Alle tien seniorenteams kwamen in actie in week 12. Vier teams deden dat op vrijdagavond thuis en zes speelden op locatie. Voor de resultaten maakte het niet veel uit, want met 7 zeges en 3 nederlagen sloeg de balans weer duidelijk naar de positieve kant door. Team 1 behield de 2 punten voorsprong op concurrent Trias 1, terwijl team 2 zich vaster op plaats 6 vestigde. Team 3 leed een teleurstellende nederlaag tegen nummer laatst De Veluwe 2. Opnieuw werd duidelijk dat het zich wreekt dat er bij Kampenion zo weinig materiaalspelers rondlopen, al worden dat er langzaam maar zeker iets meer. Ahum! Ik neem de wedstrijden weer met je door. Wedstrijd van de week is die tussen team 8 en Harderwijk 3, respectievelijk de nummers 1 en 2 in de 3e klasse D.


Hoofdklasse: Effekt ’74 1 - Kampenion 1

Dit weekend was het voor team 1 - net als voor Trias 1 - ‘de wedstrijd na DE wedstrijd van de 1e ronde’. Vorige week was het Kampenion 1 - Trias 1 en team 1 kwam deze week pas op zaterdag in actie in de uitwedstrijd bij Effekt ’74 1.
Op het moment dat de heren naar Wierden afreisden, was al bekend dat Trias 1 de avond ervoor met 3 - 7 had gewonnen bij DTS 1. Lagen er kansen om de voorspong te vergroten?

Gert-Jan de Lange, Jeroen Rotman en Ton Ringenier namen het op tegen Gert Jan Arends, Peter Vrielink en Peter Waenink. Vanwege dezelfde voornamen noem ik beide laatstgenoemden maar bij de achternaam. Verder geef ik duidelijk aan of het om de Kamper Gert-Jan gaat, of de Wierdense Gert Jan.

Team 1 kwam prima uit de startblokken. Na het dubbel stond het op een 0 - 4 voorsprong. De Kamper Gert-Jan versloeg de Wierdense Gert Jan. Waar zo’n koppelstreepje al niet goed voor is. Hij deed dat in drie games, al was het verschil in de 2e en 3e game minimaal. Jeroen vergrootte de voorspong vervolgens door Vrielink in vier spannende games - met telkens 2 punten verschil - te verslaan. Ton bedwong hierna Waenink. Hij won weliswaar in drie games, maar ook nu was het verschil in punten miniem.
In het dubbel werd het nog spannender. Gert-Jan en Ton namen het daarin op tegen Gert Jan en Waenink. Na drie games stond het 2 - 1 voor Effekt ‘74 1, maar daarna wisten Gert-Jan en Ton in de 4e en 5e game het verschil te maken.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Team 1 liep eerst uit naar 0 - 6! Gert-Jan toonde zich een maatje te groot voor Vrielink, waarna Ton de Wierdense Gert Jan in vier games aan de zegekar bond. Na twee games stond het 1 - 1, maar daarna was Ton los als een koe die voor het eerst in het voorjaar de wei in mocht. Boehhh!!! Jeroen moest daarna tegenstander Waenink feliciteren. Laatstgenoemde heeft de laatste seizoenen zijn niveau weten op te krikken en zag dat dit seizen beloond met een plek in team 1. Hij betaalde vanmiddag dat vertrouwen terug. Jeroen verloor in vier games.

Van de laatste drie partijen wist team 1 er nog slechts één te winnen. In partij 8 had Ton niet veel te duchten van Vrielink. Eenmaal in de wei dacht Ton: ‘een knappe kerel die mij nog in de stal aan de ketting krijgt’. Hij won eenvoudig in drieën. Daarna wist de Kamper Gert-Jan tegen de eerder genoemde Waenink niet meer hetzelfde niveau te halen als in zijn eerste twee partijen. Dat kan overigens (deels?) de verdienste zijn van Waenink. In een vrij close partij verloor Gert-Jan in vier games. In de laatste wedstrijd van de middag nam Jeroen het op tegen de Wierdense Gert Jan. Zij zorgden voor een heuse finalepartij die - uiteraard - pas in de 5e game werd beslist. Helaas voor Jeroen en team 1 ging die game met 11 - 8 naar Gert Jan, zodat de uitslag uiteindelijk 3 - 7 werd.

Op zich is er helemaal niets mis met die 3 - 7 zege. Integendeel! Aan de andere kant verwacht (en hoop) je misschien iets meer na een 0 - 6 tussenstand en de 3 - 7 zege van concurrent Trias 1. Maar - ik geef toe - dat is subjectief gedacht. Er verandert dus niets aan kop. De voorsprong van team 1 op Trias 1 blijft twee punten.

Scores:
Ton 3, Gert-Jan 2, Jeroen 1 en dubbel 1

Team 1 ontvangt komende vrijdag DTS 1.


Hoofdklasse: Blauw-Wit 2 - Kampenion 2

In diezelfde Hoofdklasse komt ook team 2 uit en dat presteert dit seizoen tot nu toe redelijk, maar wisselvallig. Het staat op een gevaarlijke 6e plaats. Gevaarlijk, omdat bij degradatie van meer dan één team uit de landelijke competitie ook deze plaats degradatie kan betekenen. De hoop is wat dat betreft gevestigd op Blauw-Wit 1 en / of Entac 2 die t/m deze week op een degradatieplaats in die landelijke 3e divisie stonden. Het zou prettig zijn als tenminste één van beide teams zich nog in veiligheid zou spelen. Wat dat betreft lijken we op onze wensen te worden bediend, want Blauw-Wit 1 werkte zich dit weekend via een 1 - 9 zege op ……. Entac 2 op naar plaats 4. Dat geeft de Kamper burger moed.

Ivan Hollander, Ralph Trip en Robin Lieftink moesten het voor team 2 doen en zij namen het op tegen Blauw-Wit 2 dat met Eric Beld, Robert Kole en Ton Nitert aantrad. In deze samenstelling bezorgde dit team menig team van Kampenion ‘een vervelend avondje’. Alle drie de spelers spelen namelijk ‘met materiaal’. Jij als insider weet dan wel wat ik bedoel.

Na het dubbel stond team 2 op een keurige 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij toonde Ivan zich in ‘de match between the lefthanded players’ - geef toe: dat staat toch heel wat interssanter dan de wedstrijd tussen de twee linkshandige spelers? - tegen Eric duidelijk de sterkste. Ralph leek enige tijd tegen Robert op weg naar een zege, maar bij een 1 - 2 achterstand ‘zag Robert het licht’ en won hij de 4e en 5e game toch nog overtuigend. Robin had daarna verrassend weinig moeite met Ton; hij gunde zijn tegenstander in totaal slechts 10 punten!
In het dubbel boekten Ivan en Ralph een keurige 1 - 3 zege op het goed ingespeelde duo Eric/Ton. De 1e game ging nog naar Blauw-Wit, maar daarna wonnen Ivan en Ralph drie games op rij.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Ivan behoefde ook in zijn partij tegen Robert geen game af te staan. Niet dat de games met ruime cijfers gewonnen werden, maar Ivan kwam geen moment in de problemen. Robin nam het vervolgens op tegen Eric. Dit werd een spannende partij waar een 5e game nodig was om een winnaar aan te wijzen. Aan de uitslag te zien (11 - 9) bleek Eric daarin de gelukkigste van de twee. Ralph speelde daarna tegen Ton zijn tweede vijfpitter van de avond. Ook hier stond het na vier games 2 - 2, maar het was Ton die in de beslissende game het verschil wist te maken: 11 - 5.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog twee te winnen. Robin boekte een keurige zege op Robert. De 1e en 2e game gingen ruim naar Robin en de derde nipt. Hierna bleef Ivan ook in zijn derde partij tegen Ton zonder gameverlies. Opvallend was het dat dit met dezelfde cijfers gebeurde als in zijn partij tegen Robert. In de laatste partij van de avond was Ralph niet opgewassen tegen Eric. Hij won weliswaar een game, maar zag de andere drie met ruime cijfers naar Eric gaan.

Team 2 won de wedstrijd dus met 4 - 6. De tijden dat teams van Kampenion met verlies uit Almelo vertrokken tegen dit team lijken achter ons te liggen. Immers, team 1 won hier dit seizoen met 0 - 10. Het was jammer dat Ralph niet één van de twee verloren vijfpitters op zijn naam wist te schrijven. Maar goed, ook met deze uitslag neemt team 2 weer ietsje meer afstand van de laatste en voorlaatste plaats. Het staat drie punten achter op Effekt ’74 1.

Scores:
Ivan 3, Robin 2 en dubbel 1

Team 2 ontvangt as. vrijdagavond datzelfde Effekt ’74 1.


Promotieklasse: Kampenion 3 - De Veluwe 2

Ook team 3 vinden we terug op een 6e plaats. En ook dit kan een gevaarlijke plaats zijn aan het eind van het seizoen. Zie de informatie onder team 2. Daarom was het zaak om afgelopen vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen nummer laatst De Veluwe 2 wat afstand te nemen.

Bas de Vries, Dick Hoekman en Gerben Woltering namen het op tegen Bert Ham, Rikus Ottens en Dolf Keizer.

Na het dubbel hielden beide teams elkaar in evenwicht. Bas had in de openingspartij goed het oog in de korte noppen en het spel van Bert. Dat resulteerde in een eenvoudige 3 - 0 zege. Dick nam het daarna op tegen Rikus die - als ik het goed heb - met lange noppen speelt. Dick speelde een goede partij, maar kwam in de beslissende 5e game net tekort (8 - 11). Gerben versloeg daarna bijna zeventiger Dolf die als enige van de tegenstanders ‘zonder materiaal’ speelt. Gerben won ‘in straight games’.
In het dubbel maakten de acteurs er een heel spannende partij van. Bas en Gerben namen het daarin op tegen Bert en Rikus, respectievelijk korte en lange noppen. Ik geef het je te doen. De partij had de volle vijf games nodig om een winnaar aan te wijzen. Daarin toonden Bert en Rikus zich uiteindelijk met 9 - 11 de gelukkigsten.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Dick had onvoldoende antwoord op de korte noppen van Bert die - als het ook maar enigszins kan en zelfs als het niet kan - een beuk met die noppen geeft. Die ballen zijn nauwelijks te verdedigen. Het is dan ook wijzer om te voorkomen dat hij die ballen kan slaan, maar dat is sneller getypt dan in de praktijk uitgevoerd. Dick verloor in vieren. Bas bracht zijn team weer langszij door Dolf in vier games te verslaan. Daarna kwam Gerben niet in zijn spel tegen Rikus. Laatstgenoemde gebruikte zijn lange noppen slim en Gerben ondervond dat de ene materiaalspeler - vorige week ontmoette hij er bij TT Zwolle 4 ook al twee - de andere niet is. Gerben verloor kansloos in drie games.

Dick vond daarna niet de juiste tactiek / slagen om Dolf - de enige tegenspeler met ‘normaal’ materiaal - te verslaan. Nu is Dick een ervaren speler, maar dat geldt zelfs nog in sterkere mate voor Dolf die uiteindelijk in vieren won. Gerben was vervolgens volmaakt kansloos tegen Bert. Gerben bleek niet in staat de ballen laag te houden en dan is het voor Bert een koud kunstje om zijn favoriete droge klap in stelling te brengen. Zelfs drie emmers water boden voor Gerben geen uitkomst. Zo stond het zomaar 3 - 6 waar team 3 eigenlijk ruim had moeten winnen. Gelukkig wist Bas in de laatste partij tegen Rikus de uitslag nog een wat draaglijker aanzien te geven. Bas won ‘in straight games’.

Zo verloor team 3 de wedstrijd dus met 4 - 6 waar het (ruim) had moeten winnen. De oorzaak ligt volgens mij in het feit dat wij bij Kampenion onvoldoende ervaring hebben met het spelen tegen ‘materiaalspelers’. Dat kost teveel punten. Omdat bij Kampenion niet of nauwelijks ‘materiaalspelers’ rondlopen - zij die met anti topspin of lange noppen spelen en dan ook nog eens op een vrij hoog niveau - moeten Kampenionners die ervaring opdoen in de competitie. Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat de ene materiaalspeler de andere niet is. Het wordt tijd voor een ‘revolutie’!
Bas beheerst dit spelletje wel zo werd vrijdagavond duidelijk. Maar Bas is tactisch dan ook een slimme speler. Niet dat ik de anderen dom wil noemen, maar de ene speler treedt nu eenmaal graag aan tegen materiaalspelers en de ander moet er helemaal niks van hebben.

De schade valt achteraf voor team 3 nog enigszins mee. Het blijft zesde, maar het zag De Veluwe 2 dus twee punten dichterbij komen.

Scores:
Bas 3 en Gerben 1

Team 3 gaat as. vrijdagavond op bezoek bij De Brug 1 in Apeldoorn.


1e klasse: Smash ’70 2 - Kampenion 4

En dan team 4. Dat team is in de 1e klasse B te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken. Laten we het op een handdoek houden met dien verstande dat die niet in de ring wordt gegooid. Bosman/Wezep 1 en Smash ’70 2 zijn te sterk en team 4 heeft afstand genomen van De Spinners 1 en Trias 3. Het lijkt met de buren van TT Zwolle 6 te gaan uitmaken wie als 3e en 4e eindigen.

Afgelopen vrijdagavond ging team 4 op bezoek bij titelkandidaat Smash ’70 2. Het deed dat met Guido Wessels, Bertin Bos en Nick Kuipers. Smash ’70 2 trad vrijwel op volle ‘oorlogssterkte’ aan; het speelde namelijk met Marthijn van der Wal, John Kinket en Wout Bisschop.

Na het dubbel stond het 3 - 1 voor Smash ’70 2. Alle partijen gingen in vier games. Guido verloor na een goed gespeelde partij van kopman Marthijn die ook in de Promotieklasse niet zou misstaan. Bertin moest in evenveel games zijn meerdere erkennen in John en Nick overkwam hetzelfde tegen Wout.
In het dubbel wisten Bertin en Guido een verrassende zege te boeken op Marthijn en Wout. In het enkelspel zijn beide laatstgenoemden misschien wel de sterkte spelers in deze poule, maar dat is in het dubbel niet altijd een garantie voor winst. Bertin en Guido wonnen keurig in vieren.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Guido was in vier games te sterk voor John, waarna Nick tegenstander Marthijn prima partij bood. Niettemin won Marthijn ook al weer in vier games. Bertin en Wout pleegden vervolgens een trendbreuk, want hier stond het na vier games ‘pas’ 2 - 2. In de beslissende game wist Bertin toch wel verrassend het verschil te maken.

Helaas voor team 4 gingen de laatste drie partijen naar Smash ’70 2. Nick toonde zich vier games gelijkwaardig aan John, maar het stond toen 2 - 2 en dus moest nog een 5e game worden gespeeld. Daarin wist John het verschil te maken. Guido nam vervolgens tegen Wout een 0 - 1 voorsprong, maar daarna nam Wout de regie over om drie games op rij te winnen. In de laatste partij van de avond moest Bertin in drie game zijn meerdere erkennen in Marthijn.

Team 4 leed dus een 7 - 3 nederlaag in Hattem. Thuis werd met dezelfde cijfers verloren, maar toen speelde Smash ’70 2 in een minder sterke samenstelling. Zo bekeken heeft team 4 het nog niet zo gek gedaan. Het snoept toch weer 3 punten mee tegen een titelkandidaat.

Scores:
Bertin 1, Guido 1 en dubbel 1

As. vrijdag ontvangt team 4 Trias 3 uit Twello.


2e klasse: Kampenion 5 - Heino 3

Wat te zeggen van team 5? Het speelde in vijf wedstrijden viermaal met een invaller en toch heeft het evenveel punten als koploper DTV ’84 3. Het is dan ook wel zo prettig als het bij team 6 - dat in een andere poule van diezelfde 2e klasse uitkomt - nooit tevergeefs aanklopt voor een invaller.

Afgelopen vrijdag kwam Heino 3 op bezoek. Omdat Simon van der Woude nog steeds in Namibië zat, moest opnieuw bij team 6 worden aangeklopt en ditmaal Jan Ringenier deed open. Sebastian Holzapfel en Jelmer van der Veen waren ook van de partij. Heino 3 verscheen met Thom van den Eijkel, Larry Chimazie en Marnick Krisman.

Na het dubbel stond team 5 op een 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij speelde Jan zeker niet slecht tegen kopman Thom, maar laatstgenoemde was simpelweg te sterk. Thom won in vier games. Hierna nam Jelmer het op tegen Larry die qua verschijning, motoriek en ‘talk’ wel doet denken aan Samuel Aisa die een aantal jaren bij onze vereniging heeft gespeeld. Larry slaat af en toe wereldballen, maar Jelmer hield de voetjes op de Kamper vloer en won in drie games. Sebastian speelde vervolgens een toffe partij tegen Marnick. In de 2e game (11 - 1) lukte vrijwel alles. Toch zie je dan vaak dat een volgende game naar de tegenstander gaat. Zo ook deze avond, want Marnick won de 3e game met 11 - 13. In de 4e game was Sebastian weer bij de les: 11 - 5.
In het dubbel toonden Jelmer en Sebastian zich in vier games te sterk voor Larry en Thom.

Hierna ondervond ook Jelmer de kracht van Thom. Verloor hij de 1e en 2e game met slechts twee punten verschil, in de 3e game wist Thom het verschil te maken: 4 - 11. Jan boekte vervolgens een vrij eenvoudige zege op Marnick die - net als in Heino - moeite had om te service van Jan te lezen. Bovendien bleek de leesbril te zijn achtergebleven in Heino. Sebastian en Larry maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. Sebastian bleek daarin completer. Waar hij een aanvallende fore- en backhand heeft, moet Larry het vooral van de forehand hebben. Sebastian won ‘in straight games’.
Zo stond het 5 - 2.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 5. Eerst ontsnapte Jelmer tegen Marnick. Jelmer liet zich in de verdediging dringen en dat is niet zijn spelletje. Pas in de beslissende 5e game - bij een paar punten achterstand - koos Jelmer weer meer voor de aanval en met succes. Jelmer ontsnapte alsnog met 11 - 9. Zo kwam Marnick alsnog wat sneu weg. Sebastian won het duel der beide kopmannen. Beiden waren deze avond ook nog zonder verlies. In de 1e en 2e game speelde Sebastian fabelhaft! Hij won die beide met de veelzeggende cijfers 11 - 3. Daarna was de partij meer in evenwicht. Thom won de 3e game met 9 - 11, maar Sebastian schreef de 4e met dezelfde cijfers op zijn naam. In de laatste partij van de avond wist Jan knap de forehand van Larry te neutraliseren. Bovendien had ook Larry vaak geen antwoord op de gevarieerde service. Al met al boekte Jan een onverwacht eenvoudige 3 - 0 zege.

Team 5 boekte daarmee een keurige 8 - 2 zege en dat is - gezien de gamestanden - ook een maximaal resultaat. Koploper DTV ’84 3 won met 1 - 9 bij Dronten ’74 2 waardoor team 5 nu één punt achter staat.

Scores:
Sebastian 3, Jan 2, Jelmer 2 en dubbel 1

As. maandag al wordt in Dalfsen ‘de kraker’ gespeeld tussen DTV ’84 3 en team 5.


2e klasse: Kampenion 6 - Heino 2

Team 6 is ook al bezig aan een prima seizoen. Het staat al geruime tijd op een keurige 2e plaats, terwijl vooraf handhaving de doelstelling was en nog steeds is. Afgelopen vrijdag kwam nummer 5 Heino 2 op bezoek. Dat team had vooraf 7 punten minder bijeengeslagen dan team 5. Het was dan ook zaak om de tegenstander op afstand te houden en daarmee handhaving weer wat dichterbij te brengen.

Omdat Jan Ringenier bij team 5 speelde, kwamen Danny Bruins, Wim Tillema en Gerard Palland namens team 6 in actie. Heino 2 speelde ook al in dezelfde samenstelling als tijdens de heenwedstrijd: mister Heino Henk Roeke, Ismay de Jong en Regina Woerlee.

Na het dubbel stond team 6 op een keurige 3 - 1 voorsprong. De eerste drie enkelpartijen werden in vieren gewonnen. Danny versloeg Henk voor de tweede maal dit seizoen, Wim deed hetzelfde tegen Ismay en Gerard - het wordt eentonig - volgde dit goede voorbeeld tegen Regina.
In het dubbel bleken de dames Ismay en Regina heel wat mans. Danny en Gerard boden prima partij, maar moesten toezien hoe de dames in de 5e game het verschil wisten te maken.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Wim had - net als in Heino - onvoldoende antwoord op de nog steeds flitsende backhand van Henk die knap in vier games wist te winnen. Danny - die deze avond prima op dreef was - speelde een puike partij tegen Regina. De 1e game ging nog ongelukkig verloren, maar daarna won Danny drie games op rij. Gerard vergrootte de voorspong door Ismay in vier games te verslaan.

Van de laatste drie partijen gingen er nog twee naar team 6. Wim miste deze avond de vorm om het Regina heel lastig te maken. Dat kan natuurlijk gebeuren. Regina won vrij overtuigend in vieren. Gerard bepaalde het verschil weer op drie punten door de wedstrijd der routiniers tegen Henk in vier games naar zich toe te trekken. Volgens eigen zeggen speelde Gerard deze avond niet lekker. Maar als je er dan ‘gewoon’ even drie wint, dan zou ik zeggen ‘doet u mij dat elke week maar’. In de laatste partij van de avond bevestigde Danny zijn goede vorm in zijn partij tegen Ismay. Daar waar hij in competitieverband nog nooit van Ismay had gewonnen, daar bleef hij haar nu met actief, drukvol spel ’in straight games’ de baas. Chapeau!

Zo boekte team 6 een nuttige 7 - 3 zege op Heino 2. Het staat nog steeds 2e. Weliswaar zag het Dronten ’74 1 wat dichterbij komen, maar het vergrootte de voorsprong op de nummers 4 en 5 tot respectievelijk 10 en 11 punten. Dat gaat team 6 toch niet meer uit handen geven?

Scores:
Danny 3, Gerard 3 en Wim 1

Team 6 gaat as. vrijdag op bezoek bij TT Zwolle 7.


3e klasse: TT Zwolle 9 - Kampenion 7

Team 7 speelde vrijdagavond al in Zwolle en wel tegen TT Zwolle 9. Daar waar team 7 keurig op plaats 3 bivakkeert, daar zijn de Zwollenaren met Zwartsluis 2 verwikkeld in een strijd om plaats 6 - die degradatie betekent - te ontlopen. Theo Hogenhorst, Harm Bosman en Arie Hup namen het op tegen Eddy Huberts, Suzanne Kampherbeek en Kevin Lieuw-On.

Na het dubbel stond team 7 op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij bleek Theo in vier games te sterk voor Eddy. Opvallend daarbij was dat geen enkele game spannend was. Hierna was Harm volmaakt kansloos in zijn partij tegen Suzanne die eenvoudig in drieën won. Arie bracht zijn team weer op voorsprong door Kevin geen game te gunnen.
In het dubbel versloegen Harm en Theo hun tegenstanders Eddy en Kevin - als ik het tenminste goed heb, het formulier was moeilijk te lezen - in vier games.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Ook Theo ondervond de kracht van Suzanne. Hoewel zij niet al te vaak in competitieverband in actie komt, bleek zij vaster dan Theo. En dan moet je van goede huize komen. Welnu, gravin Kampherbeek won ‘in straight games’. Arie bepaalde het verschil weer op 2 punten door Eddy in drie games te verslaan. Eddy, die het altijd moeilijk heeft tegen spelers als Arie, kwam goed mee, maar verloor in drie vrij nipte games. Harm moest zich daarna in drie games gewonnen geven tegen Kevin.

In de achtste partij mocht Arie dan proberen om de muur Kampherbeek te slechten. Nu bezit Arie geen wapens als betonboren en haakse slijpers. Nee, Arie - één van de weinige materiaalspelers bij Kampenion - brengt noppen mee. Dat schiet natuurlijk niet op. Suzanne deed haar best om met een serieus gezicht te blijven spelen en dat lukte vrij aardig. Zij moest weliswaar een game inleveren, maar zolang je er zelf drie wint blijf je natuurlijk spekkoper. Zij bracht daarmee haar team naast Kampenion 7. In de voorlaatste partij maakten Theo en Kevin er een spannende partij van. Beide hebben een soortgelijke spelopvatting: ‘even’ blijven schuiven en dan een goede bal uitzoeken. Kennelijk zocht Theo betere ballen uit, want hij won in vier games. In de laatste partij van de avond stelde Harm dan toch nog de zege veilig door Eddy in drie games terug te wijzen.

Team 7 boekte dus een 4 - 6 zege op TT Zwolle 9. In aanmerking nemende dat geen enkele partij over de vele vijf games ging, is dat ook een maximaal resultaat. Aan Zwolse kant bleek Suzanne te sterk.

Uit betrouwbare bron vernam ik dat de spelers van team 7 op de terugweg in de auto het volgende lied inzetten:
Suzanne neemt je mee
Naar een plekje achter de tt-tafel.
Je wilt wel dat ze weg gaat.
Want zij bezorgt jou en je teamgenoten een kater!

Scores:
Arie 2, Theo 2, Harm 1 en dubbel 1

Zo’n veertig kilometers verderop naar het zuidwesten leed koploper Harderwijk 1 in eigen huis een verrassend ruime nederlaag tegen het jeugdige Smash ’70 8: 2 - 8. Daardoor is de spanning bovenin ineens helemaal terug. De Hattemers zijn nu koploper met respectievelijk 2 en 3 punten daarachter Harderwijk 1 en team 7. En dan te bedenken dat Smash ’70 8 het afgelopen seizoen officieel was gedegradeerd uit de 3e klasse. De jeugdige spelers hebben kennelijk snel geleerd.
As. dinsdagavond komt Harderwijk 1 naar Kampen.


3e klasse: Kampenion 8 - Harderwijk 3

Het verhaal van team 8 dit seizoen is eentonig. Als dit een boek was, had ik het na vier wedstrijden eh pardon hoofdstukken misschien al wel aan de kant gelegd. Het wint zijn wedstrijden wekelijks met (tenminste) 9 - 1 daar waar de andere teams ‘elkaar afmaken’. Halverwege het seizoen bedroeg de voorsprong op Harderwijk 3 al 19 punten!

Afgelopen vrijdagavond ontving het in Harderwijk 3 de ‘zoveelste’ nummer 2 van dit seizoen. We waren benieuwd - was dat eigenlijk wel zo? - of er zich na de ontmoeting weer een nieuwe nummer 2 zou aandienen.

Jan Beks was verhinderd en daarom speelde team 8 ditmaal met Danny Visscher, Hans van de Berg en Jackie van der Meulen. Het geroutineerde Harderwijk 3 verscheen met Rob Nijland, Anne Kooistra en Pieter Berkelaar.

Na het dubbel stond team 8 weer eens op een 4 - 0 voorsprong. Danny had het in de openingspartij lastig tegen Rob die geen gekke dingen doet. Het was dan ook geen toeval dat een 5e game de beslissing moest brengen. Toen wist Danny het verschil te maken: 11 - 5. Zo werd het 1 - 0.

Hans had daarna geen enkele moeite met Anne en diens materiaal. Anne kwam tot 5 punten gemiddeld per game. Hans is qua tafeltennis (ten minste) aan zijn tweede jeugd begonnen. Een nieuw team geeft hem duidelijk meer spelvreugde en elan: 2 - 0.

Vervolgens was het de beurt aan Jackie die sinds een paar maanden het batje weer ter hand heeft genomen. Hij versloeg tegenstander Pieter overtuigend ‘in straight games’. Uit respect voor Pieter vermeld ik hier verder niet dat de 3e game in een clean sheet voor Jackie eindigde: 3 - 0 .

Hans en Jackie versloegen in het dubbel Anne en Rob. Het verschil punten was niet heel groot, maar toch hadden zij daarvoor slechts drie games nodig: 4 - 0.

Na het dubbel waren Hans en Rob aan elkaar gewaagd. Maar waar Hans in het verleden vaak de eerste was die zijn tafeltennisgeduld verloor, daar lijkt hij het nu vol te houden tot St. Juttemis. Mede daarom won hij in drie games waarbij de verschillen klein waren: 5 - 0.

DDanny nam het daarna op tegen Pieter. Pieter speelde het slim. Hij hield Danny consequent op diens backhandkant. Enerzijds omdat hij ritme miste en anderzijds omdat hij niet het geduld ‘van Hans’ had, liet Danny zich verleiden om vanuit de backhandhoek een forehand opening te slaan en dat ging - begrijpelijk - te vaak mis. Pieter profiteerde dankbaar en won knap in vieren: 5 - 1.

Jackie had het vervolgens in de 1e en 2e game enigszins lastig tegen Anne zonder overigens in de problemen te komen. In de 3e game wist hij het verschil te maken. Wat heet, hij scheef die met 11 - 1 op zijn naam: 6 - 1.

De laatste drie partijen gingen alle ‘in straight games’ naar team 8. Hans was te sterk voor Pieter. Omdat Hans wat meer backhand georiënteerd is dan Danny, wist Hans wel raad met het spel van Pieter. Hij won dan ook overtuigend: 7 - 1.

Jackie gunde vervolgens Rob gemiddeld 5 punten per game; waar heb ik dat eerder gelezen? Daar waar Jackie in een vorig tafeltennisleven bekend stond en gevreesd werd om zijn backhand opening, daar gaat hij nu iets meer voor de forehand opening. Maar zijn backhand blijft bovengemiddeld. In deze vorm draait hij komend seizoen in de 1e klasse ook moeiteloos mee. Jackie won dus eenvoudig: 8 - 1.

Danny speelde tegen Anne zijn meest eenvoudige partij van de avond. Niet dat het allemaal gemakkelijk ging, maar toch hoefde hij geen game af te staan: 9 - 1.

Ondergetekende is met Danny voorzichtig de contractbesprekingen voor komend seizoen begonnen. Zonder teveel uit de tafeltennisschool te klappen, wil ik al wel melden dat het er vrij goed uitziet!

Zo won team 8 dit seizoen voor de vijfde maal in zes wedstrijden met de cijfers 9 - 1. De zesde wedstrijd leverde een maximale zege op. De voorsprong op de nieuwe nummer 2 Batfighters 1 bedraagt nu 23 punten.
Ik verwacht dat team 8 op vrijdag 3 april as. kampioen wordt als datzelfde Batfighters 1 naar Kampen komt. Het wordt steeds gekker bij Kampenion. Dan speelt komend seizoen team 7 - team 8 en 7 wisselen immers stuivertje, tenzij team 7 ook nog gekke dingen gaat doen - ook al in de 2e klasse!

Scores:
Hans 3, Jackie 3, Danny 2 en dubbel 1

Team 8 komt as. maandagavond al weer in actie in de uitwedstrijd bij Wijhe 1.


4e klasse: ’s-Heerenbroek 3 - Kampenion 9

Team 9 presteert vrij redelijk. Omdat de andere teams in de poule dat - op ruime afstand van aanstaand kampioen Swift ’64 1 - ook doen, is het nog verre van veilig. Afgelopen dinsdagavond ging het op bezoek bij gemeentegenoot ’s-Heerenbroek 3 dat tweede stond.

Om uiteenlopende redenen was van het ‘eigen’ team alleen Robbert Dalsem beschikbaar. Gelukkig waren Rense Beimers en Marco Ilbrink (beiden team 10) bereid om in te vallen. Zij namen het op tegen ‘de Jantjes’: Jan Bos, Jan Doornwaard en Jan de Vries.

Helaas heb ik geen wedstrijdformulier ontvangen. Dat is dan weer jammer. Via een appje van Marco en via de informatie uit NAS vernam ik dat team 9 de wedstrijd met 7 - 3 heeft verloren.

Robbert kwam tweemaal tot winst en Marco eenmaal. Rense bleef zonder zege. Op zich is het natuurlijk helemaal geen schande om te verliezen van een team met drie Jannen, maar die nederlaag valt ietsje te hoog uit. Dat is jammer.

Als je dan achteraf ziet dat Swift ’64 1 tegenstander Zwartsluis 3, concurrent van team 9, drie punten cadeau doet door met slechts twee spelers naar Zwartsluis af te reizen, dan word je daar niet vrolijk van. Zeker niet als je ziet dat het verschil tussen team 9 (3e) en Zwartsluis 3 (6e) slechts twee punten bedraagt. En dat met de wetenschap dat team 9 Swift ’64 1 nog treft.

Scores:
Robbert 2 en Marco 1

Team 9 ontvangt as. vrijdag Zwartsluis 3.


4e klasse: TT Zwolle 12 - Kampenion 10

En dan last but not least team 10. In tegenstelling tot team 9 is dat al wel zo ongeveer de veilige haven binnengevaren. Niet zozeer omdat het zelf zoveel meer punten pakt, maar vooral omdat het met GTC 3 - met alle respect - ‘een zwakke broeder’ in de poule heeft. De voorsprong van team 10 op GTC 3 bedroeg halverwege het seizoen al 12 punten.

Afgelopen vrijdag ging team 10 op bezoek bij TT Zwolle 12. Het deed dat met Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Gerard Wessels. Zij namen het op tegen André van Driesum, Ton Harbrink en Henk Harms.

Na het dubbel stond team 10 op een 1 - 3 voorsprong. Jeroen had een game nodig om het juiste antwoord te vinden op het spel van André. Daarna won hij twee games ruim. In de 4e game was het spannend en daarin bleek Jeroen met 14 - 16 de gelukkigste. Marco moest daarna tegenstander Ton feliciteren die in drie games te sterk bleek. Dat is overigens geen schande, want Ton speelde het afgelopen seizoen nog 3e klasse. Gerard bracht zijn team tegen Henk weer op voorsprong in een partij die wel een kopie leek van die tussen André en Jeroen. Ook hier bleek de Kamper speler in de 4e game de gelukkigste na 12 - 14.
In het dubbel bracht team 10 Jeroen en Marco achter de tafel en zij namen het op tegen André en Ton. Jeroen en Marco wonnen vrij eenvoudig in drieën.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Jeroen wist het Ton twee games heel lastig te maken, maar in de 3e en 4e game wist Ton het verschil te maken. Gerard had het daarna alleen in de 2e game moeilijk tegen André. Die leverde echter winst op. Dat gevoegd bij een ruime zege in de 1e en 3e game en dan zal het je niet verbazen dat Gerard als winnaar uit de sportieve strijd kwam. Marco kwam tegen Henk geen moment in de problemen. Ik vermoed dat het directe spel van Marco Henk te machtig was.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog twee te winnen. Eerst moest ook Gerard zijn meerdere erkennen in Ton die aan drie games voldoende had. Jeroen versloeg vervolgens Henk in vier games. De 1e game ging nog verloren, maar daarna trok Jeroen de partij toch nog vrij eenvoudig naar zich toe. In de laatste partij van de avond had Marco het tegen André in de 1e game lastig. Toen hij die met 13 - 15 op zijn naam schreef, was het pleit daarna snel beslecht.

Team 10 boekte dus een keurige 3 - 7 zege in Zwolle. Het staat nu derde met een gemiddelde van ruim 5 punten per wedstrijd.

Scores:
Gerard 2, Jeroen 2, Marco 2 en dubbel 1

As. dinsdag komt aanstaand kampioen ’s-Heerenbroek 2 op bezoek voor een ‘onvervalste gemeentederby’.


Al met al dus opnieuw (vrij) goede uitslagen voor de seniorenteams. De situatie is voor de teams vrijwel ongewijzigd ten opzichte van afgelopen week met die aantekening dat ook team 7 zich nog lijkt te gaan mengen in de titelstrijd. De teams 1, 5 en 8 deden dat al, al is er bij team 8 van een strijd geen sprake.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Maandag 23 maart:
DTV ’84 3 - Kampenion 5
Wijhe 1 - Kampenion 8

Dinsdag 24 maart:
Kampenion 7 - Harderwijk 1
Kampenion 10 - ’s-Heerenbroek 2

Vrijdag 27 maart:
Kampenion 1 - DTS 1
Kampenion 2 - Effekt ’74 1
De Brug 1 - Kampenion 3
Kampenion 4 - Trias 3
TT Zwolle 7 - Kampenion 6
Kampenion 9 - Zwartsluis 3


Ik hoop mij komend weekend weer te melden!


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion