De reguliere competitie is nog maar nauwelijks afgelopen of de bekercompetitie dient zich al weer aan. Deze competitie is nauwelijks te vergelijken met de gewone. Daarover hierna wat meer. Kampenion schrijft drie seniorenteams in voor de bekercompetitie. In deze bijdrage geef ik de samenstelling van de teams, het programma en een korte vooruitblik.


In de bekercompetitie kunnen teams worden samengesteld uit teams die in de reguliere competitie in verschillende klassen hebben gespeeld. Spelers uit lagere klassen beginnen iedere game met een voorsprong tegen spelers uit hogere klassen. Het eerste klasseverschil levert 3 punten op en daar komt voor iedere volgende klasse nog eens 1 punt bij tot een maximum van 8 punten.
Verder speel je een bekerwedstrijd met 4 tegen 4 en op twee tafels. Iedereen speelt 1x tegen elkaar en er worden ook nog eens twee dubbelpartijen gespeeld. In totaal zijn er dus 18 punten te verdelen.
Teams worden in poules van 6 ingedeeld waarvan de nummers 1 en 2 doorgaan naar de vervolgrondes.
Tot zover de toelichting op de bekercompetitie.

 

Kampenion 1 (poule C)

Kampenion 1 bestaat dit seizoen uit Ivan Hollander (Hoofdklasse), Jordy ten Have (Hoofdklasse), Nick Kuipers (1e klasse) en Danny Visscher (3e klasse). De broers Gertjan (Promotieklasse) en Guido Wessels (1e klasse) zijn reserve.

Het programma van team 1 ziet er als volgt uit:

Vrijdag 1 mei

De Brug 1

Uit

Vrijdag 8 mei

DTV ’84 1

Thuis

Vrijdag 15 mei

Bosman Wezep 2

Thuis

Donderdag 21 mei

Vined 1

Uit

Vrijdag 29 mei

Smash ’70 2

Uit

Team 1 komt uit in een pittige poule. Mede omdat de eigen spelers op een (vrij) hoog niveau in de Afdeling spelen, beginnen zij vaak met een achterstand aan iedere game. Het zal lastig worden om bij de eerste twee te eindigen, maar of de spelers daarvan in de war raken ……


Kampenion 2 (poule A)

Kampenion 2 bestaat uit Jan Beks (3e klasse), Hans van de Berg (3e klasse), Danny Bruins (2e klasse), Jackie van der Meulen (3e klasse), Gerard Palland (2e klasse) en Jan Ringenier (2e klasse). Ton Ringenier (Hoofdklasse) is reserve; hij vervangt de voorlopig uitgeschakelde Wim Tillema.

Het programma van team 2 kent paralellen met dat van team 1 en ziet er als volgt uit:

Vrijdag 1 mei

De Brug 2

Uit

Vrijdag 8 mei

DTV ’84 2

Thuis

Vrijdag 15 mei

Swift (D) 4

Thuis

Donderdag 21 mei

Heino 1

Uit

Vrijdag 29 mei

Smash ’70 1

Uit

 

Op papier liggen er voor team 2 mogelijkheden om bij de eerste twee te eindigen. Maar het moet toch echter achter de groene (of blauwe) tafeltennistafel gebeuren!

 

 

Kampenion 3 (poule B)

 

Kampenion 3 bestaat uit Henny Boxman (4e klasse), Robbert Dalsem (4e klasse), Jeroen Heldoorn (4e klasse), Marco Ilbrink (4e klasse), Alice Ringenier (4e klasse) en Gerard Wessels (4e klasse). Rense Beimers (4e klasse) is reserve. Een overzichtelijk teams dus, want alle spelers hebben 4e klasse gespeeld!

 

Het programma van team 3 - dat zijn thuiswedstrijden (in principe) op de dinsdagavond afwerkt - ziet er als volgt uit:

 

Dinsdag 28 april

Swift ’64 1

Thuis

Vrijdag 8 mei

Emmeloord 1

Thuis

Dinsdag 12 mei

Dronten ’74 1

Thuis

Dinsdag 19 mei

Bosman Wezep 1

Thuis

Dinsdag 26 mei

s-Heerenbroek 1

Uit

Als ik de indeling van de poule - en de spelers van de tegenstanders - zo bekijk, dan gaat team 3 zich niet bij de eerste twee plaatsen ondanks dat het viermaal thuis speelt. Maar daar liggen de spelers geen moment wakker van. Zij vinden het prettig om nog een maand te kunnen ballen!

De teams 1 en 2 spelen tweemaal (tegelijk thuis) en doen dat ook tweemaal tegelijk uit. Op vrijdag 8 mei is het volle bak bij Kampenion, want dan spelen alle drie teams tegelijk thuis. De wedstrijd van team 3 van dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) tegen Emmeloord 1 is namelijk verplaatst naar vrijdag 8 mei! 

Ook van de bekercompetitie hoop ik weer verslag te doen, te beginnen met komend weekend!

 

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,

wedstrijdsecretaris

Kampenion