FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 16 stond voor veel teams de laatste wedstrijd op het programma. Alleen de teams 7 en 10 komen volgende week nog (een keer) in actie. Voor enkele teams stond nog veel op het spel, namelijk voor de teams 1, 2, 3, 5 en 9. De één streed om de titel en de ander om handhaving. Ik neem de wedstrijden weer met je door. Wedstrijd van de week is uiteraard die tussen Trias 1 en Kampenion 1 in de Hoofdklasse. Ook kijk ik met je naar de (beschikbare) eindstanden en leg ik die naast mijn prognoses die ik voorafgaand aan het seizoen gaf. Ik neem de persoonlijke resultaten ditmaal niet op. Daarvoor verwijs ik een ieder naar de site van de NTTB-Oost.


Hoofdklasse: Trias 1 - Kampenion 1

Op zaterdag 18 april was het dan zover. De titel in de Hoofdklasse werd beslecht tussen koploper Trias 1 en Kampenion 1. In de aanloop naar die wedstrijd hadden de Kampenaren 3 punten achterstand opgelopen. Dat betekende dat zij tenminste een 3 - 7 zege nodig hadden om het kampioenschap veilig te kunnen stellen. Een heel zware opgave. Daarover waren vooraf ‘vriend en vijand’ het eens.

Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Gert-Jan de Lange namen het op tegen Rik de Boer, Bart van der Zanden en Roy van Bedaf. Bas von Pickartz kwam alleen in het dubbel uit.

Zelf ben ik er niet bij geweest in Twello, mede omdat ik de jeugdwedstrijden van Kampenion in Kampen begeleidde. Ik moet het dus doen met het wedstrijdformulier en ‘de verhalen van oog- en oorgetuigen’.

In de openingspartij nam Ton het op tegen Rik. De 1e game ging naar Rik, maar daarna nam Ton de regie over en won hij drie games op rij: 0 - 1.

Hierna moest Jeroen het opnemen tegen kopman Bart. Hoewel Jeroen goed stond te spelen, moest hij in vier vrij nipte games zijn meerdere erkennen in Bart. Dat is overigens geen schande, want velen gingen hem dit seizoen in de Hoofdklasse voor: 1 - 1.

Gert-Jan en Roy maakten er vervolgens een spannende partij van. Het was Gert-Jan die de partij in vier games naar zich toetrok. Alle games gingen met 2 punten verschil gewonnen / verloren: 1 - 2.

In he dubbel namen Gert-Jan en Ton het op tegen Bas en Rik. In een wisselvallige partij trokken Gert-Jan en Ton in vijf games aan het langste eind: 1 - 3.

Vanuit Kamper gezichtspunt gezien een mooie tussenstand. De partijen die gewonnen moesten worden, werden gewonnen.

Na het dubbel was het de beurt aan de beide kopmannen: Ton en Bart. In een partij met weinig krachtsverschil won Bart na vier nipte games. Bart is - ik schreef het al eerder - één van de weinige tegenstanders in de Hoofdklasse waartegen Ton een negatieve balans heeft. Iedereen heeft wel zo’n tegenstander: 2 - 3.

Gert-Jan stond nu voor de belangrijke taak om tegen Rik de voorsprong van zijn team weer op 2 punten te brengen. Dat ziet er helaas niet in. Net als in Kampen bleek Rik de betere / slimste (doorhalen wat niet van toepassing is). Rik won verdiend in vier games: 3 - 3.

Beide teams stonden dus weer gelijk. Trias 1 had nog slechts één puntje nodig om de titel veilig te stellen, terwijl team 1 alle resterende partijen zou moeten winnen.

Jeroen moest zijn partij tegen Roy dus winnend afsluiten. De 1e game ging ruim naar Roy. De 2e en 3e game waren weliswaar spannend(er), maar ook die gingen nipt naar Roy. Hij bezorgde daarmee zijn team de verdiende titel: 4 - 3.

Nadat de felicitaties waren uitgewisseld, moest de wedstrijd uiteraard nog worden uitgespeeld. Voor de Kampenaren viel dat niet mee. Niet alleen omdat de wedstrijd - en het seizoen - gespeeld was, maar ook omdat het inmiddels een heksenketel was geworden. Ik heb begrepen dat een aantal festivalhaters uit Zwolle zich vertwijfeld afvroeg of het Bevrijdingsfestival misschien ‘iets eerder’ was begonnen en enkelen zochten zelfs al in een lade naar een voorbeeldbezwaarschrift.

De drie resterende partijen gingen alle naar Trias. Gert-Jan verloor in een spannende partij in vijf games van Bart, Ton overkwam hetzelfde in zijn partij tegen Roy en Jeroen verloor in vier games van Rik.

Trias 1 won de kampioenswedstrijd dus met 7 - 3 en het is daarmee de terechte kampioen in de Hoofdklasse. Het team bleef knap ongeslagen! Felicitaties aan de spelers van Trias 1. De spelers van team 1 kunnen terugkijken op een sterk seizoen. Als je in tien wedstrijden slechts eenmaal verliest en tweemaal de punten deelt, dan mag je daarvan spreken. Het team is in enkele seizoenen uitgegroeid tot titelkandidaat. Complimenten aan de spelers.
Het is nu een kwestie van de boel even laten bezinken en in het najaar een nieuwe poging te doen om op de deur van de landelijke 3e divisie te kloppen. Hopelijk wordt de deur dan wel opengedaan! Ik ga de sleutel vast zoeken.

Scores:
Gert-Jan 1, Ton 1 en dubbel 1

De (voorlopige) eindstand luidt:
Trias 1         10 - 74
Kampenion 1     10 - 67
TT Zwolle 2      9 - 45
DTV '84 1        9 - 43

Kampenion 2     10 - 53
Effekt '74 1    10 - 49
DTS 1           10 - 32
Blauw-Wit 2     10 - 27

De wedstrijd TT Zwolle 2 - DTV ’84 1 moet nog worden gespeeld, maar is voor team 1 niet van belang.
Mijn prognose luidde een 2e plaats; helaas heb ik dus gelijk gekregen! ;)


Hoofdklasse: Effekt ’74 1 - Kampenion 2

Team 2 mocht afgelopen zaterdagmiddag proberen in de uitwedstrijd tegen directe concurrent Effekt ’74 1 zijn kroon op het seizoen te zetten: handhaving. Het moest daarvoor 4 punten zien te halen in Wierden.

Ivan Hollander, Jordy ten Have en Robin Lieftink namen het op tegen Gert Jan Arends, Peter Waenink en Peter Vrielink. Vanwege dezelfde voornaam, noem ik de beide Peters hierna maar bij hun achternaam.

Als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, dan moet ik eigenlijk concluderen dat de beslissing al in de eerste vier partijen viel. Team 2 stond toen op een 1 - 3 voorsprong, waar het ook met 3 - 1 achter had kunnen staan.

In de openingspartij nam Ivan tegen Gert Jan heel gedecideerd een 0 - 2 voorsprong in games. Maar Gert Jan vocht zich terug in de partij. Hij sleepte de 2e game er met 11 - 9 uit en wat dan te schrijven van de 3e game die met 19 - 17 naar Gert-Jan ging? De 5e game kon beide kanten opvallen, maar zij deed dat nipt in het voordeel van Ivan: 9 - 11.
Hierna nam Jordy het op tegen Waenink. In deze partij liep Jordy lange tijd net achter de feiten aan. Waenink nam een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong in games, maar het was Jordy die de 4e en 5e game wist te winnen.
Robin kon vervolgens niet in de - ietwat gelukkige - feestvreugde delen, want hij moest tegenstander Vrielink na drie (vrij) nipte games feliciteren.
Omdat vierde speler Ralph Trip - die vaak met Ivan dubbelt - met team 1 naar Twello was, kwamen ditmaal Jordy en Robin in het dubbelspel in actie en wel tegen Peter en Peter. Ook dit werd een lange en spannende partij met een vergelijkbaar scoreverloop als die in de partij tussen Waenink en Jordy. De Peters namen een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong, maar zagen Jordy en Robin terugkomen tot 2 - 2. De beslissende game ging met 15 - 17 (!) naar Jordy en Robin.

Na het dubbel was het pleit vrij snel beslecht. Ivan toonde zich in drie games duidelijk te sterk voor Waenink waarmee hij het ‘verlossende’ vierde punt voor zijn team op het wedstrijdformulier bracht: 1 - 4.

De ‘tweede helft’ deed er vervolgens eigenlijk niet zoveel meer toe. Zij was ‘alleen nog’ van belang voor de statistieken en de percentages. Robin verloor in de 6e partij met 3 - 2 van Gert Jan, Jordy versloeg Vrielink overtuigend in drie games in de 7e, Robin verloor kansloos van Waenink in de 8e, Ivan versloeg Vrielink ‘in straight games’ in de 9e en Jordy moest in de 10e partij tegenstander Gert Jan na drie games feliciteren.

Team 2 won de wedstrijd dus met 4 - 6 en het legt daarmee definitief beslag op plaats 5 in de Hoofdklasse waarmee het zich verzekerde van klassebehoud. Voor Effekt ’74 1 is het nog even afwachten, want de regels ten aanzien van degradatie in de landelijke divisies is net zo overzichtelijk als het zoeken naar een zwangere mier in een mierennest. Team 2 leverde een knappe prestatie, want van de vier spelers had alleen Jordy eerder Hoofdklasse gespeeld. Ivan had tot nu toe alleen ingevallen, maar dat is toch anders.

Zoals aangegeven, nam team 2 vooral in het begin van de wedstrijd een wat geflatteerde voorsprong. Maar aan de andere kant is dat ook een kwaliteit. Hoe vaak gebeurt het niet dat je je kansen niet pakt? Dat gebeurde bijvoorbeeld team 3 dit seizoen te vaak. Complimenten aan Ivan, Jordy, Ralph en Robin voor een prima seizoen!

Scores:
Ivan 3, Jordy 2 en dubbel 1

De (voorlopige) eindstand luidt:
Trias 1          10 - 74
Kampenion 1      10 - 67
TT Zwolle 2       9 - 45
DTV '84 1         9 - 43

Kampenion 2      10 - 53
Effekt '74 1     10 - 49
DTS 1            10 - 32
Blauw-Wit 2      10 - 27

Mijn prognose luidde een 6e plaats; team 2 heeft het zelfs nog beter gedaan!


Promotieklasse: Kampenion 3 - TT Zwolle 4

Team 3 had zichzelf in een vrijwel uitzichtsloze situatie gemanoeuvreerd. Alleen bij een ruime zege had het nog een klein kansje op een langer verblijf in de Promotieklasse. Maar die ruime zege moest dan wel worden behaald tegen een team waartegen het eigenlijk geen ruime zege kan behalen: de buren van TT Zwolle 4.

Gertjan Wessels, Bas de Vries en Gerben Wolterink namen het op tegen Paul Kamstra, Stefan Vlieger en Stefan van der Lelie. Omdat we hier met tweemaal Stefan te maken hebben - waarom heet iedereen nu niet gewoon Jan? - noem ik beiden verder bij de achternaam.

Het werd een heel vreemde wedstrijd. De start verliep voor team 3 heel erg voorspoedig, maar vraag niet hoe. Het stond na het dubbel op een - heel gewenste - 4 - 0 voorsprong, maar de manier waarop die voorsprong tot stand kwam, deed menige wenkbrauw fronzen. Driemaal namen de gasten een 0 - 2 voorsprong en driemaal kwamen de Kampenaren terug tot 2 - 2 om vervolgens de beslissende game te winnen. Dat gebeurde in de partijen tussen Gertjan en Paul, Gerben en Lelie en in het dubbel Gerben/Gertjan tegen Paul en Lelie. In de partij tussen Bas en Vlieger gaf Bas juist een 2 - 0 voorsprong uit handen, maar herstelde hij zich in die beslissende game.
Overbodig te schrijven dat de voorsprong zwaar geflatteerd was (het had ook 2 - 2 of 1 - 3 kunnen staan) maar zij was daarom niet minder welkom.

Drie partijen later stond het wel 4 - 3. De eerste twee partijen na het dubbel leken een vervolg van de eerste vier te zien te geven. Paul nam tegen Bas een 0 - 2 voorsprong, maar Bas kwam weer terug tot 2 - 2. Nu wist Paul echter in de beslissende game het verschil te maken. Daarna nam Gertjan tegen Lelie een 2 - 0 voorsprong, maar toen Lelie de 3e game nipt wist te winnen, knapte er iets bij Gertjan die de 4e en 5e game met ruime cijfers naar Lelie zag gaan. Gerben en Vlieger maakten er daarna weliswaar ook een spannende partij van, maar zij hadden slechts vier games nodig. Vlieger toonde zich daarin de betere van de twee.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog één te winnen. Bas versloeg Lelie vrij overtuigend in vier games waardoor hij de stand op 5 - 3 bracht. Zou een 7 - 3 zege er dan toch nog in zitten? Het antwoord is NEE! Gerben moest in vier games zijn meerdere erkennen in een goed spelende Paul waardoor het 5 - 4 werd. In de laatste partij van de avond sloten Gertjan en Vlieger de avond ‘in stijl af’. Het werd dus een vijfpitter. Ditmaal toonde Vlieger zich de gelukkigste van de twee: 13 - 15 in de beslissende game.

Beide teams hebben er een mooie, lange en sportieve wedstrijd van gemaakt. De laatste wedstrijd eindigde dan ook ruim na 0.30 uur! Team 3 is nu als laatste geëindigd in poule A van de Promotieklasse. Ik had dit niet zien aankomen, zeker niet na het goede vorige seizoen toen het zelfs de promotiegroep wist te bereiken en uiteindelijk knap als 3e eindigde. Ik had verwacht dat team 3 zich zonder al teveel problemen zou weten te handhaven. Het mag nu even uithuilen en komend seizoen proberen om direct terug te keren naar de Promotieklasse.

Scores:
Bas 2, Gerben 1 en Gertjan 1

De eindstand luidt:
De Toekomst 2   10 - 62
De Brug 1       10 - 62
Emmeloord 1     10 - 53
Blauw-Wit 3     10 - 51

TT Zwolle 4     10 - 49
De Trefhoek 1   10 - 42
De Veluwe 2     10 - 41
Kampenion 3     10 - 40

Mijn prognose luidde: een 4e plaats. Ik zat er dus duidelijk naast!


1e klasse: TT Zwolle 6 - Kampenion 4

Voor team 4 was de competitie al gespeeld. Het stond en het wordt derde. Daar zou de wedstrijd tegen TT Zwolle 6 niets aan veranderen. Voor de Zwollenaren stond nog wel wat op het spel. Zij hadden nog een paar punten nodig om met het schip de veilige haven binnen te varen.

Pascal Bruins, Guido Wessels en Bertin Bos mochten aantreden tegen Arjan Bakker, Sake Elfring en Michael Bremmers.

Na het dubbel stond team 4 op een 3 - 1 achterstand. Pascal verloor nipt in vijven van Arjan, Guido bleek ‘in straight games’ te sterk voor Sake en Bertin verloor in drie games van Michael. In het dubbel waren Bertin en Guido in drie games de mindere van Michael en Sake.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Pascal moest in drie games zijn meerdere erkennen in Sake en Bertin overkwam datzelfde in zijn partij tegen Arjan. Guido zorgde voor het tweede Kamper punt door Michael in vier games te verslaan.

Van de laatste drie partijen wist team 4 er nog twee te winnen. Eerst verloor Bertin ook zijn derde partij: Sake bleek in vier games te sterk. Pascal versloeg vervolgens keurig Michael in drie games waarna Guido hetzelfde deed in de slotpartij van de avond tegen Arjan.

Team 4 leed dus een 6 - 4 nederlaag in Zwolle. Het was een wedstrijd waarin negen van de tien partijen ruim werden gewonnen en verloren. Alleen de openingspartij tussen Pascal en Arjan ging over de volle vijf games. Het is dan ook een terechte uitslag. De Zwollenaren hebben zich in veiligheid gespeeld, terwijl team 4 inderdaad beslag legde op plaats 3. Dat is al met al een goede klassering.

Scores:
Guido 3 en Pascal 1

De eindstand luidt:
Smash '70 (H) 2 10 - 74
Bosman/Wezep 1  10 - 74
Kampenion 4     10 - 48
TT Zwolle 6     10 - 41
Trias 3         10 - 35
De Spinners 1   10 - 28

Mijn prognose luidde: een 4e plaats. Team 4 heeft het zelfs nog iets beter gedaan!


2e klasse: Kampenion 5 - Smash-In 1

Voor de laatste wedstrijd had team 5 een achterstand van 4 punten op koploper DTV ’84 3. Dat is normaal gesproken teveel om nog aanspraak te mogen maken op de titel. Zelf ontving team 5 tegenstander Smash-In 1, terwijl DTV ’84 3 op bezoek ging bij Smash ’70 4 dat nog niet helemaal veilig was.

Simon van der Woude, Sebastian Holzapfel en Jelmer van der Veen namen het op tegen Albert Dijkstra, Hans de Vries en Sven Kaptein. Dat betekende dat ook de gasten ‘uit Ens’ met twee Kampenaren aantraden, want Albert en Hans wonen ook in Kampen.

Na het dubbel stond team 4 op een fraaie 4 - 0 voorsprong. In de openingspartij had Simon geen enkele moeite met Albert die hij volmaakt kansloos liet. Daarna versloeg Sebastiaan tegenstander Hans in vier games. Jelmer nam vervolgens in zijn partij tegen Sven op een overtuigende manier revanche voor de nederlaag in Ens. Ditmaal stond hij geen game af.
In het dubbel waren Jelmer en Sebastian in vier games te sterk voor Albert en Sven.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Sebastian versloeg Albert in vier games, terwijl Simon duidelijk te sterk was voor Sven. Voor de eerst echt spannende partij deze avond waren Jelmer en Hans verantwoordelijk. Via 1 - 0 en 1 - 2 werd het 2 - 2 waarna Hans in de beslissende game het verschil wist te maken.

Van de laatste drie partijen wist team 5 er nog twee te winnen. Sebastian versloeg Sven na een moeizame 1e game daarna alsnog overtuigend en Jelmer hoefde tegen Albert daarna slecht één game af te staan. In de laatste partij van de avond zorgde kopman Hans voor het tweede punt van zijn team. Hij was in vier games net wat sterker dan Simon.

Team 5 boekte dus een keurige 8 - 2 zege op Smash-In 2. Naderhand werd duidelijk dat koploper DTV ’84 3 de punten had gedeeld met Smash ’70 4. Dat betekende dat team 5 als 2e is geëindigd op één punt achterstand van kampioen DTV ’84 3. Daarbij moet worden opgemerkt dat de Dalfsenaren de betere waren in de onderlinge ontmoetingen. Felicitaties aan de spelers van DTV ’84 3.

Waar team 5 het heeft laten liggen? Dat is een simpele vraag met deels ook een simpel antwoord. In tien wedstrijden heeft het acht keer (!) met een invaller uit team 6 gespeeld. Dat speelt weliswaar ook in de 2e klasse, maar het heeft wel punten gekost. Aan de andere kant was vooraf al bekend dat het een utopie zou zijn dat Jelmer, Sebastian en Simon vrijwel alle wedstrijden in de eigen samenstelling zouden kunnen aantreden. Zo bekeken heeft team 5 het dus heel lang volgehouden!

Scores:
Sebastian 3, Jelmer 2, Simon 2 en dubbel 1

De eindstand luidt:
DTV '84 3       10 - 71
Kampenion 5     10 - 70
Heino 3         10 - 48
Smash '70 (H) 4 10 - 41
Dronten '74 2   10 - 36
Smash-in 1      10 - 34

Mijn prognose luidde: een 3e plaats. Team 5 is zelfs onbedreigd 2e geworden, op minieme afstand van kampioen DTV ’84 3.


2e klasse: Kampenion 6 - GTC 1

Voor team 6 kon het seizoen al niet meer stuk. Of het nu als 2e of als 3e zou eindigen, het had zich eenvoudig - want al na negen wedstrijden - gehandhaafd en dat was meer dan het vooraf had durven dromen. GTC 1, de tegenstander van afgelopen vrijdagavond, was nog niet veilig. De tweede degradant - na TT Zwolle 7 - moest namelijk uit het tweetal GTC 1 en Heino 2 komen.

Jan Ringenier, Gerard Palland en Danny Bruins traden aan tegen Pieter Beuzenberg, Kees Kranenburg en Egbert Beuzenberg.

Na het dubbel stond team 6 op een 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij versloeg Jan voor de tweede maal dit seizoen Pieter, opnieuw in vier games. Daarna moest Gerard heel diep gaan om de taaie Kees te verslaan. Pas bij een 1 - 2 achterstand in games vond hij de juiste tactiek en wist die ook goed uit te voeren. Danny speelde daarna tegen Egbert ook al een vijfpitter, maar hier was het Egbert die in de beslissende game het verschil wist te maken.
In het dubbel boekten Danny en Gerard een geflatteerde 3 - 0 zege op Egbert en Pieter. Geflatteerd, want er was weinig krachtsverschil. Bovendien wisten de gebroeders Beuzenberg in de 3e game een ruime voorsprong niet te verzilveren.

Drie partijen later stond het ineens 3 - 4. Eerst wist Gerard tegenstander Pieter alleen in de 1e game partij te bieden. Toen die echter naar Pieter ging, was het pleit daarna snel beslecht. Jan pakte daarna tegen Egbert de 1e game, maar zag zijn tegenstander de 2e winnen. Egbert trok die lijn door en won ook de 3e en 4e game. Daar waar hij in Genemuiden te gretig was en (daardoor) te veel fouten maakte, daar liet hij dat vrijdagavond keurig over aan zijn tegenstanders die er met open ogen in trapten. Danny ‘verslikte’ zich daarna in Kees. Danny had (te) veel problemen met de zware backspinballen van Kees en koos toch te vaak de verkeerde ballen uit om op aan te vallen. Kees won dan ook - enigszins verrassend - in vier games.

Van de laatste drie partijen wist team 6 er nog twee te winnen. Eerst ondervond ook Gerard de ‘gedaanteverandering’ die Egbert had ondergaan. Gerard won nog wel de 1e game, maar zag de 2e en 3e met ruime cijfers naar Egbert gaan. De 4e was spannend, maar die sleepte Egbert er met 9 - 11 uit, zodat hij deze avond knap ongeslagen bleef. Danny bleef hierna prima in het spoor van diens broer Pieter. Via 0 - 1 en 2 - 1 werd het 2 - 2 en moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin nam Pieter een 5 - 10 voorsprong, maar Danny gaf zich nog niet gewonnen. Punt voor punt kwam hij dichterbij en hij wist er nog knap ‘een verlenging’ uit te slepen. Daarin was hij met 13 - 11 de gelukkigste. In de laatste partij van de avond stelde Jan de puntendeling veilig via een eenvoudige zege op Kees.

Kampenion 6 en GTC 1 deelden dus de punten. Er werd geen punt cadeau gedaan en zo hoort het ook. Op het moment dat de gasten er met de overwinning vandoor leken te gaan, kwam team 5 nog knap terug.

Aan Genemuider kant kan Egbert terugkijken op een prima avond en een mooi slot van het seizoen. Op het moment supreme sleepte niet broer Pieter maar hij het team er doorheen met drie zeges. Daar kon Pieter overigens prima mee leven. De 5 punten bleken voor GTC 1 achteraf meer dan voldoende, want concurrent Heino 2 - dat met twee invallers uit team 3 speelde - verloor in Dronten met 6 - 4 van Dronten ’74 1.
Team 6 eindigde op een keurige 3e plaats en daar zijn de spelers heel tevreden over.

Scores:
Jan 2, Danny 1, Gerard 1 en dubbel 1

De eindstand luidt:
Smash '70 (H) 3 10 - 71
Dronten '74 1   10 - 59
Kampenion 6     10 - 55
GTC 1           10 - 46
Heino 2         10 - 44
TT Zwolle 7     10 - 25

Mijn prognose luidde: een 5e plaats. Team 6 heeft dus duidelijk beter gepresteerd. Het handhaafde zich ‘fluitend’.


3e klasse: Leogang 3 - Kampenion 7

Team 7 mag blij zijn dat het al veilig is, want het had en heeft forse personele problemen voor de laatste twee wedstrijden. Wegens trieste (Arie Hup) en leuke familieomstandigheden (Harm Bosman) en een blessure (Theo Hogenhorst) was afgelopen vrijdagavond het hele team niet beschikbaar in de uitwedstrijd bij Leogang 3. Daar doe je niets aan.

Zo kon het gebeuren dat Henny Boxman (team 9) en Rense Beimers (team 10) met hun tweeën op pad moesten voor de uitwedstrijd tegen Leogang 3. Team 8 speelde zelf en daarvan was ook een speler niet beschikbaar. Ook team 9 speelde zelf in Zwolle en van team 10 waren slechts twee spelers beschikbaar: Gerard Wessels viel in bij team 9 en Rense speelde dus namens team 7. Denisa Leusink, Marco Dekker en Gerjan Karssen waren de tegenstanders.

Op papier zouden er dus zeven wedstrijden worden gespeeld. Op papier, want tijdens het dubbel raakte Henny geblesseerd. Bij een 1 - 1 stand in games ging hij door zijn rug en kon hij niet verder spelen. Hij had toen één enkelpartij gespeeld en verloren, namelijk die tegen Marco.
Rense speelde zijn drie partijen wel en wist er daarvan knap één te winnen en wel van diezelfde Marco.

Zo verloor de combinatie Kampenion 9 en 10 als Kampenion 7 met 9 - 1 van Leogang 3. Misschien had er nog een puntje meer in gezeten als Henny niet geblesseerd was geraakt, maar meer ook niet denk ik.

Natuurlijk vinden wij als Kampenion het vervelend dat team 7 met slechts twee spelers - en ook nog eens invallers - richting Nunspeet heeft moeten gaan. Vooral richting Zwartsluis 2 dat laatste stond en nog een heel klein kansje had om zich ten koste van datzelfde Leogang 3 in veilige haven te spelen. Maar omdat de Sluzigers een paar kilometers verderop zelf met 8 - 2 verloren van Harderwijk 1, zullen zij hier vast niet te zwaar aan tillen.

Scores:
Rense 1

De (voorlopige) eindstand luidt:
Smash '70 (H) 8 10 - 69
Harderwijk 1    10 - 60
Kampenion 7      9 - 47
Leogang SL 3    10 - 45
TT Zwolle 9     10 - 43
Zwartsluis 2     9 - 26

Hoewel de wedstrijd Zwartsluis 2 - Kampenion 7 nog op maandag 20 april moet worden gespeeld, is de huidige klassering van beide teams ook de definitieve. Ook in die wedstrijd speelt team 7 overigens met twee invallers uit de 4e klasse.

Mijn prognose luidde een 3e plaats en team 7 hield zich daar keurig aan.


3e klasse: Kampenion 8 - GTC 2

Team 8 is al zo’n vier maanden kampioen en dus stond het voor het team weinig meer op het spel dan de eer en de percentages. In het bijzonder voor Jackie van der Meulen die tot vrijdagavond op 27 uit 27 stond!
Aan Kamper kant was Hans niet beschikbaar en dat betekende dat Jan Beks en Jackie van der Meulen werden gecompleteerd door Danny Visscher. Tegenstander GTC 2, dat nog wel een aantal punten kon gebruiken, verscheen met Wilbert Oudenaarden, Arie Withaar en Herman van Dalfsen.

Na het dubbel stond team 8 op een 3 - 1 voorsprong. Danny versloeg in de openingspartij tegenstander Wilbert in vier games. Jackie liet daarna Arie volmaakt kansloos; wat dat betreft wordt het hoog tijd dat Jackie op een hoger niveau gaat acteren. Jan maakte vervolgens meer punten dan tegenstander Herman, maar Herman won drie games en Jan één en dat weegt zwaarder. Reken maar mee: 9 - 11, 11 - 3, 10 - 12 en 10 - 12.
In het dubbel namen Arie en Herman tegen Jackie en Jan een 0 - 2 voorsprong. Het liep werkelijk voor geen meter bij de Kampenaren. Maar daarna ging het op de één of andere manier toch nog lopen en wonnen zij de 3e en 4e game overtuigend. De beslissende game was spannend en uiteindelijk bleken de 2 J’s het gelukkigst: 13 - 11.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Jackie morste tegen Wilbert opnieuw geen game; het werd geen moment spannend. Daarna moest Danny zijn meerdere erkennen in kopman Herman die in vier games won. Jan begon daarna matig aan zijn partij tegen Arie, maar na twee verloren games begon voor hem de ommekeer. De 3e sleepte hij er nog op het nippertje uit waarna hij de 4e en 5e game wat overtuigender op zijn naam schreef.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog twee te winnen. In de partij tussen de beide kopmannen Jackie en Herman slaagde de Kamper kopman er heel eenvoudig in om de competitie met een score van 30 uit 30 te beëindigen! Hij liet Herman - die overigens weinig vertrouwen in een goede afloop leek te hebben - volmaakt kansloos. Jackie maakte dit seizoen zijn rentree na een paar jaar van afwezigheid. Hij kwam (terug), zag en overwon!

Zo won team 8 ook zijn tiende en laatste wedstrijd van het seizoen, ditmaal met 7 - 3. Laat dat nu de enige winnende score zijn die het team dit seizoen nog niet op het wedstrijdformulier wist te krijgen. Het was dit seizoen niet één maar zeker twee maten te groot voor zijn tegenstanders. De voorsprong op nummer 2 Batfighters 1 bedroeg aan het eind liefst 33 punten! Als je dat omrekent, betekent dit dat team 8 in iedere wedstrijd gemiddeld 3,3 punten mer pakte!

Dat team 8 bovenin zou meedoen, had ik verwacht. Dat Jackie boven de 80% zou spelen, had ik verwacht. Maar niet dat hij 100% zou weten te halen. Chapeau! Dat Hans en Jan ‘in de 70%’ zouden spelen had ik niet verwacht. Beiden speelde het afgelopen seizoen in een poule van de 3e klasse 33%! Ook chapeau heren!

Scores:
Jackie 3, Jan 2, Danny 1 en dubbel 1

De eindstand luidt:
Kampenion 8     10 - 84
Batfighters 1   10 - 51
Harderwijk 3    10 - 49
Vined 2         10 - 44
GTC 2           10 - 37
Wijhe 1         10 - 35

Mijn prognose luidde: een 3e plaats. Team 8 heeft zich daar gelukkig niet aan gehouden. Wat heet!


4e klasse: TT Zwolle 11 - Kampenion 9

Team 9 had - in tegenstelling tot team 8 - de punten nog heel hard nodig. Het stond na negen wedstrijden op een gedeeld laatste plaats, maar concurrent Wham 2 had daarbij nog een wedstrijd te goed. Afgelopen vrijdag moest team 9 op bezoek bij TT Zwolle 11, een team dat zich de laatste weken wat heeft opgewerkt en vrijwel veilig was.

Robbert Dalsem, Alice Ringenier en invaller Gerard Wessels (team 10) namen het op tegen Sander Blok David Bremmer en Henri Jonker, terwijl Robert Jansman alleen in het dubbel uitkwam, samen met David.

Het werd een moeizaam avondje voor team 9. Na het dubbel stond het op een 2 - 2 tussenstand. Robbert versloeg Sander in vieren, Alice had weinig kans tegen David en datzelfde kan worden geschreven van Gerard in zijn partij tegen Henri.
In het dubbel boekten Alice en Robbert een toch wel verrassende zege op David en Robert; zij deden dat in vier games.

Drie partijen later stond team 9 op een 3 - 4 voorsprong. Robbert boekte een eenvoudige zege op David en Gerard had het alleen in de 2e game lastig tegen Sander, maar hij won ‘in straight games’. Alice was hierna ook kansloos in haar tweede partij tegen Henri. Het zal haar niet zo heel vaak gebeuren dat zij in totaal nog geen 15 punten pakt (ik ben blij dat Alice niet of nooit op internet surft en dit bericht dus niet zal lezen).

Van de laatste drie partijen kwam team 9 nog slechts eenmaal tot winst. Eerst verloor Gerard in vier games van David en daarna ondervond ook Robbert de kracht van Henri die opnieuw simpel in drieën won. In de laatste partij van de avond stelde Alice dan toch nog een puntendeling veilig door Sander in vier games te verslaan (jammer dat Alice niet of nooit op internet surft en dus dit bericht niet zal lezen).

Team 9 besloot de competitie dus met een puntendeling tegen TT Zwolle 11 en daar valt helemaal niets op af te dingen. Geen enkele partij ging over de volle vijf games en dus kreeg iedere partij een terechte winnaar.

Het moet nu afwachten hoe concurrent Wham 2 het er as. maandag vanaf brengt in zijn wedstrijd bij Zwartsluis 3. Als Wham 4 punten of meer haalt, is team 9 laatste en gedegradeerd. Als het 3 punten of minder haalt, is Wham 2 laatste en gedegradeerd. Dat worden nog een paar spannende dagen!

Scores:
Robbert 2, Alice 1, Gerard 1 en dubbel 1

In de poule van team 9 wordt as. maandag - zoals hiervoor vermeld - nog een belangrijke wedstrijd gespeeld. Daarom laat ik hier de voorlopige eindstand achterwege. Overigens heb ik wel eens beter gescoord met mijn prognoses: twee van de (tot nu toe) acht teams nodigt niet echt uit om aan de Toto te gaan meedoen!
Ook team 10 komt volgende week nog in actie. Op de teams 7, 9 en 10 kom ik volgend weekend dan ook nog terug.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Maandag 20 april:
Zwartsluis 2 - Kampenion 7

Vrijdag 24 april:
Batfighters 3 - Kampenion 10

Volgend weekend hoop ik mij - als hiervoor vermeld - nog eenmaal te melden! Daarna gaat de bekercompetitie van start warvoor Kampenion drie teams heeft ingeschreven. Ook daarvan hoop ik - zij het wat bescheidener - verslag te doen!


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar