Twee teams kwamen in week 17 nog in actie: team 7 en team 10. Voor beide stond niets meer op het spel. Dat was nog wel het geval voor team 9 dat overigens zelf niet in actie kwam, maar dat ‘met smart zat te wachten’ op de uitslag van Zwartsluis 3 - Wham 2. Ik neem de beide wedstrijden en de situatie rond team 9 met je door.


3e klasse: Zwartsluis 2 - Kampenion 7

Team 7 moest nog eenmaal in actie komen en wel tegen Zwartsluis 2. Die wedstrijd zou oorspronkelijk in de week van Paasmaandag worden gespeeld, maar ja Zwartsluis speelt op maandag. Vandaar dat de wedstrijd pas op maandag 20 april werd gespeeld.

Opnieuw kampte team 7 met personele problemen. Arie Hup was - nog steeds vanwege dezelfde nare familieomstandigheden als waarover ik de vorige schreef - niet beschikbaar en Theo Hogenhorst kampte nog steeds met een slijmbeursontsteking.
Dat betekende dat Harm Bosman met twee invallers uit de 4e klasse ‘op stap ging’: Alice Ringenier (team 9) en Gerard Wessels (team 10). Tegenstander Zwartsluis 2 trad aan met Roel Santbergen, Jan Booij en Albert Mooiweer.

Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Team 7 stond derde en bleef derde, terwijl de Sluzigers al waren gedegradeerd. Zonder Pieter Doosje - die na het vorig seizoen (tijdelijk?) is gestopt - kon het team het niet bolwerken.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn: het was niet echt een wedstrijd. Alleen de eerste partij tussen Harm en Roel was een spannende. Een 5e game moest de beslissing brengen en het was Roel die die game met 11 - 7 wist te winnen. Alle andere negen partijen gingen in drie of vier games naar Zwartsluis. Gerard wist als invaller geen game te winnen, daar waar andere invaller Alice knap van iedere tegenstander een game wist af te snoepen. Ook Harm kwam na zijn eerste partij niet verder dan het meesnoepen van een game.

Team 7 leed dus een maximale nederlaag in zijn laatste wedstrijd. Het ging dit seizoen lang goed met slechts drie spelers in het team. Maar aan het eind bleek overduidelijk dat het team een vierde speler nodig heeft.

Eindstand:
Smash '70 (H) 8   10 - 69
Harderwijk 1      10 - 60
Kampenion 7       10 - 47
Leogang SL 3      10 - 45
TT Zwolle 9       10 - 43
Zwartsluis 2      10 - 36

Mijn prognose luidde: een 3e plaats. Daar heeft het team zich keurig aan gehouden.


4e klasse: Batfighters 3 - Kampenion 10

Batfighters 3 had personele problemen op vrijdag 18 april jl. en daarom verzocht het of de wedstrijd een week later kon worden gespeeld. Kampenion 10 wilde wel meewerken aan het verzoek, ook al moet het dan met invallers aantreden. Voor beide teams stond niets meer op het spel.

Ik gaf het al aan: team 10 kon afgelopen vrijdag niet volledig aantreden. Om uiteenlopende redenen waren Rense Beimers, Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink afwezig. Zo kon het gebeuren dat Gerard Wessels met twee invallers naar Elburg afreisde: Alice Ringenier en Robbert Dalsem. Tegenstander Batfighters 3 speelde met Aart Ruijter, Michael Eversen en Heinz Klein.

Het werd een moeizame wedstrijd voor team 10. Na het dubbel stond het op een 3 - 1 achterstand. Alice had weinig kans tegen Aart, terwijl Robbert in drie nipte games verloor van kopman Michael. Gerard deed wat terug voor zijn team via een viergames zege op Heinz die overigens last had van een jetlag! Wat dat betreft had de wedstrijd misschien beter kunnen worden verplaatst naar 15 juli.
In het dubbel moesten Gerard en Robbert in drie games hun meerdere erkennen in Aart en Michael.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Alice kwam tekort tegen Michael en Gerard kwam tegen Aart niet verder dan één gewonnen game. Robbert zorgde voor het tweede Kamper punt door Heinz met ruime cijfers terug te wijzen. Ook als Heinz met de boot had gereisd, was hij niet in de buurt van een zege gekomen.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er keurig nog twee te winnen. Eerst had Gerard ook al weinig kans tegen kopman Michael, waarna Alice Heinz in drie games terugwees. In de laatste partij van de avond moest Robbert tegen Aart de 1e game nog aan zijn tegenstander laten, maar daarna wist Robbert het verschil te maken.

Team 10 verloor de wedstrijd dus met 6 - 4 en met die uitslag kan het wel leven. Het kan terugkijken op een vrij aardig seizoen waarin het geen moment in de problemen is gekomen.

Scores:
Robbert 2, Alice 1 en Gerard 1

Eindstand:
's-Heerenbroek 2  10 - 77
Batfighters 3     10 - 58
Emmeloord 3       10 - 52
Kampenion 10      10 - 45
TT Zwolle 12      10 - 37
GTC 3             10 - 31

Mijn prognose luidde: een 4e plaats. En ook team 10 hield zich daar keurig aan!


4e klasse: Zwartsluis 3 - Wham 2

En dan tenslotte nog even de poule van Kampenion 9. Zelf was het al uitgespeeld, maar het moest afwachten wat de uitslag van de wedstrijd Zwartsluis 3 - Wham 2 zou worden. Wham 2 was de concurrent van team 9 in de strijd om degradatie te ontlopen. Als Wham 2 4 punten of meer zou halen, dan was team 9 gedegradeerd.
Aardig detail was dat Alice Ringenier, speler van Kampenion 9, oog - en oorgetuige van die wedstrijd is geweest. Zij speelde op de tafel ernaast als invaller bij team 7.

De Sluzigers vervulden meer dan hun sportieve plicht. Pas in de negende partij ging het 1e - en naar later bleek ook enige - puntje naar Wham 2. Zwartsluis 3 won dus met liefst 9 - 1 waardoor Kampenion 9 zeker is van handhaving. Een woord van dank aan de spelers van Zwartsluis 3 is dan ook zeker op zijn plaats. Bij deze!

We mogen blij zijn met deze handhaving, want - met alle respect voor de ‘oudere spelers’ in het team - het zou toch sneu zijn als Mattias Beimers, Robbert Dalsem en ook Martijn Haanappel 5e klasse zouden moeten spelen. We zien hen liever de 4e klasse ‘aan de bovenkant’ verlaten!

Eindstand:
Swift '64 1        10 - 89
Zwartsluis 3       10 - 50
's-Heerenbroek 3   10 - 43
TT Zwolle 11       10 - 42
Kampenion 9        10 - 39
Wham 2             10 - 37

Mijn prognose luidde: een 4e plaats. Het team heeft mij hevig in de steek gelaten! ;)

Met een score van 3 uit 10 zat ik er dit seizoen vaker naast dan in de afgelopen seizoenen. Ik ben dus wat zoekende naar mijn vorm!

Met één kampioenschap (team 8) en één degradant (team 3) gaat dit seizoen niet als 'heel bijzonder' te boeken in. Toch vind ik dat we tevreden mogen seizoen. Liefst drie teams (2, 4 en 6) speelden dit seizoen een klasse hoger dan het afgelopen seizoen en alle wisten zich probleemloos te handhaven. Het nieuw geformeerde team 8 behaalde op een meer dan overuigende wijze de titel in een poule van de 3e klasse! Kortom, het is goed om ook achter de kale cijfers te kijken!

Dit was mijn laatste bijdrage over de voorjaarscompetitie 2015. Maar je bent nog niet van mij af. Deze week gaat namelijk de bekercompetitie al van start en daaraan doet Kampenion met drie teams mee. Ook daar hoop ik - zij het wat korter - verslag van te doen.

Blijf je die verslagen volgen, dan zeg ik: ‘tot straks!’. En anders tot het volgend seizoen!


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion