FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 19 speelden de drie bekerteams een thuiswedstrijd op vrijdag 8 mei. Het was dan ook gezellig druk in de thuishaven van Kampenion. De teams 1 en 2 wonnen ook hun tweede wedstrijd, terwijl team 3 voor de tweede opeenvolgende maal verloor. Ik neem de wedstrijden weer kort met je door.


Kampenion 1 - DTV ’84 1

Team 1 smaakte vorige week - naar eigen zeggen - voor het eerst het zoet van een overwinning in de bekercompetitie: 7 - 11 bij De Brug 1. Dus waren wij benieuwd of dat naar meer smaakte. Tegenstander was DTV ’84 1 dat vorige week met het kleinst mogelijk verschil bij Bosman/Wezep 2 verloor.

Jordy ten Have (Hoofdklasse), Nick Kuipers (1e klasse), Danny Visscher (3e klasse) en Ivan Hollander (Hoofdklasse) namen het op tegen Hans Hidding (Promotieklasse), Wiljanne Schipper (1e klasse), Niels Mulder (3e klasse) en Jos van der Vegt (3e klasse).

Na vier enkelpartijen stond het nog 2 - 2, maar in de tweede serie van vier enkelpartijen wist team 1 dan toch een kleine voorsprong te nemen: 5 - 3.

Nadat de beide dubbels keurig werden verdeeld, wist team 1 in de derde serie enkelpartijen de voorsprong te vergroten tot 9 - 5. In de laatste serie echter wisten de gasten uit Dalfsen een partij meer te winnen waardoor de eindstand uiteindelijk 10 - 8 werd in het voordeel van team 1.

Gezien de tegenstanders en de klassen waarin zij uitkomen, is de nipte zege een goed resultaat. Danny bleef voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen. Hij wist het feit dat hij een goede 3e klasser is prima uit te buiten al moest hij tegen ‘klassegenoot’ Jos daarvoor wel eerst een 0 - 2 achterstand wegwerken.

Scores:
Danny 4, Ivan 2, Nick 2, Jordy en en dubbel (Danny / Ivan) 1

Team 1 staat na twee wedstrijden op een tweede plaats, op zes punten achterstand van Smash ’70 1.


Kampenion 2 - DTV ’84 2

Ook team 2 won vorige week met 7 - 11 in Apeldoorn, namelijk tegen De Brug 2. En ook team 2 trof afgelopen vrijdagavond een team van DTV ’84: team 2. Dat team won vorige week met 5 - 13 bij Swift (D) 4.

Gerard Palland (2e klasse), Ton Ringenier (Hoofdklasse), Hans van de Berg (3e klasse) en Danny Bruins (2e klasse) namen het op tegen Peter Matenaar (5e klasse), Henriëtte Snijder (6e klasse), Dionne Damman (2e klasse) en Jan Jaap Schipper (Hoofdklasse).

In de eerste vier enkelpartijen wist team 2 een partij meer te winnen dan tegenstander DTV ’84 2. De tweede serie eindigde onbeslist waardoor het ook hier 5 - 3 stond na acht partijen.

Ook hier werden de beide dubbels eerlijk verdeeld waarna team 2 in de derde serie enkelpartijen opnieuw een partij meer wist te winnen. Datzelfde deed het in de laatste serie waardoor het uiteindelijk een keurige 12 - 6 zege boekte.

Ik denk dat het feit dat DTV ’84 2 met een 5e en 6e klasser aantrad uiteindelijk de doorslag heeft gegeven al stonden Henriëtte en (vooral) Peter zeker niet slecht te spelen.

Scores:
Gerard 3, Hans 3, Ton 3, Danny 2 en dubbel (Danny / Hans) 1

Team 2 staat voorlopig op een tweede plaats op ruime achterstand van Smash ’70 2.


Kampenion 3 - Emmeloord 1

Team 3 kreeg vorige week billenkoek van het sterke Swift ’64 1: 1 - 17. Emmeloord 1 - de tegenstander van vrijdagavond - deelde vorige week de punten met Bosman/Wezep 1. Team 3 ging voor een verbetering van de ‘prestatie’ van vorige week. Dat moest toch lukken!

Alice Ringenier, Henny Boxman, Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels (allen 4e klasse) namen het op tegen Elvis Nieuwland (3e klasse), Steven IJkema (Promotieklasse), Ab Kooijman (4e klasse) en Els Gans (4e klasse).

De eerste vier enkelpartijen gingen alle naar de gasten. Zelfs een 5e game zat er niet in. Maar zie, de tweede serie eindigde onbeslist waardoor het na acht partijen 2 - 6 stond.

De beide dubbels gingen naar Emmeloord 1. Van de derde serie enkelpartijen wist team 3 er één te winnen en de laatste serie eindigde - net als de tweede - onbeslist.

Team 3 verloor dus uiteindelijk met 5 - 13. Aan Kamper kant wist Jeroen knap drie partijen te winnen. Aan de kant van Emmeloord wist Elvis ongeslagen te blijven. Hij wist het feit dat hij dit seizoen 3e klasse speelde, goed uit te buiten en hij liet al zijn tegenstanders een toontje lager zingen.

Scores:
Jeroen 3, Gerard 1 en Henny 1

Team 3 staat na de twee ruime nederlagen uiteraard op de laatste plaats.


Komende week spelen alle drie teams opnieuw thuiswedstrijden; team 3 doet dat as. dinsdag al en de beide andere teams as. vrijdag.
Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 12 mei:
Kampenion 3 - Dronten ’74 1

Vrijdag 15 mei:
Kampenion 1 - Bosman/Wezep 2
Kampenion 2 - Swift (D) 4


De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74.

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar