FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De reguliere competitie is afgelopen, maar voor hen die nog een balletje ‘in verband’ (let wel: niet in het verband) willen slaan, is er nog de bekercompetitie die deze week van start ging. Ruim 20 spelers hebben zich - al dan niet als reserve - hiervoor opgegeven, verdeeld over drie teams. Deze teams speelden deze week hun eerste wedstrijd: team 3 deed dat thuis en de teams 1 en 2 in Apeldoorn. Ik doe kort verslag van die wedstrijden.


De Brug 1 - Kampenion 1

Team 1 startte de bekercompetitie met een uitwedstrijd tegen De Brug 1 in Apeldoorn. Het deed dat met Jordy ten Have (Hoofdklasse), Danny Visscher (3e klasse), Nick Kuipers (1e klasse) en Ivan Hollander (Hoofdklasse). Zij namen het op tegen Jeroen Reuvers (2e klasse), Christiaan Brouwer (Promotieklasse), Linda Stolk (Promotieklasse) en Dick Rusch (Promotieklasse).

Qua scoreverloop werd het een spannende wedstrijd. In de eerste serie van acht enkelpartijen wist team 1 één wedstrijd meer te winnen dan de tegenstander, de beide dubbels werden eerlijk verdeeld en in de tweede serie enkelpartijen won team 1 opnieuw een wedstrijd meer. Zo won het de wedstrijd uiteindelijk met 7 - 11.
3e klasser Danny bleef ongeslagen; de voorsprong waarmee hij aan iedere game begon, bleek (soms net) voldoende om zijn vier partijen te winnen. Jordy leverde een minstens zo knappe prestatie door drie van zijn vier partijen te winnen. Hij begon als Hoofdklasser immers namelijk telkens met een achterstand aan elke game.

Ik heb van de spelers begrepen dat het de eerste wedstrijd is die het team in de bekercompetitie wist te winnen. Proficiat!

Scores:
Danny 4, Jordy 3, Ivan 2, Nick 1 en dubbel (Danny / Jordy) 1

Team 1 ontvangt as. vrijdag DTV ’84 1.


De Brug 2 - Kampenion 2

Net als team 1 begon team 2 de bekercompetitie in Apeldoorn tegen een team van De Brug: team 2. Jan Beks (3e klasse), Jackie van der Meulen (3e klasse), Gerard Palland (2e klasse) en Danny Bruins (2e klasse) mochten het voor team 2 doen en zij namen het op tegen Marc Noort (1e klasse), Gerrit Wijngaards (3e klasse), Willem Aalders (1e klasse) en Tamara Huigen (3e klasse).

Team 2 wist in de eerste serie van acht enkelpartijen het verschil te maken. het nam daarin een 2 - 6 voorsprong die het in het vervolg van de wedstrijd wist te consolideren. Zoals wel mocht worden verwacht bleken de 3e klassers Jan en Jackie moeilijk te verslaan; beiden maakten deel uit van het kampioensteam 8 dat fluitend kampioen werd. Danny en (vooral) Gerard hadden het lastiger, maar al met al is een 7 - 11 een goed resultaat.

Scores:
Jackie 4, Jan 3, Danny 2, Gerard 1 en dubbel (Jackie / Jan) 1

Team 2 ontvangt as. vrijdag DTV ’84 2.


Kampenion 3 - Swift ’64 1

Team 3 stond voor de vrijwel onmogelijke taak om Swift ’64 1 partij te bieden. Vrijwel onmogelijk, want dit team werd met twee vingers in de neus en een banaan in het oor kampioen in de 4e klasse. Het had niets in die klasse te zoeken, maar de spelers van het bekerteam hebben - op één nieuwe speler na - dus wel 4e klasse als competitieklasse gekregen, dezelfde klasse als de spelers van team 3.

Renee Beimers, Alice Ringenier, Gerard Wessels en Robbert Dalsem (allen 4e klasse) namen het op tegen Jan de Vries (4e klasse), Pieter Korstanje (4e klasse), Frans van ’t Hul (4e klasse) en Tromp Baarssen (6e klasse).

Het werd zoals verwacht een ongelijke strijd. Slechts de wedstrijden tegen Frans en Tromp waren nog enigszins spannend. Jan en Piet stonden geen game af. Uiteindelijk bleek alleen Alice in staat om Swift ’64 1 een punt af te snoepen; zij versloeg in haar eerste partij debutant Tromp. Zoals altijd hield Alice de bal op tafel waardoor de tegenstander werd uitgenodigd om ‘teveel’ te willen. Gerard en Robbert ‘schopten’ het tegen Frans tot een vijfpitter, maar zij verloren de beslissende game.

Je hoeft geen groot profeet te zijn om te voorspellen dat Swift ’64 1 de poule zal overleven en waarschijnlijk vrij ver kan komen in dit bekertoernooi. Team 3 heeft de wedstrijd tegen dit sterke team nu gehad en mag tegen de andere tegenstanders proberen meer punten te pakken. Dat moet toch lukken!

Scores:
Alice 1

Team 3 ontvangt as. vrijdag Emmeloord 1.


De uitslagen en standen van de bekercompetitie zijn te vinden op de website van Effekt ’74 uit Wierden. Bekercompetitieleider Wim Hietbrink is lid en speler van die vereniging.


Komende vrijdag wordt het dus gezellig druk in de thuishaven van Kampenion met drie bekerwedstrijden. Ik hoop daarvan weer verslag te doen.


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar