een 5 - 5 gelijkspel beperkt. Sterker nog, het hield De Spinners 1 daarmee op afstand. Team 4 staat 4e en heeft een voorsprong van respectievelijk 4 en 6 punten op De Spinners 1 en Trias 3. Gelet op het programma voor de laatste wedstrijd van de heenronde moet team 4 die voorsprong nog wat kunnen vergroten. Handhaving is namelijk heel belangrijk voor dit jonge team.

Scores:
Guido 3, Nick 1 en Pascal 1

As. vrijdag ontvangt team 4 nummer 3 TT Zwolle 6, terwijl De Spinners 1 en Trias 3 de beide koplopers treffen.


2e klasse: Kampenion 5 - Dronten ’74 2

Team 5 is bezig aan een goed seizoen. Ondanks dat het als driepersoonsteam kwetsbaar is - het speelde al tweemaal met een invaller - staat het op een keurige 2e plaats, twee punten achter koploper DTV ’84 3.

Afgelopen vrijdag kwam Dronten ’74 2 op bezoek. Jelmer was niet fit en dus moest team 5 opnieuw met een invaller aantreden. Dat werd Danny Bruins (team 6). Sebastian Holzapfel en Simon van der Woude maakten het drietal compleet. Peter Mourits, Julian van Egmond en Karla Bouwer waren de tegenstanders.

De eerste drie enkelpartijen gingen alle over de volle vijf games. Danny had in de openingspartij goed het oog in het materiaal en spel van de linkshandige Peter en won met 11 - 8 in de beslissende game. Simon en Julian maakten er een wisselvallige partij van met wisselende kansen. Opvallend was dat alle games ruim gewonnen werden. Uiteindelijk bleek Julian de sterkste na 11 - 5, 6 - 11, 11 - 6, 5 - 11 en 5 - 11. In de partij tussen Sebastian en Karla stond het na vier games ook 2 - 2, maar in de beslissende game wist Sebastian het verschil te maken: 11 - 4.
In het dubbel kwamen Sebastian en Simon tegen Julian en Peter moeizaam uit de startblokken: 5 - 11. Maar daarna gingen zij erop en erover: 11 - 6, 11 - 6 en 11 - 9.

Na het dubbel speelde Simon tegen Peter zijn tweede achtereenvolgende vijfpitter. Peter nam een 1 - 2 voorspong, maar Simon counterde knap en won de 4e en 5e game overtuigend. Daarna ontliepen Danny en Karla elkaar twee games vrijwel niets, maar het stond toen wel 0 - 2 na 13 - 15 en 9 - 11. In de 3e game probeerde Danny wat te forceren en dat was - achteraf gezien - niet de juiste tactiek, want Karla won die game met 6 - 11. Maar achteraf is alles gemakkelijk. Het is te prijzen dat Danny wat anders probeerde. Sebastian boekte vervolgens een verrassend ruime zege op Julian; Sebastian won eenvoudig in drie games.

Van de laatste drie partijen won team 5 er nog twee. Eerst versloeg Simon Karla in vier games. Simon heeft aanvallend meer in huis en dat betaalde zich uit. Sebastian speelde daarna een thriller tegen Peter. Na 11 - 9, 10 - 12, 11 - 6 en 9 - 11 stond het 2 - 2 waarna Sebastian in de beslissende game met 11 - 9 de gelukkigste was. In de laatste partij van de avond bood Danny tegenstander Julian prima partij, maar hij kon niet voorkomen dat Julian in vier games nipt de betere was.

Team 5 boekte een keurige 7 - 3 zege. Van de vijf vijfpitters won het er vier en dus behaalde het een vrijwel maximaal resultaat. Omdat koploper DTV ’84 3 met dezelfde cijfers Smash-In 1 versloeg, blijft de achterstand van 2 punten in tact. Wel vergrootte het de voorspong op de achtervolgers.

Scores:
Sebastian 3, Simon 2, Danny 1 en dubbel 1

Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij Smash-In 1 in Ens.


2e klasse: Kampenion 6 - Dronten ’74 1

Team 6 is ook bezig aan een goed seizoen. Als promovendus staat het na drie wedstrijden op een keurig gedeelde 2e plaats, samen met Dronten ’74 1. Dat team kwam afgelopen vrijdag op bezoek.

Omdat Danny Bruins inviel bij team 5, moesten Jan Ringenier, Wim Tillema en Gerard Palland het voor team 6 doen. Veronica van Eeden, Ron Dorst en Rick Holwerda waren de tegenstanders.

Na het dubbel was de stand nog in evenwicht. In de openingspartij was Jan kansloos tegen Veronica. Daarna boekte Wim een keurige 3 - 0 zege op Ron. Gerard en Rick zorgden voor de eerste spannende partij van de avond. Na vier games stond het 2 - 2 waarna Gerard in de beslissende game net wat doortastender was dan Rick en bovendien ook iets minder fouten maakte.
In het dubbel lieten Gerard en Wim kansen ‘liggen’ om team op een 3 - 1 voorspong te zetten. Bij een 2 - 1 voorsprong hadden de Kampenaren enkele wedstrijdpunten, maar zij wisten die niet te verzilveren. Veronica en Rick ontsnapten nog en wonnen de 4e en 5e game alsnog met 10 - 12 en 9 - 11.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Wim probeerde van alles tegen Veronica, maar moest erkennen dat zijn tegenstandster in een puike vorm verkeert. Veronica won in vier games. Daarna kwam Jan tegen Rick na twee nipt verloren games knap terug tot 2 - 2, maar helaas voor hem en team 6 ging de beslissende game weer nipt verloren. Gerard bracht zijn team ietsje dichterbij via een zege ‘in straight games’ op Ron.

Wim bracht zijn team weer naast Dronten ’74 1 door tegenstander Rick met 3 - 0 te verslaan. Gerard ondervond vervolgens als derde Kampenaar de kracht van Veronica. Het ziet er misschien niet allemaal even spectaculair uit - zo sloeg Gerard aanvallend duidelijk de mooiste punten - maar aan het eind stond het wel gewoon 1 - 3 voor Veronica. Tafeltennis is nu eenmaal geen jurysport en dat is maar goed ook. In de laatste partij van de avond versloeg Jan tegenstander Ron ook al ‘in straight games’ waardoor beide teams uiteindelijk de punten deelden: 5 - 5.

Met deze uitslag kon team 6 wel leven. In het dubbel liet het weliswaar een vrijwel zeker winstpunt uit handen glippen, maar toch. Beide teams blijven door deze uitslag gedeeld tweede. Team 6 vergrootte de voorspong op de degradatieplaatsen 5 en 6 enigszins. Het voornaamste doel blijft namelijk handhaving.

Scores:
Gerard 2, Wim 2 en Jan 1

Komende donderdag gaat team 6 in Genemuiden op bezoek bij GTC 1 dat vierde staat en 2 punten minder heeft dan Dronten ’74 1 en team 6.


3e klasse: Kampenion 7 - Zwartsluis 2

Team 7 is tot nu toe bezig aan een vrij regelmatig seizoen. Het won een keer met 7 - 3, het verloor een keer met die cijfers en het speelde een keer gelijk. Weliswaar doet het niet mee om plaats 1, maar aan de andere kant behoeft het ook niet direct te vrezen voor degradatie.

Afgelopen dinsdag kwam Zwartsluis 2 op bezoek. Dat team stond na drie wedstrijden laatste en dus was het zaak om de Sluzigers op afstand te houden en minimaal gelijk te spelen. Arie Hup, Harm Bosman en Theo Hogenhorst moesten daarvoor zorgen. Roel Santbergen, Jan Booij en Albert Mooiweer waren de tegenstanders.

Na het dubbel hielden beide partijen elkaar in evenwicht. Arie versloeg in de openingspartij tegenstander Roel in vieren. De 1e game ging ruim naar Arie, maar daarna was het verschil per game slechts twee punten. Harm moest hierna zijn meerdere erkennen in ‘youngster’ Jan. Laatstgenoemde deed geen gekke dingen. Verdedigend en aanvallend stond hij zijn mannetje en hij gunde Harm geen game. Theo versloeg vervolgens Albert na drie vrij spannende games.
In het dubbel waren Harm en Theo vrij kansloos tegen Jan en Roel. De 1e game was nog spannend, maar daarna wonnen de Sluzigers met ruime cijfers.

In de drie partijen direct na het dubbel demarreerde team 7 naar 5 - 2. Eerst versloeg Harm tegenstander Roel na vier spannende games. Daarna vond Albert opnieuw niet het antwoord op het materiaal en spel van Arie die ‘in straight games’ won. Theo had het daarna lastig tegen Jan. Deze Jan deed in de schuifrally’s nauwelijks onder voor routinier Theo. Maar waar het na drie games 1 - 2 had kunnen staan, stond Theo op een 2 - 1 voorspong. In de 4e game wist Theo dan toch nog orde op zaken te stellen.

Van de laatste drie partijen wist team 7 er nog slechts één te winnen. Eerst wist Harm tegen oud klasgenoot Albert - beiden bezochten de lagere school in Zwartsluis - een 2 - 1 voorspong niet te verzilveren. Albert sleepte de 4e game eruit met 8 - 11 en wist in de beslissende game het verschil te maken. Daarna versloeg Theo tegenstander Roel ‘in straight games’. In de laatste partij van de avond nam Arie het op tegen ‘youngster’ Jan. De 1e game ging nog ruim naar Arie, maar daarna kreeg Jan steeds beter het oog in het materiaal en spel van Arie om uiteindelijk knap in vijf games te winnen. Een keurige prestatie van iemand van die leeftijd die voor het eerst tegen Arie speelt.

Team 7 versloeg Zwartsluis 2 dus met de cijfers 6 - 4 waardoor het iets meer afstand nam van de gevarenzone.

Scores:
Theo 3, Arie 2 en Harm 1

Team 7 speelt komende week opnieuw thuis. Dinsdagavond komt Leogang 3 op bezoek.


3e klasse: Kampenion 8 - Vined 2

Wat te zeggen van team 8? Dat nieuw geformeerde team kreeg op aanvraag de 3e klasse toegewezen en tot nu toe maakt het zowel de aanvraag als de toewijzing meer dan waar. Na drie wedstrijden is het koploper en bedraagt de voorsprong op nummer 2 Vined 2 al 12 punten. Dat team kwam afgelopen vrijdagavond op bezoek.

Team 8 speelde opnieuw met Jan Beks, Jackie van der Meulen en Hans van de Berg. De gasten uit Heerde verschenen met Martinus van Lohuizen, Marijn Doctor en Vincent Lagendijk. Vooraf stonden drie spelers nog op 100%: Jan en Jackie aan Kamper kant en Martinus aan Heerder kant.

Omdat Jan de kinderen bij zich had - vrouwlief Karin moest werken - speelde hij zijn drie wedstrijden achter elkaar. In zijn eerste partij tegen Martinus bewees hij opnieuw dat de switch naar korte noppen op (vooral) de forehand een prima keuze is geweest. In een spannende partij wist hij na een 0 - 1 achterstand drie games op rij te winnen waardoor Martinus zijn 100% score moest prijsgeven. Tegen Vincent had Jan het heel lastig. Hij won weliswaar de 1e game, maar zag Vincent de 2e en 3e game met ruime cijfers winnen. Opnieuw kwam Jan knap terug en hij trok de 4e en 5e game nog naar zich toe. Tegen Marijn speelde Jan eigenlijk zijn ‘gemakkelijkste’ partij. Hij won die ‘in straight games’. Zo bracht Jan zijn team op een 3 - 0 voorspong.

Hierna speelde Jackie zijn eerste partij en wel tegen Martinus. Ook nu pakte Martinus de 1e game, maar Jackie ging er vervolgens op en erover en won drie games op rij met ruime cijfers. Hans mocht toen ook zijn eerste partij spelen en wel tegen Vincent. Ook hier won Vincent de 1e game, maar was het de Kamper speler die daarna de partij wist te kantelen. Hans won drie games op rij. Hierna werd het dubbel gespeeld waarin Jackie en Jan het opnamen tegen Marijn en Vincent. Jackie en Jan kwamen geen moment in de problemen wonnen driemaal met ruime cijfers en stond het 6 - 0.

Jan ging vervolgens met de kids naar huis waarna de resterende vier partijen nog werden gespeeld. Omdat ik de volgorde van die partijen niet meer scherp heb, volsta ik hier met te melden dat Jackie de nodige moeite met Marijn had, maar uiteindelijk in vijf games won. Ook zijn partij tegen Vincent leverde winst op en wel in vier games.
Hans verloor zijn partij tegen Marijn, maar wist Martinus deze avond diens derde nederlaag toe te brengen.

Dus leverde ook de vierde wedstrijd van het seizoen ruime winst op voor team 8: 9 - 1. Omdat de andere teams elkaar ‘blijven afmaken’, bedraagt de voorsprong van team 8 op de nieuwe nummer 2 - Harderwijk 4 - nu al 17 punten. Als dit zo doorgaat, is team 8 na speelronde 7 al kampioen!

Scores:
Jackie 3, Jan 3, Hans 2 en dubbel 1

Komende donderdag speelt team 8 de uitwedstrijd tegen GTC 2 in Genemuiden.


4e klasse: Swift ’64 1 - Kampenion 9

Team 9 presteert tot nu toe redelijk. De eerste twee wedstrijden gingen verloren met 6 - 4, maar daarna volgde het herstel in de uitwedstrijd bij Wham 2: 2 - 8 winst. Afgelopen donderdagavond moest team 9 echter op bezoek bij koploper Swift ’64 1. Dat team had in drie wedstrijden slechts 1 punt hoeven af te staan!

Het is mij een raadsel waarom Swift ’64 1 zich heeft ingeschreven in de 4e klasse, want het afgelopen seizoen degradeerde het uit de 2e (!) klasse. Maar misschien dat Joost uit Swifterbant het antwoord heeft.

Robbert Dalsem, Mattias Beimers en Henny Boxman stonden voor de zware taak om het op te nemen tegen Jan de Vries, Joachim van ’t Hul en Frans van ’t Hul.

Na het dubbel stond het 4 - 0 voor Swift ’64 1. In de openingspartij kreeg Robbert wel steeds meer vat op het spel van Jan, maar net te laat om een game - en wellicht meer - te pakken. Mattias bood hierna Joachim prima tegenstand. Na vier games stond het 2 - 2, maar helaas voor Mattias en team 9 wist Joachim in de beslissende game het verschil te maken: 11 - 3. Henny verloor vervolgens in vier games van Frans.
In het dubbel speelden Mattias en Robbert zeker niet slecht, maar Jan en Joachim waren simpelweg te sterk.

Na het dubbel veranderde er niets. Alle zes partijen gingen naar Swift ’64 1: vier in vier games en twee in drie games. En dus verloor team 9 de wedstrijd met 10 - 0.

De spelers kunnen zichzelf niet zoveel verwijten. De tegenstander is simpelweg twee maatjes te groot. Sterker nog, het heeft niets in de 4e klasse te zoeken. Zowel voor de overige vijf teams als voor Swift ’64 1 is het zo niet leuk spelen. Als je in vier wedstrijden op 39 punten staat, dan kan ik me niet voorstellen dat je leuke wedstrijden speelt. Om nog maar te zwijgen van de tegenstanders.

Door de maximale nederlaag is team 9 wel in de gevarenzone terechtgekomen. Het staat nu vierde en het heeft slechts één puntje voorspong op de nummers vijf en zes. Overigens staan de vijf teams achter Swift ’64 1 nog heel dicht bij elkaar. Het verschil tussen de nummer 2 en de nummer 6 bedraag slechts drie punten. Deze vijf teams maken er dus nog wel een spannende competitie van voor wat betreft de strijd om handhaving.

As. vrijdag ontvangt team 9 TT Zwolle 11.


4e klasse: Kampenion 10 - GTC 3

Team 10 is bezig aan een vrij aardig seizoen. Het degradatiespook heeft zich dan ook nog niet laten zien. Afgelopen dinsdag kwam nummer laatst GTC 3 op bezoek. Bij team 10 waren zowel Rense Beimers als Marco Ilbrink verhinderd. Daarom viel Alice Ringenier (team 9) in en zij speelde aan de zijde van Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels. Zij namen het op tegen Hans Hilberts, Corstiaan Boll en Aris van Ommeren.

Na het dubbel was er balans tussen beide teams. Jeroen boekte in de openingspartij een keurige 3 - 0 zege op Hans die onlangs - na een aantal jaren niet te hebben gespeeld - het batje weer ter hand heeft genomen. Daarna bleek Corstiaan ‘in straight games’ te sterk voor Alice. Gerard en Aris maakten er vervolgens een spannende partij van Na vier games stond het 2 - 2, maar in de beslissende game bleek Aris met 7 - 11 de sterkste.
Ook het dubbel was spannend. Gerard en Jeroen namen tegen Aris en Hans een 2 - 0 voorsprong, maar laatstgenoemden kwamen knap terug naar 2 - 2. In de beslissende game waren de Kampenaren net wat sterker: 11 - 7.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Alice verloor de 1e en 2e game met ruime cijfers van Hans, maar bleef knokken voor een beter resultaat. Zij sleepte de 3e game er met 11 - 9 uit, maar moest toezien hoe Hans de 4e game met dezelfde cijfers won. Jeroen bracht zijn team weer naast GTC 3 via een viergames zege op Aris. Gerard zette zijn team voor de tweede maal deze avond op voorspong. Hij versloeg Corstiaan in een close partij met 11 - 8, 10 - 12, 16 - 14 en 19 - 17.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog twee te winnen. Alice speelde een taaie pot tegen Aris. Aanvallend had Aris duidelijk meer in huis dan Alice, maar verdedigend was Alice minstens gelijkwaardig. Na vier games stond het 2 - 2; Aris kwam knap terug van een 2 - 0 achterstand. In de beslissende game had Aris lange tijd het beste van het spel, maar hij wilde in het tweede deel van de game te snel het punt maken. Dat is niet slim tegen Alice die veel ballen terugbrengt. Alice was uiteindelijk met 11 - 9 de gelukkigste. Gerard was vervolgens vrij kansloos tegen Hans, waarna Jeroen in de laatste partij van de avond de 6 - 4 zege veilig stelde door Corstiaan ‘in straight games’ te verslaan.

Team 10 boekte een nipte, maar nuttige, zege op nummer laatst GTC 3 waarop het nu een voorspong van 9 punten heeft.

Scores:
Jeroen 3, Alice 1, Gerard 1 en dubbel 1

Komende vrijdag komt Batfighters 3 naar Kampen.


De seniorenteams speelden één van de betere competitierondes met 6x winst, 2x een puntendeling en 2x een nederlaag. De teams 1, 2, 5, 6, 7, 8 en 10 - en eigenlijk ook nog team 5 - deden goede zaken. Komende week komen alle tien teams weer in actie.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 10 maart:
Kampenion 7 - Leogang 3
Kampenion 10 - Batfighters 3

Donderdag 12 maart:
GTC 1 - Kampenion 6
GTC 2 - Kampenion 8

Vrijdag 13 maart:
Kampenion 1 - Trias 1
TT Zwolle 2 - Kampenion 2
Kampenion 4 - TT Zwolle 6
Smash-In 1 - Kampenion 5
Kampenion 9 - TT Zwolle 11

Zaterdag 14 maart:
TT Zwolle 4 - Kampenion 3

Komend weekend hoop ik mij weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar