FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 11 kwamen alle tien seniorenteams in actie; vijf deden dat in een thuiswedstrijd en vijf op locatie. Het werd opnieuw een vrij succesvolle week voor Kampenion met 6 zeges, 3puntendelingen en 1 nederlaag. De meeste belangstelling ging uit naar het topduel in de Hoofdklasse tussen team 1 en Trias 1 dat uiteraard ook ‘wedstrijd van de week’ is. Het hoogstaande duel eindigde in een gelijkspel. Ik neem de wedstrijden met je door en besteed daarbij ook aandacht aan de tussenstanden halverwege het seizoen.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - Trias 1

Vrijdagavond was het dan zover: in de Hoofdklasse werd toen de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 gespeeld, die tussen team 1 en Trias 1. Beide teams blijken dit seizoen tot dusver (duidelijk) te sterk voor de andere teams en zij mochten het nu dus tegen elkaar opnemen.

Gert-Jan de Lange, Jeroen Rotman en Ton Ringenier speelden tegen Rik de Boer, Bart van der Zanden en Roy van Bedaf, terwijl Bas von Pickartz alleen in het dubbel uitkwam.

In de openingspartij nam Gert-Jan het op tegen Rik. Nadat Gert-Jan in de 1e game vrijwel voortdurend tegen een achterstand had aangekeken, sleepte hij die game er toch nog uit dankzij een aantal sterke punten aan het eind. Maar daarna kreeg hij toch steeds meer problemen met het uitgekookte spel van Rik die zijn korte noppen slim gebruikte. Rik won de 2e game overtuigend en trok ook de 3e en 4e - zij het met klein verschil - naar zich toe: 0 - 1.

Jeroen mocht het toen opnemen tegen kopman Bart die nog op een 100% score kon bogen. Jeroen speelde zeker niet slecht, maar Bart was simpelweg een maatje te groot. Iedere bal die je iets te lang of te hoog terugbrengt, krijg je om de oren of andere lichaamsdelen. Bart won verdiend in vier games: 0 - 2.

Ton moest daarna proberen om zijn team tegen Roy terug te brengen in de wedstrijd. In de 1e game liet Ton zijn tegenstander ontsnappen. Daarna leek Ton snel orde op zaken te stellen; hij schreef de 2e en 3e game overtuigend op zijn naam. Toch sloop in de 4e game wat onzekerheid in zijn spel. Roy sleepte die game er met 13 - 15 uit. In de beslissende game nam Ton een voorspong die Roy echter knap wist te neutraliseren. Toch was het uiteindelijk Ton die de partij met 11 - 8 naar zich toe wist te trekken: 1 - 2.

In het dubbel bracht team 1 Jeroen en Ton achter de tafel. Gert-Jan was niet helemaal fit en wilde zijn energie sparen voor de enkelpartijen. Bart en Bas waren de tegenstanders. Jeroen en Ton speelden een toch wel verrassend sterke partij. Zij wonnen de 1e game ruim. Daarna was de partij vrijwel in evenwicht, maar Jeroen en Ton wonnen knap in vieren: 2 - 2.

Na het dubbel nam Jeroen het op tegen Rik. In de 1e game stond Jeroen prima te spelen. Hij zette veel druk waardoor Rik zijn korte noppen nauwelijks in stelling kon brengen. Daarna was de partij vrijwel in balans. Helaas voor Jeroen - en team 1 - trok Rik drie games op rij met klein verschil naar zich toe. Op bepaalde momenten zat het net wat tegen en dat bleken aan het eind dure punten: 2 - 3.

Gert-Jan trad vervolgens aan tegen Roy, een tegenstander waarvan Gert-Jan het afgelopen seizoen nog verloor. En ook nu bood Roy prima partij. Gert-Jan zocht zoals we van hem gewend zijn de aanval en hij wist de 1e en 2e game met klein verschil te winnen. De 3e game ging echter ‘in een poep en een scheet’ naar Roy. Waar bij hem veel lukte, lukte bij Gert-Jan even niets: 1 - 11. Gelukkig wist Gert-Jan de (goede) draad in de 4e game weer op te pakken en die met 11 - 6 naar zich toe te trekken: 3 - 3.

Toen was het de beurt aan de beide kopmannen: Ton en Bart. Bart is een tegenstander die Ton niet echt ligt. Hij speelt heel direct, pakt de ballen snel en geeft je geen gelegenheid om in je ritme te komen. Vrijdagavond was dit niet anders. Ton speelde zeker niet slecht, maar het was Bart die het initiatief en de regie nam. Het verschil in punten was niet groot, maar toch had je nooit het idee dat Ton de partij kon winnen. Bart won in drie games: 8 - 11, 8 - 11 en 10 - 12. Er zijn weinig tegenstanders in de Hoofdklasse die met 0 - 3 van Ton winnen, maar Bart is er één: 3 - 4.

Jeroen mocht proberen in zijn partij tegen Roy om zijn team weer langszij te brengen. In de 1e game echter kwam Jeroen er niet aan te pas. Roy speelde sterk; met actief spel en een ietwat trage backhand opening waar overigens behoorlijk wat in zit, bracht hij Jeroen in de problemen. Roy won de game met 4 - 11. Daarna wist Jeroen de partij te doen kantelen. Nu was hij het vaak die het initiatief nam waardoor Roy minder tijd kreeg om zijn ding te doen. Jeroen trok de partij alsnog knap naar zich toe met 11 - 7, 11 - 8 en 11 - 9 en bracht zijn team inderdaad langszij: 4 - 4.

In de voorlaatste partij nam Ton het op tegen Rik. Waar Ton het meestal lastig heeft tegen Rik, daar ging het ditmaal crescendo. Ton gaf Rik niet de gelegenheid om in zijn spel te komen en hij boekte een eenvoudige 3 - 0 zege: 11 - 5, 11 - 5 en 11 - 9. Hij zette daarmee zijn team voor het eerst op voorsprong: 5 - 4.

Gert-Jan en Bart mochten toen onderling uitmaken of de wedstrijd een winnaar kreeg - dat zou dan team 1 zijn - of dat het een puntendeling zou worden. Het werd een prachtige, hoogstaande wedstrijd. Beide spelers scoorden schitterende winners. Na twee games stond het 1 - 1. Daarna speelde Gert-Jan zijn beste game van de avond. Aanvallend lukte vrijwel alles. Hij won die game met 11 - 6. Ook daarna bleef het niveau van beide spelers en daarmee ook van de partij hoog. Of het de ervaring van Bart was, of dat Gert-Jan - deze dag niet 100% fit - langzaam maar zeker wat vermoeid raakte, ik weet het niet, maar feit was dat Bart de 4e en 5e game met 8 - 11 en 8 - 11 wist te winnen en daarmee de eindstand op 5 - 5 bepaalde. Complimenten aan beide spelers voor het vertoonde spel. De aanwezigen - ook van de zijde van Trias - vonden het een 3e divisie waardige partij en ik kan me daar helemaal in vinden.

Ik denk dat de 5 - 5 ook wel een terechte uitslag is. Beide teams wonnen een vijfpitter en wonnen (en verloren) evenveel games. We hebben genoten van een mooie wedstrijd. Beide teams lieten zien dat zij terecht gaan uitmaken wie kampioen wordt. Een ding is al vrijwel zeker: op de laatste wedstrijddag ontmoeten Kampenion 1 en Trias 1 elkaar weer, maar dan in Twello.

Scores:
Ton 2, Gert-Jan 1, Jeroen 1 en dubbel 1

De stand na 5 wedstrijden:
Kampenion 1      5 - 38
Trias 1          5 - 36
DTV '84 1        5 - 28
TT Zwolle 2      5 - 27

Effekt '74 1     5 - 24
Kampenion 2      5 - 18
DTS 1            5 - 16
Blauw-Wit 2      5 - 13

Hoewel de 1e ronde in de Hoofdklasse eigenlijk 7 wedstrijden duurt, vermeld ik ook hier de stand na 5 wedstrijden. Team 1 ligt op schema, maar Trias 1 blijft op de loer liggen.

Op zaterdag 21 maart gaat team 1 op bezoek bij Effekt ’74 1.


Hoofdklasse: TT Zwolle 2 - Kampenion 2

Team 2 is als debutant tot nu toe bezig aan een vrij aardig seizoen. De nummers 1 en 2 - Kampenion 1 en Trias 1 - bleken te sterk, maar in de andere twee wedstrijden kwam het goed mee. Zo werd van DTV ’84 1 met 4 - 6 verloren en leverde de wedstrijd tegen concurrent DTS 1 een nuttige 7 - 3 zege op. Afgelopen vrijdagavond ging team 2 op bezoek bij TT Zwolle 2, een kandidaat voor de promotiegroep.

Ivan Hollander, Ralph Trip en Jordy ten Have namen het op tegen Corné van Rossem, Stephan Jansman en Pascal Loseman.

Helaas heb ik geen wedstrijdformulier ontvangen. Dat zou met de uitslag te maken kunnen hebben. In dit digitale tijdperk is het toch niet zo moeilijk om even een foto te maken en te sturen van het wedstrijdformulier?

Team 2 leed een 8 - 2 nederlaag. Jordy ten Have was verantwoordelijk voor de twee Kamper punten. Kopman Ivan bleef zonder zege. Achteraf viel de schade nog enigszins mee toen bleek dat de concurrenten Blauw-Wit 2 (8 - 2 verlies bij DTV ’84 1) en DTS 1 (9 - 1 verlies bij Effekt ’74 1) ook ruime nederlagen hadden geleden.

Scores:
Jordy 2

De stand na 5 wedstrijden:
Kampenion 1      5 - 38
Trias 1          5 - 36
DTV '84 1        5 - 28
TT Zwolle 2      5 - 27

Effekt '74 1     5 - 24
Kampenion 2      5 - 18
DTS 1            5 - 16
Blauw-Wit 2      5 - 13

Het is voor team 2 zaak om in ieder geval DTS 1 en Blauw-Wit 2 achter zich te houden. Daartoe zie ik zeker mogelijkheden. Team 2 gaat nog op bezoek bij datzelfde Blauw-Wit 2 in Almelo en ontvangt Effekt ’74 1 op de slotdag van de 1e ronde. De beide concurrenten hebben op papier een lastiger programma. Het gat naar nummer 5 Effekt '74 1 lijkt met 6 punten te groot.

As. vrijdag al speelt team 2 de belangrijke wedstrijd tegen Blauw-Wit 2 in Almelo.

 

Promotieklasse: TT Zwolle 4 - Kampenion 3

Team 3 presteert tot nu toe wisselvallig en het laat af en toe dure punten liggen. Vooral in uitwedstrijden. Afgelopen zaterdagmiddag mocht team 3 proberen om die ‘trend’ te doorbreken. Het ging toen op bezoek bij TT Zwolle 4, een tegenstander waartegen het de afgelopen seizoenen ook al ‘de batjes kruiste’.

Bas de Vries, Gertjan Wessels en Gerben Wolterink namen het op tegen Stefan van der Lelie, Herman van Ommen en Stefan Vlieger.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Qua stand werd regelmatig ‘haasje-over’ gespeeld. De Zwollenaren namen een 2 - 0 voorspong, maar drie partijen later stond het 2 - 3. Via 3 - 3 en 3 - 5 was het slotakkoord echter voor TT Zwolle dat de 9e en 10e partij naar zich toetrok.
Zo kreeg de wedstrijd met 5 - 5 een terechte uitslag.

Stefan van der Lelie bleek aan Zwolse kant een te groot obstakel, al zat Bas er heel dicht bij. Hij verloor met 12 - 10 in de 5e game. Er werden nog vier vijfpitters gespeeld waarvan er drie naar team 3 gingen.

Team 3 pakte 5 nuttige punten in het Zwolse. Het neemt daarmee ietsje afstand van de plaatsen 7 en 8 die zonder meer degradatie betekenen. Verder heeft het evenveel punten als Blauw-Wit 3. Het verschil naar plaats 4 lijkt met 5 punten te groot, of er moeten nog verrassende dingen gebeuren.

Scores:
Gerben 2, Bas 1, Gertjan 1 en dubbel 1

De stand na 5 wedstrijden:
De Toekomst 2    6 - 38
Emmeloord 1      6 - 33
De Brug 1        5 - 28
TT Zwolle 4      5 - 28

Blauw-Wit 3      5 - 23
Kampenion 3      5 - 23
De Trefhoek 1    5 - 19
De Veluwe 2      5 - 18

Op vrijdag 20 maart as. ontvangt team 3 nummer laatst De Veluwe 2. Het is dan zaak die wedstrijd geconcentreerd in te gaan en de tegenstander niet te onderschatten!


1e klasse: Kampenion 4 - TT Zwolle 6

Team 4 is als promovendus bezig aan een behoorlijk seizoen. De twee titelkandidaten bleken weliswaar te sterk, maar tegen de twee teams die het onder zich moet kunnen houden - De Spinners 1 en Trias 3 - speelde het gelijk of won het.

Afgelopen vrijdag kwam TT Zwolle 6 op bezoek, een tegenstander die net als team 4 in deze poule te klein is voor het tafellaken en te groot voor het servet. Bertin Bos, Guido Wessels en Pascal Bruins namen het op tegen Arjan Bakker, Harm Rekers en Michael Bremmers.

Op eigen verzoek en met medewerking van de gasten speelde Bertin zijn drie enkelpartijen achter elkaar. Dat leverde één puntje op; hij bleef alleen Harm de baas en die was daar ‘gematigd tevreden’ over. Ik ben een beetje het spoor bijster in welke volgorde de resterende wedstrijden zijn gespeeld, maar wel weet ik dat Guido opnieuw zijn drie enkelpartijen wist te winnen en dat Pascal tweemaal aan de goede kant van de score bleef.
Was Harm na zijn eerste verloren enkelpartij nog ‘gematigd tevreden’, ik zal maar niet vermelden hoe zijn stemming na zijn derde verloren enkelpartij was. Laat ik een tipje van de sluier oplichten: ik heb behoorlijk wat termen voorbij horen komen die zo uit een medische encyclopedie kunnen komen.
In het dubbel versloegen Guido en Pascal hun tegenstanders Arjan en Michael in drie spannende games.

Team 4 boekte dus een nuttige 7 - 3 zege op de bezoekers. Het passeerde de Zwollenaren niet alleen, maar het heeft nu een voorspong van 10 punten op zowel De Spinners 1 als Trias 3. Natuurlijk moeten we de zwaluw niet schieten voordat het zomer is, maar het kalf kan voorlopig wel iets gemakkelijker lopen nu de put gedempt is.

Scores:
Guido 3, Pascal 2, Bertin 1 en dubbel 1

De stand halverwege het seizoen:
Bosman/Wezep 1   5 - 37
Smash '70 (H) 2  5 - 35
Kampenion 4      5 - 25
TT Zwolle 6      5 - 23
De Spinners 1    5 - 15
Trias 3          5 - 15

Team 4 gaat vrijdag in Hattem op bezoek bij het sterke Smash ’70 2.


2e klasse: Smash-In 1 - Kampenion 5

Team 5 is aan een prima seizoen bezig. Was het vooraf mijn verwachting dat achter DTV ’84 3 en Smash ’70 4 plaats 3 het hoogst haalbare zou zijn, na vier wedstrijden is het zelfs de naaste belager van titelkandidaat nummer 1 DTV ’84 3. Team 5 moet weliswaar regelmatig een beroep doen op een invaller, maar dan mag het zich gelukkig prijzen dat ook team 6 in de 2e klasse uitkomt.

Afgelopen vrijdagavond ging het in Ens op bezoek bij Smash-In 1. Omdat Simon - met vrouwlief Eline - het tweede vaderland Namibië met een bezoek vereert, moest team 5 weer een beroep doen op een invaller. Gelukkig had team 6 de avond ervoor al in Genemuiden gespeeld, zodat Gerard Palland bereid werd gevonden om in te vallen aan de zijde van Sebastian Holzapfel en Jelmer van der Veen.
Gedrieën namen zij het op tegen Albert Dijkstra, Sven Kaptein en Swier Oosterhuis.

De eerste vier partijen waren ‘in een poep en een scheet’ voorbij. Na het dubbel stond het 0 - 4 en alle partijen gingen ‘in straight games’ naar team 5. Daarna veranderde er niet zoveel al bood Smash-In 1 af en toe wat meer tegenstand. Minder kon overigens - met alle respect - ook nauwelijks. Gerard moest in de partij na het dubbel Sven een game toestaan, maar won er zelf drie. Alle vier games eindigden met de cijfers 9 en 11. Jelmer en Sebastian deden het weer ‘in straight games’ tegen respectievelijk Albert en Swier.

Van de laatste drie partijen gingen er nog twee naar team 5. Jelmer moest zich gewonnen geven tegen Sven die in vier games won. Gerard en Sebastian zorgden er vervolgens voor dat het bij die ene verliespartij bleef. Gerard won ‘in straight games’ van Swier en Sebastian deed hetzelfde tegen Albert.

Team 5 boekte dus een keurige 1 - 9 zege op Smash-In 1 en was een forse maat te groot voor de tegenstander. Zonder kopman Hans de Vries heeft dat team - opnieuw met alle respect - niet zoveel te zoeken in de 2e klasse. Concurrent DTV ’84 3 won met 7 - 3 van Smash ’70 4 waardoor team 5 nu op gelijke hoogte is gekomen met de Dalfsenaren. Trof team 5 een Smash-In 1 zonder kopman Hans de Vries, DTV ’84 3 trof een Smash ’70 4 met twee invallers uit lagere klassen. Dus wat dat betreft ……

Scores:
Gerard 3, Sebastian 3, Jelmer 2 en dubbel 1

De stand halverwege het seizoen:
DTV '84 3        5 - 36
Kampenion 5      5 - 36
Smash '70 (H) 4  5 - 24
Heino 3          5 - 22
Dronten '74 2    5 - 18
Smash-in 1       5 - 14

Team 5 ontvangt komende vrijdag Heino 3.


2e klasse: GTC 1 - Kampenion 6

Team 6 presteert tot nu toe boven (mijn) verwachting. Schatte ik het team in als degradatiekandidaat, na vier wedstrijden heeft dat spook zich nog niet laten zien. Sterker nog, het staat knap op een met Dronten ’74 1 gedeelde 2e plaats. Afgelopen donderdagavond ging het op bezoek bij GTC 1 dat - zo bleek achteraf - voor de wedstrijd evenveel punten had verzameld als team 6, namelijk 21.
GTC 1 had van de competitieleider 2 punten ‘cadeau gekregen’, omdat TT Zwolle 7 vorige week met een invaller had gespeeld die niet had mogen invallen. Daardoor werd de 4 - 6 zege van GTC 1 gewijzigd in een 2 - 8 zege. Tel uit je winst.

Jan Ringenier, Gerard Palland en Danny Bruins namen het in Genemuiden op tegen Pieter Beuzenberg, Egbert Beuzenberg en Kees Kranenburg.

Na het dubbel stond team 6 op een verrassende 0 - 4 voorspong. Toch viel daar niets op af te dingen. De vier partijen leverde eenmaal een zege ‘in straight games’ op (Egbert - Gerard) en driemaal een zege in vieren. Meest in het oog springend daarbij was de zege van Jan op Pieter. Danny was in vier games te sterk voor Kees.
In het dubbel maakten Danny en Gerard tegen de broers Egbert en Pieter in de 1e en 2e game het verschil. Vervolgens hadden zij aan nog één gewonnen game genoeg en dat werd de 4e.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Pieter was wat op stoom gekomen en hij versloeg in de 6e partij Danny met 3 - 0. Daarvoor had Jan Egbert in vieren verslagen en erna had Gerard weinig moeite om tegen Kees de 1 - 6 op het wedstrijdformulier te zetten.

Van de laatste drie partijen wist team 6 er nog twee te winnen. Danny was in vier games te sterk voor Egbert en Jan kopieerde dat in zijn partij tegen Kees. In de laatste partij van de avond gaf Pieter de uitslag een iets draaglijker aanzien door Gerard in vier games te verslaan.

Team 6 blijft dus verbazen met de 2 - 8 zege op GTC 1 in Genemuiden. Halverwege het seizoen staat het nu ‘doodleuk’ tweede. Weliswaar op ruime afstand van Smash ’70 3, maar dat drukt de pret bij de spelers geenszins. De verschillen naar de degradatieplaatsen zijn nog niet heel groot, maar aan de andere kant houdt team 6 wel vier teams achter zich. TT Zwolle 7 lijkt als degradant al vrijwel vast te staan.

Scores:
Jan 3, Danny 2, Gerard 2 en dubbel 1

De stand halverwege het seizoen:
Smash '70 (H) 3  5 - 38
Kampenion 6      5 - 29
Dronten '74 1    5 - 26
GTC 1            5 - 23
Heino 2          5 - 22
TT Zwolle 7      5 - 12

Team 6 ontvangt komende vrijdag Heino 2.


3e klasse: Kampenion 7 - Leogang 3

Team 7 zien we op de plaats terug waar we het menig seizoen zien bivakkeren: plaats 3. Het is toch knap dat dit ervaren team er iedere keer weer in slaagt om ver van de gevarenzone weg te blijven. Ook dit seizoen is dat weer het geval.

Afgelopen dinsdagavond ontving het Leogang 3. Vooraf had dat team slechts 2 punten minder verzameld dan team 7. Harm Bosman, Arie Hup en Theo Hogenhorst namen het op tegen Gerben van den Dragt, Gerjan Karssen en Marco Dekker die inviel vanuit team 2. Met alle respect voor deze drie spelers, team 7 trof bepaald niet de sterkst mogelijke samenstelling. Maar goed, daar kan het uiteraard zelf weinig aan doen.

Na het dubbel stond team 7 op een keurige 3 - 1 voorsprong. De eerste drie enkelpartijen gingen alle naar team 7. Harm versloeg Gerben nipt in vijven, Arie had vier games nodig tegen Gerjan en Theo - ‘baas boven baas’ - was ‘in straight games’ te sterk voor Marco.
In het dubbel verloren Harm en Theo in vier games van G&G. Nee, ik heb het niet over Goor en Geer, maar over Gerben en Gerjan.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Arie versloeg Gerben in vier games, terwijl Harm en Theo slechts drie games nodig hadden tegen respectievelijk Marco en Gerjan. Harm scoorde daarbij zelfs een ‘clean sheet’ tegen Marco.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 7. Arie kwam tegen diezelfde Marco met 0 - 1 en 1 - 2 achter, maar dat is Arie in zijn tafeltennisleven al zo’n keer of 79 overkomen. ‘No panic’ dus. Arie bleef stoïcijns zijn ding doen en trok de partij toch nog eenvoudig naar zich toe. Theo en Harm wonnen hun laatste partij ‘in straight games’ van respectievelijk Gerben en Gerjan.

Team 7 behoudt daarmee zijn keurige 3e plaats, maar het heeft nu duidelijk afstand genomen van de laatste drie teams. Dat speelt in de tweede competitiehelft wel zo prettig.

Scores:
Arie 3, Harm 3 en Theo 3

De stand halverwege het seizoen:
Harderwijk 1     5 - 35
Smash '70 (H) 8  5 - 31
Kampenion 7      5 - 30
Leogang SL 3     5 - 20
TT Zwolle 9      5 - 18
Zwartsluis 2     5 - 16

Team 7 gaat as. vrijdag op bezoek bij TT Zwolle 9.


3e klasse: GTC 2 - Kampenion 8

En dan komen we bij team 8. In het begin van het seizoen wist dit team mij te verbazen met zeer ruime zeges. Natuurlijk wordt dat op een gegeven moment ‘gewoon’, maar het is eigenlijk niet normaal. Ga maar na, Hans van de Berg en Jan Beks kwamen het afgelopen seizoen tot een winstpercentage van 33. Maar aan de zijde van ‘herintreder’ Jackie stijgen zij dit seizoen boven zichzelf - of beter: hun niveau van het afgelopen seizoen - uit. Jackie kwam terug, zag en overwon alles en iedereen.

Daar waar andere teams elkaar ‘afmaken’, daar blijft team 8 wekelijks ruim winnen. En dus was de voorsprong van dit team na 4 wedstrijden al 17 punten op de nummer 2: Harderwijk 3. Dat betekent dus dat wekelijks gemiddeld 4 punten meer werden gepakt dan de nummer 2. Afgelopen donderdagavond ging team 8 op bezoek bij nummer laatst GTC 2. Jan Beks, Jackie van der Meulen en Hans van de Berg namen het in die wedstrijd op tegen Herman van Dalfsen, Arno Withaar en Wijnand Oudenaarden.

In de openingspartij speelde Jan tegen kopman Herman. Het begin leek veel van hetzelfde. Jan nam een 0 - 2 voorsprong en leek de partij eenvoudig naar zich toe te trekken. Toch stribbelde Herman terecht tegen. Hij won de 3e game en bleek in de 4e game (11 - 9) de gelukkigste. In de beslissende game wist Herman het verschil te maken en team 8 met een uniek feit te confronteren: het stond voor het eerst dit seizoen op een achterstand. Bovendien liep Jan tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. Drie partijen later stond het overigens ‘gewoon weer’ 1 - 3. Jackie was in drie games te sterk voor Arno, al kwam die zege bepaald niet eenvoudig tot stand. Daarna moest diesel Hans tegen Wijnand even op gang komen. De 1e game ging nog nipt naar Wijnand, maar daarna ging Hans erop en erover en met ruime cijfers.
In het dubbel wonnen Jackie en Jan ook hun vijfde dubbel van dit seizoen. Zij versloegen Arno en Herman ‘in straight games’.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Jan herstelde zich van zijn nederlaag tegen Herman en versloeg Arno in een spannende partij na vier nipte games. Hans speelde daarna een goede partij tegen Herman. Beiden becommentarieerden de partij tijdens het spelen veelvuldig, zodat de partij ook door slechtzienden kon worden gevolgd. Na vier games stond het 2 - 2; Hans won de oneven games en Herman de even. Dus was Hans in de 5e game aan de beurt en dat klopte inderdaad. Jackie versloeg vervolgens Wijnand overtuigend ‘in straight games’.

Ook de laatste drie partijen gingen alle naar team 8. Hans herhaalde tegen Arno zijn kunststukje van zijn partij tegen Herman. Hij won de 1e en 3 game, maar moest de 2e en 4e aan Arno laten. In de beslissende game won Hans opnieuw met 6 - 11. Jan boekte daarna een overtuigende zege op Wijnand, waarna Jackie de slagroom op de taart spoot door kopman Herman in vier games terug te wijzen.

Team 8 boekte dus opnieuw een zeer ruime overwinning. Voor de vierde maal dit seizoen werd het 1 - 9. Toch waren de spelers van mening dat deze zege moeizamer tot stand kwam. De spelers van GTC 2 gaven goed partij. Wat dat betreft is het verbazingwekkend dat dit team laatste staat. Team 8 heeft zijn voorspong nu vergroot tot 19 punten. Als dit zo doorgaat, dan kan team 8 in de achtste speelronde al kampioen worden!
‘Naaste achtervolger’ is nog steeds Harderwijk 3 dat de eerstvolgende tegenstander is.

Scores:
Jackie 3, Hans 3, Jan 2 en dubbel 1

De stand halverwege het seizoen:
Kampenion 8      5 - 46

Harderwijk 3     5 - 27
Batfighters 1    5 - 23
Vined 2          5 - 20
Wijhe 1          5 - 18
GTC 2            5 - 16

Team 8 ontvangt komende vrijdag dus Harderwijk 3.


4e klasse: Kampenion 9 - TT Zwolle 11

Team 9 is bezig aan een redelijk seizoen, maar toch blijft het oppassen geblazen. Achter de ongenaakbare koploper Swift ’64 1 namelijk zijn de verschillen klein. Afgelopen vrijdagavond kwam TT Zwolle 11 op bezoek dat vooraf 1 puntje minder bijeen had geslagen.

Alice Ringenier, Mattias Beimers en Henny Boxman namen het op tegen Sander Blok, Patrick Aarendonk en Robin Jansman.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht. Alice deed in de openingspartij - als altijd - geen gekke dingen tegen Sander en zij won eenvoudig, omdat zij meer geduld had. In de thuissituatie heeft zij met manlief wat dat betreft oefenstof genoeg. Mattias verloor daarna na een spannende partij in vier games van Patrick. In totaal haalde Mattias meer punten, maar het gaat - helaas voor Mattias - om de gewonnen games. Henny en Robin maakten er ook een spannende partij van. Henny had Robin bijna te pakken nadat hij de 4e game overtuigend op zijn naam schreef, maar de beslissende game ging weer naar Robin.
In het dubbel versloegen Alice en Mattias heel knap het duo Patrick en Robin in vier games.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Mattias kwam een haartje tekort voor de zege tegen Sander. Als beiden met een 42 mm bal hadden gespeeld, had Mattias zeker gewonnen. Nu verloor hij na 6 - 11, 11 - 7, 15 - 17, 11 - 7 en 9 - 11. Alice deed daarna tegen Robin opnieuw zoals zij altijd doet: de bal op tafel houden en zo lang mogelijk. De aanvallend ingestelde Robin liet zich vaak verleiden om een simpel ogende bal in te slaan. Dat slaan ging meestal wel, maar ‘in’ niet. Alice won in vier games. Henny speelde een soortgelijke partij tegen Patrick. Hier was Patrick de meest aanvallende van de twee. In eerste instantie probeerde Patrick het met aanvallend spel, maar hij kwam er achter dat dit niet loonde. Maar ja, met de bal op tafel houden ga je weer teveel met het spel van Henny mee en dat is ook niet de strategie die tot winst leidt. Hoe dan ook, Henny vond het allemaal prima en won met 3 - 1.

Van de laatste drie partijen schreef team 9 er nog twee op zijn naam. Mattias liet Robin volmaakt kansloos in zijn laatste partij. Mattias is duidelijk minder verdedigend ingesteld dan zijn teamgenoten, maar Robin moest toch het antwoord schuldig blijven. Henny zorgde ervoor dat zijn team in ieder geval met winst naar huis ging door Sander ‘in straight games’ te verslaan. In de laatste wedstrijd van de avond liet Patrick zien met welke tactiek je Alice wel kunt verslaan. Alice had dan ook geen kans.

Team 9 boekte al met al een nuttige 6 - 4 zege. Er had misschien nog een puntje meer in gezeten, want de beide vijfpitters gingen naar TT Zwolle 11. Maar goed, dan moet je de winstkansen wel verzilveren. Het blijft spannend in de poule. In Swifterbant kunnen ze de platte kar vast bestellen, maar daar achter is nog verre van duidelijk welk team aan het eind van het seizoen degradeert.

Scores:
Alice 2, Henny 2, Mattias 1 en dubbel 1

De stand halverwege het seizoen:
Swift '64 1      5 - 47

's-Heerenbroek 3 5 - 23
Kampenion 9      5 - 22
Zwartsluis 3     5 - 20
TT Zwolle 11     5 - 19
Wham 2           5 - 19

Team 9 speelt as. dinsdagavond de gemeentederby bij ’s-Heerenbroek 3.


4e klasse: Kampenion 10 - Batfighters 3

En dan ‘last but not least’ team 10. Dat team is tot nu toe aan een probleemloos seizoen bezig. Vergelijk het maar met een boottocht op de Caribische Zee. Het is tot nu toe nog geen tropische orkanen tegengekomen. Maar wat niet is, kan uiteraard nog komen.

Afgelopen dinsdagavond kwam Batfighters 3 op bezoek dat 3 punten minder had verzameld, maar nog een wedstrijd (tegen Emmeloord 3) te goed heeft. Gerard Wessels, Jeroen Heldoorn en invaller Henny Boxman (team 9) moesten het voor team 9 doen in het enkelspel, terwijl Rense Beimers alleen in het dubbelspel uitkwam. Batfighters 3 verscheen met Heinz Klein, Michel Biesterbos en Aart Ruyter.

Na het dubbel stonden de gasten op een 1 - 3 voorsprong. Gerard zette zijn team op voorspong via een viergames zege op Heinz. Daarna verloor Jeroen in vier games van Michel en deed Henny hetzelfde tegen Aart.
In het dubbel kwamen Jeroen en Rense tekort tegen Aart en Heinz. Laatstgenoemden wonnen ‘in straight games’.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Jeroen had weinig moeite met Heinz, Gerard verloor zonder een game te pakken van Aart en Henny versloeg Michel in vier games.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog twee te winnen. Eerst zette - de deze avond ongeslagen - Aart zijn team op een 3 - 5 voorsprong door Jeroen in drie games kansloos te laten. Daarna bracht Henny team 10 ietsje dichterbij door Heinz met 3 - 0 te verslaan. In de laatste partij van de avond bepaalde Gerard de eindstand op 5 - 5; hij was in vier games te sterk voor Michel.

Al met al is een puntendeling geen verkeerde uitslag voor team 10. Tropische orkanen blijven voorlopig op ruime afstand en het bootje kabbelt rustig voort. Vooral met dank aan GTC 3 dat afgeslagen laatste staat en afgelopen donderdag met ruime cijfers verloor van aanstaand kampioen ’s-Heerenbroek 2.

Scores:
Gerard 2, Henny 2 en Jeroen 1

De stand halverwege het seizoen:

's-Heerenbroek 2 5 - 39
Kampenion 10     5 - 25
Batfighters 3    4 - 22
Emmeloord 3      4 - 21
TT Zwolle 12     5 - 20
GTC 3            5 - 13

Team 10 gaat as. vrijdagavond op bezoek bij TT Zwolle 12.


Met 6 zeges, 3 puntendelingen en 1 nederlaag was het opnieuw een succesvolle week voor de seniorenteams. Verder kunnen we concluderen dat ook de tussenstanden tot meer dan tevredenheid stemmen en dat ondanks de promotie van drie teams (2, 4 en 6) en de inschrijving van een (her)nieuw(d) team (8). Drie teams zijn verwikkeld in een titelstrijd: de teams 1, 5 en 8. Uiteraard blijven we dit verder volgen, net als de verrichtingen van de andere teams.


Het programma voor deze week ziet er als volgt uit:
Dinsdag 17 maart:
’s-Heerenbroek 3 - Kampenion 9

Vrijdag 20 maart:
Blauw-Wit 2 - Kampenion 2
Kampenion 3 - De Veluwe 2
Smash ’70 2 - Kampenion 4
Kampenion 5 - Heino 3
Kampenion 6 - Heino 2
TT Zwolle 9 - Kampenion 7
Kampenion 8 - Harderwijk 3
TT Zwolle 12 - Kampenion 10

Zaterdag 21 maart:
Effekt ’74 1 - Kampenion 1


Ik hoop mij komend weekend weer te melden.


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar