FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 15 stond al weer de voorlaatste competitieronde op het programma. Negen van de tien teams kwamen in actie. Slechts twee teams deden dat in een thuiswedstrijd en dus zeven op locatie. Team 7 zou normaal gesproken op maandagavond hebben moeten spelen, maar toen was het 2e Paasdag. Die wedstrijd wordt nu op maandag 20 april gespeeld. De balans was in evenwicht met 4 zeges, 1 puntendeling en 4 nederlagen. Team 1 zag concurrent Trias 1 twee punten uitlopen. Team 2 is veilig, tenzij in de landelijke 3e divisie heel vreemde dingen gebeuren, maar team 3 bewees zichzelf een slechte dienst en verkeert in heel zwaar weer. Ik neem de wedstrijden weer met je door.


Hoofdklasse: TT Zwolle 2 - Kampenion 1

Team 1 moest vrijdagavond proberen de achterstand van 1 punt op concurrent Trias 1 zien weg te werken. Dat moest dan gebeuren tegen TT Zwolle 2, terwijl Trias 1 op bezoek ging bij DTV ’84 1 in Dalfsen.

Gert-Jan de Lange, Ton Ringenier en Jeroen Rotman namen het op tegen Corné van Rossem, Pascal Loseman en Stephan Jansman. De Zwollenaren waren nu dus wel compleet!

Na het dubbel stond team 1 op een 3 - 1 achterstand. Dat had het dit seizoen nog niet meegemaakt. In de openingspartij verloor Gert-Jan van een heel sterk spelende Corné. In een partij met weinig krachtsverschil toonde Corné zich net wat beter. Ton bracht beide partijen weer in evenwicht door de ‘lastige’ Pascal in drieën te verslaan. Jeroen bood Stephan hierna twee games goed partij, maar zag die beide naar Stephan gaan. In de 3e game ‘moest Jeroen Stephan laten gaan’.
In het dubbel verloren Gert-Jan en Ton de 1e game nipt van Corné en Pascal, maar daarna ging het mis. De Zwollenaren wonnen de 2e en 3e game ‘in een vloek en een zucht’. Dat betekende overigens pas de eerste dubbelnederlaag voor team 1.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Gert-Jan boekte een keurige zege op Pascal waarbij hij geen game hoefde af te staan. Jeroen was in de 1e game gelijkwaardig aan Corné. Toen die echter met 14 - 12 naar Corné ging, was het pleit daarna snel beslecht. In de 2e en 3e game was Jeroen kansloos. Ton had het vervolgens lang lastig tegen Stephan. Beiden wonnen een game met de cijfers 11 - 6, maar daarna won Ton de 3e game overtuigend. De 4e ging meer gelijk op, maar Ton bleek in de beslissende fase doortastender.

Van de laatste drie partijen wist team 1 er nog twee te winnen. Eerst had Jeroen ook tegen Pascal weinig kans op een zege. Hij verloor ‘in straight games’. Gert-Jan en Stephan maakten er vervolgens - zoals wel vaker - een spannende en aantrekkelijke partij van. Na 15 - 13, 8 - 11, 11 - 6 en 10 - 12 stond het 2 - 2. Stephan had daarbij in de 4e game matchpunten die hij niet benutte. In de beslissende game was Gert-Jan ‘los’: 4 - 11. In de laatste partij van de avond had Ton weinig moeite met het materiaal (anti topspin) en spel van Corné. Ton kwam geen moment in de problemen en won overtuigend.

Team 1 en TT Zwolle 2 deelden dus de punten. Op die uitslag valt niets af te dingen. Sterker nog, team 1 mag niet klagen na een 3 - 1 en 5 - 3 achterstand. En het is ook een goede uitslag. Ter vergelijking, ook concurrent Trias 1 deelde de punten in Zwolle. Ton en Gert-Jan kunnen terugkijken op een goede tot prima avond. Het is jammer dat Jeroen - die toch een redelijke serie heeft gemaakt in de 1e ronde - in de promotiegroep tekort (b)lijkt te komen. Dat is uiteraard geen verwijt, maar een constatering. Ik denk dat Jeroen zelf hier nog het meeste van baalt.

Omdat Trias 1 - na een 3 - 2 achterstand - met 3 - 7 wist te winnen van DTV ’84 1, bedraagt de achterstand van team 1 nu 3 punten. Dat wordt een heel zware opgave voor team 1 komende zaterdag in Twello. Het moet nu met tenminste 3 - 7 winnen om de titel alsnog veilig te stellen. Ik wil geen doemdenker zijn, maar dat ligt niet voor de hand gezien de resultaten van beide teams dit seizoen. Natuurlijk gaan de gedachten nog even terug naar vorig weekend toen Trias 1 met 8 - 2 wist te winnen van een met slechts twee spelers in actie komend TT Zwolle 2. Maar daar konden zowel team 1 als Trias 1 niets aan doen! ‘We have to deal with it’.

Scores:
Ton 3 en Gert-Jan 2

As. zaterdag speelt team 1 dus de allesbeslissende wedstrijd tegen Trias 1 in Twello.


Hoofdklasse: DTS 1 - Kampenion 2

Team 2 is ook al bezig aan een goed seizoen. Weliswaar komt het in de degradatiegroep van de Hoofdklasse uit, maar het is dan ook debutant op dit niveau. Bovendien voert het die degradatiegroep aan. Afgelopen vrijdagavond ging het in Enschedé op bezoek bij DTS 1, de nummer voorlaatst.

Ivan Hollander, Robin Lieftink en Jordy ten Have vertegenwoordigden team 2 in het enkelspel en Ralph Trip (samen met Ivan) in het dubbel spel. De gastheren traden aan met Koen Reuver, Ben Schukkink en Robert Scheggetman.

Team 2 kwam prima uit de startblokken. Na het dubbel stond er namelijk een prachtige 0 - 4 stand op het wedstrijdformulier. In de openingspartij was Ivan in vier (vrij) nipte games net te sterk voor Koen. Hierna liet Robin kopman Ben - toch wel verrassend - volmaakt kansloos. Robin stond zijn tegenstander in totaal niet meer dan 11 punten toe! Jordy versloeg vervolgens keurig Robert in vier games.
In het dubbel traden Ivan en Ralph aan tegen Koen en Robert. In een spannende partij stond het na vier games 2 - 2. In de beslissende game bleken de Kampenaren met 10 - 12 het gelukkigst en wonnen zij - als ik het goed heb voor het eerst dit seizoen - het belangrijke dubbel.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Ivan kwam tegen Ben weliswaar knap van een 2 - 0 achterstand terug tot 2 - 2, maar in de beslissende game was de Kamper koek op. Ben won die eenvoudig. Hierna nam Jordy tegen Koen knap een 0 - 2 voorsprong, maar dit bleek niet genoeg voor de zege. Koen won de 3e en 4e game - beide in de verlenging - en wist vervolgens in de beslissende game het verschil te maken. Robin had daarna zijn handen vol aan Robert. Beiden waren vier games vrijwel aan elkaar gewaagd. In de beslissende game was het Robin die dan toch afstand wist te nemen.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog twee te winnen. Eerst was er drie games lang nauwelijks krachtsverschil tussen Jordy en kopman Ben, maar het stond toen wel 2 - 1 voor Ben. In de 4e game was er wel krachtsverschil en dan in het voordel van Ben die eenvoudig won. Ivan had vervolgens weinig moeite om tegen Robert zijn tweede zege van de avond te behalen. Hij won ‘in straight games’ waarbij Robert alleen in de 3e game goed partij bood. In de laatste partij van de avond nam Robin het op tegen Koen. In de 1e en 2e game bleek Robin duidelijk te sterk, maar de 3e ging juist met ruime cijfers naar Koen. In de 4e game was Robin weer bij de les en hij wist die dan ook weer op zijn naam te schrijven en daarmee knap ongeslagen te blijven.

Team 2 boekte dus een keurige 3- 7 zege in Enschedé. Omdat Effekt ’74 1 met 2 - 8 won bij Blauw-Wit 2, bedraagt de voorsprong van team 2 op datzelfde Effekt ’74 1 nog twee punten. Dat betekent dat de Kampenaren aan 4 punten genoeg hebben om als 5e te eindigen.

Overigens is de situatie in de landelijke divisie nu zo dat van het tweetal Blauw-Wit 1 en Entac 2 vrijwel zeker maximaal één team degradeert naar de Hoofdklasse. Dat betekent dat de nummer 6 uit de Hoofdklasse niet degradeert. Dus mag de conclusie vrijwel zeker luiden dat zowel Effekt ’74 1 als Kampenion 2 veilig zijn. Dat is voor team 2 een keurige prestatie!

Scores:
Robin 3, Ivan 2, Jordy 1 en dubbel 1

Op zaterdag 18 april gaat team 2 in Wierden op bezoek bij Effekt ’74 1.

 

Promotieklasse: De Trefhoek 1 - Kampenion 3

De positie van team 3 is minder rooskleurig dan die van team 2. Ook team 3 komt in de degradatiegroep uit, maar het stond na vorige week voorlaatste. Afgelopen vrijdag moest het op bezoek bij De Trefhoek 1 dat laatste stond met slechts één puntje achterstand op team 3. Een zege was dan ook noodzakelijk.

Gerben Wolterink, Dick Hoekman en Gertjan Wessels namen het op tegen Menno Littel, Raymond Hendriks en invaller Rob Kienhuis (team 2).

De start was desastreus. Na het dubbel stond team 3 op een 4 - 0 achterstand. In de openingspartij verloor Gerben in een spannende partij van Menno. Vier games waren beiden aan elkaar gewaagd, maar in de beslissende game was Menno de betere. Dick ontmoette daarna kopman Raymond. Hier bood Dick Raymond twee games prima partij, maar het stond toen wel 2 - 0 voor zijn tegenstander. In de 3e game nam Raymond afstand. Gertjan moest proberen tegen invaller Rob zijn team terug te brengen in de wedstrijd. Maar Rob heeft al wel eens vaker voor een verrassing gezorgd op dit niveau en ook vanavond was dat weer het geval; hij versloeg Gertjan in vier games! En dat is - met alle respect - een tegenvaller!
In het dubbel kwamen Dick en Gerben tegen Menno en Raymond nooit in de buurt van een zege. De gastheren wonnen ‘in straight games’.

Na het dubbel speelde Gerben een goede partij tegen Raymond. Hij verloor de 1e en 2e game met klein verschil, maar schreef de 3e en 4e nipt op zijn naam. In de beslissende game bleek Raymond met 12 - 10 de gelukkigste. Who loves Raymond? Nou, Gerben even niet vrijdagavond! Gertjan nam het hierna op tegen Menno. Daar waar Gertjan zich in zijn eerste partij nog liet verschalken, daar was hij nu beter bij de les. Weliswaar had hij de volle vijf games nodig tegen de met anti topspin spelende Menno, maar de beslissende game ging met ruime cijfers naar Gertjan: 4 - 11. Dick liet vervolgens zien dat het van je eigen speltype - en uiteraard ook niveau - afhangt of je het moeilijk krijgt tegen een passief spelende invaller of niet. Dick versloeg Rob overtuigend in drieën. Zo stond het 5 - 2.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog twee te winnen. Eerst speelden Gertjan en Raymond een wisselvallige partij tegen elkaar. Wat te zeggen van de gamestanden 4 - 11, 11 - 4, 7 - 11 en 11 - 5. Helaas voor Gertjan was die 4e game een voorbode van ‘meer slechts nieuws’, want Raymond bleek de juiste tactiek te hebben gevonden om Gertjan te verslaan. De beslissende game ging eveneens met 11 - 5 naar Raymond. In de voorlaatste partij had ook Gerben weinig moeite met invaller Rob. Slechts in de 2e game was het even oppassen geblazen, maar de 1e en 3e game won Gerben met ruime cijfers. In de laatste partij van de avond waren Dick en Menno vier games aardig aan elkaar gewaagd, maar in de beslissende game bleek Dick de meest fitte van de twee / de juiste tactiek te hebben gekozen (doorhalen wat niet van toepassing is). Hoe dan ook, feit was dat Dick die game met ruime cijfers won: 3 - 11.

Zo leed team 3 een ietwat teleurstellende 6 - 4 nederlaag bij De Trefhoek 1. Op de uitslag zelf valt - als ik het wedstrijdformulier bekijk - niet zoveel af te dingen; alleen de partij tussen Gerben en Raymond (12 - 10 in de 5e game in het voordeel van Raymond) had in het voordeel van team 3 kunnen uitvallen. Bij de andere vijfpitters ging de beslissende game met ruime cijfers gewonnen en verloren. Maar - met alle respect - je mag als Promotieklassespeler natuurlijk niet verliezen van een goede 3e klasser.

Scores:
Dick 2, Gerben 1 en Gertjan 1

De positie van team 3 is nu bijna hopeloos te noemen. Zie de stand hieronder.

TT Zwolle 4    9 - 44
De Veluwe 2    9 - 37
De Trefhoek 1  9 - 36
Kampenion 3    9 - 35

Team 3 ontvangt komende vrijdag TT Zwolle 4 dat veilig is. Een dag later staat de wedstrijd De Veluwe 2 - De Trefhoek 1 op het programma. Alleen bij een ruime zege heeft team 3 nog een klein kansje om zich te handhaven. Maar dat ligt niet voor de hand tegen TT Zwolle 4 dat voor de spelers van team 3 lastig te bespelen is.


1e klasse: Kampenion 4 - De Spinners 1

Team 4 is bezig aan een ‘steady’ seizoen. Het staat vrijwel vanaf het begin op een 3e plaats. Van de nummers 1 en 2 - Smash ’70 2 en Bosman/Wezep 1 - werd 4x met 7 - 3 verloren, maar in de wedstrijden tegen de andere drie teams is het nog ongeslagen. Afgelopen vrijdag kwam nummer laatst De Spinners 1 uit Emst op bezoek. Een mooi gelegenheid voor team 3 om zich definitief in veilige haven te spelen.

Guido Wessels, Bertin Bos en Nick Kuipers namen het op tegen Johan Hanekamp, Peter Leurink en Wilfred Hanekamp.

Na het dubbel stond team 4 op een 3 - 1 voorsprong. Guido had het in de 1e en 2e game lastig tegen Johan, maar won die wel. In de 3e game was het verschil groter en in het voordeel van Guido welteverstaan. Bertin en Peter maakten er daarna een spannende partij van die de volle vijf games nodig had om een winnaar ‘aan te wijzen’. Peter bleek in de beslissende game uiteindelijk de gelukkigste na 11 - 13. Datzelfde kan van Nick worden gezegd in zijn partij tegen Wilfred. Ook hier stond het 2 - 2 na vier games en hier won Nick de beslissende game met 11 - 9.
In het dubbel bracht team 4 ditmaal Bertin en Nick achter de tafel. Zij namen het op tegen Peter en Wilfred. Na vier heel spannende games - met telkens 2 punten verschil - mochten Bertin en Nick zich laten feliciteren.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Eerst boekte Bertin een nipte zege op Johan. Bertin sleepte de 1e en 2e game er met 12 - 10 uit en dat bleek achteraf cruciaal; hij won uiteindelijk in vier games. Guido had daarna zijn handen meer dan vol aan Wilfred en dan heb ik het niet over diens postuur. Wat te zeggen van de gamestanden 11 - 8, 8 - 11, 11 - 8, 14 - 16 en 16 - 14. Guido was dus hier de gelukkigste. Nick en Peter maakten er ook al een spannende partij van. Nick nam - met nipt verschil - een 2 - 0 voorsprong, maar zag Peter terugkomen tot 2 - 2. In de beslissende game wist Peter de partij naar zich toe te trekken.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 4. Bertin speelde een aparte partij tegen Wilfred. De 1e en 3e game won Bertin ‘in de verlenging’ en de 2e met ruime cijfers waardoor Bertin - ietwat geflatteerd - een driegames zege boekte. Nick speelde ook al twee spannende games in zijn partij tegen Johan. Ton hij die beide met nipt verschil wist te winnen, leek het verzet bij Johan gebroken. De 3e game werd een formaliteit. In de laatste partij mochten de deze avond nog ongeslagen Guido en Peter het tegen elkaar opnemen. Het werd een echte finale. Na 11 - 4, 11 - 13, 10 - 12 en 11 - 9 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin toonde Guido zich opnieuw de gelukkigste met 11 - 9.

Team 4 boekte dus een ruime 8 - 2 zege op de sympathieke gasten uit Emst. De zege was wat geflatteerd, want de gasten boden prima partij. Het feit dat er vijf vijfpitters werden gespeeld, onderstreept dit. De Spinners 1 is nu bijna gedegradeerd. Het moet in de laatste wedstrijd tegen Bosman/Wezep 1 een forse achterstand goedmaken op zowel Trias 3 als TT Zwolle 6. Dat is een te zware opgave. Maar de verwachting is dat De Spinners 1 komend seizoen weer titelkandidaat is in de 2e klasse.

Scores:
Guido 3, Bertin 2, Nick 2 en dubbel 1

Team 4 sluit op vrijdag 17 april de competitie af met een uitwedstrijd bij TT Zwolle 6.


2e klasse: Dronten ’74 2 - Kampenion 5

Team 5 zit dit seizoen in een sportieve achtbaan. Het wierp zich op als voornaamste concurrent van koploper DTV ’84 3. Na een 7 - 3 nederlaag in de onderlinge confrontatie leek de rol van team 5 uitgespeeld, maar een week later kwam het toch weer terug tot 2 punten. Afgelopen vrijdagavond ging team 5 op bezoek bij Dronten ’74 2, terwijl DTV ’84 3 in de andere polder op bezoek ging bij Smash-In 2. We waren benieuwd welk poldermodel het meest zou blijven hangen.

Geheel in de traditie van team 5 dit seizoen moest het opnieuw met een invaller aantreden. Dat was vrijdagavond Wim Tillema (team 6). Hij speelde aan de zijde van Sebastian Holzapfel en Simon van der Woude. Dronten ’74 2 speelde met Karla Bouwers, Julian van Egmond en Peter Mourits.

Het werd een lange - toch wel gedenkwaardige - wedstrijd. In de openingspartij had Wim veel moeite met de taaie Karla. Na vier games stond het 2 - 2. In de beslissende game waren er aanvankelijk wisselende kansen, maar in de tweede helft kwam Karla langzaam maar zeker op voorsprong. Zij won de game - een daarmee de partij - met 11 - 8. In de tweede partij - die tussen Sebastian en Julian - waren er ook wisselende kansen. Ook hier stond het 2 - 2 na vier games. In de beslissende game bleek Julian nipt de betere: 11 - 7. Hierna speelde Simon een tactisch sterke partij tegen Peter. Simon nam telkens het initiatief, daarbij incalculerend dat hij wel eens een bal richting Ens zou slaan. Gelukkig voor Simon en zijn team bleven veruit de meeste ballen gewoon op tafel. Simon won dan ook vrij eenvoudig in drieën.
In het dubbel namen Sebastian en Simon het op tegen Karla en Julian. De 1e game ging ruim naar Dronten, maar daarna namen Sebastian en Simon de regie over en wonnen zij drie games op rij ruim. Zo stond het weer gelijk: 2 - 2.

Drie partijen later stond team 5 op een 3 - 4 voorsprong. Na het dubbel was het de beurt aan Wim en Julian. De 1e game ging met ruime cijfers naar Julian, maar na een tactische aanpassing - mede mogelijk gemaakt door S&S - kwam Wim nauwelijks nog in de problemen en won hij in vieren. Simon had daarna tegen Karla één game nodig om de juiste tactiek te vinden. Eigenlijk leek de winnende tactiek veel op die van zijn partij tegen Peter. De 1e game ging nog nipt naar Karla, maar daarna ging het snel en won Simon drie games op rij ruim. Sebastian en Peter speelden vervolgens een thriller tegen elkaar. Na vier games stond het 2 - 2. De 5e game was ook al spannend en uiteindelijk bleek Peter met 11 - 9 de gelukkigste.

Van de laatste drie partijen wist team 5 er nog twee te winnen. Eerst leek er voor Simon in zijn partij tegen Julian geen vuiltje aan de lucht. Met goed spel schreef hij de 1e en 2e game op zijn naam. Daarna betrok de lucht wat; er slopen wat foutjes in het spel van Simon, terwijl Julian niets meer te verliezen had en vaker de aanval zocht. Hij wist de partij knap te doen kantelen door eerst de 3e en 4e game te winnen en vervolgens ook de beslissende: 11 - 8. Zo stond het ietwat geflatteerd 4 - 4, omdat alle vier vijfpitters naar Dronten gingen, terwijl team 5 zijn partijen eenvoudiger won.
De partij tussen Wim en Peter was ook al een lange. Wim nam keurig een 0 - 2 voorsprong, maar daarna vocht Peter zich knap terug in de partij door de 3e en 4e game op zijn naam te schrijven. In de beslissende game speelde Wim het tactisch weer wat slimmer - het bureau S&S gaf weer een prima advies af - en zorgde hij ervoor dat er ook eens een vijfpitter werd gewonnen. In de laatste partij van de avond - eh pardon, het was toen inmiddels ruim na twaalven - was het nog de beurt aan Sebastian en Karla. De 1e game ging ruim naar Sebastian, maar de 2e ruim naar Karla. In de 3e en 4e game bleek Sebastian de gelukkigste; hij won beide met 9 - 11.

Team 5 boekte dus een nipte 4 - 6 zege op Dronten ’74 2. Er had minimaal één puntje meer in gezeten. En eigenlijk was een ruimere zege ook nodig geweest om de druk op koploper DTV ’84 3 te consolideren. De koploper won namelijk zelf met 2 - 8 bij Smash-In 1 waardoor de achterstand van team 5 nu 4 punten bedraagt met daarbij de aantekening dat het onderling resultaat in het voordeel van DTV ’84 3 is. Het poldermodel uit de Noord-Oost Polder (NOP) was dus verre van nop.
Alleen als team 5 in de laatste wedstrijd 5 punten meer haalt dan DTV ’84 3, mag het zich nog als kampioen laten feliciteren. Maar hier houdt vrijwel niemand rekening mee. Wellicht met uitzondering van een pessimist uit Dalfsen en omgeving.

Scores:
Simon 2, Wim 2, Sebastian 1 en dubbel 1

Team 5 sluit as. vrijdag het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Smash-In 1.


2e klasse: Dronten ’74 1 - Kampenion 6

Team 6 is aan een prima seizoen bezig. Na acht speelronden vinden we het terug op plaats 2, net voor Dronten ’74 1 dat 1 punt minder had verzameld. Afgelopen vrijdagavond ontmoetten beide teams elkaar in Dronten.

Jan Ringenier, Gerard Palland en Danny Bruins mochten het opnemen tegen Veronica van Eeden, Ron Dorst en Rick Holwerda.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. Jan was in de openingspartij kansloos tegen Veronica, Gerard was in drie games telkens in de beslissende fase doortastender dan Ron en Danny speelde een puike partij tegen Rick die hij in vier games wist te verslaan.
In het dubbel moesten Danny en Gerard hun meerdere erkennen in Veronica en Ron die ‘in straight games’ wonnen.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Eerst verloor Jan in drie (vrij) nipte games van Ron die een klasse beter speelde dan in de partij in Kampen. Daarna ondervond ook Danny de kracht van Veronica. Je hebt tegen haar nooit het idee dat je kansloos bent, maar als je de cijfers naderhand terugziet blijk je dat vaak toch te zijn geweest. Dat is ook een kwaliteit. Gerard en Rick maakten er daarna een gedenkwaardige partij van. In de 1e en (vooral) 2e game speelde Rick ‘werelds’. Forehand- en backhandopening, direct aan het begin of aan het eind van een rally, Rick draaide zijn hand er niet voor om. Of eigenlijk wel, want hij opende fabuleus. Vraag niet hoe, maar op de één of andere manier wist Gerard de partij nog te doen kantelen. De 3e game was al een voorbode, maar in de 4e en 5e game veranderde bijna iedere bal van Gerard in goud. Hij won alsnog na 11 - 9, 11 - 2, 7 - 11, 3 - 11 en 3 - 11. Maar complimenten aan beide spelers!

De laatste drie partijen gingen alle naar Dronten ’74 1. Eerst speelden Danny en Ron een bijzonder wisselvallige partij tegen elkaar waarin Ron zich uiteindelijk tot winnaar liet kronen. Wat te zeggen van de volgende gamestanden: 11 - 5, 8 - 11, 11 - 2, 5 - 11 en 11 - 3. Daarna was het de beurt aan de deze avond nog puntloze spelers: Jan en Rick. Rick nam een 2 - 0 voorsprong, maar Jan kwam knap terug tot 2 - 2. In de beslissende game wist Rick alsnog het verschil te maken. In de laatste partij van de avond namen juist de twee nog ongeslagen spelers het tegen elkaar op: Gerard en Veronica. Ook nu bewees Veronica haar kracht weer. Gerard speelde een prima partij, maar dat was nog niet voldoende om Veronica te breken. Zij is vaster dan de Nederlandsche bank - al zegt dat in deze tijd nog niet zoveel - en weet op beslissende momenten vooral met de backhand een venijnige tik te geven. Zij won uiteindelijk in vier games na een boeiende partij.

Dronten ’74 1 won de wedstrijd verdiend met 7 - 3 en het gaat daarmee over team 6 heen waardoor het vrijwel zeker beslag gaat leggen op plaats 2. Team 6 wordt vrijwel zeker 3e en daarmee mogen de spelers meer dan tevreden zijn.

Scores:
Gerard 2 en Danny 1

Team 6 ontvangt as. vrijdag GTC 1.


3e klasse: Vined 2 - Kampenion 8

Team 8 werd vorige week al kampioen. Vaak zie je dan dat het moeilijk is om de batterij opgeladen te houden. Hoe zou dat bij de spelers van team 8 zijn?

Hans van de Berg wilde de batterij opgeladen houden / had de batterij leeg (doorhalen wat niet van toepassing is), want hij was niet beschikbaar. Danny Visscher speelde in zijn plaats aan de zijde van Jackie van der Meulen en Jan Beks. Zij namen het op tegen Daniel Driessen, Marijn Dokter en invaller Arie Severs (team 3).

Na het dubbel stond team 8 op een geruststellende 0 - 4 voorsprong. Danny versloeg Daniel in de openingspartij in vier games. Jackie had geleerd van zijn eerste ontmoeting met Marijn en won ditmaal eenvoudig ‘in straight games’. Jan moest vol aan de bak tegen invaller Arie, maar won wel na drie nipte games.
In het dubbel ging het voor Jackie en Jan ook niet van een leien dakje, maar Daniel en Marijn werden wel in drie games verslagen.

Drie partijen later stond het ‘ineens’ 2 - 5. Danny had het heel moeilijk tegen Marijn. Wat heet, hij verloor ‘in straight games’. Daarna leek Jan tegen Daniel op een zege af te stevenen, maar laatstgenoemde kwam knap van een 2 - 0 achterstand terug tot 2 - 2 om in de beslissende game het verschil te maken. Jackie leverde tegen Arie weliswaar een game in, maar won al met al redelijk eenvoudig in vier games.

De laatste drie partijen gingen alle naar team 8. Jan moest tegen Marijn opnieuw de volle vijf games aan de bak, maar ditmaal trok hij de beslissende game nipt naar zich toe. Danny versloeg - net als Jackie - invaller Arie in vier games waarna Jackie het slotakkoord zette via een nipte driegameszgege op Daniel.

Team 8 boekte dus een 2 - 8 zege en het won dus ook zijn negende wedstrijd. Met nog één wedstrijd te gaan bedraagt de voorsprong op de nummers 2 en 3 liefst 32 punten! Jackie staat nog steeds op een 100% score! Weet hij die volgende week vast te houden?

Scores:
Jackie 3, Danny 2, Jan 2 en dubbel 1

Team 8 sluit volgende week vrijdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen GTC 2.


4e klasse: Kampenion 9 - Swift ’64 1

Team 9 zit duidelijk in de gevarenzone. Dus heeft het de punten hard nodig. Dan treft het natuurlijk niet als je afgelopen vrijdagavond de ongenaakbare koploper Swift ’74 1 op bezoek krijgt. Dat team laat namelijk heel weinig punten liggen.

Alice Ringenier, Robbert Dalsen en Mattias Beimers namen het op tegen Frans van ’t Hul, Joachim van’t Hul en Piet Korstanje.

Na vier partijen was de tussenstand 0 - 4. In de openingspartij bood Alice Frans prima tegenstand. Helaas wist Alice bij een 2 - 1 voorsprong in games in de 4e game net niet door te drukken; Frans ontsnapte nog met 13 - 15 waarna hij ook de beslissende game met 7 - 11 naar zich toetrok. Robbert had hierna weinig kans tegen Joachim en hetzelfde kan worden geschreven van Mattias in zijn partij tegen Piet.
In het dubbel speelden Mattias en Robbert een sterke pot tegen Frans en Piet. Laatstgenoemden moesten diep gaan om de partij in vieren naar zich toe te trekken.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Robbert won keurig de 1e game tegen Frans, maar zag daarna drie games met klein verschil naar zijn tegenstander gaan. Het blijft lastig om tegen materiaalspelers de concentratie gedurende vier of vijf games vast te houden. Alice had - als mocht worden verwacht - weinig kans tegen Piet. Mattias zorgde vervolgens voor een prima opsteker in zijn partij tegen Joachim. In vier games bleek hij de betere en boekte hij een knappe zege.

De laatste drie partijen gingen alle naar Swift ’64 1. Eerst was Robbert kansloos in zijn partij tegen Piet, daarna wist Mattias zijn goede prestatie tegen Joachim tegen pa Frans geen dito vervolg te geven. Frans won relatief eenvoudig. In de laatste partij van de avond won Alice knap de 1e game van Joachim, maar die schakelde vervolgens een tandje bij om Alice tandeloos te laten!

Team 9 verloor de wedstrijd dus met 1 - 9 van een tegenstander die niets, maar dan ook helemaal niets, in de 4e klasse te zoeken heeft. Ik heb het hier al wel vaker aangegeven; het is mij een raadsel waarom Swift ’64 dit team - na de degradatie uit de 2e klasse (!) - heeft ingeschreven in de 4e in plaats van de 3e klasse. Laat ik het hier maar verder bij laten.

Feit is dat team 9 door de ruime nederlaag op de laatste plaats is beland die degradatie betekent. Het komt volgende week nog eenmaal in actie en moet dan afwachten hoe concurrent Wham 2 - dat komende week op bezoek gaat bij Swift ’64 1 - het er de maandag erna tegen Zwartsluis 3 afbrengt.

Scores:
Mattias 1

Team 9 gaat komende vrijdag op bezoek bij TT Zwolle 11.


4e klasse: GTC 3 - Kampenion 10

Team 10 kan de competitie ontspannen uitspelen. Het hoeft niet bang te zijn voor degradatie, tenzij het team in de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager GTC 3 een volledige offday zou hebben. Die wedstrijd stond voor afgelopen donderdagavond op het programma.

Renee Beimers en Gerard Wessels togen met invaller Alice Ringenier (team 9) naar Genemuiden; Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink waren verhinderd. GTC 3 trad aan met Aris van Ommeren, Hans Hilberts en Tom Beuzenberg.

De 1e helft verliep voorspoedig voor de gastheren. Na het dubbel stond het 3 - 1 en na het dubbel werd het zelfs 4 - 1. In de openingspartij verloor Alice een hangpartij van Aris: 11 - 7 in de 5e game. Rense bood kopman Hans twee games prima partij, maar Hans stond toen wel op 2 - 0. In de 3e game wist Hans het verschil te maken. Gerard deed wat terug namens team 9 door de jeugdige Tom in vijf games nipt de baas te blijven.
In het dubbel namen Gerard en Rense het op tegen Aris en Hans. Het werd een spannende partij die een vijfde game nodig had om een winnaar ‘aan te wijzen’. In die beslissende game bleken Aris en Hans duidelijk de betere.
Toen Alice in de eerste partij na het dubbel vrij kansloos verloor van kopman Hans, leek een zeperd van team 10 inderdaad mogelijk.

Maar gelukkig voor het team wist Gerard hierna ook zijn tweede partij te winnen. Maar vraag niet hoe. Hij kwam met 2 - 0 achter tegen Aris en sleepte de 3e game er op de wenkbrauwen uit. De 4e game won Gerard ruim, maar de beslissende game was weer spannend. Uiteindelijk bleek Gerard met 9 - 11 de gelukkigste. Rense volgde het goede voorbeeld van zijn teamgenoot; hij versloeg youngster Tom eenvoudig in drieën. Zo stond het 4 - 3.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog één te winnen. Eerst bleek Hans tegen Gerard - die beiden deze avond nog ongeslagen waren - de sterkste. Gerard moest het hoofd buigen nadat hij die eerst diverse malen geschud had. Alice bleek hierna net wat vaster dan de jonge Tom; Alice won in vieren. In de laatste partij van de avond bood Rense tegenstander Aris vooral in de 2e en 3e game goed partij, maar dat leverde helaas geen gamewinst op.

Al met al leed team 10 een 6 - 4 nederlaag in Genemuiden. Het hield de schade daarmee nog beperkt, zeker gezien de tussenstand van 4 - 1. Door deze uitslag heeft het zich definitief in veiligheid gespeeld. Dat is een prettige constatering.

Scores:
Gerard 2, Alice 1 en Rense 1

Op verzoek van tegenstander wordt de wedstrijd Batfighters 3 - Kampenion 10 pas op vrijdag 24 april gespeeld. Voor beide teams staat niets meer op het spel dan de eer. De wedstrijd is - zowel bovenin als onderin - niet meer van belang.


De situatie is er deze week voor de teams 1, 3, 5 en 9 niet beter op geworden. De teams 3 en 9 lijken zelfs voor degradatie te moeten vrezen, terwijl de teams 1 en 5 het hoofd lijken te moeten buigen in de titelstrijd. Natuurlijk gaan de spelers er komende week nog alles aan doen om het doemscenario proberen af te wenden.


Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Vrijdag 17 april:
Kampenion 3 - TT Zwolle 4
TT Zwolle 6 - Kampenion 4
Kampenion 5 - Smash-In 1
Kampenion 6 - GTC 1
Leogang 3 - Kampenion 7
Kampenion 8 - GTC 2
TT Zwolle 11 - Kampenion 9

Zaterdag 18 april:
Trias 1 - Kampenion 1
Effekt ’74 1 - Kampenion 2

De spelers van team 1 zouden het heel fijn vinden als een aantal - vrienden van - Kampenionners hen as. zaterdag komen aanmoedigen. Meld je aan bij ondergetekende!

Ik hoop mij komend weekend weer te melden!


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar